Hoe kies je het beste boekhoudprogramma voor jouw bedrijf met boekhoud gemak? | 2024

In dit artikel

Op zoek naar het perfecte boekhoudprogramma voor je bedrijf kan aanvoelen als zoeken naar een speld in een hooiberg. Ik weet hoe overweldigend het kan zijn; ook ik stond ooit voor die keuze.

Daarom heb ik de beste tips verzameld om jou door dit doolhof te loodsen. Mijn artikel wijst je de weg naar boekhoud gemak, zodat je kunt focussen op wat echt telt: jouw onderneming laten groeien.

Lees verder voor heldere inzichten!

Belangrijkste inzicht

Met de juiste boekhoudsoftware stroomlijn jij je boekhouding enorm. Hoewel het aanbod enorm is, zijn er een paar toppers die altijd terugkomen. E-boekhouden is nog altijd de populairste. Dankzij het brede scala aan functionaliteiten is voor elke type ondernemer geschikt.

Ben je dienstverlenend veeleisend om kwaliteit, maar ook qua eenvoud? Dan is Moneymonk de uitverkorene.

Probeer e-Boekhouden gratis, en volg deze link voor een gratis maand Moneymonk.

Samenvatting

 • Bekijk de verschillende pakketten van Exact Boekhoud Gemak, zoals Basis, Uitgebreid en Gevorderd, om te bepalen welk niveau het beste aansluit bij je bedrijfsbehoeften.
 • Maak gebruik van het dashboard, facturatiegemak en automatiseringstaken in Exact Boekhoud Gemak om tijd te besparen en financiële processen te stroomlijnen.
 • Profiteer van de mobiele app en cloud – based service voor toegang tot je boekhouding waar en wanneer je maar wilt, ideaal voor ondernemers die regelmatig onderweg zijn.
 • Werk efficiënt samen met je accountant door middel van de online samenwerkingsfuncties, wat leidt tot betere inzichten en transparantie in je financiën.
 • Zorg ervoor dat je kiest voor een flexibel boekhoudprogramma dat meegroeit met je bedrijf en dat updates ontvangt om aan de laatste regelgeving te voldoen.
 • Maak boekhouden stressvrij met de juiste tool, vind het hier.

Waarom kiezen voor Exact Boekhoud Gemak?

Een zakelijke eigenaar beheert zelfverzekerd financiën met geïntegreerde boekhoudsoftware in een moderne kantooromgeving.

Als ondernemer weet ik hoe cruciaal een gestroomlijnde boekhouding is; vandaar dat Exact Boekhoud Gemak vaak mijn aandacht trekt. Dit platform biedt niet alleen een scala aan functies die je financiële processen automatiseren, maar het geeft ook de rust van volledige controle over je financiën, wat essentieel is in de dynamische wereld van het mkb en zzp.

Functionaliteiten en voordelen van Exact Boekhoud Gemak

Exact Boekhoud Gemak heeft een revolutie teweeggebracht in mijn manier van werken. Met dit programma houd ik zelf grip op de financiën en het biedt mogelijkheden die echt aansluiten bij de behoeften van mijn bedrijf.

 • Eenvoudig inloggen: Ik log veilig en snel in op het systeem, waar ik ook ben, dankzij de cloud-based service.
 • Overzichtelijke dashboard: Direct na het inloggen zie ik een helder dashboard dat mij een compleet overzicht geeft van mijn bedrijfssituatie.
 • Facturatiegemak: Het programma maakt het creëren en versturen van facturen simpel en snel, wat mij veel tijd bespaart.
 • Debiteurenbeheer: Met geïntegreerd debiteurenbeheer volg ik eenvoudig wie nog moet betalen en stuur zo nodig herinneringen uit.
 • Crediteurenbeheer: Ik beheer betalingen aan leveranciers effectief, wat helpt bij het handhaven van goede relaties en liquiditeit.
 • Automatiseren van taken: Veel processen zijn te automatiseren, waardoor ik me kan focussen op andere belangrijke zaken binnen mijn mkb of als zzp’er.
 • Samenwerken met accountantskantoren: Samenwerking met mijn accountant is gestroomlijnd door functies voor online samenwerking.
 • Aangepast voor elk niveau: Of mijn onderneming nu basis, uitgebreid of gevorderde behoeften heeft, er is altijd een passende oplossing beschikbaar.
 • Mobiele toegankelijkheid: Onderweg toegang tot de boekhouding is geen probleem dankzij de mobiele app.
 • Groei stimuleren: De tools binnen Exact Boekhoud Gemak zijn ontworpen om efficiëntie te verbeteren en daarmee groei te ondersteunen.

Boekhouden voor Beleid: Oplossingen met Exact Boekhoud Gemak

Een professionele accountant werkt aan financiële verslagen in een modern kantoor.

Met Exact Boekhoud Gemak houd ik mijn volledige financiële beleid feilloos onder controle. De slimme software biedt naadloze aansluiting op mijn dagelijkse bedrijfsprocessen, waardoor ik tijd bespaar en fouten vermijd.

Rapportages en analyses maak ik in een handomdraai, wat mij helpt betere besluiten te nemen voor mijn mkb of zzp onderneming.

Ik werk makkelijk online samen met mijn accountant, aangezien we allebei toegang hebben door gewoon in te loggen. Dit bevordert de transparantie en efficiëntie binnen mijn bedrijf.

Bovendien helpt de software mij te voldoen aan de regelgeving zonder dat ik me zorgen hoef te maken over eventuele veranderingen in wet- en regelgeving; ik weet dat Exact Boekhoud Gemak up-to-date blijft.

Hoe te kiezen tussen Exact Boekhoud GemakBasis, Uitgebreid en Gevorderd

Een slimme keuze maken tussen de varianten van Exact Boekhoud Gemak is cruciaal voor jouw bedrijfsvoering; het gaat immers om de match met jouw specifieke bedrijfsbehoeften. Ik leid je door de kenmerken van elke versie, zodat je gericht kunt beslissen welke het best past bij jouw mkb of zzp-onderneming.

Vergelijking en aanbevelingen voor verschillende bedrijfsbehoeften

Het kiezen van het juiste boekhoudprogramma is cruciaal voor het stroomlijnen van financiële processen binnen mijn bedrijf. Ik weet dat Exact Boekhoud Gemak verschillende pakketten biedt die zijn afgestemd op specifieke behoeften. Hieronder volgt een vergelijkingstabel om me te helpen de ideale match te vinden:

Basis Uitgebreid Gevorderd
Geschikt voor Starters en ZZP’ers Kleine en middelgrote bedrijven Grote bedrijven of complexe administraties
Financiële rapportages Basisrapportages Geavanceerde rapportages Uitgebreide, aanpasbare rapportages
Facturatiemogelijkheden Beperkt Uitgebreide facturatieopties Volledig aangepaste facturatie
Bankkoppelingen Eenvoudig Meerdere bankkoppelingen Geavanceerde bankintegratie
Ondersteuning Standaard Uitgebreid Persoonlijke accountmanager
Gebruikers 1 Meerdere, afhankelijk van pakket Onbeperkt

Als solo-ondernemer merk ik dat het Basis pakket vaak al voldoet aan mijn eisen. Ik heb toegang tot basis financiële rapportages en kan eenvoudig facturen opstellen en versturen. Voor een groeiend MKB is het Uitgebreide pakket echter een betere keuze vanwege de geavanceerde rapportagefuncties en uitgebreide facturatiemogelijkheden. Dit pakket is schaalbaar en kan meegroeien met het bedrijf. Voor grote ondernemingen met complexe administraties kies ik het Gevorderde pakket vanwege de volledig aanpasbare rapportages, geavanceerde bankintegratie en persoonlijke ondersteuning van een accountmanager.

Met deze vergelijkingstabel kan ik een weloverwogen beslissing nemen. Het belangrijkste is dat ik een boekhoudprogramma kies dat niet alleen voldoet aan mijn huidige financiële behoeften, maar ook flexibel genoeg is om met mijn bedrijf mee te groeien. Nu ik een duidelijk beeld heb van de verschillende pakketten, kan ik me verdiepen in hoe Exact Boekhoud Gemak integreert met andere bedrijfssystemen en hoe dat het dagelijks gebruik nog makkelijker maakt.

Integratie en gebruiksgemak van Exact Boekhoud Gemak

Mijn ervaring met Exact Boekhoud Gemak toont aan dat het soepel opgaat in diverse zakelijke werkstromen. De software koppelt moeiteloos met banktransacties, voorraadbeheer en klantrelatiebeheer systemen, waardoor ik als ondernemer een helder overzicht behoud.

Het gebruiksgemak is indrukwekkend; van het opzetten van een administratie tot het dagelijks verwerken van facturen, alles gaat vlot en intuïtief. Met de cloud-based opzet werk ik gemakkelijk online samen met mijn accountant, wat zorgt voor realtime inzichten en een efficiëntere boekhouding.

Exact Boekhoud Gemak staat bekend om zijn flexibiliteit en biedt ondersteuning die echt waarde toevoegt. Voor ZZP’ers en MKB’ers zoals ik is dit een uitkomst. Ik maak gebruik van hun helpdesk en consultancyservices die klaarstaan om elke vraag te beantwoorden of probleem snel op te lossen.

Deze diensten maken de software niet alleen betrouwbaar maar ook uiterst gebruiksvriendelijk, ongeacht je ervaring met boekhoudprogramma’s.

Veelgestelde Vragen

Conclusie

Het kiezen van een boekhoudprogramma lijkt misschien lastig, maar met de juiste tips wordt het een fluitje van een cent. Exact Boekhoud Gemak zorgt voor eenvoud en efficiëntie, precies wat je nodig hebt voor een bloeiend bedrijf.

Of je nu mkb’er of zzp’er bent, de functionaliteit past bij jouw unieke behoeften. Vergeet niet, goede software maakt het verschil tussen chaos en overzicht. Laat deze kans niet liggen; pak de controle over je financiën en zie hoe jouw onderneming groeit.

Ten slotte

Om af te sluiten zijn er een paar programma’s die ik er echt even voor je wil uitlichten. De keuze op het vlak van boekhoudsoftware is namelijk enorm! Er zijn er al ruim 150!

 • Onafhankelijk van wat je doet en voor iedereen geschikt; MKB, ZZP, dienstverlenend, of met een webshop. Dan is E-boekhouden de gevestigde naam. Dit complete pakket kun je hier gratis proberen
 • Een heel populaire speler voor de online ondernemer neemt je administratie in vogelvlucht uit handen. Online factureren? Geen probleem. Eerlijke prijs, super kwaliteit: Moneybird is je vogel. Direct gratis proberen.
 • Wanneer je als dienstverlenende ZZP’er aan de slag bent, van eenvoud houdt en de kosten laag wilt houden, dan is BUNNI een goede keuze. Deze aanbieder maakt je administratie tot een grap, zo makkelijk. Ook BUNNI heeft een gratis proefperiode.
 • Ten slotte wil ik afsluiten met mijn favoriet Moneymonk maakt het leven voor zzp’ers echt tot een feestje en beperkt de tijd voor je administratie tot minuten. Met alle functionaliteiten die je nodig hebt; uren- en rittenregistratie, projectmanagement, en BTW aangifte. Natuurlijk, met een gratis proefmaand.

Check deze toppers zeker, wanneer jij minder wilt boekhouden, meer wilt ondernemen. En altijd zicht wil hebben op je cijfers. En… jij hebt vast wel wat beters te doen, dan al die software te testen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven
Boekhoudprogramma aanbieding

Hoelang blijf je nog zoeken?

Het antwoord is dichterbij dan je denkt… Ja, echt waar. Kies dit boekhoudprogramma en bespaar zeeën van tijd.