Boekhouden bijhouden met Numbers op de Mac: Boekhouden Numbers Mac

In dit artikel

Stel je voor, je bent thuis aan het puzzelen met bonnetjes en facturen om je financiën bij te houden. Ik weet hoe overweldigend dat kan zijn, want ik heb zelf ook geworsteld met het managen van mijn persoonlijke financiën.

Gelukkig heb ik ontdekt dat Numbers op de Mac een gamechanger kan zijn – met sjablonen die zelfs je BTW-aangiftes vereenvoudigen. In dit artikel neem ik je stap voor stap mee door het proces, zodat ook jij je boekhouding moeiteloos kunt beheren.

Lees verder en laat de getallen voor jou werken!

Belangrijkste inzicht

Met de juiste boekhoudsoftware stroomlijn jij je boekhouding enorm. Hoewel het aanbod enorm is, zijn er een paar toppers die altijd terugkomen. E-boekhouden is nog altijd de populairste. Dankzij het brede scala aan functionaliteiten is voor elke type ondernemer geschikt.

Ben je dienstverlenend veeleisend om kwaliteit, maar ook qua eenvoud? Dan is Moneymonk de uitverkorene.

Probeer e-Boekhouden gratis, en volg deze link voor een gratis maand Moneymonk.

Een opgeruimd en georganiseerd bureau met moderne decoratie en een Mac-computer.

Samenvatting

 • Numbers op de Mac heeft sjablonen die je helpen om snel en gemakkelijk een persoonlijk boekhoudsysteem te starten.
 • Je kunt inkomsten en uitgaven aanpassen, grafieken personaliseren en maandelijkse werkbladen maken voor een helder overzicht.
 • Real – time samenwerking in Numbers maakt het mogelijk om met anderen aan jouw financiële spreadsheets te werken, zelfs op afstand.
 • Met ingebouwde formules en kleurcodering kun je financiële data eenvoudig organiseren en analyseren.
 • Door alles te synchroniseren met iCloud heb je overal toegang tot jouw boekhouding en blijft alles up-to-date.

Het maken van een huishoudboekje in Numbers

Laten we dieper duiken in hoe je gemakkelijk een overzichtelijk huishoudboekje opzet in Numbers, zodat je jouw financiën tot in de puntjes kunt beheren. Met handige functies en een beetje creativiteit transformeer je een leeg canvas in een .

Gebruik van sjablonen

Ik pak altijd een sjabloon als startpunt voor mijn huishoudboekje in Numbers op de Mac. Deze sjablonen zijn ontworpen om je een flink eind op weg te helpen met een professionele layout die je vervolgens eenvoudig kunt aanpassen.

Ik kies een sjabloon die bij mijn behoeften past, pas de categorieën voor inkomsten en uitgaven aan en voilà, mijn persoonlijke boekhouding begint vorm te krijgen. Het is zo makkelijk dat je geen expert hoeft te zijn om een overzichtelijk en bruikbaar huishoudboekje te creëren.

Eenmaal mijn sjabloon naar wens aangepast, begin ik met het toevoegen van mijn financiële gegevens. Met slechts een paar klikken kan ik transacties invoeren, categorieën wijzigen en zelfs nieuwe toevoegen.

Dit maakt het bijhouden van mijn boekhouding niet alleen efficiënt maar ook prettig. Nu de basis staat, ga ik over naar de volgende stap: grafieken aanpassen en werkbladen maken voor elke maand.

Aanpassen van inkomsten en uitgaven

Nadat ik een sjabloon gekozen heb in Numbers, pas ik het aan om mijn eigen inkomsten en uitgaven te beheren. Dit houdt mijn financiën overzichtelijk en helpt me bij het plannen van mijn budget.

 • Ik start met het kiezen van categorieën die aansluiten bij mijn persoonlijke situatie. Hierin vermeld ik zaken zoals ‘boodschappen’, ‘huur’ of ‘vrijetijdsuitgaven’.
 • Vervolgens voeg ik mijn maandelijkse inkomen toe bij de inkomstencategorieën. Deze omvatten salaris, eventuele bonussen en andere inkomstenbronnen.
 • Uitgaven noteer ik nauwkeurig door specifieke bedragen toe te wijzen aan elke uitgavencategorie. Zo zie ik snel waar ik eventueel kan besparen.
 • Aanpassingen maak ik eenvoudig door bedragen te updaten of categorieën te verwijderen of toe te voegen.
 • Regelmatige evaluatie plan ik in om ervoor te zorgen dat de informatie actueel blijft en reflecteert wat er werkelijk gebeurt met mijn geld.
Een opgeruimd bureau met laptop en financiële documenten straalt productiviteit uit.

Grafieken aanpassen en werkbladen maken voor elke maand

Ik vind het belangrijk om mijn financiën duidelijk in beeld te hebben. Numbers op de Mac maakt dit gemakkelijk met aanpasbare grafieken en werkbladen die ik voor elke maand kan opstellen.

 • Kies een sjabloon: Begin met een van de vele sjablonen in Numbers die speciaal ontworpen zijn voor persoonlijke budgetten of bedrijfsboekhouding.
 • Voeg mijn gegevens toe: Vul de sjabloon met mijn eigen inkomsten en uitgaven om een nauwkeurig overzicht van mijn financiële status te krijgen.
 • Maak werkbladen per maand: Creëer een apart werkblad voor elke maand zodat ik mijn financiële voortgang door het jaar heen kan volgen.
 • Personaliseer de grafieken: Pas bestaande grafieken aan of voeg nieuwe toe om verschillende aspecten van mijn boekhouding visueel te maken.
 • Kleurgebruik: Gebruik kleuren om onderscheid te maken tussen verschillende categorieën, zoals vaste lasten, variabele kosten en luxe uitgaven.
 • Voeg formules toe: Maak gebruik van de ingebouwde formules om automatische berekeningen uit te voeren, zoals het totaal van uitgaven of inkomsten.
 • Organiseer met tabbladen: Structureer het document door tabbladen te gebruiken voor elk onderdeel van mijn boekhouding, zoals ‘Huishouden’, ‘Auto’, of ‘Vakantie’.
 • Synchroniseer met iCloud: Zorg ervoor dat mijn boekhoudbestanden up-to-date en toegankelijk blijven op al mijn Apple apparaten via iCloud.
Een persoon organiseert maandelijkse financiële grafieken en tabellen op een druk bureau.

Real-time samenwerking in Numbers

Met Numbers op mijn Mac nodig ik vrienden of collega’s eenvoudig uit om mee te werken aan mijn spreadsheets. Ik stuur ze een link via e-mail of plaats deze op een sociaal netwerk, en ze hebben direct toegang om wijzigingen aan te brengen.

Dit gebeurt allemaal in real-time, waardoor iedereen onmiddellijk de laatste updates ziet. Het is alsof we zij aan zij werken, zelfs als we kilometers van elkaar verwijderd zijn.

Het mooie is dat de gebruikershandleiding van Numbers vol tips staat over hoe je efficiënt kunt samenwerken. Zo houd ik controle over wie wat doet in het document en blijft de boekhouding altijd up-to-date.

Met kan het team tegelijkertijd formules invoeren, data analyseren en commentaar geven. Dit maakt het eenvoudiger dan ooit om gezamenlijk financiële overzichten te beheren en te zorgen dat al mijn cijfers kloppen.

Boekhouden in Numbers op de Mac: Een uitgebreide gids

Ik duik meteen in de mogelijkheden van boekhouden met Numbers op mijn Mac. Dit rekenprogramma is zoals een Zwitsers zakmes voor mijn financiën. Ik maak gebruik van de sjablonen om snel een overzicht te krijgen van mijn inkomsten, uitgaven, en voorspellingen voor de komende maanden.

Deze sjablonen pas ik eenvoudig aan aan mijn persoonlijke situatie, waarbij ik soms kies voor gedetailleerde overzichten of juist een simpele spreadsheet.

Het mooie aan Numbers is dat ik geen boekhouder hoef te zijn om professioneel ogende financiële verslagen te maken. Ik importeer facturen en bonnetjes direct in het programma en sorteer ze met een paar klikken.

Zo houd ik mijn administratie bij en kan ik eenvoudig zien waar mijn geld precies naartoe gaat. Belangrijker nog, ik ben altijd voorbereid op de belastingaangifte zonder dat ik door een berg papierwerk hoef te worstelen.

Zelfs als ik samenwerk met anderen, update Numbers alles in realtime, wat betekent dat iedereen altijd de meest actuele gegevens ziet.

Conclusie

Boekhouden met Numbers op je Mac maakt financiën beheren een fluitje van een cent. Heb je de handigheid van sjablonen al ontdekt voor jouw maandelijkse overzichten? Stel je eens voor hoeveel tijd je bespaart als al je inkomsten en uitgaven met een paar klikken bijgewerkt zijn.

Zie je de kracht in van visuele grafieken die jouw financiële groei weerspiegelen? Laat Numbers op je Mac het rekenwerk doen en houd meer tijd over voor wat echt belangrijk is.

Veelgestelde Vragen

1. Wat kan ik doen met Numbers op mijn Mac voor mijn boekhouding?

Met Numbers op je Mac kun je gemakkelijk je financiën organiseren en bijhouden, van inkomsten tot uitgaven, in een overzichtelijk en aanpasbaar spreadsheet.

2. Hoe kan ik mijn boekhouding met Numbers delen via sociale netwerken zoals Facebook?

Je kunt je boekhouding in Numbers opslaan als een bestand en deze via een e-mailadres delen of rechtstreeks posten op je sociale netwerk, inclusief Facebook.

3. Kan ik mijn financiële gegevens importeren uit andere applicaties naar Numbers?

Ja, Numbers ondersteunt het importeren van data uit verschillende formaten, zodat je snel je financiële informatie vanuit andere applicaties kunt overzetten naar je Mac.

4. Is het mogelijk om samen te werken aan de boekhouding in Numbers met collega’s?

Zeker, Numbers biedt de mogelijkheid om documenten te delen met collega’s via e-mail of een link, waardoor samenwerken aan financiële rapporten efficiënt en eenvoudig wordt.

Ten slotte

Om af te sluiten zijn er een paar programma’s die ik er echt even voor je wil uitlichten. De keuze op het vlak van boekhoudsoftware is namelijk enorm! Er zijn er al ruim 150!

 • Onafhankelijk van wat je doet en voor iedereen geschikt; MKB, ZZP, dienstverlenend, of met een webshop. Dan is E-boekhouden de gevestigde naam. Dit complete pakket kun je hier gratis proberen
 • Een heel populaire speler voor de online ondernemer neemt je administratie in vogelvlucht uit handen. Online factureren? Geen probleem. Eerlijke prijs, super kwaliteit: Moneybird is je vogel. Direct gratis proberen.
 • Wanneer je als dienstverlenende ZZP’er aan de slag bent, van eenvoud houdt en de kosten laag wilt houden, dan is BUNNI een goede keuze. Deze aanbieder maakt je administratie tot een grap, zo makkelijk. Ook BUNNI heeft een gratis proefperiode.
 • Ten slotte wil ik afsluiten met mijn favoriet Moneymonk maakt het leven voor zzp’ers echt tot een feestje en beperkt de tijd voor je administratie tot minuten. Met alle functionaliteiten die je nodig hebt; uren- en rittenregistratie, projectmanagement, en BTW aangifte. Natuurlijk, met een gratis proefmaand.

Check deze toppers zeker, wanneer jij minder wilt boekhouden, meer wilt ondernemen. En altijd zicht wil hebben op je cijfers. En… jij hebt vast wel wat beters te doen, dan al die software te testen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven