Hoe kies je het beste boekhoudprogramma fris voor jouw bedrijf?

In dit artikel

Het kiezen van een boekhoudprogramma is als het vinden van de juiste sleutel voor een slot – essentieel maar soms frustrerend. Ik weet hoe overweldigend dit kan zijn; ook ik heb me verdiept in het aanbod om de beste match te vinden.

In dit artikel ontdek je stap voor stap hoe je een boekhoudpakket selecteert dat naadloos aansluit bij jouw bedrijf. Lees verder en vind jouw financiële fit!

Belangrijkste inzicht

Met de juiste boekhoudsoftware stroomlijn jij je boekhouding enorm. Hoewel het aanbod enorm is- zijn er een paar toppers die altijd terugkomen. E-boekhouden is nog altijd de populairste. Dankzij het brede scala aan functionaliteiten is voor elke type ondernemer geschikt.

Ben je dienstverlenend veeleisend om kwaliteit- maar ook qua eenvoud? Dan is Moneymonk de uitverkorene.

Probeer e-Boekhouden gratis– en volg deze link voor een gratis maand Moneymonk.

Een drukke zakelijke eigenaar werkt in een rommelig kantoor met een laptop.

Samenvatting

 • Kies een boekhoudprogramma op basis van gebruiksvriendelijkheid, efficiëntie en de mogelijkheid om jouw financiën helder en overzichtelijk te beheren.
 • Let op de kosten van boekhoudsoftware en zoek naar een balans tussen prijs en de geboden functies die passen bij jouw specifieke behoeften als ondernemer.
 • Ondersteuning en klantenservice zijn cruciaal; kijk voor programma’s met snelle, behulpzame service en extra bronnen zoals trainingsvideo’s en handleidingen.
 • Maak gebruik van proefperiodes om de boekhoudprogramma’s zelf te ervaren en te bepalen welke het beste bij jouw bedrijf past.
 • Controleer of de software voldoet aan wettelijke eisen en gemakkelijk te integreren is met andere systemen die je gebruikt voor een efficiënte workflow.

Wat is een boekhoudprogramma?

Een boekhoudprogramma is een software die helpt bij het bijhouden van alle financiële transacties van een bedrijf. Het zorgt voor een duidelijk overzicht van inkomsten, uitgaven, vorderingen en schulden.

Gebruik ik een boekhoudprogramma, dan voer ik eenvoudig mijn bonnetjes en facturen in, waarna de software de rest doet. Zo blijft mijn financiële administratie altijd up-to-date en gestructureerd.

Deze software maakt het mogelijk om efficiënter te werken; ik bespaar tijd omdat veel processen geautomatiseerd zijn. Denk hierbij aan het automatisch koppelen van banktransacties of het versturen van betalingsherinneringen naar klanten.

Ook genereer ik met een paar klikken belangrijke overzichten zoals de winst- en verliesrekening of de balans. Zo houd ik grip op de financiële gezondheid van mijn onderneming en kan ik betere besluiten nemen gebaseerd op actuele data.

Een moderne kantoorwerkplek met een computer, rekenmachine en financiële documenten, met een stadsgezicht op de achtergrond.

Overzicht van de top 5 goedkoopste boekhoudprogramma’s

Als ondernemer ben je altijd op zoek naar waar voor je geld, vooral als het gaat om boekhouding. Een blik op de vijf meest betaalbare boekhoudprogramma’s kan je helpen een keuze te maken die niet alleen economisch verstandig is, maar ook alle nodige functies bevat om jouw financiën moeiteloos te beheren.

e-Boekhouden.nl

Ik ben helemaal weg van e-Boekhouden.nl, vooral omdat het zich richt op ZZP’ers zoals ik. Het staat bekend als een van de meest betaalbare opties en heeft een gigantische gebruikersgroep van meer dan 500.000 Nederlanders.

Het mooiste is dat ik als startende ZZP’er geen cent hoef te betalen voor de eerste 15 maanden; dit gaf mij echt de kans om mijn bedrijf op te bouwen zonder me zorgen te maken over extra kosten.

Het programma blinkt uit in gebruiksgemak en biedt uitgebreide functionaliteiten die mijn boekhouding een fluitje van een cent maken. Met de gratis app houd ik onderweg mijn boekhouding bij, maak ik offertes, verstuur ik facturen en registreer ik uren zonder gedoe.

Dit draagt allemaal bij aan het frisse en professionele imago dat ik voor mijn bedrijf wil uitstralen. En mocht ik ooit een vraag hebben, dan is er een klantenservice die me snel en deskundig helpt, zonder beperkingen.

MyFinance

Mijn zoektocht naar een betaalbaar boekhoudprogramma voor zelfstandigen bracht mij bij MyFinance. Dit online platform biedt mij voor slechts €10 per maand de mogelijkheid om zowel te factureren als de volledige boekhouding te beheren, inclusief handige rapportages en het doen van btw-aangiftes.

Het is opvallend hoe gebruiksvriendelijk MyFinance is, waardoor ik me geen zorgen hoef te maken over de veiligheid van mijn financiële gegevens.

Met dit programma houd ik mijn administratie makkelijk en overzichtelijk bij, zelfs zonder achtergrond als boekhouder. Experts en andere ZZP’ers zijn het eens over de uitstekende prijs-kwaliteitverhouding van MyFinance, getuige de positieve recensies die het programma keer op keer ontvangt.

Bovendien past het perfect binnen de protestantse kerk van prijsbewuste software keuzes; met MyFinance blijft er meer geld over voor andere belangrijke zaken in mijn onderneming. En dat alles zonder dat ik vastzit aan lange contractsperiodes – de gratis proefperiode gaf me genoeg inzicht om te weten dat dit het juiste programma voor mij is.

DigiBTW

Ik sta versteld van de mogelijkheden die DigiBTW biedt voor zelfstandig ondernemers zoals ik. Met dit boekhoudprogramma kan ik niet alleen mijn basisboekhouding voeren, maar ook zelf mijn inkomstenbelasting aangifte regelen.

Dat bespaart me tijd en gedoe. De prijzen van dit programma zijn aantrekkelijk en het feit dat er een gratis facturatiepakket beschikbaar is, maakt het nog interessanter voor starters of kleine ondernemers met een beperkt budget.

Gebruikersrecensies loven DigiBTW om zijn gebruiksvriendelijkheid en efficiënte aanpak in het verwerken van financiën. Zelf vind ik de overzichtelijke interface en de ondersteuning die ik krijg bij vragen enorm waardevol.

En met de twee verschillende pakketten kan ik kiezen wat het beste bij mijn onderneming past. Nu ik alles op een rijtje heb gezet, is het tijd om te kijken naar de kenmerken van een goed boekhoudprogramma.

Silvasoft

Overstappen van DigiBTW naar Silvasoft kan voor veel ondernemers een slimme zet zijn, vooral als je op zoek bent naar een voordelige optie die meegroeit met je bedrijf. Dit boekhoudprogramma is tot wel 80% goedkoper dan andere software en toch ontzettend krachtig.

Met Silvasoft regel ik zowel mijn facturering als mijn volledige boekhouding onder één dak. Het is een eenvoud en betaalbare oplossing die ik zonder twijfel aanraad aan collega-ondernemers, vooral aan ZZP’ers en MKB’ers die hun financiën zelf willen beheren.

Wat mij opvalt aan Silvasoft is hoe simpel het is om transacties te boeken, of het nu gaat om inkopen, verkopen of bankzaken. Het systeem is ontworpen om met mijn bedrijf mee te groeien, zodat ik me nooit hoef in te houden.

Of je nu startend ondernemer bent of al jaren onderneemt, Silvasoft biedt overzichtelijke functionaliteiten die tijd besparen, waardoor ik me kan focussen op wat echt telt: mijn klanten en de groei van mijn bedrijf.

Rompslomp

Bij mijn zoektocht naar het perfecte boekhoudprogramma stuit ik op Rompslomp, een tool die specifiek voor ondernemers zoals ik ontworpen is. Met dit programma kan ik moeiteloos mijn volledige administratie en boekhouding beheren.

Offertes en facturen zijn met een paar klikken gemaakt, wat mij veel tijd bespaart. Het mooie is dat Rompslomp zich echt richt op het verminderen van de administratieve lasten voor zzp’ers en eenmanszaken.

Ik zie dat als een enorme plus.

Het gebruikersgemak staat duidelijk centraal bij Rompslomp. Ervaringen van andere ondernemers tonen aan dat het programma doet wat het belooft: administratieve rompslomp tot een minimum beperken.

Daarom vind ik het belangrijk om mijn ervaringen te delen; het helpt anderen bij het maken van een keuze die past bij hun bedrijfsvoering. Bovendien, door Rompslomp te vergelijken met pakketten als E-Boekhouden en Moneybird, krijg ik een helder beeld van welk programma het meeste aansluit bij mijn behoeften als ondernemer.

Een opgeruimd kantoor met laptop, rekenmachine en boekhoudkundige documenten.

Kenmerken van een goed boekhoudprogramma

Wanneer je jouw zoektocht start naar het ideale boekhoudprogramma, wil je natuurlijk eentje die het leven makkelijker maakt. Een goed programma blinkt uit door zijn gebruiksvriendelijkheid en het vermogen om jouw financiën transparant en efficiënt te beheren.

Overzichtelijk en fris ogend

Een helder en aantrekkelijk design van je boekhoudprogramma maakt echt een wereld van verschil. Denk erover na, je staart uren naar het scherm op zoek naar cijfers en trends, dus wil je iets dat rustig is voor je ogen en tegelijk stimuleert.

Het zorgt niet alleen voor een prettigere werkomgeving, maar helpt ook om sneller informatie te vinden en verwerken. Frisse kleuren en een intuïtieve indeling geven energie en maken de boekhoudklus een stuk leuker.

Mijn ervaring leert dat een visueel aantrekkelijk boekhoudprogramma bijdraagt aan een efficiënter werkproces. Je bent immers gemotiveerder en kunt met plezier de financiële situatie van je bedrijf bijhouden.

Goed ontworpen software zet de belangrijkste functies op de voorgrond en maakt navigeren door complexe data soepel. Dat is precies wat ik zoek in mijn boekhoudtools – ze moeten overzichtelijk en fris zijn, zodat ik me kan concentreren op het groeien van mijn bedrijf.

Geautomatiseerd mogelijk

Automatisering van mijn boekhoudtaken scheelt me een hoop tijd. Voorbeeld: Ik hoef geen facturen meer handmatig in te voeren, want het programma herkent en verwerkt ze automatisch.

Daarnaast houdt het systeem bij welke betalingen er binnenkomen en welke ik nog moet doen. Zelfs banktransacties worden naadloos gesynchroniseerd, waardoor mijn financiële overzicht altijd up-to-date is.

Het kiezen van boekhoudsoftware die goed aansluit bij mijn dienstverlening is essentieel. Elke ondernemer heeft andere behoeftes, dus zoek ik naar een programma waarbij ik de automatisering kan instellen zoals ik dat wil.

Denk aan terugkerende facturen die vanzelf verzonden worden en uitgaven die direct in de juiste categorie worden geplaatst. Met deze slimme tools bespaar ik niet alleen tijd, maar voorkom ik ook fouten in mijn administratie.

Inzicht in jouw financiële situatie

Naadloos aansluitend op de automatiseringsmogelijkheden, speelt inzicht in mijn financiële status een cruciale rol. Een sterk boekhoudprogramma biedt mij een helder beeld van inkomsten, uitgaven en winstmarges.

Ik zie in één oogopslag hoe mijn bedrijf ervoor staat, welke klanten snel betalen en waar ik kosten kan besparen. Deze transparantie helpt bij het maken van slimme zakelijke beslissingen.

Mijn financiële data wordt veilig bewaard en is altijd toegankelijk, thuis of onderweg. Dat betekent minder stress rondom belastingaangiftes en financiële rapportages. Ik ben steeds voorbereid op controle van de Belastingdienst en hou de vinger aan de pols van mijn zakelijk welvaren.

Het beste boekhoudprogramma is een partner die me niet alleen tijd bespaart, maar ook strategisch inzicht geeft.

Belangrijke factoren bij het kiezen van een boekhoudprogramma

Het selecteren van het juiste boekhoudprogramma voor jouw bedrijf is cruciaal; het moet resoneren met jouw behoeften, gebruiksgemak bieden en binnen je budget passen, dus lees verder om te ontdekken hoe je de perfecte match vindt.

Begrijpelijke taal

Een boekhoudprogramma moet helder en makkelijk te begrijpen zijn, dat staat voorop. Ik wil geen uren kwijt zijn aan het ontcijferen van ingewikkelde termen of vage beschrijvingen. Duidelijke taal zorgt ervoor dat ik mijn financiën efficiënt kan bijhouden en helpt problemen voorkomen.

Als ik snel grip krijg op de functies en rapportages, dan kan ik snel beslissingen nemen en blijft mijn administratie altijd up-to-date.

De verschillen tussen programma’s doorzien is ook belangrijk voor een goede keuze. Ik zie liever eenvoudige uitleg bij functies dan een handleiding die lijkt op een wiskundeboek. Zo houd ik meer tijd over voor wat echt telt: mijn bedrijf laten groeien.

Met het oog hierop is het essentieel om na te denken over de kosten die met de software gepaard gaan, dus laten we eens kijken naar de prijsaspecten van de boekhoudprogramma’s.

Prijs

Je kent het gezegde dat goedkoop vaak duurkoop is, maar dat hoeft zeker niet altijd te gelden voor boekhoudprogramma’s. Stel een budget vast en kijk dan welke software de meeste waar voor je geld biedt.

Elk bedrijf heeft andere financiële prioriteiten; zo kan het zijn dat een programma met minder toeters en bellen prima voldoet als het gaat om jouw specifieke boekhoudkundige eisen.

Let op, ga niet alleen voor de prijs, maar ook de aangeboden functies spelen een cruciale rol.

Het is een kunst om de balans te vinden tussen kosten en kwaliteit. Neem de tijd om te vergelijken wat verschillende aanbieders te bieden hebben binnen jouw prijscategorie. Sommige programma’s kunnen initieel duurder lijken, maar als ze tijdbesparende automatisering en andere nuttige features bieden, kan dat uiteindelijk voordeliger uitpakken.

Weeg af wat elke extra functie je zou kunnen schelen in tijd en moeite: is die maandelijkse besparing het de hogere prijs waard?.

Ondersteuning en klantenservice

Ik let altijd goed op de kwaliteit van ondersteuning en klantenservice voordat ik een boekhoudprogramma kies. Een snelle en behulpzame klantenservice kan het verschil maken, vooral als ik vastloop of dringend hulp nodig heb.

Ik zoek naar programma’s waarbij ik niet alleen via e-mail, maar ook telefonisch of via live chat direct ondersteuning kan krijgen. Dit geeft mij het vertrouwen dat ik altijd snel weer door kan met mijn werk, zonder dat mijn bedrijf eronder lijdt.

Een programma met een proactieve klantenservice die mij helpt om het meeste uit de software te halen, is goud waard. Trainingsvideo’s, uitgebreide handleidingen en een actieve gebruikersgemeenschap zijn voor mij ook tekenen van goede service.

Hiermee kan ik vaak zelf al veel oplossen en dat maakt het werken met het boekhoudprogramma een stuk plezieriger. Ik weet dat als ik investeer in een dienst die goede ondersteuning biedt, dit op de lange termijn tijd en geld zal besparen.

Gids voor het Kiezen van de Juiste Boekhoudsoftware

Het uitzoeken van de juiste boekhoudsoftware kan overweldigend zijn met zoveel opties op de markt. Met mijn ervaring help ik je door middel van een duidelijke gids om een weloverwogen beslissing te maken.

 • Bepaal eerst wat jouw specifieke behoeften zijn; elke onderneming is anders en vereist unieke functies van haar boekhoudprogramma.
 • Onderzoek gebruikerservaringen en recensies voor elk boekhoudprogramma dat je overweegt, dit geeft een realistisch beeld van de software in actie.
 • Controleer of het programma compatibel is met andere systemen die je gebruikt, denk aan bankapplicaties of facturatietools.
 • Zorg dat het programma meegroeit met jouw bedrijf, kijk dus naar schaalbaarheid en mogelijkheden om functionaliteiten toe te voegen.
 • Evaluatie van de klantenservice is essentieel; een goede ondersteuning kan veel kopzorgen voorkomen bij eventuele problemen.
 • Ga na of het programma voldoet aan alle wettelijke eisen en standaarden binnen jouw bedrijfstak, zo vermijd je mogelijke complicaties.
 • Test verschillende programma’s uit met proefperiodes, dit geeft je hands – on ervaring zonder directe verplichtingen aan te gaan.

Veelgestelde vragen over boekhoudprogramma’s

Na het doornemen van de gids voor het kiezen van de juiste boekhoudsoftware zit je misschien nog met vragen. Het is heel normaal dat je als ondernemer wilt weten welk programma je de beste inzichten geeft in je financiën.

Laten we eens kijken naar enkele veelgestelde vragen die opduiken bij het selecteren van een boekhoudprogramma.

Kan ik mijn huidige gegevens overzetten naar een nieuw programma? Absoluut, veel software biedt de mogelijkheid om bestaande financiële data te importeren zodat je snel aan de slag kunt.

Dit bespaart tijd en zorgt ervoor dat je geen belangrijke informatie verliest tijdens de overstap. Bovendien vragen veel ondernemers zich af of ze hun boekhoudprogramma kunnen koppelen aan andere systemen zoals hun webshop of voorraadbeheer.

De meeste moderne programma’s zijn ontworpen om naadloos te werken met diverse externe applicaties, wat een efficiënte workflow garandeert en je helpt beter geïnformeerd beslissingen te maken voor jouw bedrijf.

Conclusie

Het kiezen van het juiste boekhoudprogramma maakt echt het verschil voor je bedrijf. Met praktische tips en duidelijke richtlijnen in dit artikel krijg je de gereedschappen om een weloverwogen besluit te nemen.

De impact van een goed programma is enorm: het bespaart tijd, geeft inzicht en zorgt voor veiligheid. Voor verdere verdieping bieden veel programma’s proefversies of extra ondersteuning aan.

Laat deze kans niet liggen om jouw bedrijfsvoering naar een hoger niveau te tillen!

Veelgestelde Vragen

1. Waar moet ik op letten bij het kiezen van een boekhoudprogramma?

Zorg ervoor dat het boekhoudprogramma gebruiksvriendelijk is en past bij de behoeften van jouw bedrijf.

2. Is het mogelijk om het boekhoudprogramma te koppelen aan andere systemen?

Ja, veel boekhoudprogramma’s bieden integraties met andere bedrijfssoftware.

3. Kan ik met het boekhoudprogramma ook factureren?

De meeste boekhoudprogramma’s hebben een optie om direct facturen te maken en versturen.

4. Wat zijn de kosten van een goed boekhoudprogramma?

De kosten variëren en zijn afhankelijk van functionaliteiten en het aantal gebruikers dat toegang heeft.

5. Hoe weet ik of een boekhoudprogramma veilig is?

Kies voor een programma dat voldoet aan actuele veiligheidsstandaarden en regelmatige updates biedt.

Ten slotte

Om af te sluiten zijn er een paar programma’s die ik er echt even voor je wil uitlichten. De keuze op het vlak van boekhoudsoftware is namelijk enorm! Er zijn er al ruim 150!

 • Onafhankelijk van wat je doet en voor iedereen geschikt; MKB, ZZP, dienstverlenend, of met een webshop. Dan is E-boekhouden de gevestigde naam. Dit complete pakket kun je hier gratis proberen
 • Een heel populaire speler voor de online ondernemer neemt je administratie in vogelvlucht uit handen. Online factureren? Geen probleem. Eerlijke prijs, super kwaliteit: Moneybird is je vogel. Direct gratis proberen.
 • Wanneer je als dienstverlenende ZZP’er aan de slag bent, van eenvoud houdt en de kosten laag wilt houden, dan is BUNNI een goede keuze. Deze aanbieder maakt je administratie tot een grap, zo makkelijk. Ook BUNNI heeft een gratis proefperiode.
 • Ten slotte wil ik afsluiten met mijn favoriet Moneymonk maakt het leven voor zzp’ers echt tot een feestje en beperkt de tijd voor je administratie tot minuten. Met alle functionaliteiten die je nodig hebt; uren- en rittenregistratie, projectmanagement, en BTW aangifte. Natuurlijk, met een gratis proefmaand.

Check deze toppers zeker, wanneer jij minder wilt boekhouden, meer wilt ondernemen. En altijd zicht wil hebben op je cijfers. En… jij hebt vast wel wat beters te doen, dan al die software te testen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven
Boekhoudprogramma aanbieding

Hoelang blijf je nog zoeken?

Het antwoord is dichterbij dan je denkt… Ja, echt waar. Kies dit boekhoudprogramma en bespaar zeeën van tijd.

Direct Gratis proberen