Hoe het administratie wachtwoord op Windows te herstellen | 2024

In dit artikel

Ben je ooit je Windows-administratiewachtwoord kwijtgeraakt? Ook ik heb die frustratie gevoeld, maar wees gerust, er is een weg terug. Met grondig onderzoek heb ik betrouwbare technieken gefilterd om je verloren sleutel tot Windows weer in handen te krijgen.

Lees verder en ontdek stap-voor-stap hoe je snel weer toegang krijgt.

Belangrijkste inzicht

Met de juiste boekhoudsoftware stroomlijn jij je boekhouding enorm. Hoewel het aanbod enorm is, zijn er een paar toppers die altijd terugkomen. E-boekhouden is nog altijd de populairste. Dankzij het brede scala aan functionaliteiten is voor elke type ondernemer geschikt.

Ben je dienstverlenend veeleisend om kwaliteit, maar ook qua eenvoud? Dan is Moneymonk de uitverkorene.

Probeer e-Boekhouden gratis, en volg deze link voor een gratis maand Moneymonk.

Samenvatting

 • Er zijn verschillende methodes om je verloren Windows-administratiewachtwoord te herstellen, zoals het gebruik van een ander administrator-account, Linux Rescue Mode, of een herstelmedium zoals een DVD of USB-stick.
 • Het is mogelijk om met behulp van een bootable Linux – drive toegang te krijgen tot jouw systeem en het wachtwoord te resetten zonder dat je het huidige wachtwoord nodig hebt.
 • Voor lokale Windows 10-accounts kun je een Herstel-DVD of USB-stick aanmaken om toegang te krijgen tot het systeem wanneer je het wachtwoord bent vergeten.
 • Het instellen van een sterk administratorwachtwoord is cruciaal voor de veiligheid van je systeem; kies een mix van letters, cijfers en speciale tekens en verander dit regelmatig.
 • Gebruik de optie van beveiligingsvragen en wachtwoordherstelschijf als voorbereiding op eventuele toekomstige situaties waarin je het wachtwoord bent vergeten; deze kunnen helpen om snel weer toegang te krijgen zonder bestandsverlies.
 • Elimineer boekhoudkundige hoofdpijn door de juiste software te kiezen.

Begrijpen van Windows Administrator Account

Een set van computer toetsen en een muis op een modern bureau in een kantooromgeving.

Na het bespreken van de introductie, richten we ons nu op het Administrator-account in Windows. Dit is het krachtigste account op je computer, met toegang tot alle systeeminstellingen en bestanden.

Het heeft de bevoegdheid om wijzigingen aan te brengen die invloed hebben op andere gebruikersaccounts. Meestal is het verstandig om dit account niet voor dagelijks gebruik te hanteren, maar gereserveerd te houden voor systeembeheer taken.

In tegenstelling tot gewone gebruikersaccounts, kan het Administrator-account helpen bij het oplossen van softwareproblemen en het beheren van belangrijke updates. Zonder dit account is het moeilijk om essentiële veranderingen aan je systeem door te voeren.

Belangrijk om te weten is dat je voorzichtig moet zijn met wie je toegang geeft tot dit account. Een verkeerde klik kan al snel leiden tot onbedoelde systeemaanpassingen of beveiligingsrisico’s.

Hoe het Administrator wachtwoord te resetten in Windows

Persoon typt op computer in moderne kantooromgeving.

Sta je voor de uitdaging om een vergeten administrator wachtwoord in Windows te herstellen? Geen paniek, er zijn meerdere methodes waarbij je zelfs zonder huidige toegang tot het systeem dit kunt resetten.

Gebruik van een ander administrator-account

Als ik toegang heb tot een ander administrator-account op mijn computer, wordt het resetten van het vergeten wachtwoord een eitje. Ik meld me gewoon aan met dit account en open de ‘Computerbeheer’ console door met de rechtermuisknop op ‘Deze pc’ te klikken en ‘Beheren’ te kiezen.

Daar navigeer ik naar ‘ Lokale gebruikers en groepen‘, klik op ‘Gebruikers’, zoek het account waarvoor ik het wachtwoord wil resetten en kies ‘Wachtwoord instellen’. Na de instructies gevolgd te hebben, zet ik eenvoudig een nieuw wachtwoord.

Deze methode bespaart mij de hoofdpijn van ingewikkelde herstelopties en is vooral handig binnen bedrijfsinstellingen, waar vaak meerdere admin accounts zijn. Met de nieuwe inloggegevens kan ik weer toegang krijgen tot mijn eigen administrator-account en ervoor zorgen dat alle bedrijfsprocessen soepel blijven draaien.

Hierna zal ik kijken naar de mogelijkheden om via Linux Rescue Mode mijn wachtwoord te veranderen als ik geen toegang heb tot een ander admin account.

Het wachtwoord veranderen via Linux Rescue Mode

Ik weet dat het frustrerend kan zijn als je het administrator wachtwoord van je Windows computer vergeten bent. Gelukkig kun je met Linux Rescue Mode dit probleem oplossen zonder al te veel gedoe.

 • Start de computer op met een Linux live-cd of live-usb.
 • Open een terminalvenster zodra de Linux desktop geladen is.
 • Monteer de Windows – partitie door het juiste commando in te typen; vaak is dit iets als ‘sudo mount /dev/sda1 /mnt’.
 • Ga naar het systeem32 map van Windows dat zich nu in de gemonteerde partitie bevindt.
 • Hernoem utilman.exe naar iets anders, bijvoorbeeld utilman_backup.exe, met de mv commando.
 • Kopieer nu cmd.exe en hernoem deze kopie naar utilman.exe met de cp en mv commando’s.
 • Herstart je computer en boot terug naar Windows.
 • Klik op het toegankelijkheidspictogram linksonder op het aanmeldscherm; hierdoor opent cmd.exe in plaats van Utilman.
 • Gebruik nu net user commando’s om het wachtwoord van je administratoraccount te resetten; bijvoorbeeld ‘net user beheerder *’.
 • Typ een nieuw wachtwoord voor je account als daarom wordt gevraagd en herhaal dit om te bevestigen.
 • Sluit de Command Prompt af en log in met je nieuwe wachtwoord.

Herstelprocedures voor een Lokaal Windows 10-account

Als je het wachtwoord van je lokale Windows 10-account bent vergeten, wanhoop dan niet; er zijn meerdere methoden om weer toegang te krijgen tot je systeem. Ik neem je mee door de stappen van het aanmaken van een herstelmedium tot het instellen van een nieuw wachtwoord, waardoor je snel weer aan de slag kunt zonder dataverlies.

Herstel-DVD of -USB-stick aanmaken

Het overkomt de beste: je bent je wachtwoord vergeten en kunt niet meer inloggen op Windows 10. Gelukkig kan een Herstel-DVD of -USB-stick dan uitkomst bieden. Met deze stappen zorg ik ervoor dat ik altijd toegang houd tot mijn systeem, zelfs als alles lijkt tegen te zitten.

 • Ik start met het verzamelen van een lege DVD of USB – stick. De capaciteit moet groot genoeg zijn voor het herstelbestand.
 • Vervolgens open ik het startmenu en typ ‘herstelstation’ in de zoekbalk, waarna ik het programma kies om een herstelschijf aan te maken.
 • In het programma selecteer ik de optie ‘Een systeem herstelschijf aanmaken‘. Hiermee wordt duidelijk dat ik bezig ben met het creëren van een noodoplossing voor eventuele toekomstige problemen.
 • Dan kies ik het juiste station waar mijn lege DVD of USB – stick zich bevindt en klik op ‘schijf aanmaken’.
 • Het proces neemt wat tijd in beslag, maar geduld is een schone zaak. Zo weet ik zeker dat alle noodzakelijke bestanden correct worden overgezet.
 • Eenmaal klaar, label ik de schijf of stick duidelijk met ‘Windows 10 Herstel’. Dit voorkomt verwarring mocht ik ooit meerdere herstelmedia hebben.
 • Ik berg deze veilig op; waar die gemakkelijk te vinden is, maar toch beschermd tegen mogelijke beschadigingen.

Computer opstarten met herstelmedium

Mijn computer start ik op met een herstelmedium als het admin wachtwoord kwijt is. Dit krachtige hulpmiddel biedt toegang tot diverse opties om mijn systeem te herstellen.

 • Allereerst zorg ik ervoor dat ik een herstel-DVD of USB-stick bij de hand heb.
 • Ik zet mijn computer uit en steek vervolgens de herstel-DVD of USB-stick in een USB-poort.
 • Mijn volgende stap is het inschakelen van de computer en direct het bootmenu openen. Meestal doe ik dit door op een functietoets zoals F2, F12 of Del te drukken tijdens het opstartproces.
 • In het bootmenu selecteer ik de optie die mij toelaat om vanaf het herstelmedium op te starten, gebruikmakend van de pijltjestoetsen en vervolgens druk ik Enter.
 • Eenmaal geladen verschijnt er een menu of prompt; hier kies ik voor ‘Problemen oplossen’.
 • Vervolgens navigeer ik naar ‘Geavanceerde opties’ waar verschillende mogelijkheden te vinden zijn, zoals Systeemherstel en Opdrachtprompt.
 • Ik kies ‘Systeemherstel’ om mijn computer terug te zetten naar een vorig punt zonder wachtwoord als dat mogelijk is.
 • Mocht Systeemherstel geen optie zijn, dan kan met Opdrachtprompt commando’s worden uitgevoerd die helpen bij het resetten van mijn Windows wachtwoord.

Een nieuw gebruikersaccount aanmaken

Het is eigenlijk best simpel om een nieuw gebruikersaccount op Windows te creëren. Je gaat naar de Instellingen, kiest ‘Accounts’ en selecteert ‘Familie & andere gebruikers’. Vanuit hier kies je voor ‘Iemand anders aan deze PC toevoegen’ en voilà, je bent klaar om een gloednieuw account aan te maken.

Of je nu meer privacy wilt of een apart profiel nodig hebt voor werk, binnen enkele minuten heeft je Windows 10- of Windows 11-apparaat er een gebruiker bij.

Geef het nieuwe account vervolgens de nodige machtigingen. Je kunt kiezen tussen een standaardgebruikersaccount of een administratoraccount, afhankelijk van hoeveel toegang je wilt verlenen.

Dit is cruciaal voor het beheren van installaties en wijzigingen in het systeem. Met een paar klikken zorg je ervoor dat iedereen met toegang tot jouw apparaat dit kan gebruiken op een manier die past bij hun rol en jouw veiligheidsvoorkeuren.

Inloggen en wachtwoord wijzigen

Nadat ik een nieuw gebruikersaccount heb aangemaakt, ga ik direct inloggen om het wachtwoord te veranderen. In de Verkenner kies ik voor ‘Computerbeheer’, gevolgd door ‘Lokale gebruikers en groepen’ en dan ‘Gebruikers’.

Ik zoek mijn account op en klik met de rechtermuisknop om ‘Wachtwoord instellen’ te selecteren. Hier voer ik mijn nieuwe, sterke paswoord in zonder dat ik het oude nodig heb – omdat ik natuurlijk beheerdersrechten bezit.

Zo simpel is het: met een paar klikken zorg ik ervoor dat mijn account veilig blijft met een vers wachtwoord. En omdat ik weet dat een goed paswoord van cruciaal belang is voor de beveiliging van mijn gegevens, zorg ik ervoor dat het complex genoeg is en alleen voor mij bekend.

Geen zorgen meer over geblokkeerde toegang door een vergeten wachtwoord!

Het instellen van een administratorwachtwoord

Het kiezen van een sterk administratorwachtwoord is cruciaal voor de beveiliging van je Windows-systeem. Zorg ervoor dat je wachtwoord lang genoeg is en bestaat uit een mix van letters, cijfers en speciale tekens om het moeilijk te maken voor onbevoegden om toegang te krijgen.

Verander dit wachtwoord regelmatig en deel het met niemand. Een sterk wachtwoord is de eerste verdedigingslinie tegen ongeoorloofde toegang tot je systeem.

Om een nieuw administratorwachtwoord in te stellen, ga je naar het configuratiescherm, kies je ‘Gebruikersaccounts’ en vervolgens ‘Ander account beheren’. Selecteer het administratoraccount waaraan je een wachtwoord wilt toevoegen of wijzigen.

Kies ‘Wachtwoord instellen’ of ‘Wachtwoord wijzigen’ en volg de instructies. Bewaar het nieuwe wachtwoord op een veilige plek om problemen in de toekomst te voorkomen. Nu je het wachtwoord hebt ingesteld, wat doe je als je het toch vergeet? Laten we eens kijken naar de volgende stappen.

Wat te doen bij vergeten Windows-wachtwoord

Oeps, je Windows-wachtwoord vergeten? Geen paniek, ook voor dit probleem zijn er doeltreffende oplossingen die je snel weer toegang geven tot je computer. Ontdek de methodes die jou uit de brand kunnen helpen zonder dat je belangrijke bestanden verliest of ingewikkelde technische procedures hoeft te doorlopen.

Gebruik van Wachtwoordherstelschijf

Ik heb altijd een USB-stick bij de hand voor noodgevallen, en een daarvan is het herstellen van mijn Windows-wachtwoord. Als ik mijn wachtwoord vergeet, is het een fluitje van een cent om die weer terug te krijgen met de wachtwoordherstelschijf.

Ik hoef alleen maar de USB-stick in mijn pc te steken en de stappen te volgen die Windows me geeft.

Het maken van zo’n herstelschijf doe ik door naar de instellingen van mijn lokale Microsoft-account te gaan. Één klik hier, een paar klikken daar en voilà, ik ben voorbereid op eventuele toekomstige ‘oeps’-momenten.

Mocht ik mezelf buitensluiten, dan kan ik zonder stress mijn account terugkrijgen. Het is een eenvoudige preventieve maatregel die me veel tijd en hoofdpijn bespaart.

Gebruik van Beveiligingsvragen

Mocht je ooit voor de situatie staan waarin je jouw Windows-wachtwoord bent vergeten, dan zijn de beveiligingsvragen die je bij het instellen van het account hebt gekozen, je reddingslijn.

Binnen Windows 10 is het een fluitje van een cent om deze vragen te beantwoorden en direct weer toegang te krijgen tot je systeem. Het scheelt een hoop gedoe met herstelschijven of extra software.

Bij het opstellen van deze vragen kies ik altijd iets wat alleen ik weet en niet makkelijk te gokken is door anderen. Zo blijft mijn account veilig en kan ik toch snel weer inloggen als ik mijn wachtwoord kwijt ben.

Met de juiste antwoorden op zak, kan ik gewoon mijn wachtwoord resetten en zonder problemen verder werken. Nu dat geregeld is, laat me je vertellen over de volgende stap: de wisseltruc met bootstick.

Wisseltruc met bootstick

Stel je voor dat je het wachtwoord van je administratoraccount kwijt bent en je geen toegang meer hebt tot je systeem. Geen nood, een bootstick kan je redding zijn! Ik pak gewoon een USB-stick en maak er een bootable drive van met speciale software die het mogelijk maakt om in te grijpen voordat Windows opstart.

Dit is een effectieve manier om het wachtwoord te resetten zonder het bestaande wachtwoord te hoeven kennen.

Het proces vereist dat ik de pc opstart vanaf de aangemaakte bootstick. Hiermee wordt een omgeving buiten Windows geladen, waardoor ik het bestaande wachtwoord kan overschrijven of verwijderen.

De kunst is om de stappen nauwkeurig te volgen zodat ik straks weer toegang heb tot mijn systeem en mijn gegevens veilig zijn. Gelukkig heb ik dankzij de wisseltruc met de bootstick snel weer toegang tot mijn Windows-account, alsof er nooit een probleem is geweest.

Herstellen van het Administrator Wachtwoord voor Efficiënte Bedrijfsadministratie

Het verliezen van het administrator wachtwoord kan een flinke dreun zijn voor de bedrijfsvoering; ik kan niet meer bij cruciale systeemonderdelen en dat kan leiden tot productieverlies.

Als het me overkomt, pak ik mijn laptop en start ik op vanaf een Linux-based bootdisk die ik altijd bij me heb. Hiermee kan ik het bestaande wachtwoord resetten zonder de oude te hoeven onthouden.

Daarna kies ik een sterk, nieuw wachtwoord om de beveiliging van mijn systeem te waarborgen.

Om ervoor te zorgen dat de administratie weer soepel loopt, pas ik daarna alle instellingen aan en controleer ik dubbel of alle systemen weer naar behoren functioneren. Mijn advies is altijd om regelmatig back-ups te maken van belangrijke gegevens.

Dit voorkomt kopzorgen als een wachtwoord weer eens uit mijn geheugen glipt. Vervolgens richt ik me op de volgende stap: het voorkomen van toekomstige wachtwoordproblemen.

Conclusie

Nu weet je hoe je jouw Windows-administratorwachtwoord weer in de hand kunt krijgen. Deze technieken zijn niet alleen praktisch en gebruiksvriendelijk, maar ze besparen ook tijd. De impact van het vlot toepassen van deze stappen kan enorm zijn, vooral als je snel toegang tot je systeem nodig hebt.

Voor extra hulp staan online bronnen en gemeenschappen altijd klaar om je door het proces te loodsen. Laat deze kennis je empoweren; met de juiste tools en een beetje geduld heb je de controle terug voordat je het weet.

Veelgestelde Vragen

1. Wat moet ik doen als ik mijn Windows-beheerderswachtwoord vergeten ben?

Als je het beheerderswachtwoord voor Windows bent vergeten, kun je herstelsoftware zoals die van Reshift Digital B.V. gebruiken om toegang te krijgen en een nieuw wachtwoord in te stellen.

2. Is het mogelijk om zonder technische kennis het Windows wachtwoord te herstellen?

Ja, met heldere instructies en gebruiksvriendelijke tools kan zelfs iemand zonder technische achtergrond het Windows-administratiewachtwoord opnieuw instellen.

3. Biedt Reshift Digital B.V. oplossingen voor wachtwoordherstel bij Windows?

Reshift Digital B.V. biedt hulpmiddelen en software die speciaal ontworpen zijn om je te helpen bij het herstellen van je verloren of vergeten Windows-administratiewachtwoorden.

4. Hoe lang duurt het om een vergeten administratie wachtwoord op Windows te herstellen?

De tijd die nodig is om een vergeten Windows-wachtwoord te herstellen kan variëren, maar met de juiste software van Reshift Digital B.V., kan het proces snel en efficiënt worden uitgevoerd.

Veelgestelde Vragen

Conclusie

Nu weet je hoe je jouw Windows-administratorwachtwoord weer in de hand kunt krijgen. Deze technieken zijn niet alleen praktisch en gebruiksvriendelijk, maar ze besparen ook tijd. De impact van het vlot toepassen van deze stappen kan enorm zijn, vooral als je snel toegang tot je systeem nodig hebt.

Voor extra hulp staan online bronnen en gemeenschappen altijd klaar om je door het proces te loodsen. Laat deze kennis je empoweren; met de juiste tools en een beetje geduld heb je de controle terug voordat je het weet.

Ten slotte

Om af te sluiten zijn er een paar programma’s die ik er echt even voor je wil uitlichten. De keuze op het vlak van boekhoudsoftware is namelijk enorm! Er zijn er al ruim 150!

 • Onafhankelijk van wat je doet en voor iedereen geschikt; MKB, ZZP, dienstverlenend, of met een webshop. Dan is E-boekhouden de gevestigde naam. Dit complete pakket kun je hier gratis proberen
 • Een heel populaire speler voor de online ondernemer neemt je administratie in vogelvlucht uit handen. Online factureren? Geen probleem. Eerlijke prijs, super kwaliteit: Moneybird is je vogel. Direct gratis proberen.
 • Wanneer je als dienstverlenende ZZP’er aan de slag bent, van eenvoud houdt en de kosten laag wilt houden, dan is BUNNI een goede keuze. Deze aanbieder maakt je administratie tot een grap, zo makkelijk. Ook BUNNI heeft een gratis proefperiode.
 • Ten slotte wil ik afsluiten met mijn favoriet Moneymonk maakt het leven voor zzp’ers echt tot een feestje en beperkt de tijd voor je administratie tot minuten. Met alle functionaliteiten die je nodig hebt; uren- en rittenregistratie, projectmanagement, en BTW aangifte. Natuurlijk, met een gratis proefmaand.

Check deze toppers zeker, wanneer jij minder wilt boekhouden, meer wilt ondernemen. En altijd zicht wil hebben op je cijfers. En… jij hebt vast wel wat beters te doen, dan al die software te testen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven
Boekhoudprogramma aanbieding

Hoelang blijf je nog zoeken?

Het antwoord is dichterbij dan je denkt… Ja, echt waar. Kies dit boekhoudprogramma en bespaar zeeën van tijd.