Hoe vind je professioneel boekhoud advies voor jouw bedrijf?

In dit artikel

Als ondernemer kom je al snel voor de uitdaging te staan om je boekhouding goed op orde te hebben. Geen zorgen, ik loop met je mee; ook ik heb ooit voor dit dilemma gestaan. In dit artikel vind je helder advies en praktische tips die jou helpen bij het vinden van de juiste boekhoudkundige ondersteuning.

Lees verder en ontdek hoe professioneel boekhoudadvies het verschil kan maken!

Belangrijkste inzicht

Met de juiste boekhoudsoftware stroomlijn jij je boekhouding enorm. Hoewel het aanbod enorm is, zijn er een paar toppers die altijd terugkomen. E-boekhouden is nog altijd de populairste. Dankzij het brede scala aan functionaliteiten is voor elke type ondernemer geschikt.

Ben je dienstverlenend veeleisend om kwaliteit, maar ook qua eenvoud? Dan is Moneymonk de uitverkorene.

Probeer e-Boekhouden gratis, en volg deze link voor een gratis maand Moneymonk.

Een bedrijfseigenaar en professionele accountant bespreken financiën in een moderne kantooromgeving.

Samenvatting

 • Zoek actief naar een boekhouder of accountant die past bij jouw bedrijfsbehoeften door lokale netwerk events te bezoeken, online te zoeken en aanbevelingen van anderen te vragen.
 • Kies tussen een boekhouder of accountant op basis van de complexiteit van je zaken; een boekhouder houdt zich bezig met dagelijkse financiële transacties, terwijl een accountant ook strategisch advies geeft en verplicht kan zijn bij grotere bedrijfscijfers.
 • Zorg dat je administratie altijd ordelijk en up-to-date is, niet alleen voor compliance met wetgeving maar ook om gefundeerde bedrijfsbeslissingen te kunnen nemen.

Begrip van boekhouding en haar belang voor jouw bedrijf

Na de introductie is het essentieel om te duiken in wat boekhouding betekent voor mijn bedrijf en waarom het zo cruciaal is. Goede boekhouding vormt de ruggengraat van elke onderneming.

Het houdt niet alleen bij hoeveel geld er binnenkomt en uitgaat, maar geeft mij ook waardevolle inzichten in de financiële gezondheid van mijn onderneming. Met een helder overzicht van alle financiële transacties kan ik betere beslissingen nemen over investeringen, kostenbesparingen en groeistrategieën.

Met mijn vinger stevig aan de pols van de bedrijfsadministratie, voorkom ik verrassingen tijdens de jaarrekening en belastingaangiften. Begrijpen hoe de cijfers samenhangen, helpt mij ook te voldoen aan fiscale verplichtingen en slimme keuzes te maken over toekomstige uitgaven.

Dit alles terwijl ik mijn administratie ordelijk en altijd up-to-date houd met hulp van een boekhoudcoach zoals Sandra Breure, die specifiek op maat gemaakt fiscaal advies biedt. Zo blijft mijn bedrijf op koers en kan ik mij richten op waar ik echt goed in ben: mijn onderneming laten groeien.

Een zelfverzekerde zakenman bekijkt financiële gegevens in modern kantoor.

De noodzaak van professioneel boekhoudadvies

Het inschakelen van professioneel boekhoudadvies is geen overbodige luxe, het is een slimme zet die de ruggengraat vormt van een gezonde financiële bedrijfsvoering. Met deskundige begeleiding sta je sterker in fiscale zaken, optimaliseer je jouw financiën en zorg je voor een administratie die altijd piekfijn in orde is.

Hulp bij fiscale vraagstukken

Belastingen zijn vaak ingewikkeld en steeds veranderend, wat het lastig maakt om bij te blijven. Als ondernemer wil ik ervoor zorgen dat ik geen kansen misloop en aan al mijn fiscale verplichtingen voldoe.

Daarom schakel ik een belastingadviseur in die gespecialiseerd is in de nieuwste belastingregels. Deze expert helpt me om de juiste informatie te verzamelen, fouten in mijn aangifte te voorkomen en legaal belasting te besparen.

Fiscale vraagstukken kunnen mijn hoofd doen tollen als ik alleen ben, maar met juridisch advies worden deze problemen helder en beheersbaar. Ik vertrouw op hun expertise om me door dit doolhof van regels te loodsen.

Mijn adviseur zorgt ervoor dat alles van de salarisadministratie tot het rapporteren van belasting correct wordt gedaan. Dit geeft mij de rust om me op andere belangrijke aspecten van mijn bedrijf te focussen, zoals groei en innovatie.

Tijd en geld besparen

Tijd is kostbaar, vooral als je een eigen bedrijf runt. Elke minuut die ik besteed aan mijn boekhouding is een minuut die ik niet kan investeren in het groeien van mijn onderneming.

Daarom heb ik ervoor gekozen mijn boekhouding uit te besteden aan een professional. Deze strategische beslissing laat me toe om meer tijd te besteden aan het ontwikkelen van mijn producten en diensten, netwerken en het opbouwen van klantrelaties.

Geld besparen lijkt misschien tegenstrijdig als ik zeg dat ik iemand betaal voor mijn boekhouding. Maar het tegenovergestelde is waar; een professionele boekhouder zorgt voor optimalisatie van mijn fiscale voordelen en helpt vermijdbare kostenposten te elimineren.

Door hun expertise en advies blijft mijn financiële administratie niet alleen up-to-date, maar kan ik ook aanzienlijk besparen op lange termijn. Dit heeft direct een positieve invloed op de financiële gezondheid van mijn bedrijf.

Ordelijke en up-to-date administratie

Het hebben van een ordelijke en up-to-date administratie is cruciaal voor het succes van mijn onderneming. Zo kan ik zorgeloos ondernemen, met de wetenschap dat alle financiële gegevens correct zijn verwerkt en altijd vanuit een betrouwbare bron komen.

De boekhouders bij Entrpnr helpen mij om een strakke administratie te voeren. Zij zorgen voor maximale efficiëntie en minimaliseren de kans op fouten. Met hun expertise blijft mijn financiële huishouding altijd helder en toegankelijk.

Dit geeft mij niet alleen een duidelijk overzicht, maar verzekert me ook van compliance met de laatste regelgeving. Ik laat me leiden door jouw boekhoudcoach om alle administratieve zaken netjes te ordenen, wat me uiteindelijk helpt bij het nemen van gefundeerde beslissingen voor mijn bedrijf.

Nu de administratie onder controle is, is het tijd om te kijken waar ik professioneel boekhoudadvies kan vinden om mijn bedrijfsvoering nog verder te verbeteren.

Een professionele accountant geeft financieel advies in een goed georganiseerd kantoor met een stad landschapsfoto op de achtergrond.

Waar Professioneel Boekhoudadvies te Vinden

Het vinden van het juiste boekhoudadvies is essentieel voor mijn bedrijf. Ik doe mijn best om de beste deskundigen in te schakelen die me kunnen helpen met financiële vraagstukken.

 • Lokale zakelijke netwerkbijeenkomsten bijwonen is een geweldige manier om boekhoudprofessionals te ontmoeten. Op deze evenementen kom ik in contact met andere ondernemers en krijg ik vaak goede aanbevelingen.
 • Zoeken op internet naar boekhoudbureaus in de buurt brengt me een stap dichter bij professionele adviseurs. Ik lees reviews en controleer hun diensten om de fit met mijn bedrijf te beoordelen.
 • LinkedIn gebruiken biedt mij de mogelijkheid om te netwerken en direct in contact te komen met boekhoudexperts. Hier kan ik gemakkelijk hun achtergrond en ervaring bekijken.
 • Vraag collega zzp’ers of freelancers naar hun ervaringen en aanbevelingen voor boekhoudadviseurs. Delen van praktijkervaringen leidt vaak tot betrouwbare referenties.
 • De plaatselijke kamer van koophandel bezoeken kan verrassend nuttig zijn. Zij beschikken over een lijst van gecertificeerde accountants en boekhoudkantoren die bekend zijn met lokale wetgeving.
 • Boekhoudsoftware – aanbieders hebben meestal partnerschappen met gecertificeerde accountants. Contact opnemen met hen helpt mij toegang te krijgen tot gekwalificeerd advies dat aansluit op het systeem dat ik al gebruik.
 • Boekhoudseminars en workshops volgen houden me niet alleen up-to-date, maar hier ontmoet ik ook professionals die specifieke adviesdiensten aanbieden.
 • Met hulp van platforms zoals Entrpnr en Procentus vind ik gespecialiseerde adviseurs die proactieve ondersteuning bieden voor mijn bedrijfsboekhouding.

Het kiezen tussen een boekhouder of een accountant

Als ondernemer sta je voor de keus: ga je voor een boekhouder of toch een accountant? Deze beslissing hangt af van de complexiteit van je bedrijfsvoering en de waarde die jij hecht aan gespecialiseerde kennis.

Verschil in prijs en functies

Laten we het hebben over de verschillen in prijs en functies tussen een boekhouder en accountant.

Aspect Boekhouder Accountant
Prijs Vaak voordeliger door een focus op de dagelijkse boekhouding en administratie. Meer kosten door extra opleiding en kwalificaties, vooral voor gespecialiseerd advies en jaarrekeningen.
Functies Boekhouders registreren financiële transacties, beheren inkomsten en uitgaven, stellen belastingaangiftes op en houden de BTW bij. Accountants voeren boekcontroles uit, analyseren financiële data, geven strategisch advies, stellen jaarrekeningen op en zijn vaak verplicht voor grotere bedrijven.

Een helder overzicht biedt inzicht in wat bij jouw bedrijf past. Een boekhouder is ideaal voor basis boekhouding, terwijl een accountant waardevol is voor complexere zaken. Besef dat een investering in professioneel advies zichzelf kan terugverdienen door financiële efficiëntie en belastingvoordelen.

Situaties waarin een accountant verplicht is

Moet ik een accountant inschakelen voor mijn bedrijf? Nou, als je balanswaarde de drempel van € 6 miljoen overschrijdt, is het antwoord ja. Dat is niet alleen een slimme zet voor financiële precisie, maar het is ook wettelijk verplicht.

Ook bij een netto-omzet die meer dan € 12 miljoen bedraagt over het boekjaar, kom je in het vaarwater waar een accountant geen luxe meer is, maar een must.

Een accountant speelt trouwens een cruciale rol bij het controleren van de administratie van je bedrijf. Stel dat je jaarrekening opgesteld moet worden; dat is ook zo’n moment dat ik absoluut naar een gekwalificeerde accountant zou grijpen.

Dit zijn geen vrijblijvende keuzes, maar momenten waarop de wet voorschrijft: tijd voor professionele expertise. En geloof me, in deze situaties wil je echt niet het risico lopen om de plank mis te slaan.

Conclusie

Het vinden van geschikt boekhoudadvies is cruciaal voor het succes van je bedrijf. Goede boekhouders zorgen ervoor dat je financiën kloppen en je niet te veel belasting betaalt. Ze leveren ook rapportages die je inzicht geven in je bedrijfsprestaties.

Met hun hulp concentreer jij je op wat echt telt: het runnen en laten groeien van jouw onderneming. Vergeet niet dat een betrouwbare boekhouder meer doet dan cijfers bijhouden, hij wordt een partner in jouw succesverhaal.

Laten we dus vandaag nog de stap zetten naar efficiënt en professioneel boekhoudadvies!

Veelgestelde Vragen

1. Waar begin ik met zoeken naar professioneel boekhoud advies voor mijn bedrijf?

Start uw zoektocht naar professioneel boekhoud advies met een online zoekopdracht of vraag andere ondernemers om aanbevelingen.

2. Hoe weet ik of een boekhouder betrouwbaar is?

Controleer de kwalificaties, ervaring en referenties van de boekhouder om hun betrouwbaarheid te beoordelen.

3. Wat kost professioneel boekhoud advies gemiddeld?

De kosten van professioneel boekhoud advies variëren afhankelijk van de complexiteit en de omvang van uw bedrijf.

4. Kan ik boekhoud advies op maat krijgen voor mijn specifieke bedrijfstak?

Ja, veel boekhoud professionals bieden gespecialiseerd advies afgestemd op uw specifieke bedrijfstak.

5. Is het mogelijk om gratis boekhoudkundig advies te vinden?

Sommige organisaties en online platforms bieden gratis basisadvies of eerste consultaties aan voor startende bedrijven.

Ten slotte

Om af te sluiten zijn er een paar programma’s die ik er echt even voor je wil uitlichten. De keuze op het vlak van boekhoudsoftware is namelijk enorm! Er zijn er al ruim 150!

 • Onafhankelijk van wat je doet en voor iedereen geschikt; MKB, ZZP, dienstverlenend, of met een webshop. Dan is E-boekhouden de gevestigde naam. Dit complete pakket kun je hier gratis proberen
 • Een heel populaire speler voor de online ondernemer neemt je administratie in vogelvlucht uit handen. Online factureren? Geen probleem. Eerlijke prijs, super kwaliteit: Moneybird is je vogel. Direct gratis proberen.
 • Wanneer je als dienstverlenende ZZP’er aan de slag bent, van eenvoud houdt en de kosten laag wilt houden, dan is BUNNI een goede keuze. Deze aanbieder maakt je administratie tot een grap, zo makkelijk. Ook BUNNI heeft een gratis proefperiode.
 • Ten slotte wil ik afsluiten met mijn favoriet Moneymonk maakt het leven voor zzp’ers echt tot een feestje en beperkt de tijd voor je administratie tot minuten. Met alle functionaliteiten die je nodig hebt; uren- en rittenregistratie, projectmanagement, en BTW aangifte. Natuurlijk, met een gratis proefmaand.

Check deze toppers zeker, wanneer jij minder wilt boekhouden, meer wilt ondernemen. En altijd zicht wil hebben op je cijfers. En… jij hebt vast wel wat beters te doen, dan al die software te testen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven