Beste boekhoudapplicaties voor ondernemers: een overzicht van handige tools

In dit artikel

Is het bijhouden van je financiën als ondernemer ook zo’n hoofdbreker? Je bent niet de enige; ik heb die worsteling maar al te goed ervaren. Gelukkig neem ik je mee in de wereld van boekhoudapplicaties die je leven een stuk makkelijker maken.

Ontdek in dit artikel de tools die jouw bedrijf vooruit helpen – lees snel verder!

Belangrijkste inzicht

Met de juiste boekhoudsoftware stroomlijn jij je boekhouding enorm. Hoewel het aanbod enorm is- zijn er een paar toppers die altijd terugkomen. E-boekhouden is nog altijd de populairste. Dankzij het brede scala aan functionaliteiten is voor elke type ondernemer geschikt.

Ben je dienstverlenend veeleisend om kwaliteit- maar ook qua eenvoud? Dan is Moneymonk de uitverkorene.

Probeer e-Boekhouden gratis– en volg deze link voor een gratis maand Moneymonk.

Een persoon gebruikt een boekhoud-app op een smartphone in een gezellige coffeeshop met uitzicht op de stad.

Samenvatting

 • Boekhoudapplicaties besparen tijd door administratieve processen te automatiseren en geven ondernemers overal toegang tot hun financiële gegevens dankzij cloudopslag en mobiele apps.
 • Bij het kiezen van de juiste boekhoudsoftware zijn belangrijke overwegingen: het bepalen van benodigde functies, gebruiksgemak, online beschikbaarheid, prijs, beveiliging en of het compatibel is met je apparaten. Een gratis proefversie kan helpen bij de beslissing.
 • e – Boekhouden.nl, Visma eAccounting, Exact Online, Moneybird en Twinfield Samenwerken worden als top boekhoudapplicaties beschouwd vanwege hun functies, gebruiksgemak en goede klantervaringen.
 • Boekhoudapps variëren in prijs en functies, waarbij sommige meer gericht zijn op specifieke behoeften zoals samenwerking met accountants of automatisering van boekhoudkundige taken.
 • Een vergelijkende tabel kan helpen bij het overzichtelijk presenteren van verschillen tussen boekhoudapplicaties, wat ondernemers ondersteunt bij het maken van een geïnformeerde keuze.

Wat is een boekhoudapplicatie?

Een boekhoudapplicatie is een digitaal hulpmiddel dat je leven als ondernemer een stuk makkelijker maakt. Met deze moderne software houd ik mijn financiële zaken gemakkelijk bij, direct via mijn smartphone, tablet of laptop.

Ik maak facturen aan, verwerk betalingen en heb direct inzicht in mijn uitgaven en inkomsten, waar ik ook ben.

Deze apps werken vaak in de cloud, wat betekent dat alle data veilig online opgeslagen wordt. Zo kan ik altijd bij mijn financiële gegevens, zelfs als mijn mobieltje het begeeft. Het mooie is dat veel boekhoudapps ook koppelingen hebben met banken of facturatiesystemen.

Daardoor verwerk ik mijn banktransacties met een paar klikken en voldoet mijn administratie altijd aan de laatste regels voor compliance.

Een persoon gebruikt een boekhoud-app op een smartphone in een gezellige coffeeshop met uitzicht op de stad.

De voordelen van een boekhoudapplicatie voor ondernemers

Boekhoudapplicaties zijn een gamechanger voor ondernemers die streven naar een gestroomlijnde bedrijfsvoering. Ik merk dat ik veel meer tijd overhoud sinds ik deze tools gebruik, omdat ze handmatige processen automatiseren en zo uren administratie besparen.

Deze tijd kan ik weer investeren in het groeien van mijn bedrijf. Het mooie is dat zelfs ingewikkelde financiële gegevens nu binnen handbereik zijn. Met een paar klikken kan ik mijn inkomsten en uitgaven analyseren, wat leidt tot betere financiële beslissingen.

Vooral de mobiele apps binnen de boekhoudsoftware zijn een uitkomst voor onderweg. Wanneer ik op mijn smartphone via Google Play Store of App Store de app open, heb ik direct toegang tot alle belangrijke informatie.

Dit betekent dat ik overal mijn boekhoudkundige zaken kan bijwerken – of ik nu in de wachtkamer van een klant zit of onderweg ben naar een vergadering. Het zorgt ervoor dat mijn administratie altijd up-to-date is en geeft me een duidelijk beeld van waar het financieel gezien staat met mijn onderneming.

Hierdoor kan ik sneller reageren op veranderingen en kansen in de markt. Klaar om de juiste boekhoudsoftware te kiezen? Dan neem ik je mee naar de volgende stap: hoe je deze belangrijke keuze maakt.

Een ondernemer gebruikt een boekhoud-app op een laptop in een modern kantoor met uitzicht op de stad.

Gids voor het kiezen van de juiste boekhoudsoftware

Het kiezen van de juiste boekhoudsoftware kan een grote impact hebben op het succes van je bedrijf. Hier is hoe ik de beste optie voor mijn onderneming gevonden heb:

 • Bepaal eerst wat je nodig hebt. Ik maakte een lijst van functies die onmisbaar zijn voor mijn dagelijkse administratie, zoals factureren en urenregistratie.
 • Kijk naar gebruiksgemak. Het programma dat ik zocht moest intuïtief zijn, zodat ik zonder veel training aan de slag kon.
 • Controleer of de software online beschikbaar is. Dit was belangrijk voor mij, zodat ik overal toegang had tot mijn boekhouding via cloudopslag.
 • Vergelijk prijzen en abonnementen. Ik wilde niet te veel betalen, dus keek ik naar wat elk pakket biedt ten opzichte van de kosten.
 • Lees recensies en ervaringen van anderen. De mening van andere ondernemers hielp mij inzien welke software echt betrouwbaar is.
 • Ga na of je data goed beveiligd is. Aangezien ik met gevoelige informatie werk, zocht ik naar hoge beveiligingsstandaarden bij de softwareaanbieders.
 • Onderzoek of de app compatibel is met jouw apparaten. Ik wilde zeker weten dat het ook werkte op mijn Apple iPhone en andere mobiele telefoon.
 • Probeer een gratis proefversie. Voordat ik tot aankoop overging, testte ik de applicatie zelf om te zien of het bij mij past.

Vergelijking van boekhoudapplicaties

Als ondernemer weet ik hoe belangrijk het is de juiste boekhoudtool te kiezen. Daarom presenteer ik hier een vergelijking van de diverse boekhoudapplicaties die ik eerder heb genoemd, om jou te helpen bij jouw keuze. Laten we eens kijken naar de functies, prijzen en gebruikerservaringen zodat je een weloverwogen besluit kunt nemen.

Boekhoudapplicatie Prijs per maand Gebruiksgemak Functionaliteiten Support App beschikbaar
e-Boekhouden.nl Vanaf €7,95 Zeer gebruiksvriendelijk Uitgebreide features Goede support Ja
Visma eAccounting Vanaf €16 Makkelijk in gebruik Automatisering mogelijk Uitstekende klantenservice Ja
Exact Online Vanaf €39 Professionele uitstraling Uitgebreid en aanpasbaar Deskundige hulp Ja
Moneybird Vanaf €10 Intuïtief ontwerp Handige automatiseringsfuncties Zelfhulp en contactmogelijkheden Ja
Twinfield Samenwerken Op aanvraag Gericht op samenwerking Schaalbaar voor groei Uitgebreide ondersteuning Ja

Met deze tabel geef ik een overzicht van wat je kunt verwachten van de verschillende boekhoudapplicaties. Prijzen variëren en hangen vaak af van de grootte van jouw onderneming en de benodigde functionaliteiten. Gebruiksgemak en kwaliteit van support zijn cruciale aspecten die je niet moet onderschatten. Elke applicatie heeft een mobiele app, wat zorgt voor extra gemak bij het beheren van je financiën onderweg.

Conclusie

Goed, laten we eerlijk zijn. Het kiezen van de perfecte boekhoudapp voelt soms als zoeken naar een speld in een hooiberg. Maar de tools die ik heb besproken maken het leven zeker makkelijker.

Ze snijden door de complexiteit heen met slimme functies en automatisering. Vraag jezelf af: “Welke app past bij mijn bedrijfsvoering en maakt mijn dag efficiënter?” Want zeg nou zelf, tijd is toch geld? Sluit af met een daadkrachtige keuze en kijk uit naar een gestroomlijnde financiële toekomst voor jouw onderneming!

Veelgestelde Vragen

1. Wat zijn de voordelen van boekhoudapplicaties voor smartphones voor zzp’ers?

Boekhoudapplicaties voor smartphones bieden zzp’ers het gemak van het beheren van hun financiën onderweg, waardoor zij efficiënter kunnen werken.

2. Hoe kies ik de beste boekhoudapp voor mijn onderneming?

Kies een boekhoudapp die gebruiksvriendelijk is, past bij de grootte van je bedrijf en die functies heeft die jouw specifieke behoeften als ondernemer ondersteunen.

3. Zijn er boekhoudapplicaties die geschikt zijn voor alle soorten ondernemers?

Er zijn diverse boekhoudapplicaties beschikbaar die ontworpen zijn om aan de behoeften van verschillende soorten ondernemers te voldoen, inclusief functierijke versies voor groeiende bedrijven en vereenvoudigde apps voor zzp’ers.

4. Kunnen boekhoudapplicaties mij helpen met mijn belastingaangifte?

Ja, veel boekhoudapplicaties bevatten tools om je te helpen bij het voorbereiden en indienen van je belastingaangifte, wat het proces overzichtelijker en minder tijdrovend maakt.

Ten slotte

Om af te sluiten zijn er een paar programma’s die ik er echt even voor je wil uitlichten. De keuze op het vlak van boekhoudsoftware is namelijk enorm! Er zijn er al ruim 150!

 • Onafhankelijk van wat je doet en voor iedereen geschikt; MKB, ZZP, dienstverlenend, of met een webshop. Dan is E-boekhouden de gevestigde naam. Dit complete pakket kun je hier gratis proberen
 • Een heel populaire speler voor de online ondernemer neemt je administratie in vogelvlucht uit handen. Online factureren? Geen probleem. Eerlijke prijs, super kwaliteit: Moneybird is je vogel. Direct gratis proberen.
 • Wanneer je als dienstverlenende ZZP’er aan de slag bent, van eenvoud houdt en de kosten laag wilt houden, dan is BUNNI een goede keuze. Deze aanbieder maakt je administratie tot een grap, zo makkelijk. Ook BUNNI heeft een gratis proefperiode.
 • Ten slotte wil ik afsluiten met mijn favoriet Moneymonk maakt het leven voor zzp’ers echt tot een feestje en beperkt de tijd voor je administratie tot minuten. Met alle functionaliteiten die je nodig hebt; uren- en rittenregistratie, projectmanagement, en BTW aangifte. Natuurlijk, met een gratis proefmaand.

Check deze toppers zeker, wanneer jij minder wilt boekhouden, meer wilt ondernemen. En altijd zicht wil hebben op je cijfers. En… jij hebt vast wel wat beters te doen, dan al die software te testen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven
Boekhoudprogramma aanbieding

Hoelang blijf je nog zoeken?

Het antwoord is dichterbij dan je denkt… Ja, echt waar. Kies dit boekhoudprogramma en bespaar zeeën van tijd.

Direct Gratis proberen