De voordelen van administratie uitbesteden aan een professioneel kantoor | 2024

In dit artikel

Stel je voor, je bent druk bezig met het laten groeien van je bedrijf, maar de administratie houdt je tegen. Ik ken het gevoel, ik heb ook met die lastige balans gestreden en weet dat het uitbesteden van je boekhouding veel stress kan wegnemen, wat blijkt uit de 24% van de ondernemers in het MKB die kiezen voor outsourcing.

In dit artikel ga ik je laten zien hoe een professioneel kantoor die zorg uit handen kan nemen en wat de voordelen zijn. Lees verder en ontdek hoe jij meer vrijheid krijgt!

Belangrijkste inzicht

Met de juiste boekhoudsoftware stroomlijn jij je boekhouding enorm. Hoewel het aanbod enorm is, zijn er een paar toppers die altijd terugkomen. E-boekhouden is nog altijd de populairste. Dankzij het brede scala aan functionaliteiten is voor elke type ondernemer geschikt.

Ben je dienstverlenend veeleisend om kwaliteit, maar ook qua eenvoud? Dan is Moneymonk de uitverkorene.

Probeer e-Boekhouden gratis, en volg deze link voor een gratis maand Moneymonk.

Samenvatting

 • Uitbesteding van administratie bespaart tijd en geld, omdat het interne loonkosten vermindert en het werk efficiënter wordt gedaan door experts.
 • Een professioneel administratiekantoor zorgt voor up-to-date kennis van fiscale regels en wetgeving en voorkomt fouten in de boekhouding, wat leidt tot een correcte financiële rapportage en strategische bedrijfsbeslissingen.
 • Door administratie uit te besteden, kan een ondernemer zich volledig concentreren op de groei en innovatie van het bedrijf, terwijl alle boekhoudkundige taken in handen zijn van specialisten.
 • Administratieve experts bieden naast het ordenen van bonnetjes ook strategisch advies en signaleren financiële kansen zoals kostenbesparingen en belastingvoordelen.
 • Gebruik van persoonlijke online boekhoudsoftware aangeboden door administratiekantoren zorgt voor gemakkelijke toegang tot financiën, veilige gegevensopslag in de cloud en het efficiënt beheren van de administratie.
 • Optimaliseer je financiële administratie door deze software te vergelijken en kies deze favoriet.

De keuze tussen zelf boekhouden of administratie uitbesteden

Een rommelig bureau met verspreide bonnetjes en facturen, omringd door archiefkasten, belicht door tl-licht, met tijdsdruk en stress.

Ik sta elke dag voor de keuze: ga ik zelf mijn boekhouding beheren of besteed ik het uit? Zelf boekhouden biedt volledige controle en direct inzicht in mijn financiën. Echter, als de zaken groeien, stapelen de bonnetjes zich op en wordt de administratie complexer.

Dan vraag ik me af: hoeveel tijd kost het om alles bij te houden? En wat als ik fouten maak door mijn beperkte kennis van fiscale voordelen en wet- en regelgeving?.

Uitbesteden lijkt soms een grote stap, maar het brengt rust. Ik hoef me geen zorgen meer te maken over de salarisadministratie, jaarrekening en aangifte inkomstenbelasting. Met professionele hulp blijft mijn administratie foutloos en benut ik alle fiscale voordelen optimaal.

Dit geeft me ruimte om me volledig te focussen op wat ik het liefste doe: mijn bedrijf laten groeien. En dat zonder slapeloze nachten over een gemiste aangiftedeadline of onbenutte belastingvoordeel.

Wat houdt administratie uitbesteden in?

Het uitbesteden van je administratie betekent dat je alle of een deel van je financiële zaken overdraagt aan specialisten buiten jouw eigen bedrijf. Deze experts hebben vaak jarenlange ervaring en gebruiken geavanceerde boekhoudprogramma’s om jouw administratie efficiënt te beheren.

Dat scheelt jou veel hoofdbrekens en tijd. Tijd die je nu kunt stoppen in het ontwikkelen van nieuwe ideeën of het verbeteren van je producten en diensten.

Bovendien zorgt het uitbesteden van administratie ervoor dat je altijd up-to-date bent met de laatste fiscale regels en wetgeving. Een professioneel kantoor zal zorgen voor nauwkeurige en tijdige aangiften, waardoor de kans op fouten in je boekhouding verkleint.

Dit bespaart niet alleen potentiële boetes, maar garandeert ook dat je financiële rapportage klopt, wat essentieel is voor het maken van slimme zakelijke beslissingen. Nu je een duidelijk beeld hebt van wat administratie uitbesteden inhoudt, kijken we naar de voordelen die dit met zich meebrengt.

Voordelen van administratie uitbesteden

Door je administratie uit te besteden aan een professioneel kantoor, kun je niet alleen aanzienlijke tijd en kosten besparen, maar ook profiteren van hun expertise om financiële kansen te benutten en je focus te leggen op de groei van je bedrijf – lees verder en ontdek hoe dit jouw onderneming kan transformeren.

Focus op bedrijfsgroei

Het uitbesteden van mijn administratie heeft me de kans gegeven om volledig te duiken in wat echt telt: het groeien van mijn bedrijf. Ik merk dagelijks hoe waardevol die extra uren zijn die ik nu kan besteden aan strategisch plannen en het verkennen van nieuwe markten.

Het professionele kantoor dat mijn boekhouding overneemt, gebruikt de nieuwste online boekhouden technieken en boekhoudpakketten, waardoor ik me niet langer zorgen hoef te maken over cijfers en compliance.

Deze samenwerking geeft mij ruimte om me te richten op innovatie en het verbeteren van onze diensten, iets wat voorheen bleef liggen door de constante druk van financiële administratie.

Met deze ondersteuning kan ik mij als zzp’er of mkb’er focussen op wat we het beste doen – groeien en excelleren in onze branche. En dat alles zonder de nachtmerrie van vergeten belastingaangiften of gemiste financiële kansen.

Het signaleren van financiële kansen

Terwijl ik mij richt op het groeien van mijn bedrijf, betekent administratie uitbesteden ook dat ik sneller financiële kansen spot. Een professioneel kantoor heeft de expertise om de financiële gezondheid van mijn mkb of zzp-onderneming nauwkeurig te analyseren.

Zij zien waar de inkomsten stijgen en waar kosten bespaard kunnen worden. Deze waardevolle inzichten helpen mij bij het nemen van slimme beslissingen die het rendement van mijn onderneming kunnen verhogen.

Experts van een boekhoudkantoor houden marktontwikkelingen en wetswijzigingen in de gaten, wat mij kan behoeden voor onnodige uitgaven. Ze adviseren over fiscaal aantrekkelijke investeringen en wijzen me op belastingvoordelen die ik anders zou mislopen.

Door hun constante monitoring en strategisch advies benut ik elke kans om mijn bedrijfsadministratie te optimaliseren en vermijd ik tegelijkertijd het risico op boetes door fouten of nalatigheid.

Kosten- en tijdbesparing

Ik merk dat door mijn boekhouding uit te besteden, ik direct tijd en geld bespaar. Geen interne loonkosten meer en het werk wordt efficiënter gedaan door experts. Dit betekent meer vrijheid voor mij om me te richten op wat echt telt: het groeien van mijn bedrijf.

Door deze slimme stap te zetten, draait mijn mkb onderneming als nooit tevoren.

Experts nemen de ingewikkelde administratieve taken over, waardoor ik geen uren meer kwijt ben aan het bijhouden van de boekhouding. Deze efficiëntieslag is niet alleen goed voor mijn portemonnee, maar ook voor het schalen van mijn bedrijf.

Zelfs als zzp’er is outsourcen een gamechanger: het geeft mij de flexibiliteit om mijn aanbod te vergroten zonder bezorgd te zijn over papierwerk. Kortom, boekhouding uitbesteden opent deuren naar nieuwe mogelijkheden zonder dat ik me zorgen hoef te maken over de administratieve last.

Het Proces van Administratie Uitbesteden aan een Professioneel Kantoor

Het inschakelen van een professioneel administratiekantoor is een strategische keuze voor veel ondernemers. Hierdoor kan ik mijn focus leggen op de groei van mijn bedrijf, terwijl experts zorgen voor de financiële details.

 • Ik begin met het identificeren van mijn specifieke behoeften en verwachtingen om passende administratiepartners te vinden.
 • Vervolgens vraag ik offertes aan bij verschillende kantoren om diensten en prijzen te vergelijken.
 • Ik beoordeel de expertise van elk kantoor, waarbij ik let op ervaring in mijn sector, of het nu gaat om mkb of zzp’ers.
 • Na het selecteren van een geschikt kantoor, stel ik samen met hen een serviceovereenkomst op die duidelijk de taken en verantwoordelijkheden vastlegt.
 • Zij introduceren mij in hun online boekhoudsoftware, waardoor ik realtime toegang tot mijn financiën heb.
 • Het kantoor neemt vervolgens mijn documentatie over, zoals facturen en bankafschriften, en begint met de verwerking ervan.
 • Regelmatig bespreken we samen de voortgang en bekijken we mogelijkheden voor kostenbesparing of fiscale voordelen.
 • Payrolling kan ook onderdeel zijn van het pakket dat zij bieden, wat extra administratieve taken uit handen neemt.

Diensten aangeboden door een professioneel administratiekantoor

Een professioneel administratiekantoor doet veel meer dan alleen je bonnetjes ordenen; ze zijn de stuwende kracht achter een efficiënte, financieel gezonde onderneming. Van het bijhouden van je zakelijke financiën tot het voorbereiden van de jaarrekening, deze experts zorgen ervoor dat je administratieve taken geen hoofdpijn meer zijn, maar een springplank naar succes.

Bedrijfs- en salarisadministratie

Het bijhouden van de bedrijfs- en salarisadministratie is cruciaal, maar kan enorm tijdrovend zijn. Ik kies ervoor dit uit te besteden aan experts die mij ontzorgen. Zo zorgen ze dat alle salarisstroken op tijd en correct zijn, en blijf ik moeiteloos op de hoogte van de laatste wetgeving.

Dit bespaart niet alleen kostbare tijd, maar ook geld, aangezien veel kantoren werken met vaste tarieven per salarisstrook.

Mijn focus ligt op het laten groeien van mijn mkb of zzp-werkzaamheden. Door mijn bedrijfs- en salarisadministratie uit handen te geven aan een professioneel administratiekantoor, kan ik mij richten op mijn kernactiviteiten.

Zij handelen alles rondom lonen af, waardoor ikzelf en mijn werknemers zich geen zorgen hoeven te maken over mogelijke fouten of vertragingen. Het geeft een gerust gevoel om te weten dat alles goed geregeld is.

Jaarrekening en belastingen

Het laten opstellen van mijn jaarrekening en belastingaangiften door een professioneel administratiekantoor geeft mij rust. Zij zorgen dat alles correct en op tijd bij de Belastingdienst komt, wat mij beschermt tegen fouten en boetes.

Deze experts hebben de kennis en ervaring om mijn financiële situatie optimaal te presenteren.

Ik zie het voordeel direct terug in mijn mkb of zzp-onderneming. Niet langer besteed ik uren aan het uitzoeken van belastingregels of het controleren van cijfers. Door deze zorgen uit handen te geven, hou ik tijd over voor wat echt telt: mijn bedrijf laten groeien.

Persoonlijke online boekhoudsoftware

Mijn administratie beheer ik slim en efficiënt met persoonlijke online boekhoudsoftware. Ik werk als zzp’er of binnen een mkb en het gemak van overal toegang hebben tot mijn financiën is een gamechanger.

De software slaat alles veilig op in de cloud; ik maak me geen zorgen over het verliezen van belangrijke gegevens. Boekhouding digitaal managen bespaart mij niet alleen tijd, maar biedt ook een duidelijk overzicht van mijn zakelijke gezondheid.

Deze tools zijn speciaal ontworpen om mijn leven makkelijker te maken. Facturen stel ik snel op, volg ik betalingen op de voet en spot financiële kansen voordat mijn concurrenten dat doen.

Deze persoonlijke boekhoudsoftware past bij mijn drukke schema en laat me toe om met een paar klikken rapporten te genereren. Dit geeft mij meer tijd om te focussen op wat echt belangrijk is: het laten groeien van mijn bedrijf.

Conclusie

Het uit handen geven van mijn administratie aan een vakbekwaam kantoor verandert de spelregels. Ik ontdek keer op keer dat deze keuze mij niet alleen tijdwinst oplevert, maar ook financiële voordelen door de scherpzinnige inzichten van experts.

Kosten besparen, waarbij ik geen eigen boekhoudpersoneel nodig heb, voelt als een strategische zet voor langetermijngroei. Optimalisatie van mijn bedrijfsprocessen wordt werkelijkheid, aangezien fouten verminderen en efficiëntie de overhand neemt.

Voor elke ondernemer biedt deze samenwerking de kans om zich volledig te storten op wat echt telt: hun corebusiness uitbouwen en innoveren. Overtuigend is het dat ik door deze stap mijn zakelijke potentieel maximaal benut en mij richt op de toekomst.

Veelgestelde Vragen

1. Wat zijn de voordelen van administratie uitbesteden voor mkb en zzp’ers?

Het uitbesteden van administratie aan een professioneel kantoor biedt mkb en zzp’ers tijdsbesparing, financiële overzichtelijkheid en deskundig advies, waardoor zij zich kunnen richten op hun kernactiviteiten.

2. Hoe kan een professioneel kantoor mkb-bedrijven helpen met hun administratie?

Een professioneel kantoor kan de complexiteit van de administratieve processen voor mkb-bedrijven vereenvoudigen, door nauwkeurige boekhouding te voeren en belastingadvies te geven, waardoor ondernemers zich minder zorgen hoeven te maken over fouten.

3. Is administratie uitbesteden kostenefficiënt voor zzp’ers?

Ja, omdat zzp’ers door het uitbesteden van administratie besparen op de kosten voor gespecialiseerde software en training, en daardoor meer tijd overhouden voor het uitvoeren van hun eigen diensten of producten.

4. Biedt een professioneel kantoor ook ondersteuning bij fiscale vraagstukken?

Zeker, een professioneel kantoor biedt ondersteuning bij fiscale vraagstukken door actuele kennis van belastingwetten en -regels toe te passen, wat helpt bij het optimaal benutten van fiscale voordelen voor zowel mkb als zzp’ers.

Wat houdt administratie uitbesteden in?

Een groep financiële experts gebruikt geavanceerde software in een modern kantoor met grote ramen die uitzicht bieden op de stad.

Het uitbesteden van je administratie betekent dat je alle of een deel van je financiële zaken overdraagt aan specialisten buiten jouw eigen bedrijf. Deze experts hebben vaak jarenlange ervaring en gebruiken geavanceerde boekhoudprogramma’s om jouw administratie efficiënt te beheren.

Dat scheelt jou veel hoofdbrekens en tijd. Tijd die je nu kunt stoppen in het ontwikkelen van nieuwe ideeën of het verbeteren van je producten en diensten.

Bovendien zorgt het uitbesteden van administratie ervoor dat je altijd up-to-date bent met de laatste fiscale regels en wetgeving. Een professioneel kantoor zal zorgen voor nauwkeurige en tijdige aangiften, waardoor de kans op fouten in je boekhouding verkleint.

Dit bespaart niet alleen potentiële boetes, maar garandeert ook dat je financiële rapportage klopt, wat essentieel is voor het maken van slimme zakelijke beslissingen. Nu je een duidelijk beeld hebt van wat administratie uitbesteden inhoudt, kijken we naar de voordelen die dit met zich meebrengt.

Voordelen van administratie uitbesteden

Door je administratie uit te besteden aan een professioneel kantoor, kun je niet alleen aanzienlijke tijd en kosten besparen, maar ook profiteren van hun expertise om financiële kansen te benutten en je focus te leggen op de groei van je bedrijf – lees verder en ontdek hoe dit jouw onderneming kan transformeren.

Focus op bedrijfsgroei

Het uitbesteden van mijn administratie heeft me de kans gegeven om volledig te duiken in wat echt telt: het groeien van mijn bedrijf. Ik merk dagelijks hoe waardevol die extra uren zijn die ik nu kan besteden aan strategisch plannen en het verkennen van nieuwe markten.

Het professionele kantoor dat mijn boekhouding overneemt, gebruikt de nieuwste online boekhouden technieken en boekhoudpakketten, waardoor ik me niet langer zorgen hoef te maken over cijfers en compliance.

Deze samenwerking geeft mij ruimte om me te richten op innovatie en het verbeteren van onze diensten, iets wat voorheen bleef liggen door de constante druk van financiële administratie.

Met deze ondersteuning kan ik mij als zzp’er of mkb’er focussen op wat we het beste doen – groeien en excelleren in onze branche. En dat alles zonder de nachtmerrie van vergeten belastingaangiften of gemiste financiële kansen.

Het signaleren van financiële kansen

Terwijl ik mij richt op het groeien van mijn bedrijf, betekent administratie uitbesteden ook dat ik sneller financiële kansen spot. Een professioneel kantoor heeft de expertise om de financiële gezondheid van mijn mkb of zzp-onderneming nauwkeurig te analyseren.

Zij zien waar de inkomsten stijgen en waar kosten bespaard kunnen worden. Deze waardevolle inzichten helpen mij bij het nemen van slimme beslissingen die het rendement van mijn onderneming kunnen verhogen.

Experts van een boekhoudkantoor houden marktontwikkelingen en wetswijzigingen in de gaten, wat mij kan behoeden voor onnodige uitgaven. Ze adviseren over fiscaal aantrekkelijke investeringen en wijzen me op belastingvoordelen die ik anders zou mislopen.

Door hun constante monitoring en strategisch advies benut ik elke kans om mijn bedrijfsadministratie te optimaliseren en vermijd ik tegelijkertijd het risico op boetes door fouten of nalatigheid.

Kosten- en tijdbesparing

Ik merk dat door mijn boekhouding uit te besteden, ik direct tijd en geld bespaar. Geen interne loonkosten meer en het werk wordt efficiënter gedaan door experts. Dit betekent meer vrijheid voor mij om me te richten op wat echt telt: het groeien van mijn bedrijf.

Door deze slimme stap te zetten, draait mijn mkb onderneming als nooit tevoren.

Experts nemen de ingewikkelde administratieve taken over, waardoor ik geen uren meer kwijt ben aan het bijhouden van de boekhouding. Deze efficiëntieslag is niet alleen goed voor mijn portemonnee, maar ook voor het schalen van mijn bedrijf.

Zelfs als zzp’er is outsourcen een gamechanger: het geeft mij de flexibiliteit om mijn aanbod te vergroten zonder bezorgd te zijn over papierwerk. Kortom, boekhouding uitbesteden opent deuren naar nieuwe mogelijkheden zonder dat ik me zorgen hoef te maken over de administratieve last.

Het Proces van Administratie Uitbesteden aan een Professioneel Kantoor

Het inschakelen van een professioneel administratiekantoor is een strategische keuze voor veel ondernemers. Hierdoor kan ik mijn focus leggen op de groei van mijn bedrijf, terwijl experts zorgen voor de financiële details.

 • Ik begin met het identificeren van mijn specifieke behoeften en verwachtingen om passende administratiepartners te vinden.
 • Vervolgens vraag ik offertes aan bij verschillende kantoren om diensten en prijzen te vergelijken.
 • Ik beoordeel de expertise van elk kantoor, waarbij ik let op ervaring in mijn sector, of het nu gaat om mkb of zzp’ers.
 • Na het selecteren van een geschikt kantoor, stel ik samen met hen een serviceovereenkomst op die duidelijk de taken en verantwoordelijkheden vastlegt.
 • Zij introduceren mij in hun online boekhoudsoftware, waardoor ik realtime toegang tot mijn financiën heb.
 • Het kantoor neemt vervolgens mijn documentatie over, zoals facturen en bankafschriften, en begint met de verwerking ervan.
 • Regelmatig bespreken we samen de voortgang en bekijken we mogelijkheden voor kostenbesparing of fiscale voordelen.
 • Payrolling kan ook onderdeel zijn van het pakket dat zij bieden, wat extra administratieve taken uit handen neemt.

Diensten aangeboden door een professioneel administratiekantoor

Een professioneel administratiekantoor doet veel meer dan alleen je bonnetjes ordenen; ze zijn de stuwende kracht achter een efficiënte, financieel gezonde onderneming. Van het bijhouden van je zakelijke financiën tot het voorbereiden van de jaarrekening, deze experts zorgen ervoor dat je administratieve taken geen hoofdpijn meer zijn, maar een springplank naar succes.

Bedrijfs- en salarisadministratie

Het bijhouden van de bedrijfs- en salarisadministratie is cruciaal, maar kan enorm tijdrovend zijn. Ik kies ervoor dit uit te besteden aan experts die mij ontzorgen. Zo zorgen ze dat alle salarisstroken op tijd en correct zijn, en blijf ik moeiteloos op de hoogte van de laatste wetgeving.

Dit bespaart niet alleen kostbare tijd, maar ook geld, aangezien veel kantoren werken met vaste tarieven per salarisstrook.

Mijn focus ligt op het laten groeien van mijn mkb of zzp-werkzaamheden. Door mijn bedrijfs- en salarisadministratie uit handen te geven aan een professioneel administratiekantoor, kan ik mij richten op mijn kernactiviteiten.

Zij handelen alles rondom lonen af, waardoor ikzelf en mijn werknemers zich geen zorgen hoeven te maken over mogelijke fouten of vertragingen. Het geeft een gerust gevoel om te weten dat alles goed geregeld is.

Jaarrekening en belastingen

Het laten opstellen van mijn jaarrekening en belastingaangiften door een professioneel administratiekantoor geeft mij rust. Zij zorgen dat alles correct en op tijd bij de Belastingdienst komt, wat mij beschermt tegen fouten en boetes.

Deze experts hebben de kennis en ervaring om mijn financiële situatie optimaal te presenteren.

Ik zie het voordeel direct terug in mijn mkb of zzp-onderneming. Niet langer besteed ik uren aan het uitzoeken van belastingregels of het controleren van cijfers. Door deze zorgen uit handen te geven, hou ik tijd over voor wat echt telt: mijn bedrijf laten groeien.

Persoonlijke online boekhoudsoftware

Mijn administratie beheer ik slim en efficiënt met persoonlijke online boekhoudsoftware. Ik werk als zzp’er of binnen een mkb en het gemak van overal toegang hebben tot mijn financiën is een gamechanger.

De software slaat alles veilig op in de cloud; ik maak me geen zorgen over het verliezen van belangrijke gegevens. Boekhouding digitaal managen bespaart mij niet alleen tijd, maar biedt ook een duidelijk overzicht van mijn zakelijke gezondheid.

Deze tools zijn speciaal ontworpen om mijn leven makkelijker te maken. Facturen stel ik snel op, volg ik betalingen op de voet en spot financiële kansen voordat mijn concurrenten dat doen.

Deze persoonlijke boekhoudsoftware past bij mijn drukke schema en laat me toe om met een paar klikken rapporten te genereren. Dit geeft mij meer tijd om te focussen op wat echt belangrijk is: het laten groeien van mijn bedrijf.

Veelgestelde Vragen

1. Wat zijn de voordelen van administratie uitbesteden voor mkb en zzp’ers?

Het uitbesteden van administratie aan een professioneel kantoor biedt mkb en zzp’ers tijdsbesparing, financiële overzichtelijkheid en deskundig advies, waardoor zij zich kunnen richten op hun kernactiviteiten.

2. Hoe kan een professioneel kantoor mkb-bedrijven helpen met hun administratie?

Een professioneel kantoor kan de complexiteit van de administratieve processen voor mkb-bedrijven vereenvoudigen, door nauwkeurige boekhouding te voeren en belastingadvies te geven, waardoor ondernemers zich minder zorgen hoeven te maken over fouten.

3. Is administratie uitbesteden kostenefficiënt voor zzp’ers?

Ja, omdat zzp’ers door het uitbesteden van administratie besparen op de kosten voor gespecialiseerde software en training, en daardoor meer tijd overhouden voor het uitvoeren van hun eigen diensten of producten.

4. Biedt een professioneel kantoor ook ondersteuning bij fiscale vraagstukken?

Zeker, een professioneel kantoor biedt ondersteuning bij fiscale vraagstukken door actuele kennis van belastingwetten en -regels toe te passen, wat helpt bij het optimaal benutten van fiscale voordelen voor zowel mkb als zzp’ers.

Conclusie

Het uit handen geven van mijn administratie aan een vakbekwaam kantoor verandert de spelregels. Ik ontdek keer op keer dat deze keuze mij niet alleen tijdwinst oplevert, maar ook financiële voordelen door de scherpzinnige inzichten van experts.

Kosten besparen, waarbij ik geen eigen boekhoudpersoneel nodig heb, voelt als een strategische zet voor langetermijngroei. Optimalisatie van mijn bedrijfsprocessen wordt werkelijkheid, aangezien fouten verminderen en efficiëntie de overhand neemt.

Voor elke ondernemer biedt deze samenwerking de kans om zich volledig te storten op wat echt telt: hun corebusiness uitbouwen en innoveren. Overtuigend is het dat ik door deze stap mijn zakelijke potentieel maximaal benut en mij richt op de toekomst.

Ten slotte

Om af te sluiten zijn er een paar programma’s die ik er echt even voor je wil uitlichten. De keuze op het vlak van boekhoudsoftware is namelijk enorm! Er zijn er al ruim 150!

 • Onafhankelijk van wat je doet en voor iedereen geschikt; MKB, ZZP, dienstverlenend, of met een webshop. Dan is E-boekhouden de gevestigde naam. Dit complete pakket kun je hier gratis proberen
 • Een heel populaire speler voor de online ondernemer neemt je administratie in vogelvlucht uit handen. Online factureren? Geen probleem. Eerlijke prijs, super kwaliteit: Moneybird is je vogel. Direct gratis proberen.
 • Wanneer je als dienstverlenende ZZP’er aan de slag bent, van eenvoud houdt en de kosten laag wilt houden, dan is BUNNI een goede keuze. Deze aanbieder maakt je administratie tot een grap, zo makkelijk. Ook BUNNI heeft een gratis proefperiode.
 • Ten slotte wil ik afsluiten met mijn favoriet Moneymonk maakt het leven voor zzp’ers echt tot een feestje en beperkt de tijd voor je administratie tot minuten. Met alle functionaliteiten die je nodig hebt; uren- en rittenregistratie, projectmanagement, en BTW aangifte. Natuurlijk, met een gratis proefmaand.

Check deze toppers zeker, wanneer jij minder wilt boekhouden, meer wilt ondernemen. En altijd zicht wil hebben op je cijfers. En… jij hebt vast wel wat beters te doen, dan al die software te testen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven
Boekhoudprogramma aanbieding

Hoelang blijf je nog zoeken?

Het antwoord is dichterbij dan je denkt… Ja, echt waar. Kies dit boekhoudprogramma en bespaar zeeën van tijd.