Boekhouden met SnelStart: een overzicht van functies, prijzen en reviews in Nederland

In dit artikel

Boekhouden kan een hoofdpijn zijn, dat weet ik maar al te goed. Na zelf het doolhof van opties doorgespit te hebben, ontdekte ik SnelStart – een programma met ruim 100.000 gebruikers en geliefd voor zijn eenvoud.

Dit artikel loopt door de functies, prijzen en echte gebruikerservaringen om jullie boekhoudblues te verlichten. Ontdek hoe SnelStart jouw administratie kan vergemakkelijken!

Belangrijkste inzicht

Met de juiste boekhoudsoftware stroomlijn jij je boekhouding enorm. Hoewel het aanbod enorm is- zijn er een paar toppers die altijd terugkomen. E-boekhouden is nog altijd de populairste. Dankzij het brede scala aan functionaliteiten is voor elke type ondernemer geschikt.

Ben je dienstverlenend veeleisend om kwaliteit- maar ook qua eenvoud? Dan is Moneymonk de uitverkorene.

Probeer e-Boekhouden gratis– en volg deze link voor een gratis maand Moneymonk.

Een persoon die SnelStart-software gebruikt in een modern kantoor met uitzicht op de stad.

Samenvatting

 • SnelStart is een veelgebruikt boekhoudprogramma in Nederland dat zich richt op zzp’ers en kleine ondernemingen, met functionaliteiten zoals facturering, bonnetjes scannen en btw-aangifte.
 • Het programma biedt verschillende pakketten die meegroeien met je bedrijf, vanaf €8,00 per maand voor het meest eenvoudige pakket tot €40,00 per maand voor het meest complete pakket.
 • Gebruikers prijzen SnelStart voor het gebruiksgemak en de tijd die het bespaart door de automatiseringsmogelijkheden, met een gemiddelde gebruikersbeoordeling van vier sterren.
 • Ondanks de voordelen kan de prijs hoger zijn vergeleken met andere boekhoudsoftware en zijn er soms kanttekeningen bij de klantenservice en de intuïtiviteit van de software.
 • SnelStart onderscheidt zich door een gratis proefperiode van 30 dagen aan te bieden en goede mogelijkheden voor integratie met andere systemen, wat vooral nuttig is voor een overzichtelijke bedrijfsvoering.

Wat is SnelStart?

Ontdekken we nu samen wat SnelStart precies inhoudt. Het is een boekhoudprogramma dat zich richt op ondernemers, zzp’ers en kleine bedrijven in Nederland die hun administratie efficiënt willen beheren.

Met functies zoals factureren, bonnetjes scannen, offertes versturen en de btw-aangifte vereenvoudigen, biedt het programma een complete oplossing voor de financiën.

SnelStart was een van de pioniers op het gebied van online boekhouden en stelt gebruikers in staat om overal via een beveiligd wachtwoord in te loggen, hun bankrekening te koppelen en ideal betaallinks te gebruiken.

Met diverse pakketten is er altijd een oplossing die past bij de groeifase van je onderneming. Bovendien wordt de dienst ondersteund door een mobiele app, waarmee je ook onderweg je boekhouding kunt bijwerken.

Gebruikers waarderen SnelStart veelal positief, vaak met vier sterren voor het gebruiksgemak.

Een bedrijfseigenaar gebruikt SnelStart-software in een modern kantoor met stadsgezicht.

Voordelen en nadelen van SnelStart

Het kiezen van de juiste boekhoudsoftware kan een wereld van verschil maken voor je bedrijf. Laten we eens kijken wat SnelStart te bieden heeft en waar je mogelijk op moet letten.

Voordelen

Ik gebruik SnelStart al een tijdje voor mijn boekhouding en ik ben onder de indruk van de voordelen die het me biedt. Dit programma heeft echt mijn administratieve lasten verlicht en me geholpen efficiënter te werken. Hier zijn enkele van de pluspunten die ik heb ondervonden:

 • Aanpasbare facturen en offertes: Met SnelStart kan ik mijn facturen en offertes personaliseren, wat een professionele uitstraling geeft aan mijn correspondentie met klanten.
 • Tijdbesparing: De software is ontworpen om veelvoorkomende boekhoudtaken te automatiseren. Dat betekent minder uren kwijt zijn aan papierwerk en meer tijd voor andere aspecten van mijn bedrijf.
 • Vermindering van fouten: Doordat gegevens automatisch worden ingevuld, verkleint SnelStart de kans op menselijke fouten in mijn financiële administratie.
 • Real-time overzicht: Ik heb altijd toegang tot up-to-date financiële informatie, waardoor ik sneller beslissingen kan nemen gebaseerd op de huidige stand van zaken.
 • Ondersteuning bij belastingaangifte: SnelStart vereenvoudigt het proces van belastingaangifte door relevante informatie gemakkelijk beschikbaar te maken en suggesties te doen voor fiscale optimalisatie.

Nadelen

Zelfs de beste systemen hebben hun tekortkomingen, en dat geldt ook voor SnelStart. Hieronder bespreek ik een paar nadelen die je kunt tegenkomen als je met deze software werkt.

 • SnelStart heeft in de marktvergelijking vaak een hoger prijskaartje dan andere boekhoudprogramma’s. Dit kan vooral voor beginnende ondernemers of ZZP’ers een struikelblok zijn als budgetten krap zijn.
 • Er zijn momenten waarop de klantenservice van SnelStart niet zo snel is als je zou willen. Problemen oplossen kan hierdoor frustrerend en tijdrovend worden.
 • De interface is niet altijd even intuïtief, wat betekent dat nieuwe gebruikers moeite kunnen ervaren bij het navigeren door de software. Het vinden van specifieke functies vraagt soms om extra zoektijd.
 • Sommige gebruikers rapporteren dat er minder mogelijkheden zijn tot personalisering binnen SnelStart vergeleken met concurrenten zoals Exact Online. Men mist flexibiliteit in het aanpassen van de software aan eigen wensen.
 • Voor ZZP’ers kan SnelStart complex aanvoelen omdat het systeem rijk is aan functies die meer gericht lijken te zijn op grotere bedrijven met uitgebreidere administratieve behoeften.
 • Omdat innovatie belangrijk is in de technologiewereld, merken gebruikers soms dat updates en nieuwe functionaliteiten meer tijd kosten om geïmplementeerd te worden dan gehoopt.
Een bureau met computer, kantoorbenodigdheden en stadsfotografie in flat design.

Kenmerken en functionaliteiten van SnelStart

SnelStart maakt boekhouden voor mij eenvoudig en overzichtelijk. Met dit programma voer ik mijn inkoopfacturen en bonnen gemakkelijk in. Bankafschriften verwerk ik in een handomdraai, want SnelStart leest deze automatisch in.

Ook stel ik zonder moeite een mailbox in voor al mijn financiële correspondentie. Dit bespaart mij veel tijd en houdt mijn administratie strak georganiseerd.

De grootboekrekeningen beheren is essentieel binnen SnelStart 12. Deze functie helpt mij om snel de juiste categorieën te kiezen voor mijn financiën. Ik waardeer ook de mogelijkheid om volledig online te kunnen boekhouden.

Het geeft mij de vrijheid om overal te werken waar ik maar wil. Met SnelStart ligt krachtige boekhoudsoftware letterlijk binnen handbereik, en dat is een gamechanger voor mijn onderneming als ZZP’er.

Automatisering en integratie van SnelStart

Naast de veelzijdige functies die ik al heb genoemd, tilt SnelStart jouw boekhoudkundige efficiëntie naar een hoger niveau door krachtige automatisering en integratiemogelijkheden.

Facturen en bonnetjes worden met een paar klikken verwerkt en je banktransacties synchroniseren automatisch dankzij de bankkoppeling. Hierdoor gaat kostbare tijd niet verloren aan repetitieve taken.

De software biedt ook naadloze integratie met andere programma’s die je misschien gebruikt. Denk aan webshopplatforms, CRM-systemen en voorraadbeheersoftware. Dit maakt het eenvoudiger dan ooit om alle aspecten van je bedrijf samen te laten werken.

Ik merk dat ik hierdoor veel overzichtelijker kan werken en altijd up-to-date ben met de financiën van mijn onderneming.

Overzicht van de kosten van SnelStart

Na de indrukwekkende automatiserings- en integratiemogelijkheden van SnelStart bekeken te hebben, is het nu tijd om de portemonnee te trekken en de kosten onder de loep te nemen. Laten we eens kijken naar de financiële kant van het verhaal.

Pakket Inclusief Kosten per maand
SnelStart inOrde Boekhouden en factureren €8,00
SnelStart inBalans Boekhouden, factureren en bankieren €12,50
SnelStart inControle Boekhouden, factureren, bankieren en voorraadbeheer €25,00
SnelStart inZicht Boekhouden, factureren, bankieren, voorraadbeheer en projectadministratie €30,00
SnelStart Accountant Meest complete pakket voor accountants en administrateurs €40,00

De prijzen zijn helder en transparant. Dat betekent dus geen zorgen over onverwachte kosten achteraf. Elk pakket is zo samengesteld dat er altijd een optie is die aansluit bij jouw behoeften, of je nu een startende ondernemer bent of een ervaren accountant. Ik ervaar dit als een van de grote pluspunten van SnelStart.

Boekhouden met SnelStart: Functies, Prijzen en Reviews

Nu we het hebben gehad over de kosten, laat ik je meer vertellen over de functies, prijzen en reviews van SnelStart. SnelStart maakt het leven van ondernemers een stuk eenvoudiger met zijn uitgebreide functionaliteiten.

Van facturatie tot voorraadbeheer, alles kan efficiënt worden beheerd. Er is zelfs een gebruiksvriendelijke app die je toegang geeft tot je boekhouding waar je ook bent, zolang je maar kunt inloggen.

De pakketten zijn schaalbaar, wat betekent dat ze meegroeien met jouw bedrijf. Als zzp’er kun je al aan de slag voor een startprijs van €18,00 per maand, en als je behoeften veranderen, schakel je gewoon over naar een pakket dat meer biedt.

Reviews laten zien dat gebruikers vooral te spreken zijn over het gemak en de tijdsbesparing die SnelStart biedt. Klanten waarderen de automatiseringsopties die repetitieve taken verminderen en het gebruiksgemak van de software.

Gemiddeld krijgt SnelStart een 4-sterrenscore toegekend door gebruikers, wat wijst op een hoge mate van tevredenheid. En mocht je nog twijfelen, dan kun je altijd gebruikmaken van de gratis proefperiode om te zien of SnelStart bij jou past zonder dat het je direct iets kost.

Geschiktheid van SnelStart voor ZZP’ers

SnelStart heb ik ontdekt als een ideale partner voor mijn ZZP-bedrijf. Dit programma heeft alles wat ik nodig heb om mijn facturering, boekhouding en administratie soepel te beheren.

Met SnelStart kan ik snel professionele facturen maken en versturen, mijn uitgaven bijhouden en zie ik in één oogopslag hoe mijn bedrijf ervoor staat.

Als startende ondernemer was ik op zoek naar een betaalbaar en gebruiksvriendelijk boekhoudprogramma. SnelStart biedt verschillende pakketten die perfect aansluiten bij de behoeften van mijn onderneming.

Ook de 30 dagen gratis proefperiode gaf mij de kans om te ontdekken hoe gemakkelijk SnelStart is in gebruik, zonder direct kosten te maken. Voor mij als ZZP’er is SnelStart dus een schot in de roos.

Conclusie

Met SnelStart wordt boekhouden een stuk eenvoudiger voor ondernemers en zzp’ers. De gebruiksvriendelijkheid en de mogelijkheid tot automatisering besparen je kostbare tijd. Door de sterke integratie met andere programma’s integreer je moeiteloos verschillende bedrijfsprocessen.

Kies je voor SnelStart, dan kies je voor een efficiënte boekhoudoplossing die mee kan groeien met jouw bedrijf. Motivatie en succes liggen binnen handbereik; pak deze kans om je administratie vandaag nog op orde te brengen!

Veelgestelde Vragen

1. Wat zijn de belangrijkste functies van SnelStart voor zzp’ers?

SnelStart biedt zzp’ers essentiële boekhoudfuncties zoals facturatie, bankkoppelingen en btw-aangifte, waardoor zij efficiënt hun financiën kunnen beheren.

2. Hoe beoordelen gebruikers in Nederland SnelStart?

Nederlandse gebruikers waarderen SnelStart vaak positief in reviews vanwege de gebruiksvriendelijkheid en de goede klantenservice.

3. Is SnelStart betaalbaar voor zzp’ers?

Ja, SnelStart heeft verschillende prijspakketten die passen bij de behoeften en budgetten van zzp’ers, zodat zij een betaalbare keuze hebben voor hun boekhouding.

4. Kan ik met SnelStart ook mijn financiën analyseren?

Zeker, met de analytische functies van SnelStart kunnen zzp’ers hun financiële data overzichtelijk inzien en betere zakelijke beslissingen nemen.

Ten slotte

Om af te sluiten zijn er een paar programma’s die ik er echt even voor je wil uitlichten. De keuze op het vlak van boekhoudsoftware is namelijk enorm! Er zijn er al ruim 150!

 • Onafhankelijk van wat je doet en voor iedereen geschikt; MKB, ZZP, dienstverlenend, of met een webshop. Dan is E-boekhouden de gevestigde naam. Dit complete pakket kun je hier gratis proberen
 • Een heel populaire speler voor de online ondernemer neemt je administratie in vogelvlucht uit handen. Online factureren? Geen probleem. Eerlijke prijs, super kwaliteit: Moneybird is je vogel. Direct gratis proberen.
 • Wanneer je als dienstverlenende ZZP’er aan de slag bent, van eenvoud houdt en de kosten laag wilt houden, dan is BUNNI een goede keuze. Deze aanbieder maakt je administratie tot een grap, zo makkelijk. Ook BUNNI heeft een gratis proefperiode.
 • Ten slotte wil ik afsluiten met mijn favoriet Moneymonk maakt het leven voor zzp’ers echt tot een feestje en beperkt de tijd voor je administratie tot minuten. Met alle functionaliteiten die je nodig hebt; uren- en rittenregistratie, projectmanagement, en BTW aangifte. Natuurlijk, met een gratis proefmaand.

Check deze toppers zeker, wanneer jij minder wilt boekhouden, meer wilt ondernemen. En altijd zicht wil hebben op je cijfers. En… jij hebt vast wel wat beters te doen, dan al die software te testen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven