Alles wat je moet weten over het boekhoudprogramma Assist voor verenigingen

In dit artikel

Als je worstelt met de boekhouding van je vereniging, ben je niet de enige. Geloof me, als ervaringsdeskundige weet ik dat een helder overzicht in financiën van onschatbare waarde is, en daarom ging ik op zoek naar een efficiënte oplossing.

Mijn zoektocht leidde naar Assist, een programma dat speciaal voor verenigingen ontworpen is en belooft het boekhoudkundige proces aanzienlijk te vereenvoudigen. Ontdek hoe dit programma jou kan helpen en maak het beheer van je vereniging eenvoudiger dan ooit!

Belangrijkste inzicht

Met de juiste boekhoudsoftware stroomlijn jij je boekhouding enorm. Hoewel het aanbod enorm is- zijn er een paar toppers die altijd terugkomen. E-boekhouden is nog altijd de populairste. Dankzij het brede scala aan functionaliteiten is voor elke type ondernemer geschikt.

Ben je dienstverlenend veeleisend om kwaliteit- maar ook qua eenvoud? Dan is Moneymonk de uitverkorene.

Probeer e-Boekhouden gratis– en volg deze link voor een gratis maand Moneymonk.

Een groep mensen bespreekt financiële documenten in een modern kantoor.

Samenvatting

 • Assist is specifiek ontworpen om verenigingen te helpen met hun boekhouding en administratie, waardoor het proces veel efficiënter wordt.
 • Het programma biedt functies zoals eenvoudige invoer van transacties, overzichtelijke financiële rapporten, ledenbeheer, activiteitenplanning, en automatische lidmaatschapsverlengingen.
 • Dankzij Assist kan een vereniging op kosten besparen doordat het veel processen automatiseert die anders handmatig zouden moeten gebeuren.
 • Er is uitgebreide ondersteuning en assistentie beschikbaar voor gebruikers van Assist, inclusief handleidingen, video tutorials, en een responsieve klantenservice.
 • Het programma blijft up-to-date met de laatste functies en kan gekoppeld worden aan andere softwarepakketten, wat verdere integratie en efficiëntie bevordert.

Kenmerken en functionaliteiten van Assist

Als je deel uitmaakt van de beheerders of het bestuur van een vereniging, dan is een efficiënte boekhoudoplossing zoals Assist onmisbaar. Dit programma bundelt een waaier aan cruciale functies die jouw taken als penningmeester of administratief verantwoordelijke aanzienlijk lichter maken.

Boekhouding en vzw-administratie

Ik gebruik Assist om mijn vereniging strak en overzichtelijk te beheren. De software helpt me elke stap van de boekhouding en administratie bij te houden, speciaal ontworpen voor onze behoeften.

 • Eenvoudige invoer van transacties zorgt ervoor dat ik alle inkomsten en uitgaven snel kan registreren.
 • Met één klik krijg ik toegang tot een heldere staat van ontvangsten en uitgaven, ideaal voor de algemene vergadering.
 • Ik maak binnen no – time een volledig financieel overzicht, waardoor ik altijd klaar ben voor eventuele controles.
 • Checklisten en tools zijn geïntegreerd om mijn vzw – administratie moeiteloos te beheren; nooit meer papierwerk chaos.
 • Assist houdt rekening met de specifieke boekhoudkundige verplichtingen die we als vzw hebben; alles is conform de regels.
 • Mijn ledenlijst en persoonsgegevens blijven veilig op één plek bewaard, privacy is gegarandeerd.
 • De software biedt een functie voor automatische lidmaatschapsverlengingen, wat veel tijd bespaart.
 • Er zijn verschillende pakketten beschikbaar zoals assist start of assist plus, dus ik kies wat het beste past bij mijn vereniging.

Ledenbeheer en activiteitenplanning

Ledenbeheer en activiteitenplanning zijn cruciaal voor elke vereniging zonder winstoogmerk. Met Assist wordt dit een fluitje van een cent, dankzij slimme functies die de organisatie ten goede komen.

 • Leden indelen gaat heel makkelijk binnen het programma. Ik kan ze sorteren op basis van leeftijdsgroep, afdeling of trainingsgroep, wat superhandig is.
 • Functies toekennen aan leden is ook mogelijk. Zo bepaal ik moeiteloos wie welke rol binnen onze vzw vervult en houd ik alles overzichtelijk.
 • Activiteitenplannen stel ik vlot samen. De software koppelt heel gemakkelijk met systemen zoals Navision, MS Dynamics en SAP voor offsite productie.
 • Inventaris bijhouden via Assist verloopt gestroomlijnd. Dit integreert perfect met mijn bestaande ERP-systeem en zorgt dat ik nooit meer de mist in ga met onze voorraad.

Ondersteuning en assistentie

Ik weet hoe belangrijk goede ondersteuning en assistentie zijn, vooral bij het beheren van administratie en boekhouding voor verenigingen. Met Assist krijg je toegang tot die broodnodige hulp.

Het programma biedt niet alleen een basisversie, Assist START, maar ook uitgebreide functionaliteiten die je helpen om je enkelvoudige boekhouding en administratie overzichtelijk te houden.

Het gebruik van Assist staat gelijk aan het hebben van een persoonlijke boekhouder en VZW-Helper. Denk aan gedetailleerde overzichten die mij in staat stellen om financiën nauwkeurig te volgen en te rapporteren.

Het is alsof ik mijn eigen administratieve team heb, dat me helpt om efficiënter te werken binnen mijn vzw of feitelijke vereniging, zonder de kosten van extra personeel.

Een persoon gebruikt de Assist-software op een laptop met een goed georganiseerd bureau.

Uitgebreide handleiding en ondersteuning voor Assist

Assist zorgt ervoor dat gebruikers nooit alleen staan. Voor elke vraag of uitdaging is er een uitgebreide handleiding beschikbaar. Deze gids loodst je door alle aspecten van het programma, of je nu voor de eerste keer inlogt of complexe boekhoudkundige taken wilt uitvoeren.

Heldere stappenplannen maken het gemakkelijk om snel te leren en problemen zelfstandig op te lossen. Video tutorials bieden visuele ondersteuning die perfect aansluit bij de tekstuele handleidingen.

Zowel beginners als gevorderde gebruikers vinden hun weg met deze tools.

Heb je persoonlijk advies nodig, dan staat de ondersteuningsdienst klaar om te helpen. Zij beantwoorden jouw e-mails met vragen over het boekhoudprogramma van Assist geduldig en deskundig.

Dankzij deze service kan elke vereniging zonder winstoogmerk (vzw) optimaal gebruik maken van Assist, zonder onnodige vertraging. Bovendien is de ondersteuning afgestemd op de behoeften van verenigingen, wat zorgt voor directe en relevante antwoorden op jouw specifieke vragen.

Hierdoor kun je zonder zorgen de administratie van jouw vzw efficiënt beheren.

Veelgestelde vragen over Assist

Na het doornemen van de handleiding en ondersteuning zijn er natuurlijk altijd nog vragen die je kunt hebben over Assist. Ik heb enkele van de meest gestelde vragen op een rijtje gezet, zodat je snel antwoorden kunt vinden.

 • Hoe kan ik beginnen met Assist voor mijn vereniging?
 • Wat zijn de kosten verbonden aan het gebruik van Assist?
 • Is er training beschikbaar voor nieuwe gebruikers?
 • Kan ik mijn huidige ledenlijst importeren in Assist?
 • Hoe veilig is mijn data bij Assist?
 • Wordt Assist ook geüpdatet met de nieuwste functies?
 • Kan ik Assist koppelen aan andere software die we gebruiken?

Conclusie: De waarde van Assist voor verenigingen

Assist transformeert de manier waarop verenigingen de boekhouding aanpakken. Dit programma biedt een naadloze overgang van complexe spreadsheets naar gebruiksvriendelijke software.

Verenigingen besparen tijd en geld, terwijl ze toch aan alle boekhoudkundige eisen voldoen. Feitelijk is Assist een gamechanger voor financieel beheer binnen de non-profit sector. Het vereenvoudigen van administratieve taken betekent meer focus op de missie en activiteiten van je vereniging.

Laten we ervoor zorgen dat boekhouden niet langer een hindernis is, maar een springplank naar succes voor jouw organisatie.

Veelgestelde Vragen

1. Wat is het boekhoudprogramma Assist voor verenigingen?

Het boekhoudprogramma Assist is speciaal ontwikkeld voor vzw’s om hen te helpen bij het beheren van hun financiën op een overzichtelijke en efficiënte manier.

2. Welke voordelen biedt Assist voor mijn vzw?

Assist maakt de boekhouding toegankelijk en biedt heldere overzichten, waardoor je vereniging zonder winstoogmerk tijd bespaart en de nauwkeurigheid van financiële rapportages verhoogt.

3. Is Assists geschikt voor vrijwilligers zonder boekhoudkundige achtergrond?

Ja, Assist is gebruikersvriendelijk en ontworpen om ook door vrijwilligers zonder gespecialiseerde kennis van boekhouding te worden gebruikt, waardoor het eenvoudig is voor ieder lid van de vereniging.

4. Kan ik met Assist ook ledenadministratie en andere organisatorische taken beheren?

Naast de boekhouding biedt Assist ook functionaliteiten om de ledenadministratie te beheren en andere organisatorische taken van je vzw te ondersteunen, wat zorgt voor een geïntegreerde aanpak in verenigingsmanagement.

Ten slotte

Om af te sluiten zijn er een paar programma’s die ik er echt even voor je wil uitlichten. De keuze op het vlak van boekhoudsoftware is namelijk enorm! Er zijn er al ruim 150!

 • Onafhankelijk van wat je doet en voor iedereen geschikt; MKB, ZZP, dienstverlenend, of met een webshop. Dan is E-boekhouden de gevestigde naam. Dit complete pakket kun je hier gratis proberen
 • Een heel populaire speler voor de online ondernemer neemt je administratie in vogelvlucht uit handen. Online factureren? Geen probleem. Eerlijke prijs, super kwaliteit: Moneybird is je vogel. Direct gratis proberen.
 • Wanneer je als dienstverlenende ZZP’er aan de slag bent, van eenvoud houdt en de kosten laag wilt houden, dan is BUNNI een goede keuze. Deze aanbieder maakt je administratie tot een grap, zo makkelijk. Ook BUNNI heeft een gratis proefperiode.
 • Ten slotte wil ik afsluiten met mijn favoriet Moneymonk maakt het leven voor zzp’ers echt tot een feestje en beperkt de tijd voor je administratie tot minuten. Met alle functionaliteiten die je nodig hebt; uren- en rittenregistratie, projectmanagement, en BTW aangifte. Natuurlijk, met een gratis proefmaand.

Check deze toppers zeker, wanneer jij minder wilt boekhouden, meer wilt ondernemen. En altijd zicht wil hebben op je cijfers. En… jij hebt vast wel wat beters te doen, dan al die software te testen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven
Boekhoudprogramma aanbieding

Hoelang blijf je nog zoeken?

Het antwoord is dichterbij dan je denkt… Ja, echt waar. Kies dit boekhoudprogramma en bespaar zeeën van tijd.

Direct Gratis proberen