Alles wat je moet weten over boekhoudprogramma Conscribo voor verenigingen

In dit artikel

Beheer jij de financiën van jouw vereniging en loop je tegen complexiteit aan? Ik weet hoe het voelt; als voormalig penningmeester heb ik dezelfde uitdagingen ervaren, maar Conscribo veranderde alles.

Dit blog onthult hoe Conscribo jouw administratie niet alleen vereenvoudigt, maar ook professionaliseert. Lees snel verder om jouw vereniging naar een hoger niveau te tillen!

Belangrijkste inzicht

Met de juiste boekhoudsoftware stroomlijn jij je boekhouding enorm. Hoewel het aanbod enorm is- zijn er een paar toppers die altijd terugkomen. E-boekhouden is nog altijd de populairste. Dankzij het brede scala aan functionaliteiten is voor elke type ondernemer geschikt.

Ben je dienstverlenend veeleisend om kwaliteit- maar ook qua eenvoud? Dan is Moneymonk de uitverkorene.

Probeer e-Boekhouden gratis– en volg deze link voor een gratis maand Moneymonk.

Een diverse groep vrijwilligers werkt samen aan financiële administratie in een modern kantoor.

Samenvatting

 • Conscribo is een online administratiesoftware die financieel beheer en ledenadministratie voor verenigingen vereenvoudigt.
 • Belangrijke functies van het programma omvatten automatische contributieberekeningen, eenvoudige boekhouding updates en persoonlijke ledenoverzichten.
 • Communicatie met leden wordt makkelijker door de inboxfunctie en de mogelijkheid om gepersonaliseerde e-mails te versturen.
 • Conscribo is geschikt voor zowel kleine als grote verenigingen en ondersteunt het bestuur met overzichtelijke financiële rapporten.
 • De software heeft een gratis proefperiode en bij vragen biedt een telefonische helpdesk gratis ondersteuning.

Overzicht van Conscribo voor verenigingen

Als je actief bent in het bestuur van een vereniging, weet je dat een gestroomlijnde financiële administratie goud waard is. Conscribo biedt online administratiesoftware die speciaal is ontworpen om jou en je medebestuurders het leven makkelijker te maken: overzichtelijk, efficiënt en altijd toegankelijk.

Online administratie software voor verenigingsbestuurders

Ik heb gemerkt dat het beheren van verenigingsadministratie vaak ingewikkeld is. Gereedschap zoals online administratiesoftware is dan een uitkomst. Met software speciaal ontworpen voor verenigingen en stichtingen, zoals Conscribo, krijgen bestuurders controle over de financiële administratie en ledenbeheer zonder stress.

Het mooie is dat deze oplossing geschikt is voor zowel kleine clubs als grotere verenigingen met tot 600 leden.

Dit systeem biedt mij als bestuurder direct inzicht in onze financiën, met functies als contributie-inning en inkoopfacturen beheren. Voor een bedrag van €17,95 per maand exclusief btw, kan ik gebruikmaken van een boekhoudpakket dat specifiek is afgestemd op de behoeften van mijn vereniging.

En bij vragen staat een gratis telefonische helpdesk altijd klaar. Het is flexibel, overzichtelijk en helpt mij samen met mijn medebestuurders efficiënt besturen, zonder dat we het overzicht verliezen.

Samen besturen en direct inzicht in de financiën

Met Conscribo heb ik eindelijk grip op de financiën van onze vereniging. Samen met mijn medebestuurders kunnen we nu in real-time de financiële situatie bekijken en managen. Dit betekent dat ik niet langer hoef te wachten op papieren overzichten of complexe spreadsheets.

Met een paar klikken zien we hetzelfde plaatje: hoeveel geld er binnenkomt, waar het aan uitgegeven wordt en wat onze financiële positie is.

Het systeem is zo eenvoudig dat iedereen met een wachtwoord toegang heeft en mee kan werken; of je nu penningmeester bent of een ander bestuurslid. Wij besparen tijd en zijn veel efficiënter door bonnetjes direct via de bonnetjes app in te scannen en declaraties op te slaan.

De optie om onbeperkt aantal gebruikers toe te staan maakt het delen van verantwoordelijkheden makkelijker, waardoor wij als team kunnen floreren in samen besturen.

Groep mensen bespreekt financiële gegevens in moderne kantooromgeving.

Belangrijke functies van Conscribo

Conscribo biedt een scala aan functies die speciaal zijn ontworpen om jouw vereniging soepel en efficiënt te laten draaien. Van het personaliseren van documenten tot het beheren van je BTW administratie, dit programma is jouw partner voor financieel beheer en communicatie met leden.

Bepalen van contributiebedragen op basis van lidgegevens

Ik krijg vaak vragen over hoe je de contributiebedragen precies bepaalt met al die verschillende leden en hun leeftijden. Dat gaat eigenlijk heel soepel met Conscribo! Het programma kijkt naar de leeftijd van elk lid en past automatisch het juiste bedrag toe.

Dus als iemand bijvoorbeeld in een categorie valt waarvoor 25 euro contributie geldt, dan regelt het systeem dat zonder dat ik er zelf naar om hoef te kijken.

Het mooie is dat het helemaal niet uitmaakt of je een kleine kerkelijke gemeente bestuurt of een grote vereniging zoals bij de Radboud Universiteit. De contributie wordt feilloos berekend op basis van de gegevens die al in het systeem staan.

En als er wijzigingen zijn in de leeftijdscategorieën of de bedragen, pas ik die simpelweg aan en de rest volgt vanzelf. Handig toch? Dat scheelt een hoop tijd en hoofdbrekens, kan ik je vertellen.

Eenvoudig bijwerken van de boekhouding

Het bijwerken van de boekhouding klinkt als een tijdrovende klus, maar met Conscribo wordt het kinderspel. Met deze software importeer je moeiteloos bankbestanden en pas je jouw administratie aan in een handomdraai. Hieronder lees je hoe dit in zijn werk gaat:

 • Banktransacties importeren: Je kunt direct bankbestanden uploaden naar Conscribo. De software herkent binnenkomende en uitgaande betalingen, waardoor je tijd bespaart.
 • Automatische toewijzing: Betalingen worden automatisch gekoppeld aan de juiste facturen en posten door de slimme scan & herken functie.
 • Contributiebeheer: Bepaal contributiebedragen eenvoudig via Conscribo en verwerk deze zonder gedoe in de boekhouding.
 • Declaraties verwerken: Sla declaraties op in het systeem zodat alle uitgaven netjes worden geregistreerd en terug te vinden zijn.
 • Flexibele rekeningschema’s: Stel zelf het rekeningschema samen dat past bij jouw vereniging, wat voor persoonlijke afstemming zorgt met de behoefte van jouw VvE beheerder of penningmeester.
 • Periodiek rapporteren: Creëer periodieke overzichten zoals een jaarverslag, snel en efficiënt, om altijd up-to-date te blijven over de financiële stand van zaken.

Creëren van juiste ledenoverzichten

Na het eenvoudig bijwerken van de boekhouding, zet Conscribo een volgende cruciale stap: het in kaart brengen van onze leden. Met dit systeem houd ik moeiteloos een nauwkeurig overzicht bij van wie lid is en welke gegevens daarbij horen.

Het gaat verder dan alleen namen en adressen; elk lid krijgt een profiel waarin ik belangrijke informatie kan opslaan. Zo weet ik altijd precies wie mijn vereniging vormen en kan ik op elk moment de juiste informatie raadplegen.

Door gebruik te maken van geavanceerde filters en zoekfuncties binnen Conscribo, kan ik specifieke ledenoverzichten genereren. Of het nu gaat om leeftijdscategorieën, lidmaatschapduur of betalingsstatus, de nodige lijsten zijn met slechts een paar klikken samengesteld.

Dit vergemakkelijkt niet alleen de administratie, maar het stelt mij ook in staat om effectiever te communiceren met mijn leden. Persoonlijke berichten versturen of groepse-mails aanpassen wordt daardoor kinderspel.

Een groep lachende bestuursleden bespreekt financiële documenten in een moderne kantooromgeving.

Communicatie en interactie met leden via Conscribo

Conscribo maakt het makkelijker dan ooit om contact te houden met mijn leden. Ik kan snel berichten versturen via de inboxfunctie, wat enorm tijd bespaart. Het is ook mogelijk om persoonlijke e-mails te sturen, waarbij ik documenten op maat kan toevoegen.

Dit zorgt voor een professionele uitstraling en houdt iedereen op de hoogte.

Deel belangrijke updates of nieuws met alle leden tegelijkertijd; efficiëntie staat hier centraal. Ik heb Fiducie VVE Beheer zien groeien dankzij deze gestroomlijnde communicatie.

Hun team kan nu makkelijker informatie uitwisselen en vragen beantwoorden, wat leidt tot betere interactie en tevredenheid onder de leden.

Meer weten over boekhoudprogramma Conscribo

Na het bespreken van de communicatie met leden, is het interessant om dieper in te gaan op de mogelijkheden die Conscribo te bieden heeft. Als je alles uit je vereniging wilt halen, biedt dit boekhoudprogramma uitgebreide functies voor slechts €15 per maand.

Je krijgt toegang tot handleidingen en inlogopties die jouw beheer over de financiën vergemakkelijken. Dit maakt het onderhouden van de administratie eenvoudiger dan ooit.

De flexibiliteit van het programma zorgt ervoor dat je verschillende soorten bankbestanden kunt importeren en declaraties efficiënt kunt opslaan. Elk lid wordt optimaal bediend met gepersonaliseerde documenten.

Met Conscribo heb je er een krachtige tool bij die jouw vragen beantwoordt en waar je direct kunt beginnen met testen, om zo zelf de voordelen te ervaren. Met een nummer 1 positie onder de boekhoudpakketten voor verenigingen staat Natasja Slijkhuis altijd klaar om je te assisteren bij elke stap.

Conclusie

Conscribo is echt een uitkomst voor elke vereniging die zijn zaken goed op orde wil hebben. Met trots kan ik zeggen dat het ons heel wat kopzorgen scheelt. Het beheren van de financiën, het communiceren met leden, en het opstellen van ledenoverzichten gaat nu verrassend makkelijk.

Heb je vragen of wil je jouw vereniging naar een hoger niveau tillen? Stap dan over op Conscribo en ervaar zelf hoe efficiënt verenigingsbeheer kan zijn!

Veelgestelde Vragen

1. Hoe helpt Conscribo bij het contact houden met leden van mijn vereniging?

Conscribo maakt het eenvoudig om via de berichten inbox en door e-mails te versturen, op een persoonlijke manier contact te onderhouden met leden.

2. Kan ik mijn bankbestanden importeren in Conscribo?

Ja, je kunt gemakkelijk bankbestanden importeren in Conscribo wat de financiële administratie van je vereniging stroomlijnt.

3. Is het mogelijk om in Conscribo personalisatie van documenten toe te passen?

Zeker, Conscribo biedt opties voor het personaliseren van documenten, zodat je ze kunt aanpassen aan de behoeften van jouw vereniging.

4. Kan ik declaraties van leden opslaan in Conscribo?

Ja, je kunt declaraties opslaan en beheren in Conscribo, wat de afhandeling ervan efficiënter en overzichtelijker maakt voor bestuurders en leden.

Ten slotte

Om af te sluiten zijn er een paar programma’s die ik er echt even voor je wil uitlichten. De keuze op het vlak van boekhoudsoftware is namelijk enorm! Er zijn er al ruim 150!

 • Onafhankelijk van wat je doet en voor iedereen geschikt; MKB, ZZP, dienstverlenend, of met een webshop. Dan is E-boekhouden de gevestigde naam. Dit complete pakket kun je hier gratis proberen
 • Een heel populaire speler voor de online ondernemer neemt je administratie in vogelvlucht uit handen. Online factureren? Geen probleem. Eerlijke prijs, super kwaliteit: Moneybird is je vogel. Direct gratis proberen.
 • Wanneer je als dienstverlenende ZZP’er aan de slag bent, van eenvoud houdt en de kosten laag wilt houden, dan is BUNNI een goede keuze. Deze aanbieder maakt je administratie tot een grap, zo makkelijk. Ook BUNNI heeft een gratis proefperiode.
 • Ten slotte wil ik afsluiten met mijn favoriet Moneymonk maakt het leven voor zzp’ers echt tot een feestje en beperkt de tijd voor je administratie tot minuten. Met alle functionaliteiten die je nodig hebt; uren- en rittenregistratie, projectmanagement, en BTW aangifte. Natuurlijk, met een gratis proefmaand.

Check deze toppers zeker, wanneer jij minder wilt boekhouden, meer wilt ondernemen. En altijd zicht wil hebben op je cijfers. En… jij hebt vast wel wat beters te doen, dan al die software te testen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven
Boekhoudprogramma aanbieding

Hoelang blijf je nog zoeken?

Het antwoord is dichterbij dan je denkt… Ja, echt waar. Kies dit boekhoudprogramma en bespaar zeeën van tijd.

Direct Gratis proberen