Het beste boekhoudprogramma voor Apple-gebruikers: een overzicht van top 5 boekhoudsoftware voor boekhouden op Apple

In dit artikel

Als Apple-gebruiker weet ik hoe lastig het kan zijn om het perfecte boekhoudprogramma te vinden dat soepel draait op macOS. Gelukkig heb ik de oplossing gevonden, na vele opties grondig te hebben getest.

Mijn artikel verschaft een helder overzicht van de beste vijf boekhoudsoftware, waarmee je financiën op je Mac een fluitje van een cent worden. Ontdek hoe boekhouden op jouw Apple-apparaat niet alleen mogelijk, maar ook prettig kan zijn!

Belangrijkste inzicht

Met de juiste boekhoudsoftware stroomlijn jij je boekhouding enorm. Hoewel het aanbod enorm is- zijn er een paar toppers die altijd terugkomen. E-boekhouden is nog altijd de populairste. Dankzij het brede scala aan functionaliteiten is voor elke type ondernemer geschikt.

Ben je dienstverlenend veeleisend om kwaliteit- maar ook qua eenvoud? Dan is Moneymonk de uitverkorene.

Probeer e-Boekhouden gratis– en volg deze link voor een gratis maand Moneymonk.

Een persoon zit voor een Apple computer in een moderne kantooromgeving met stadsgezicht op de achtergrond.

Samenvatting

 • e – Boekhouden.nl biedt een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding en is zeer geliefd bij gebruikers met meer dan 500.000 mensen die de software gebruiken.
 • Jortt maakt browser – gebaseerd boekhouden toegankelijk en efficiënt, ideaal voor drukke schema’s en mensen die snel bij willen zijn met hun administratie.
 • DigiBTW is perfect voor ZZP’ers en kleine bedrijven, met een focus op eenvoudige btw – aangifte en automatische boekingen, plus hoge waarderingen van gebruikers.
 • Vixum combineert verschillende functies zoals boekhouden, factureren en uren registreren, en biedt een gratis proefperiode om het programma te testen.
 • Tellow heeft een gebruikersvriendelijke interface speciaal voor Mac – gebruikers, met makkelijke mogelijkheden voor het scannen van bonnetjes en versturen van facturen.

Hoe kies je het beste boekhoudprogramma voor Apple-gebruikers

Ik sta elke dag voor keuzes, net als jij wanneer je het beste boekhoudprogramma voor Apple-gebruikers zoekt. Het juiste programma vinden is belangrijk, want het moet jouw financiën op iedere Mac en iPod Touch kunnen beheren. Hier zijn een paar stappen die ik volg:

 • Controleer of het programma goed werkt met het besturingssysteem van Apple. Ik kijk naar software die speciaal is ontworpen voor macOS, zodat alles vlekkeloos loopt.
 • Kijk naar de recensies in de App Store. Wat zeggen andere Apple gebruikers over het gebruiksgemak?
 • Let op de integratiemogelijkheden met andere applicaties. Ik wil dat mijn boekhoudprogramma moeiteloos samenwerkt met bijvoorbeeld e-mail en agenda-apps.
 • Bekijk de kosten nauwkeurig. Zijn er verborgen tarieven of kan ik gewoon betalen voor wat ik nodig heb?
 • Beoordeel de functies rond bonnetjes en facturen. Kan ik snel uitgaven invoeren en facturen aanmaken?
 • Onderzoek hoe het programma omgaat met gegevensbeveiliging en app privacy. Jouw financiële data moeten altijd veilig zijn.
 • Probeer een demo of probeerversie uit. Zo ervaar ik zelf hoe makkelijk of moeilijk een programma is voordat ik beslis.
 • Check ondersteuning voor meerdere apparaten. Sommige programma’s bieden ook een iPhone – app aan, wat erg handig kan zijn voor snelle taken onderweg.
 • Ga na hoe gemakkelijk je belastingaangifte kunt doen via de software. Als dat soepel gaat, bespaar ik veel tijd.
Een persoon die boekhoudsoftware gebruikt op een MacBook in een modern kantoor met uitzicht op de stad.

Overzicht van Top 5 Boekhoudsoftware voor Boekhouden op Apple

Laten we dieper ingaan op de crème de la crème van boekhoudsoftware die naadloos aansluit op het Apple-ecosysteem, ideaal voor iedereen die zijn financiën vlekkeloos wil beheren.

Je ontdekt hier welke programma’s jou als Apple-gebruiker het beste ondersteunen, van intuïtieve interfaces tot uitgebreide functionaliteiten.

e-Boekhouden.nl: Beste prijs/kwaliteit

Ik heb ontdekt dat e-Boekhouden.nl onovertroffen is qua prijs/kwaliteit binnen het boekhoudsoftware segment voor Mac-gebruikers. Met hun gebruiksvriendelijke platform verslaan ze de concurrentie en bieden ze een online boekhoudprogramma dat zowel overzichtelijk als betaalbaar is.

Geen wonder dat meer dan 500.000 gebruikers dit systeem verkiezen voor het in kaart brengen van winst en verlies, en het beheren van open posten.

Ze gaan nog een stap verder door hun diensten ook mobiel toegankelijk te maken. De e-Boekhouden.nl app, beschikbaar in de App Store, stelt me in staat om mijn boekhouding up-to-date te houden terwijl ik onderweg ben.

Dit zorgt ervoor dat ik altijd snel kan reageren op financiële kwesties, zonder dat ik vastzit aan mijn harde schijf of beperkt ben tot één internet browser. Dit maakt e-Boekhouden.nl een slimme keuze voor Apple-liefhebbers die waarde hechten aan efficiëntie en flexibiliteit.

Jortt: Boekhouden vanuit de browser

Ik werk graag met Jortt voor mijn financiën, omdat het direct toegankelijk is via mijn favoriete browser op mijn Mac. Dit gebruiksvriendelijke boekhoudprogramma maakt het mogelijk om zonder gedoe mijn boekhouding bij te houden.

Jortt heeft alles wat ik nodig heb om snel en efficiënt te werken; vaak ben ik binnen 10 minuten per maand helemaal bijgewerkt. Dat past perfect bij mijn drukke schema.

Of ik nu als ZZP’er of voor een klein bedrijf de boekhouding doe, Jortt biedt de flexibiliteit die vereist is voor mijn werkzaamheden. Deze aanbevolen keuze voor 2024 blinkt uit in eenvoud en efficiëntie, iets waar ik elke dag de vruchten van pluk.

De overstap naar dit programma heeft mij laten zien hoe naadloos boekhouden op een Apple-apparaat kan zijn. Het volgende programma op de lijst, DigiBTW, wacht om onder de loep te worden genomen.

DigiBTW: Voor ZZP en kleine bedrijven

Na het bespreken van Jortt en de gemakken van browser-gebaseerd boekhouden, schakelen we over naar een krachtige bondgenoot voor de ZZP’er en het kleine bedrijf: DigiBTW. Dit platform heeft zich ontpopt als de ideale partner voor basisboekhouding en biedt doeltreffende tools voor facturatie, administratie, en offertes.

Dankzij de automatische boekingen en eenvoudige btw-aangifte kan ik mijn zaken efficiënt afhandelen. Wat me echt opvalt is dat DigiBTW afgestemd is op de Apple-omgeving, compleet met een iPhone app die perfect integreert met mijn dagelijkse workflow.

DigiBTW valt in de smaak bij mijn collega ZZP’ers en ontvangt lof vanwege haar gratis facturatiemogelijkheden, wat een welkome feature is voor elk klein bedrijf dat de kosten wil drukken.

De gebruikerservaring krijgt niet voor niets een hoge beoordeling van 9,8; tienduizenden zelfstandigen rekenen op dit programma voor hun boekhoudkundige behoeften. Het staat zelfs bekend als het best beoordeelde boekhoudprogramma speciaal voor ons ZZP’ers, wat bevestigt dat ik niet alleen vertrouw op effectieve data handling, maar ook op een product dat met Apple Vision in gedachten is ontwikkeld.

Vixum: Praktisch online boekhouden

Met Vixum maak ik mijn boekhouding een stuk overzichtelijker. Dit online programma is perfect voor mij als zzp’er omdat het boekhouden, offertes maken, factureren en uren registreren combineert.

Het fijne is dat ik ook direct vanuit mijn agenda mijn financiën kan bijwerken. Drukke dagen en administratie gaan nu hand in hand zonder gedoe.

Een gratis proefperiode geeft me de kans om Vixum uit te testen voordat ik besluit. Gebruiksgemak staat voorop en ik hoef niet bang te zijn voor verborgen algemene voorwaarden of ingewikkelde processen.

Mijn Mac en dit programma vormen samen de ideale combinatie voor mijn accountancy taken. Op deze manier houd ik meer tijd over voor mijn bedrijf, Zeldenrust Stables, zonder dat ik vastzit aan een Windows computer of Edge browser.

Tellow: Beste interface voor Mac

Zodra ik Tellow op mijn Mac open, voelt het alsof het programma speciaal voor mij en andere Apple-gebruikers is gemaakt. De interface is helder en intuïtief; perfect voor iemand die snel bonnetjes wil scannen of facturen wil versturen zonder gedoe.

Het gebruiksgemak is ongeëvenaard en dat merk ik elke keer als ik het programma start. Het mooie is dat ik Tellow gewoon uit de App Store van Apple kan downloaden, wat enorm handig is.

De functionaliteit van Tellow sluit naadloos aan bij wat wij als zzp’ers nodig hebben. Ik kan moeiteloos mijn financiën beheren en dit bespaart me zoveel tijd. Andere Mac-gebruikers zijn net zo enthousiast; zij waarderen de manier waarop Tellow het boekhouden eenvoudiger maakt.

Je zou bijna vergeten dat boekhouden werk is. Nu we het toch over werk hebben, laten we eens kijken naar hoe boekhouden op een Apple-computer van toegevoegde waarde kan zijn voor jouw bedrijf in het volgende onderdeel van onze gids.

Een opgeruimde en georganiseerde werkruimte met een Apple computer en top 5 boekhoudsoftware op het scherm.

Boekhouden op Apple: Alles wat je moet weten

Bij het kiezen van het beste boekhoudprogramma voor mijn Mac zoek ik altijd naar eentje die past bij mijn bedrijf en werkstijl. Boekhouden op een Mac vereist software die optimaal is afgestemd op het OS X platform van Apple.

Dit betekent dat ik let op gebruiksgemak, integratie met andere Apple-producten en natuurlijk de stabiliteit. De app van e-Boekhouden.nl is hier een goed voorbeeld van; deze sluit naadloos aan bij mijn behoefte om ook onderweg snel bonnetjes te scannen en facturen te versturen.

Als ZZP’er is het belangrijk om een pakket te vinden dat niet alleen boekhouden makkelijker maakt, maar dat ook taken zoals factureren, offertes maken en uren bijhouden overzichtelijk houdt.

Er zijn verschillende pakketten op de markt die speciaal voor ons ZZP’ers ontworpen zijn. Ze bieden vaak ook een gratis app aan waarmee ik op ieder moment van de dag mijn administratie kan bijwerken.

Het vinden van zo’n gebruikersvriendelijk en toegankelijk systeem zorgt ervoor dat ik meer tijd overhou voor mijn klanten en projecten. Nu vraag je je misschien af wat de veelgestelde vragen zijn rondom boekhouden op Apple, laten we daar dus eens naar kijken.

Veelgestelde vragen over boekhouden op Apple

Als Apple-gebruiker loop ik soms tegen specifieke vragen aan over boekhoudsoftware. Gelukkig zijn er heldere antwoorden die mij helpen de beste keuze te maken.

 • Kan ik eenvoudig wisselen tussen verschillende apparaten van Apple met mijn boekhoudprogramma?
 • Werkt alle boekhoudsoftware even goed op macOS als op andere besturingssystemen?
 • Zijn er gratis boekhoudprogramma’s beschikbaar voor zzp’ers met een Mac?
 • Hoe integreert de boekhoudsoftware met andere systemen die ik gebruik op mijn Mac?
 • Biedt boekhoudsoftware ook ondersteuning aan als ik problemen ondervind op mijn Apple apparaat?
 • Is het veilig om financiële informatie te bewaren in een cloud – based boekhoudprogramma op mijn Mac?

Conclusie

Zoek je een boekhoudprogramma dat perfect werkt op je Mac? Dan biedt dit artikel waardevolle inzichten. Deze top 5 maakt boekhouden simpel en effectief, zowel voor zzp’ers als MKB.

Overweeg je opties en vraag jezelf af: welke software past het beste bij mijn bedrijf? Met deze handvaten kies jij de boekhoudoplossing die jouw financiën naar een hoger niveau tilt.

Veelgestelde Vragen

1. Wat is het beste boekhoudprogramma voor ZZP’ers met een Apple-computer?

Voor ZZP’ers die Apple-computers gebruiken, bestaan er boekhoudprogramma’s die speciaal zijn ontworpen om compatibel te zijn met het MacOS-systeem, waarbij gebruiksgemak en integratie met andere Apple-applicaties vooropstaan.

2. Welke functies heeft een goed Apple-vriendelijk boekhoudprogramma?

Een top boekhoudprogramma voor Apple-gebruikers biedt essentiële functies zoals facturering, uitgavenbeheer, en financiële rapportages die naadloos werken op het Apple-platform, waardoor ze efficiënt en gebruiksvriendelijk zijn.

3. Kan ik de voorgestelde boekhoudsoftware ook op een iPhone of iPad gebruiken?

Ja, veel boekhoudprogramma’s voor Apple-gebruikers zijn zo ontworpen dat ze ook compatibel zijn met andere apparaten van Apple zoals iPhones en iPads, wat flexibiliteit en toegankelijkheid onderweg biedt.

4. Zijn deze programma’s geschikt voor alle soorten bedrijven?

Hoewel sommige programma’s universeel toepasbaar zijn, kan het aanbod variëren afhankelijk van de behoeften van je bedrijf. Het is belangrijk om een boekhoudprogramma te kiezen dat past bij de specifieke vereisten van jouw onderneming of praktijk als ZZP’er.

Ten slotte

Om af te sluiten zijn er een paar programma’s die ik er echt even voor je wil uitlichten. De keuze op het vlak van boekhoudsoftware is namelijk enorm! Er zijn er al ruim 150!

 • Onafhankelijk van wat je doet en voor iedereen geschikt; MKB, ZZP, dienstverlenend, of met een webshop. Dan is E-boekhouden de gevestigde naam. Dit complete pakket kun je hier gratis proberen
 • Een heel populaire speler voor de online ondernemer neemt je administratie in vogelvlucht uit handen. Online factureren? Geen probleem. Eerlijke prijs, super kwaliteit: Moneybird is je vogel. Direct gratis proberen.
 • Wanneer je als dienstverlenende ZZP’er aan de slag bent, van eenvoud houdt en de kosten laag wilt houden, dan is BUNNI een goede keuze. Deze aanbieder maakt je administratie tot een grap, zo makkelijk. Ook BUNNI heeft een gratis proefperiode.
 • Ten slotte wil ik afsluiten met mijn favoriet Moneymonk maakt het leven voor zzp’ers echt tot een feestje en beperkt de tijd voor je administratie tot minuten. Met alle functionaliteiten die je nodig hebt; uren- en rittenregistratie, projectmanagement, en BTW aangifte. Natuurlijk, met een gratis proefmaand.

Check deze toppers zeker, wanneer jij minder wilt boekhouden, meer wilt ondernemen. En altijd zicht wil hebben op je cijfers. En… jij hebt vast wel wat beters te doen, dan al die software te testen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven