De ultieme gids voor het beste boekhoudprogramma voor bvba’s: vind het perfecte boekhoudprogramma bvba

In dit artikel

Als ondernemer weet ik hoe uitdagend het kan zijn om de financiële administratie van je bvba op orde te houden. Gelukkig heb ik, na talloze uren onderzoek en vergelijkingen, dé manier gevonden om deze klus efficiënter te maken.

In dit artikel ontdek je de beste boekhoudprogramma’s die niet alleen tijd besparen maar ook zorgen voor een feilloos financieel overzicht. Lees snel verder en maak boekhouden eenvoudiger dan ooit!

Belangrijkste inzicht

Met de juiste boekhoudsoftware stroomlijn jij je boekhouding enorm. Hoewel het aanbod enorm is- zijn er een paar toppers die altijd terugkomen. E-boekhouden is nog altijd de populairste. Dankzij het brede scala aan functionaliteiten is voor elke type ondernemer geschikt.

Ben je dienstverlenend veeleisend om kwaliteit- maar ook qua eenvoud? Dan is Moneymonk de uitverkorene.

Probeer e-Boekhouden gratis– en volg deze link voor een gratis maand Moneymonk.

Een modern kantoorbureau met computer, rekenmachine en georganiseerde financiële documenten.

Samenvatting

 • Kies voor een online boekhoudprogramma dat automatisering en remote toegang combineert voor efficiënt financieel beheer.
 • Zorg voor een programma met sterke beveiliging zoals versleuteling en tweestapsverificatie om je data te beschermen.
 • Het juiste boekhoudprogramma biedt real – time inzicht in je financiën en synchroniseert automatisch met banktransacties.
 • Overweeg extra modules zoals facturatie, projectmanagement en voorraadbeheer om je boekhoudsoftware naar een hoger niveau te tillen.
 • Met een aanpasbaar programma zoals Sage Business Cloud kun je een boekhoudoplossing op maat krijgen die meegroeit met je bvba.

Wat is een online boekhoudprogramma?

Een online boekhoudprogramma is een softwareoplossing die via het internet toegankelijk is en waarmee ik als ondernemer mijn financiële administratie efficiënt kan beheren. Het stelt mij in staat om overal en altijd mijn boekhouding bij te houden, zolang ik maar toegang tot het internet heb.

Mogelijkheden van een online boekhoudprogramma

Online boekhouden verandert hoe we onze financiële zaken beheren. Het biedt allerlei functies die mijn leven als ondernemer een stuk makkelijker maken. Hier zijn enkele van de mogelijkheden:

 • Automatisering van boekhoudkundige processen: Met één klik zet ik banktransacties om in boekingen. Dit scheelt mij veel tijd.
 • Toegang op afstand: Ik kan overal met internetverbinding mijn financiële situatie bekijken en beheren, of ik nu thuis ben of op reis.
 • Integratie met banken: Het programma synchroniseert moeiteloos met mijn bankrekening, wat betekent dat transacties snel worden bijgewerkt.
 • Facturatiemogelijkheden: Ik maak en verstuur facturen direct vanuit het systeem, waardoor mijn klanten vlot betalen.
 • Rapportage en analyse: De software genereert nuttige rapporten die me helpen de stand van zaken te begrijpen en slimme beslissingen te nemen.
 • Cloudgebaseerde opslag: Alle gegevens zijn veilig opgeslagen in de cloud, zo raak ik nooit iets kwijt en is alles goed beveiligd tegen externe bedreigingen.
 • Multi-user toegang: Mijn teamleden kunnen tegelijkertijd werken aan de boekhouding, wat samenwerking stimuleert en efficiëntie verhoogt.
 • Ondersteuning bij btw-aangifte : De software helpt me correcte btw-aangiftes voor te bereiden, waardoor ik voldoe aan alle wettelijke eisen.
Een zakenman werkt aan een laptop met financiële grafieken in een moderne kantooromgeving.

Voordelen van online boekhoudsoftware voor bvba’s

Ontdek de veelzijdigheid van online boekhoudsoftware en hoe het uw bvba kan transformeren naar een efficiëntere onderneming, zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over financiële administratie.

Real-time financieel overzicht

Met een online boekhoudprogramma heb ik mijn financiën altijd onder controle. Veranderingen in mijn cashflow zijn direct zichtbaar, waardoor ik snel kan bijsturen waar nodig. Dit is cruciaal voor mijn bvba omdat elke financiële beslissing directe impact heeft op de toekomst van mijn bedrijf.

Dagelijkse banktransacties worden automatisch bijgewerkt, dus ik zie meteen hoeveel geld beschikbaar is en waar het naartoe gaat.

Het realiseren van dit overzicht is eenvoudig als ik kies voor het juiste boekhoudprogramma. E-boekhouden biedt bijvoorbeeld zo’n functie en maakt dubbele boekhouding een fluitje van een cent.

Geen verrassingen aan het einde van de maand of bij het kwartaaloverzicht; ik sta stevig aan het roer van mijn financiën. Hiermee is de overgang naar de volgende feature, zoals een eenvoudige setup en gebruik, naadloos.

Eenvoudige setup en gebruik

Een gebruiksvriendelijke setup is cruciaal voor mij als ondernemer van een bvba. Ik wil snel aan de slag kunnen zonder verstrikt te raken in complexe installatieprocedures. Gelukkig vind je tegenwoordig boekhoudprogramma’s die binnen enkele minuten geïnstalleerd zijn.

Je hoeft alleen je basisgegevens en e-mailadres in te voeren, en klaar is Kees. Dat bespaart niet alleen tijd, maar ook een hoop stress.

Het gebruiksgemak van het programma speelt een grote rol in mijn dagelijkse taken. Ik kies daarom voor software die intuïtief werkt en waarbij ik met slechts enkele klikken mijn facturen kan beheren.

Alles is ontworpen om het mij gemakkelijker te maken, zodat ik mij kan focussen op wat echt telt: mijn kmo laten groeien en bloeien.

Automatische synchronisatie met uw bank

Stel je voor dat je bankafschriften iedere dag vanzelf up-to-date zijn in je boekhoudprogramma. Dat is precies wat automatische synchronisatie met je bank doet. Het bespaart me niet alleen een hoop tijd, maar zorgt er ook voor dat fouten voorkomen worden.

Elke transactie wordt veilig en direct verwerkt, waardoor ik altijd een actueel financieel overzicht heb.

Deze feature maakt het leven van een bvba-beheerder een stuk comfortabeler. Geen handmatige invoer of het risico op dubbele gegevens meer, omdat mijn boekhoudsoftware het zware werk uit handen neemt.

Bankkoppeling automatiseert de dagelijkse administratie en ik weet dat mijn cijfers kloppen. Een betrouwbare administratie is goud waard voor kmo’s en met deze tool kan ik daarop vertrouwen.

Een accountant werkt aan zijn bureau met een laptop te midden van grafieken en een stadsgezicht.

Veiligheid van online boekhoudsoftware

Ik houd altijd mijn ogen open voor de beveiligingsaspecten van online boekhoudsoftware. Het is tenslotte mijn financiële informatie die op het spel staat. Sterke versleuteling is het minimum wat ik zoek in een programma.

Zo zijn mijn gegevens beschermd tegen hackers en cyberaanvallen. Ook kies ik voor software waarbij tweestapsverificatie mogelijk is, waardoor alleen ik toegang heb tot mijn account, zelfs als iemand anders mijn wachtwoord zou raden.

Een ander element dat ik nooit negeer is de reputatie van de aanbieder. Ik lees gebruikerservaringen en zoek naar keurmerken die de veiligheid van de software aantonen. Regelmatige back-ups en een herstelfunctie zijn cruciaal voor het geval er toch iets mis gaat.

Ik wil er zeker van zijn dat als er iets fout gaat, mijn belangrijke kmo-gegevens veilig terug te halen zijn. Nu ik weet dat mijn boekhouding beschermd is, kan ik me richten op het vinden van het perfecte boekhoudprogramma voor mijn bvba.

Het vinden van het perfecte boekhoudprogramma voor bvba’s

Het kiezen van een boekhoudprogramma dat past bij jouw bvba betekent goed kijken naar wat jouw onderneming nodig heeft. Denk aan functies zoals facturatie, voorraadbeheer en projectmanagement.

Elk bedrijf is uniek, dus een op-maat-gemaakte oplossing werkt het best. Je wilt software die meegroeit met jouw bedrijfsvoering en die makkelijk integreert met andere systemen.

Een uitmuntend boekhoudprogramma maakt jouw leven eenvoudiger. Het automatiseert dagelijkse taken en geeft inzicht in je financiën met een paar klikken. Zorg ervoor dat het programma voldoet aan de wettelijke eisen en kijk of het mogelijkheden biedt voor samenwerking met je accountant.

Dit bespaart niet alleen tijd, maar ook geld, waardoor jij je kunt focussen op dat waar je goed in bent: ondernemen.

Sage Business Cloud: op maat gemaakte oplossing voor elke onderneming

Met Sage Business Cloud vind je een boekhoudprogramma dat zich naadloos aanpast aan de eigenheid van jouw bvba, ideaal voor wie een persoonlijke touch in zijn financiële administratie zoekt.

Sage BOB Expert

Ik zie Sage BOB Expert als een ideale partner voor kmo’s die een deel van hun boekhouding self-service willen aanpakken met krachtige ERP-software. Dit systeem is speciaal ontworpen om te voldoen aan de unieke eisen van elke onderneming, groot of klein.

Het integreert moeiteloos functies zoals factuurbeheer, commercieel management, CRM, en zelfs voorraadbeheer. Deze flexibiliteit maakt het een sterke bondgenoot in de wereld van cijfers en financiële overzichten.

Wat mij echt enthousiast maakt, is de revolutionaire interface die Sage BOB heeft gelanceerd in België. Deze gebruiksvriendelijke omgeving brengt geavanceerde boekhoudkundige mogelijkheden binnen handbereik van de gebruiker.

Dagelijks beheer wordt een fluitje van een cent met toegang tot financiële gegevens, sales management en tal van andere tools. Ik kan zoeken naar termen als sage bob prijs of sage bob 50 voor meer specifieke opties die bij mijn bedrijf passen.

Kortom, met Sage BOB Expert houd ik de controle over mijn boekhouding terwijl ik profiteer van professional-grade resources.

Sage BOB

Na de geavanceerde mogelijkheden van Sage BOB Expert te hebben besproken, richten we ons nu op Sage BOB, de vereenvoudigde versie die ideaal is voor de behoeften van kmo’s. Deze boekhoudsoftware past zich aan de grootte en sector van je onderneming aan, waardoor je financiële beheer gestroomlijnd en efficiënt verloopt.

Met Sage BOB krijg je toegang tot een breed scala aan boekhoudkundige tools, waaronder integratie met ERP-oplossingen voor uitgebreide zakelijke beheerfuncties. Het is ontworpen om je dagelijkse boekhoudkundige taken te vereenvoudigen zonder in te leveren op de kracht van professionele financiële rapportage.

Gebruiksvriendelijkheid staat centraal bij Sage BOB. Je hebt geen uren training nodig om aan de slag te gaan. De interface is intuïtief en gericht op het stroomlijnen van je werkproces, zodat je meer tijd overhoudt voor wat echt belangrijk is: het runnen en laten groeien van je bedrijf.

De software wordt ook voortdurend bijgewerkt om ervoor te zorgen dat je beschikt over de nieuwste functies en beveiliging, en dankzij de cloud-integratie heb je overal en altijd toegang tot je financiële gegevens.

Zo houdt Sage BOB je altijd een stap voor in het complexe landschap van bedrijfsfinanciën.

Extra functies van een boekhoudprogramma

Naast de basisfunctionaliteit, zijn er diverse extra modules beschikbaar die je boekhoudprogramma kunnen transformeren tot een alles-in-één bedrijfsoplossing—lees verder en ontdek hoe deze jouw bvba naar een hoger niveau kunnen tillen.

Facturatie module

Als ondernemer weet ik hoe belangrijk het is om een efficiënte facturatie te hebben. De facturatie module in boekhoudsoftware staat toe om snel professionele facturen te maken, die perfect jouw bedrijf representeren.

Het automatiseert processen zoals het versturen van facturen en het bijhouden van betalingen. Dit bespaart tijd en vermindert de kans op fouten. Het mooiste is dat alles in één systeem zit, wat betekent dat mijn facturatietools naadloos samenwerken met mijn boekhouding.

Ik geniet ook van de mogelijkheid om facturen aan te passen naar de huisstijl van mijn bvba en ze als PDF direct naar klanten te sturen. Met deze module kan ik moeiteloos opvolgen wie al betaald heeft en wie nog een herinnering nodig heeft.

Dit houdt mijn cashflow gezond en mijn administratie transparant. Zulke innovaties maken het kiezen van de juiste boekhoudsoftware met ingebouwde facturatiemogelijkheden een slimme zet voor elke kmo.

Projectmanagement module

Mijn ervaring met de projectmanagement module van Silvasoft verandert echt hoe ik mijn projecten beheer. Deze tool stelt me in staat om elk aspect van mijn project te plannen, op te delen in fasen en alles strak te organiseren in een overzichtelijke agenda.

Dankzij deze functionaliteit houd ik gemakkelijk deadlines bij en zorg ik ervoor dat elk teamlid op de hoogte is van de huidige stand van zaken.

Deze module maakt het ook mogelijk om mijn projectregistratie nauwkeurig bij te houden, wat een zegen is voor het overzichtelijk houden van mijn financiën. Ik zie direct welke taken de meeste tijd en middelen opslorpen en kan bijsturen waar nodig.

Kortom, met Silvasoft’s projectmanagement software heb ik een betaalbare en krachtige tool in handen die perfect aansluit bij de dynamiek van kmo’s. Nu, laten we eens kijken naar de product- en voorraadbeheer module die ook essentieel is voor mijn bedrijfsvoering.

Product- en voorraadbeheer module

Naast het managen van projecten, speelt een efficiënt voorraadsysteem een cruciale rol binnen mijn bedrijf. Ik zorg ervoor dat de product- en voorraadbeheermodule uit mijn boekhoudprogramma naadloos aansluit bij de behoeften van mijn onderneming.

Deze tool stelt me in staat om mijn voorraad te beheren en af te stemmen op de inkoop- en verkoopprocessen, wat essentieel is voor een gestroomlijnde bedrijfsvoering.

Met deze module houd ik real-time zicht op mijn voorraadniveaus en kan ik gemakkelijk inspelen op veranderingen in de vraag. Het helpt mij het over- of onderstockeren van producten te voorkomen, wat uiteindelijk kosten bespaart en de klanttevredenheid verhoogt.

Dankzij accurate rapportages en analyses maak ik beter gefundeerde beslissingen over aankopen en houd ik controle over mijn voorraadbeheer. Dit alles draagt bij aan succesvol kmo-beheer en stelt mij in staat te groeien met mijn onderneming.

Conclusie

We hebben een reis gemaakt langs de vele paden van boekhoudsoftware voor bvba’s. Jullie weten nu welke functies belangrijk zijn en hoe deze jullie bedrijfsvoering kunnen versoepelen.

Vraag jezelf af: welk programma past het beste bij mijn bedrijf? Bedenk hoe tijdsbesparing en nauwkeurigheid jouw succes kunnen versnellen. Vergeet niet, de juiste tool is daarbuiten en wacht op jouw ontdekking.

Zet die stap vooruit, kies wijs, en laat je onderneming bloeien!

Veelgestelde Vragen

1. Waarom is het belangrijk voor kmo’s om het juiste boekhoudprogramma te kiezen?

Voor kmo’s is het selecteren van het juiste boekhoudprogramma cruciaal omdat het helpt bij het efficiënt beheren van financiën en voldoen aan wettelijke vereisten.

2. Waar let ik op bij het kiezen van een boekhoudprogramma voor mijn BVBA?

Kies een boekhoudprogramma dat past bij de behoeften van je BVBA, met functies zoals gebruiksgemak, automatiseringsmogelijkheden, en ondersteuning bij belastingaangifte.

3. Kan een boekhoudprogramma tijd besparen voor mijn kleine onderneming?

Ja, een goed boekhoudprogramma kan veelvoorkomende boekhoudtaken automatiseren, wat tijd bespaart en fouten vermindert voor kmo’s.

4. Hoe verbetert een boekhoudprogramma de nauwkeurigheid van mijn bedrijfsfinanciën?

Een boekhoudprogramma helpt bij het nauwkeurig bijhouden van inkomsten en uitgaven, zorgt voor correcte rapportages en vermindert de kans op menselijke fouten bij bvba’s.

Ten slotte

Om af te sluiten zijn er een paar programma’s die ik er echt even voor je wil uitlichten. De keuze op het vlak van boekhoudsoftware is namelijk enorm! Er zijn er al ruim 150!

 • Onafhankelijk van wat je doet en voor iedereen geschikt; MKB, ZZP, dienstverlenend, of met een webshop. Dan is E-boekhouden de gevestigde naam. Dit complete pakket kun je hier gratis proberen
 • Een heel populaire speler voor de online ondernemer neemt je administratie in vogelvlucht uit handen. Online factureren? Geen probleem. Eerlijke prijs, super kwaliteit: Moneybird is je vogel. Direct gratis proberen.
 • Wanneer je als dienstverlenende ZZP’er aan de slag bent, van eenvoud houdt en de kosten laag wilt houden, dan is BUNNI een goede keuze. Deze aanbieder maakt je administratie tot een grap, zo makkelijk. Ook BUNNI heeft een gratis proefperiode.
 • Ten slotte wil ik afsluiten met mijn favoriet Moneymonk maakt het leven voor zzp’ers echt tot een feestje en beperkt de tijd voor je administratie tot minuten. Met alle functionaliteiten die je nodig hebt; uren- en rittenregistratie, projectmanagement, en BTW aangifte. Natuurlijk, met een gratis proefmaand.

Check deze toppers zeker, wanneer jij minder wilt boekhouden, meer wilt ondernemen. En altijd zicht wil hebben op je cijfers. En… jij hebt vast wel wat beters te doen, dan al die software te testen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven
Boekhoudprogramma aanbieding

Hoelang blijf je nog zoeken?

Het antwoord is dichterbij dan je denkt… Ja, echt waar. Kies dit boekhoudprogramma en bespaar zeeën van tijd.

Direct Gratis proberen