Hoe automatiseer je jouw boekhouding voor efficiëntie en tijdsbesparing met automatisch boekhouden

In dit artikel

Als ondernemer weet ik hoe overweldigend de boekhouding kan aanvoelen. Gelukkig heb ik jouw frustratie meegemaakt en via grondige research ontdekt dat automatisering een wereld van verschil kan maken.

In dit artikel loods ik je door de wijze waarop automatisch boekhouden je tijd bespaart en je efficiëntie verhoogt. Lees verder en maak je klaar om administratieve lasten te verminderen!

Belangrijkste inzicht

Met de juiste boekhoudsoftware stroomlijn jij je boekhouding enorm. Hoewel het aanbod enorm is- zijn er een paar toppers die altijd terugkomen. E-boekhouden is nog altijd de populairste. Dankzij het brede scala aan functionaliteiten is voor elke type ondernemer geschikt.

Ben je dienstverlenend veeleisend om kwaliteit- maar ook qua eenvoud? Dan is Moneymonk de uitverkorene.

Probeer e-Boekhouden gratis– en volg deze link voor een gratis maand Moneymonk.

Een professionele vrouw analyseert financiële gegevens met AI-software in een modern kantoor.

Samenvatting

 • Kies slimme boekhoudsoftware zoals AFAS en Jortt om handmatige taken te automatiseren, zoals het verwerken van facturen en bonnen, wat zorgt voor een enorme tijdsbesparing.
 • Door bankrekeningen te koppelen met het boekhoudprogramma worden financiële transacties automatisch bijgewerkt en gesynchroniseerd, waardoor je altijd een actueel overzicht hebt zonder extra inspanning.
 • Pas je boekhoudsysteem aan door regels in te stellen voor terugkerende transacties en door gebruik te maken van digitale factuurverwerking, wat leidt tot meer efficiëntie en minder fouten.
 • Met geautomatiseerde boekhouding verminder je handmatige fouten omdat de software nauwkeurig werkt; rapporten zijn daardoor sneller klaar en betrouwbaarder.
 • Automatisch boekhouden laat je toe om meer tijd te investeren in klantrelaties en strategische planning door routineboekhoudtaken uit handen te nemen.

Het Automatiseren van Boekhouding met Slimme Software

De sleutel tot een gestroomlijnde boekhouding ligt in het kiezen van slimme software die de klus voor je klaart. Ontdek hoe deze technologische assistenten jouw financiële administratie transformeren in een efficiënt proces zonder de nachtmerries van handmatig rekenwerk.

AFAS boekhoudprogramma

Ik zet het AFAS boekhoudprogramma in om mijn gehele financiële administratie moeiteloos te automatiseren. Dit krachtige online boekhoudprogramma neemt repetitieve taken uit handen, zoals salarisadministratie, en biedt heldere real-time dashboards die me direct inzicht geven in de huidige financiële status.

Hierdoor kan ik sneller beslissingen nemen en blijft er meer tijd over voor strategie en groei van mijn mkb.

Dankzij AFAS’ geïntegreerde ERP-systeem worden alle administratieve processen binnen mijn bedrijf gestroomlijnd. Van projectadministratie tot het automatisch factureren: alles wordt gekoppeld en gesynchroniseerd.

Zo wordt de werklast voor mij als zzp’er significant verlaagd en kan ik me focussen op mijn core business, in plaats van te verdrinken in de papierwinkel.

Boekhouden met Jortt

Net als AFAS, brengt Jortt innovatie in boekhoudsoftware voor zzp’ers en het mkb. Jortt gaat een stap verder door de rol van traditionele boekhouders te transformeren. Met hun slimme Boekhoudbot wordt ik een echte boekhoudengineer.

Dit programma neemt routinematig werk uit handen door facturen, bonnen en bankafschriften automatisch te verwerken. Mijn balansen en overzichten staan klaar zonder dat ik uren kwijt ben aan invoerwerk.

Het gebruiksgemak van Jortt verandert echt alles. De software zorgt ervoor dat mijn boekhouding automatiseren eenvoudiger wordt dan ooit tevoren. Zelfs zonder diepgaande boekhoudkennis houd ik met gemak mijn financiën bij.

Het systeem plaatst elke transactie op de juiste plek in de administratie, waardoor fouten verminderen en mijn financieel overzicht helder blijft. Zo houd ik tijd over voor wat echt belangrijk is in mijn onderneming.

Een persoon werkt geconcentreerd op een computer in een kantooromgeving.

De Voordelen van Geautomatiseerde Boekhouding

Het omarmen van geautomatiseerde boekhoudsoftware transformeert niet alleen hoe ik mijn financiën beheer, het opent ook deuren naar ongekende efficiëntie. Met slechts een paar muisklikken zie ik nu de vruchten van een gestroomlijnd proces dat mij niet alleen tijd bespaart, maar ook een heldere blik geeft op de financiële gezondheid van mijn bedrijf.

Tijdsbesparing

Met automatisch boekhouden laat ik het tijdrovende handmatige werk achter me. Mijn boekhoudsoftware neemt moeiteloos taken over zoals het invoeren van facturen en bonnetjes. Dit zorgt ervoor dat ik meer tijd heb voor mijn bedrijf en minder tijd kwijt ben aan cijfers en overzichten.

Fouten worden ook verminderd, omdat de software nauwkeurig en consistent werkt.

De winst voor mij zit hem echt in directe inzichten in de financiën van mijn mkb of zzp-onderneming. Ik hoef niet langer uren te besteden aan het bijwerken van mijn zakelijke bankrekening of het controleren van rapportages.

Alles gebeurt automatisch, waardoor ik op elk moment weet hoe mijn bedrijf ervoor staat. Het geeft me een enorme boost in efficiëntie en ik kan mij richten op groei en kansen voor mijn onderneming.

Verhoogde efficiëntie

Ik ervaar elke dag hoe geautomatiseerde boekhouding mijn efficiëntie een flinke boost geeft. Handmatige fouten zijn drastisch verminderd omdat de slimme software de cijfers voor mij controleert en ordent.

Dit betekent dat mijn rapporten sneller klaar zijn en ik kan vertrouwen op hun nauwkeurigheid.

Daarbij zorgt het ervoor dat ik me kan concentreren op het groeien van mijn mkb of advies kan geven aan andere zzp’ers zonder me zorgen te maken over de boekhoudkundige details. Het is echt ongelooflijk hoeveel tijd ik bespaar; tijd die ik nu investeer in mijn klanten en nieuwe kansen.

Automatisering heeft de manier waarop ik werk veranderd, waardoor ik productiever ben dan ooit tevoren.

Een modern kantoor bureau met computer, notitieboek en stad fotografie.

Praktische Stappen voor het Automatiseren van Boekhouding

Het inrichten van een geautomatiseerde boekhouding lijkt wellicht intimiderend, maar door enkele doordachte stappen te volgen kan elke ondernemer binnen het mkb dit proces eenvoudig doorlopen.

Ontdek hoe je, met de juiste tools en instellingen, je financiële administratie transformeert tot een gestroomlijnd en foutloos systeem.

Koppelen van bankrekening

Als ondernemer in het mkb weet ik hoe belangrijk het is om mijn boekhouding op orde te hebben. Een automatische bankkoppeling maakt een wereld van verschil, hier is hoe ik dat aanpak:

 1. Kies eerst een boekhoudprogramma dat compatibel is met jouw bank. Programma’s zoals AFAS of Jortt ondersteunen meestal directe koppelingen met de bank.
 2. Registreer je zakelijke rekening binnen het gekozen boekhoudpakket. Dit stelt het programma in staat om gegevens te synchroniseren.
 3. Activeer de koppeling via jouw online bankomgeving; voor Rabobank gebruikers betekent dit de Rabobank Koppeling inschakelen.
 4. Stel vervolgens de frequentie van synchronisatie in. Dagelijkse updates zijn mogelijk en zorgen ervoor dat je altijd up-to-date bent.
 5. Controleer de automatisch geïmporteerde transacties regelmatig om ervoor te zorgen dat alles correct wordt verwerkt en gecategoriseerd.
 6. Personaliseer indien nodig de categorieën voor uitgaven en inkomsten, waardoor latere rapportages duidelijker worden.

Personaliseren van boekhouding

Nu je bankrekening is gekoppeld, is het tijd om je boekhouding op maat te maken. Dit zorgt ervoor dat jouw systeem perfect aansluit bij de behoeften van jouw mkb.

 1. Kies een boekhoudprogramma dat aanpasbaar is: Zoek naar software zoals AFAS die toestaat om sjablonen en rapportagevormen te wijzigen.
 2. Stel regels in voor terugkerende transacties: Zo worden betalingen en inkomsten automatisch herkend en correct geboekt.
 3. Gebruik functies voor digitale factuurverwerking: Hiermee houd je eenvoudig zicht op openstaande posten en versnel je de verwerking van betalingen.
 4. Creëer een dashboard met relevante data-analyse: Met deze persoonlijke overzichten volg je prestaties en financiële trends in één oogopslag.
 5. Integreer met andere software: Denk aan koppelingen met CRM-systemen of productiestraten voor optimaal inzicht en tijdbesparingen.
 6. Automatiseer btw-aangifte : Zet systemen op die benodigde informatie verzamelen en aangiftes voorbereiden, klaar om ingediend te worden.

Het belang van automatisch boekhouden voor efficiëntie en tijdsbesparing

Het schakelen naar automatisch boekhouden verandert hoe ik mijn tijd besteed. Niet langer ben ik uren kwijt aan het handmatig invoeren van facturen en transacties. Met slimme software zoals AFAS of Jortt, is het proces nu gestroomlijnd.

Facturen worden automatisch herkend en gekoppeld aan de juiste grootboekrekeningen. Dit betekent dat het invoeren en controleren van gegevens veel sneller gaat, waardoor ik significant tijd bespaar.

Deze tijdswinst is voor mij als mkb’er cruciaal. Ik kan me nu richten op andere belangrijke aspecten van mijn bedrijf, zoals klantrelaties en strategische planning. Fouten zijn sterk verminderd, omdat de kans op menselijke fouten bij handmatige invoer niet meer bestaat.

Mijn administratie wordt dus nauwkeuriger en geeft mij een helder inzicht in mijn financiën, veel sneller dan ooit tevoren. Het integreren van automatische boekhoudprocessen heeft echt een wereld van verschil gemaakt voor de efficiëntie van mijn bedrijfsvoering.

Conclusie

Boekhouden verandert met slimme automatisering en bespaart ons kostbare tijd. Ik heb gemerkt dat systemen zoals AFAS en Jortt de efficiëntie van mijn MKB enorm verbeteren. Facturen gaan nu automatisch, en bankafschriften koppel ik met gemak.

Deze aanpassingen leiden tot minder fouten en een strakke cashflow. Met deze technieken krijg je grip op je financiën en kun je groeien. Ga dus vandaag nog aan de slag met automatiseren; het is eenvoudiger dan je denkt!

Veelgestelde Vragen

1. Wat betekent automatisch boekhouden voor het mkb?

Automatisch boekhouden stelt het midden- en kleinbedrijf in staat om financiële processen te automatiseren, waardoor tijd bespaard wordt en efficiëntie verhoogd.

2. Hoe kan het mkb beginnen met automatiseren van de boekhouding?

Het mkb kan beginnen met automatisch boekhouden door boekhoudsoftware te kiezen die past bij hun behoeften en deze te integreren in hun dagelijkse financiële activiteiten.

3. Welke voordelen biedt automatisch boekhouden voor mkb-bedrijven?

Automatisch boekhouden helpt mkb-bedrijven om sneller financiële gegevens te verwerken, fouten te verminderen en kostbare tijd vrij te maken voor andere bedrijfsactiviteiten.

4. Is het moeilijk om over te schakelen naar automatisch boekhouden voor het mkb?

Nee, de omschakeling naar automatisch boekhouden kan eenvoudig zijn met de juiste voorbereiding en keuze van gebruiksvriendelijke software die specifiek ontworpen is voor het mkb.

Ten slotte

Om af te sluiten zijn er een paar programma’s die ik er echt even voor je wil uitlichten. De keuze op het vlak van boekhoudsoftware is namelijk enorm! Er zijn er al ruim 150!

 • Onafhankelijk van wat je doet en voor iedereen geschikt; MKB, ZZP, dienstverlenend, of met een webshop. Dan is E-boekhouden de gevestigde naam. Dit complete pakket kun je hier gratis proberen
 • Een heel populaire speler voor de online ondernemer neemt je administratie in vogelvlucht uit handen. Online factureren? Geen probleem. Eerlijke prijs, super kwaliteit: Moneybird is je vogel. Direct gratis proberen.
 • Wanneer je als dienstverlenende ZZP’er aan de slag bent, van eenvoud houdt en de kosten laag wilt houden, dan is BUNNI een goede keuze. Deze aanbieder maakt je administratie tot een grap, zo makkelijk. Ook BUNNI heeft een gratis proefperiode.
 • Ten slotte wil ik afsluiten met mijn favoriet Moneymonk maakt het leven voor zzp’ers echt tot een feestje en beperkt de tijd voor je administratie tot minuten. Met alle functionaliteiten die je nodig hebt; uren- en rittenregistratie, projectmanagement, en BTW aangifte. Natuurlijk, met een gratis proefmaand.

Check deze toppers zeker, wanneer jij minder wilt boekhouden, meer wilt ondernemen. En altijd zicht wil hebben op je cijfers. En… jij hebt vast wel wat beters te doen, dan al die software te testen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven