Beste Boekhoudsoftware ZZP 5 Beste boekhoudpakketten 2024

In dit artikel

Wat is de beste boekhoudsoftware zzp in 2024? Topkeuzes voor je boekhouding bespreken we hier. Alle info voor de beste keuze. Snel van start? Zie de snelle samenvatting.

Snelle samenvatting: Wat is het beste boekhoudprogramma voor zzp’ers?

Het bepalen van het “beste” boekhoudprogramma voor ZZP’ers hangt sterk af van de specifieke behoeften en voorkeuren van de individuele ondernemer. Echter, op basis van de informatie die we hebben verzameld, zijn er een paar boekhoudprogramma’s die hoog scoren onder ZZP’ers:

E-boekhouden.nl: Dit programma is gebruiksvriendelijk en biedt alle benodigde functies voor je boekhouding. Het heeft een uitstekende helpdesk die snel reageert op vragen. › Direct gratis aanmelden

Bunni: Bunni is speciaal ontworpen voor ZZP’ers en maakt boekhouden eenvoudig en leuk. Het heeft handige functies zoals urenregistratie, projectbeheer, rittenregistratie en facturatie. › Direct gratis aanmelden

MoneyMonk: MoneyMonk is een intuïtief boekhoudprogramma dat ondernemers helpt bij hun financiële administratie. Het biedt uitgebreide functionaliteiten, schaalbaarheid en integratiemogelijkheden. › Direct gratis aanmelden

Jortt: Jortt onderscheidt zich door zijn automatiseringsfuncties. Het programma is ontworpen om boekhouden eenvoudig en begrijpelijk te maken. › Direct gratis aanmelden

Rompslomp: Rompslomp is een eenvoudig boekhoudprogramma speciaal ontworpen voor ZZP’ers. Het maakt factureren en online boekhouden een aangename ervaring. › Direct gratis aanmelden

Beste Boekhoudsoftware zzp

E-boekhouden.nl

Met E-boekhouden.nl heb je een eenvoudig en accuraat boekhoudprogramma in handen. Of je nu een beginner bent of al jaren onderneemt, dit programma is geschikt voor iedereen. Het is gebruiksvriendelijk, zelfs zonder uitgebreide boekhoudkundige kennis, en biedt alle benodigde functies voor je boekhouding. Bovendien kan je accountant gemakkelijk toegang krijgen tot je boekhouding, wat tijd bespaart aan het einde van het jaar. Met E-boekhouden.nl heb je overzichten voor jaarverslagen, dashboards voor lopende zaken en handige bankkoppelingen. Het programma is betrouwbaar en heeft een uitstekende helpdesk die snel reageert op vragen.

e-Boekhouden bewezen boekhoudprogramma voor coaches en therapeuten
e-Boekhouden bewezen boekhoudprogramma voor coaches en therapeuten

Ervaringen met E-boekhouden.nl

Erik: “Duidelijk, gebruiksvriendelijk ook voor iemand zonder boekhoud diploma. Helpdesk reageert snel op vragen via de mail. Voordeel is ook dat mijn accountant toegang heeft tot mijn boekhouding, scheelt een hoop werk aan het eind van het jaar.”

Beoordeling

 • Functionaliteit: 9 – Het biedt alle benodigde functies voor boekhouden, inclusief overzichten, dashboards en bankkoppelingen.
 • Gebruiksvriendelijkheid: 9 – Het is eenvoudig te gebruiken, zelfs voor mensen zonder boekhoudkundige kennis.
 • Integratiemogelijkheden: 8 – Het programma kan integreren met andere tools en software.
 • Schaalbaarheid: 9 – Het programma kan meegroeien met je bedrijf en toekomstige behoeften.
 • Veiligheid en ondersteuning: 9 – Er zijn beveiligingsmaatregelen en een goede klantenondersteuning beschikbaar.

Eindscore: 8.8

E-boekhouden.nl is een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar een gebruiksvriendelijk en betrouwbaar boekhoudprogramma. Het biedt alle benodigde functies, heeft goede integratiemogelijkheden en kan meegroeien met je bedrijf. Met een score van 8.8 scoort E-boekhouden.nl hoog op functionaliteit, gebruiksvriendelijkheid, integratiemogelijkheden, schaalbaarheid en veiligheid.

Voordelen van E-boekhouden.nl

 • Gebruiksvriendelijk boekhoudprogramma, zelfs zonder boekhoudkundige kennis.
 • Toegang voor je accountant, waardoor het werk aan het einde van het jaar wordt verminderd.
 • Overzichten, dashboards en bankkoppelingen voor een duidelijk inzicht.
 • Betrouwbare helpdesk die snel reageert op vragen.
 • Integratiemogelijkheden met andere tools en software.

Nadelen van E-boekhouden.nl

 • Niet alle functionaliteiten zijn beschikbaar in de goedkopere abonnementen.
 • Mogelijkheid tot verbetering in de mobiele app.

BUNNI

Bunni is een boekhoudprogramma dat speciaal is ontwikkeld voor zzp’ers. Het is ontworpen om boekhouden eenvoudig en leuk te maken, zelfs voor mensen zonder financiële achtergrond. Met Bunni kun je gemakkelijk je urenregistratie bijhouden, projecten beheren, ritten registreren en facturen maken. Het programma is zeer gebruiksvriendelijk en intuïtief, en je kunt altijd rekenen op snelle en vriendelijke ondersteuning.

Bunni voor coaches die niet van boekhouden houden
Bunni voor ondernemers die niet van boekhouden houden

Ervaringen

De ervaringen met Bunni zijn erg positief. Gebruikers zijn enthousiast over de overzichtelijkheid van de administratie, de duidelijke uitleg en interactiemogelijkheden, en de goede begeleiding die wordt geboden. Veel gebruikers geven aan dat ze eindelijk plezier hebben in het bijhouden van hun administratie en dat ze meer inzicht hebben gekregen in hun bedrijf. Ze prijzen ook de humor en luchtigheid waarmee Bunni is ontworpen, waardoor boekhouden leuk wordt gemaakt.

Beoordeling

 • Functionaliteit: 9 BUNNI biedt een breed scala aan functies die nodig zijn voor boekhouding, zoals urenregistratie, rittenregistratie, facturatie, en boekhoudkundige rapportage. Het programma is uitgebreid en biedt de essentiële tools voor zzp’ers en kleine bedrijven.
 • Gebruiksvriendelijkheid: 9 BUNNI is ontworpen met het oog op gebruiksgemak. Het programma is intuïtief en gemakkelijk te begrijpen, zelfs voor mensen zonder uitgebreide boekhoudkundige kennis. De interface is overzichtelijk en de functies zijn toegankelijk.
 • Integratiemogelijkheden: 8 BUNNI biedt integratiemogelijkheden met andere tools en software die je mogelijk al gebruikt in je bedrijf. Hoewel het niet alle integratiemogelijkheden van grote boekhoudprogramma’s biedt, is het compatibel met veel gangbare software en kan het je helpen je workflow te stroomlijnen.
 • Schaalbaarheid: 9 BUNNI is schaalbaar en kan meegroeien met je bedrijf en toekomstige behoeften. Of je nu net begint als zzp’er of een groeiend bedrijf hebt, BUNNI kan je administratieve behoeften aan. Je kunt eenvoudig je boekhouding uitbreiden en meer functies gebruiken naarmate je bedrijf groeit.
 • Veiligheid en ondersteuning: 9 BUNNI zorgt voor beveiligingsmaatregelen om de gegevens van gebruikers te beschermen. Ze bieden ook klantenondersteuning via chat en e-mail, waar je snel antwoord kunt krijgen op je vragen en hulp kunt krijgen bij eventuele problemen.

Eindscore: 8.8

Eindconclusie: BUNNI is een uitstekend boekhoudprogramma met een hoge functionaliteit, gebruiksvriendelijkheid, integratiemogelijkheden, schaalbaarheid en veiligheidsondersteuning. Het is een goede keuze voor zzp’ers en kleine bedrijven die op zoek zijn naar een eenvoudig en effectief boekhoudprogramma.

Voordelen

 • Enkele voordelen van Bunni zijn de eenvoudige interface, 
 • de mogelijkheid om vragen te stellen en snel antwoord te krijgen, de integratie met banken voor automatische transacties, en de handige functies zoals het maken van facturen en het verzenden van herinneringen. 
 • Het programma is voortdurend in ontwikkeling en het team achter Bunni luistert goed naar feedback van gebruikers om het programma nog beter te maken.

Nadelen

 • De eenvoud van het programma kan soms wat kinderlijk overkomen. Maar, dit past bij hoe het bedrijf zich neerzet

MoneyMonk

MoneyMonk is een boekhoudprogramma dat speciaal is ontworpen om ondernemers te helpen met hun boekhouding. Het programma biedt een scala aan functies en tools om het boekhoudproces te vereenvoudigen en efficiënter te maken. Met als doel om ondernemers te ondersteunen bij het beheren van hun financiën en hen te helpen bij het kiezen van de meest geschikte boekhoudsoftware.

Boekhoudprogramma voor Coaches en therapeuten: MoneyMonk

Ervaringen

Uit de ervaringen van gebruikers blijkt dat MoneyMonk een gebruiksvriendelijk boekhoudprogramma is dat intuïtief te bedienen is, zelfs voor mensen zonder uitgebreide boekhoudkundige kennis. Gebruikers waarderen de duidelijke interface en de eenvoudige navigatie van het programma.

Een gebruiker merkte op: “MoneyMonk heeft mijn boekhouding echt vereenvoudigd. Ik had geen enkele ervaring met boekhouden, maar met dit programma kon ik gemakkelijk mijn inkomsten en uitgaven registreren, facturen maken en mijn btw-aangifte doen. Het heeft me veel tijd en moeite bespaard.”

Bron: Gebruikersrecensie op Trustpilot

Beoordeling

Aan de hand van de productomschrijving en de ervaringen kunnen we MoneyMonk beoordelen op verschillende criteria:

 • Functionaliteit: MoneyMonk biedt alle benodigde functies zoals inkomsten- en uitgavenregistratie, facturatie, betalingsverwerking, bankreconciliatie, btw-aangifte, rapportage en voorraadbeheer. Score: 9/10 – Het programma voldoet aan alle essentiële boekhoudfunctionaliteiten.
 • Gebruiksvriendelijkheid: MoneyMonk is gebruiksvriendelijk en heeft een intuïtieve interface. Zelfs gebruikers zonder boekhoudkundige kennis kunnen ermee aan de slag. Score: 9/10 – Het programma is gemakkelijk te gebruiken, zelfs voor beginners.
 • Integratiemogelijkheden: MoneyMonk kan integreren met andere systemen die een bedrijf gebruikt, zoals een webshop of loonadministratie. Score: 8/10 – Het biedt voldoende mogelijkheden voor integratie met andere tools.
 • Schaalbaarheid: MoneyMonk kan meegroeien met het bedrijf en voldoen aan toekomstige behoeften. Score: 8/10 – Het programma is schaalbaar en kan worden aangepast aan de groei van het bedrijf.
 • Veiligheid en ondersteuning: MoneyMonk biedt beveiligingsmaatregelen en klantenondersteuning. Score: 8/10 – Het programma zorgt voor de veiligheid van gegevens en biedt adequate ondersteuning aan gebruikers.

Eindscore: 8.4/10

Voordelen van MoneyMonk

 • Gebruiksvriendelijk: MoneyMonk is gemakkelijk te gebruiken, zelfs voor mensen zonder boekhoudkundige kennis.
 • Uitgebreide functionaliteiten: Het programma biedt alle essentiële functies voor boekhouding, facturatie, en voorraadbeheer.
 • Schaalbaarheid: MoneyMonk kan meegroeien met het bedrijf en voldoen aan toekomstige behoeften.
 • Integratiemogelijkheden: Het programma kan worden geïntegreerd met andere systemen die een bedrijf gebruikt.
 • Betrouwbare ondersteuning: MoneyMonk biedt goede klantenondersteuning om gebruikers te helpen bij vragen of problemen.

Nadelen van MoneyMonk

 • Beperkte rapportage-opties: Sommige gebruikers merken op dat de rapportagemogelijkheden van MoneyMonk beperkt zijn in vergelijking met andere boekhoudprogramma’s.

Conclusie

MoneyMonk is een gebruiksvriendelijk boekhoudprogramma dat ondernemers helpt bij hun financiële administratie. Het biedt uitgebreide functionaliteiten, schaalbaarheid en integratiemogelijkheden. Hoewel sommige gebruikers de rapportage-opties beperkt vinden, is MoneyMonk over het algemeen een betrouwbare keuze voor ondernemers die op zoek zijn naar een effectieve boekhoudoplossing.

Jortt

Jortt is een boekhoudprogramma dat zich onderscheidt door zijn automatiseringsfuncties. Het programma is ontworpen om ondernemers en administratiekantoren te helpen bij het efficiënt beheren van hun boekhouding. Met Jortt kunnen gebruikers profiteren van geautomatiseerde boekhoudprocessen, waardoor tijd en moeite worden bespaard.

 class=

Ervaringen

Gebruikers van Jortt zijn over het algemeen zeer tevreden en waarderen de dienstverlening en klantenservice van het programma. Ze vinden het programma ideaal voor zowel boekhouders als ondernemers die op zoek zijn naar een geschikt boekhoudprogramma. Gebruikers prijzen met name de mogelijkheid om alles te automatiseren, waardoor het boekhoudproces soepel verloopt.

Een gebruiker merkte op: “Jortt is een geweldig boekhoudsysteem. Na jarenlang te veel te hebben betaald aan een accountant, doe ik nu alles zelf met plezier. Voor ondernemingen tot een omzet van €12 miljoen per jaar kun je zelf de aangifte doen zonder controle van een boekhouder of accountant, en dat gaat prima met Jortt. Ik heb veel programma’s in het verleden gebruikt, maar Jortt blijft favoriet!”

Bron: Gebruikersrecensie op Google

Beoordeling

Op basis van de productomschrijving en gebruikerservaringen kunnen we Jortt beoordelen op verschillende criteria:

 • Functionaliteit: Jortt biedt een compleet boekhoudprogramma met functies zoals urenregistratie, projectmanagement, rittenregistratie, voorraadbeheer, debiteuren- en crediteurenoverzichten, en meer. Score: 9/10 – Het programma voldoet aan alle essentiële boekhoudfunctionaliteiten en biedt extra functies.
 • Gebruiksvriendelijkheid: Jortt wordt geprezen om zijn gebruiksgemak en duidelijke interface. Het programma is ontworpen om boekhouden eenvoudig en begrijpelijk te maken, zelfs voor mensen zonder uitgebreide boekhoudkundige kennis. Score: 9/10 – Het programma is gemakkelijk te gebruiken en intuïtief.
 • Integratiemogelijkheden: Jortt biedt integratiemogelijkheden met andere tools en software, waardoor gebruikers hun boekhouding kunnen koppelen aan andere systemen die ze al gebruiken. Score: 8/10 – Het programma biedt voldoende mogelijkheden voor integratie.
 • Schaalbaarheid: Jortt is schaalbaar en kan meegroeien met het bedrijf en voldoen aan toekomstige behoeften. Score: 8/10 – Het programma kan worden aangepast aan de groei van het bedrijf.
 • Veiligheid en ondersteuning: Jortt zorgt voor de veiligheid van gegevens en biedt ondersteuning aan gebruikers via e-mail en chat. Score: 8/10 – Het programma biedt betrouwbare beveiliging en ondersteuning aan gebruikers.

Eindscore: 8.4/10

Voordelen van Jortt

 • Geautomatiseerde boekhouding: Jortt biedt geavanceerde automatiseringsfuncties, waardoor het boekhoudproces efficiënter en foutloos verloopt.
 • Compleet boekhoudprogramma: Jortt bevat alle essentiële functies voor een volledige boekhouding, inclusief urenregistratie, projectmanagement, rittenregistratie, en meer.
 • Gebruiksvriendelijkheid: Het programma is eenvoudig te gebruiken, zelfs voor mensen zonder uitgebreide boekhoudkundige kennis.
 • Integratiemogelijkheden: Jortt kan worden geïntegreerd met andere tools en software die je al gebruikt, waardoor je je boekhouding kunt koppelen aan andere systemen.
 • Ondersteuning en klantenservice: Jortt biedt uitstekende ondersteuning en klantenservice om gebruikers te helpen bij vragen of problemen.

Nadelen van Jortt

 • Kosten: Hoewel Jortt verschillende prijsopties biedt, kan de prijs een nadeel zijn voor sommige gebruikers, vooral voor kleine bedrijven met beperkte budgetten.
 • Leercurve: Sommige gebruikers merken op dat het even kan duren voordat ze gewend zijn aan het programma en de automatiseringsfuncties volledig benutten.

Rompslomp

Rompslomp is hét eenvoudige boekhoudprogramma speciaal ontworpen voor zzp’ers en ondernemers die hun administratie willen vereenvoudigen. Met Rompslomp wordt factureren en online boekhouden een aangename ervaring. Het programma is gebruiksvriendelijk en maakt het maken van facturen in je eigen huisstijl eenvoudig. Bovendien worden je boekhouding en btw-aangifte automatisch bijgewerkt. Rompslomp biedt ook handige functies zoals de Schoenendoos voor het digitaal bewaren van bonnetjes en een urenregistratie. Met de Android en iPhone app kun je altijd en overal je boekhouding bijwerken.

 class=

Ervaringen met Rompslomp

Rompslomp is een boekhoudprogramma dat het leven van ondernemers een stuk eenvoudiger maakt. Neem bijvoorbeeld de ervaring van WijkKlikEmmerhout, een vereniging die computerles geeft aan ouderen en mensen met een migratieachtergrond. Zij noemen Rompslomp “een geweldige administratiehulp, zeker aan te bevelen.”

Maar ook andere gebruikers zijn enthousiast. Bianchi Service & Maintenance, een bedrijf dat onderhoud en reparaties aan motorfietsen en scooters verzorgt, noemt Rompslomp een “geweldig programma met goede prijs-kwaliteitverhouding”. En Hobby An, een online winkel voor hobbyproducten, vindt het programma “helemaal geweldig” en noemt het erg handig en makkelijk.

Het succes van Rompslomp ligt in de gebruiksvriendelijkheid en de functionaliteiten die het biedt. Een startende ondernemer, zoals BIANCHI Service & Maintenance, ervaart dat Rompslomp hen stap voor stap door het proces van factureren begeleidt, wat ze als zeer prettig ervaren. Zelfs ondernemers zonder boekhoudkundige kennis kunnen gemakkelijk aan de slag met Rompslomp, zoals Menno de Groot van Pelátis Innovatie bevestigt: “Erg gebruiksvriendelijk, ook voor ondernemers die geen kennis hebben van boekhouding!”

Met Rompslomp hoef je je ook geen zorgen te maken over de schaalbaarheid, omdat het programma kan meegroeien met je bedrijf en toekomstige behoeften. Cleansheet B.V., een dienstverlener op het gebied van casemanagement en verzuimbegeleiding, vindt Rompslomp professioneel en toegankelijk, zelfs voor een beginner.

Kortom, Rompslomp maakt boekhouden aangenaam en biedt de functionaliteiten die ondernemers nodig hebben. Met een score van 8.4 op de beoordelingscriteria scoort Rompslomp hoog op functionaliteit, gebruiksvriendelijkheid, integratiemogelijkheden, schaalbaarheid en veiligheid. Dus waar wacht je nog op? Maak kennis met Rompslomp en ervaar zelf hoe eenvoudig en leuk boekhouden kan zijn!

Beoordeling

 • Functionaliteit: 8 – Rompslomp biedt de benodigde functies voor boekhouden, factureren en btw-aangifte, inclusief grafieken en bonnetjesverwerking.
 • Gebruiksvriendelijkheid: 9 – Het programma is zeer gebruiksvriendelijk, zelfs voor mensen zonder boekhoudkundige kennis.
 • Integratiemogelijkheden: 8 – Rompslomp kan integreren met andere tools en software.
 • Schaalbaarheid: 8 – Het programma kan meegroeien met je bedrijf en biedt mogelijkheden voor uitbreiding.
 • Veiligheid en ondersteuning: 9 – Rompslomp heeft goede beveiligingsmaatregelen en biedt uitstekende klantenondersteuning.

Eindscore: 8.4

Rompslomp is een gebruiksvriendelijk boekhoudprogramma dat speciaal is ontworpen voor zzp’ers en ondernemers. Met een score van 8.4 scoort Rompslomp hoog op functionaliteit, gebruiksvriendelijkheid, integratiemogelijkheden, schaalbaarheid en veiligheid.

Voordelen van Rompslomp

 • Eenvoudig facturen maken in je eigen huisstijl.
 • Automatische bijwerking van je boekhouding en btw-aangifte.
 • Handige Schoenendoos voor het digitaal bewaren van bonnetjes.
 • Gemakkelijke urenregistratie en omzetting naar facturen.
 • Beschikbaarheid als Android en iPhone app.

Nadelen van Rompslomp

 • Mogelijkheid tot verbetering van de mobiele app.
 • Niet alle functionaliteiten zijn beschikbaar in het gratis pakket.

Waarom een goed online boekhoudprogramma?

Als ZZP’er is het kiezen van de juiste boekhoudsoftware geen luxe, maar een noodzaak. Het is een belangrijk onderdeel van je bedrijfsvoering dat een grote invloed kan hebben op je succes. Maar waarom is dat zo?

Ten eerste kan de juiste boekhoudsoftware je veel tijd besparen. Het kan de complexiteit van boekhoudkundige taken verminderen en je helpen om je financiën efficiënter te beheren. Dit betekent dat je meer tijd overhoudt om je te concentreren op wat echt belangrijk is: je bedrijf laten groeien.

Ten tweede kan goede boekhoudsoftware je helpen om nauwkeuriger te zijn. Het kan je helpen om fouten te vermijden en ervoor zorgen dat je altijd up-to-date en nauwkeurige financiële informatie bij de hand hebt. Dit is cruciaal voor het nemen van geïnformeerde zakelijke beslissingen.

Ten derde kan de juiste boekhoudsoftware je helpen om compliant te blijven. Het kan je helpen om op de hoogte te blijven van belastingwetgeving en ervoor zorgen dat je altijd voldoet aan de wettelijke vereisten.

Kortom, het kiezen van de juiste boekhoudsoftware is een belangrijke stap op weg naar succes als ZZP’er. Het kan je helpen om efficiënter te werken, betere beslissingen te nemen en je bedrijf te laten groeien.

Kenmerken om te zoeken in de beste boekhoudsoftware voor ZZP 

Nu we weten waarom het zo belangrijk is om de juiste boekhoudsoftware te kiezen, laten we eens kijken naar de kenmerken die de beste boekhoudsoftware voor ZZP’ers zou moeten hebben.

 • Gebruiksgemak: Als ZZP’er heb je waarschijnlijk geen tijd om ingewikkelde software te leren. Daarom is het belangrijk dat de boekhoudsoftware die je kiest gebruiksvriendelijk is. Het moet een intuïtieve interface hebben en gemakkelijk te navigeren zijn.
 • Automatisering: Een goede boekhoudsoftware moet in staat zijn om bepaalde taken te automatiseren, zoals het bijhouden van inkomsten en uitgaven, het berekenen van belastingen, en het genereren van facturen. Dit kan je veel tijd besparen en de kans op fouten verminderen.
 • Integratie: De beste boekhoudsoftware voor ZZP’ers moet kunnen integreren met andere tools die je gebruikt, zoals je bankrekening, je betalingssysteem, en eventueel je projectmanagementsoftware. Dit kan het beheer van je financiën aanzienlijk vereenvoudigen.
 • Mobiele toegang: Als ZZP’er ben je waarschijnlijk vaak onderweg. Daarom is het handig als je boekhoudsoftware een mobiele app heeft, zodat je je financiën kunt beheren waar je ook bent.
 • Klantenservice: Zelfs de meest gebruiksvriendelijke software kan soms problemen opleveren. Daarom is het belangrijk dat de boekhoudsoftware die je kiest een goede klantenservice heeft die je kan helpen als je problemen ondervindt.
 • Prijs-kwaliteitverhouding: Tot slot, maar zeker niet onbelangrijk, moet de boekhoudsoftware die je kiest een goede prijs-kwaliteitverhouding bieden. Het moet alle functies bieden die je nodig hebt tegen een prijs die past bij je budget.

Door op deze kenmerken te letten, kun je ervoor zorgen dat je de beste boekhoudsoftware voor jouw behoeften als ZZP’er kiest.

Hoe vind je het beste boekhoudprogramma? (Kieswijzer)

Het kiezen van de beste boekhoudsoftware voor jouw specifieke behoeften als ZZP’er kan een uitdaging zijn. Hier zijn enkele tips om je te helpen bij het maken van de juiste keuze. Hier kun je overigens alle boekhoudprogramma’s vergelijken.

 1. Bepaal je behoeften: Voordat je begint met zoeken, is het belangrijk om duidelijk te hebben wat je precies nodig hebt van je boekhoudsoftware. Heb je bijvoorbeeld een eenvoudige tool nodig om je inkomsten en uitgaven bij te houden, of heb je meer geavanceerde functies nodig zoals facturatie, belastingberekening, of integratie met andere systemen?
 2. Doe je onderzoek: Zodra je weet wat je nodig hebt, is het tijd om je onderzoek te doen. Lees reviews, vraag aanbevelingen van andere ZZP’ers, en maak gebruik van gratis proefversies om verschillende boekhoudprogramma’s uit te proberen.
 3. Vergelijk prijzen: Hoewel prijs niet het enige is dat telt, is het wel belangrijk om rekening te houden met je budget. Vergelijk de prijzen van verschillende boekhoudprogramma’s en kijk welke het beste waar voor je geld biedt.
 4. Controleer de klantenservice: Zorg ervoor dat de boekhoudsoftware die je kiest een goede klantenservice heeft. Je wilt er zeker van zijn dat je hulp kunt krijgen als je problemen ondervindt.

Wat kost een zzp boekhoudprogramma?

De kosten van een ZZP boekhoudprogramma kunnen sterk variëren, afhankelijk van de functies die je nodig hebt en de aanbieder die je kiest. Hier zijn enkele algemene prijsklassen die je kunt verwachten:

 1. Gratis: Er zijn enkele gratis boekhoudprogramma’s beschikbaar, maar deze hebben vaak beperkte functies en zijn mogelijk niet geschikt voor alle ZZP’ers. Ze kunnen een goede optie zijn als je net begint en je budget beperkt is.
 2. Basispakketten: Deze kosten meestal tussen de €10 en €25 per maand. Ze bieden basisboekhoudfuncties zoals facturering, btw-aangifte en bankkoppelingen.
 3. Premium pakketten: Deze kosten meestal tussen de €25 en €50 per maand. Ze bieden geavanceerdere functies zoals automatische banktransacties, voorraadbeheer en uitgebreide rapportagemogelijkheden.
 4. Maatwerk: Voor ZZP’ers met specifieke behoeften kunnen er ook maatwerkoplossingen beschikbaar zijn. De kosten hiervan kunnen sterk variëren, afhankelijk van de specifieke functies en diensten die je nodig hebt.

Conclusie

Het kiezen van het juiste boekhoudprogramma is van cruciaal belang voor ZZP’ers. Het kan het verschil maken tussen een georganiseerde en efficiënte boekhouding en een chaotische en tijdrovende administratie. In dit artikel hebben we de belangrijkste kenmerken besproken die een goed boekhoudprogramma voor ZZP’ers moet hebben, en we hebben tips gegeven over hoe je het beste boekhoudprogramma voor jouw specifieke behoeften kunt kiezen.

We hebben ook een aantal van de beste boekhoudprogramma’s voor ZZP’ers in 2024 beoordeeld, waaronder E-boekhouden.nl, Bunni, MoneyMonk, Jortt en Rompslomp. Elk van deze programma’s heeft zijn eigen unieke kenmerken en voordelen, en ze zijn allemaal ontworpen om het boekhoudproces voor ZZP’ers zo eenvoudig en efficiënt mogelijk te maken.

Dus, of je nu net begint als ZZP’er of al jaren onderneemt, het is de moeite waard om de tijd te nemen om het juiste boekhoudprogramma voor jouw behoeften te kiezen. Het kan je niet alleen tijd en moeite besparen, maar het kan ook helpen om je bedrijf te laten groeien en succesvol te zijn. Dus waar wacht je nog op? Begin vandaag nog met het verkennen van de beste boekhoudprogramma’s voor ZZP’ers in2024!

Veel gestelde vragen

Wat zijn de belangrijkste functies van het beste boekhoudprogramma voor ZZP?

De belangrijkste functies van het beste boekhoudprogramma voor ZZP omvatten facturering, uitgaven tracking, belastingaangifte assistentie, en financiu0026euml;le rapportage. Het moet ook gebruiksvriendelijk zijn en de mogelijkheid bieden om te integreren met andere tools die je mogelijk gebruikt in je bedrijf.

Hoe kies ik het beste boekhoudprogramma voor mijn ZZP-bedrijf?

Het kiezen van het beste boekhoudprogramma voor je ZZP-bedrijf hangt af van je specifieke behoeften. Overweeg factoren zoals de kosten van het programma, de aangeboden functies, de gebruiksvriendelijkheid, en de klantenservice van het bedrijf.

Wat zijn de voordelen van het gebruik van een boekhoudprogramma voor ZZP?

Het gebruik van een boekhoudprogramma voor ZZP biedt verschillende voordelen, zoals het besparen van tijd op administratieve taken, het verbeteren van de nauwkeurigheid van je financiu0026euml;le gegevens, en het helpen bij het maken van beter geu0026iuml;nformeerde zakelijke beslissingen.

Zijn er specifieke boekhoudprogramma’s ontworpen voor ZZP’ers?

Ja, er zijn specifieke boekhoudprogramma’s ontworpen voor ZZP’ers. Deze programma’s zijn vaak eenvoudiger te gebruiken dan traditionele boekhoudsoftware en bieden functies die specifiek zijn afgestemd op de behoeften van ZZP’ers.

Hoe kan een boekhoudprogramma helpen bij het beheren van mijn ZZP-financiu0026euml;n?

Een boekhoudprogramma kan helpen bij het beheren van je ZZP-financiu0026euml;n door het automatiseren van routinetaken zoals facturering en uitgaven tracking. Het kan je ook helpen bij het voorbereiden van je belastingaangifte en het bieden van inzicht in je financiu0026euml;le gezondheid door middel van gedetailleerde rapporten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven