AccountView administratie openen: stappen voor het openen van een administratie in AccountView

In dit artikel

Soms kan het openen van een administratie in AccountView je even doen zweten. Geen zorgen, ik ken het klappen van de zweep; laatst moest ik zelf door deze hachelijke fase heen en heb ik alles tot op de bodem uitgezocht.

Mijn bevindingen zijn samengevat in een handig stappenplan waarmee je moeiteloos elke administratie tevoorschijn tovert. Ontdek ze snel en maak je administratieve leven een stuk eenvoudiger!

Belangrijkste inzicht

Met de juiste boekhoudsoftware stroomlijn jij je boekhouding enorm. Hoewel het aanbod enorm is- zijn er een paar toppers die altijd terugkomen. E-boekhouden is nog altijd de populairste. Dankzij het brede scala aan functionaliteiten is voor elke type ondernemer geschikt.

Ben je dienstverlenend veeleisend om kwaliteit- maar ook qua eenvoud? Dan is Moneymonk de uitverkorene.

Probeer e-Boekhouden gratis– en volg deze link voor een gratis maand Moneymonk.

Een persoon werkt geconcentreerd en efficiënt in een kantooromgeving met een computer en bureau vol papierwerk.

Samenvatting

 • Begin met het openen van AccountView en ga naar ‘Bestand’ voor een lijst met administraties.
 • Kies de administratie die je wilt organiseren of openen en gebruik de ‘Organiseren’ optie onder ‘Document’.
 • Maak gebruik van AccountView’s ingebouwde controlefuncties om de consistentie van je administraties te waarborgen.
 • Bij het aanmaken van een nieuw boekjaar in AccountView, kopieer stamgegevens en maak eerst een backup.
 • Organiseer alle administraties systematisch voor maximale efficiëntie en overzichtelijkheid in AccountView.

Overzicht van AccountView als Boekhoudprogramma

Na het schetsen van het belang en nut van AccountView, duiken we dieper in wat AccountView als boekhoudprogramma te bieden heeft. Het is een krachtige tool die mij als zelfstandig ondernemer, maar ook vele mkb’s en accountantskantoren, helpt om financiële zaken effectief te beheren.

Door de rijke functionaliteiten en gebruiksvriendelijkheid kan ik me richten op mijn kernactiviteiten, terwijl AccountView de complexiteit van mijn administratie reduceert.

De software biedt niet alleen traditionele boekhoudkundige opties, zoals journaalposten en grootboekbeheer, maar ook geavanceerde mogelijkheden door middel van een API. Hiermee zijn aanpassingen en koppelingen met andere apps mogelijk, waardoor ik data naadloos kan integreren.

Dit versterkt de efficiëntie waarmee ik mijn boekhouding en financiële rapportages kan verwerken. Bovendien respecteert AccountView altijd de rechten van de gebruiker, wat zorgt voor een veilige omgeving om mijn bestanden en administraties te beheren.

Een professionele accountant gebruikt AccountView software in een moderne kantooromgeving.

Het Organiseren van Administraties in AccountView

Het goed organiseren van je administraties in AccountView is cruciaal, het legt de basis voor een gestructureerde financiële administratie. Ik neem je mee door de stappen die nodig zijn om dit systeem efficiënt te gebruiken, zodat je altijd overzicht houdt en geen belangrijke gegevens over het hoofd ziet.

Eén administratie organiseren

Het organiseren van mijn administratie in AccountView maakt alles overzichtelijker. Hieronder vind je stap voor stap hoe ik dit aanpak:

 • Ik start met het openen van AccountView en klik op ‘Bestand’ in de bovenste menubalk.
 • Vervolgens kies ik voor ‘ Administraties‘ om een lijst van alle beschikbare administraties te zien.
 • Nu selecteer ik de specifieke administratie die georganiseerd moet worden.
 • Na de selectie ga ik naar ‘Document’ en kies ik voor ‘Organiseren’.
 • Dan klik ik op ‘Administratie’ om het organisatieproces te beginnen.

Alle administraties organiseren

Na het instellen van een enkele administratie, is het tijd om te kijken hoe je alle administraties efficiënt beheert in AccountView. Dit vereist een systematische aanpak om alles soepel te laten lopen.

 • Kies eerst de optie Bestand > Administraties om toegang te krijgen tot een overzicht van alle administraties.
 • Gebruik het venster Administraties, dat je opent via Document > Organiseren > Administratie, voor een gestructureerd beeld van alle gegevens.
 • Check regelmatig de consistentie van al je administraties met de ingebouwde controlefuncties die fouten opsporen en herstellen.
 • Creëer rapporten voor inzichten in financiële gegevens door deze functie voor elk AccountView venster te gebruiken, wat helpt bij overkoepelend beheer.
 • Stem de instellingen af op jouw behoeften als accountant, zodat elke administratie voldoet aan specifieke voorkeuren en eisen.
 • Zorg ervoor dat je gebruikmaakt van de beschikbare ondersteuning voor technische problemen of onderhoudsvragen binnen AccountView.
Een persoon organiseert financiële documenten met uitzicht op de stad.

Het Openen van een Administratie in AccountView

Opening an administration in AccountView is a straightforward process. I ensure that the software is correctly installed and configured before starting. Here’s what I do next:

 • I navigate to “Bestand” at the top menu bar and then click on “Administraties” to open the administrations window.
 • From the list, I select the administration that I need to work with.
 • If necessary, AccountView allows me to adjust settings so that opening an administration can also be done directly through “Bestand” and then “Openen.”
 • Once I’ve chosen an administration, a simple click on the “Openen” button grants me access.
 • In case of multiple administrations, I sort them for convenience, making it easier for future access.
 • Sometimes AccountView requires proper authorization; if so, I proceed by setting up access control within “Stamgegevens administratie.”
 • For new features like creating an administration in AccountView version 2024, I follow updated guidelines and input my document folder as required.
 • Before all these steps, it’s crucial to have tested my installation thoroughly to prevent any hiccups during this process.

Het Aanmaken van een Nieuw Boekjaar in AccountView

Nu we hebben geleerd hoe een administratie te openen in AccountView, gaan we de volgende stap nemen: het aanmaken van een nieuw boekjaar. Dit is een belangrijk proces voor het bijhouden van uw financiële administratie.

 • Zodra ik inlog in AccountView, kies ik voor het menu “Bestand” en vervolgens voor “Administraties”.
 • Ik selecteer daarna “Document/Administratie aanmaken” om te beginnen met het opzetten van een nieuw boekjaar.
 • Het systeem vraagt mij automatisch of ik een nieuw boekjaar wil laten creëren. Ik bevestig deze stap om door te gaan.
 • Bij deze actie houdt AccountView rekening met mijn voorgaande gegevens en zorgt ervoor dat de beginbalans correct wordt overgenomen.
 • Vervolgens maak ik altijd eerst een backup, om ervoor te zorgen dat alle data veilig is gesteld voordat ik verder ga.
 • Stamgegevens zijn essentieel; daarom kopieer ik deze gegevens uit de eerdere administratie naar het nieuwe boekjaar.
 • Na deze stappen controleren we samen of alles correct is ingesteld, zodat testen van de nieuwe administratie vlekkeloos verloopt.

Conclusie

Openen AccountView is een fluitje van een cent, stap voor stap gids jullie door het hele proces. Makkelijk en efficiënt, zo regel je moeiteloos jullie financiën. Denk eens na, hoe kan deze kennis jouw administratie verbeteren? De impact is enorm: tijd besparen en fouten verminderen.

Vind je weg naar succes met onze tips en kom sterker in control. Laat deze stappen het begin zijn van jouw slimmere boekhouding!

Veelgestelde Vragen

1. Waar vind ik de optie om een administratie te openen in AccountView?

U kunt een administratie openen in AccountView door te klikken op ‘Bestand’ en dan ‘Administratie openen’.

2. Kan ik meerdere administraties tegelijkertijd open hebben in AccountView?

Ja, u kunt in AccountView meerdere administraties tegelijkertijd openen voor efficiënt beheer.

3. Moet ik inloggen om een administratie te openen in AccountView?

Ja, u moet inloggen met uw gebruikersnaam en wachtwoord om een administratie te openen in AccountView.

4. Wat moet ik doen als ik een foutmelding krijg bij het openen van een administratie?

Bij een foutmelding tijdens het openen van een administratie dient u contact op te nemen met uw systeembeheerder of de AccountView helpdesk.

5. Hoe weet ik dat ik de juiste administratie heb geopend in AccountView?

Controleer de naam en gegevens van de geopende administratie om zeker te weten dat u de juiste administratie heeft geopend in AccountView.

Ten slotte

Om af te sluiten zijn er een paar programma’s die ik er echt even voor je wil uitlichten. De keuze op het vlak van boekhoudsoftware is namelijk enorm! Er zijn er al ruim 150!

 • Onafhankelijk van wat je doet en voor iedereen geschikt; MKB, ZZP, dienstverlenend, of met een webshop. Dan is E-boekhouden de gevestigde naam. Dit complete pakket kun je hier gratis proberen
 • Een heel populaire speler voor de online ondernemer neemt je administratie in vogelvlucht uit handen. Online factureren? Geen probleem. Eerlijke prijs, super kwaliteit: Moneybird is je vogel. Direct gratis proberen.
 • Wanneer je als dienstverlenende ZZP’er aan de slag bent, van eenvoud houdt en de kosten laag wilt houden, dan is BUNNI een goede keuze. Deze aanbieder maakt je administratie tot een grap, zo makkelijk. Ook BUNNI heeft een gratis proefperiode.
 • Ten slotte wil ik afsluiten met mijn favoriet Moneymonk maakt het leven voor zzp’ers echt tot een feestje en beperkt de tijd voor je administratie tot minuten. Met alle functionaliteiten die je nodig hebt; uren- en rittenregistratie, projectmanagement, en BTW aangifte. Natuurlijk, met een gratis proefmaand.

Check deze toppers zeker, wanneer jij minder wilt boekhouden, meer wilt ondernemen. En altijd zicht wil hebben op je cijfers. En… jij hebt vast wel wat beters te doen, dan al die software te testen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven
Boekhoudprogramma aanbieding

Hoelang blijf je nog zoeken?

Het antwoord is dichterbij dan je denkt… Ja, echt waar. Kies dit boekhoudprogramma en bespaar zeeën van tijd.

Direct Gratis proberen