Alles wat u moet weten over het gebruik van een accountview boekhoudprogramma

In dit artikel

Stoeien jullie ook met de complexiteit van boekhouding? Net als jullie, zat ik vast in de wirwar van financiële administratie, totdat ik AccountView ontdekte, een programma dat ondersteuning biedt voor cruciale boekhoudkundige taken.

In dit artikel leid ik je door de ins en outs van AccountView, waardoor je boekhoudproces een stuk efficiënter wordt. Lees verder en ontdek hoe simpel boekhouden kan zijn!

Belangrijkste inzicht

Met de juiste boekhoudsoftware stroomlijn jij je boekhouding enorm. Hoewel het aanbod enorm is- zijn er een paar toppers die altijd terugkomen. E-boekhouden is nog altijd de populairste. Dankzij het brede scala aan functionaliteiten is voor elke type ondernemer geschikt.

Ben je dienstverlenend veeleisend om kwaliteit- maar ook qua eenvoud? Dan is Moneymonk de uitverkorene.

Probeer e-Boekhouden gratis– en volg deze link voor een gratis maand Moneymonk.

Een zakenvrouw gebruikt AccountView software op haar bureau, omringd door financiële documenten.

Samenvatting

  • AccountView is een gebruiksvriendelijk boekhoudprogramma dat geschikt is voor zowel zelfstandige ondernemers als grotere bedrijven. Het past zich aan diverse bedrijfsbehoeften aan en ondersteunt efficiënte boekhoudkundige processen zoals debiteuren- en crediteurenbeheer.
  • Het programma kent verschillende versies, zoals Solo Standaard voor één gebruiker, Team voor samenwerkende teams tot vijf gebruikers, en Business voor geavanceerde bedrijfsprocessen. Elke versie biedt unieke functionaliteiten die groei en efficiëntie bevorderen.
  • AccountView biedt real – time financiële inzichtelijkheid waardoor ondernemers sneller kunnen reageren op veranderingen en betere zakelijke beslissingen kunnen nemen. De online toegankelijkheid vergroot de flexibiliteit om overal te werken.
  • Het programma integreert naadloos met andere branche-software en apps, wat zorgt voor een efficiënte workflow. Belangrijke functies zoals e-facturatie, telebankieren en het elektronisch versturen van facturen stroomlijnen dagelijkse werkzaamheden.
  • AccountView is schaalbaar met diverse uitbreidingsmogelijkheden en modules, waardoor het meegroeit met uw bedrijf zonder de complexiteit te vergroten. Het heeft ook een duidelijke kostenstructuur die aanpasbaar is aan de behoeften van het bedrijf.

Wat is AccountView?

Nu we de inleiding achter de rug hebben, duiken we dieper in de kern van AccountView. Het is een veelzijdig boekhoudprogramma ontworpen om financieel management te stroomlijnen en bedrijfsprocessen te automatiseren.

Met AccountView houd je eenvoudig de financiële situatie van je bedrijf in de gaten. Of je nu een zelfstandig ondernemer bent of een bedrijf runt met complexe financiële structuren, dit programma past zich aan jouw behoeften aan.

Het systeem maakt efficiënt debiteuren vastleggen en crediteuren vastleggen mogelijk, waardoor je real-time inzicht krijgt in de geldstromen. Ook kun je genieten van functies zoals e-factureren, wat het elektronisch factureren eenvoudiger maakt.

Met de heldere interface navigeer je vlot door alle benodigde modules heen, waardoor je meer tijd overhoudt voor andere belangrijke aspecten van je onderneming.

Een zakelijke eigenaar analyseert financiële gegevens op de computer.

Versies van AccountView

AccountView biedt uiteenlopende versies aan die zijn ontworpen om aan verschillende bedrijfsbehoeften te voldoen, of u nu een zelfstandig ondernemer bent of deel uitmaakt van een groter team.

Deze versies, variërend van Solo Standaard tot Business, bieden elk hun unieke functionaliteiten en mogelijkheden, waardoor u het systeem kunt kiezen dat het best bij uw boekhoudkundige uitdagingen past.

Solo Standaard

Als zelfstandig ondernemer wil ik mijn boekhouding goed en makkelijk regelen. Daarom kies ik voor AccountView Solo, het pakket dat speciaal ontworpen is voor mensen zoals ik die de touwtjes zelf in handen houden.

Het biedt alles wat nodig is om financiën efficiënt te beheren: vijf administraties, debiteuren- en crediteurenbeheer, en het gemakkelijk uitwisselen van gegevens. Met dit single-user systeem houd ik moeiteloos overzicht over mijn zaken.

Gebruiksgemak staat voorop bij AccountView Solo, ideaal voor de startende ondernemer die met minimale inspanning maximale controle wil. Het pakket groeit mee met mijn bedrijf, zonder dat het ingewikkeld wordt.

Ik verlies geen tijd meer aan papierwerk en kan me volledig focussen op wat echt belangrijk is: mijn onderneming laten groeien. En als ik klaar ben voor de volgende stap, kan ik altijd nog kijken naar de mogelijkheden van AccountView Team of Business.

Team

Als ik de mogelijkheden van AccountView Team bekijk, zie ik dat het speciaal ontworpen is voor dynamische en groeiende bedrijven. Het biedt plaats aan maximaal vijf gebruikers die tegelijk kunnen werken, wat betekent dat mijn team efficiënt kan samenwerken aan onze financiële administratie.

AccountView Team positioneert zich niet alleen als een boekhoudtool, maar ook als een krachtig instrument voor managementrapportage.

Ik begrijp dat inzicht in de financiële gezondheid van mijn bedrijf essentieel is voor groei. Met AccountView Team haal ik meer uit mijn bedrijfsadministratie en zorg ik voor een helder overzicht van onze financiën.

Dit maakt strategische beslissingen nemen een stuk eenvoudiger. De mogelijkheid om met meerdere collega’s tegelijk te werken helpt ons om sneller te reageren op veranderingen en kansen in de markt.

Business

Met AccountView Business zet ik mijn bedrijf op de kaart als het gaat om efficiëntie en overzichtelijkheid in de financiën. Het automatiseert de kernprocessen van mijn organisatie, waardoor ik altijd een helder beeld heb van mijn financiële status en grip houd op bedrijfsvoering.

Ik profiteer dagelijks van een krachtige tool die is ontworpen om bij te dragen aan het succes van mijn bedrijf.

Dankzij de diverse functies van AccountView Business kan ik mijn financiële beheer naar een hoger niveau tillen. De software biedt mij niet alleen realtime inzicht in mijn cijfers, maar maakt ook complexe administratieve taken kinderspel.

Met modules die naadloos integreren, blijft mijn boekhouding altijd up-to-date en is uitbreiding mogelijk wanneer mijn onderneming dat vereist.

Een team van professionals bespreekt AccountView functies in een moderne kantooromgeving.

Voordelen van AccountView

AccountView transformeert uw financiële werkzaamheden met een reeks voordelen die uw boekhouding niet alleen vergemakkelijken, maar ook verrijken met heldere inzichten – ontdek hoe deze voordelen uw bedrijfsvoering kunnen optimaliseren.

Gebruiksvriendelijke boekhouden

Boekhouden met AccountView is alsof je een betrouwbare assistent aan je zijde hebt die nooit slaapt. Het programma maakt het makkelijk om financiële gegevens in te voeren en bij te houden.

Ik hoef me niet langer druk te maken over ingewikkelde processen en kan facturen snel verwerken. De heldere interface leidt je moeiteloos door alle stappen, van het invoeren van transacties tot het genereren van rapporten.

Met handige functies, zoals de automatische verwerking van inkoopfacturen, wordt mijn boekhoudkundige last aanzienlijk verlicht.

Mijn ervaring laat zien dat zelfs zonder uitgebreide kennis van boekhouding, ik efficiënt met het programma kan werken. De invoermethoden zijn intuïtief en besparen me een hoop tijd.

Als zelfstandig ondernemer wil ik mij richten op mijn business, niet op de stapels papierwerk. Met dit systeem heb ik altijd en overal real-time inzicht in mijn financiën, dankzij de koppelingen met visma.net financials en visma eaccounting.

Hierdoor blijf ik altijd up-to-date en kan ik betere zakelijke beslissingen nemen.

Flexibiliteit voor meerdere locaties

Met AccountView heb ik nooit meer last van locatiebeperkingen in mijn boekhouding. Of ik nu op kantoor ben, thuis of onderweg, ik kan gemakkelijk bij mijn financiële gegevens. Deze toegankelijkheid zorgt ervoor dat ik altijd en overal de controle houd over mijn administratie.

AccountView versie 8.0a maakt het zelfs mogelijk om vanaf verschillende locaties factuurnummers uit te delen, wat de efficiëntie sterk verbetert.

Dankzij de flexibele invoermethoden kan ik me richten op wat echt belangrijk is: mijn core-business. Geen gedoe meer met papierwerk; mijn focus ligt nu volledig op het groeien van mijn onderneming.

Naast de flexibiliteit voor meerdere locaties biedt AccountView ook een actueel inzicht in mijn financiële positie, maar daarover meer in het volgende onderdeel.

Actueel inzicht in financiële positie

Ik gebruik AccountView en het geeft me constant een helder beeld van hoe mijn bedrijf ervoor staat, financieel gezien. Het maakt niet uit waar ik ben of hoe laat het is, de online toegang zorgt ervoor dat ik altijd mijn cijfers kan checken.

Dit is vooral handig als zelfstandig ondernemer of als je een boekhouder bent die multiple klanten moet managen.

Dankzij de realtime data kan ik snelle beslissingen nemen die gebaseerd zijn op de meest recente informatie. Dit houdt mijn bedrijfsvoering scherp en efficiënt. En nu we het over efficiëntie hebben: laten we eens kijken naar de uitbreidingsmogelijkheden van AccountView en hoe deze functies kunnen bijdragen aan nog beter boekhoudkundig beheer.

Uitbreidingsmogelijkheden van AccountView

AccountView biedt een scala aan mogelijkheden om uw boekhoudsysteem te personaliseren en uit te breiden, waardoor het naadloos aansluit bij de unieke behoeften van uw onderneming. Denk hierbij aan modules voor facturering of telebankieren, die uw financiële workflows verder stroomlijnen en optimaliseren.

Facturering

Met de factureringsmodule van AccountView maak ik in een handomdraai foutloze facturen. Het kost mij minder dan twee minuten om mijn administratie bij te werken, wat voor mij als zelfstandig ondernemer goud waard is.

De mogelijkheid om facturen als pdf of in ubl 2.0 formaat elektronisch te versturen, bespaart mij niet alleen tijd maar ook papier. Ik beheer mijn debiteuren nu veel efficiënter en heb altijd een duidelijk overzicht van openstaande posten.

AutoInvoice is een functie die mijn leven een stuk eenvoudiger maakt. Hiermee kies ik precies voor welke relaties ik de facturen digitaal wil verwerken. Dit helpt mij om de verwerkingstijd van betalingen te verkorten en mijn cashflow te verbeteren.

Zo houd ik als ondernemer meer tijd over voor wat echt belangrijk is: mijn bedrijf laten groeien. Nu we het toch over groei hebben, laten we eens kijken naar de mogelijkheden van telebankieren met AccountView.

Telebankieren

Met telebankieren in AccountView Solo maak ik mijn boekhouding een stuk eenvoudiger. Als zelfstandig ondernemer is het voor mij belangrijk om kosten te besparen waar het kan, vooral op accountantskosten.

Daarom benut ik de mogelijkheid om mijn bankafschriften direct in te lezen. Zo houd ik makkelijk mijn financiële transacties bij.

Het bankieren binnen AccountView bespaart mij veel tijd. Ik doorzoek de supportnote voor snelle antwoorden op mijn vragen over deze functie. Dit systeem laat mij efficiënt werken en geeft me actueel inzicht in mijn financiën, zonder dat ik daarvoor diep in de materie hoef te duiken of constant mijn accountant moet bellen.

Compleet

Na het verkennen van telebankieren kijk ik nu uit naar de ‘Compleet’ versie van AccountView, een alles-in-één oplossing die alles biedt wat ik als zelfstandige ondernemer nodig heb.

Deze uitbreiding brengt niet alleen facturering en telebankieren samen, maar voegt ook krachtige tools toe voor debiteurenbeheer en het verwerken van bankafschriften. Ik kan zelf mijn volledige boekhouding beheren, realtime inzicht krijgen in mijn financiën en dat allemaal zonder extra kosten voor een accountant.

Met de ‘Compleet’ optie benut ik de volledige potentie van AccountView door de uitbreidingsmodules te integreren die Visma aanbiedt. Hierdoor stroomlijn ik financiële processen, handel, projecten, urenadministratie en relatiebeheer.

Dit zorgt ervoor dat mijn bedrijf op rolletjes loopt en ik me kan richten op wat echt telt: mijn onderneming laten groeien.

Meer Informatie over het AccountView Boekhoudprogramma

Ik gebruik AccountView al een tijdje en heb ontdekt dat het een krachtig instrument is voor mijn boekhouding. Het programma biedt veel mogelijkheden en ik kan mijn administratie aanpassen aan mijn specifieke bedrijfsbehoeften.

Er is altijd een actueel overzicht van de financiële status, waardoor ik snel beslissingen kan nemen. Het systeem is heel flexibel en ondersteunt ook telebankieren, wat een enorme tijdsbesparing betekent.

Voor zelfstandig ondernemers zoals ik is het essentieel om efficiënt te werken. AccountView helpt me daarbij door alles rondom facturering te vereenvoudigen. Ik heb gemerkt dat, ongeacht de complexiteit van mijn zakelijke transacties, het programma mij in staat stelt ze met vertrouwen uit te voeren.

Bovendien zijn er ondersteuningsmogelijkheden die me helpen wanneer ik vastloop, zoals toegankelijke handleidingen en klantenservice die klaarstaat om mij te helpen met al mijn vragen.

Koppelingen met branche-software en apps

Na het verkennen van de kerninformatie over AccountView richten we ons nu op de integratiemogelijkheden die uw werkprocessen kunnen stroomlijnen. Het boekhoudprogramma blinkt uit in het verbinden met verschillende branche-specifieke software en apps.

Denk aan een naadloze koppeling met CRM-systemen, voorraadbeheer applicaties of e-commerce platforms, waardoor gegevens automatisch synchroniseren en real-time updates plaatsvinden.

Met een paar klikken link je jouw AccountView met krachtige tools zoals WhiteVision, waardoor het verwerken van inkoopfacturen sneller en foutloos verloopt. Voor ondernemers die hun webshop willen koppelen, biedt de integratie met Conneqt direct inzicht in de financiële consequenties van online verkopen.

Dit soort koppelingen maakt het mogelijk om een efficiënte workflow te creëren en geeft je meer tijd om je te focussen op bedrijfsgroei en klanttevredenheid.

Online gebruik van AccountView

Met AccountView online heb ik altijd en overal toegang tot mijn financiële administratie. Zit ik thuis, ben ik onderweg of werk ik aan de andere kant van de wereld, mijn cijfers zijn slechts een paar klikken verwijderd.

Deze flexibiliteit zorgt ervoor dat ik snel kan inspelen op veranderingen en altijd controle houd over de financiën.

Het online platform van AccountView stelt me in staat om veilig samen te werken met collega’s en accountant. Het delen van bestanden, het uitvoeren van betalingen en het bijwerken van de boekhouding gebeurt real-time.

Dit bespaart mij niet alleen tijd, maar ook de moeite om alle gegevens handmatig over te dragen. Het is eenvoudig, efficiënt en betrouwbaar – precies wat ik nodig heb in deze snelle zakelijke wereld.

Kosten van AccountView

Laten we het hebben over de kosten die verbonden zijn aan het gebruik van AccountView. Kosten zijn immers een belangrijk aspect wanneer je overweegt om een boekhoudprogramma zoals AccountView te gaan gebruiken. Ik heb hieronder een overzichtelijke tabel gemaakt die de kosten per versie weergeeft.

AccountView Versie Kosten Kenmerken
Solo Standaard Niet gespecificeerd Geschikt voor één gebruiker met vijf administraties
Team Niet gespecificeerd Flexibiliteit voor meerdere gebruikers en locaties
Business Standaard €200,- per maand De basisbundel met standaard functionaliteiten

De prijzen zijn natuurlijk afhankelijk van de specifieke behoeften van je bedrijf. Bepaalde uitbreidingsmogelijkheden kunnen extra kosten met zich meebrengen. Denk aan modules voor facturering of telebankieren, die je boekhouding nog efficiënter kunnen maken. Het is ook verstandig om rekening te houden met eventuele kosten voor aanvullende support of training.

Vergeet niet dat de handleidingen voor AccountView vrij uitgebreid zijn, met respectievelijk 346 en 339 pagina’s voor de versies van AccountView Windows en Solo. Dit geeft aan dat je mogelijk wat tijd moet investeren in het leren werken met het programma.

Met de financiële kant nu uitgeklaard, laten we ons richten op wat volgt: hoe AccountView kan worden gekoppeld aan branche-specifieke software en apps om de functionaliteit verder te verbeteren.

Conclusie

AccountView maakt boekhouding toegankelijk en efficiënt voor iedereen. Of je nu thuiswerkt of meerdere locaties beheert, de flexibele opties passen bij jouw bedrijf. Waarom niet vandaag nog de voordelen ontdekken en je financiën transformeren? Zie jezelf als de meester over je eigen cijfers, gewapend met real-time inzicht en controle.

Start een nieuw hoofdstuk in financieel management met het gebruiksgemak dat AccountView biedt.

Veelgestelde Vragen

1. Wat is een AccountView boekhoudprogramma?

Een AccountView boekhoudprogramma is een softwareoplossing om financiële gegevens te beheren en te analyseren.

2. Is het moeilijk om een AccountView boekhoudprogramma te leren gebruiken?

Met een basisbegrip van boekhouden en wat oefening, is het leren gebruiken van AccountView goed te doen.

3. Kan ik mijn bankrekening koppelen aan het AccountView boekhoudprogramma?

Ja, je kunt je bankrekening koppelen om zo automatisch transacties te verwerken.

4. Ondersteunt AccountView meerdere valuta?

AccountView ondersteunt transacties in verschillende valuta, wat handig is voor internationale handel.

5. Kan ik met AccountView ook facturen sturen naar klanten?

Ja, AccountView biedt de mogelijkheid om facturen te creëren en direct naar klanten te versturen.

Ten slotte

Om af te sluiten zijn er een paar programma’s die ik er echt even voor je wil uitlichten. De keuze op het vlak van boekhoudsoftware is namelijk enorm! Er zijn er al ruim 150!

  • Onafhankelijk van wat je doet en voor iedereen geschikt; MKB, ZZP, dienstverlenend, of met een webshop. Dan is E-boekhouden de gevestigde naam. Dit complete pakket kun je hier gratis proberen
  • Een heel populaire speler voor de online ondernemer neemt je administratie in vogelvlucht uit handen. Online factureren? Geen probleem. Eerlijke prijs, super kwaliteit: Moneybird is je vogel. Direct gratis proberen.
  • Wanneer je als dienstverlenende ZZP’er aan de slag bent, van eenvoud houdt en de kosten laag wilt houden, dan is BUNNI een goede keuze. Deze aanbieder maakt je administratie tot een grap, zo makkelijk. Ook BUNNI heeft een gratis proefperiode.
  • Ten slotte wil ik afsluiten met mijn favoriet Moneymonk maakt het leven voor zzp’ers echt tot een feestje en beperkt de tijd voor je administratie tot minuten. Met alle functionaliteiten die je nodig hebt; uren- en rittenregistratie, projectmanagement, en BTW aangifte. Natuurlijk, met een gratis proefmaand.

Check deze toppers zeker, wanneer jij minder wilt boekhouden, meer wilt ondernemen. En altijd zicht wil hebben op je cijfers. En… jij hebt vast wel wat beters te doen, dan al die software te testen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven
Boekhoudprogramma aanbieding

Hoelang blijf je nog zoeken?

Het antwoord is dichterbij dan je denkt… Ja, echt waar. Kies dit boekhoudprogramma en bespaar zeeën van tijd.

Direct Gratis proberen