Beste basis boekhoudprogramma Efficiënt en makkelijk boekhouden

In dit artikel

Wil je als ondernemer in 2024 je boekhouding soepel en efficiënt laten verlopen? Dan heb je een basis boekhoudprogramma nodig! Het klinkt misschien saai, maar geloof me, het is net zo spannend als een aflevering van je favoriete tv-serie. Het juiste programma kan je uren van vervelend administratief werk besparen, waardoor je meer tijd hebt om te doen waar je van houdt – je bedrijf laten groeien. Dus trek je beste rekenmachine tevoorschijn en maak je klaar om te duiken in de fascinerende wereld van het beste basis boekhoudprogramma!

Wacht even… een rekenmachine? Grapje! Met de juiste software heb je die helemaal niet nodig! Klinkt goed? Laten we beginnen!

Geen tijd? Snelle samenvatting

 • Een basis boekhoudprogramma is een essentiële tool voor startende ondernemers, die helpt om financiën overzichtelijk en georganiseerd te houden, waardoor tijd wordt bespaard en nauwkeurigheid wordt gegarandeerd.
 • Het kiezen van het juiste basis boekhoudprogramma hangt af van verschillende factoren, zoals de grootte van je onderneming, budget en specifieke boekhoudbehoeften, met veel programma’s die specifieke functionaliteiten bieden voor verschillende industrieën.
 • Gebruikstips zoals regelmatige back-ups, het volledig benutten van automatische functies en het regelmatig controleren van rapporten kunnen helpen om het maximale uit je basis boekhoudprogramma te halen.
Beste basis boekhoudprogramma

Waarom een basis boekhoudprogramma?

Dus, je vraagt je misschien af, “Waarom heb ik als startende ondernemer een basis boekhoudprogramma nodig? Kan ik niet gewoon een pen en papier gebruiken, of misschien een Excel-spreadsheet?”

Wel, mijn vriend, ik hou van je enthousiasme (en je vintage gevoel voor boekhouding), maar laten we even realistisch zijn. Het runnen van een bedrijf is geen kleine taak. Je bent niet alleen de CEO, maar ook de marketingmanager, de verkoopagent, de HR-manager, en ja, de boekhouder. En laten we eerlijk zijn, niemand houdt echt van boekhouden… tenzij je natuurlijk een boekhouder bent.

Dat is waar een basis boekhoudprogramma van pas komt. Het is als die trouwe sidekick die je altijd hebt gewild. Het is daar om je te helpen, om je leven makkelijker te maken. Hoe? Door alle zware boekhoudkundige taken van je over te nemen. Het houdt al je financiële gegevens op één plek bij, berekent belastingen, genereert facturen, en nog veel meer.

En het mooiste van alles? Het is eenvoudig te gebruiken! Geen ingewikkelde functies die je nooit zult gebruiken. Geen jargon dat alleen een boekhouder zou begrijpen. Gewoon duidelijke, eenvoudige functies die zelfs de grootste boekhoudkundige newbie zou begrijpen.

Dus, om het kort te houden, een basis boekhoudprogramma is je nieuwe beste vriend als het gaat om het beheren van je bedrijfsfinanciën. Het is als een superheld, maar dan zonder de cape. Hoewel, als je er een cape op wilt plakken, houden wij je niet tegen.

Kenmerken van een goed basis boekhoudprogramma

Nu we het hebben gehad over waarom een basis boekhoudprogramma je nieuwe superheld is (met of zonder cape, afhankelijk van jouw voorkeur), laten we eens kijken naar de superkrachten die dit programma zou moeten hebben.

Gebruiksgemak

Vraag jezelf af, wil je echt dagen of zelfs weken besteden aan het begrijpen van een nieuw softwareprogramma? Nee, toch? Je hebt een bedrijf te runnen, klanten te bedienen, misschien zelfs een nieuwe wereldorde te stichten (we oordelen niet).

Een goed basis boekhoudprogramma is eenvoudig in gebruik. Het heeft een intuïtieve interface waardoor zelfs de grootste technofoben onder ons zich als Bill Gates in zijn hoogtijdagen zouden voelen. En als je vastloopt, is er altijd een behulpzaam klantenserviceteam om je te redden.

Automatische functies

Als ondernemer weet je dat tijd geld is. Dus waarom zou je kostbare tijd verspillen aan het handmatig invoeren van gegevens, het berekenen van belastingen of het opstellen van facturen? Dat klinkt als een klus voor je superheld van een boekhoudprogramma!

Een geweldig basis boekhoudprogramma kan veel van deze taken automatiseren. Het kan bijvoorbeeld automatisch facturen genereren, belastingen berekenen en betalingen registreren. Dat betekent meer tijd voor jou om te doen wat je het liefst doet: je bedrijf laten groeien.

Overzichtelijke interface

Niemand houdt van chaos, vooral niet als het gaat om financiën. Je wilt geen uren besteden aan het zoeken naar die ene factuur of die ene transactie.

Daarom is een overzichtelijke interface zo belangrijk. Een goed basis boekhoudprogramma maakt het gemakkelijk om te vinden wat je zoekt, met duidelijke menu’s, logisch geordende secties en handige zoekfuncties.

Basis functionaliteiten van een goed online boekhoudpakket

Welke functionaliteiten moet je pakket dan bezitten? Laten we eens duiken in de wereld van online boekhouden en de superkrachten die jouw financiële sidekick absoluut moet hebben!

Facturatie

Laten we beginnen met de meest voor de hand liggende: facturatie. Je online boekhoudpakket moet in staat zijn om gemakkelijk en snel facturen te creëren en te verzenden. En niet alleen dat, het zou ook automatische herinneringen moeten kunnen sturen voor openstaande facturen, want laten we eerlijk zijn, niemand houdt van achterstallige betalingen!

BTW-aangifte

We weten het, btw-aangifte kan een echte hoofdpijn zijn. Maar met een goed online boekhoudpakket is het net zo eenvoudig als het oplossen van een kruiswoordpuzzel op een zondagochtend. Jouw digitale Robin kan automatisch de nodige gegevens berekenen en een kant-en-klare aangifte voor je voorbereiden. Zo kan jij je focussen op je Batman-taken, terwijl Robin zorgt voor de papierwinkel.

Bankkoppeling

We leven in het tijdperk van integratie en daarom is het essentieel dat jouw boekhoudpakket in staat is om naadloos te koppelen met je bankrekeningen. Dit betekent dat alle transacties automatisch kunnen worden bijgewerkt en gesynchroniseerd, zodat je altijd en overal een real-time overzicht van je financiën hebt.

Debiteuren- en crediteurenbeheer

Of je nu geld verschuldigd bent of mensen jou nog geld verschuldigd zijn, een goed boekhoudpakket moet je in staat stellen om dit allemaal netjes te beheren. Het moet je ook waarschuwen wanneer een betaling nadert of wanneer een klant zijn factuur nog niet heeft betaald.

Hoe kies je het juiste basis boekhoudprogramma?

Denk je eens in, je bent op zoek naar je perfecte partner. Je hebt een lijst met kwaliteiten en kenmerken die je zoekt, maar hoe vind je diegene die echt bij je past? Wel, de zoektocht naar het perfecte boekhoudprogramma is eigenlijk niet veel anders. Geen zorgen, we gaan hier geen “Bachelor” spelletjes spelen. Nee, nee, we duiken dieper in de wereld van boekhouden en bekijken hoe je het perfecte basis boekhoudprogramma voor jouw bedrijf kiest.

Jouw budget

Eerst en vooral, je budget. Net als bij elke goede relatie moet je eerlijk zijn over je financiële situatie. Hoeveel kun je je veroorloven om te besteden aan een boekhoudprogramma? Er zijn verschillende opties beschikbaar, van gratis pakketten tot premium oplossingen. Maar let op, gratis is niet altijd beter! Vergeet niet dat je krijgt waarvoor je betaalt.

Grootte van je bedrijf

Je moet ook rekening houden met de grootte van je bedrijf. Ben je een eenmanszaak of een klein bedrijf? Of ben je een middelgrote tot grote onderneming? Afhankelijk van je bedrijfsgrootte kunnen je boekhoudbehoeften variëren. Een basis boekhoudprogramma kan voldoende zijn voor een klein bedrijf, terwijl een grotere onderneming misschien een meer geavanceerd systeem nodig heeft.

Specifieke boekhoudbehoeften

Een ander belangrijk aspect om in overweging te nemen, zijn je specifieke boekhoudbehoeften. Heb je bijvoorbeeld een ingebouwd factureringssysteem nodig? Moet je vaak btw-aangiftes doen? Wil je dat je boekhoudprogramma een koppeling heeft met je bankrekeningen? Al deze functies kunnen invloed hebben op het soort boekhoudprogramma dat je kiest.

Gebruiksgemak

Vergeet ook niet het gebruiksgemak. Net zoals je niet in een relatie wilt stappen met iemand die te ingewikkeld is, wil je ook geen boekhoudprogramma dat je hoofdpijn bezorgt elke keer dat je het gebruikt. Zoek naar een programma dat een overzichtelijke en gebruiksvriendelijke interface heeft. Bovendien kan een programma dat 24/7 klantenservice en ondersteuning biedt een echte redder in nood zijn.

Benodigde functionaliteiten

Dus, wat zijn enkele van de belangrijkste functionaliteiten om te overwegen bij het kiezen van je boekhoudprogramma? Laten we daar eens naar kijken:

 1. Facturering: Het maken en versturen van facturen is een essentieel onderdeel van elke onderneming. Zorg ervoor dat je boekhoudprogramma deze functie ondersteunt en het gemakkelijk maakt om facturen te creëren, te versturen en te volgen.
 2. Voorraadbeheer: Als je een bedrijf hebt dat fysieke goederen verkoopt, dan is voorraadbeheer essentieel. Je programma moet je kunnen helpen bij het bijhouden van wat je hebt, wat je nodig hebt en wat er beweegt.
 3. Loonadministratie: Heb je werknemers? Dan heb je een systeem nodig dat je helpt bij het beheren van hun loonadministratie, inclusief belastingen en andere aftrekposten.
 4. Bankkoppelingen: De mogelijkheid om je bankrekeningen direct aan je boekhoudprogramma te koppelen, kan je een hoop tijd besparen. Je hoeft niet meer handmatig transacties in te voeren – het systeem doet het automatisch voor je.
 5. Rapportage: Een goed boekhoudprogramma kan je waardevolle inzichten geven in de financiële gezondheid van je bedrijf. Zorg ervoor dat het programma dat je kiest, je helpt bij het genereren van nuttige rapporten, zoals winst-en-verliesrekeningen, balansen en cashflowoverzichten.

Kortom, je moet rekening houden met de unieke behoeften en omstandigheden van je bedrijf bij het kiezen van je boekhoudprogramma. Kies niet alleen voor de optie die er nu goed uitziet, maar ook voor de optie die je bedrijf op de lange termijn kan ondersteunen. Vergeet niet, boekhouden is geen sprint, het is een marathon!

Beste basis boekhoudprogramma’s van 2024

En dan gaan we door de beste basis boekhoudsoftware die er te vinden. Het mooie aan basis, betekent veelal ook goed betaalbare boekhoudprogramma’s. Voor nu, een selectie van 5 toppers welke de basis functionaliteiten bieden.

BUNNI: Eenvoudig en Gebruiksvriendelijk Boekhoudprogramma voor ZZP’ers

BUNNI is een boekhoudprogramma dat speciaal is ontworpen voor zzp’ers die geen financiële achtergrond hebben en moeite hebben met boekhouden. Het programma biedt verschillende functies, waaronder urenregistratie, projectbeheer, rittenregistratie, facturatie, offertes en boekhouding met aangiftehulp.

Bunni voor coaches die niet van boekhouden houden
Bunni voor coaches die niet van boekhouden houden

Voordelen

 • Gebruiksvriendelijkheid: BUNNI is ontwikkeld met het oog op eenvoud en intuïtiviteit, waardoor het gemakkelijk te begrijpen en te gebruiken is, zelfs voor mensen zonder financiële achtergrond.
 • Gratis proefperiode: Je kunt BUNNI een maand lang gratis uitproberen om te zien of het programma bij je past.
 • Urenregistratie en projectbeheer: Met BUNNI kun je gemakkelijk je gewerkte uren registreren en projecten beheren.
 • Rittenregistratie: Het programma biedt ook de mogelijkheid om je gereden kilometers bij te houden, zelfs onderweg.
 • Facturen en offertes: Je kunt facturen en offertes maken in BUNNI en deze per e-mail versturen.
 • Gratis bankkoppeling: BUNNI ondersteunt automatische bankkoppelingen met Nederlandse en internationale banken, waardoor transacties veilig en automatisch aan je administratie worden toegevoegd.

Nadelen

 • Bugs en fouten: Aangezien BUNNI nog in ontwikkeling is, kunnen er af en toe nog bugs en fouten optreden.
 • Beperkte integraties: Er zijn beperkte integratiemogelijkheden met cloudopslag en andere systemen.
 • Mogelijk ontbrekende functies: Aangezien BUNNI nog in ontwikkeling is, kan het zijn dat sommige gewenste functies nog ontbreken.

Beoordeling

 • Gebruiksvriendelijkheid: 9 – BUNNI wordt geprezen om zijn gebruiksvriendelijkheid, eenvoudige interface en intuïtieve functies.
 • Functionaliteit: 8 – Het programma biedt essentiële functies voor zzp’ers, zoals urenregistratie, projectbeheer, facturatie en boekhouding met aangiftehulp. Sommige gewenste functies kunnen echter nog ontbreken.
 • Integraties: 7 – Hoewel BUNNI een gratis bankkoppeling biedt, zijn er beperkte integratiemogelijkheden met andere systemen.
 • Klantenservice en ondersteuning: 9 – De klantenservice van BUNNI wordt geprezen om hun snelle, vriendelijke en behulpzame reacties.
 • Prijs-kwaliteitverhouding: 8 – Met een maandelijkse abonnementsprijs van €12 (met 25% korting na de gratis proefperiode) biedt BUNNI een goede prijs-kwaliteitverhouding voor zzp’ers.

Gemiddelde eindscore: 8.2

Ervaringen

BUNNI heeft positieve ervaringen ontvangen van gebruikers. Ze prijzen het programma om zijn gebruiksvriendelijkheid, overzichtelijkheid en de goede ondersteuning van het team achter BUNNI. Gebruikers waarderen de eenvoudige manier waarop ze hun boekhouding kunnen bijhouden en de handige functies zoals de bankkoppeling, urenregistratie en rittenregistratie. De humor en de persoonlijke benadering van BUNNI worden ook gewaardeerd door gebruikers.

BUNNI Conclusie

BUNNI is een eenvoudig en gebruiksvriendelijk boekhoudprogramma dat speciaal is ontworpen voor zzp’ers zonder financiële achtergrond. Het biedt essentiële functies zoals urenregistratie, projectbeheer, facturatie en boekhouding met aangiftehulp. Hoewel er nog bugs en fouten kunnen voorkomen en bepaalde gewenste functies ontbreken, biedt BUNNI een goede prijs-kwaliteitverhouding en een prettige gebruikerservaring. Met een gemiddelde eindscore van 8.2 is BUNNI zeker het overwegen waard voor zzp’ers die op zoek zijn naar een eenvoudig boekhoudprogramma.

Reeleezee: Maak boekhouden makkelijk en snel met Exact Reeleezee

Reeleezee is een boekhoudprogramma dat onderdeel is van Exact, een gerenommeerd bedrijf op het gebied van boekhoudsoftware. Reeleezee is speciaal ontworpen om ondernemers te helpen hun boekhouding eenvoudig en efficiënt te beheren. Met Exact Reeleezee kun je gemakkelijk je boekhouding doen, waar en wanneer je maar wilt. Het programma is intuïtief en vereist geen boekhoudkennis, zodat je als ondernemer kunt focussen op je bedrijf in plaats van je boekhouding.

Reeleezee biedt betrouwbaarheid en veiligheid. Je gegevens worden veilig opgeslagen in de cloud en er worden real-time backups gemaakt van je boekhouding. Daarnaast maakt Reeleezee boekhouden echt makkelijk. Het programma is gebruiksvriendelijk, overal toegankelijk en er worden geen lastige boekhoudtermen gebruikt.

Als onderdeel van de Exact Group en partner van De Belastingdienst, kun je erop vertrouwen dat Reeleezee een veilig en betrouwbaar boekhoudprogramma is. Het biedt verschillende abonnementen die maandelijks opzegbaar zijn en worden geleverd met onbeperkte ondersteuning en toegang tot de kennisbank.

Voordelen

 • Makkelijk en snel boekhouden zonder boekhoudkennis.
 • Betrouwbare en veilige opslag van je gegevens in de cloud.
 • Intuïtieve en gebruiksvriendelijke interface.
 • Onderdeel van de Exact Group en partner van De Belastingdienst.
 • Verschillende abonnementen beschikbaar, inclusief onbeperkte ondersteuning en toegang tot de kennisbank.

Nadelen

 • Externe koppelingen, zoals bankkoppelingen of automatische bankimport, zijn niet beschikbaar tijdens de proefperiode.
 • Mogelijk beperkte functionaliteiten in de lagere abonnementsniveaus.

Beoordeling

 • Gebruiksvriendelijkheid: 8 – Reeleezee biedt een intuïtieve en gebruiksvriendelijke interface, waardoor boekhouden eenvoudig is, zelfs voor onervaren gebruikers.
 • Functionaliteit: 7 – Het programma biedt de nodige functies om de boekhouding van kleine en middelgrote ondernemingen te beheren, maar sommige geavanceerdere functies zijn mogelijk alleen beschikbaar in duurdere abonnementen.
 • Integraties: 6 – Reeleezee biedt enkele integratiemogelijkheden, maar het aantal externe koppelingen kan beperkt zijn, vooral tijdens de proefperiode.
 • Klantenservice en ondersteuning: 9 – Het programma wordt geleverd met onbeperkte ondersteuning en toegang tot de kennisbank, waardoor gebruikers snel hulp kunnen krijgen bij eventuele vragen of problemen.
 • Prijs-kwaliteitverhouding: 8 – Reeleezee biedt abonnementen tegen redelijke prijzen, waarbij verschillende functies en ondersteuning zijn inbegrepen.

Gemiddelde eindscore: 7.6

Ervaringen

Reeleezee heeft over het algemeen positieve ervaringen van gebruikers. Ze waarderen de gebruiksvriendelijkheid en het gemak van het programma, zelfs voor mensen zonder boekhoudkennis. De betrouwbaarheid en veiligheid van de gegevensopslag worden ook gewaardeerd. Sommige gebruikers merken op dat bepaalde geavanceerdere functies mogelijk alleen beschikbaar zijn in duurdere abonnementsniveaus. Over het algemeen wordt Reeleezee gezien als een goede keuze voor ondernemers die op zoek zijn naar een eenvoudig en efficiënt boekhoudprogramma.

Bron: Gebruikerservaringen Reeleezee

Conclusie

Met Exact Reeleezee krijgen ondernemers een gebruiksvriendelijk en intuïtief boekhoudprogramma dat hen in staat stelt om eenvoudig en efficiënt hun boekhouding te doen. Het programma biedt betrouwbaarheid, veiligheid en verschillende abonnementsopties met onbeperkte ondersteuning. Hoewel bepaalde geavanceerdere functies mogelijk alleen beschikbaar zijn in duurdere abonnementen en externe koppelingen beperkt kunnen zijn tijdens de proefperiode, is Reeleezee over het algemeen een solide keuze voor ondernemers die hun boekhouding willen vereenvoudigen.

Jortt – Boekhoudprogramma met geavanceerde automatisering

Jortt is een boekhoudprogramma dat zich onderscheidt door geavanceerde automatisering. Het programma streeft ernaar om boekhouding efficiënter en sneller te maken door gebruik te maken van innovatieve technologieën. Met de Boekhoudbot van Jortt kunnen ondernemers tot 99% van hun boekhouding automatisch laten verwerken. Dit omvat niet alleen het inboeken van bonnen en het afschrijven van bedrijfsmiddelen, maar ook complexere boekhoudkundige taken zoals de jaarafsluiting en het opstellen van winst-en-verliesrekeningen, de balans en een uitgebreide jaarrekening voor de onderneming. Jortt heeft verschillende versies beschikbaar, waaronder Jortt MKB, Jortt ZZP en Jortt Gratis, om aan de behoeften van verschillende bedrijven te voldoen.

 class=

Voordelen

 • Geavanceerde automatisering: Jortt maakt gebruik van innovatieve technologieën om het boekhoudproces grotendeels te automatiseren, waardoor ondernemers tijd en moeite besparen.
 • Eenvoudige interface: Het programma biedt een gebruiksvriendelijke interface, waardoor ook mensen zonder boekhoudkundige achtergrond ermee kunnen werken.
 • Uitgebreide functionaliteit: Jortt biedt een breed scala aan functies, zoals urenregistratie, projectmanagement, debiteuren- en crediteurenoverzichten, facturering en meer, waardoor het een alles-in-één oplossing is voor boekhoudbehoeften.
 • Snelle en responsieve klantenservice: Jortt staat bekend om zijn snelle en behulpzame klantenservice, waardoor gebruikers gemakkelijk antwoorden op hun vragen kunnen krijgen.
 • Betaalbaarheid: Jortt biedt verschillende prijspakketten aan, waaronder een gratis versie, waardoor het toegankelijk is voor zowel kleine ondernemers als grotere bedrijven.

Nadelen

 • Beperkte exportmogelijkheden: Sommige gebruikers hebben geklaagd dat het moeilijk is om alle gegevens en documenten te exporteren wanneer ze willen overstappen naar een ander boekhoudprogramma.
 • Mogelijke technische problemen: Er zijn enkele klachten geweest over technische storingen en problemen met de bankkoppeling, wat voor sommige gebruikers frustrerend kan zijn.

Beoordeling

 • Gebruiksvriendelijkheid: 9.5 – Jortt heeft een intuïtieve interface en maakt het gemakkelijk voor gebruikers om hun boekhouding bij te werken en te automatiseren
 • Functionaliteit: 9.0 – Het biedt een breed scala aan functies die de meeste boekhoudbehoeften van ondernemers dekken, zoals facturering, voorraadbeheer en urenregistratie.
 • Integraties: 8.5 – Jortt integreert met verschillende banken en biedt ook integratie met cloudopslag, waardoor gebruikers gemakkelijk toegang hebben tot hun gegevens.
 • Klantenservice en ondersteuning: 9.0 – Jortt biedt responsieve ondersteuning via verschillende kanalen en heeft een uitgebreid helpcenter met nuttige bronnen.
 • Prijs-kwaliteitverhouding: 9.0 – Jortt biedt verschillende prijspakketten die geschikt zijn voor verschillende soorten ondernemingen, variërend van gratis tot betaalde abonnementen.

Gemiddelde score: 9.0

MoneyMonk: Eenvoudig online boekhouden voor ZZP’ers

MoneyMonk is een eenvoudig online boekhoudprogramma speciaal ontworpen voor ZZP’ers. Met MoneyMonk kun je je volledige administratie beheren en volledig zicht en grip hebben op je financiën. Het programma biedt functies zoals het maken en bijhouden van facturen in je eigen huisstijl, eenvoudige urenregistratie met start/stop-systeem, automatische berekening en verzending van btw-aangiftes, en een gratis bankkoppeling met Nederlandse banken. Hoewel het enkele beperkingen heeft, biedt MoneyMonk een goede prijs-kwaliteitverhouding en toegankelijke klantenservice.

 class=

Voordelen

 • Facturen maken in eigen huisstijl en eenvoudig per e-mail versturen.
 • Eenvoudige registratie en facturatie van uren met het start/stop-systeem.
 • Automatische berekening en verzending van btw-aangiftes.
 • Gratis bankkoppeling met verschillende Nederlandse banken.
 • Toegankelijke klantenservice via e-mail, telefoon en chat.

Nadelen

 • Geen mogelijkheid tot het versturen van UBL-facturen.
 • Automatische incasso is niet beschikbaar.
 • Geen integratie met cloudopslag of API-functionaliteit.
 • Beperkte ondersteuning via sociale media.
 • Geen 1-klik btw-aangifte versturen.

Beoordeling

 • Gebruiksvriendelijkheid: 8
 • Functionaliteit: 7.5
 • Integraties: 6
 • Klantenservice en ondersteuning: 9
 • Prijs-kwaliteitverhouding: 8.5

Gemiddelde eindscore: 7.8

Ervaringen

MoneyMonk heeft positieve reacties ontvangen van gebruikers, die de gebruiksvriendelijkheid, het overzicht en de behulpzame klantenservice waarderen.

Conclusie

MoneyMonk is een eenvoudig online boekhoudprogramma dat speciaal is ontworpen voor ZZP’ers. Het biedt functies voor facturatie, urenregistratie en btw-aangiftes. Ondanks enkele beperkingen, zoals het ontbreken van UBL-facturen en automatische incasso, biedt MoneyMonk een goede prijs-kwaliteitverhouding en ondersteuning. Het is een aanbevolen optie voor ZZP’ers die op zoek zijn naar eenvoudig boekhouden zonder gedoe.

DigiBTW – Een gebruiksvriendelijk boekhoudprogramma voor zzp’ers

DigiBTW is een online boekhoudprogramma dat speciaal is ontworpen voor zzp’ers. Het stelt ondernemers in staat om eenvoudig hun boekhouding en facturatie te beheren. Met meer dan 10.000 zzp’ers die het programma al gebruiken en het een beoordeling van 9,8 geven, heeft DigiBTW bewezen een betrouwbare keuze te zijn.

Digi Btw

Voordelen

 • Facturatie en administratie worden eenvoudig gemaakt met DigiBTW. Het biedt alle benodigde functies voor zzp’ers.
 • DigiBTW is het enige boekhoudprogramma in Nederland dat de mogelijkheid biedt om zelf de aangifte inkomstenbelasting te doen, zonder tussenkomst van een boekhouder.
 • Het programma werkt samen met alle grote Nederlandse banken en betalingsdiensten, waardoor transacties gemakkelijk kunnen worden geïmporteerd.
 • Met DigiBTW heb je volledig inzicht in je boekhouding en kun je overzichtelijke rapporten genereren, zoals een balans en een winst- en verliesrekening.
 • De klantenservice en ondersteuning van DigiBTW worden hoog gewaardeerd door gebruikers.

Nadelen

 • Hoewel DigiBTW veel functies biedt, kan het voor sommige gebruikers te uitgebreid zijn, vooral als ze alleen basisboekhouding nodig hebben.
 • Er zijn enkele gebruikers die problemen hebben ondervonden bij het overzetten van hun oude gegevens naar DigiBTW.

Beoordeling

 • Gebruiksvriendelijkheid: 9 – DigiBTW is gemakkelijk te navigeren en biedt een intuïtieve gebruikersinterface.
 • Functionaliteit: 9 – Het programma biedt een breed scala aan functies die aan de behoeften van zzp’ers voldoen.
 • Integraties: 8 – DigiBTW werkt samen met alle grote Nederlandse banken en betalingsdiensten, maar mist mogelijk integraties met andere zakelijke tools.
 • Klantenservice en ondersteuning: 9 – De klantenservice van DigiBTW wordt hoog gewaardeerd door gebruikers en biedt snelle en behulpzame ondersteuning.
 • Prijs-kwaliteitverhouding: 9 – Met een prijs van € 10 per maand biedt DigiBTW een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.

Gemiddelde eindscore: 8.8

Ervaringen

DigiBTW is echt een topper als het gaat om online boekhoudprogramma’s voor zzp’ers! Met een gemiddelde beoordeling van 9,8 uit 10 en talloze positieve reviews, is het duidelijk dat gebruikers zeer tevreden zijn. De klantenservice krijgt veel lof vanwege de snelle en vriendelijke ondersteuning via e-mail, telefoon en chat. Gebruikers vinden het programma gebruiksvriendelijk, overzichtelijk en eenvoudig in gebruik, zelfs voor mensen zonder boekhoudkennis. Ze waarderen ook de constante verbeteringen en updates die DigiBTW doorvoert om het programma verder te professionaliseren.

Veel gebruikers benadrukken dat DigiBTW hen veel tijd bespaart en het boekhouden een stuk gemakkelijker en leuker maakt. Ze waarderen ook de handige functionaliteiten, zoals het eenvoudig bijhouden van uren, kosten en ritten, het maken van facturen en het direct kunnen doorsturen van bestanden naar de Belastingdienst. De koppeling met banken en betaalmethoden wordt als waardevol ervaren, omdat dit zorgt voor automatische verwerking van banktransacties en de mogelijkheid om facturen via iDEAL te betalen.

Hoewel de meeste gebruikers zeer tevreden zijn, zijn er ook enkele negatieve opmerkingen. Een gebruiker meldt dat de overstap vanuit een ander boekhoudprogramma niet soepel verliep en dat de administratie daardoor onoverzichtelijk werd. Een andere gebruiker merkt op dat de prijs voor een bankkoppeling extra is, terwijl dit bij andere programma’s inbegrepen is.

Conclusie

Over het algemeen is DigiBTW een populaire keuze onder zzp’ers vanwege de gebruiksvriendelijkheid, functionaliteit en goede klantenservice. Het programma helpt zzp’ers om hun administratie efficiënt en professioneel te beheren, waardoor ze meer tijd kunnen besteden aan hun bedrijf.

Al met al is DigiBTW een gebruiksvriendelijk en compleet boekhoudprogramma dat speciaal is ontworpen voor zzp’ers. Met zijn uitgebreide functionaliteiten, goede klantenservice en aantrekkelijke prijs-kwaliteitverhouding is het zeker een aanrader voor zzp’ers die op zoek zijn naar een betrouwbare oplossing voor hun boekhouding en facturatie.

Gebruikstips voor basis boekhoudprogramma’s

Gefeliciteerd! Je hebt je perfecte basis boekhoudprogramma gevonden. Nu is het tijd om de volledige kracht ervan te benutten en je boekhouding naar een hoger niveau te tillen. Hier zijn enkele handige tips om het maximale uit je basis boekhoudprogramma te halen:

 • Blijf up-to-date: Net zoals de mode verandert, verandert ook de wereld van boekhouding. Zorg ervoor dat je op de hoogte blijft van nieuwe functies en updates van je boekhoudprogramma. Je wilt immers geen modetrend missen, toch?
 • Houd je gegevens consistent: Consistentie is de sleutel tot een goede boekhouding. Zorg ervoor dat je alle transacties correct en consistent invoert. Vermijd slordige fouten en typos. Je wilt niet eindigen met een bedrag van €10.000 in plaats van €100. Oeps!
 • Maak gebruik van automatisering: Je boekhoudprogramma heeft waarschijnlijk geweldige automatische functies, zoals het genereren van rapporten en het bijhouden van betalingen. Maak er gebruik van! Dit bespaart je niet alleen tijd, maar helpt ook bij het verminderen van menselijke fouten.
 • Blijf georganiseerd: Net als het vinden van je favoriete sokken in een rommelige la, kan het vinden van belangrijke boekhoudinformatie een uitdaging zijn als je niet georganiseerd bent. Zorg ervoor dat je je transacties, facturen en bonnetjes op een logische manier organiseert binnen je boekhoudprogramma.
 • Wees veilig en back-up: Gegevensverlies is als het verliezen van je favoriete shirt in een wasmachine die tijdreizen maakt. Het is een nachtmerrie! Zorg ervoor dat je regelmatig back-ups maakt van je boekhoudgegevens en dat je de juiste beveiligingsmaatregelen neemt. Je wilt immers geen stressvolle zoektocht naar verloren gegevens hebben.

Met deze tips kun je jouw basis boekhoudprogramma naar nieuwe hoogten brengen. Het is tijd om je innerlijke boekhoud-superheld naar voren te laten komen en je financiën te beheersen als nooit tevoren. Boekhouden kan nu zelfs leuk worden! Oké, misschien niet echt, maar laten we doen alsof. Op naar het succesvolle boekhouden!

Conclusie

We hebben de magische wereld van basis boekhoudprogramma’s ontdekt, onderzocht en ontrafeld. Van het begrijpen van waarom ze essentieel zijn voor onze ondernemingen, tot het herkennen van hun sprankelende kenmerken. We hebben geleerd hoe we het juiste boekhoudpakket voor ons kunnen kiezen, met oog voor onze unieke bedrijfsbehoeften en budgettaire eisen. En natuurlijk hebben we enkele onmisbare tips en tricks opgepikt voor het gebruik ervan.

Nu is het jouw beurt om het roer in handen te nemen. Kies dat basis boekhoudprogramma dat bij je past als die perfecte jeans na een lange zoektocht in de winkel. Duik erin, speel met de functies en breng je boekhouding naar een hoger niveau. Of je nu een bruisende start-up runt of de eigenaar bent van een klein bedrijf, er is een boekhoudprogramma voor jou.

En vergeet niet, boekhouden hoeft niet saai en ingewikkeld te zijn. Met het juiste basis boekhoudprogramma kan het zelfs… leuk worden? Oké, dat is misschien een beetje een overdrijving. Maar laten we het op zijn minst een stuk minder angstaanjagend maken. Maak van boekhouden je superkracht. Je bedrijf (en je accountant) zullen je dankbaar zijn.

En nu, gewaardeerde lezer, is het tijd voor jou om de wijde wereld van basis boekhoudprogramma’s te betreden. Dus trek je digitale superheldencape aan, haal diep adem en duik erin. Het is tijd om het boekhouden te veroveren.

Ps… Je kunt gratis proberen! Dus, kies je favoriet, meld je gratis aan en begin direct met proberen

Ten slotte

De uitgebreide wereld van basis boekhoudprogramma’s kan overweldigend zijn. Daarom heb ik een aantal nuttige bronnen verzameld om je op weg te helpen. Ben je op zoek naar een gratis oplossing? Bekijk dan eens de gids voor het beste gratis boekhoudprogramma ZZP.

Er zijn verschillende boekhoudprogramma’s die zich richten op ZZP’ers, elk met zijn eigen sterke en zwakke punten. Zoals Rompslomp, een eenvoudig te gebruiken programma met een sterk accent op facturatie. Of ben je in een eeuwige tweestrijd tussen Bunni of MoneyMonk?. Lees onze uitgebreide vergelijkingen en kom erachter welke de beste keuze is voor jou.

Misschien heb je al wat op het oog, zoals BUNNI, een krachtig boekhoudprogramma dat belooft je boekhouding te automatiseren. Of misschien twijfel je tussen Jortt en MoneyMonk, twee zwaargewichten in de wereld van online boekhoudsoftware.

Als je nog steeds niet kunt kiezen, dan kun je altijd boekhoudprogramma’s vergelijken op onze website. We hebben een handige vergelijkingstabel die je helpt bij het kiezen van het juiste boekhoudprogramma voor jouw specifieke behoeften.

Misschien heb je ook interesse in onze reviews van andere populaire boekhoudprogramma’s, zoals Tellow en MoneyMonk. We hebben ook een e-boekhouden review als je benieuwd bent naar deze gevestigde naam in de markt.

Ik hoop dat deze bronnen je helpen bij het navigeren door de wondere wereld van basis boekhoudprogramma’s. Vergeet niet: de beste keuze is de keuze die het beste bij jou en jouw bedrijf past. Veel succes!

Veel gestelde vragen

Wat zijn de voordelen van een basis boekhoudprogramma voor een startende ondernemer?

Als startende ondernemer kan een basis boekhoudprogramma je helpen om je financiu0026euml;n georganiseerd en overzichtelijk te houden. Het kan tijd besparen, zorgt voor nauwkeurigheid in je financiu0026euml;le gegevens, en maakt het makkelijker om belastingaangiftes te doen. Bovendien kun je door het gebruik van een boekhoudprogramma beter inzicht krijgen in je cashflow, wat je helpt om betere zakelijke beslissingen te nemen.

Hoe beu0026iuml;nvloedt het formaat van mijn onderneming de keuze van mijn basis boekhoudprogramma?

De grootte van je onderneming kan zeker een invloed hebben op je keuze voor een boekhoudprogramma. Als je bijvoorbeeld een eenmanszaak hebt, heb je waarschijnlijk niet dezelfde uitgebreide functies nodig als een groter bedrijf. Het is belangrijk om een boekhoudprogramma te kiezen dat bij je huidige behoeften past, maar dat ook kan groeien naarmate je onderneming groeit.

Wat is een redelijk budget voor een basis boekhoudprogramma?

Het budget voor een basis boekhoudprogramma varieert sterk, afhankelijk van de functionaliteiten die je nodig hebt. Er zijn gratis programma’s beschikbaar, maar deze hebben vaak beperkte functies. Betaalde versies kunnen variu0026euml;ren van u0026euro;10 per maand tot meer dan u0026euro;100 per maand voor meer geavanceerde programma’s. Het is belangrijk om te overwegen welke functies je echt nodig hebt en welke waarde het programma toevoegt aan je onderneming.

Kan ik overstappen naar een ander basis boekhoudprogramma als het huidige programma niet aan mijn behoeften voldoet?

Ja, het is absoluut mogelijk om over te stappen naar een ander boekhoudprogramma als je huidige programma niet voldoet. De meeste boekhoudprogramma’s maken het vrij eenvoudig om je gegevens te exporteren, zodat je ze kunt importeren in je nieuwe programma. Het is echter altijd een goed idee om dit eerst te controleren voordat je de overstap maakt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven