Hoe administratie toevoegen in een boekhoudsysteem met basecone

In dit artikel

Het toevoegen van een administratie aan je boekhouding kan een echte hoofdbreker zijn. Ik heb zelf ook geworsteld met het vinden van de juiste methode, maar na grondig onderzoek is het gelukt.

In dit artikel neem ik je mee door het proces van administraties toevoegen in Basecone, van begin tot eind. Lees en leer hoe eenvoudig het kan zijn!

Belangrijkste inzicht

Met de juiste boekhoudsoftware stroomlijn jij je boekhouding enorm. Hoewel het aanbod enorm is- zijn er een paar toppers die altijd terugkomen. E-boekhouden is nog altijd de populairste. Dankzij het brede scala aan functionaliteiten is voor elke type ondernemer geschikt.

Ben je dienstverlenend veeleisend om kwaliteit- maar ook qua eenvoud? Dan is Moneymonk de uitverkorene.

Probeer e-Boekhouden gratis– en volg deze link voor een gratis maand Moneymonk.

Een persoon voert ontvangstbewijzen in in een digitaal boekhoudsysteem in een moderne stadsomgeving.

Samenvatting

 • Begin met een zorgvuldige aanmelding bij Basecone door het invullen van persoonlijke informatie en activeer je account via de ontvangen e-mail.
 • Koppel je boekhoudsysteem aan Basecone voor een efficiënte factuurverwerking en realtime updates van je administratie.
 • Voeg gemakkelijk nieuwe administraties toe door de stappen in Basecone te volgen: instellingen kiezen, administratie toevoegen, en gebruikersrollen toewijzen.
 • Beheer gebruikers en rollen in Basecone om iedereen duidelijke verantwoordelijkheden te geven en houd zo de controle over je administratie.
 • Stel de instellingen van je administratie nauwkeurig in voor maximale efficiëntie en veiligheid, en pas deze aan wanneer nodig.

Het aanmeldingsproces in Basecone

Om te starten met het stroomlijnen van je boekhouding via Basecone, is een soepel aanmeldingsproces cruciaal. Ik neem je mee door de essentiële stappen om jouw administratie succesvol in het systeem te zetten, zonder ook maar iets over het hoofd te zien.

Aanmeldingsformulier invullen

Het opstarten met Basecone begint altijd bij het zorgvuldig invullen van het aanmeldingsformulier. Deze stap is cruciaal omdat hiermee mijn abonnement wordt geactiveerd en ik toegang krijg tot het systeem.

 • Persoonlijke informatie verzamel ik eerst, zoals mijn naam, bedrijfsnaam en contactgegevens.
 • Vervolgens kies ik een gebruikersnaam en een sterk wachtwoord om mijn account te beschermen.
 • Ik controleer alle ingevulde gegevens dubbel om fouten in de registratie te voorkomen.
 • Na het invullen klik ik op ‘Submit’ of ‘Versturen’ om mijn gegevens op te sturen naar Basecone.
 • Zodra dat gedaan is, ontvang ik een bevestigingsmail met verdere instructies voor activatie.
 • Ik volg de link in de e – mail om mijn account te activeren; dit beveiligt mijn toegang tot Basecone.
 • Met deze stap afgerond heb ik de basis gelegd om administraties toe te voegen en Exact Online of andere systemen te koppelen.

Boekhoudsysteem koppelen

Zodra ik me heb aangemeld bij Basecone, kijk ik uit naar de volgende stap: mijn boekhoudsysteem koppelen. Dit proces maakt het mij makkelijker om facturen efficiënt te beheren en verwerken.

 • Ik begin met het selecteren van het gewenste boekhoudpakket uit een lijst met ondersteunde systemen; voorbeelden zijn Exact en Afas.
 • Ik voer vervolgens de vereiste gegevens in, zoals mijn licentie – informatie of toegangscode, die afhankelijk zijn van het specifieke boekhoudsysteem.
 • Na het invoeren van mijn gegevens controleert Basecone automatisch of er beschikbare gebruikers zijn in mijn boekhoudpakket die opgehaald kunnen worden.
 • Koppel ik een gebruiker uit Basecone aan een bestaande gebruiker binnen het boekhoudpakket, zorgend voor naadloze integratie tussen beide platforms.
 • Mocht ik later willen overstappen of een andere licentie willen gebruiken, dan biedt Basecone de mogelijkheid om eenvoudig administraties te koppelen aan een ander boekhoudsysteem.
 • Het systeem configureer ik zo dat facturen automatisch herkend en verwerkt worden door bijvoorbeeld Exact met Basecone te koppelen.
 • Tot slot krijg ik door deze koppeling volledige controle over mijn factuurverwerking wat mij veel tijd bespaart door de automatische verwerkingsopties binnen Basecone.

Administraties toevoegen met een stap-voor-stap handleiding

Het toevoegen van administraties in Basecone is eenvoudig en efficiënt. Ik leg je uit hoe je dit via een handige stap-voor-stap handleiding voor elkaar krijgt.

 1. Kies in het menu voor ‘Instellingen’ en selecteer vervolgens ‘Administraties’.
 2. Klik op de knop ‘ Administratie toevoegen‘ om een nieuwe administratie te starten.
 3. Voer alle relevante informatie in, zoals de naam van de administratie en eventueel een omschrijving.
 4. Stel de juiste instellingen in zodat jouw boekhoudsysteem optimaal samenwerkt met Basecone.
 5. Bevestig jouw invoer door op ‘Opslaan’ te klikken; hiermee is de nieuwe administratie gecreëerd.
 6. Geef gebruikers toegang tot deze nieuwe administratie door rollen toe te wijzen via het gebruikersbeheer.
 7. Controleer of alles goed staat ingesteld en pas aan waar nodig voor een gestroomlijnde afhandeling van jouw boekhoudkundige taken.
Persoon stelt Basecone-account in op laptop met kantoorbenodigdheden en stadsgezicht op achtergrond.

Het beheren van gebruikers en rollen binnen administraties

Als beheerder in Basecone heb ik de controle over het toewijzen van rollen aan gebruikers. Dit is belangrijk, want elke gebruiker heeft verschillende verantwoordelijkheden. Ik kan bijvoorbeeld een collega instellen als ‘reviewer’ die documenten controleert, of als ‘boeker’ die financiële data invoert.

Dit systeem zorgt voor orde en efficiëntie, omdat iedereen precies weet wat zijn of haar taken zijn.

Het toevoegen van nieuwe gebruikers aan Basecone is een fluitje van een cent. Ik vul eenvoudig de benodigde gegevens in en kies welke rechten deze persoon krijgt binnen de administratie.

Als supergebruiker heb ik ook de mogelijkheid om alle gebruikers en hun activiteiten te overzien. Hierdoor kan ik snel ingrijpen als iets niet volgens plan verloopt en zorg ik ervoor dat de administratie veilig en up-to-date blijft.

Een groep professionals bespreekt hun taken en verantwoordelijkheden met focus op stadsgezicht.

Tips voor de juiste instellingen voor administratie in Basecone

Ik zorg altijd dat ik de instellingen van mijn administraties nauwkeurig doorloop. Het is een fluitje van een cent om te beginnen: ik selecteer ‘administratie toevoegen’ en vul de benodigde gegevens in.

Zo houd ik mijn boekhouding overzichtelijk en up-to-date. Daarnaast pas ik regelmatig de instellingen aan, waarbij ik op ‘bewerken’ klik onder acties om alles naar mijn hand te zetten.

Het toevoegen en beheren van gebruikers neem ik ook serieus. Ik zorg ervoor dat iedereen de juiste rechten heeft, wat de veiligheid en efficiëntie van het systeem ten goede komt. Facturen worden automatisch verwerkt; hierdoor bespaar ik tijd en voorkom ik fouten.

Aanpassingen aan de koppeling van de administratie of dagboekinstellingen zijn mogelijk, wat mij flexibiliteit geeft in hoe mijn boekhouding wordt georganiseerd.

Conclusie

Het toevoegen van administratie aan je Basecone systeem is echt een fluitje van een cent. Met een paar simpele stappen volg je een duidelijk pad naar gestroomlijnd online boekhouden.

Of je nu Exact koppelt of een ander systeem gebruikt, de efficiency die je hiermee bereikt, is ongeëvenaard. En vergeet niet, als supergebruiker heb je alle macht in handen om gebruikersrollen slim te beheren.

Duik gerust nog dieper in de materie met de Basecone gebruikershandleiding voor extra ondersteuning. Start vandaag nog en ervaar hoe eenvoudig jouw financiële administratie altijd up-to-date kan zijn!

Veelgestelde Vragen

1. Wat is de eerste stap om administratie toe te voegen in Basecone?

Begin met het inloggen op Basecone en ga naar ‘Administratie’ om een nieuwe administratie toe te voegen.

2. Kan ik meerdere administraties tegelijk toevoegen in Basecone?

Ja, je kunt meerdere administraties tegelijk toevoegen door de bulkfunctie te gebruiken.

3. Hoe weet ik of mijn administratie succesvol is toegevoegd aan Basecone?

Na het toevoegen krijg je een bevestiging en kun je de nieuwe administratie zien in je overzichtslijst.

4. Is het mogelijk om een bestaande administratie te koppelen aan Basecone?

Ja, je kunt een bestaande administratie koppelen door de unieke code van de administratie in te voeren.

5. Wat moet ik doen als het niet lukt om een administratie toe te voegen in Basecone?

Controleer of je alle benodigde informatie correct hebt ingevuld en neem contact op met de Basecone supportafdeling voor hulp.

Ten slotte

Om af te sluiten zijn er een paar programma’s die ik er echt even voor je wil uitlichten. De keuze op het vlak van boekhoudsoftware is namelijk enorm! Er zijn er al ruim 150!

 • Onafhankelijk van wat je doet en voor iedereen geschikt; MKB, ZZP, dienstverlenend, of met een webshop. Dan is E-boekhouden de gevestigde naam. Dit complete pakket kun je hier gratis proberen
 • Een heel populaire speler voor de online ondernemer neemt je administratie in vogelvlucht uit handen. Online factureren? Geen probleem. Eerlijke prijs, super kwaliteit: Moneybird is je vogel. Direct gratis proberen.
 • Wanneer je als dienstverlenende ZZP’er aan de slag bent, van eenvoud houdt en de kosten laag wilt houden, dan is BUNNI een goede keuze. Deze aanbieder maakt je administratie tot een grap, zo makkelijk. Ook BUNNI heeft een gratis proefperiode.
 • Ten slotte wil ik afsluiten met mijn favoriet Moneymonk maakt het leven voor zzp’ers echt tot een feestje en beperkt de tijd voor je administratie tot minuten. Met alle functionaliteiten die je nodig hebt; uren- en rittenregistratie, projectmanagement, en BTW aangifte. Natuurlijk, met een gratis proefmaand.

Check deze toppers zeker, wanneer jij minder wilt boekhouden, meer wilt ondernemen. En altijd zicht wil hebben op je cijfers. En… jij hebt vast wel wat beters te doen, dan al die software te testen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven
Boekhoudprogramma aanbieding

Hoelang blijf je nog zoeken?

Het antwoord is dichterbij dan je denkt… Ja, echt waar. Kies dit boekhoudprogramma en bespaar zeeën van tijd.

Direct Gratis proberen