Efficiënt boekhouden: alles wat je moet weten over Boekhouden Essentials | 2024

In dit artikel

Boekhouden kan soms aanvoelen als een doolhof, vol foutgevoelige omwegen. Gelukkig loop ik met jou mee; ik ken de valkuilen en heb ontdekt hoe Exact Online Boekhouden Essentials ons door de chaos loodst.

Mijn artikel onthult alle must-knows waarmee je jouw financiële administratie transformeert in een gestroomlijnd proces. Lees verder en maak van boekhouden kinderspel!

Belangrijkste inzicht

Met de juiste boekhoudsoftware stroomlijn jij je boekhouding enorm. Hoewel het aanbod enorm is, zijn er een paar toppers die altijd terugkomen. E-boekhouden is nog altijd de populairste. Dankzij het brede scala aan functionaliteiten is voor elke type ondernemer geschikt.

Ben je dienstverlenend veeleisend om kwaliteit, maar ook qua eenvoud? Dan is Moneymonk de uitverkorene.

Probeer e-Boekhouden gratis, en volg deze link voor een gratis maand Moneymonk.

Samenvatting

 • Exact Online Boekhouden Essentials maakt boekhouden simpel en toegankelijk voor mkb’ers en zzp’ers door administratie, bankgegevens en btw-aangifte te digitaliseren.
 • De software biedt real – time inzicht in financiën via een app, waardoor je zelfs onderweg je boekhouding kunt bijhouden en offertes kunt versturen.
 • Automatisering binnen Boekhouden Essentials bespaart tijd en voorkomt fouten in het handmatig invoeren van gegevens, zoals het automatisch verwerken van facturen en koppelen van banktransacties.
 • De mogelijkheid om eenvoudig samen te werken met klanten en documenten online te delen verbetert de efficiëntie en de accountant-klant relatie.
 • Met een gratis proefperiode van 30 dagen kunnen ondernemers het gemak en de voordelen van Boekhouden Essentials ervaren zonder directe kosten of verplichtingen.
 • Verminder je administratieve lasten met de beste tools op de markt; vind hier jouw ideale boekhoudsoftware.

Wat is Boekhouden Essentials?

Een opgeruimd thuiskantoor met goed georganiseerde financiële documenten en modern interieur.

Boekhouden Essentials is de sleutel tot gestroomlijnd financieel beheer voor het mkb en zzp’ers. Het is online software die helpt om administratie simpel en overzichtelijk te houden.

Facturen sturen, bonnen verwerken en de btw aangifte klaarzetten gaat allemaal digitaal en met slechts een paar klikken. Het platform maakt het ook eenvoudig om rapportages te delen met klanten of collega’s.

Ik werk moeiteloos samen met mijn accountant door mijn bankgegevens te koppelen aan Exact Online Boekhouden. Hierdoor kan ik real-time inzicht krijgen in mijn bedrijfsfinanciën via mijn tablet of iPhone.

Met de mobiele app kan ik zelfs onderweg mijn boekhouding bijhouden, offertes versturen en de cashflow checken. En voor wie nog twijfelt: er is een gratis proefperiode van 30 dagen zonder dat je een creditcard hoeft te gebruiken.

Vul gewoon je e-mailadres en wachtwoord in, en je kunt direct aan de slag gaan met het professionaliseren van je bedrijfsadministratie.

Voordelen van Boekhouden Essentials

Een zakenvrouw beheert financiën op een tablet in een modern kantoor.

3. Voordelen van Boekhouden Essentials: Het omarmen van Boekhouden Essentials betekent een wereld van verschil voor je efficiëntie; het transformeert complexe boekhoudkundige processen in een gestroomlijnde ervaring.

Dit systeem biedt krachtige tools om je werk als financieel professional niet alleen sneller, maar ook slimmer te doen.

Efficiënt samenwerken met klanten

Efficiënt samenwerken met mijn klanten is de sleutel tot succes in het mkb. Met een goed boekhoudprogramma zoals Exact Online Boekhouden Premium heb ik dit helemaal onder controle.

Ik deel belangrijke documenten en financiële overzichten direct online, waardoor mijn klanten altijd inzicht hebben in hun cijfers. Dit bespaart ons beide tijd en vergroot het vertrouwen.

Boekhoudsoftware maakt het mogelijk om real-time samen te werken, ongeacht waar we zijn. Klanten kunnen hun facturen en bonnetjes eenvoudig uploaden via hun smartphone of tablet, zelfs als ze onderweg zijn.

Zo blijft hun administratie altijd up-to-date en kan ik als hun vertrouwde accountant sneller en effectiever advies geven. Geen gedoe meer met papieren mappen of verouderde Excel-bestanden, alles gaat digitaal en dat werkt een stuk prettiger voor iedereen.

Eenvoudig de BTW-aangifte versturen

Naadloos aansluitend op de samenwerking met klanten, maakt Boekhouden Essentials het verzenden van de BTW-aangifte een fluitje van een cent. Zeg vaarwel tegen het eindeloos doorhakken van papierwerk en verwelkom de gestroomlijnde aanpak van Accountancy Essentials – Exact.

Met de ingebouwde tools verstuur ik in een paar klikken de aangifte naar de Belastingdienst. Geen hoofdbrekens meer over wanneer en hoe; de slimme rekentool neemt het rekenwerk uit handen en de checklist zorgt ervoor dat ik niets over het hoofd zie.

De verwerking van BTW gaat haast vanzelf. Ik ben altijd op de hoogte van de betaaltermijnen en voorkom daarmee verrassingen. Dankzij Exact Online Salaris is het financiële beheer efficiënt geïntegreerd binnen mijn administratie, wat me veel tijd en moeite bespaart.

Het platform leidt mij door het hele proces, met duidelijke tips en uitleg die ervoor zorgen dat mijn BTW-aangifte klopt en op tijd de deur uit gaat. Zo blijft mijn focus op mijn zaak, terwijl Boekhouden Essentials de rest regelt.

Overzicht in klantadministraties

Ik geef toe, het behouden van overzicht in klantadministraties kan een hele uitdaging zijn, vooral als je te maken hebt met meerdere administraties. Gelukkig geeft Boekhouden Essentials mij de mogelijkheid om alle klantgegevens overzichtelijk te beheren.

Met hun CRM-systeem kan ik eenvoudig online samenwerken en basisrapportages uitwisselen, wat de efficiëntie van mijn werk aanzienlijk verhoogt. Ik merk dat door een helder overzicht de kwaliteit van mijn administratieve taken verbetert en dat ik sneller beslissingen kan nemen.

Voor zzp’ers en het mkb is het essentieel om snel toegang te hebben tot klantinformatie. De oplossingen van Boekhouden Essentials stellen me in staat om in een paar klikken de nodige documenten te vinden en aan te passen.

Dit spaart tijd en laat me toe om me meer te richten op strategische aspecten van mijn bedrijf. De stap richting automatisering roept..

Kenmerken van Boekhouden Essentials

Persoon gebruikt Bookkeeping Essentials software op modern kantoor.

Ontdek hoe Boekhouden Essentials jouw leven makkelijker kan maken met zijn geavanceerde functies die elk aspect van jouw boekhouding transformeren.

Automatisering

Automatisering in boekhouden is echt een gamechanger. Ik kan jullie niet genoeg vertellen hoeveel tijd het mij bespaart. Met Exact Online Accountancy worden veel taken die ik vroeger handmatig deed nu automatisch uitgevoerd.

Denk aan facturen die binnenkomen; het programma herkent ze en zet ze direct op de juiste plek in mijn administratie. Zelfs de banktransacties worden automatisch gekoppeld aan openstaande posten, dat maakt mijn werk zo veel makkelijker.

Ik hoef me niet meer druk te maken over repetitieve handelingen of het handmatig invoeren van gegevens. Dit is vooral super handig voor ons, zzp’ers en mkb. Het CRM systeem binnen Exact zorgt ook dat al mijn klantinformatie netjes en overzichtelijk blijft.

Echt, automatisering heeft mijn efficiëntie naar een hoger niveau getild en laat mij meer focussen op wat echt belangrijk is in mijn bedrijf.

Facturen sturen en inboeken

Het versturen en inboeken van facturen is essentieel voor mijn cashflow. Gelukkig maakt de software van e-Boekhouden.nl dit proces een fluitje van een cent.

 • Ik start met het aanmaken van een factuur, waarbij ik gebruikmaak van templates die de uitstraling van mijn bedrijf weerspiegelen.
 • Na het maken, verzend ik de factuur rechtstreeks vanuit het boekhoudsysteem naar mijn klanten, wat ons beiden tijd bespaart.
 • Ontvangen facturen boek ik eenvoudig in door ze te uploaden of door te mailen naar mijn digitale administratie.
 • De automatisering neemt handmatig werk uit handen; zo worden betalingen direct gekoppeld aan de juiste facturen.
 • Met een CRM – integratie houd ik bij welke facturen betaald zijn en wie nog een herinnering moet ontvangen.
 • Speciaal voor mkb – bedrijven zijn er functies die helpen om overzicht te houden in verschillende klantadministraties.
 • Voor elke verkoop die plaatsvindt via mijn webwinkel, zorgt het systeem dat alle factuurinformatie veilig bewaard blijft conform de bewaarplicht.
 • Een koppeling met banksoftware zoals Exact versnelt niet alleen het inboeken maar geeft mij ook real-time financieel overzicht.
 • Doordat alles online en in de cloud gebeurt, heb ik overal toegang tot mijn boekhouding en kan ik razendsnel reageren op veranderingen.

Bank koppelen met Exact

Nadat ik heb geleerd hoe ik facturen snel kan versturen en inboeken, is het tijd om mijn bankzaken te vereenvoudigen door mijn bank te koppelen met Exact. Dit proces is een fluitje van een cent en het bespaart me niet alleen zeeën van tijd, maar het zorgt ook voor een foutloze financiële administratie.

Elke dag, wel vier keer, ontvang ik de nieuwste bankgegevens automatisch in Exact Online. Dit betekent dat ik altijd up-to-date ben en dat banktransacties zonder extra moeite in mijn boekhouding belanden.

Met een paar klikken link ik mijn zakelijke rekening aan Exact en open ik de deur naar efficiënter werken. Ik hoef nooit meer handmatig transacties over te typen, waardoor ik meer tijd overhoud voor wat echt telt: mijn bedrijf laten groeien.

Exact gebruikt Open Banking om ervoor te zorgen dat ik als ondernemer altijd vooroploop met innovatieve oplossingen voor mijn boekhouding. Zo blijft mijn cashflow helder, mijn CRM up-to-date en kan ik er zeker van zijn dat de cijfers kloppen voor mijn mkb.

Een diepgaande blik op Boekhouden Essentials

Als ik dieper in de materie van Boekhouden Essentials duik, merk ik meteen hoe dit pakket het leven van ondernemers in het mkb vergemakkelijkt. Met een klik koppel je jouw bank aan het systeem van Exact en staat alles direct klaar voor verwerking.

Dit bespaart niet alleen zeeën van tijd, maar zorgt ook voor een foutloze overdracht van gegevens. Bovendien is er minder kans op fouten bij het inboeken van facturen, wat weer leidt tot een betrouwbaardere accounting.

Exact gaat nog een stap verder door een perfecte integratie met Apple te garanderen. Stel je voor dat je klantenbeheer verbetert dankzij een soepel werkend crm binnen hetzelfde platform.

Zo houd ik als ondernemer alle touwtjes stevig in handen en kan ik me meer richten op de groei van mijn bedrijf. Het is alsof Boekhouden Essentials en mijn bedrijf hand in hand samenwerken aan succes.

Veelgestelde Vragen

Conclusie

We ronden af met het benadrukken dat Boekhouden Essentials onmisbaar is voor elke moderne ondernemer. Deze tool maakt boekhouding toegankelijk, efficiënt en praktisch foutloos. Vraag jezelf eens af: “Hoeveel tijd kan ik besparen met automatisering?” Met Exact Online werk je slimmer, niet harder, en dat zul je merken aan je bedrijfsresultaten.

Bedenk de groei die je kunt realiseren als cijfers altijd kloppen en inzichtelijk zijn. Ontdek zelf hoe dit systeem jouw mkb of webwinkel naar een hoger plan tilt. Sta klaar om de stap te zetten naar een gestroomlijnde financiële toekomst!

Ten slotte

Om af te sluiten zijn er een paar programma’s die ik er echt even voor je wil uitlichten. De keuze op het vlak van boekhoudsoftware is namelijk enorm! Er zijn er al ruim 150!

 • Onafhankelijk van wat je doet en voor iedereen geschikt; MKB, ZZP, dienstverlenend, of met een webshop. Dan is E-boekhouden de gevestigde naam. Dit complete pakket kun je hier gratis proberen
 • Een heel populaire speler voor de online ondernemer neemt je administratie in vogelvlucht uit handen. Online factureren? Geen probleem. Eerlijke prijs, super kwaliteit: Moneybird is je vogel. Direct gratis proberen.
 • Wanneer je als dienstverlenende ZZP’er aan de slag bent, van eenvoud houdt en de kosten laag wilt houden, dan is BUNNI een goede keuze. Deze aanbieder maakt je administratie tot een grap, zo makkelijk. Ook BUNNI heeft een gratis proefperiode.
 • Ten slotte wil ik afsluiten met mijn favoriet Moneymonk maakt het leven voor zzp’ers echt tot een feestje en beperkt de tijd voor je administratie tot minuten. Met alle functionaliteiten die je nodig hebt; uren- en rittenregistratie, projectmanagement, en BTW aangifte. Natuurlijk, met een gratis proefmaand.

Check deze toppers zeker, wanneer jij minder wilt boekhouden, meer wilt ondernemen. En altijd zicht wil hebben op je cijfers. En… jij hebt vast wel wat beters te doen, dan al die software te testen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven
Boekhoudprogramma aanbieding

Hoelang blijf je nog zoeken?

Het antwoord is dichterbij dan je denkt… Ja, echt waar. Kies dit boekhoudprogramma en bespaar zeeën van tijd.