Tips voor het kiezen van administratiesystemen en online vergelijking

In dit artikel

Het kiezen van het juiste administratiesysteem kan aanvoelen als het navigeren door een digitaal doolhof. Ik weet hoe overweldigend het kan zijn; ik heb zelf ook voor deze keuze gestaan en ontdekte dat de keuze invloed heeft op de digitale weerbaarheid van onderwijsinstellingen.

In dit artikel deel ik tips die jou helpen om de administratieve chaos te temmen en een systeem te vinden dat écht werkt. Lees verder en ontdek hoe jij de controle terugkrijgt!

Belangrijkste inzicht

Met de juiste boekhoudsoftware stroomlijn jij je boekhouding enorm. Hoewel het aanbod enorm is- zijn er een paar toppers die altijd terugkomen. E-boekhouden is nog altijd de populairste. Dankzij het brede scala aan functionaliteiten is voor elke type ondernemer geschikt.

Ben je dienstverlenend veeleisend om kwaliteit- maar ook qua eenvoud? Dan is Moneymonk de uitverkorene.

Probeer e-Boekhouden gratis– en volg deze link voor een gratis maand Moneymonk.

Een professionele vrouw zit aan een opgeruimd bureau met efficiënte ERP-software.

Samenvatting

 • Kijk goed naar de functies van de software zodat het systeem aansluit bij wat je nodig hebt, zoals facturatie en voorraadbeheer.
 • Zorg dat het administratiesysteem sterke beveiligingsmaatregelen heeft om je gegevens te beschermen tegen hacks en lekken.
 • Vergelijk de kosten van verschillende administratiesystemen niet alleen op prijs, maar ook op wat je ervoor terugkrijgt aan functionaliteiten en ondersteuning.
 • Let op de gebruiksvriendelijkheid van het systeem; een intuïtieve gebruikersinterface kan tijd besparen en fouten verminderen.
 • Zorg dat nieuwe software compatibel is met je huidige systemen om problemen met integratie te voorkomen en efficiëntie te verhogen.

Het Belang van Administratiesystemen

Een goed administratiesysteem is de ruggengraat van elke onderneming. Zonder dit kunnen taken als boekhouding en het beheren van facturen snel uitmonden in chaos. Ik weet dat een up-to-date financiële administratie essentieel is voor besluitvorming en strategische planning.

Je wilt tenslotte weten waar je bedrijf financieel staat om goed te kunnen sturen.

Efficiënte systemen zoals ERP-systemen, ofwel enterprise resource planning, maken het leven van ondernemers een stuk gemakkelijker. Ze bundelen diverse processen in één systeem: van voorraadbeheer tot klantrelaties en menselijke hulpbronnen.

Met een klik heb ik toegang tot alle benodigde informatie. Dit helpt niet alleen mij, maar ook mijn accountant of boekhouder om sneller en nauwkeuriger te werken. Door te kiezen voor betrouwbare software zoals Exact Online, zorg ik voor een gestroomlijnd proces met minder foutmarges.

Ook de veiligheid van gegevens is gewaarborgd; backups naar de cloud of externe harde schijven zorgen ervoor dat geen enkel belangrijk bestand ooit verloren gaat.

Een professionele vrouw zit aan een opgeruimd bureau met efficiënte ERP-software.

Tips voor het Kiezen van Administratiesystemen

Als je voor de uitdaging staat om een geschikt administratiesysteem voor jouw bedrijf te vinden, kan het een ware jungle lijken. Ik neem je mee door enkele essentiële tips die helpen om door de bomen het bos te zien, zodat je een keuze maakt die naadloos aansluit bij de unieke behoeften van jouw onderneming.

Overweeg de softwarefuncties

Bij het kiezen van een administratiesysteem, zijn de softwarefuncties cruciaal. Deze opties bepalen hoe effectief ik mijn taken kan uitvoeren.

 • Analyseer de gebruikersinterface: Een gebruiksvriendelijke interface is goud waard. Ik zoek naar schermen die intuïtief en makkelijk te navigeren zijn, zodat ik snel aan de slag kan.
 • Controleer databeheermogelijkheden: Belangrijk voor mij is hoe het systeem omgaat met gegevens. Ideale software ondersteunt verschillende databases en laat toe om eenvoudig data te exporteren of importeren.
 • Ga na of er sprake is van maatwerk: Elk bedrijf is uniek en dus wil ik een systeem dat aanpasbaar is aan mijn specifieke behoeften. Aanpassingen in rapportages of workflows moeten mogelijk zijn.
 • Evalueer communicatiefunctionaliteiten: Communicatie binnen teams optimaliseren is essentieel. Ik check of het systeem integraties biedt met e-mail of andere communicatietools zoals Dropbox.
 • Zorg voor compatibiliteit met bestaande systemen: Om geen tijd te verliezen, moet de nieuwe software kunnen linken met mijn huidige systemen. Het ERP-systeem moet bijvoorbeeld probleemloos samenwerken met Exact Software.
 • Let op mobiele toegankelijkheid: Werk vindt niet alleen meer plaats achter computers. Ik hecht veel waarde aan de mogelijkheid om ook via mobiele apparaten toegang te hebben tot het administratiesysteem.
 • Verzeker je van regelmatige updates: Technologie verandert razendsnel, dus wil ik een leverancier die blijft innoveren en regelmatig updates levert om veiligheid en functionaliteit te garanderen.

Controleer de beveiligingsmaatregelen

Veiligheid staat voorop als ik mijn administratiesysteem kies. Ik zorg ervoor dat ik weet welke van mijn gegevens vertrouwelijk zijn en check dubbel of er extra bescherming is. Het is essentieel dat de beveiligingsmaatregelen robuust zijn om mijn gevoelige informatie te bewaken.

Ik let op encryptieprotocollen, tweestapsverificatie en hoe het systeem met datalekken omgaat.

Ik check ook altijd zorgvuldig het beleid voor regelmatige updates en patches die kritieke beveiliging bieden tegen nieuwe dreigingen. Mijn malwarebescherming moet up-to-date zijn om aanvallen te weren.

Een goed beschermd netwerk is een must om te voorkomen dat hackers toegang krijgen tot mijn kostbare data. Daarom neem ik de tijd om alle beveiligingsaspecten grondig te onderzoeken voordat ik een keuze maak, want ik wil met een gerust hart de controle over mijn administratie behouden.

Vergelijk de kosten

Als we kijken naar administratiesystemen, kan de prijs een doorslaggevende factor zijn. Maar let op, de goedkoopste optie is niet altijd de beste keuze. De kosten van het implementeren van een Managed Service Provider (MSP) kunnen verschillen, dus het is essentieel om de waarde van elk systeem tegenover de prijs te zetten. Hieronder vind je een overzichtelijke vergelijking in tabelvorm van enkele populaire administratiesystemen en hun kostenstructuren:

Administratiesysteem Initiële Opzetkosten Maandelijkse Kosten Extra Functies Ondersteuning
AdminSysteem A €500 €50 Cloud opslag 24/7 per mail
AdminSysteem B €750 €30 Meertalige support Kantooruren telefoon
AdminSysteem C Geen €100 Automatisering van processen Chatbot + live ondersteuning

Door naar de pure cijfers te kijken, zien we niet het volledige plaatje. Evaluatie van de gebruikservaring, de aangeboden functionaliteiten en de kwaliteit van ondersteuning zijn net zo belangrijk. Een systeem met hogere initiële kosten kan op langere termijn voordeliger zijn door efficiëntie en betrouwbaarheid. Pak dus deze tabel erbij, maar vergeet niet verder te kijken dan de kosten alleen.

Een professionele vrouw organiseert bestanden in een moderne kantooromgeving.

Online Vergelijking van Administratiesystemen: Een Gids

Het kiezen van het juiste administratiesysteem is cruciaal voor mijn bedrijf. Ik kijk altijd eerst naar de specifieke softwarefuncties om te verzekeren dat het systeem aansluit bij mijn behoeften.

Functionaliteiten zoals facturatie, voorraadbeheer en rapportage zijn belangrijk. Betrouwbaarheid is een must, evenals de mogelijkheid om met andere systemen zoals SAP te integreren.

Veiligheid staat hoog op mijn lijst. Ik zorg ervoor dat de systemen die ik vergelijk, sterke beveiligingsmaatregelen hebben om mijn gegevens op een harde schijf veilig te stellen. Zoeken naar licenties zoals Creative Commons Naamsvermelding-GelijkDelen helpt ook bij het inschatten van de flexibiliteit en openheid van het systeem.

Daarnaast speelt prijs een grote rol; ik ga op zoek naar de beste prijs-kwaliteitverhouding zonder in te boeten aan essentiële functies of beveiliging.

Conclusie

Conclusie

Administratiesystemen slim kiezen versterkt de toekomst van onderwijs. Belangrijke features, veiligheid en kosten spelen een cruciale rol. Deze elementen dragen bij aan praktische en efficiënte bedrijfsvoering.

Ook impact op digitale weerbaarheid mag niet onderschat worden. Verder lezen en verdiepen in het onderwerp loont de moeite. Laat je inspireren door deze informatie en neem doordachte beslissingen voor jouw instelling!

Veelgestelde Vragen

1. Waar moet ik op letten bij het kiezen van een administratiesysteem?

Kijk naar de gebruiksvriendelijkheid, functionaliteiten en of het systeem past bij de grootte van uw onderneming.

2. Is het mogelijk om administratiesystemen online te vergelijken?

Ja, er zijn websites en platforms waar je verschillende administratiesystemen naast elkaar kunt vergelijken.

3. Wat zijn de voordelen van een goed administratiesysteem?

Een goed administratiesysteem verhoogt de efficiëntie en helpt bij het overzichtelijk houden van uw financiën.

4. Hoe weet ik of een administratiesysteem veilig is?

Controleer of het systeem voldoet aan de actuele veiligheidsnormen en of er regelmatig updates worden uitgevoerd.

5. Klopt het dat duurdere administratiesystemen beter zijn?

Niet altijd, een hogere prijs betekent niet per se betere kwaliteit; het is belangrijk om te beoordelen wat je echt nodig hebt.

Ten slotte

Om af te sluiten zijn er een paar programma’s die ik er echt even voor je wil uitlichten. De keuze op het vlak van boekhoudsoftware is namelijk enorm! Er zijn er al ruim 150!

 • Onafhankelijk van wat je doet en voor iedereen geschikt; MKB, ZZP, dienstverlenend, of met een webshop. Dan is E-boekhouden de gevestigde naam. Dit complete pakket kun je hier gratis proberen
 • Een heel populaire speler voor de online ondernemer neemt je administratie in vogelvlucht uit handen. Online factureren? Geen probleem. Eerlijke prijs, super kwaliteit: Moneybird is je vogel. Direct gratis proberen.
 • Wanneer je als dienstverlenende ZZP’er aan de slag bent, van eenvoud houdt en de kosten laag wilt houden, dan is BUNNI een goede keuze. Deze aanbieder maakt je administratie tot een grap, zo makkelijk. Ook BUNNI heeft een gratis proefperiode.
 • Ten slotte wil ik afsluiten met mijn favoriet Moneymonk maakt het leven voor zzp’ers echt tot een feestje en beperkt de tijd voor je administratie tot minuten. Met alle functionaliteiten die je nodig hebt; uren- en rittenregistratie, projectmanagement, en BTW aangifte. Natuurlijk, met een gratis proefmaand.

Check deze toppers zeker, wanneer jij minder wilt boekhouden, meer wilt ondernemen. En altijd zicht wil hebben op je cijfers. En… jij hebt vast wel wat beters te doen, dan al die software te testen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven