Awards in boekhouding

Awards en prijzen in de boekhoudsector: Van innovatie tot uitmuntendheid, deze awards belichten de toonaangevende praktijken en technologieën die de boekhoudbranche naar nieuwe hoogten stuwen. Ontdek met ons de wereld van boekhoudawards.

Awards in boekhouding

Exact Cloud Award

De Exact Cloud Award is een prestigieuze onderscheiding in de accountancy- en administratiebranche. Het wordt toegekend op basis van een onderzoek onder meer dan 45.000 ondernemers, uitgevoerd door het onafhankelijke onderzoekbureau PB7. Deze ondernemers beoordelen de dienstverlening en ondersteuning van hun accountantskantoor, en op basis van deze resultaten worden winnaars gekozen in vier categorieën: de Cloud Award, Innovatie Award, Samenwerking Award en Crowd Award​​.

Waarom is dit een belangrijke award voor boekhouders

De betekenis van de Exact Cloud Award reikt verder dan een simpele erkenning. Het winnen van deze award positioneert een kantoor als vooruitstrevend en leidend in de branche. Vorige winnaars hebben aanzienlijke voordelen ervaren van hun deelname, zoals het aantrekken van meer talent, het verkrijgen van nieuwe klanten en opdrachten, en het verkrijgen van erkenning als aantrekkelijke werkgever​​.

Bovendien benadrukt de award duurzaamheid, aangezien de fysieke trofee een 3D-print is gemaakt van 100% gerecycled PA12 materiaal, met een sokkel van resthout uit de meubelindustrie en een verpakking van volledig gerecycled materiaal​​.

De winnaars van de Exact Cloud Award

  • 2023: Van Wezel Accountants won de Cloud Award.
  • 2022: CapsNobel Accountants & Belastingadviseurs ontvingen de Cloud Award.
  • 2021: A-kantoor won de Cloud Award en werd uitgeroepen tot Exact Cloud Accountant van het jaar.

Deze winnaars zijn erkend voor hun voortrekkersrol in innovatie en uitmuntendheid in de accountancy en boekhoudsector, zoals gevierd door de Exact Cloud Awards.

Meer lezen: https://www.exact.com/nl/branche/accountancy/cloud-award

FD Gazellen Awards

De FD Gazellen Awards worden jaarlijks uitgereikt door het Financieele Dagblad, een leidende financiële krant in Nederland. Deze awards erkennen de snelst groeiende bedrijven in Nederland. De criteria voor het winnen van een FD Gazellen Award omvatten onder meer een minimale omzetgroei over de afgelopen drie jaar, waarbij de groei in het laatste jaar niet negatief mag zijn.

De awards worden onderverdeeld in verschillende categorieën, gebaseerd op omzetgrootte en regio, om een breed scala aan succesvolle bedrijven te kunnen erkennen.

Meer lezen: https://fd.nl/dossier/fd-gazellen

MKB Proof Awards

De MKB Proof Awards, georganiseerd door WINMAG Pro, zijn erkenningen die worden uitgereikt aan producten en diensten die als essentieel worden beschouwd voor het midden- en kleinbedrijf (MKB).

Deze awards duiden op producten en diensten die niet alleen een veilige investering vertegenwoordigen, maar ook voldoen aan hoge standaarden van waarde, veiligheid, en gebruikersgemak.

Dit maakt ze een aantrekkelijke keuze voor MKB-ondernemers. De selectie van deze producten en diensten wordt zorgvuldig uitgevoerd door de redactieteams van Baaz en WINMAG Pro, die over uitgebreide kennis beschikken op het gebied van zaken en IT. Deze teams voeren een rigoureus selectieproces uit, waarbij alleen die producten en diensten die aan hun hoge standaarden voldoen, het ‘MKB Proof’ keurmerk krijgen​​.

Een voorbeeld van een winnaar van de MKB Proof Awards in 2021 is Jortt, een boekhoudprogramma. Jortt onderscheidde zich door de introductie van vele innovatieve functies, waaronder automatisering van de nieuwe Europese btw-regels en ingebouwde boekhoudbots.

Het programma richt zich op het compleet automatiseren van de boekhouding, waarbij ongeveer 40% van de boekhouding direct na koppeling met een bankrekening en het boekhoudprogramma wordt geautomatiseerd. Naast de automatisering biedt Jortt ook proactief fiscaal advies op basis van realtime gegevens, wat voor ondernemers een groot voordeel kan betekenen. Deze functies dragen bij aan de visie van Jortt dat boekhouden beter door computers kan worden gedaan dan door mensen, waardoor de boekhouding sneller, goedkoper, en betrouwbaarder wordt​​.

De MKB Proof Awards markeren dus producten en diensten die bijdragen aan de efficiëntie, veiligheid, en groei van MKB-ondernemingen, waarbij de nadruk ligt op innovatie, betrouwbaarheid, en gebruiksgemak. Deze awards zijn een belangrijke richtlijn voor MKB-ondernemers bij het selecteren van producten en diensten die hun bedrijfsvoering kunnen verbeteren en vereenvoudigen.

Meer lezen: https://www.winmagpro.nl/mkb-proof-2023

Conclusie

In de wereld van boekhouding symboliseren awards niet alleen erkenning voor uitmuntendheid, maar ook voor innovatie en vooruitstrevende praktijken. Zoals onze verkenning in dit artikel aantoont, dienen deze onderscheidingen als een baken voor de hoogste standaarden van professionaliteit, de adoptie van geavanceerde technologieën, en de commitment aan continue verbetering. In essentie vieren deze awards de prestaties die de norm bepalen en inspireren tot verdere groei en ontwikkeling binnen de sector.

Scroll naar boven