Beste boekhoudprogramma webshop? 5 Toppers Geselecteerd

In dit artikel

Webshop of online winkel? Of je nu verkoopt via Dropshipping of je eigen WooCommerce of Magento Webshop runt, zonder boekhouding wordt het een drama. De keuze aan software voor je webshop is enorm! Wil je tijd besparen en snel aan de slag met het beste boekhoudprogramma voor je webshop? Check dan onze met zorg opgestelde top 5, en maak zeker ook gebruik van de handige keuzegids! Let’s run

Beste boekhoudprogramma webshop

Samenvatting van de belangrijkste punten

 • Uit de TrustPilot-reviews blijkt dat e-Boekhouden, Jortt, Visma eAccounting, en Informer gewaardeerde en populaire boekhoudsoftware zijn voor kleine en middelgrote bedrijven.
 • Voor grote webshops is e-Boekhouden, Exact Online of Visma eAccounting een goede optie.
 • Silvasoft wordt beschouwd als een goede en betaalbare optie voor starters, maar enige kennis van boekhouding is wel vereist.
 • Een boekhoudprogramma voor webshops biedt verschillende voordelen, zoals efficiënt beheer van financiële gegevens, minimalisatie van fouten, betere rapportages en tijdsbesparing.
 • Een goed webshop boekhoudprogramma moet over een goede integratie met je webshop, facturatie, voorraadbeheer, betalingsverwerking, BTW-aangifte, rapportages en automatisering beschikken.

5x het beste boekhoudprogramma voor je webshop

E-boekhouden: Bewezen allround boekhoudsoftware voor je webshop

E-Boekhouden is een veelzijdig en populair boekhoudprogramma dat al jarenlang tot de top behoort. Het kan worden gekoppeld aan een breed scala aan webshopsystemen, en biedt integratie met diverse betaalproviders. Hoewel de gebruikersinterface enigszins verouderd is, scoort e-Boekhouden hoog in verschillende reviews.

e-boekhouden

Belangrijkst e-Boekhouden functies voor je webshop

Facturatiesoftware Ja
Integratie met betaalproviders Ja, met alle bekenden, waaronder Mollie, Visa, etc.
Voorraadbeheer Ja
CRM Relatiebeheer Ja
De algemene basisfunctionaliteiten voor boekhouding, rapportages, Btw / belastingen etc. Ja
Prijs per maand 9,95 (mini) of 14,50 (standaard)

Jortt: Gemak tot kunst verheven dankzij de boekhoudbot

Jortt is een vrij jonge speler op de markt. Maar, dat mag de pret niet drukken. Jortt streeft er naar het boekhouden zo makkelijk mogelijk te maken. Hiervoor is de boekhoudbot de grote troef. Deze is op de hoogte van al de regels. Elke nieuwe invoer werk je met een paar klikjes. Met Jortt loopt je webshop op rolletjes. 

Jortt boekhoudprogramma voor je webshop

Belangrijkste Jortt functies voor je webshop

Facturatiesoftware Ja
Integratie met betaalproviders Ja, met alle bekenden, waaronder Mollie, Visa, etc.
Voorraadbeheer Ja
CRM Relatiebeheer Ja
De algemene basisfunctionaliteiten voor boekhouding, rapportages, Btw / belastingen etc. Ja
Prijs per maand Gratis (beperkt) 17,50 tot 34,50

Exact-Online: Al jaren de aangewezen partner voor vele administratieve systemen

Exact-Online is een bekend boekhoudprogramma dat al lange tijd gebruikt wordt door veel bedrijven. Hoewel het wat prijziger is dan andere opties, biedt het een uitstekende kwaliteit. Het is gemakkelijk te integreren met je webshop en biedt alle benodigde functionaliteiten voor boekhouding, voorraadbeheer, CRM en rapportages.

Exact Online boekhoudprogramma

Belangrijkste Exact-online functionaliteiten

Facturatiesoftware Ja
Integratie met betaalproviders Ja, met alle bekenden, waaronder Mollie, Visa, etc.
Voorraadbeheer Ja
CRM Relatiebeheer Ja
De algemene basisfunctionaliteiten voor boekhouding, rapportages, Btw / belastingen etc. Ja
Prijs per maand Vanaf 42,- (Afhankelijk van je boekhoudpakket)

Silvasoft: gebruikvriendelijk op en top

Silvasoft is gebruiksvriendelijke accountingsoftware die al jarenlang betrouwbaar is gebleken voor het MKB en ZZP’ers. Het biedt diverse mogelijkheden en kan zelfs worden gekoppeld aan je e-mailmarketingsysteem. Hoewel het net iets minder presteert dan de andere twee, is het een goede optie voor het beheren van je webshop.

Silvasoft boekhoudprogramma webshop

Belangrijkste Silvasoft functies voor je webshop

Facturatiesoftware Ja
Integratie met betaalproviders Ja, met alle bekenden, waaronder Mollie, Visa, etc.
Voorraadbeheer Ja
CRM Relatiebeheer Ja
De algemene basisfunctionaliteiten voor boekhouding, rapportages, Btw / belastingen etc. Ja
Prijs per maand Vanaf 11,95 (Afhankelijk van functionaliteit, voor webshop pakket, +/- 29,-

Informer: Duurzaam je webshop boekhouding op orde

Informer is een online boekhoudprogramma dat niet alleen uitblinkt in gebruiksgemak en functionaliteit, maar ook een grote nadruk legt op duurzaam en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Met de Informer Foundation steunt het bedrijf diverse goede doelen over de hele wereld. Kies je voor Informer, dan draag je hier automatisch aan bij. 

Informer boekhoudprogramma voor grote en kleine webshops
Facturatiesoftware Ja
Integratie met betaalproviders Ja, met alle bekenden, waaronder Mollie, Visa, etc.
Voorraadbeheer Ja
CRM Relatiebeheer Ja
De algemene basisfunctionaliteiten voor boekhouding, rapportages, Btw / belastingen etc. Ja
Prijs per maand Vanaf 15,- per maand

Webshop Boekhoudsoftware ervaringen vergelijken

E-Boekhouden ervaringen

Uit de TrustPilot reviews blijkt ook niets meer dan lovende woorden. Zo wordt er in de reviews gesproken over geweldige ondersteuning en uitstekende prijzen voor kleine en middelgrote bedrijven. Ook wordt het softwareprogramma beschreven als zeer gebruiksvriendelijk, zelfs voor degenen die niet zo thuis zijn in boekhouden. En als je toch vastloopt, is de klantenservice altijd makkelijk te bereiken en zeer deskundig en ondersteunend. Kortom, uit de ervaringen blijkt dat e-Boekhouden een fantastische keuze is voor ondernemers die op zoek zijn naar goede software en uitstekende ondersteuning!

Jortt ervaringen

Ik heb met veel plezier de Jortt ervaringen van gebruikers gelezen op TrustPilot en ben blij om te kunnen melden dat de beoordelingen van Jortt over het algemeen zeer positief zijn! Gebruikers zijn vooral te spreken over de gebruiksvriendelijkheid van het programma en de uitstekende klantenservice. Het is geweldig om te zien dat Jortt echt luistert naar de behoeften van haar gebruikers.

Hoewel er enkele opmerkingen zijn gemaakt over het ontbreken van koppelingen met grote verkoopplatformen en het lastig zijn van fiscale boekingen, zijn deze opmerkingen zeker niet de norm. Bovendien zijn er maar weinig gebruikers die klagen over het ontbreken van controlefuncties en inzicht in de boekingen. Kortom, de meeste gebruikers vinden het gemakkelijk om te werken met Jortt en hebben vertrouwen in de software.

Hoewel er een paar negatieve beoordelingen zijn die kritiek uiten op het bedrijfsmodel van Jortt, blijft de algemene tevredenheid van gebruikers hoog. En eerlijk gezegd, ik kan het ze niet kwalijk nemen! Met een uitstekende klantenservice en een intuïtieve software-oplossing, is het geen wonder dat Jortt een populaire keuze is voor iedereen die zijn boekhouding wil vereenvoudigen.

Exact-Online ervaringen

Zoals je mag verwachten geniet Exact Online overwegend positieve reacties op Trustpilot! Over het algemeen lijkt het erop dat veel gebruikers de software gemakkelijk in gebruik vinden en de goede live support waarderen. Toch zijn er ook enkele opvallende kritieken, zoals problemen met het functioneren van sommige functies en ontevredenheid over de klantenservice. Het is interessant om te lezen hoe sommige gebruikers negatieve ervaringen hebben gehad met het bedrijf en moeite hebben om hun geld terug te krijgen. Ondanks deze kritieken zijn er ook veel mensen die heel tevreden zijn over Exact Online en het aanbevelen voor facturatie en algemene boekhouding. Het is duidelijk dat er een mix van meningen is, maar als je op zoek bent naar boekhoudsoftware, is het de moeite waard om te overwegen of Exact Online bij jouw behoeften past!

Silvasoft ervaringen

Uit de ervaringen blijkt dat dit Silvasoft een prima oplossing is voor boekhoudsoftware. Het wordt als heel gebruiksvriendelijk ervaring. En de verhouding prijs-kwaliteit is super. Als starter is het zeker een aanrader om met deze software te werken. Wel dien je je als leek eerst wat te verdiepen in de boekhoudkunde voordat je zelfstandig aan de slag kunt. De helpdesk is vriendelijk, maar biedt geen echte tutorial. Desalniettemin kun je bij hen terecht voor hulp als je dat nodig hebt. Een andere ervaring geeft aan dat er helaas een enorm probleem is geweest, waarbij geen compensatie is geboden voor de verloren tijd en dat de klant zelf het probleem moest oplossen. Toch wordt wel benadrukt dat de helpdesk altijd vriendelijk is en probeert te helpen.

Informer.nl ervaringen

De reviews liegen er niet om, Informer is een compleet en makkelijk te gebruiken boekhoudprogramma! Klanten zijn razend enthousiast over de goede prijs-kwaliteitverhouding en de snelle responstijd van de klantenservice. Startende ondernemers kunnen zich volledig richten op hun bedrijf en het boekhouden overlaten aan Informer. Zelfs na 15 jaar dagelijks gebruik zijn klanten nog steeds tevreden over de gebruiksvriendelijkheid en koppelingen met bijvoorbeeld banken en webshops. Het enige minpuntje lijkt te komen van een klant die het programma onoverzichtelijk en niet gebruiksvriendelijk vond. Maar met zoveel andere positieve reviews is het duidelijk dat Informer een betrouwbare en gewaardeerde partner is voor veel ondernemers en administratiekantoren.

Boekhoudsoftware voor kleine webwinkels

Ben je maar een kleine webshop? Dan zijn de boekhoudpakketten van Exact en Silvasoft misschien net iets te veel. Geen zorgen, er is een overvloed aan keuze, want je wilt niet gelijk te diep in de buidel tasten als nieuwe webshop eigenaar.. 

De beste boekhoudsoftwarepakketten voor kleine ondernemers zijn; 

 1. e-Boekhouden Probeer 14 dagen gratis
 2. Jortt, Probeer 30 dagen gratis
 3. Informer Probeer 30 dagen gratis

 Met deze software heb je alles wat je nodig hebt om je financiële administratie op orde te krijgen en te houden, Boekhoudsoftware voor grote webwinkels. 

Boekhoudsoftware voor grote webwinkels

Ben je de trotse eigenaar van een grote webwinkel? Dan vraag je wat meer van je software. 

 • e-Boekhouden de perfecte keuze als het gaat om boekhoudsoftware! Deze software biedt de mogelijkheid om al je software naadloos aan elkaar te koppelen, inclusief je webshop platform. 14 Dagen gratis proberen
 • Een tweede en minstens net zo goede optie is Exact Online. Het kan je helpen bij het automatiseren van het grootste deel van het boekhoudproces en biedt uitstekende ondersteuning via de helpdesk bij het implementeren van de koppelingen tussen verkopen en boekhouding.  30 Dagen gratis proberen
 • Visma eAccounting viel net buiten de top 5, maar is ook een geweldige optie voor grote webwinkels die op zoek zijn naar een betrouwbare boekhoudsoftware. Dus waar wacht je nog op? Kies de juiste boekhoudsoftware voor jouw webwinkel en automatiseer het proces om tijd en geld te besparen. Zo kan je je richten op wat echt belangrijk is: de groei van je bedrijf! 30 Dagen gratisproberen

Wist je dat je bij elke aanbieder zelfs een gratis demo kan aanvragen om te zien hoe het werkt? Zo weet je precies waar je aan toe bent!

Boekhoudsoftware voor dropshipping webshops

Ook voor je dropshipping webshop is er van elles te kiezen. Voor een grote dropshipping webshop hebt, raden we Exact Online ( Gratis aanmelden )aan. Dit is een uitstekend en compleet pakket waarmee je de boekhouding van je webshop kan stroomlijnen. Goedkopere opties is bijvoorbeeld Visma eAccounting.

Wat is een boekhoudprogramma voor webshop?

Als eigenaar van een webshop moet je veel taken uitvoeren om je bedrijf goed te laten draaien. Eén van de belangrijkste taken is het bijhouden van de financiële administratie. Het kan echter een hele uitdaging zijn om alle inkomsten, uitgaven en belastingen nauwkeurig bij te houden. Daarom kan een boekhoudprogramma voor webshops een waardevolle tool zijn om deze taak gemakkelijker te maken.

Een boekhoudprogramma voor een webshop is software die speciaal is ontworpen om de financiële administratie van een webshop bij te houden. Het biedt verschillende functionaliteiten om de financiën van een webshop te beheren, zoals het bijhouden van verkoopfacturen, inkoopfacturen, voorraadbeheer en het genereren van rapportages. Het kan ook helpen bij het opstellen van de BTW-aangifte en het verwerken van betalingen.

Met een boekhoudprogramma voor webshops hoef je niet langer handmatig gegevens in te voeren in spreadsheets en kun je fouten minimaliseren. Het kan je ook helpen om meer inzicht te krijgen in de financiële gezondheid van je webshop en je helpen bij het nemen van betere beslissingen op basis van deze gegevens.

Kortom, een boekhoudprogramma voor webshops is een onmisbaar hulpmiddel voor het beheren van de financiën van je webshop en kan je veel tijd en moeite besparen.

Voordelen van een boekhoudprogramma voor webshops

Het gebruik van een boekhoudprogramma voor webshops biedt verschillende voordelen voor ondernemers. Hier zijn enkele van de belangrijkste voordelen:

 • Efficiënt beheer van financiële gegevens: Een boekhoudprogramma voor een webshop stelt je in staat om al je financiële gegevens op één plek bij te houden. Je kunt gemakkelijk verkoopfacturen, inkoopfacturen, betalingen en uitgaven registreren en organiseren. Dit bespaart tijd en minimaliseert de kans op fouten.
 • Minimalisatie van fouten: Met een boekhoudprogramma voor webshops hoef je niet langer handmatig gegevens in te voeren in spreadsheets. Dit vermindert de kans op menselijke fouten en zorgt ervoor dat je financiële gegevens nauwkeuriger zijn.
 • Betere rapportages: Een boekhoudprogramma voor webshops biedt inzichtelijke rapportages die je helpen bij het analyseren van de financiële gezondheid van je webshop. Hierdoor kun je beter inzicht krijgen in bijvoorbeeld de cashflow, omzet en winst. Dit stelt je in staat om betere beslissingen te nemen op basis van deze gegevens.
 • Tijdsbesparing: Het bijhouden van de financiële administratie van een webshop kan veel tijd in beslag nemen. Met een boekhoudprogramma voor webshops kun je deze tijd aanzienlijk verminderen. Je hoeft niet langer handmatig gegevens in te voeren en rapportages te genereren. Dit bespaart tijd die je kunt besteden aan andere belangrijke taken voor je webshop.

Het gebruik van een boekhoudprogramma voor je webshop biedt veel voordelen voor ondernemers. Het zorgt voor een efficiënt beheer van financiële gegevens, minimalisatie van fouten, betere rapportages en tijdsbesparing. Het is dan ook een belangrijk hulpmiddel voor elke webshop eigenaar die zijn financiën goed wil beheren.

Welke functionaliteiten heeft een webshop boekhoudprogramma nodig?

Om je webshop goed te kunnen beheren, heb je uiteraard bepaalde functionaliteiten nodig. Denk alleen al aan de koppeling tussen facturatie en betaling. Dat is niet bij alle boekhoudsoftware een standaard gegeven. Met een webwinkel heb je echt wel wat meer nodig. Hier de belangrijkste vereisten voor je online winkel.

 • Integratie met de webshop: Het boekhoudprogramma moet naadloos kunnen integreren met de webshop, zodat transacties en andere gegevens automatisch kunnen worden geïmporteerd. Dit minimaliseert de kans op fouten en bespaart tijd.
 • Facturatie: Het boekhoudprogramma moet de mogelijkheid bieden om facturen te maken en deze te versturen naar klanten. Hierdoor kun je gemakkelijk de betalingen van klanten bijhouden en de facturen organiseren.
 • Voorraadbeheer: Het boekhoudprogramma moet de mogelijkheid bieden om voorraad bij te houden. Dit maakt het gemakkelijker om inzicht te krijgen in welke producten er op voorraad zijn en welke producten er moeten worden bijbesteld.
 • Betalingsverwerking: Het boekhoudprogramma moet de mogelijkheid bieden om betalingen van klanten te verwerken en te registreren. Dit maakt het gemakkelijker om de betalingen te organiseren en te volgen.
 • BTW-aangifte: Het boekhoudprogramma moet de mogelijkheid bieden om de BTW-aangifte te genereren. Dit bespaart tijd en minimaliseert de kans op fouten bij het opstellen van de BTW-aangifte.
 • Rapportages: Het boekhoudprogramma moet inzichtelijke rapportages bieden over de financiële gegevens van de webshop. Hierdoor kun je beter inzicht krijge in bijvoorbeeld de cashflow, omzet en winst.
 • Automatisering: Het boekhoudprogramma moet de mogelijkheid bieden om bepaalde taken te automatiseren. Hierdoor bespaar je tijd en minimaliseer je de kans op fouten bij het uitvoeren van repetitieve taken.

Het beste boekhoudprogramma kopen voor je webshop: Keuzehulp

Nu je weet welke functionaliteiten je van het boekhoudprogramma voor je webwinkel vraagt. Is het al een stuk makkelijker kiezen. Hoewel deze de selectie van de verschillende aanbieders al behoorlijk verkleind, zijn er nog een paar dingen waar je op kunt letten: 

 • Functionaliteiten: Heb ik alle benodigde functionaliteiten in het boekhoudprogramma voor mijn webshop, zoals integratie met mijn webshopplatform, voorraadbeheer, facturatie, betalingsverwerking, BTW-aangifte en rapportagefunctionaliteit?
 • Prijs en beschikbaarheid: Past het boekhoudprogramma binnen mijn budget? Is er een gratis versie beschikbaar, of vraagt het een maandelijkse of jaarlijkse vergoeding?
 • Integratiemogelijkheden: Kan het boekhoudprogramma integreren met andere tools en systemen die ik gebruik in mijn webshop, zoals betalingsproviders, verzendtools, CRM-systemen en andere software?
 • Beveiliging: Voldoet het boekhoudprogramma aan de juiste beveiligingsstandaarden om te voorkomen dat gevoelige financiële informatie wordt blootgesteld aan risico’s, zoals encryptie, beveiligde servers en authenticatiemethoden?
 • Klantenondersteuning: Biedt het boekhoudprogramma goede ondersteuning wanneer ik het nodig heb? Is er beschikbare en kwalitatieve klantenondersteuning?
 • Reputatie: Hoe wordt het boekhoudprogramma ervaren door andere gebruikers met een (dropshipping) webshop? 

Door deze vragen te beantwoorden en af te vinken, kun je als  webshopeigenaar het beste boekhoudprogramma voor je specifieke behoeften kiezen. Het is belangrijk om zorgvuldig onderzoek te doen en te kijken naar gebruikersbeoordelingen en -ervaringen voordat je een definitieve beslissing maakt.

Boekhoudprogramma koppelen met je webshop en bank

Bij het kiezen van een boekhoudprogramma is het belangrijk dat deze gekoppeld kan worden aan jouw webwinkel software om het hele systeem te vergemakkelijken. Zo komen bestellingen automatisch in je boekhoudprogramma terecht en voorkom je fouten.

Daarnaast wil je dat je boekhoudprogramma toegang heeft tot je bankbestanden. Hoewel veel boekhoudprogramma’s dit al ondersteunen, kan het zijn dat sommige programma’s afvallen afhankelijk van de webwinkelsoftware die je gebruikt. Soms moet je handmatig exportbestanden van de bank invoeren of betalingen via je payment service provider koppelen. Dit kan lastig zijn, vooral als je te maken hebt met verschillende kosten per betaalmethode of verzamelbetalingen. Kies daarom zorgvuldig het juiste boekhoudprogramma voor jouw webwinkel en maak het beheren van je administratie een fluitje van een cent!

De meeste software is heel gemakkelijk aan betalingsoftware te koppelen. Voor betalingen via iDeal dien je bijvoorbeeld een Mollie account aan te maken. Deze heb je in 5 minuten aangemaakt. Met deze account kun je betalingen via de meest gebruikte betaalmethoden ontvangen.

Voor de koppeling met je webshop heeft elke aanbieder zijn eigen procedure. Er is software met een eigen WordPress plugin. Er is software welke werkt met een API code. Schrik je hiervan? Don’t worry. Het is echt heel eenvoudig; Een kind kan de was doen.

Conclusie

Uit de ervaringen en reviews blijkt dat er verschillende goede boekhoudsoftware-opties zijn voor webshops van verschillende groottes en behoeften. E-Boekhouden wordt geprezen om zijn geweldige ondersteuning en uitstekende prijzen voor kleine en middelgrote bedrijven, evenals de gebruiksvriendelijkheid van het softwareprogramma. Jortt wordt ook positief beoordeeld vanwege de gebruiksvriendelijkheid en uitstekende klantenservice, hoewel er enkele opmerkingen zijn over het ontbreken van koppelingen met grote verkoopplatformen en het lastig zijn van fiscale boekingen. Exact Online lijkt ook positief te zijn beoordeeld, hoewel sommige gebruikers problemen hebben gehad met het functioneren van sommige functies en de klantenservice. Silvasoft wordt geprezen om zijn gebruiksvriendelijkheid en prijs-kwaliteit verhouding, hoewel het misschien niet de beste optie is voor beginners zonder boekhoudkundige kennis. Informer.nl wordt geprezen om zijn gebruiksgemak, goede prijs-kwaliteitverhouding en snelle klantenservice.

Het gebruik van een boekhoudprogramma voor webshops biedt verschillende voordelen, zoals een efficiënt beheer van financiële gegevens, minimalisatie van fouten, betere rapportages en tijdsbesparing. Om een webshop goed te kunnen beheren, zijn er bepaalde functionaliteiten nodig, zoals integratie met de webshop, facturatie, voorraadbeheer, betalingsverwerking, BTW-aangifte, rapportages en automatisering.

Over het algemeen is het duidelijk dat er verschillende goede opties zijn om de financiële administratie van een webshop bij te houden en dat het kiezen van de juiste boekhoudsoftware afhankelijk is van de behoeften en grootte van de webshop. Het is belangrijk om demo’s aan te vragen om te zien hoe de software werkt voordat je een definitieve keuze maakt.

Bronvermelding

 • feedbackcompany.com
 • zelfboekhouden.com
 • .webwinkelsucces.nl
 • ecommercenews.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven
Boekhoudprogramma aanbieding

Wordt jouw boekhouding makkelijk, efficiënt en goedkoop met e-Boekhouden?

 • Super makkelijk in gebruik en overzichtelijk werken
 • Belasting aangifte in no-time gedaan.
 • Houdt al je projecten, uren en ritten makkelijk bij.
 • Gratis proefperiode
 • Meest gebruikte boekhoudsoftware. (Dus een aanrader ;)

Maar, Jij mag het zelf ervaren;

Direct gratis proberen

Direct gratis proberen