Alles wat je moet weten over de boekhouden opleiding bij Thomas More: boekhouden thomas more | 2024

In dit artikel

Ben je op zoek naar een toekomst in de boekhouding maar weet je niet waar te beginnen? Je bent niet alleen; tot voor kort zat ik in hetzelfde schuitje. Gelukkig biedt Thomas More een diepgaande boekhouden opleiding aan, waarmee je de kneepjes van het vak leert.

Deze blog wijst je de weg naar een succesvolle carrière in de wereld van cijfers en financiën – lees verder en ontdek hoe!

Belangrijkste inzicht

Met de juiste boekhoudsoftware stroomlijn jij je boekhouding enorm. Hoewel het aanbod enorm is, zijn er een paar toppers die altijd terugkomen. E-boekhouden is nog altijd de populairste. Dankzij het brede scala aan functionaliteiten is voor elke type ondernemer geschikt.

Ben je dienstverlenend veeleisend om kwaliteit, maar ook qua eenvoud? Dan is Moneymonk de uitverkorene.

Probeer e-Boekhouden gratis, en volg deze link voor een gratis maand Moneymonk.

Samenvatting

  • Thomas More biedt een grondige opleiding in boekhouden die je de essentiële theoretische en praktische kennis geeft voor een carrière in de financiële wereld.
  • De boekhouden opleiding benadrukt praktijkgericht leren, met hands-on ervaringen en actieve betrokkenheid bij echte projecten op de campussen van Mechelen en Antwerpen.
  • Studenten worden voorbereid op diverse functies zoals boekhoudkundig assistent, dossierbeheerder en administratief medewerker, en ze krijgen diepgaande kennis in fiscaliteit, recht en managementaccounting.
  • De opleiding biedt mogelijkheden voor betaald educatief verlof en toegang tot recente documenten en lesmaterialen van LannooCampus.
  • Naast de kernvakken Boekhouden 1 (YB0373) en Boekhouden 2 (YB0374), biedt Thomas More ook modules aan die vaardigheden ontwikkelen zoals LinkedIn & Salary negotiations.
  • Vergelijk en vind de boekhoudsoftware die bij u past, hier.

Overzicht van de Boekhouden Opleiding bij Thomas More

Een stapel financiële documenten en een rekenmachine op een netjes georganiseerd bureau in een modern kantoor.

Bij Thomas More krijg je een stevige basis in boekhouden die zowel theoretisch als praktisch onmisbaar is voor elke professional. Ontdek hoe deze opleiding je voorbereidt op een dynamische carrière in de financiële wereld.

Programma

Mijn studies bij Thomas More geven me een diepgaand inzicht in het boekhouden. De opleiding is verrijkt met praktische kennis en recente trends in financiën en verzekeringen. We duiken rechtstreeks in de kern van enkelvoudig en dubbel boekhouden, en krijgen zelfs een historisch perspectief mee.

Dit alles vindt plaats op de moderne campussen van Mechelen en Antwerpen, waar ik ook geniet van vlaams educatief verlof.

Elk vak binnen het programma wijst op een helder uitgestippelde weg naar professionaliteit. Met ‘Boekhouden 1 – YB0373′ pak ik maar liefst 17 pagina’s studiemateriaal aan, en dat is nog maar het begin.

Vooruitstrevend leer ik ook uit samenvattingen van video’s en hoorcolleges met de cursus ‘Voortgezet boekhouden’. LannooCampus voorziet ons van lesmateriaal dat perfect aansluit bij onze behoeften, zeker voor academische jaren zoals 2023-2024.

Go International? Zeker, deze opleiding zet de deuren wijd open voor een boeiende carrière, zowel hier als over de grenzen.

Onze Troeven

Nadat we het programma hebben besproken, wil ik graag onze sterke punten belichten. Ons team van docenten brengt hun uitgebreide ervaring in dubbel boekhouden mee naar de klas. We delen kennis over fiscaliteit, brengen je managementaccounting en -reporting bij, en ontrafelen recht en wetgeving voor je.

Dit alles zodat je met vertrouwen de arbeidsmarkt kunt betreden.

We leggen de focus op praktijkgericht leren waarbij theorie meteen toepasbaar wordt. Door in te zoomen op fiscale en financiële aspecten, krijg je als student een grondige duik in de wereld van boekhouden en fiscaliteit.

Je leert niet alleen over enkelvoudige en dubbele boekhouding, maar ook hoe deze verantwoordingsinstrumenten essentieel zijn voor communicatie met de overheid. Met deze troeven op zak ben je voorbereid op diverse uitdagingen die je carrière je zal bieden.

Praktijkgerichte Leren

Naast onze troeven zoals betaald educatief verlof en toegang tot recente documenten, leggen we de focus sterk op praktijkgericht leren. Dit is de ruggengraat van de boekhouden opleiding op Thomas More.

Hier krijg je niet alleen theoretische kennis voorgeschoteld, maar pas je deze ook direct toe.

Binnen het Praktijkcentrum van Thomas More werken we zij aan zij met ervaren professionals en opleidingsscholen. Deze samenwerking zorgt ervoor dat ik als student actief betrokken ben bij echte projecten.

Deze hands-on ervaring leert mij hoe ik mijn boekhoudkundige kennis kan inzetten in de praktijk. Ik ontwikkel ideeën die resoneren en maak een echte impact tijdens mijn leerproces.

Kortom, hier word ik niet alleen klaargestoomd voor examens, maar ook voor het echte werk in de dynamische wereld van boekhouden.

Carrièremogelijkheden na de Opleiding

Een groep studenten bespreekt financiële documenten in een modern kantoor.

Na het voltooien van de boekhouden opleiding bij Thomas More sta je sterk in de startblokken voor een dynamische carrière. De veelzijdigheid aan functies reikt verder dan de traditionele kaders en opent deuren naar diverse financiële en administratieve rollen in zowel het bedrijfsleven als de publieke sector.

Boekhoudkundig Assistent

Als boekhoudkundig assistent sta ik midden in de financiële wereld. Ik heb geleerd hoe ik financiële transacties nauwkeurig registreer en voorbereidende werkzaamheden uitvoer voor de jaarrekening.

Mijn opleiding bij Thomas More Hogeschool gaf me niet alleen een stevige kennisbasis, maar ook praktische vaardigheden die direct toepasbaar zijn in het werkveld. Hier leerde ik alles over debet en credit en werd ik expert in het gebruik van boekhoudsoftware.

Bij Thomas More krijg je de kans om jouw carrière als boekhoudkundig assistent een vliegende start te geven. Of je nu op campus Mechelen of Antwerpen studeert, de opleiding is zo ontworpen dat je meteen aan de slag kunt in elk bedrijf dat sterk staat in boekhouding en fiscaliteit.

Door echt met cijfers te werken, heb ik een diep begrip ontwikkeld van financiële processen, wat essentieel is voor iedereen die in dit veld succesvol wil zijn. En ja, dat gaat prima samen met betaald educatief verlof in Brussel.

Dossierbeheerder

Na mijn opleiding boekhouden bij Thomas More kan ik als dossierbeheerder echt het verschil maken. Mijn dagen zijn gevuld met het analyseren en organiseren van financiële documenten voor klanten.

Ik leer klantendossiers tot in de puntjes te verzorgen, van boekhoudkundige taken tot fiscale aangiftes. Door de brede kennis die ik heb opgedaan over fiscaliteit, recht en managementaccounting, ben ik voorbereid op een sleutelpositie binnen elk bedrijf.

Het werk van een dossierbeheerder is dynamisch en eist dat ik constant bijblijf met de nieuwste trends en ontwikkelingen in de boekhouding. Bij Thomas More ben ik getraind om strategisch te denken en financiële overzichten niet alleen te begrijpen, maar ook te verbeteren.

Dit verzekert dat bedrijven op mij kunnen rekenen voor een nauwkeurig en up-to-date beheer van hun financiën, wat cruciaal is voor hun succes.

Administratief Medewerker

Als administratief medewerker ben ik het kloppende hart van het kantoor. Ik zorg ervoor dat alles op rolletjes loopt door mijn organisatietalent en mijn kennis van zaken. Mijn takenpakket is breed; ik beheer agenda’s, organiseer vergaderingen en zorg voor een vlekkeloze documentenstroom.

Met de opleiding bij Thomas More leer ik alles over recht en wetgeving, wat onmisbaar is als administratieve duizendpoot. Mijn vaardigheden ontwikkel ik verder tijdens praktijkgerichte workshops zoals LinkedIn & Salary negotiations.

Zo bereid ik mezelf voor op een dynamische positie waarin ik echt het verschil kan maken. En mocht ik ooit willen doorstuderen, biedt betaald educatief verlof in Brussel daarbij een mooie ondersteuning.

Verdieping in de Opleiding

Een jonge professional in een modern kantooromgeving werkt met financiële documenten en maakt stadsgezichtfoto's.

4. Verdieping in de Opleiding: Wanneer je kiest voor een verdieping in de boekhouden opleiding bij Thomas More, voorzie ik je van praktische vaardigheden en diepgaande kennis die essentieel zijn voor een succesvolle carrière in de financiële wereld.

Ontdek hoe deze modules je toekomst kunnen vormgeven!

Boekhouden 1 (YB0373)

In Boekhouden 1 (YB0373) duik ik diep in de wereld van fiscaliteit en managementaccounting. Dit onderdeel van de opleiding bij Thomas More is cruciaal om de kneepjes van het vak te leren.

Met 17 pagina’s aan lesmateriaal is er genoeg stof om mee aan de slag te gaan. De focus ligt op het begrijpen van recht en wetgeving, wat onmisbaar is voor elke boekhouder.

Tijdens de module kreeg ik ook de kans om praktische vaardigheden te ontwikkelen. Lien Van Praet heeft ons waardevolle inzichten gegeven in LinkedIn en salarisonderhandelingen. Die workshops waren niet alleen interessant, maar ook direct toepasbaar in het echte werk.

Bovendien benadrukt het programma het belang van computertoepassingen en probleemoplossend werken binnen een boekhoudomgeving, iets wat tegenwoordig niet meer weg te denken is.

Boekhouden 2 (YB0374)

Duik ik dieper in Boekhouden 2 (YB0374), dan krijg ik te maken met de kern van de accountingwereld. Deze cursus brengt me bij de belangrijke pijlers zoals fiscaliteit, management accounting en recht.

Het voordeel is dat ik niet alleen theorie leer, maar ook de vaardigheden ontwikkel om deze toe te passen in de echte wereld. De lessen zijn een mix van geschiedenis, met aandacht voor het ontstaan van enkelvoudig en dubbel boekhouden, en moderne praktijken die in vandaag de dag essentieel zijn.

Mijn pad naar een carrière in accounting administration begint hier bij Thomas More Hogeschool in Geel. De opleiding is breed opgezet en vormt een stevige basis voor diverse richtingen, zelfs tot aan Health Care Management.

Met deze kennis op zak werk ik niet alleen aan mijn schoolcarrière, maar zet ik ook grote stappen richting het professionele vlak waar een wereld aan mogelijkheden openligt. Voor mij is dit dé kans om uit te blinken als expert in boekhouden en fiscaliteit.

Meer Informatie Over Boekhouden bij Thomas More

Ik leer je graag alles over de opleiding boekhouden die Thomas More te bieden heeft. Stel je voor dat je door deze studie een expert wordt op het gebied van getallen, balansen en jaarrekeningen.

Zo ontdek je niet alleen de theorie achter de cijfers, maar krijg je ook praktische vaardigheden aangereikt die onmisbaar zijn in het bedrijfsleven. Met een mix van toegankelijk studiemateriaal zoals samenvattingen en colleges, ondersteun ik jou bij elke stap.

Op de Thomas More website vind je uitgebreide informatie over betalingsopties en mogelijkheden voor betaald educatief verlof in Brussel. Als je vragen hebt, staat er altijd iemand klaar om ze te beantwoorden – vraag het gerust aan onze AI of bereik ons via andere contactopties.

Na deze duik in de wereld van boekhouden, gaan we verder met wat je nog meer kunt verwachten na je studie.

Veelgestelde Vragen

Conclusie

Stap de wereld van financiën binnen met een stevige basis dankzij de boekhouden opleiding bij Thomas More. Deze cursus biedt je alle tools om te excelleren als professional in het vakgebied.

Je duikt diep in fiscaliteit, financiën en boekhouding, waardoor je klaar bent voor elke uitdaging. Verrijk je kennis en vaardigheden met praktijkgerichte lessen van ervaren docenten.

Ontdek hoe toegankelijk en doeltreffend een carrière in accountancy kan zijn. Laat deze opleiding de springplank zijn naar jouw succesvolle toekomst in de boekhouding.

Ten slotte

Om af te sluiten zijn er een paar programma’s die ik er echt even voor je wil uitlichten. De keuze op het vlak van boekhoudsoftware is namelijk enorm! Er zijn er al ruim 150!

  • Onafhankelijk van wat je doet en voor iedereen geschikt; MKB, ZZP, dienstverlenend, of met een webshop. Dan is E-boekhouden de gevestigde naam. Dit complete pakket kun je hier gratis proberen
  • Een heel populaire speler voor de online ondernemer neemt je administratie in vogelvlucht uit handen. Online factureren? Geen probleem. Eerlijke prijs, super kwaliteit: Moneybird is je vogel. Direct gratis proberen.
  • Wanneer je als dienstverlenende ZZP’er aan de slag bent, van eenvoud houdt en de kosten laag wilt houden, dan is BUNNI een goede keuze. Deze aanbieder maakt je administratie tot een grap, zo makkelijk. Ook BUNNI heeft een gratis proefperiode.
  • Ten slotte wil ik afsluiten met mijn favoriet Moneymonk maakt het leven voor zzp’ers echt tot een feestje en beperkt de tijd voor je administratie tot minuten. Met alle functionaliteiten die je nodig hebt; uren- en rittenregistratie, projectmanagement, en BTW aangifte. Natuurlijk, met een gratis proefmaand.

Check deze toppers zeker, wanneer jij minder wilt boekhouden, meer wilt ondernemen. En altijd zicht wil hebben op je cijfers. En… jij hebt vast wel wat beters te doen, dan al die software te testen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven
Boekhoudprogramma aanbieding

Hoelang blijf je nog zoeken?

Het antwoord is dichterbij dan je denkt… Ja, echt waar. Kies dit boekhoudprogramma en bespaar zeeën van tijd.