Beste boekhoudprogramma hovenier 5x software voor hoveniers

In dit artikel

Als hovenier ben je dagelijks bezig met het creëren en onderhouden van de mooiste tuinen en groenvoorzieningen. Maar naast het uitvoeren van deze werkzaamheden, moet er ook tijd en aandacht worden besteed aan de administratie van jouw hoveniersbedrijf. Het bijhouden van de boekhouding kan echter tijdrovend en complex zijn, vooral wanneer je als zelfstandige (zzp’er) werkt. Gelukkig zijn er tegenwoordig speciale boekhoudprogramma’s voor hoveniers beschikbaar, In dit artikel gaan we op zoek naar het beste boekhoudprogramma voor een hovenier. Dus, laat die heggenschaar even liggen, zodat je deze to-do kunt aanvinken! 

Beste boekhoudprogramma hovenier

Weinig tijd? Samenvatting van de belangrijkste punten

De belangrijkste functionaliteiten voor de boekhouding van een hovenier zijn makkelijk kunnen offreren en facturen kunnen maken. Verder dien je met 1 druk op de knop je uren te kunnen bijhouden. Met projectmanagement kun je dit. Verder wil je goede rapportages en kunnen samenwerken met je boekhouder. De BTW-aangifte mag natuurlijk niet ontbreken.

Als zzp hovenier stel je andere eisen aan je pakket als een hoveniersbedrijf met meerdere werknemers. Dan wil je bijvoorbeeld een koppeling met de loonadministratie.

Uiteindelijk komt alles samen tot een keuze uit 5 populaire boekhoudprogramma’s. e-Boekhouden heeft een jarenlange bewezen reputatie op het gebied van online accounting. Alleen de weergave is wat verouderd. Jortt maakt het je ongelooflijk gemakkelijk met de boekhoudbot. Fouten maken is bijna onmogelijk.

Rompslomp geeft al aan hoe het jouw schoenendoos tot een overzichtelijk geheel smeed. Natuurlijk zijn Visma e-accounting en Exact Online betrouwbare partners met een goede reputatie die je niet mag vergeten.

Wil je liever iets eenvoudigs? Dan zijn MoneyMonk en Bunni goede keuzes.

5x Beste boekhoudsoftware voor hoveniers

e-Boekhouden

e-Boekhouden.nl is een compleet boekhoudpakket waarmee je als hovenier gemakkelijk je boekhouding en facturatie kunt bijhouden. Met meer dan 500.000 ondernemers die jou al voorgingen, biedt e-Boekhouden.nl de expertise en functies die je nodig hebt voor een foutloze administratie. Het programma is erkend door de Belastingdienst en heeft een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Daarnaast kun je als starter 15 maanden gratis gebruikmaken van het programma.

e-boekhouden

Voordelen 

 • Gemakkelijk te gebruiken, ook zonder boekhoudervaring
 • Bespaar tijd door automatische koppelingen met je bank, webshop of kassasysteem
 • Automatische btw-aangifte zonder gedoe
 • Altijd en overal inzicht in je financiële administratie met de handige app
 • Efficiënt samenwerken met een administratiekantoor of boekhouder
 • Snelle en deskundige klantenservice

Prijs

De kosten van e-Boekhouden.nl zijn afhankelijk van het pakket dat je kiest en variëren van €7,95 tot €19,50 per maand. Als starter kun je 15 maanden gratis gebruikmaken van het programma.

Ervaringen

Klanten beoordelen e-Boekhouden.nl met een 9,2 op basis van meer dan 1200 reviews. Zij vinden het programma duidelijk, gebruiksvriendelijk en accuraat. Daarnaast is de helpdesk razendsnel en behulpzaam bij vragen en problemen. Met e-Boekhouden.nl wordt boekhouden en factureren een fluitje van een cent en kun je je als hovenier concentreren op waar je goed in bent: tuinonderhoud.

Jortt

Jortt is een boekhoudprogramma dat de boekhouding volledig automatiseert. Het programma maakt gebruik van een Boekhoudbot die bijna het hele boekhoudproces verwerkt, van het inboeken van bonnen tot complexe boekhoudkundige taken zoals de jaarafsluiting en het opstellen van winst-en-verlies rekeningen, de balans en de jaarrekening. Door het gebruik van geavanceerde technologie en een eenvoudige interface kan de boekhouding worden gedaan in slechts 10 minuten per maand. Jortt wint regelmatig prijzen, waaronder de MKB Proof Award, en heeft een hoge gebruikerstevredenheid. Het programma is toegankelijk via een webapplicatie en wordt gehost in de cloud, op drie locaties tegelijkertijd om maximale beschikbaarheid en uptime van 99,9% te garanderen. Het is een uitstekende keuze voor hoveniers die hun boekhouding snel en efficiënt willen afhandelen.

 class=

Voordelen

 • Automatisering: Bijna het hele boekhoudproces wordt verwerkt door de Boekhoudbot, waardoor fouten worden vermeden en optimaal gebruik wordt gemaakt van fiscale regels.
 • Gemak: Met Jortt is de boekhouding binnen 10 minuten per maand afgehandeld, waardoor hoveniers meer tijd hebben voor andere taken.
 • Expertise: Het programma maakt gebruik van geavanceerde technologie en de laatste ontwikkelingen in de boekhouding, waardoor hoveniers altijd up-to-date zijn.

Prijs

De kosten van Jortt zijn afhankelijk van het abonnement dat wordt gekozen. Er zijn drie abonnementen beschikbaar: Basis, Plus en Compleet. De kosten variëren van €29 tot €149 per maand.

Ervaringen

Gebruikers van Jortt zijn erg enthousiast over het programma en geven het een hoge score van 4,8 van de 5. Gebruikers noemen het programma ‘een verademing’, ‘gemakkelijk in gebruik’ en ‘een slimme en eenvoudige boekhoudpakketten’. Het programma wordt geprezen om zijn automatisering, gebruiksgemak en klantenservice. Met Jortt wordt boekhouden voor hoveniers een fluitje van een cent!

Rompslomp

Rompslomp is een online boekhoudprogramma speciaal ontworpen voor ondernemers, zzp’ers, freelancers en stichtingen die graag met ondernemen bezig zijn. Het programma heeft als doel om online boekhouden zo makkelijk en overzichtelijk mogelijk te maken, zodat je als ondernemer meer tijd hebt om te besteden aan je onderneming. Rompslomp is geen traditioneel administratieprogramma en werkt dan ook veel eenvoudiger dan andere software voor hoveniers. Je hoeft je niet bezig te houden met grootboekrekeningen en andere boekhoudtermen, want dat doet Rompslomp voor je. Maak een factuur met je eigen logo die meteen in je boekhouding wordt verwerkt, of scan met de handige app je bonnetjes en stop ze in de ‘schoenendoos’, waarna je ze eenvoudig kunt verwerken. Rompslomp is beschikbaar als laptop software, maar ook als Android of iPhone/iPad app, waardoor je overal en altijd je boekhouding bij de hand hebt.

Voor hoveniers die niet van gedoe houden: Rompslomp
Voor hoveniers die niet van gedoe houden: Rompslomp

Voordelen

 • Gemak: Rompslomp is ontworpen om online boekhouden zo makkelijk mogelijk te maken, zodat je meer tijd hebt om te besteden aan je werkzaamheden als hovenier.
 • Expertise: Rompslomp heeft veel expertise op het gebied van boekhouding, waardoor je erop kunt vertrouwen dat je administratie op orde is en je geen fouten maakt.
 • Functies: Met Rompslomp kun je heel eenvoudig facturen maken in je eigen huisstijl die automatisch als PDF per e-mail naar je opdrachtgever worden verstuurd. Daarnaast houdt Rompslomp je urenregistratie bij, kun je bonnetjes scannen en in de schoenendoos stoppen en berekent het programma automatisch jouw btw-aangifte.

Prijs

De kosten voor Rompslomp variëren van €10 tot €25 per maand, afhankelijk van welk pakket je kiest. Er is ook een gratis proefperiode van 14 dagen, waarin je Rompslomp gratis en zonder verplichtingen kunt uitproberen.

Ervaringen

De ervaringen van gebruikers van Rompslomp zijn overwegend positief. Het programma wordt geprezen om zijn gebruiksvriendelijkheid, overzichtelijkheid en eenvoud. Gebruikers vinden het fijn dat Rompslomp hun boekhouding makkelijk maakt en dat ze meer tijd overhouden voor hun onderneming. Daarnaast wordt de klantenservice als goed ervaren en vinden gebruikers het handig dat Rompslomp beschikbaar is als laptop software en als app. Kortom, Rompslomp is een handig en eenvoudig boekhoudprogramma dat ondernemers, waaronder hoveniers, veel tijd kan besparen.

Exact-online

Exact Online is een bedrijf dat software ontwikkelt om kleine en middelgrote bedrijven te helpen bij het beheer van hun administratie. Het bedrijf is opgericht in 1984 en heeft sindsdien een voortrekkersrol gespeeld bij de automatisering van het MKB. De software van Exact bundelt belangrijke data en biedt bedrijven inzichten die hen helpen betere beslissingen te nemen. De software neemt boekhoudtaken uit handen en bespaart ondernemers tot wel 73% van hun tijd. Daarnaast wordt het risico op fouten verminderd en hebben gebruikers altijd en overal grip op hun cijfers.

Het werken met Exact Online biedt voordelen voor hoveniers en andere ondernemers, zoals het besparen van tijd en het verminderen van het risico op fouten. Bovendien kunnen gebruikers apps koppelen aan hun boekhoudsoftware en online samenwerken met hun accountant.

Exact Online boekhoudprogramma

Prijs

Het bedrijf biedt verschillende pakketten, van Essentials tot Premium, tegen verschillende prijzen.

Ervaringen

Klanten van Exact Online zijn over het algemeen tevreden met de software en de service die het bedrijf biedt. Sommige klanten hebben echter klachten over de gebruiksvriendelijkheid van de software en de kwaliteit van de klantenservice. Over het algemeen is Exact Online een betrouwbaar bedrijf met een goede reputatie op het gebied van administratie software voor kleine en middelgrote bedrijven.

Visma e-accounting

Visma eAccounting is een online boekhoudprogramma dat bedrijven helpt hun administratie op orde te krijgen en tijd te besparen. Het biedt onbeperkt boeken van in- en verkoopfacturen, eenvoudig facturen maken en verzenden, periodieke facturen aanmaken en versturen, en gescande bonnen direct in de boekhouding opnemen. Het programma is veilig, altijd beschikbaar en biedt 24/7 actueel inzicht in de belangrijkste cijfers van een bedrijf. Daarnaast is het programma gemakkelijk uit te breiden met modules of koppelingen, zoals offertes en orders, webshops of logistiek.

Visma e-Accounting

Voordelen

 • Gemakkelijk boekhouden en factureren
 • Realtime inzicht voor betere beslissingen
 • Tijdwinst door gebruiksgemak
 • Deskundige ondersteuning
 • Koppelingen voor meer functionaliteit

Prijs

De kosten voor Visma eAccounting bedragen €21 per maand.

Ervaringen

Hoewel er een aantal negatieve beoordelingen zijn, is het grootste deel van de beoordelingen positief en laten klanten weten dat de software gemakkelijk te gebruiken is, tijdbesparend en de klantenservice behulpzaam is bij eventuele problemen.

Gaat het alleen om uurtje factuurtje?

Bovenstaande bedrijfssoftware voor je administratie is behoorlijk uitgebreid en compleet. Ben je als tuinman werkzaam en heb je enkel te maken met de facturering van je uren, en heb je verder geen omkijken naar loonadministratie, voorraadbeheer, etc.? Dan moet je zeker onderstaande opties eens bekijken. 

Met beide programma’s kun je gemakkelijk offreren, en een onbeperkt aantal facturen sturen. Verder houden zowel MoneyMonk als Bunni heel gemakkelijk al je calculaties bij. Met 1 druk op de knop kun je hiervan een uitdraai maken. 

Hoveniersbedrijf en boekhouding

Als hovenier ben je dagelijks bezig met het creëren en onderhouden van de mooiste tuinen en groenvoorzieningen. Maar naast het uitvoeren van deze werkzaamheden, moet er ook tijd en aandacht worden besteed aan de administratie van jouw hoveniersbedrijf. Het bijhouden van de boekhouding kan echter tijdrovend en complex zijn, vooral wanneer je als zelfstandige hovenier (zzp’er) werkt. Gelukkig zijn er tegenwoordig speciale boekhoudprogramma’s voor hoveniers beschikbaar, die je kunnen helpen bij het vereenvoudigen en automatiseren van jouw administratieve taken. In dit artikel gaan we dieper in op de verschillende aspecten van boekhoudprogramma’s voor hoveniers en bespreken we waar je op moet letten bij het kiezen van het juiste programma.

Het doel van dit artikel is om hoveniers en hoveniersbedrijven te informeren over de belangrijkste functionaliteiten en voordelen van boekhoudprogramma’s voor hoveniers. We zullen bespreken waarom een boekhoudprogramma belangrijk is voor jouw hoveniersbedrijf, welke functionaliteiten essentieel zijn en welke populaire boekhoudsoftware er beschikbaar is. Daarnaast geven we tips voor het kiezen van het juiste programma en beantwoorden we veelgestelde vragen over boekhoudsoftware voor hoveniers.

Belang van boekhouding voor een hoveniersbedrijf Een goede boekhouding is essentieel voor het runnen van een succesvol hoveniersbedrijf. Het helpt je bij het inzichtelijk maken van de financiën en het bijhouden van belangrijke administratieve taken, zoals facturatie en belastingaangiftes. Door gebruik te maken van een boekhoudprogramma kun je veel tijd en moeite besparen, waardoor je meer tijd overhoudt voor de kerntaken van jouw bedrijf. Bovendien draagt een goede boekhouding bij aan een professionele uitstraling van jouw bedrijf, wat kan bijdragen aan het winnen van nieuwe klanten.

Waarom een boekhoudprogramma voor hoveniers?

Als hovenier ben je dagelijks bezig met het onderhouden van de mooiste tuinen en groenvoorzieningen. Maar naast het uitvoeren van deze werkzaamheden, moet er ook aandacht worden besteed aan de administratie van jouw bedrijf. Het bijhouden van de boekhouding kan echter tijdrovend en complex zijn, vooral wanneer je als zelfstandige hovenier werkt. Gelukkig zijn er tegenwoordig speciale boekhoudprogramma’s voor hoveniers beschikbaar, die je kunnen helpen bij het vereenvoudigen en automatiseren van jouw administratieve taken. Maar waarom zou je eigenlijk gebruik moeten maken van een boekhoudprogramma als hovenier? 

Overzicht krijgen en houden

Als hovenier heb je te maken met verschillende inkomsten en uitgaven, zoals materialen, gereedschappen en personeelskosten. Het bijhouden van al deze financiële informatie kan een uitdaging zijn, vooral als je dit handmatig doet. Een boekhoudprogramma kan je helpen bij het creëren van een overzichtelijke administratie, waarin je gemakkelijk alle inkomsten en uitgaven kunt bijhouden. Dit geeft je meer inzicht in jouw financiële situatie en maakt het eenvoudiger om beslissingen te nemen op basis van deze informatie.

Tijd besparen op administratie

Als hovenier wil je je vooral bezighouden met de kerntaken van jouw bedrijf, namelijk het onderhouden van tuinen en groenvoorzieningen. Het bijhouden van de administratie kan echter veel tijd in beslag nemen, waardoor je minder tijd overhoudt voor deze kerntaken. Een boekhoudprogramma kan je helpen bij het automatiseren van administratieve taken, zoals het maken van facturen en offertes, waardoor je tijd bespaart die je kunt besteden aan jouw hovenierswerkzaamheden.

Professionaliteit uitstralen 

Een goede boekhouding draagt bij aan een professionele uitstraling van jouw hoveniersbedrijf. Door gebruik te maken van een boekhoudprogramma kun je professionele offertes en facturen maken, die passen bij de huisstijl van jouw bedrijf. Dit geeft een positieve indruk aan klanten en kan bijdragen aan het winnen van nieuwe opdrachten. Bovendien zorgt een goede boekhouding ervoor dat je altijd up-to-date bent met jouw financiële situatie, waardoor je beter in staat bent om belangrijke beslissingen te nemen voor jouw bedrijf.

Belangrijke functionaliteiten van boekhoudprogramma’s voor hoveniers

Als hovenier wil je natuurlijk gebruikmaken van een boekhoudprogramma dat speciaal is ontworpen voor jouw bedrijf en branche. Maar wat zijn nu de belangrijkste functionaliteiten waar je op moet letten bij het kiezen van een boekhoudprogramma als hovenier? Hieronder bespreken we de belangrijkste functionaliteiten van boekhoudprogramma’s voor hoveniers:

Facturatie en offertes maken

Het maken van facturen en offertes is een belangrijk onderdeel van jouw administratie als hovenier. Een goed boekhoudprogramma biedt daarom de mogelijkheid om snel en eenvoudig professionele facturen en offertes te maken die passen bij de huisstijl van jouw bedrijf. Bovendien moet het mogelijk zijn om snel te zien welke facturen nog open staan en welke al betaald zijn.

Urenregistratie en projectmanagement

Als hovenier werk je vaak op projectbasis en moet je uren bijhouden voor verschillende klussen. Een goed boekhoudprogramma biedt de mogelijkheid om uren te registreren en deze te koppelen aan specifieke projecten. Hierdoor krijg je inzicht in de uren die je hebt gewerkt en kun je deze gemakkelijk factureren aan jouw klanten.

BTW-aangifte en belastingzaken

Als ondernemer moet je regelmatig aangifte doen voor de BTW en verschillende belastingen. Een goed boekhoudprogramma kan je hierbij helpen door automatisch berekeningen te maken en de benodigde informatie te verstrekken. Bovendien biedt een goed boekhoudprogramma de mogelijkheid om jouw belastingzaken te organiseren en deze gemakkelijk te delen met jouw boekhouder of accountant.

Integratie met andere software en bankrekeningen

Een goed boekhoudprogramma biedt integratiemogelijkheden met andere software die je als hovenier mogelijk al gebruikt, zoals een CRM-systeem of een urenregistratie-app. Ook moet het mogelijk zijn om jouw bankrekeningen te koppelen, zodat transacties automatisch worden verwerkt in jouw boekhouding.

Mobiele toegankelijkheid

Als hovenier ben je veel onderweg en heb je niet altijd de mogelijkheid om achter een computer te zitten. Daarom is het belangrijk dat het boekhoudprogramma ook mobiel toegankelijk is, bijvoorbeeld via een app of een mobiele website. Hierdoor kun je altijd en overal jouw administratie bijwerken en heb je altijd up-to-date informatie over jouw financiële situatie.

  Tips voor het kiezen van het juiste boekhoudprogramma voor hoveniers

Nu je weet welke functionaliteiten belangrijk zijn bij het kiezen van een boekhoudprogramma voor jouw hoveniersbedrijf, is het tijd om te kijken naar hoe je het juiste programma kiest. Hieronder geven we je enkele tips om het juiste boekhoudprogramma te kiezen:

Bepaal wat je nodig hebt

Maak een lijst van jouw behoeften en vereisten Maak allereerst een lijst van jouw behoeften en vereisten als hovenier. Denk bijvoorbeeld aan de specifieke functionaliteiten die je nodig hebt, zoals facturatie en offertes maken, urenregistratie en projectmanagement. Door deze behoeften en vereisten op een rijtje te zetten, kun je gericht zoeken naar een boekhoudprogramma dat past bij jouw bedrijf.

Kies voor een programma dat past bij de grootte van jouw bedrijf

Kies een boekhoudprogramma dat past bij de grootte van jouw bedrijf. Als zzp’er heb je bijvoorbeeld geen behoefte aan een uitgebreid boekhoudpakket met allerlei functionaliteiten die je niet nodig hebt. Kijk daarom goed naar de verschillende pakketten die beschikbaar zijn en kies een programma dat past bij de grootte van jouw bedrijf.

Kies voor een programma met goede klantenservice en ondersteuning 

Tot slot is het belangrijk om te kiezen voor een boekhoudprogramma met goede klantenservice en ondersteuning. Als hovenier wil je er zeker van zijn dat je bij vragen of problemen snel geholpen wordt. Kies daarom voor een programma waarbij je terecht kunt bij een goede klantenservice en waarbij je eventueel ondersteuning kunt krijgen van accountants of boekhouders.

Conclusie

Het kiezen van het beste boekhoudprogramma is een belangrijke stap voor elke onderneming, dus ook voor jou als hovenier. Het juiste programma kan helpen om efficiënter te werken en tijd en kosten te besparen. Het is daarom belangrijk om rekening te houden met verschillende factoren bij het maken van de keuze, zoals de functies en integraties van het programma, de prijs en het gebruikersgemak.

In dit artikel hebben we een aantal toppers besproken. Aangezien de verschillen hiertussen subtiel en voornamelijk persoonlijk zijn, is het aan te raden zelf te kijken wat het beste past. Elke aanbieder heeft een gratis proefperiode. Dus meld je direct aan en probeer en test zelf welk programma het beste bij je past. 

Zijn er nog vragen onbehandeld? Check ook de veelgestelde vragen hieronder.

Veelgestelde vragen

Wat is een boekhoudprogramma?

Een boekhoudprogramma is een softwareprogramma waarmee je als hovenier eenvoudig en overzichtelijk jouw boekhouding kunt bijhouden. Met een boekhoudprogramma kun je onder andere facturen en offertes maken, urenregistratie bijhouden en belastingzaken regelen.

Welke functionaliteiten heeft een boekhoudprogramma nodig voor hoveniers?

Een boekhoudprogramma voor hoveniers moet in ieder geval de volgende functionaliteiten bevatten: facturatie en offertes maken, urenregistratie en projectmanagement, BTW-aangifte en belastingzaken, integratie met andere software en bankrekeningen en mobiele toegankelijkheid. Daarnaast kunnen er nog andere modules beschikbaar zijn, afhankelijk van de specifieke behoeften van jouw bedrijf.

Kan ik als zzp’er ook gebruik maken van boekhoudsoftware?

Jazeker, ook als zzp’er kun je gebruik maken van boekhoudsoftware. Er zijn speciale programma’s beschikbaar voor zzp’ers, die vaak wat eenvoudiger en goedkoper zijn dan programma’s voor grotere bedrijven.

Hoe kan ik mijn huisstijl gebruiken in mijn facturen?

In de meeste boekhoudprogramma’s kun je jouw eigen huisstijl gebruiken voor jouw facturen. Dit kun je bijvoorbeeld instellen in de instellingen van het programma. Zo kun je jouw facturen een professionele uitstraling geven die past bij jouw bedrijf.

Zijn er verschillende modules beschikbaar in boekhoudsoftware?

Ja, er zijn verschillende modules beschikbaar in boekhoudsoftware. Denk bijvoorbeeld aan modules voor voorraadbeheer, relatiebeheer en CRM. Welke modules je nodig hebt, hangt af van de specifieke behoeften van jouw bedrijf.

Hoe werkt een dashboard in boekhoudsoftware?

Een dashboard is een overzichtspagina in het boekhoudprogramma waarop je in u0026eacute;u0026eacute;n oogopslag kunt zien hoe jouw bedrijf ervoor staat. Je kunt bijvoorbeeld zien welke facturen er nog openstaan, hoeveel omzet je hebt gedraaid en hoeveel uren je hebt gewerkt. Met behulp van het dashboard kun je snel zien waar eventuele knelpunten zitten en waar je nog aan moet werken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven