Alles wat u moet weten over het briljante boekhoudprogramma voor kleine bedrijven: boekhoudprogramma briljant

In dit artikel

Je kent het wel, die eindeloze zoektocht naar het perfecte boekhoudprogramma voor je kleine bedrijf. Gelukkig ben ik in dezelfde situatie geweest en heb ik een schat aan informatie opgediept over Briljant Account, dat door experts wordt gezien als een flexibele en gebruiksvriendelijke oplossing.

Dit artikel onthult hoe Briljant Account je administratie kan stroomlijnen en tijd kan besparen. Duik erin en ontdek de mogelijkheden!

Belangrijkste inzicht

Met de juiste boekhoudsoftware stroomlijn jij je boekhouding enorm. Hoewel het aanbod enorm is- zijn er een paar toppers die altijd terugkomen. E-boekhouden is nog altijd de populairste. Dankzij het brede scala aan functionaliteiten is voor elke type ondernemer geschikt.

Ben je dienstverlenend veeleisend om kwaliteit- maar ook qua eenvoud? Dan is Moneymonk de uitverkorene.

Probeer e-Boekhouden gratis– en volg deze link voor een gratis maand Moneymonk.

Een kleine ondernemer werkt aan zijn laptop met de Brilliant Account software in een kantooromgeving, gericht op portretfotografie.

Samenvatting

 • Briljant Boekhoudprogramma is een totaaloplossing die tijd bespaart en fouten vermindert door de mogelijkheid om verschillende boekhoudkundige taken in één systeem uit te voeren.
 • Door integratie met webshops en facturatieplatformen zoals Billit, automatiseert Briljant veel administratieve processen, wat leidt tot efficiëntere bedrijfsvoering.
 • Het boekhoudprogramma van Briljant is gebruiksvriendelijk en biedt functies zoals het importeren van bankafschriften, het beheren van afschrijvingen en het opstellen van gedetailleerde rapportages.
 • Multi – periode functionaliteit en ondersteuning voor meerdere gebruikers maken samenwerken eenvoudig, terwijl educatieve bronnen en een bereikbare helpdesk zorgen voor deskundige ondersteuning.
 • Briljant vereenvoudigt niet alleen de dagelijkse boekhoudkundige taken met geavanceerde functies maar zorgt ook voor nauwkeurigheid en snelheid in financieel beheer.

Over Briljant Boekhoudprogramma

Laten we eens dieper ingaan op het Briljant Boekhoudprogramma, een tool die specifiek ontworpen is om de financiële administratie van kleine bedrijven te vereenvoudigen en te stroomlijnen.

Dit systeem, geleverd door Wolters Kluwer, is meer dan alleen een programma; het is een complete oplossing die helpt bij het effectief beheren van boekhoudkundige taken.

Briljant Administrator

Briljant Administrator is mijn redder in nood voor mijn kleine bedrijf. Het biedt een volledige administratieve oplossing waarmee ik alles op orde kan houden. Of het nu gaat om facturen, klantenbeheer of voorraad, Briljant Administrator stelt mij in staat al deze taken moeiteloos te beheren.

Het werkt perfect samen met Briljant Account van Wolters Kluwer, waardoor ik verkoop-, aankoop- en voorraadbeheer nog efficiënter kan uitvoeren.

Het beste is dat beide programma’s gebruikmaken van één gemeenschappelijk bestand voor klanten en leveranciers als ze samen zijn geïnstalleerd. Dit bespaart tijd en voorkomt fouten omdat ik niet steeds dezelfde informatie in verschillende tools hoef in te voeren.

Met Briljant Administrator beheer ik mijn bedrijfsprocessen met gemak, waardoor ik meer tijd overhoud voor wat echt belangrijk is: mijn klanten en de groei van mijn bedrijf.

De voordelen van Briljant

Nu we het hebben gehad over Briljant Administrator, laten we eens kijken wat Briljant Account allemaal te bieden heeft. Kleine bedrijven en boekhouders zullen tal van voordelen ontdekken die hun dagelijkse werkzaamheden vereenvoudigen.

 • Totaaloplossing: Het programma staat bekend als een totaaloplossing, wat betekent dat je een verscheidenheid aan taken kunt uitvoeren zonder tussen verschillende applicaties te moeten schakelen. Dit bespaart tijd en vermindert de kans op fouten.
 • Efficiënte verwerking: Facturen en bankafschriften kunnen snel worden ingevoerd en verwerkt, waardoor de administratie van jouw bedrijf soepeler loopt en jij meer tijd overhoudt voor andere belangrijke taken.
 • Gebruiksvriendelijk: Met een goed georganiseerd hoofdmenu en intuïtieve knoppenbalk is navigeren door het programma een fluitje van een cent, zelfs voor mensen die niet technisch onderlegd zijn.
 • Veelzijdigheid: Omdat Briljant Account voldoet aan de behoeften van zowel professionele boekhouders als kleine bedrijfseigenaren, is het gemakkelijk om het programma af te stemmen op jouw specifieke wensen.
 • Analytische mogelijkheden: Je kunt dieper in jouw financiën duiken met uitgebreide analytische boekhoudopties die beschikbaar zijn binnen Briljant Account.
Een persoon gebruikt het Briljant Boekhoudprogramma op een modern kantoorbureau.

Het Briljant Account van Wolters Kluwer

Laten we dieper duiken in de wereld van het Briljant Account, ontwikkeld door niemand minder dan Wolters Kluwer. Dit account is meer dan alleen een boekhoudplatform; het is een hub voor financieel beheer die bedrijven transformeert.

Kenmerken en mogelijkheden

Ik gebruik het Briljant Boekhoudprogramma en sta telkens weer versteld van de functies die mijn administratie vereenvoudigen. Hier zijn enkele van de meest opvallende kenmerken en mogelijkheden.

 • Hoofdmenu met knoppenbalk: Dit zorgt voor een eenvoudige navigatie door het programma, waardoor ik snel toegang krijg tot verschillende onderdelen van mijn boekhouding.
 • Factuurverwerking: In no-time verwerk ik uitgaande en binnenkomende facturen, wat mij veel tijd bespaart in mijn dagelijkse werkzaamheden.
 • Bankafschriften importeren: Met een klik kunnen banktransacties geïmporteerd worden, waardoor mijn financiële overzicht altijd up-to-date is.
 • Btw-aangiftes voorbereiden: Het systeem genereert automatisch de nodige rapporten, waardoor ik foutloos mijn btw-aangiftes kan indienen.
 • Afschrijvingen beheersen: Voor elk bedrijfsmiddel registreer ik moeiteloos de afschrijvingen zonder het overzicht te verliezen.
 • Rapportage tools: Er zijn diverse rapporten samen te stellen die mij helpen bij het maken van weloverwogen beslissingen voor mijn bedrijf.
 • Multi-periode functionaliteit: Dit laat me toe om in verschillende boekjaren te werken, zonder verwarring of data overlap.
 • Ondersteuning voor meerdere gebruikers: Ik kan makkelijk samenwerken met collega’s of externe boekhouders door dit multi-user systeem.
 • Educational resources : Wolters Kluwer biedt uitstekend materiaal aan dat mij helpt om bekwaam gebruik te maken van alle functies.
 • Helpdesk bereikbaarheid: Als er problemen optreden, staat er altijd een team klaar om mij te helpen met praktische oplossingen.

Integratie met Billit

Mijn Briljant Account werkt perfect samen met Billit. Deze koppeling zorgt ervoor dat facturen als gestructureerde elektronische bestanden automatisch mijn boekhouding inrollen. Het gaat hier om UBL-bestanden die zonder moeite worden geïmporteerd.

Dit proces bespaart mij niet alleen veel tijd, maar ook de kans op fouten neemt af. Alles wordt overzichtelijker en ik houd meer tijd over voor andere belangrijke zaken.

Deze integratie automatiseert een groot deel van mijn administratie door het invoeren en verwerken van CODA-bestanden. Eenmaal gekoppeld, hoef ik me geen zorgen meer te maken over het handmatig overzetten van gegevens.

Dit is echt een gamechanger voor de efficiëntie van mijn bedrijf. Facturen komen netjes op hun plek en ik kan mijn financiën in real-time volgen zonder dat ik constant handmatig moet bijwerken.

Groep zakelijke professionals bespreken financiële gegevens in modern kantoor.

Webshop integratie met Briljant

Integratie van je webshop met Briljant Boekhoudprogramma kan een gamechanger zijn voor je online business. Het stroomlijnt processen door automatisering, wat leidt tot efficiëntere administratie en beter inzicht in je financiën.

Het belang van naadloze integratie

Naadloze integratie tussen mijn webshop en het Briljant Boekhoudprogramma verandert echt het spel. Het betekent dat verkopen automatisch worden bijgewerkt in mijn boekhouding, zonder dat ik handmatig gegevens hoef over te zetten.

Dit bespaart me een hoop tijd en verkleint de kans op fouten. Elke bestelling die binnenkomt via de webshop wordt direct en correct verwerkt in Briljant, zodat mijn voorraadgegevens en financiële overzichten altijd up-to-date zijn.

Het gemak waarmee Briljant Account samenwerkt met Briljant Administrator is ook iets om niet te onderschatten. Ik kan me richten op het uitbouwen van mijn bedrijf, terwijl ik erop vertrouw dat de integratie soepel loopt.

De efficiëntie van mijn bedrijfsprocessen is merkbaar gestegen. Dat geeft mij als ondernemer meer tijd om te investeren in groei en innovatie.

Soorten koppelingen en hun voordelen

Ik beheer mijn eigen kleine webshop en snap hoe belangrijk het is om alles efficiënt te laten lopen. Daarom vind ik de koppelingen tussen mijn webshop en boekhoudprogramma Briljant zo waardevol.

 1. Productkoppeling zorgt ervoor dat alle productgegevens automatisch gesynchroniseerd worden tussen de webshop en Briljant. Dit bespaart veel tijd omdat ik productinformatie niet dubbel hoef in te voeren.
 2. Voorraadbeheerkoppeling helpt mij real-time inzicht te houden in mijn voorraadniveaus. Vermijd verrassingen, want deze functie waarschuwt me als de voorraad laag is.
 3. Orderkoppeling automatiseert het verkoopproces volledig, vanaf het moment dat een klant een bestelling plaatst tot het updaten van de boekhouding. Dit maakt het makkelijk om bestellingen snel en correct af te handelen.
 4. Factuurkoppeling stelt me in staat om facturen direct vanuit Briljant naar klanten te sturen zonder extra administratieve stappen. Klanten ontvangen hierdoor sneller hun facturen, wat leidt tot een betere service.
 5. Betalingsverwerking wordt ook eenvoudiger met Briljant’s koppeling die betalingen traceert en verwerkt zodra ze binnenkomen. De cashflow blijft op peil, doordat ik direct zie welke betalingen zijn gedaan.
 6. Analyse – en rapportagetools geven me gedetailleerde inzichten over verkoopprestaties en financiën, zodat ik strategische beslissingen kan nemen gebaseerd op actuele gegevens.

Het gebruik van Briljant Boekhoudprogramma

Ontdek hoe het Briljant Boekhoudprogramma het leven van kleine ondernemers aanzienlijk kan vereenvoudigen. Van gestroomlijnde factuurverwerking tot het moeiteloos importeren van financiële documenten, dit systeem is ontworpen om uw administratieve taken efficiënt te beheren.

Factuurverwerking en bankafschriften

Ik gebruik Briljant Boekhoudprogramma voor mijn factuurverwerking en bankafschriften, en het maakt mijn boekhoudkundige taken een stuk makkelijker. Met dit systeem kan ik snel en efficiënt werken.

 • Bankafschriften importeer ik direct in het programma, wat mij een duidelijk overzicht geeft van mijn financiële status.
 • Verkoopfacturen die ik aanmaak in Briljant Administrator lees ik eenvoudig in, waardoor de consistente datastroom gewaarborgd blijft.
 • De automatische koppeling met de bank zorgt ervoor dat transacties real-time verwerkt worden, wat tijd bespaart.
 • Ik voer betalingen uit en volg ontvangsten nauwkeurig op, zodat er altijd een accurate stand van zaken is.
 • Het matchen van binnenkomende en uitgaande betalingen met de juiste facturen gebeurt bijna moeiteloos, wat fouten voorkomt.
 • Analytisch boekhouden integreer ik ook binnen Briljant, waardoor ik gedetailleerde rapportages kan opstellen over kosten en opbrengsten.

Importeren van UBL-facturen en CODA-bestanden

Het importeren van UBL-facturen en CODA-bestanden in Briljant maakt boekhouding een stuk efficiënter. Om UBL-facturen te kunnen verwerken, moet ik eerst de module Kluwer Exchange UBL installeren.

 • Om te beginnen download en installeer ik de Kluwer Exchange UBL module. Dit zorgt ervoor dat mijn Briljant Boekhoudprogramma kan communiceren met de gestandaardiseerde UBL-factuurformaten.
 • Vervolgens richt ik mijn aandacht op de CODA – bestanden. Deze bestanden bevatten gedetailleerde informatie over banktransacties die ik wil importeren in mijn boekhoudsysteem.
 • Ik zorg ervoor dat ik weet hoe de koppelingen gemaakt moeten worden tussen facturen, klanten, leveranciers of rekeningen bij het importeren. Deze stap is cruciaal voor een correcte administratie.
 • Daarna volgt het eigenlijke importproces van de CODA – bestanden in Briljant Account. Dit proces verloopt vaak naadloos, wat mij veel tijd bespaart.

Meer Weten over Briljant Boekhoudprogramma

Ik ontdek elke dag hoe Briljant Account mijn boekhoudkundige taken vereenvoudigt. Met een paar muisklikken heb ik toegang tot alle nodige functies en overzichtelijke menu’s die navigeren door financiële gegevens een fluitje van een cent maken.

Het is duidelijk ontworpen met zowel boekhoudprofessionals als kleine ondernemers in gedachten, wat resulteert in een naadloze ervaring van begin tot eind.

Als ondernemer weet ik dat het bijhouden van mijn boekhouding cruciaal is, of ik het nu zelf doe of uitbesteed. Briljant Boekhoudprogramma biedt een complete set gereedschappen die voldoet aan de hoogste standaarden.

Belangrijke kenmerken zoals factuurverwerking, bankintegratie en duidelijke rapportages maken het beheren van mijn financiën niet alleen mogelijk, maar ook aangenamer. Ik hoef me geen zorgen te maken over complexiteit; het programma brengt functionaliteit en gebruiksgemak perfect samen.

Conclusie

Heeft u het gevoel dat uw financiële administratie een boost nodig heeft? Briljant Boekhoudprogramma komt als geroepen voor kleine bedrijven die streven naar efficiëntie en eenvoud.

Ontdek hoe gemakkelijk het is om facturen te verwerken, bankafschriften bij te houden en BTW-aangiftes voor te bereiden met dit veelzijdige pakket. Vergeet niet de naadloze integratie met webshops en andere handige functies die het leven van een ondernemer makkelijker maken.

Sta stil bij de voordelen en laat Briljant u helpen uw bedrijfsfinanciën naar een hoger niveau te tillen.

Veelgestelde Vragen

1. Wat zijn functionele cookies en hoe werkt het met boekhoudprogramma briljant?

Functionele cookies zorgen ervoor dat het boekhoudprogramma briljant goed werkt door bijvoorbeeld uw voorkeuren te onthouden en op te slaan. Dit maakt het gebruik van het programma gemakkelijker voor kleine bedrijven.

2. Is het boekhoudprogramma briljant veilig voor mijn gegevens?

Zeker, het boekhoudprogramma briljant gebruikt moderne technologieën om je gegevens te beschermen, waarbij functionele cookies bijdragen aan de veiligheid en functionaliteit van het systeem.

3. Kan ik het boekhoudprogramma briljant eenvoudig installeren?

Ja, het installatieproces van het boekhoudprogramma briljant is ontworpen om snel en zonder complicaties te verlopen, zodat u direct aan de slag kunt.

4. Helpt boekhoudprogramma briljant mij ook met btw-aangiften?

Absoluut, boekhoudprogramma briljant heeft functies die kleine bedrijven helpen met hun btw-aangiften, waardoor administratieve processen efficiënter worden.

Ten slotte

Om af te sluiten zijn er een paar programma’s die ik er echt even voor je wil uitlichten. De keuze op het vlak van boekhoudsoftware is namelijk enorm! Er zijn er al ruim 150!

 • Onafhankelijk van wat je doet en voor iedereen geschikt; MKB, ZZP, dienstverlenend, of met een webshop. Dan is E-boekhouden de gevestigde naam. Dit complete pakket kun je hier gratis proberen
 • Een heel populaire speler voor de online ondernemer neemt je administratie in vogelvlucht uit handen. Online factureren? Geen probleem. Eerlijke prijs, super kwaliteit: Moneybird is je vogel. Direct gratis proberen.
 • Wanneer je als dienstverlenende ZZP’er aan de slag bent, van eenvoud houdt en de kosten laag wilt houden, dan is BUNNI een goede keuze. Deze aanbieder maakt je administratie tot een grap, zo makkelijk. Ook BUNNI heeft een gratis proefperiode.
 • Ten slotte wil ik afsluiten met mijn favoriet Moneymonk maakt het leven voor zzp’ers echt tot een feestje en beperkt de tijd voor je administratie tot minuten. Met alle functionaliteiten die je nodig hebt; uren- en rittenregistratie, projectmanagement, en BTW aangifte. Natuurlijk, met een gratis proefmaand.

Check deze toppers zeker, wanneer jij minder wilt boekhouden, meer wilt ondernemen. En altijd zicht wil hebben op je cijfers. En… jij hebt vast wel wat beters te doen, dan al die software te testen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven
Boekhoudprogramma aanbieding

Hoelang blijf je nog zoeken?

Het antwoord is dichterbij dan je denkt… Ja, echt waar. Kies dit boekhoudprogramma en bespaar zeeën van tijd.

Direct Gratis proberen