Alles wat je moet weten over boekhouden exact met exacte software

In dit artikel

Het bijhouden van je financiële administratie kan aanvoelen als een complexe puzzel waar je maar niet uitkomt. Gelukkig ben ik daar ook geweest en heb ik de wereld van Exact boekhoudsoftware grondig onderzocht, ontdekkend dat het een online app biedt waarmee ondernemers eenvoudig hun boekhouding kunnen beheren.

Dit artikel neemt je stap voor stap mee door alles wat je moet weten, van de basisfunctionaliteiten tot aan de fijne kneepjes van het systeem. Laat je verrassen door de mogelijkheden die boekhouden met Exact te bieden heeft!

Belangrijkste inzicht

Met de juiste boekhoudsoftware stroomlijn jij je boekhouding enorm. Hoewel het aanbod enorm is- zijn er een paar toppers die altijd terugkomen. E-boekhouden is nog altijd de populairste. Dankzij het brede scala aan functionaliteiten is voor elke type ondernemer geschikt.

Ben je dienstverlenend veeleisend om kwaliteit- maar ook qua eenvoud? Dan is Moneymonk de uitverkorene.

Probeer e-Boekhouden gratis– en volg deze link voor een gratis maand Moneymonk.

Een persoon werkt aan een schone werkplek met een computer en geordende papieren.

Samenvatting

  • Exact Online is een veelzijdige boekhoudsoftware die je helpt tijd te besparen door financiële taken zoals bankieren, factureren en relatiebeheer te automatiseren.
  • Dankzij de integratie met verschillende systemen en real-time dashboards biedt Exact een duidelijk financieel overzicht, waardoor je sneller en beter zakelijke beslissingen kunt nemen.
  • De software heeft aanpasbare instellingen zodat het aansluit bij jouw unieke bedrijfsvoering, en er staat altijd een groot team van specialisten klaar om je te ondersteunen bij vragen of problemen.
  • Met verschillende abonnementsvormen zoals Essentials, Plus en Professional kun je het pakket kiezen dat het beste past bij de complexiteit van jouw bedrijf en betaal je niet voor onnodige extra’s.
  • Een groot aantal MKB’ers vertrouwt op Exact Online; gebruikerservaringen benadrukken de efficiëntie, gebruiksgemak en krachtige functionaliteiten van de software.

Wat is Exact voor Boekhouden?

Exact voor Boekhouden is jouw online partner voor efficiënt boekhouden. Met deze slimme software kun je gemakkelijk je financiën beheren, van factureren tot belastingaangifte. Dit complete systeem biedt een naadloze integratie van alle boekhoudkundige taken en stroomlijnt het proces zodat je meer tijd overhoudt voor andere belangrijke onderdelen van je bedrijf.

Met Exact software krijg je real-time inzicht in de financiële gezondheid van jouw mkb of als zzp’er. De gebruiksvriendelijke mobiele app zorgt ervoor dat je overal en altijd toegang hebt tot je bedrijfsadministratie.

Online samenwerken met accountancy professionals wordt zo ook een fluitje van een cent. Dit maakt Exact een essentiële tool in het beheren en laten groeien van jouw onderneming.

Een jonge ondernemer werkt hard aan financiële documenten op een modern kantoor.

Functionaliteiten van Exact Boekhoudsoftware

Als we het hebben over Exact Boekhoudsoftware, raken we de kern van een systeem dat ontworpen is om het financiële management van je bedrijf naadloos en geoptimaliseerd te laten verlopen.

De diversiteit aan functionaliteiten biedt niet alleen een solide basis voor je dagelijkse boekhouding, maar ook geavanceerde tools die je financiële processen intelligent automatiseren en integreren.

Bankieren, factureren en relatiebeheer

Mijn boekhoudpakket moet het allemaal kunnen: bankieren, factureren en het beheren van relaties. Met Exact voor Boekhouden zit dat wel goed. Ik koppel mijn bankrekening eenvoudig aan de software, waardoor dagelijkse afschriften automatisch verwerkt worden.

Dat scheelt een hoop in de tijdsbesteding. Voor mijn facturen gebruik ik professionele sjablonen die Exact biedt. Dit versterkt mijn merk en maakt indruk op klanten.

Relatiebeheer is een fluitje van een cent met de heldere interface van Exact Online. Het systeem houdt al mijn klantgegevens en interacties bij, zodat ik altijd de historie en details bij de hand heb.

Dankzij deze slimme oplossingen kan ik me richten op wat echt telt: mijn mkb laten groeien. En het mooiste is, als ik even niet bezig wil zijn met boekhouden, neemt no hands accounting het van me over.

Zo blijft mijn administratie altijd up-to-date, zonder dat ik er omkijken naar heb.

Tijd besparen met slimme boekhoudsoftware

Naast eenvoudig bankieren, factureren en relatiebeheer tilt Exact boekhoudsoftware tijdsbesparing naar een hoger niveau. Stel je voor dat je tot wel 73% van je kostbare tijd kunt besparen, tijd die je kunt gebruiken om je bedrijf te laten groeien.

Dankzij de geavanceerde boekhoudrobot neemt de software herhalende taken uit handen, wat een wereld van verschil maakt in mijn dagelijkse werkzaamheden. Fouten in de boekhouding worden verleden tijd, waardoor ik betrouwbaardere resultaten lever zonder dat het me extra tijd kost.

Het systeem is intelligent genoeg om piekmomenten in mijn boekhouding aan te kunnen. Ik hoef me geen zorgen meer te maken over deadlines en stressvolle periodes aan het einde van de maand of het kwartaal.

Met Exact’s slimme oplossingen verloopt alles veel soepeler, wat me niet alleen tijd bespaart maar ook gemoedsrust geeft. Gebruikers zoals ik profiteren van deze efficiënte workflow en kunnen zich richten op wat echt belangrijk is: het runnen en uitbouwen van ons mkb of onze zzp-praktijk.

Uitbreidingsmogelijkheden voor buitenlandse vestigingen

Terwijl slimme boekhoudsoftware ons tijd bespaart, opent het ook poorten naar internationale groei. Ik ontdek hoe Exact Online ideaal is voor multi-company management en organisaties met buitenlandse vestigingen.

Met deze software beheer ik eenvoudig de financiën van meerdere bedrijven in verschillende landen. Dit vereenvoudigt niet alleen mijn werkzaamheden, maar zorgt ook voor een helder overzicht van de totale bedrijfsvoering, ongeacht de locatie.

Ik maak gebruik van Exact Globe, wat de basis legt voor een naadloze integratie van financiële en operationele processen over grenzen heen. Hierdoor wordt internationaal zakendoen een stuk overzichtelijker en kan ik rekenen op eersteklas financiële administratie.

Het is geweldig om te zien dat, ongeacht waar we uitbreiden, mijn boekhouding altijd up-to-date en gecentraliseerd blijft. Dat is de kracht van werken met Exact Boekhoudsoftware – het groeit met mijn bedrijf mee.

Een zakenman gebruikt Exact Accounting Software op een laptop in een modern kantoor met uitzicht op de stad.

Voordelen van het Gebruik van Exact Boekhoudsoftware

Met Exact boekhoudsoftware ervaar je een scala aan voordelen die de manier waarop je financiële gegevens beheert, transformeren en optimaliseren; lees verder om te ontdekken hoe dit jouw onderneming naar een hoger niveau kan tillen.

Verbeterd inzicht en efficiëntie

Als ondernemer wil ik natuurlijk altijd een helder overzicht van mijn financiën hebben, en efficiëntie in mijn boekhouding is cruciaal. Exact Online brengt dat binnen handbereik door vijftien slimme functionaliteiten aan te bieden die mijn boekhouding automatiseren.

Hierdoor houd ik meer tijd over voor wat echt belangrijk is: mijn bedrijf laten groeien. Dankzij de automatische verwerking van transacties heb ik realtime inzicht in mijn kasstromen en kan ik met een paar klikken uitdagende financiële vraagstukken tackelen.

De software helpt me om mijn facturatieproces te stroomlijnen en afschrijvingen moeiteloos te beheren. Dit maakt het plannen van begrotingen en het maken van strategische beslissingen een stuk eenvoudiger.

Ik kan snel gegevens analyseren, verbeterpunten identificeren en mijn mkb-bedrijf effectief aansturen. Ook de communicatie met klanten verloopt soepeler, omdat alle informatie overzichtelijk is opgeslagen op één plek, toegankelijk vanaf elk apparaat.

Hierdoor ben ik in staat sneller en beter te reageren op de behoeften van mijn klanten én kan ik mijn bedrijf op schaal laten groeien, met de zekerheid dat mijn boekhouding me geen kopzorgen oplevert.

Mogelijkheid tot aanpassing naar individuele werkwijzen

Elk bedrijf is uniek en dat vraagt om flexibele boekhoudsoftware. Ik ben blij te ontdekken dat Exact Online zich aanpast aan mijn specifieke manier van werken. De instellingen zijn eenvoudig te wijzigen, zodat de software precies doet wat ik nodig heb.

Dit bespaart niet alleen tijd, maar zorgt ook voor een gestroomlijnde werkwijze die past bij de unieke processen van mijn mkb of zzp’ers onderneming.

Het gebruik van Exact betekent niet dat ik vastzit aan een standaardmanier van boekhouden. Integendeel, de functies en tools kunnen worden afgestemd op mijn persoonlijke voorkeuren en zakelijke eisen.

Zo kan ik bijvoorbeeld kiezen voor automatisering van terugkerende taken of een op maat gemaakte weergave van rapporten en analyses. Dit niveau van personalisatie is niet alleen efficiënt maar verhoogt ook de nauwkeurigheid van mijn administratie.

Ondersteuning door 2.050 specialisten

Ik sta er nooit alleen voor als ik met Exact voor boekhouden werk. Een team van maar liefst 2.050 specialisten staat klaar om me te helpen met elke uitdaging die ik tegenkom. Of het nu gaat om een complexe financiële kwestie of gewoon een vraag over de software, deze experts bieden betrouwbare en professionele ondersteuning.

Dit maakt online boekhouden met Exact zo prettig, ik weet dat ik op elk moment kan rekenen op deskundige hulp.

Met de kennis en ervaring van deze specialisten voel ik mij verzekerd van een soepel draaiend boekhoudsysteem. Voor mkb’s, zzp’ers en grotere ondernemingen is dit een enorme uitkomst.

Het geeft me het vertrouwen dat ik nodig heb om mijn bedrijf efficiënt te beheren en laat me focussen op wat echt belangrijk is: mijn zakelijke groei. En als ik meer wil weten over de kosten en hoe de prijsstructuur in elkaar zit, is dat het volgende waar ik me in verdiep.

Kosten en Prijsstructuur van Exact Boekhoudsoftware

Als ondernemer of financieel professional wil je natuurlijk grip houden op de kosten, inclusief die van je boekhoudpakket. Exact Boekhoudsoftware biedt een transparante prijsstructuur die matcht met verschillende bedrijfsgroottes en behoeften, zodat je nooit te veel betaalt voor wat je echt nodig hebt.

Exact Online Boekhouden Essentials

Met Exact Online Boekhouden Essentials heb ik de basisfunctionaliteiten die mijn onderneming nodig heeft, en dat voor slechts €44 per maand. Deze versie van Exact’s boekhoudsoftware geeft mij een compleet overzicht van alle financiële zaken.

Ik geniet van het gemak van automatische factuurafletteringen en het aanmaken van periodieke boekingen, waardoor ik kostbare tijd bespaar.

Handig is ook dat dit pakket speciaal ontworpen is voor zzp’ers en kleine ondernemingen zoals die van mij. Met de geïntegreerde bankkoppelingen, verkoopfacturatietools en CRM-functionaliteiten kan ik efficiënter werken, terwijl ik de focus houd op het uitbouwen van mijn mkb.

Dit online pakket zorgt ervoor dat ik altijd en overal bijgewerkt ben met de laatste stand van zaken binnen mijn bedrijf.

Exact Online Boekhouden Plus

Exact Online Boekhouden Plus is dé keuze voor ondernemers die méér willen. Dit pakket gaat verder waar Essentials ophoudt, met geavanceerde mogelijkheden die perfect aansluiten bij de complexere behoeften van het mkb.

Ik kan profiteren van uitgebreid relatiebeheer, gedetailleerde rapportages en krachtige analysetools. Dit vertaalt zich in scherpere inzichten en efficiënter werken, wat me helpt mijn bedrijf te laten groeien.

Het mooie is dat dit pakket met mij meegroeit. Als ik internationaal wil uitbreiden, biedt Boekhouden Plus uitbreidingsopties voor buitenlandse vestigingen. Dankzij de flexibiliteit van het abonnement passen de diensten zich aan naar mijn situatie.

Zonder moeite schakel ik tussen taken en houd ik overzicht, of ik nu zzp’er ben of aan het hoofd sta van een groeiende onderneming. En met de ondersteuning van ruim tweeduizend specialisten weet ik dat ik nooit alleen sta.

Nu ik alles weet over Boekhouden Plus, kijk ik uit naar de mogelijkheden van Exact Online Boekhouden Professional.

Exact Online Boekhouden Professional

Als je jouw boekhouding serieus neemt en klaar bent voor een geavanceerde oplossing, dan is Exact Online Boekhouden Professional dé keuze voor jou. Voor €133 per maand krijg je een boekhoudprogramma dat volledig geïntegreerd is met CRM, ontworpen om je onderneming vloeiend te laten draaien.

De slimme automatisering neemt veel routinematige boekhoudkundige taken over, waardoor je meer tijd hebt om te focussen op wat echt belangrijk is – je bedrijf laten groeien.

Met de overzichtelijke online app van Exact houd ik overal en altijd mijn financiën bij de hand. Of ik nu met MKB, zzp’ers of grotere bedrijven werk, deze software past zich aan aan mijn behoeften.

En met de gratis proefperiode kan ik zonder zorgen ontdekken hoe Exact Online mijn boekhouden naar het volgende niveau tilt. Zo blijf ik steeds een stap voor in mijn financieel management, zonder dat ik me hoef te verdiepen in complexe details.

Klantverhalen en Ervaringen met Exact Boekhoudsoftware

Ik heb zelf ervaren hoe Exact boekhoudsoftware het mogelijk maakt een groot deel van de administratie te automatiseren, wat me ongelooflijk veel tijd bespaart. Veel andere ondernemers delen mijn mening, zoals blijkt uit de 353 consumentenreviews die vol lof spreken over de functionaliteit en gebruiksvriendelijkheid van het systeem.

De software is niet alleen efficiënt en stabiel; het levert ook alle financiële informatie die een mkb nodig heeft in een toegankelijk, overzichtelijk pakket.

Exact’s krachtige platform heeft me geholpen om mijn boekhoudprocessen te stroomlijnen zonder ‘poespas’. Dit sentiment weerkaatst in de verhalen van andere gebruikers, die benadrukken hoe Exact hun dagelijkse taken vereenvoudigt en hun ondernemingen vooruithelpt.

Met meer dan 500.000 ondernemers die op deze software vertrouwen, is het duidelijk dat het een breed scala aan organisatievormen kan bedienen. Nu we dit hebben verkend, kijk ik uit naar de volgende sectie waar we dieper ingaan op boekhouden met Exact.

Meer over Boekhouden met Exact

Exact Online neemt boekhouden naar een hoger niveau met functies die perfect passen bij de behoeften van het mkb. Het platform groeit mee met je bedrijf en maakt het mogelijk om boekhouding snel en efficiënt te beheren, ongeacht de grootte van je onderneming.

Bekijk realtime dashboards voor een duidelijk financieel overzicht en neem weloverwogen beslissingen op basis van actuele gegevens.

De software integreert moeiteloos met andere systemen zoals unit4, waardoor dubbel werk verleden tijd is en foutmarges aanzienlijk verkleinen. Facturen verstuur je direct vanuit het systeem en banktransacties worden automatisch gekoppeld.

Zo houd ik altijd de focus op het groeien van mijn bedrijf, terwijl Exact Online zorgt dat mijn financiën op rolletjes lopen.

Conclusie

Samenvattend, Exact voor Boekhouden verandert hoe mkb’ers hun financiën beheren. Met deze software werk je efficiënter, wat cruciaal is in de drukke ondernemerswereld. Vraag jezelf af: hoe kan ik mijn boekhouding verbeteren? De functies van Exact maken het eenvoudiger dan ooit.

Bedenk eens hoeveel tijd je bespaart en hoe dat je bedrijf ten goede komt. Vergeet niet dat achter elke succesvolle onderneming een sterke administratie staat. Ik moedig je aan, stap vandaag nog over en ervaar de voordelen die Exact biedt in jouw boekhoudavontuur!

Veelgestelde Vragen

1. Wat is boekhouden exact en hoe werkt het voor het MKB?

Boekhouden exact is een systeem dat speciaal voor het midden- en kleinbedrijf (MKB) ontwikkeld is om financiële gegevens nauwkeurig te beheren met behulp van exacte software.

2. Waarom is exacte software essentieel voor mijn MKB boekhouding?

Exacte software is essentieel omdat het MKB-bedrijven helpt hun boekhouding efficiënt te beheren, fouten te verminderen en tijd te besparen door automatisering van terugkerende taken.

3. Kan ik zelf met exacte software aan de slag of heb ik een expert nodig?

Je kunt als MKB-ondernemer zelf met exacte software aan de slag, maar soms kan het inschakelen van een expert helpen om optimaal gebruik te maken van alle functies en mogelijkheden.

4. Wat zijn de voordelen van boekhouden met exacte software voor het MKB?

De voordelen voor het MKB zijn onder andere real-time inzicht in financiën, gestroomlijnde processen, betrouwbare rapportages en verbeterde besluitvorming door accurate data-analyse.

Ten slotte

Om af te sluiten zijn er een paar programma’s die ik er echt even voor je wil uitlichten. De keuze op het vlak van boekhoudsoftware is namelijk enorm! Er zijn er al ruim 150!

  • Onafhankelijk van wat je doet en voor iedereen geschikt; MKB, ZZP, dienstverlenend, of met een webshop. Dan is E-boekhouden de gevestigde naam. Dit complete pakket kun je hier gratis proberen
  • Een heel populaire speler voor de online ondernemer neemt je administratie in vogelvlucht uit handen. Online factureren? Geen probleem. Eerlijke prijs, super kwaliteit: Moneybird is je vogel. Direct gratis proberen.
  • Wanneer je als dienstverlenende ZZP’er aan de slag bent, van eenvoud houdt en de kosten laag wilt houden, dan is BUNNI een goede keuze. Deze aanbieder maakt je administratie tot een grap, zo makkelijk. Ook BUNNI heeft een gratis proefperiode.
  • Ten slotte wil ik afsluiten met mijn favoriet Moneymonk maakt het leven voor zzp’ers echt tot een feestje en beperkt de tijd voor je administratie tot minuten. Met alle functionaliteiten die je nodig hebt; uren- en rittenregistratie, projectmanagement, en BTW aangifte. Natuurlijk, met een gratis proefmaand.

Check deze toppers zeker, wanneer jij minder wilt boekhouden, meer wilt ondernemen. En altijd zicht wil hebben op je cijfers. En… jij hebt vast wel wat beters te doen, dan al die software te testen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven