Het beste boekhoudprogramma voor fysiotherapiepraktijken – Vind het ideale boekhoudprogramma fysiotherapie

In dit artikel

Als fysiotherapeut weet ik hoe tijdrovend de administratie kan zijn. Gelukkig heb ik mijn huiswerk gedaan en ontdekte dat de juiste boekhoudsoftware het verschil maakt. In dit artikel deel ik inzichten over programma’s die jouw praktijk efficiënter kunnen laten draaien.

Blijf lezen, het wordt interessant!

Belangrijkste inzicht

Met de juiste boekhoudsoftware stroomlijn jij je boekhouding enorm. Hoewel het aanbod enorm is- zijn er een paar toppers die altijd terugkomen. E-boekhouden is nog altijd de populairste. Dankzij het brede scala aan functionaliteiten is voor elke type ondernemer geschikt.

Ben je dienstverlenend veeleisend om kwaliteit- maar ook qua eenvoud? Dan is Moneymonk de uitverkorene.

Probeer e-Boekhouden gratis– en volg deze link voor een gratis maand Moneymonk.

Moderne kliniek met gespecialiseerde fysiotherapie-software op computer.

Samenvatting

 • Kies een boekhoudprogramma dat integratie biedt met EPD – systemen en naleving garandeert van de NEN 7510 voor informatieveiligheid.
 • Overweeg programma’s zoals AFAS SB+, Incura, en Intramed Compleet die specifiek ontworpen zijn voor de behoeften van fysiotherapiepraktijken.
 • Let op functies zoals automatische bankkoppelingen, facturatie, rapportage tools, en het gebruiksgemak op verschillende apparaten, inclusief mobiele toegankelijkheid.
 • Beoordeel de voor- en nadelen van elk boekhoudprogramma, met inbegrip van kosten, leercurve en de mate waarin het past bij jouw praktijkgrootte en -behoefte.
 • Probeer een proefperiode uit om te ervaren of het programma gebruiksvriendelijk is en voldoet aan de administratieve vereisten van jouw praktijk.

Het Overzicht van Boekhoudprogramma’s voor Fysiotherapie

Laten we het hebben over de verschillende boekhoudprogramma’s speciaal ontwikkeld voor fysiotherapiepraktijken. Het is cruciaal dat deze programma’s voldoen aan de strenge eisen van informatieveiligheid, zoals de norm NEN 7510 die een veilige omgang met patiëntendossiers waarborgt.

Met mijn eigen ervaringen in de fysiotherapie weet ik hoe belangrijk het is een software te kiezen die niet alleen je financiën op orde houdt, maar ook soepel integreert met EPD-systemen en voldoet aan de wet cliëntenrechten.

De markt biedt diverse opties, variërend van eenvoudige tools geschikt voor zzp’ers tot geavanceerde systemen die complete praktijkbeheer bieden.

Een goed boekhoudprogramma moet efficiënt facturen kunnen genereren en versturen, maar ook inzicht geven in inkomsten en uitgaven. Exact Online en e-Boekhouden zijn populaire keuzes onder collega’s vanwege hun gebruiksgemak en schaalbaarheid; terwijl diensten zoals Rompslomp uitblinken door hun mobiele toegankelijkheid, wat handig is als je vaak onderweg bent.

Bovendien, met opties om in te loggen via bijvoorbeeld iOS-apparaten, kun je altijd en overal je boekhouding bijwerken. Nu we het landschap hebben verkend, laten we dieper ingaan op een paar specifieke pakketten die jouw fysiotherapiepraktijk mogelijk naar een hoger niveau kunnen tillen.

Een fysiotherapeut analyseert financiële grafieken in een strak kantoor.

AFAS SB++: Slim boekhouden voor fysiotherapeuten

Als fysiotherapeut wil je moeiteloos de financiële administratie afhandelen, en daarbij kan AFAS SB+ je perfecte partner zijn. Dit systeem is specifiek ontworpen om het boekhoudkundige proces in je praktijk te stroomlijnen, zodat jij je kunt focussen op wat écht telt: jouw patiënten.

Functies en beschrijving van AFAS SB+

Ik heb onlangs AFAS SB+ ontdekt, een boekhoudprogramma dat specifiek is ontworpen voor fysiotherapeuten. Het staat vol met handige functies die mijn administratie veel eenvoudiger maken. Hieronder vind je een overzicht van wat dit systeem te bieden heeft:

 • Directe koppeling met banken: Dit maakt het bijwerken van financiële transacties automatisch en in real-time mogelijk.
 • Automatische verwerking van facturen: Dankzij de Scan & Herken technologie worden facturen snel verwerkt zonder dat ik ze handmatig hoef in te voeren.
 • Overzichtelijke financiële rapportages: Met een paar klikken zie ik precies hoe mijn praktijk er financieel voor staat.
 • Geschikt voor alle soorten zorgondernemers: Niet alleen ik, maar ook andere zelfstandigen in de zorg kunnen hiervan profiteren.
 • Geautomatiseerde oplossingen voor accountants: Accountants krijgen toegang tot tools die hun werk efficiënter maken.
 • Digitalisering van administratieve processen: Deze software helpt mij om alle papierwerk naar de digitale wereld over te zetten.
 • Logische integratie met dagelijkse werkzaamheden: Mijn boekhouding wordt een natuurlijk onderdeel van mijn dag dankzij de gebruiksvriendelijke interface.

Voordelen en nadelen van AFAS SB+

Het selecteren van het juiste boekhoudprogramma kan een wereld van verschil maken voor mijn fysiotherapiepraktijk. Met AFAS SB+ heb ik een systeem gevonden dat mijn administratie aanzienlijk vergemakkelijkt. Hier volgt een overzicht van de voor- en nadelen van AFAS SB+ in tabelvorm:

Voordelen Nadelen
Directe bankkoppeling maakt financieel beheer efficiënter Kan een steile leercurve hebben voor nieuwe gebruikers
Facturen automatisch verwerken met Scan & Herken bespaart tijd Sommige functies kunnen overweldigend zijn voor kleine praktijken
Verbetert de betrouwbaarheid en nauwkeurigheid van gegevens Mogelijk meer functies dan nodig voor ZZP’ers
Minder administratieve taken, meer tijd voor patiëntenzorg Relatief hogere kosten in vergelijking met eenvoudigere systemen
Programma is geschikt voor ondernemers en ZZP’ers met 1-5 medewerkers Implementatie vereist mogelijk aanpassing binnen de organisatie

AFAS SB+ biedt rust en overzicht, wat essentieel is voor het optimaal functioneren van mijn fysiotherapiepraktijk. Het programma maakt de administratie niet alleen makkelijker maar ook sneller om bij te houden. Toch moet ik rekening houden met de investering in tijd en middelen om mezelf en eventuele medewerkers volledig vertrouwd te maken met alle functionaliteiten die AFAS SB+ te bieden heeft.

Een drukke fysiotherapeut bekijkt financiële gegevens in moderne kliniek.

Incura: Alles-in-één administratieprogramma voor fysiotherapie

Zoek je naar een administratieve totaaloplossing voor jouw fysiotherapiepraktijk? Dan zou Incura weleens de sleutel tot succes kunnen zijn, met zijn uitgebreide mogelijkheden die specifiek zijn afgestemd op de behoeften van fysiotherapeuten.

Functies en beschrijving van Incura

Ik gebruik Incura, want dit alles-in-één administratieprogramma is echt ontworpen met fysiotherapeuten in gedachten. Het verhoogt de efficiëntie doordat het agenda, EPD, meetinstrumenten, facturatie en boekhouding combineert.

 • Agenda-functie: Plan afspraken eenvoudig en krijg snel een duidelijk overzicht van je weekplanning. Je kunt zelfs direct vanuit de agenda door naar patiëntendossiers, wat tijd bespaart.
 • EPD (elektronisch patiënten dossier): Met het EPD leg ik alle patiëntengegevens veilig vast. Het is makkelijk in gebruik en zorgt dat belangrijke informatie altijd bij de hand is.
 • Meetinstrumenten: Deze helpen mij om de voortgang van mijn patiënten bij te houden. Scores en resultaten zijn snel in te voeren en uitkomsten zijn direct zichtbaar.
 • Facturatie: Incura maakt het versturen van facturen simpel. Ik kan deze rechtstreeks via e-mail naar patiënten sturen met slechts een paar klikken.
 • Boekhouding: De geïntegreerde boekhoudmodule biedt automatische bankkoppelingen en maakt BTW-aangifte gemakkelijk. Ik heb geen aparte boekhouder meer nodig.
 • Gebruiksvriendelijkheid: Het softwarepakket kan ik helemaal aanpassen aan mijn praktijkbehoefte. Dit betekent dat ik niet door onnodige opties hoef te navigeren die ik toch niet gebruik.
 • Geschikt voor verschillende disciplines: Ideaal voor multifunctionele praktijken waar meerdere disciplines onder één dak werken. Alles blijft overzichtelijk en gestroomlijnd binnen één systeem.

Voordelen en nadelen van Incura

Nu we een duidelijk beeld hebben van de functies en beschrijving van Incura, is het tijd om de voordelen en nadelen van dit alles-in-één administratieprogramma voor fysiotherapiepraktijken in kaart te brengen. Zo kun je gemakkelijker beslissen of Incura de juiste keuze voor jouw praktijk is. Hieronder vind je een helder overzicht:

Voordelen Nadelen
Geïntegreerde omgeving met agenda, boekhoudprogramma, EPD en facturatie Kan als complex worden ervaren voor nieuwe gebruikers
Mogelijkheid tot online behandelingen, videobellen, chatten en scherm delen Implementatie in multifunctionele praktijken vraagt mogelijk aanpassing in werkprocessen
Geschikt voor diverse disciplines binnen de zorg De kosten kunnen een drempel zijn voor kleinere praktijken
Ondersteuning door middel van een helpdesk, login, contact en een app Vereist regelmatige updates voor optimale werking
Vergelijken van programma’s faciliteert keuze op basis van features en prijs Mogelijke extra kosten voor uitgebreide functionaliteiten

Met dit overzicht kun je dus een afgewogen keuze maken. Verderop in de tekst gaan we nog dieper in op hoe je het beste boekhoudprogramma voor jouw fysiotherapiepraktijk kunt selecteren.

Intramed Compleet: De complete fysiotherapie software

Als fysiotherapeut wil je efficiënt kunnen werken, en daarbij is Intramed Compleet een echte uitkomst; een krachtige software die niet alleen je boekhouding, maar ook je patiëntendossiers en agenda beheert.

Met dit programma heb je dus alles bij de hand voor een gestroomlijnde praktijkvoering.

Functies en beschrijving van Intramed Compleet

Intramed Compleet is een steunpilaar voor mijn fysiotherapiepraktijk, het helpt me om mijn administratie te stroomlijnen en efficiënter te werken. Met dit boekhoudprogramma kan ik meer tijd besteden aan wat echt telt: mijn patiënten.

 • Agenda beheer: Ik kan gemakkelijk afspraken plannen en wijzigen, waardoor ik een goed overzicht hou van mijn dagelijkse schema.
 • EPD software: Het bijhouden van elektronische patiëntendossiers gaat soepel en veilig dankzij de geavanceerde informatiebeveiliging.
 • Declareren naar VECOZO: Geïntegreerd declaratiesysteem maakt het indienen van facturen bij verzekeraars eenvoudig en foutloos.
 • Facturatie software: Ik creëer snel facturen die professioneel ogen en voldoen aan alle wettelijke eisen.
 • Mobiele app voor iOS (Apple): Met de mobiele app heb ik altijd toegang tot mijn gegevens, waar ik ook ben.
 • Thuisoefeningen voor patiënten: Deze unieke feature stelt mij in staat om gepersonaliseerde oefenprogramma’s mee te geven aan mijn patiënten.
 • Meetinstrumenten en behandelrichtlijnen: Ik blijf up-to-date met de laatste ontwikkelingen in mijn vakgebied door gebruik te maken van gestandaardiseerde meetinstrumenten en richtlijnen.
 • Realtime dashboards: Met behulp van dashboards heb ik altijd inzicht in de financiën en prestaties van mijn praktijk.
 • Ondersteuning en handleidingen: Bij vragen of problemen kan ik altijd terugvallen op uitgebreide ondersteuning en duidelijke handleidingen.

Voordelen en nadelen van Intramed Compleet

Nu we hebben gekeken naar de functies van Intramed Compleet, laten we eens nader bekijken wat de voordelen en eventuele nadelen zijn van dit uitgebreide boekhoudprogramma voor fysiotherapiepraktijken.

Voordelen Nadelen
Biedt extra thuisoefeningen voor patiënten Geen specifieke nadelen gedocumenteerd
Automatiseert belangrijke processen, tijd besparend
Geschikt voor alle paramedische beroepsgroepen
Efficiënte en betaalbare software voor zorgpraktijken

Het valt op dat de voordelen van Intramed Compleet met name liggen in de tijdsbesparing en de extra service naar patiënten toe. Dit sluit mooi aan bij de wens van veel fysiotherapeuten om meer tijd aan zorg te kunnen besteden. Zonder duidelijke nadelen die direct naar voren komen, lijkt Intramed Compleet een sterke kandidaat in de zoektocht naar het ideale boekhoudprogramma voor fysiotherapiepraktijken.

Keuzehulp: Het ideale boekhoudprogramma fysiotherapie vinden

Het kiezen van het juiste boekhoudprogramma is essentieel voor mijn fysiotherapiepraktijk. Ik zorg ervoor dat ik goed geïnformeerd ben voordat ik een keuze maak. Hier volgt mijn aanpak om het ideale boekhoudprogramma te vinden:

 • Ik start met het definiëren van mijn specifieke behoeftes, zoals facturatie, patiëntenadministratie en rapportage mogelijkheden.
 • Vervolgens onderzoek ik de markt op zoek naar boekhoudprogramma’s die aansluiten bij de eisen van mijn fysiotherapiepraktijk.
 • Ik maak een vergelijkingstabel met functies, kosten, en gebruiksgemak van verschillende software opties.
 • Het lezen van recensies en ervaringen van andere fysiotherapeuten is voor mij een waardevolle bron van informatie.
 • Ik let op mogelijkheden voor inloggen met verschillende apparaten; flexibiliteit is cruciaal voor onderweg of thuiswerken.
 • Aandacht voor klantenservice en technische ondersteuning is belangrijk – snel hulp krijgen kan veel frustratie schelen.
 • Ik controleer of de software eenvoudig te integreren is met andere systemen die ik al gebruik in mijn praktijk.
 • De veiligheid van patiëntgegevens heeft prioriteit; dus ik kijk naar de beveiligingsfuncties van elk boekhoudprogramma.
 • Om toekomstbestendig te zijn, zoek ik naar programma’s die regelmatig updates krijgen en innovatieve functies toevoegen.
 • Een proefperiode uitproberen geeft mij de kans om te zien of de software intuïtief en gebruiksvriendelijk is.

Conclusie

Kiezen voor het juiste boekhoudprogramma is een slimme stap voor elke fysiotherapeut. Met programma’s als AFAS SB+, Incura en Intramed Compleet houd je eenvoudig je administratie bij.

Deze systemen maken je werk efficiënter, wat meer tijd geeft voor je patiënten. Ze bieden een mix van gemak, uitgebreide functies en ondersteuning. Voor verdere verdieping zijn er aanvullende bronnen beschikbaar die zeker de moeite waard zijn.

Laten we de administratieve last verminderen en ons richten op wat echt telt: uitstekende zorg voor onze cliënten.

Veelgestelde Vragen

1. Wat zijn de kenmerken van het beste boekhoudprogramma voor fysiotherapiepraktijken?

Een uitstekend boekhoudprogramma voor fysiotherapiepraktijken is gebruiksvriendelijk, ondersteunt het aanmaken van facturen en beheert gemakkelijk de financiële administratie specifiek voor de zorgsector.

2. Hoe kan een boekhoudprogramma fysiotherapeuten helpen met hun facturatie?

Een boekhoudprogramma helpt fysiotherapeuten tijd te besparen door het snel en eenvoudig opstellen en verzenden van facturen naar patiënten of zorgverzekeraars, direct vanuit het programma.

3. Kun je met een boekhoudprogramma ook e-mailadres contacten beheren?

Ja, sommige boekhoudprogramma’s bieden functies om contactgegevens zoals e-mailadressen te beheren, wat de communicatie met cliënten vergemakkelijkt en helpt bij het efficiënt houden van de administratie.

4. Waarom is een specifiek boekhoudprogramma voor fysiotherapie belangrijk?

Een gespecialiseerd boekhoudprogramma is afgestemd op de behoeften van fysiotherapiepraktijken, waardoor het voldoet aan de unieke eisen voor deze sector en zorgt voor nauwkeurige financiële overzichten.

Ten slotte

Om af te sluiten zijn er een paar programma’s die ik er echt even voor je wil uitlichten. De keuze op het vlak van boekhoudsoftware is namelijk enorm! Er zijn er al ruim 150!

 • Onafhankelijk van wat je doet en voor iedereen geschikt; MKB, ZZP, dienstverlenend, of met een webshop. Dan is E-boekhouden de gevestigde naam. Dit complete pakket kun je hier gratis proberen
 • Een heel populaire speler voor de online ondernemer neemt je administratie in vogelvlucht uit handen. Online factureren? Geen probleem. Eerlijke prijs, super kwaliteit: Moneybird is je vogel. Direct gratis proberen.
 • Wanneer je als dienstverlenende ZZP’er aan de slag bent, van eenvoud houdt en de kosten laag wilt houden, dan is BUNNI een goede keuze. Deze aanbieder maakt je administratie tot een grap, zo makkelijk. Ook BUNNI heeft een gratis proefperiode.
 • Ten slotte wil ik afsluiten met mijn favoriet Moneymonk maakt het leven voor zzp’ers echt tot een feestje en beperkt de tijd voor je administratie tot minuten. Met alle functionaliteiten die je nodig hebt; uren- en rittenregistratie, projectmanagement, en BTW aangifte. Natuurlijk, met een gratis proefmaand.

Check deze toppers zeker, wanneer jij minder wilt boekhouden, meer wilt ondernemen. En altijd zicht wil hebben op je cijfers. En… jij hebt vast wel wat beters te doen, dan al die software te testen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven
Boekhoudprogramma aanbieding

Hoelang blijf je nog zoeken?

Het antwoord is dichterbij dan je denkt… Ja, echt waar. Kies dit boekhoudprogramma en bespaar zeeën van tijd.

Direct Gratis proberen