Hoe de administratie inloggen en beheren: een handige gids voor ondernemers

In dit artikel

Weet je dat gevoel wanneer je als ondernemer tegen de inlogpagina van je administratie aankijkt en geen idee hebt waar te beginnen? Ik ken het maar al te goed, want ik heb precies hetzelfde meegemaakt en ben op zoek gegaan naar de beste methodes om dit aan te pakken.

In dit artikel neem ik je mee door een makkelijk te volgen proces dat jouw administratieve uitdagingen verandert in een gestroomlijnd systeem. Lees snel verder en maak van administratie je beste vriend!

Belangrijkste inzicht

Met de juiste boekhoudsoftware stroomlijn jij je boekhouding enorm. Hoewel het aanbod enorm is, zijn er een paar toppers die altijd terugkomen. E-boekhouden is nog altijd de populairste. Dankzij het brede scala aan functionaliteiten is voor elke type ondernemer geschikt.

Ben je dienstverlenend veeleisend om kwaliteit, maar ook qua eenvoud? Dan is Moneymonk de uitverkorene.

Probeer e-Boekhouden gratis, en volg deze link voor een gratis maand Moneymonk.

Een bedrijfseigenaar organiseert papierwerk met een laptop, met een stad op de achtergrond.

Samenvatting

 • Gebruik administratieve software zoals Nmbrs en Exact Online voor realtime inzicht en controle over je financiën. Hiermee kun je eenvoudig inloggen en alle belangrijke informatie direct bij de hand hebben.
 • Zorg voor efficiënte salarisadministratie door uitbesteding of door het gebruik van gebruiksvriendelijke apps zoals De Administratie voor het MKB, waar je snel offertes en facturen kunt maken.
 • Benut de functionaliteiten van HR-software voor verlof- en verzuimregistratie, waarmee je tijd bespaart en je personeelsbeheer optimaliseert.
 • Bescherm je online aanwezigheid en gevoelige informatie door altijd uit te loggen en regelmatig te controleren of domeinnamen goed beheerd worden.
 • Neem bij twijfel over administratieve processen altijd contact op met klantenservice of supportafdelingen van de gebruikte software, zoals de helpdesk van Exact Online of Nmbrs.

De voordelen van efficiënte salarisadministratie

Een gestroomlijnde salarisadministratie betekent niet alleen tijdswinst, maar zorgt ook voor een helder financieel overzicht en minder stress. Als ondernemer kunt u zich met een efficiënte aanpak volledig focussen op het groeien van uw bedrijf, terwijl de payroll vlekkeloos verloopt.

Realtime toegang en inzicht

Ik heb altijd direct toegang tot mijn salarisadministratie en dat geeft een ongekend inzicht in de financiële gezondheid van mijn bedrijf. Met realtime data zie ik snel hoe mijn bedrijf ervoor staat en kan ik waar nodig bijsturen.

Ik hoef niet meer te wachten op maandelijkse rapporten of contact op te nemen met mijn boekhouder; ik log simpelweg in op mijn administratie via platforms zoals Exact Online en heb alle informatie binnen handbereik.

Dankzij deze snelle toegang tot gegevens, beheer ik mijn financiën efficiënter dan ooit. Of ik nu onderweg ben of op kantoor, met enkele klikken op mijn iPhone of via de mobiele app verwerk en bekijk ik facturen, loonstroken en jaaropgaven.

Dit niveau van controle maakt het gemakkelijker dan ooit om beslissingen te maken die goed zijn voor mijn bedrijf en zorgt ervoor dat ik me kan focussen op groei en innovatie.

Geen zorgen over uw salarisadministratie

Het uitbesteden van mijn salarisadministratie aan HetSalarisplein was een keerpunt voor mijn bedrijf. Papierwerk is nu verleden tijd en ik hoef me geen zorgen meer te maken over complexe aangiften inkomstenbelasting en veranderende wetgeving.

De experts nemen alle rompslomp uit handen, waardoor ik meer ruimte heb om me op mijn kernactiviteiten te richten. Zij handelen alles af, van het downloaden van de nodige documenten tot het adviseren over fiscale vraagstukken.

Dankzij deze keuze bespaar ik niet alleen tijd, maar ook geld. De toegankelijke expertise en ondersteuning zorgen ervoor dat mijn salarisadministratie altijd accuraat en up-to-date is.

Ik slaap rustiger, wetende dat een professioneel team mijn belangen behartigt en dat ik altijd kan inloggen in mijn boekhoudpakket om de actuele stand van zaken te zien. Dit geeft mij de vrijheid om me volledig op de groei van mijn onderneming te storten zonder me druk te maken over administratieve taken.

Een bedrijfseigenaar bekijkt loonrapporten in een moderne kantooromgeving.

De functionaliteiten van De Administratie voor het MKB

De Administratie voor het MKB biedt een scala aan functies die het beheer van uw onderneming vereenvoudigen en optimaliseren. Ontdek de mogelijkheden om uw administratieve taken te stroomlijnen en tijd te besparen.

Verlofregistratie

Met de online verlofregistratie die ik voor mijn MKB beschikbaar heb, houd ik gemakkelijk grip op de verlofaanvragen van mijn teamleden. Het systeem is gebruiksvriendelijk en maakt het mogelijk voor werknemers om zelf hun verlof in te dienen, wat mij een hoop tijd bespaart.

Dankzij handige apps kan ik verschillende soorten verlof overzien, zoals tijd-voor-tijd en bijzonder verlof. Dit houdt alles transparant en overzichtelijk voor zowel mij als mijn medewerkers.

Het direct koppelen van HR-software met mijn boekhouding en salarisadministratie maakt het beheren van personeelszaken nog efficiënter. Zo blijft er meer tijd over om mij te focussen op andere belangrijke zaken binnen mijn bedrijf.

Direct koppelen

Ik heb meteen door hoe handig direct koppelen is voor mijn onderneming. Met één klik verbind ik mijn administratie met andere software, wat alles stroomlijnt en tijd bespaart. Het mooie is dat er zowel standaard integraties als opties voor eigen software zijn.

Dit maakt het mogelijk om de administratie precies zo in te richten als ik wil, zonder dat ik beperkt word door de software die ik al gebruik.

Het gebruik van direct koppelen heeft mijn werkprocessen verbeterd. Ik kan nu snel schakelen tussen verschillende programma’s, zoals mijn aangifte inkomstenbelasting en de tools die mijn internet service provider aanbiedt, zonder data handmatig over te zetten.

Dit is een gamechanger voor de efficiëntie van mijn dagelijkse werkzaamheden en geeft mij als ondernemer meer ruimte om me op de groei van mijn bedrijf te focussen.

Verzuimregistratie

Het bijhouden van verzuim lijkt soms een puzzel, maar met de juiste software wordt het kinderspel. De Administratie voor het MKB levert een tool die verzuimregistratie stroomlijnt.

Ik registreer ziektemeldingen razendsnel en houd overzicht in het terugkeerproces van werknemers. Grip op verzuim betekent een snellere terugkeer naar werk en vermindert de verstoring binnen mijn team.

Met deze tool zie ik in een oogopslag hoeveel dagen iemand afwezig is geweest en koppel ik dit makkelijk aan de salarisadministratie. Dit zorgt niet alleen voor efficiëntie in mijn werkprocessen, maar geeft me ook helder inzicht voor toekomstige personeelsplanning.

Geen gezoek meer naar losse notities of mailtjes; alles staat centraal en is direct toegankelijk, wat mij tijd en hoofdbrekens bespaart.

Digitaal dossier

Naast het bijhouden van afwezigheid is het beheren van personeelsdossiers net zo belangrijk. Het digitale dossier binnen De Administratie voor het MKB maakt het leven van ondernemers een stuk makkelijker.

Met deze functie heb je de mogelijkheid om alle belangrijke documenten van werknemers veilig en overzichtelijk op één plek online op te slaan. Hierdoor ben je niet meer afhankelijk van fysieke mappen en papieren rompslomp.

Documenten ondertekenen gaat tegenwoordig ook digitaal. Dankzij MKB-Logic kun je nu contracten en andere belangrijke papieren voorzien van een digitale handtekening. Dit bespaart niet alleen tijd, maar ook de moeite om alles handmatig te moeten verwerken.LogError: TypeError: Cannot read properties of null (reading ‘toString’).

ESS app

Met de ESS app van De Administratie voor het MKB heb ik altijd en overal mijn administratieve taken bij de hand. Deze handige app stelt me in staat om snel offertes te maken, facturen te versturen en zelfs mijn btw-aangifte te regelen.

Alles gebeurt online, dus ik hoef nooit te wachten tot ik weer achter mijn computer zit. De app is een echt geschenk voor iemand als ik die altijd in beweging is.

Gebruiksgemak en efficiëntie staan voorop met deze app. Ik kan gemakkelijk financiële documenten scannen, verwerken en betalen, en dat allemaal zonder de extra stap van internetbankieren dankzij Bizcuit.

Mijn complete financiële administratie, inclusief overzichten van klanten en leveranciers, alsook projecten en HR-taken, worden overzichtelijk op één plek verzameld. Met dit boekhoudprogramma speciaal ontwikkeld voor MKB ondernemers, houd ik moeiteloos controle over mijn zaken, waar ik ook ben.

Georganiseerde financiële documenten op een modern kantoor met stadsgezicht.

Inloggen en Beheren van uw administratie

Het doeltreffend inloggen en beheren van uw administratie is een cruciale stap om de controle over uw financiële zaken als ondernemer te behouden. Met de juiste tools en systemen kunt u eenvoudig toegang krijgen tot uw gegevens, deze beheren en up-to-date houden, wat essentieel is voor het vlekkeloos laten verlopen van uw bedrijfsprocessen.

Inloggen in Nmbrs

Inloggen in Nmbrs maakt mijn leven als ondernemer een stuk makkelijker. Ik kan nu snel schakelen tussen verschillende producten dankzij Visma Connect.

 • Eerst bezoek ik de inlogpagina van Nmbrs. Daar vul ik mijn gebruikersnaam en wachtwoord in.
 • Mocht ik mijn domeinnaam vergeten zijn, zoek ik de email die Nmbrs me heeft gestuurd bij het aanmaken van mijn account.
 • Ik gebruik Visma Connect om te wisselen tussen de diverse Nmbrs producten en andere softwareoplossingen.
 • Als ik ingelogd ben, stel ik gebruikersaccounts in voor mijn medewerkers en managers met toegang op maat.
 • Voor elk account pas ik de niveaus van toegang aan, zodat iedereen alleen ziet wat relevant is voor zijn of haar werk.
 • Regelmatig check ik de app op mijn telefoon om zo up-to-date te blijven met alle salarisadministratie kwesties.

Vergeten domeinnaam?

Een vergeten domeinnaam is meer dan een klein foutje; het kan een serieus veiligheidsprobleem opleveren. Gelukkig kan ik de controle terugpakken door de juiste stappen te volgen.

 • Ik check mijn e – mails of documentatie voor verwijzingen naar de domeinnaam, vaak staat deze vermeld in correspondentie met webhosting providers.
 • Mocht ik mijn domeinnaam echt niet meer weten, dan gebruik ik de WHOIS – zoekfunctie om mijn bedrijfsnaam op te zoeken en vind zo gerelateerde domeinen.
 • Ik log in op Mijn Antagonist om eventueel contactpersonen te wijzigen bij een gevonden domeinnaam die van mij blijkt te zijn.
 • Voor extra hulp neem ik contact op met de klantenservice van mijn hostingprovider; zij kunnen mij vaak helpen herinneringen aan welke domeinnamen ik heb geregistreerd.
 • Voorzichtigheid is geboden met vreemde verzoeken tot overname of vernieuwing van domainnamen; dit soort verkooptrucs heb ik eerder gezien.
 • Om toekomstige problemen te voorkomen, zorg ik ervoor dat al mijn domeinnamen zijn gekoppeld aan een centraal beheeraccount en noteer ze goed.
 • Regelmatig controleer ik mijn accounts om zeker te zijn dat alle informatie up-to-date is en er geen risico’s zijn voor datalekken.

Hoe de administratie inloggen: Stap voor stap handleiding

Administratie beheren hoeft niet ingewikkeld te zijn. Ik laat je zien hoe je met simpele stappen gemakkelijk kunt inloggen en je administratie kunt beheren.

 • Ga naar de website waar jouw administratiesoftware beschikbaar is, zoals Nmbrs of SnelStart.
 • Zoek de ‘inloggen’ knop, meestal rechtsboven op de startpagina.
 • Klik hierop om het inlogscherm te openen waar je jouw gebruikersnaam en wachtwoord invult.
 • Mocht je jouw domeinnaam vergeten zijn, klik dan op ‘Domeinnaam vergeten?’ en volg de instructies om deze te herstellen.
 • Voer je gegevens zorgvuldig in; dubbelcheck voor eventuele typefouten die het inloggen kunnen belemmeren.
 • Klik na het invoeren van de juiste informatie op ‘Login’ of ‘Enter’ om toegang te krijgen tot jouw account.
 • Heb je problemen met inloggen? Raadpleeg dan de helpdesk of FAQ – sectie van de software voor hulp.
 • Eenmaal ingelogd, navigeer je door het dashboard om verschillende functies zoals verlofregistratie, verzuimbeheer of financiële overzichten te gebruiken.

Veelgestelde vragen over inloggen en beheer

Ondernemers lopen vaak tegen dezelfde vragen aan als het gaat om inloggen en beheer van hun administratie. In dit deel doorgronden we die vragen en zorgen we voor heldere antwoorden die je direct verder helpen.

Vragen over mijn aangiftes

Mijn btw-aangiftes zijn altijd een punt van aandacht. De Belastingdienst heeft regels vastgelegd over de frequentie van deze aangiftes: maandelijks, per kwartaal of jaarlijks. Ik hou me steeds aan de opgelegde tijdschema’s om problemen te voorkomen.

Soms kom ik er echter niet uit, dan neem ik het heft in eigen handen en plan ik direct een belafspraak met de Belastingdienst om mijn vragen over de aangifte helder te krijgen. Dit geeft mij de controle terug en zorgt ervoor dat ik exact weet wat er speelt rond mijn financiën.

Het gebruik van TeamViewer kan soms nodig zijn als ik hulp nodig heb van een expert die meekijkt naar mijn situatie. Dit stelt ons in staat om samen door mijn administratie te gaan terwijl we aan de telefoon zijn.

Het biedt mij de kans om real-time ondersteuning te krijgen terwijl ik door het proces van aangifte navigeer. Met deze tools en hulp lukt het mij telkens weer om mijn administratieve verplichtingen correct na te komen.

Vragen over mijn salaris

Na het aanpakken van vragen rondom aangiftes, komen we nu bij een ander cruciaal onderdeel: je salarisadministratie. Het kan soms ingewikkeld lijken om op de juiste manier je eigen salaris te verwerken.

Gelukkig maakt Gekko het eenvoudiger dan je denkt. Je voert simpelweg de benodigde gegevens in en het systeem doet de rest. Zo houd je moeiteloos controle over wat je verdient en zorg je ervoor dat alle cijfers kloppen.

Het systeem houdt automatisch rekening met zaken als belastingen en sociale bijdragen, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Met een paar klikken pas je bedragen aan of verwerk je bonussen en overuren.

Alles wordt direct bijgewerkt en is te bekijken in overzichtelijke rapportages. Het managen van je salarisadministratie wordt hierdoor niet alleen makkelijker, maar ook transparanter.

Vragen over Exact

Kom je er niet helemaal uit met Exact Online? Je bent niet de enige, en gelukkig is er volop hulp beschikbaar. De supportafdeling van Exact staat klaar om al jouw vragen te beantwoorden.

Of het nu gaat om een specifieke functie of een foutmelding die je niet kunt plaatsen, je krijgt professioneel advies.

Gebruik de kennisdatabase als je liever zelf op onderzoek uitgaat. Hier vind je helpbestanden en technische documentatie, altijd up-to-date en toegankelijk, dag en nacht. Het kan het verschil maken tussen uren zoeken en snel weer verder kunnen met je werkzaamheden.

Ik pak deze bronnen er regelmatig bij en ze helpen echt om alles uit Exact Online te halen wat erin zit.

Vragen over Nmbrs

Heb je hulp nodig met het gebruik van Nmbrs voor je salarisadministratie? Je bent niet de enige. Deze software ondersteunt alles van sollicitatie tot het eindgesprek en biedt een eenvoudige medewerkerlogin voor zaken als verlof en verzuim.

Soms loop je tegen vragen aan, zoals hoe je verlof aanvraagt of wat te doen bij ziekte. Geen probleem! Er zijn duidelijke instructies beschikbaar die je stap voor stap door het proces begeleiden.

Merk je dat je moeite hebt met inloggen of het beheren van bepaalde functies binnen Nmbrs? Laat dat je er niet van weerhouden om alles uit de software te halen. De klantenservice staat klaar om al je vragen te beantwoorden, of het nu gaat over verlofregistratie of de details van verzuimbeheer.

Met deze ondersteuning heb je snel antwoord op je vragen en neem je vol vertrouwen de controle over jouw administratie.

Conclusie

Het beheren van de administratie hoeft geen hoofdpijn te zijn. Met de juiste tools wordt het zelfs verrassend eenvoudig en efficiënt. Vraag jezelf af welke stappen je vandaag nog kunt zetten om je financiële overzicht te verbeteren.

Realiseer hoe cruciaal een goede administratie is voor het succes van je onderneming. Laat deze gids de springplank zijn naar gestroomlijnde processen en een financieel gezonde toekomst.

Veelgestelde Vragen

1. Hoe kan ik inloggen op mijn administratie?

U logt in door uw gebruikersnaam en wachtwoord in te voeren op de inlogpagina van uw administratiesysteem.

2. Wat moet ik doen als ik mijn wachtwoord vergeten ben?

Klik op de ‘wachtwoord vergeten’ link en volg de instructies om een nieuw wachtwoord in te stellen.

3. Kan ik mijn administratie ook via mijn smartphone beheren?

Ja, veel administratie systemen hebben een app of mobielvriendelijke website voor beheer via uw smartphone.

4. Hoe voeg ik nieuwe gebruikers toe aan mijn administratie?

Ga naar de instellingen van uw administratiesysteem en volg de stappen om een nieuwe gebruiker toe te voegen.

5. Is het veilig om mijn administratie online te beheren?

Online beheer is veilig mits u sterke wachtwoorden gebruikt en regelmatig de veiligheidsupdates uitvoert.

Ten slotte

Om af te sluiten zijn er een paar programma’s die ik er echt even voor je wil uitlichten. De keuze op het vlak van boekhoudsoftware is namelijk enorm! Er zijn er al ruim 150!

 • Onafhankelijk van wat je doet en voor iedereen geschikt; MKB, ZZP, dienstverlenend, of met een webshop. Dan is E-boekhouden de gevestigde naam. Dit complete pakket kun je hier gratis proberen
 • Een heel populaire speler voor de online ondernemer neemt je administratie in vogelvlucht uit handen. Online factureren? Geen probleem. Eerlijke prijs, super kwaliteit: Moneybird is je vogel. Direct gratis proberen.
 • Wanneer je als dienstverlenende ZZP’er aan de slag bent, van eenvoud houdt en de kosten laag wilt houden, dan is BUNNI een goede keuze. Deze aanbieder maakt je administratie tot een grap, zo makkelijk. Ook BUNNI heeft een gratis proefperiode.
 • Ten slotte wil ik afsluiten met mijn favoriet Moneymonk maakt het leven voor zzp’ers echt tot een feestje en beperkt de tijd voor je administratie tot minuten. Met alle functionaliteiten die je nodig hebt; uren- en rittenregistratie, projectmanagement, en BTW aangifte. Natuurlijk, met een gratis proefmaand.

Check deze toppers zeker, wanneer jij minder wilt boekhouden, meer wilt ondernemen. En altijd zicht wil hebben op je cijfers. En… jij hebt vast wel wat beters te doen, dan al die software te testen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven