Het perfecte boekhoudprogramma voor zelfstandigen: alles wat je moet weten over boekhoudprogramma’s, inclusief boekhoudprogramma cashaca

In dit artikel

Als zelfstandige weet ik hoe het kiezen van het juiste boekhoudprogramma je nachtrust kan beïnvloeden. Net als jij, zat ik ook tegenover een berg van opties, maar gelukkig heb ik de weg door de boekhoudjungle al voor je gebaand.

In dit artikel leid ik je door de belangrijkste kenmerken en help ik je bij het vinden van het boekhoudprogramma dat naadloos aansluit bij jouw noden, inclusief een blik op Cashaca.

Ontdek jouw administratieve match!

Belangrijkste inzicht

Met de juiste boekhoudsoftware stroomlijn jij je boekhouding enorm. Hoewel het aanbod enorm is- zijn er een paar toppers die altijd terugkomen. E-boekhouden is nog altijd de populairste. Dankzij het brede scala aan functionaliteiten is voor elke type ondernemer geschikt.

Ben je dienstverlenend veeleisend om kwaliteit- maar ook qua eenvoud? Dan is Moneymonk de uitverkorene.

Probeer e-Boekhouden gratis– en volg deze link voor een gratis maand Moneymonk.

Een goed georganiseerd kantoor met moderne en traditionele elementen.

Samenvatting

 • Kies een boekhoudprogramma zoals Cashaca dat speciaal ontworpen is voor zelfstandigen en helpt bij het vereenvoudigen van boekhoudkundige processen.
 • Vergelijk de prijzen en functionaliteiten van verschillende boekhoudprogramma’s; Cashaca biedt een gratis basisversie die aantrekkelijk kan zijn voor starters.
 • Let op de gebruiksvriendelijkheid en beschikbaarheid van klantenservice; een goed boekhoudprogramma is intuïtief en biedt ondersteuning via e-mail, chat of telefonisch.
 • Controleer of het boekhoudprogramma koppelingen ondersteunt met banken en of je eenvoudig overzichten kunt genereren en je btw-aangifte kunt indienen.
 • Gebruikerservaringen zijn belangrijk; kijk naar feedback van andere zelfstandigen om te zien hoe een programma zoals Cashaca wordt gewaardeerd in termen van gebruiksgemak en efficiëntie.

Belangrijke kenmerken van een boekhoudprogramma voor zelfstandigen

Als zelfstandige is een efficiënte boekhouding cruciaal voor jouw succes en groei. Een goed boekhoudprogramma vormt de ruggengraat van je financiële administratie, het selecteren ervan vraagt daarom om een weloverwogen keuze die aansluit bij jouw unieke bedrijfsbehoeften.

Functionaliteiten

Met een boekhoudprogramma als e-Boekhouden houd ik mijn financiën feilloos bij. Ik boek omzet en kosten, regel belastingaangifte en beheer afschrijvingen – allemaal via één gebruiksvriendelijk platform.

Het fijne is de scan en herken functie die mijn bonnetjes direct digitaliseert en toevoegt aan de boekhouding. Dit bespaart me zeeën van tijd.

Zo’n programma biedt een privacy voorkeur centrum, wat betekent dat mijn gegevens veilig zijn. En als ik vragen heb, staat de fiscale hulplijn klaar om mij te helpen. Geen stapels papier meer voor mij; met deze tools werk ik snel en efficiënt, of ik nu op mijn iPhone of Android toestel zit.

Ideaal voor zzp’ers die hun boekhoudkundige taken slim willen aanpakken.

Gebruiksvriendelijkheid

Ik kijk altijd naar hoe makkelijk een boekhoudprogramma te gebruiken is, want tijd is geld, vooral voor zelfstandigen zoals ik. Een programma moet intuïtief zijn; je wilt niet uren besteden aan het uitvogelen hoe je een eenvoudige taak zoals het invoeren van een btw bedrag moet uitvoeren.

Daarom zet ik mijn geld op software die me toelaat snel te factureren en mijn resultatenrekening bij te houden zonder kopzorgen. Met slechts enkele klikken kan ik betalingen via iDEAL of automatische incasso regelen en mijn facturen als pdf naar klanten e-mailen.

Het is belangrijk dat het programma altijd actief is en bruikbaar op mijn smartphone, want ik ben vaak onderweg. Clouddiensten zoals Dropbox houden mijn bestanden veilig en synchroniseren over al mijn apparaten, van Windows Phone tot tablet.

De tijd van afgeschreven en verouderde systemen ligt achter ons; moderne boekhoudprogramma’s moeten platform onafhankelijk zijn en overal toegankelijk. Nu we de kracht van gebruiksvriendelijke boekhoudsoftware hebben verkend, laten we de volgende pijler bekijken: support.

Support

Na een soepele navigatie door de gebruiksvriendelijkheid van een boekhoudprogramma, kom ik bij support uit, wat net zo cruciaal is. Goede ondersteuning kan het verschil maken bij onvoorziene uitdagingen of vragen.

Een betrouwbaar boekhoudprogramma biedt niet alleen een helpdesk, maar ook uitgebreide hulpmiddelen zoals tutorials, veelgestelde vragen en forums. Deze bronnen zijn ideaal voor zelfstandigen die snel antwoorden nodig hebben zonder tijd te verliezen.

Ik zorg ervoor dat het programma dat ik kies, gemakkelijk bereikbare klantenservice heeft. Het kan gaan om live chat-ondersteuning, e-mail of zelfs telefonische hulp in mijn eigen taal.

Dit onderdeel van service is vooral belangrijk als ik werk met functionaliteiten zoals enkelvoudige boekhouding of het verwerken van betalingen via creditcard en bancontact. Waar ik ook ben, of ik nu mijn smartphone gebruik of achter mijn computer zit, ik moet kunnen rekenen op ondersteuning die me helpt mijn boekhouding soepel te beheren.

Een onafhankelijke aannemer werkt aan een modern boekhoudprogramma op een opgeruimd bureau.'

Overzicht van de top 3 boekhoudprogramma’s voor zelfstandigen in 2024

Laten we een blik werpen op de elite onder de boekhoudprogramma’s die momenteel de markt domineren voor zelfstandigen. Met een scala aan keuzes, focussen we op drie programma’s die uitblinken in functionaliteit, gebruiksgemak en klantenservice – essentiële elementen die jouw administratie naadloos en efficiënt maken.

Accountable

Accountable springt eruit als een uitzonderlijke keuze voor zelfstandigen die hun boekhouding willen stroomlijnen. Het programma is ontworpen met het oog op eenvoud en efficiëntie, zodat je snel overeenkomsten kunt opstellen, facturen in pdf formaat kunt versturen en je debiteuren kunt beheren.

Ik kan onderweg facturen maken en versturen vanaf mijn smartphone, wat een enorme tijdswinst betekent.

Het programma biedt ook krachtige functies voor financieel beheer zonder dat je verdwaalt in complexe menu’s. Dit maakt Accountable niet alleen toegankelijk via verschillende apparaten maar ook gebruiksvriendelijk.

Bovendien, met realtime updates over mijn financiële situatie, houd ik altijd de volledige controle over mijn zaak. Kortom, Accountable zorgt ervoor dat ik me kan focussen op wat echt belangrijk is voor mijn onderneming.

Silvasoft

Ik heb zelf ervaren hoe handig Silvasoft is voor mijn onderneming. Met dit boekhoudpakket kan ik precies de functies selecteren die ik nodig heb, zonder te betalen voor overbodige opties.

Het is echt waardevol dat ik alles kan doen van boekhouden tot factureren en zelfs mijn uren registreren binnen één systeem. Dit maakt mijn dagelijkse werkzaamheden een stuk overzichtelijker en efficiënter.

Silvasoft staat niet voor niets in het overzicht van de top 3 boekhoudprogramma’s van 2024; het wordt breed gewaardeerd door zelfstandigen zoals ik. En als je twijfelt, lees dan de reviews van andere gebruikers.

Hun ervaringen geven een goed beeld van hoe veelzijdig en gebruiksvriendelijk Silvasoft is. Overstappen op dit programma zou best eens de slimme zet kunnen zijn die jouw bedrijf nodig heeft.

Nu is het tijd om meer te ontdekken over Cashaca, een andere geweldige optie voor zelfstandigen.

Cashaca

Na het bespreken van Silvasoft, wil ik nu mijn aandacht richten op Cashaca. Dit boekhoudprogramma is een sterke speler op de Belgische markt en heeft zichzelf gevestigd als een topkeuze voor zelfstandigen in 2024.

Cashaca blinkt uit door zijn eenvoudige navigatie en intuïtieve interface, wat het ideaal maakt voor ondernemers die hun financiën efficiënt willen beheren zonder verstrikt te raken in complexe boekhoudkundige processen.

Ik merk dat je er snel vertrouwd mee raakt, wat belangrijk is als tijd geld is.

Het programma ondersteunt eenmanszaken en BV’s met functies die speciaal zijn ontworpen om aan hun unieke behoeften te voldoen. Het fijne is dat je geen diepgaande kennis van boekhouding nodig hebt om met Cashaca aan de slag te gaan.

Het biedt ook een mobiele app, wat betekent dat je altijd toegang hebt tot je boekhouding via je smartphone. Dit maakt het controleren van je financiën op websites of onderweg kinderspel.

En als ik kijk naar gebruikersfeedback, valt de prijs-kwaliteitverhouding zeer positief uit. Ondernemers prijzen de balans tussen uitgebreide functies en betaalbaarheid die Cashaca hen biedt.

Een vrouw gebruikt top-rated boekhoudsoftware in een modern kantoor.

Diepgaande analyse van Boekhoudprogramma Cashaca

Laten we een grondige blik werpen op Cashaca, het boekhoudprogramma dat belooft het financiële beheer voor zelfstandigen te vereenvoudigen – duik met me mee in de wereld van cijfers en functies die jouw administratie kunnen transformeren.

Kenmerken en voordelen

Boekhoudprogramma Cashaca is als een persoonlijke financiële assistent die mij helpt om mijn boekhouding eenvoudig en snel op orde te brengen. Speciaal ontworpen voor zelfstandigen zoals ik, maakt het complexe processen overzichtelijk en toegankelijk, zelfs vanaf mijn smartphone.

Ik ontvang handige meldingen voor alle belangrijke boekhoudkundige deadlines, wat ervoor zorgt dat ik nooit meer iets over het hoofd zie. Dat geeft een gerust gevoel.

Dankzij de uitgebreide helpsectie en duidelijke instructievideo’s is het gebruiksgemak enorm. Dit bespaart me niet alleen tijd, maar ook de kosten die normaal gepaard gaan met het inhuren van een externe boekhouder.

Cashaca wordt hoog gewaardeerd door gebruikers en dat merk ik elke dag; het vereenvoudigt mijn boekhoudproces aanzienlijk. Met deze stevige basis ga ik nu over naar de prijzen van Cashaca, om zo een volledig beeld van dit boekhoudprogramma te schetsen.

Prijzen

Als ik kijk naar het kiezen van een boekhoudprogramma, weet ik dat de prijs voor mij een doorslaggevende factor is. Cashaca springt eruit omdat ze een gedetailleerde prijsgids aanbieden die helpt bij het vergelijken van hun kosten met de geboden functionaliteiten.

Het is interessant om te zien dat Cashaca zich richt op verschillende gebruikers, van zzp’ers tot het midden- en kleinbedrijf, waardoor ik kan speculeren dat hun prijsstructuur aangepast is om aan de behoeften van elke groep te voldoen.

Mijn smartphone gebruik ik vaak om snel prijzen te checken en Cashaca maakt dit mogelijk dankzij hun overzichtelijke informatie online. Hun transparantie in kosten is een verademing en maakt het eenvoudiger voor mij om een weloverwogen keuze te maken.

Nu heb ik een goed beeld van wat Cashaca mij zou kosten en kan ik dit gaan afwegen tegen mijn budget en boekhoudbehoeften. Hiermee in gedachten leidt dit me direct naar de ervaringen van andere gebruikers, iets waar ik altijd nieuwsgierig naar ben.

Gebruikerservaringen

Na het bespreken van de prijzen is het cruciaal om in te zoomen op de ervaringen van gebruikers met Cashaca. Met meer dan een half miljoen tevreden klanten staat Cashaca bekend om zijn gebruiksgemak.

Ondernemers vinden dat dit programma boekhoudfrustraties wegneemt, waardoor hun administratieve taken een stuk soepeler verlopen. Ook op smartphones werkt Cashaca zonder problemen, wat onderweg werken mogelijk maakt.

Het klopt dat sommige mensen het iets minder hip vinden dan andere pakketten. Toch kiezen veel zelfstandige professionals voor Cashaca vanwege de betrouwbaarheid en de eenvoudige interface.

Dit draagt bij aan een positieve gebruikerservaring, zelfs voor hen die niet super tech-savvy zijn. Het maakt mijn administratie een stuk overzichtelijker en verminderd de tijd die ik kwijt ben aan mijn boekhouding aanzienlijk.

Vergelijking van Cashaca met andere boekhoudprogramma’s

Laten we Cashaca eens naast andere populaire boekhoudprogramma’s leggen. De focus ligt op het vergelijken van functionaliteiten, prijzen en gebruikerservaringen.

Boekhoudprogramma Functionaliteiten Prijzen (vanaf) Gebruikerservaring
Cashaca Facturatie, btw-aangifte, mobiele app Gratis basisversie, uitgebreide versie betaald Intuïtief, positief ontvangen door gebruikers
e-Boekhouden.nl Boekhouden en factureren, urenregistratie €7,95 per maand voor ZZP’ers Gemakkelijke instap, veel handleidingen
Moneymonk Projectmanagement, uren tracking €25 per maand Focus op dienstverleners, goede support
Tellow Automatische btw-aangifte, bonnetjes scannen €9 per maand Speciaal voor de kleinere ondernemer, praktisch
Snelstart Online boekhouden, koppeling met bank €10 per maand Uitgebreide functionaliteiten, steile leercurve
Moneybird Facturatie, financieel overzicht, mobiele app €12 per maand voor ZZP’ers Gebruiksvriendelijk, visueel aantrekkelijk

Cashaca onderscheidt zich met een gratis basisversie, wat aantrekkelijk kan zijn voor starters. De competitie biedt echter ook unieke elementen, zoals projectmanagement in Moneymonk en een zeer lage instap bij e-Boekhouden.nl. Belangrijk is dat je als zelfstandige een keuze maakt die het beste past bij jouw zakelijke behoeften.

Meer informatie over Boekhoudprogramma Cashaca

Cashaca springt eruit als hét boekhoudprogramma dat speciaal ontworpen is voor de behoeften van zelfstandigen. Als zzp’er wil ik mijn administratie snel en zonder gedoe aanpakken, en door meer dan 500.000 ondernemers wordt Cashaca gebruikt vanwege zijn gebruiksgemak.

Het maakt niet alleen online boekhouden en factureren eenvoudig, het helpt me ook om mijn btw-aangifte correct en op tijd te doen. Dit programma geeft me de controle terug over mijn financiën en bespaart me kostbare tijd die ik kan besteden aan het groeien van mijn bedrijf.

Met Cashaca hoef ik me geen zorgen te maken over complexe fiscale regels of het bijhouden van mijn uitgaven; alles is geautomatiseerd. Zonder hoofdbrekens rond belastingaangiften of facturatie, wordt ondernemen een stuk aangenamer.

Ik kan me richten op wat echt telt: mijn passie najagen en succesvol zijn in mijn werk. Na deze blik op Cashaca zullen we ons verdiepen in de veelgestelde vragen die rond dit programma spelen, zodat je volledig geïnformeerd bent bij het maken van je keuze.

Veelgestelde vragen over Cashaca en andere boekhoudprogramma’s

Ik merk dat er veel vragen zijn rondom Cashaca en andere boekhoudsoftware voor zelfstandigen. Om je verder te helpen, beantwoord ik een aantal van de meest gestelde vragen:

 • Hoe eenvoudig is Cashaca in gebruik voor iemand zonder boekhoudkennis?
 • Kan ik met Cashaca mijn btw – aangifte doen?
 • Zijn mijn gegevens veilig bij het gebruik van online boekhoudprogramma’s zoals Cashaca?
 • Ondersteunt Cashaca koppelingen met andere systemen of banken?
 • Biedt Cashaca persoonlijke ondersteuning wanneer ik hulp nodig heb?
 • Wat zijn de kosten van een abonnement op Cashaca?
 • Hoe blijf ik op de hoogte van nieuwe functies of updates binnen het programma?
 • In hoeverre kan ik mijn boekhouding personaliseren met Cashaca?

Conclusie

Het vinden van het juiste boekhoudprogramma is een slimme zet voor elke zelfstandige. Cashaca en andere genoemde programma’s bieden uitkomst met hun sterke functionaliteiten en gebruiksgemak.

Denk je na hoe deze tools jouw administratie kunnen versimpelen? Vergeet niet de impact die een goed boekhoudsysteem kan hebben op je dagelijkse werkzaamheden. Extra hulp nodig? Verdiep je verder in de materie via beschikbare bronnen of vraag advies aan een expert.

Laat je motivatie om te groeien nooit stagneren en kies voor een boekhoudpartner die met je mee ontwikkelt.

Veelgestelde Vragen

1. Wat maakt een boekhoudprogramma perfect voor zelfstandigen?

Een perfect boekhoudprogramma voor zelfstandigen is gebruiksvriendelijk, efficiënt en toegespitst op de behoeften van een eenmanszaak.

2. Welke functies heeft boekhoudprogramma Cashaca?

Cashaca biedt functies zoals facturatie, uitgavenbeheer en financiële rapportages die speciaal zijn afgestemd op zelfstandigen.

3. Is een boekhoudprogramma moeilijk om te leren gebruiken?

Moderne boekhoudprogramma’s zijn ontworpen om intuïtief en gemakkelijk in gebruik te zijn, ook voor diegenen zonder boekhoudkundige achtergrond.

4. Kan ik met een boekhoudprogramma ook belastingaangifte doen?

Ja, veel boekhoudprogramma’s bieden functionaliteiten om je te ondersteunen bij het doen van belastingaangifte.

5. Hoe weet ik of een boekhoudprogramma betrouwbaar is?

Een betrouwbaar boekhoudprogramma voldoet aan de wettelijke vereisten en wordt positief beoordeeld door andere zelfstandige gebruikers.

Ten slotte

Om af te sluiten zijn er een paar programma’s die ik er echt even voor je wil uitlichten. De keuze op het vlak van boekhoudsoftware is namelijk enorm! Er zijn er al ruim 150!

 • Onafhankelijk van wat je doet en voor iedereen geschikt; MKB, ZZP, dienstverlenend, of met een webshop. Dan is E-boekhouden de gevestigde naam. Dit complete pakket kun je hier gratis proberen
 • Een heel populaire speler voor de online ondernemer neemt je administratie in vogelvlucht uit handen. Online factureren? Geen probleem. Eerlijke prijs, super kwaliteit: Moneybird is je vogel. Direct gratis proberen.
 • Wanneer je als dienstverlenende ZZP’er aan de slag bent, van eenvoud houdt en de kosten laag wilt houden, dan is BUNNI een goede keuze. Deze aanbieder maakt je administratie tot een grap, zo makkelijk. Ook BUNNI heeft een gratis proefperiode.
 • Ten slotte wil ik afsluiten met mijn favoriet Moneymonk maakt het leven voor zzp’ers echt tot een feestje en beperkt de tijd voor je administratie tot minuten. Met alle functionaliteiten die je nodig hebt; uren- en rittenregistratie, projectmanagement, en BTW aangifte. Natuurlijk, met een gratis proefmaand.

Check deze toppers zeker, wanneer jij minder wilt boekhouden, meer wilt ondernemen. En altijd zicht wil hebben op je cijfers. En… jij hebt vast wel wat beters te doen, dan al die software te testen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven
Boekhoudprogramma aanbieding

Hoelang blijf je nog zoeken?

Het antwoord is dichterbij dan je denkt… Ja, echt waar. Kies dit boekhoudprogramma en bespaar zeeën van tijd.

Direct Gratis proberen