De ultieme gids voor boekhouden podcasts: alles wat je moet weten | 2024

In dit artikel

Heb je ooit het gevoel dat boekhouden een doolhof is waar je makkelijk in verdwaalt? Je bent niet de enige; als zelfstandige ondernemer heb ik ook geworsteld met de cijfers en aangiftes.

Na uitvoerig onderzoek heb ik een schat aan boekhouden podcasts ontdekt die niet alleen verhelderend werken, maar ook praktische tips bieden. Ontdek de beste luisterkeuzes die je boekhoudkundige skills naar een hoger niveau tillen.

Belangrijkste inzicht

Met de juiste boekhoudsoftware stroomlijn jij je boekhouding enorm. Hoewel het aanbod enorm is, zijn er een paar toppers die altijd terugkomen. E-boekhouden is nog altijd de populairste. Dankzij het brede scala aan functionaliteiten is voor elke type ondernemer geschikt.

Ben je dienstverlenend veeleisend om kwaliteit, maar ook qua eenvoud? Dan is Moneymonk de uitverkorene.

Probeer e-Boekhouden gratis, en volg deze link voor een gratis maand Moneymonk.

Samenvatting

 • Boekhouden podcasts zijn een handige tool voor zzp’ers om hun financiële kennis te vergroten en praktische tips te krijgen over bijvoorbeeld btw-aangifte en fiscale aftrekposten.
 • Experts zoals Elian Vermeulen, Meindert de Boer en Eelco de Boer delen waardevolle inzichten en adviezen in verschillende podcasts, die zowel informatief als inspirerend zijn voor ondernemers.
 • Door te luisteren naar podcasts kun je leren terwijl je onderweg bent, wat efficiënt is en tijd bespaart. Zo blijf je makkelijk up-to-date met de laatste veranderingen in belastingregels en financiële trends.
 • De diversiteit aan boekhouden podcasts biedt iets voor elke zzp’er, of je nu meer wilt weten over digitale innovaties of wereldklasse ondernemerschap.
 • Bij het kiezen van de juiste boekhouden podcast is het belangrijk om te letten op de relevantie van de onderwerpen, de expertise van de sprekers en of de podcast praktische, direct toepasbare adviezen biedt.
 • Voor de nauwgezette ondernemer: vind jouw boekhoudoplossing hier.

Belang van Boekhouden Podcasts voor Ondernemers

Een persoon luistert naar een boekhoudpodcast op een opgeruimd bureau met financiële documenten.

Na de introductie over boekhouden voor ondernemers wil ik nu de spotlight richten op het belang van boekhouden podcasts. Deze audio shows zijn goudmijnen voor zzp’ers die hun financiële kennis willen uitbreiden.

Met de juiste podcast leer je alles over fiscale aftrekposten, het managen van je zakelijke rekening en de fijne kneepjes van realtime administratie. Geen droge kost, maar levendige gesprekken met experts zoals Elian Vermeulen en Meindert de Boer, die begrijpen waar jij als ondernemer tegenaan loopt.

Podcasts over boekhouden maken ingewikkelde zaken helder en toepasbaar. Ze helpen je ook om op de hoogte te blijven van veranderingen in belastingregels, zoals btw, zonder dat je door stapels papierwerk hoeft te gaan.

Als freelancer is je tijd kostbaar, dus waarom niet leren terwijl je onderweg bent? Deze podcasts zijn als mentoren in je oor, die je strategieën geven voor een gezondere onderneming en privésituatie.

Verrijk je rit naar klanten of die workout in de gym met tips die jouw bedrijf vooruit helpen.

De Eelco de Boer Podcast

Een freelancer luistert naar een podcast tijdens het werken in een modern thuiskantoor.

Als ondernemer ben ik altijd op zoek naar vernieuwende inzichten en praktische adviezen, en dat is precies wat de Eelco de Boer Podcast biedt. Eelco’s ervaring met zzp’ers en zijn focus op de combinatie tussen ondernemen en privésituatie maken elke aflevering tot een schat aan waardevolle tips.

Bespreking en Hoogtepunten (De Eelco de Boer Podcast)

De Eelco de Boer Podcast staat vol met inzichten die je als zzp’er direct kunt toepassen. Eelco is niet bang om te duiken in onderwerpen zoals waarom je praktische problemen niet spiritueel moet willen oplossen.

De afleveringen pakken complexe thema’s aan, zoals eenzaamheid en isolatie, en draaien die naar krachtige lessen over hoe alleen zijn juist vol mogelijkheden zit.

Luisterend naar deze podcast krijg ik vaak nieuwe perspectieven aangereikt en dat is goud waard. Met titels als “Van Alles En Nog Wat, Of Focus?” krijg ik steeds weer frisse ideeën over hoe ik mijn onderneming en privésituatie beter kan balanceren.

En dat allemaal terwijl ik gemakkelijk via Spotify of SoundCloud luister. Nu we het toch over diversiteit hebben, laten we eens kijken naar de Vitamine A Podcast en wat die te bieden heeft.

Vitamine A Podcast

Een comfortabele thuiskantooropstelling met laptop, notitieboeken en een kop koffie.

4. Vitamine A Podcast: Maak kennis met de Vitamine A Podcast, waar ondernemers zoals jij essentiële inzichten krijgen om jouw financiële gezondheid op peil te houden. Hier duiken we diep in het hart van boekhoudkundige kwesties en voorzien we je van de voeding die nodig is voor een gestroomlijnde bedrijfsvoering.

Bespreking en Hoogtepunten (Vitamine A Podcast)

Luisterend naar de Vitamine A Podcast valt me op hoe diepgaand ze bepaalde thema’s analyseren; het is echt een schatkist voor financiële professionals zoals ik. Ze pakken niet alleen trends zoals AI aan, maar ze gaan ook in gesprek met bepalende figuren in de industrie.

Laatst luisterde ik naar een epische aflevering waar Marlies de Vries en Chris Fonteijn hun bevindingen uit de slotrapportage toelichtten. Het gesprek was zo verhelderend en bood concrete verbeterpunten voor onze sector.

De diversiteit aan onderwerpen is indrukwekkend. Ik krijg niet alleen mijn dagelijkse dosis financieel nieuws, maar leer ook over dingen als de aanbevolen dagelijkse inname van vitamine A en welke voeding daar rijk aan is.

Deze podcast past perfect bij mijn drang om altijd meer te weten te komen en mijn vaardigheden als zzp’er te verbeteren. De manier waarop ze complexe informatie verteerbaar maken, geeft me telkens weer nieuwe inzichten die ik kan toepassen in mijn werkzaamheden met ABN AMRO en advies over btw-zaken.

Digital Heroes Podcast

5. Digital Heroes Podcast: Luister naar de Digital Heroes Podcast voor vernieuwende inzichten en praktische adviezen die elke zzp’er kan gebruiken om hun boekhouding te vereenvoudigen; ontdek hoe deze experts het landschap van online ondernemen voorgoed veranderen.

Bespreking en Hoogtepunten (Digital Heroes Podcast)

Luister ik naar de Digital Heroes Podcast, dan krijg ik een schat aan informatie over digitale innovaties en oplossingen voor mijn bedrijf. Bram van Dijk, de host, nodigt deskundigen uit die hun inzichten delen over onderwerpen zoals cybersecurity en bedrijfscontinuïteit.

Deze afleveringen zitten vol met praktische tips voor ondernemers en behandelen de nieuwste trends in IoT, waarmee bedrijven hun processen kunnen automatiseren.

De podcast is niet alleen leerzaam, maar ook inspirerend. Ik hoor verhalen van experts die digitale transformatie hebben doorgevoerd binnen hun organisaties. Hun ervaringen en aanbevelingen helpen mij te begrijpen hoe ik soortgelijke uitdagingen kan aanpakken binnen mijn eigen bedrijf als zzp’er.

Met deze podcast blijf ik op de hoogte van de laatste digitale ontwikkelingen zonder door een berg jargon heen te moeten waden.

Masters of Scale Podcast

De ‘Masters of Scale Podcast’ is een goudmijn voor ondernemers die willen leren van wereldklasse ondernemerschap en leiderschap; Reid Hoffman, mede-oprichter van LinkedIn, onthult de geheimen achter het schalen van bedrijven tot ongekende hoogtes.

Hiermee ontdek je de strategieën die je helpen om jouw bedrijfsvoering naar het volgende niveau te tillen.

Bespreking en Hoogtepunten (Masters of Scale Podcast)

Ik luister graag naar de Masters of Scale podcast om te leren hoe je een bedrijf op wereldniveau opbouwt. Reid Hoffman, die LinkedIn meehielp oprichten, is een fantastische gastheer en brengt inzichten van top ondernemers samen.

Hij weet precies hoe hij uit elke gast het beste naar boven kan halen, van sterren als will.i.am tot tech genieën zoals Austin Russell.

Het team achter de podcast zorgt voor wekelijkse pareltjes vol inspiratie en krachtige momenten. Ze duiken in onderwerpen als IoT en hoe dit de automatisering van processen revolutioneert.

Als zzp’er put ik veel uit de gesprekken die op het scherpst van de snede gevoerd worden, vooral over het slim inzetten van technologie en innovatie. Luisteren naar Masters of Scale voelt alsof je rechtstreeks advies krijgt van ’s werelds meest succesvolle ondernemers.

The Tim Ferriss Show

7. The Tim Ferriss Show:.

Duik diep in de wereld van efficiëntie en productiviteit met ‘The Tim Ferriss Show’, waarbij elke aflevering een schat aan kennis ontgrendelt over ondernemerschap, waaronder slimme boekhoudkundige tips voor zzp’ers.

Luister naar fascinerende gesprekken met topexperts en pas hun adviezen toe om je btw-aangifte en financiën feilloos te beheren.

Bespreking en Hoogtepunten (The Tim Ferriss Show)

Ik luister regelmatig naar “The Tim Ferriss Show”, en het is uitgegroeid tot een van mijn favoriete podcasts. Tim Ferriss, bekend van zijn boek “The 4-Hour Workweek”, praat met boeiende gasten uit allerlei sectoren.

Zijn gesprekken leveren zoveel op; van inspiratie tot keiharde zakelijke kennis. Het mooie is dat Ferriss zelf experimenteert, en zijn bevindingen deelt hij in elke aflevering. Dit biedt mij, als zzp’er, waardevolle inzichten die ik direct kan toepassen in mijn werk.

Elke aflevering zit vol met praktische tips over ondernemerschap en hoe je jouw productiviteit kunt verhogen. Ferriss’ aanpak is effectief omdat hij complexe onderwerpen op een heldere manier weet te brengen.

Ik vind het geweldig hoe ik na elke aflevering iets nieuws leer over het verbeteren van mijn bedrijfsvoering of persoonlijke efficiëntie. En met de podcast gemakkelijk beschikbaar op Apple Podcasts, heb ik altijd toegang tot deze schat aan informatie.

Nu is het tijd om nog meer te ontdekken over boekhouden podcasts die mijn bedrijf vooruit kunnen helpen.

Ontdek Meer Boekhouden Podcasts

Zet je oren open voor meer boeiende boekhouden podcasts die er zijn. Naast de eerder genoemde shows is er een zee aan informatie beschikbaar voor elke zzp’er of accountant die zijn kennis wil uitbreiden.

Luister bijvoorbeeld naar de ‘ ZZP Boekhoud Podcast‘ waar elke aflevering focust op btw-aangifte, belastingtips en het automatiseren van je administratie. Het mooie is dat deze podcasts je helpen om beter inzicht te krijgen in je financiën terwijl je onderweg bent of even ontspant.

Na het verkennen van nieuwe podcasts, kan je je afvragen hoe je de beste boekhouden podcast voor jouw situatie kiest. Daarover meer in het volgende onderdeel van deze gids.

Hoe Kies je de Beste Boekhouden Podcast?

Het kiezen van de juiste boekhouden podcast kan jouw kennis als zzp’er enorm verrijken. Met het enorme aanbod kan het vinden van de perfecte match een uitdaging zijn.

 • Luister naar de introductieafleveringen om de toon en stijl van de podcast te bepalen. Een goede podcast introduceert zichzelf op een manier die aansluit bij jouw interessegebieden.
 • Controleer of de onderwerpen relevant zijn voor jouw specifieke boekhoudingsbehoeften. Als je meer wilt weten over btw-aangiftes, zoek dan naar podcasts die hier regelmatig over praten.
 • Kijk naar de frequentie van nieuwe afleveringen. Je wilt een actieve podcast die consistent nieuwe inzichten biedt.
 • Onderzoek wie de sprekers zijn om hun expertise in de boekhoudwereld te verzekeren. Zoek uit wie ze zijn en wat hun ervaringen zijn binnen het vakgebied.
 • Let op of er praktische tips worden gegeven die je direct kunt toepassen op je eigen onderneming. Actionable advies is goud waard wanneer je dit meteen kunt inzetten.
 • Check recensies en luisteraarscommentaren voor feedback van andere zzp’ers. Hun ervaringen kunnen helpen bij het maken van je keuze.
 • Beoordeel of er variatie is in onderwerpen om te zorgen voor een brede ontwikkeling op verschillende vlakken binnen boekhouden en ondernemen.
 • Bepaal of de podcast interactieve elementen heeft zoals Q&A sessies, wat extra waarde kan toevoegen aan je leerproces.
 • Merk op hoe technisch of jargonrijk de content is; zoek naar een balans die past bij jouw niveau van begrip en kennis.
 • Ontdek of er samenwerkingsafleveringen zijn met andere experts die perspectieven kunnen bieden buiten alleen boekhouden.

Conclusie

Luister je al naar boekhouden podcasts? Ze vormen een goudmijn aan informatie voor elke zzp’er die zijn financiële kennis wil uitbreiden. Met tips over hoe je btw aangeeft of je pensioen slim regelt, zijn ze niet alleen leerzaam, maar ook nog eens tijdbesparend.

Je blijft makkelijk op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen in de financiële wereld en leert van de ervaringen van succesvolle ondernemers. Dus, zet die koptelefoon op, druk op play en start direct met het verbeteren van je bedrijfsvoering!

Veelgestelde Vragen

1. Wat is een boekhouden podcast voor zzp’ers?

Een boekhouden podcast voor zzp’ers deelt kennis en tips over hoe zelfstandigen zonder personeel hun financiën efficiënt kunnen beheren, inclusief informatie over btw en belastingen.

2. Hoe helpen boekhouden podcasts mij met mijn btw aangifte?

Boekhouden podcasts bieden duidelijke uitleg en stappenplannen die je kunt volgen om correct je btw (belasting toegevoegde waarde) aangifte te doen, wat je tijd en moeite bespaart.

3. Kan ik via een boekhouden podcast leren over financieel beheer voor mijn eenmanszaak?

Ja, deze podcasts bevatten vaak deskundig advies en praktische tips waarmee zzp’ers hun financiën beter kunnen beheren en fouten in het boekhoudproces kunnen vermijden.

4. Zijn boekhouden podcasts geschikt voor alle niveaus van financiële kennis?

Zeker, ze zijn ontworpen om zowel beginners als ervaren zzp’ers te informeren, met uitleg die makkelijk te begrijpen is over diverse onderwerpen, van basisboekhouding tot complexe btw vraagstukken.

Ontdek Meer Boekhouden Podcasts

Zet je oren open voor meer boeiende boekhouden podcasts die er zijn. Naast de eerder genoemde shows is er een zee aan informatie beschikbaar voor elke zzp’er of accountant die zijn kennis wil uitbreiden.

Luister bijvoorbeeld naar de ‘ ZZP Boekhoud Podcast‘ waar elke aflevering focust op btw-aangifte, belastingtips en het automatiseren van je administratie. Het mooie is dat deze podcasts je helpen om beter inzicht te krijgen in je financiën terwijl je onderweg bent of even ontspant.

Na het verkennen van nieuwe podcasts, kan je je afvragen hoe je de beste boekhouden podcast voor jouw situatie kiest. Daarover meer in het volgende onderdeel van deze gids.

Hoe Kies je de Beste Boekhouden Podcast?

Het kiezen van de juiste boekhouden podcast kan jouw kennis als zzp’er enorm verrijken. Met het enorme aanbod kan het vinden van de perfecte match een uitdaging zijn.

 • Luister naar de introductieafleveringen om de toon en stijl van de podcast te bepalen. Een goede podcast introduceert zichzelf op een manier die aansluit bij jouw interessegebieden.
 • Controleer of de onderwerpen relevant zijn voor jouw specifieke boekhoudingsbehoeften. Als je meer wilt weten over btw-aangiftes, zoek dan naar podcasts die hier regelmatig over praten.
 • Kijk naar de frequentie van nieuwe afleveringen. Je wilt een actieve podcast die consistent nieuwe inzichten biedt.
 • Onderzoek wie de sprekers zijn om hun expertise in de boekhoudwereld te verzekeren. Zoek uit wie ze zijn en wat hun ervaringen zijn binnen het vakgebied.
 • Let op of er praktische tips worden gegeven die je direct kunt toepassen op je eigen onderneming. Actionable advies is goud waard wanneer je dit meteen kunt inzetten.
 • Check recensies en luisteraarscommentaren voor feedback van andere zzp’ers. Hun ervaringen kunnen helpen bij het maken van je keuze.
 • Beoordeel of er variatie is in onderwerpen om te zorgen voor een brede ontwikkeling op verschillende vlakken binnen boekhouden en ondernemen.
 • Bepaal of de podcast interactieve elementen heeft zoals Q&A sessies, wat extra waarde kan toevoegen aan je leerproces.
 • Merk op hoe technisch of jargonrijk de content is; zoek naar een balans die past bij jouw niveau van begrip en kennis.
 • Ontdek of er samenwerkingsafleveringen zijn met andere experts die perspectieven kunnen bieden buiten alleen boekhouden.

Veelgestelde Vragen

Conclusie

Luister je al naar boekhouden podcasts? Ze vormen een goudmijn aan informatie voor elke zzp’er die zijn financiële kennis wil uitbreiden. Met tips over hoe je btw aangeeft of je pensioen slim regelt, zijn ze niet alleen leerzaam, maar ook nog eens tijdbesparend.

Je blijft makkelijk op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen in de financiële wereld en leert van de ervaringen van succesvolle ondernemers. Dus, zet die koptelefoon op, druk op play en start direct met het verbeteren van je bedrijfsvoering!

Ten slotte

Om af te sluiten zijn er een paar programma’s die ik er echt even voor je wil uitlichten. De keuze op het vlak van boekhoudsoftware is namelijk enorm! Er zijn er al ruim 150!

 • Onafhankelijk van wat je doet en voor iedereen geschikt; MKB, ZZP, dienstverlenend, of met een webshop. Dan is E-boekhouden de gevestigde naam. Dit complete pakket kun je hier gratis proberen
 • Een heel populaire speler voor de online ondernemer neemt je administratie in vogelvlucht uit handen. Online factureren? Geen probleem. Eerlijke prijs, super kwaliteit: Moneybird is je vogel. Direct gratis proberen.
 • Wanneer je als dienstverlenende ZZP’er aan de slag bent, van eenvoud houdt en de kosten laag wilt houden, dan is BUNNI een goede keuze. Deze aanbieder maakt je administratie tot een grap, zo makkelijk. Ook BUNNI heeft een gratis proefperiode.
 • Ten slotte wil ik afsluiten met mijn favoriet Moneymonk maakt het leven voor zzp’ers echt tot een feestje en beperkt de tijd voor je administratie tot minuten. Met alle functionaliteiten die je nodig hebt; uren- en rittenregistratie, projectmanagement, en BTW aangifte. Natuurlijk, met een gratis proefmaand.

Check deze toppers zeker, wanneer jij minder wilt boekhouden, meer wilt ondernemen. En altijd zicht wil hebben op je cijfers. En… jij hebt vast wel wat beters te doen, dan al die software te testen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven
Boekhoudprogramma aanbieding

Hoelang blijf je nog zoeken?

Het antwoord is dichterbij dan je denkt… Ja, echt waar. Kies dit boekhoudprogramma en bespaar zeeën van tijd.