De beste boekhoud app voor zzp’ers: kies de juiste mobiele applicatie voor jouw boekhouding

In dit artikel

Het vinden van de perfecte boekhoudapp kan een ware zoektocht zijn voor ons zzp’ers. Gelukkig ben ik die weg al ingeslagen en heb ik ontdekt dat e-Boekhouden.nl wordt geprezen als een topkeuze.

Mijn artikel neemt je mee door de beste apps die jou kunnen helpen om je financiën simpel en snel bij te houden. Ontdek jouw ideale boekhoudpartner hier!

Belangrijkste inzicht

Met de juiste boekhoudsoftware stroomlijn jij je boekhouding enorm. Hoewel het aanbod enorm is- zijn er een paar toppers die altijd terugkomen. E-boekhouden is nog altijd de populairste. Dankzij het brede scala aan functionaliteiten is voor elke type ondernemer geschikt.

Ben je dienstverlenend veeleisend om kwaliteit- maar ook qua eenvoud? Dan is Moneymonk de uitverkorene.

Probeer e-Boekhouden gratis– en volg deze link voor een gratis maand Moneymonk.

Een freelancer gebruikt een mobiele app op een laptop om stadsgezichten te fotograferen.

Samenvatting

  • Met een boekhoudapp beheer je als zzp’er eenvoudig je financiële administratie via je smartphone of tablet, altijd en overal.
  • Belangrijke functies van een goede boekhoudapp omvatten gebruiksgemak, de mogelijkheid om te synchroniseren met bankrekeningen, facturatie en het bijhouden van inkomsten en uitgaven.
  • De kosten van boekhoudapps variëren, maar er zijn betaalbare opties zoals e-Boekhouden.nl die 15 maanden gratis zijn voor startende zzp’ers.
  • Populaire boekhoudapps voor zzp’ers in 2024 zijn onder andere e – Boekhouden.nl, MoneyMonk, Ficsus.nl, DigiBTW en Moneybird, elk met unieke kenmerken die aansluiten bij verschillende behoeften.
  • Het kiezen van de juiste boekhoudapp hangt af van persoonlijke voorkeuren zoals bruikbaarheid, functies en kosten; het is belangrijk om apps te vergelijken en te overwegen welke het best past bij jouw zakelijke behoeften.

Wat is een boekhoudapp? – Inleiding tot Boekhoudapps

Na de introductie waarin ik het belang van een goede boekhouding heb benadrukt, duiken we nu dieper in de wereld van boekhoudapps. Een boekhoudapp is een mobiele applicatie die het mogelijk maakt om mijn financiële administratie te beheren waar en wanneer ik maar wil.

Het betekent dat ik altijd toegang heb tot belangrijke gegevens van mijn bedrijfsadministratie, en dat met slechts enkele tikken op mijn smartphone of tablet. Deze apps zijn ontworpen om het leven van ondernemers zoals ik eenvoudiger te maken door functies aan te bieden voor facturatie, belastingaangifte en het bijhouden van inkomsten en uitgaven.

Het gebruiksgemak is cruciaal, net als de mogelijkheid om de app te synchroniseren met bankrekeningen en andere financiële tools. Daarom richt ik me op applicaties die niet alleen vlot werken op Apple iPhones maar ook compatibel zijn met apparaten die via de Google Play Store worden aangeboden.

Deze apps helpen mij om boekhoudkundige taken efficiënter te beheren, zodat ik me kan concentreren op wat echt belangrijk is: mijn bedrijf laten groeien.

Een zakelijke eigenaar gebruikt een boekhoud app op een moderne smartphone op een stijlvol kantoorbureau met high-tech gadgets en apparaten.

Belangrijkste kenmerken van een boekhoudapp

Om de perfecte boekhoudapp voor zzp’ers te vinden, is het essentieel om te letten op bepaalde kenmerken die het verschil maken. Deze kenmerken maken niet alleen het bijhouden van je financiën een stuk gemakkelijker, maar zorgen er ook voor dat je efficiënt en effectief aan de slag kunt gaan met je boekhouding.

Bruikbaarheid

Een goed boekhoudprogramma is als een handige gereedschapskist voor zzp’ers. Het moet simpel en intuïtief werken, zodat ik meteen aan de slag kan zonder uren te verliezen aan het uitpluizen van ingewikkelde functies.

Gebruiksgemak staat voorop, want mijn tijd als zelfstandige zonder personeel is kostbaar. Apps zoals MoneyMonk blinken hierin uit; ze maken online boekhouden toegankelijk en overzichtelijk.

Ik wil snel mijn facturen kunnen versturen, bonnetjes inscannen met mijn mobiele telefoon en mijn jaarrekening kunnen inzien, allemaal zonder hoofdbrekens.

Het vinden van een app die gebruiksvriendelijk is, vormt de basis voor een gestroomlijnde boekhouding. Ik zoek naar een app die me niet alleen helpt bij mijn accountancy taken, maar ook eentje die groeit met mijn bedrijf mee.

Daarom test ik eerst de gratis proefperiode om te zien of de app aan mijn eisen voldoet. Na bruikbaarheid komt ‘Functies’, een andere cruciale factor bij het kiezen van de juiste boekhoudapp voor mijn werkzaamheden.

Functies

Naast gebruiksgemak speelt de hoeveelheid functies een cruciale rol in de keuze voor de perfecte boekhoudapp. Elke app biedt een uniek scala aan opties om het leven van een ZZP’er makkelijker te maken.

Zo zorgt MoneyMonk ervoor dat je toegang hebt tot uitgebreide boekhoudkundige tools; van facturatie tot urenregistratie, alles wat je nodig hebt zit in één handige app. Met mobiele apps heb je tegenwoordig de vrijheid om overal je boekhouding bij te werken, wat essentieel is om altijd up-to-date te zijn met jouw financiën.

Functionaliteiten als BTW-aangifte doen, bonnetjes inscannen en betalingen tracken, zijn slechts het topje van de ijsberg. De beste apps uit de App Store gaan verder en bieden real-time inzichten in je cashflow, ondersteunen bij het maken van offertes en helpen je zelfs met het beheren van klantrelaties.

Jouw keuze hangt af van welke taken jij wilt automatiseren en welke gegevens belangrijk zijn voor jouw onderneming. Vergeet dus niet verder te kijken dan alleen de basisfuncties; het gaat erom dat een app aansluit bij jouw specifieke behoeften als ZZP’er.

Kosten

De kosten van een boekhoudapp kunnen sterk variëren, afhankelijk van wat je nodig hebt. Voor mij als zzp’er is het belangrijk om een app te kiezen die niet alleen betaalbaar is, maar ook alle functies biedt die ik nodig heb om mijn financiën soepel te beheren.

Gelukkig zijn er opties zoals e-Boekhouden.nl die startende zzp’ers een kickstart geven met 15 maanden gratis gebruik; dat is echt een geweldige manier om kosten te besparen in het begin.

Er zijn ook apps met abonnementen vanaf slechts €7,95 per maand, wat heel redelijk is voor de waarde die je krijgt. Ik hoef me geen zorgen te maken over verborgen kosten of dat ik betaal voor functies die ik niet gebruik.

En het beste is dat veel van deze apps gratis sjablonen en hulpmiddelen aanbieden om mijn winst- en verliesrekening bij te houden, wat me op lange termijn tijd en geld bespaart. Kortom, de juiste boekhouding app kan een slimme investering zijn die zichzelf terugverdient.

Een netjes georganiseerd bureau met laptop, rekenmachine en financiële documenten.

Top 5 boekhoudapps voor ZZP’ers in 2024

Ontdek de crème de la crème van de boekhoudapps die speciaal ontworpen zijn om het financiële leven van zzp’ers in 2024 gemakkelijker te maken.

e-Boekhouden.nl

Ik gebruik e-Boekhouden.nl al een tijdje voor mijn zakelijke administratie en ik moet zeggen, het maakt boekhouden een stuk eenvoudiger. Met meer dan 500.000 gebruikers is het duidelijk dat ik niet de enige ben die de waarde ervan inziet.

Het platform is perfect voor zzp’ers zoals ik, omdat het speciaal ontworpen is om ons te helpen met alle aspecten van onze boekhouding.

Het grote voordeel is dat e-Boekhouden.nl 15 maanden gratis aanbiedt voor startende zzp’ers, wat echt een verschil maakt als je net je bedrijf opzet. Hun urenregistratiesysteem helpt me ook enorm; het bijhouden van mijn gewerkte uren is nu zo gedaan.

Of je nu net begint of al langer meedraait als zelfstandige, dit programma ondersteunt je volledig bij het beheren van je financiën.

MoneyMonk

Na het verkennen van e-Boekhouden.nl is het tijd om een kijkje te nemen bij MoneyMonk. Dit programma springt eruit door zijn slimme ontwerp en snelheid, ideaal voor de drukke ZZP’er.

Met MoneyMonk beheer ik mijn boekhouding, verstuur ik facturen en houd ik mijn uren en ritten bij op één plek. Het all-in-one karakter maakt het een sterke concurrent van andere boekhoudtools zoals Visma eAccounting en Snelstart.

Voor startende zelfstandigen zonder personeel is MoneyMonk een topkeuze. Het wordt niet alleen aanbevolen voor zijn gebruiksvriendelijkheid, maar ook voor de uitstekende klantenservice.

Hierdoor kan ik me richten op wat écht telt: mijn onderneming laten groeien. MoneyMonk zorgt ervoor dat mijn financiën overzichtelijk blijven en ik vlot kan werken zonder zorgen om mijn administratie.

Ficsus.nl

Ficsus.nl maakt mijn leven als ZZP’er een stuk eenvoudiger. Met een all-in-one online boekhoudoplossing houd ik mijn administratie overzichtelijk. Voor slechts €12,50 per maand voer ik mijn inkomsten en uitgaven in, beheer ik mijn facturering en blijft mijn rittenregistratie altijd up-to-date.

Dit platform is ideaal voor ZZP’ers zoals ik die tijd en geld willen besparen.

Hun boekhoud app is speciaal aanbevolen voor het doen van de BTW-aangifte, wat vaak een hoofdpijndossier is. Met Ficsus.nl Boekhouden Compleet krijg ik zelfs de kans om het 35 dagen gratis uit te proberen.

Zo zie ik meteen hoe gebruiksvriendelijk het is en hoe het me helpt mijn zaakjes op orde te krijgen zonder stress.

DigiBTW

Mijn ervaring met DigiBTW laat zien dat het een topkeuze is voor ZZP’ers die op zoek zijn naar een alles-in-een boekhoudoplossing. Met functies als facturatie, administratie, offertes maken en urenregistratie wordt mijn boekhouding een fluitje van een cent.

De maandelijkse kosten van maar €10 maken het ook nog eens een voordelige optie. De gebruiksvriendelijkheid en de uitstekende support, zowel telefonisch als online, zijn echte uitblinkers en dragen bij aan de hoge beoordeling van dit programma.

DigiBTW staat niet zonder reden op nummer twee in de lijst van beste boekhoudprogramma’s voor zelfstandigen zonder personeel. Het biedt krachtige functionaliteiten die perfect integreren met andere systemen, wat mijn werk als ZZP’er aanzienlijk vergemakkelijkt.

Na dit overzicht te hebben gegeven, is het tijd om te kijken naar de functionaliteiten en voordelen van Moneybird.

Moneybird

Als ZZP’er heb ik ontdekt dat Moneybird echt uitblinkt als boekhoudprogramma. Het maakt mijn administratie een stuk eenvoudiger door alles wat met facturatie en uitgaven te maken heeft moeiteloos te beheren.

Met Moneybird creëer ik snel en simpel inkomende facturen, maak ik professionele offertes, en houd ik moeiteloos mijn zakelijke relaties bij. Het stelt me in staat mijn financiën overzichtelijk te houden, wat veel tijd bespaart.

De integratie van een gratis betaalrekening binnen het systeem van Moneybird is een functie die ik enorm waardeer. Het voegt al mijn financiële transacties samen op één plek, waardoor ik een helder overzicht en controle behoud over mijn boekhouding.

Dit gemak draagt bij aan de reden waarom Moneybird hoog aangeschreven staat onder de beste boekhoudapps voor ons ZZP’ers. Nu we deze handige tool hebben verkend, laten we de focus leggen op een ander belangrijk aspect: de veiligheid van onze gegevens.

Diepgaande analyse van de boekhoudapps

Laten we eens grondig duiken in de specifieke eigenschappen en voordelen van elke boekhoudapp, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken die past bij jouw unieke bedrijfsvoering.

e-Boekhouden.nl: Kenmerken en voordelen

e-Boekhouden.nl springt eruit als het meest gebruikte boekhoudprogramma in Nederland, en dat is niet zonder reden. Het stelt mij in staat mijn boekhouding vlot en moeiteloos bij te houden, zelfs als ik niet op kantoor ben.

Met de app kan ik facturen versturen, bonnen scannen en mijn financiële overzichten altijd en overal raadplegen.

Als beginnende ZZP’er profiteer ik van een ongelooflijk aanbod: 15 maanden gratis toegang tot een scala aan functionaliteiten die normaal gesproken kostbaar zijn. De app is intuïtief in gebruik, waardoor ik geen uren hoef te zwoegen op spreadsheets in Excel.

Dit maakt e-Boekhouden.nl een betrouwbare partner voor mijn bedrijf, of ik nu onderweg ben of snel een financiële update nodig heb.

MoneyMonk: Kenmerken en voordelen

Na het bespreken van e-Boekhouden.nl, richten we ons nu op MoneyMonk. Dit boekhoudprogramma blinkt uit voor zzp’ers dankzij een gebruiksvriendelijke interface en slimme functionaliteiten die het boekhouden vereenvoudigen.

Met MoneyMonk kun je vertrouwen op uitstekende service en support; het is niet voor niets hoog beoordeeld door gebruikers. Het programma biedt krachtige rapportages, zoals winst- en verliesrekeningen en balansen, die essentieel zijn voor je financiële overzicht.

Een ander groot pluspunt van MoneyMonk is dat het speciaal is ontwikkeld met het oog op de behoeften van de zelfstandige zonder personeel (zzp). Je kunt er belastingaangiftes mee doen en het heeft handige tools voor accountantcontroles.

Bovendien kun je MoneyMonk 30 dagen gratis uitproberen. Zo zie je direct hoe eenvoudig online boekhouden kan zijn en of het aansluit bij jouw bedrijf. Kortom, als zzp’er heb je met MoneyMonk een betrouwbare partner in handen voor jouw complete financiële administratie.

Ficsus.nl: Kenmerken en voordelen

Ficsus.nl springt eruit met een boekhoudprogramma speciaal ontworpen voor zzp’ers zoals ik. Voor een vriendelijke prijs van slechts €12,50 per maand bieden ze een online platform dat mijn boekhouding een stuk eenvoudiger maakt.

De eenvoud waarmee je inkomsten en uitgaven kunt invoeren en verwerken bespaart me kostbare tijd. Het mooie is dat ik zelfs Ficsus.nl 35 dagen gratis kan proberen om te zien of het echt bij mijn situatie past.

Het programma wordt vaak aanbevolen door collega zzp’ers en dat begrijp ik wel; betrouwbaarheid en gebruiksgemak staan centraal, wat onmisbaar is voor een soepele bedrijfsvoering. Elke maand weer zie ik dat mijn administratie zonder kopzorgen is bijgewerkt.

Laten we eens kijken naar de volgende app in de lijst, DigiBTW, die ook belooft veel te bieden voor de moderne zelfstandige.

DigiBTW: Kenmerken en voordelen

Overstappend van Ficsus.nl, biedt DigiBTW een reeks functies die ik als zelfstandige ondernemer enorm waardeer. Het pakket bevat alles wat ik nodig heb: facturatie, offertes, automatische boekingen, urenregistratie, en zelfs de BTW-aangifte wordt een fluitje van een cent.

Voor slechts €10 per maand krijg ik toegang tot deze uitgebreide tools zonder enige beperkingen. Dit maakt mijn boekhouding efficiënter en bespaart me veel tijd.

DigiBTW staat bekend om zijn gebruiksvriendelijkheid. Ik kan het bevestigen na het lezen van positieve reviews van talloze gebruikers. De app laat me eenvoudig online inloggen, en als ik hulp nodig heb, kan ik snel contact opnemen met de klantenservice.

Bovendien kan ik eenvoudig mijn boekhouder koppelen aan het systeem, wat de samenwerking bevordert. Ze hebben ook een gratis facturatiepakket, wat een geweldige optie is voor zzp’ers die beginnen en hun kosten laag willen houden.

Moneybird: Kenmerken en voordelen

Moneybird maakt mijn leven als ZZP’er een stuk makkelijker met zijn gebruiksvriendelijke boekhoudprogramma. Het is speciaal ontworpen voor ondernemers zoals ik, die starten met hun bedrijf of al een eigen kleine onderneming hebben.

Geldzaken worden overzichtelijk, want met Moneybird beheer ik inkomende facturen, maak offertes en factureer ik klanten met een paar klikken. Ik beheer ook mijn zakelijke relaties binnen hetzelfde platform, wat een hoop tijd scheelt.

Het bijhouden van inkomsten en uitgaven gaat moeiteloos online, waardoor ik altijd en overal mijn financiën kan monitoren. Deze toegankelijkheid helpt mij om snel beslissingen te nemen en mijn bedrijf efficiënt te leiden.

Het mooie is dat Moneybird zich blijft ontwikkelen met nieuwe functies die naadloos aansluiten bij de behoeften van ons ZZP’ers. Kortom, het biedt alle tools die nodig zijn om mijn boekhouding simpel en gestroomlijnd te houden.

Veelgestelde vragen over boekhoudapps

Duik dieper in de wereld van boekhoudapps met antwoorden op de meest prangende vragen die zzp’ers hebben, zodat je met vertrouwen de app kunt kiezen die jouw financiën zal stroomlijnen.

Hoe werkt een boekhoudapp?

Een boekhoudapp is als een digitale financiële assistent op mijn telefoon of tablet. Deze apps houden al mijn inkomsten, uitgaven en bonnetjes bij, waardoor ik altijd overzicht houd op mijn financiën.

Met een paar tikken kan ik betalingen doen, facturen sturen en voorbereiden voor de btw-aangifte, wat me als zzp’er ontzettend veel tijd bespaart.

De app analyseert automatisch mijn financiële gegevens en geeft me inzichten waarmee ik betere zakelijke beslissingen kan maken. Door de app te koppelen aan mijn bankrekening, worden transacties direct verwerkt en gekategoriseerd.

Dit betekent dat mijn boekhouding continu up-to-date is, zonder dat ik uren kwijt ben aan het handmatig invoeren van gegevens. Laten we nu eens kijken of een boekhoudapp gratis is.

Is een boekhoudapp gratis?

Veel zzp’ers vragen zich af of er gratis boekhoudprogramma’s bestaan. Dit is deels waar; er zijn programma’s die zonder kosten offertes, facturatie en urenregistratie aanbieden. Toch moeten we voorzichtig zijn en goed nadenken over wat we nodig hebben.

Gratis versies kunnen beperkt zijn en misschien niet alles bieden wat een groeiende onderneming nodig heeft.

Voor meer geavanceerde functies zoals financiële rapportages en btw-aangiftes is vaak een betaald abonnement vereist. Deze starten bijvoorbeeld vanaf € 7,95 per maand. Het loont om te investeren in een app die meegroeit met je bedrijf.

Goed gereedschap is tenslotte het halve werk, zeker voor ons zzp’ers die waarde hechten aan efficiënt en nauwkeurig boekhouden.

De keuze van de juiste boekhoudapp voor jouw boekhouding

Het kiezen van een boekhoudapp die past bij mijn specifieke behoeften als zzp’er is cruciaal. Ik let op de integratie met andere systemen en of de app mij helpt met de BTW-aangifte.

Een gebruiksvriendelijke interface maakt het bijhouden van mijn administratie een stuk eenvoudiger. Kosten spelen natuurlijk ook een rol; ik zoek naar een app met een goede prijs-kwaliteitverhouding.

Ik vergelijk verschillende apps zoals e-Boekhouden.nl, MoneyMonk en Moneybird, en analyseer hun kenmerken en voordelen. Elke app heeft zijn eigen sterke punten, dus ik kijk goed welke het beste aansluit bij mijn bedrijfsvoering.

Gemakkelijk facturen kunnen versturen, bonnetjes inscannen en realtime inzicht hebben in mijn financiën zijn voor mij essentiële functies. Daarbij ligt mijn focus op apps die speciaal ontworpen zijn voor zzp’ers en het mkb, omdat deze vaak het meest afgestemd zijn op mijn werkwijze.

Conclusie

Het selecteren van een top boekhoud app maakt jouw zzp-financiën een fluitje van een cent. Deze apps bieden de tools om overal je administratie te beheren, wat onmisbaar is voor de moderne ondernemer.

Door slimme functies werk je efficiënter en bespaar je tijd. Vergeet dikke mappen, want jouw boekhouding past nu in je broekzak. Zet vandaag nog die stap naar een gestroomlijnde financiële toekomst!

Veelgestelde Vragen

1. Wat is de beste boekhoud app voor zzp’ers?

De beste boekhoud app voor zzp’ers is die app die voldoet aan je specifieke behoeften, zoals het eenvoudig beheren van je financiën en het ondersteunen van functies die passen bij jouw manier van werken als zelfstandige zonder personeel.

2. Waar moet ik op letten bij het kiezen van een mobiele boekhoudapp?

Let erop dat de mobiele boekhoudapp compatibel is met zzp’ers, gebruiksvriendelijk is en essentiële functies biedt zoals facturatie, uitgavenbeheer en integratie met bankrekeningen.

3. Kan ik met Exact Online mijn boekhouding als zzp’er beheren?

Ja, Exact Online biedt een reeks oplossingen speciaal ontworpen voor zzp’ers om hun boekhouding efficiënt te beheren en inzicht te krijgen in hun financiën via een mobiele applicatie.

4. Wat zijn de voordelen van het gebruiken van een boekhoud app voor zelfstandige ondernemers?

Een boekhoud app helpt zelfstandige zonder personeel hun financiële zaken te automatiseren en te stroomlijnen, wat tijd bespaart en zorgt voor een actueel overzicht van de bedrijfsfinanciën, waardoor jij je kunt focussen op wat echt belangrijk is: je bedrijf laten groeien.

Ten slotte

Om af te sluiten zijn er een paar programma’s die ik er echt even voor je wil uitlichten. De keuze op het vlak van boekhoudsoftware is namelijk enorm! Er zijn er al ruim 150!

  • Onafhankelijk van wat je doet en voor iedereen geschikt; MKB, ZZP, dienstverlenend, of met een webshop. Dan is E-boekhouden de gevestigde naam. Dit complete pakket kun je hier gratis proberen
  • Een heel populaire speler voor de online ondernemer neemt je administratie in vogelvlucht uit handen. Online factureren? Geen probleem. Eerlijke prijs, super kwaliteit: Moneybird is je vogel. Direct gratis proberen.
  • Wanneer je als dienstverlenende ZZP’er aan de slag bent, van eenvoud houdt en de kosten laag wilt houden, dan is BUNNI een goede keuze. Deze aanbieder maakt je administratie tot een grap, zo makkelijk. Ook BUNNI heeft een gratis proefperiode.
  • Ten slotte wil ik afsluiten met mijn favoriet Moneymonk maakt het leven voor zzp’ers echt tot een feestje en beperkt de tijd voor je administratie tot minuten. Met alle functionaliteiten die je nodig hebt; uren- en rittenregistratie, projectmanagement, en BTW aangifte. Natuurlijk, met een gratis proefmaand.

Check deze toppers zeker, wanneer jij minder wilt boekhouden, meer wilt ondernemen. En altijd zicht wil hebben op je cijfers. En… jij hebt vast wel wat beters te doen, dan al die software te testen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven