Hoe werkt de boekhoudkoppeling met een zakelijke rekening van Knab?

In dit artikel

Als ondernemer weet ik hoe tijdrovend de financiële administratie kan zijn. Gelukkig ben ik niet de enige die worstelt met het bijhouden van elke transactie; het is een bekend probleem onder zzp’ers.

Met mijn zoektocht naar efficiëntie stuitte ik op een gouden tip: de boekhoudkoppeling van Knab, die automatisch je bij- en afschrijvingen verwerkt. Deze blog leidt je door het proces, zodat je meer tijd overhoudt voor je bedrijf.

Lees verder en ontdek hoe eenvoudig het kan zijn!

Belangrijkste inzicht

Met de juiste boekhoudsoftware stroomlijn jij je boekhouding enorm. Hoewel het aanbod enorm is- zijn er een paar toppers die altijd terugkomen. E-boekhouden is nog altijd de populairste. Dankzij het brede scala aan functionaliteiten is voor elke type ondernemer geschikt.

Ben je dienstverlenend veeleisend om kwaliteit- maar ook qua eenvoud? Dan is Moneymonk de uitverkorene.

Probeer e-Boekhouden gratis– en volg deze link voor een gratis maand Moneymonk.

Een vrouw werkt geconcentreerd aan haar bureau met laptop en financiële documenten.

Samenvatting

 • Met de boekhoudkoppeling van Knab worden transacties op je zakelijke rekening automatisch doorgezet naar je online boekhoudprogramma. Dit scheelt tijd omdat je geen handmatige invoer meer hoeft te doen.
 • Het opzetten van de koppeling is eenvoudig: log in op de Knab App, ga naar ‘Instellingen’, selecteer ‘Boekhoudkoppeling’, kies je boekhoudpakket en geef toestemming voor de koppeling.
 • Er zijn geen extra kosten verbonden aan het gebruiken van de boekhoudkoppeling bij Knab, wat het een aantrekkelijke optie maakt voor zzp’ers en kleine ondernemers.
 • Door de koppeling heb je altijd een actueel overzicht van je financiën en voldoe je gemakkelijker aan de eisen van de Belastingdienst, omdat alle transacties correct worden bijgehouden.
 • Transacties worden meestal binnen één werkdag verwerkt in het boekhoudprogramma, wat zorgt voor een snelle en up-to-date administratie.

Wat is een boekhoudkoppeling?

Een boekhoudkoppeling is een slim stukje techniek dat mijn bankgegevens direct doorstuurt naar mijn online boekhoudprogramma. Telkens als ik een betaling doe of ontvang op mijn zakelijke rekening, registreert het systeem dit automatisch in mijn boekhouding.

Ik hoef dus geen handmatige overzichten meer te maken van mijn inkomsten en uitgaven, wat een hoop tijd scheelt.

Deze automatisering in boekhouding helpt mij om altijd een actueel overzicht te hebben van mijn financiën. Ik zie direct wat de financiële status is van mijn bedrijf zonder dat ik daar zelf iets voor hoef te doen.

Dit maakt het ook een stuk makkelijker om te voldoen aan de eisen van de Belastingdienst, aangezien alle transacties netjes en correct worden bijgehouden. Met de knab boekhoudkoppeling koppel ik eenvoudig mijn betaal- en spaarrekeningen aan populaire programma’s zoals e-boekhouden.nl of exact online.

Een georganiseerde maar drukke kantooromgeving met bankafschriften en boekhoudsoftware-integratie.

Hoe werkt de boekhoudkoppeling met een zakelijke rekening van Knab?

Zodra je een zakelijke rekening bij Knab hebt, kun je deze moeiteloos koppelen aan je favoriete boekhoudpakket. Dit slimme systeem synchroniseert automatisch je transacties, zodat zzp’ers en andere ondernemers hun financiën altijd strak en overzichtelijk houden, direct vanuit hun persoonlijke bankomgeving.

Het aanvragen van de boekhoudkoppeling

Ik merk dat het tijd is om mijn boekhouding te vergemakkelijken en besluit om een boekhoudkoppeling aan te vragen voor mijn zakelijke rekening bij Knab. Hier is hoe ik te werk ga:

 1. Ik download de Knab App en log in op mijn persoonlijke bankomgeving.
 2. Navigeer naar ‘Instellingen’ en selecteer ‘Boekhoudkoppeling’.
 3. Kies uit de lijst met ondersteunde boekhoudpakketten degene die ik gebruik.
 4. Geef de toestemming om mijn Knab – rekeningen te koppelen aan het gekozen pakket.
 5. Vul de benodigde gegevens in, zoals gebruikersnaam en wachtwoord van mijn boekhoudsoftware.
 6. Controleer alle informatie zorgvuldig voordat ik bevestig.
 7. Ontvang een bevestigingsmail of melding dat de koppeling succesvol is aangevraagd.

Het instellen van de boekhoudkoppeling

Het instellen van een boekhoudkoppeling met mijn zakelijke rekening bij Knab bleek verrassend eenvoudig. Ik hoefde alleen maar een paar stappen te volgen en alles was in no-time geregeld.

 • Eerst logde ik in op mijn Knab online banking omgeving of de Knab App.
 • Daarna navigeerde ik naar het menu ‘Beheer’ en selecteerde ik ‘Boekhoudkoppeling’.
 • Ik koos voor het knopje ‘Koppelen’ en ging op zoek naar het boekhoudpakket dat ik gebruik.
 • Na mijn keuze bevestigd te hebben, kreeg ik een overzicht van de rekeningen die ik kon koppelen.
 • Vervolgens zette ik een vinkje bij mijn zakelijke betaal – en spaarrekeningen die ik wilde linken aan mijn boekhoudprogramma.
 • Ik las nog even de voorwaarden door, wat altijd slim is, en accepteerde deze.
 • Met één druk op de knop activeerde ik de koppeling; het systeem verzorgde automatisch de rest van het proces.
Een zakelijke eigenaar werkt op laptop met Knab-zakelijke account.

Stap voor Stap: De Boekhoudkoppeling Activeren bij Knab

Het activeren van een boekhoudkoppeling met mijn zakelijke rekening bij Knab is eenvoudiger dan je denkt. Hier leg ik uit hoe ik dit stap voor stap doe, zodat ook jij straks tijd bespaart op je administratie.

 • Eerst log ik in op mijn Knab online bankomgeving om te starten met het proces.
 • Vervolgens ga ik naar ‘Betalen’ en selecteer hier ‘Boekhoudkoppeling’ om de opties te bekijken.
 • Ik kies het boekhoudpakket dat ik gebruik uit de lijst die Knab aanbiedt; zo weet ik zeker dat de koppeling soepel zal verlopen.
 • Nadat ik mijn keuze heb gemaakt, bevestig ik de aanvraag voor een boekhoudkoppeling direct in mijn Knab omgeving.
 • Zodra de aanvraag is voltooid, ontvang ik een bevestiging per e – mail van Knab met verdere instructies.
 • Ik volg deze instructies op door de benodigde toegangscodes of tokens in te voeren in mijn boekhoudsoftware, waarmee de koppeling geactiveerd wordt.
 • Na het invoeren controleer ik of alle instellingen correct zijn en of de bij – en afschrijvingen automatisch worden geïmporteerd.

Voordelen van een bankkoppeling met je boekhoudpakket bij Knab

Nadat je de boekhoudkoppeling hebt geactiveerd, zie je direct de voordelen in het beheren van je financiën. Elke transactie verschijnt automatisch in mijn boekhoudpakket, wat mij een hoop tijd bespaart.

Geen handmatig overtypen van cijfers meer; mijn Knab rekening werkt naadloos samen met e-Boekhouden.nl. Dit gemak is bovendien helemaal gratis, een echte uitkomst voor ons zzp’ers die elke euro slim willen besteden.

De snelheid waarmee alles verwerkt wordt, is bijzonder indrukwekkend: binnen één werkdag staan mijn financiële gegevens al paraat in de boekhouding. En als ik het nodig vind, kan ik meermaals per dag mijn bij- en afschrijvingen synchroniseren.

Zo houd ik continu grip op mijn financiën en kan ik beter inspelen op de huidige stand van zaken.

Conclusie

Zie je hoe makkelijk het is om een Knab boekhoudkoppeling op te zetten? Met een paar klikken streamline je jouw boekhouding, bespaar je tijd en verminder je fouten. Heb jij de kracht van automatisering al ervaren in jouw financiën? Stel je eens voor hoeveel overzichtelijker jouw administratie wordt met deze koppeling.

Raadpleeg voor meer diepgaande informatie de handleidingen en klantenservice van Knab. Kom in actie, maak het jezelf gemakkelijker en richt je op wat echt telt: je zaak laten groeien.

En onthoud: een slimme ZZP’er werkt niet harder, maar slimmer met tools als de Knab boekhoudkoppeling.

Veelgestelde Vragen

1. Wat is een boekhoudkoppeling bij Knab?

Een boekhoudkoppeling bij Knab is een tool die jouw Knab zakelijke rekening automatisch laat synchroniseren met jouw boekhoudpakket, waardoor de financiële administratie vereenvoudigd wordt voor zzp’ers en kleine bedrijven.

2. Hoe stel ik een boekhoudkoppeling in bij Knab?

Je kunt een boekhoudkoppeling instellen door in te loggen op je Knab zakelijke rekening, naar de instellingen te gaan en je voorkeursboekhoudpakket te kiezen om het linkproces te voltooien.

3. Is de boekhoudkoppeling van Knab geschikt voor zzp’ers?

Ja, de boekhoudkoppeling van Knab is zeer geschikt voor zzp’ers omdat het tijd bespaart en helpt bij het nauwkeurig houden van je boeken door automatische updates.

4. Kan ik met de boekhoudkoppeling transacties categoriseren?

Ja, na het instellen van de koppeling tussen je Knab zakelijke rekening en je boekhoudpakket, kunnen transacties automatisch worden gecategoriseerd, wat je helpt bij het effectief beheren van je financiën.

Ten slotte

Om af te sluiten zijn er een paar programma’s die ik er echt even voor je wil uitlichten. De keuze op het vlak van boekhoudsoftware is namelijk enorm! Er zijn er al ruim 150!

 • Onafhankelijk van wat je doet en voor iedereen geschikt; MKB, ZZP, dienstverlenend, of met een webshop. Dan is E-boekhouden de gevestigde naam. Dit complete pakket kun je hier gratis proberen
 • Een heel populaire speler voor de online ondernemer neemt je administratie in vogelvlucht uit handen. Online factureren? Geen probleem. Eerlijke prijs, super kwaliteit: Moneybird is je vogel. Direct gratis proberen.
 • Wanneer je als dienstverlenende ZZP’er aan de slag bent, van eenvoud houdt en de kosten laag wilt houden, dan is BUNNI een goede keuze. Deze aanbieder maakt je administratie tot een grap, zo makkelijk. Ook BUNNI heeft een gratis proefperiode.
 • Ten slotte wil ik afsluiten met mijn favoriet Moneymonk maakt het leven voor zzp’ers echt tot een feestje en beperkt de tijd voor je administratie tot minuten. Met alle functionaliteiten die je nodig hebt; uren- en rittenregistratie, projectmanagement, en BTW aangifte. Natuurlijk, met een gratis proefmaand.

Check deze toppers zeker, wanneer jij minder wilt boekhouden, meer wilt ondernemen. En altijd zicht wil hebben op je cijfers. En… jij hebt vast wel wat beters te doen, dan al die software te testen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven