Het ideale boekhoudprogramma voor het MKB: boekhoudprogramma gravita

In dit artikel

Het zoeken naar het perfecte boekhoudprogramma kan voor mkb’ers aanvoelen als een eindeloze speurtocht. Geen zorgen, ik ken deze strijd en heb hetzelfde pad bewandeld; Gravita bleek de sleutel, met zijn eenmalige kosten van slechts 99 euro ex btw.

Dit artikel onthult hoe Gravita als een maatpak om jouw financiële administratie past. Lees verder en ontdek waarom dit programma het werk voor je kan doen.

Belangrijkste inzicht

Met de juiste boekhoudsoftware stroomlijn jij je boekhouding enorm. Hoewel het aanbod enorm is- zijn er een paar toppers die altijd terugkomen. E-boekhouden is nog altijd de populairste. Dankzij het brede scala aan functionaliteiten is voor elke type ondernemer geschikt.

Ben je dienstverlenend veeleisend om kwaliteit- maar ook qua eenvoud? Dan is Moneymonk de uitverkorene.

Probeer e-Boekhouden gratis– en volg deze link voor een gratis maand Moneymonk.

Een strak georganiseerd kantoor met financiële documenten, omringd door een moderne stad.

Samenvatting

 • Gravita biedt een betaalbaar boekhoudprogramma speciaal voor het MKB met een eenmalige prijs van €99,- exclusief BTW, wat waarde toevoegt door de inbegrepen gratis updates en helpdeskondersteuning.
 • Het programma is beschikbaar op meerdere platformen zoals Windows, MacOS, en Linux, plus een Cloud-versie voor toegankelijkheid overal en met elk apparaat.
 • Gravita’s PSU Boekhouden pakket is gevuld met gebruiksvriendelijke functies zoals facturatie, urenregistratie en veilige dataverwerking die geschikt zijn voor ondernemers van elk ervaringsniveau.
 • De software van Gravita groeit mee met je bedrijf, waardoor het geschikt is voor eenmanszaken tot grotere vennootschappen en kan schakelen tussen diverse administratieve taken.
 • Tevreden gebruikers prijzen Gravita voor zijn eenvoud en complete set aan functies waarmee ze efficiënt hun boekhouding kunnen beheren zonder verborgen kosten.

Gravita Boekhoudprogramma: Een Overzicht

Laten we eens dieper ingaan op het boekhoudprogramma van Gravita, een tool die ontworpen is om het fiscale leven van MKB-ondernemers aanzienlijk te vergemakkelijken. Dit systeem biedt een scala aan functionaliteiten die inspelen op de specifieke behoeften van kleine en middelgrote bedrijven.

Kosten en Waarde

Ik kijk altijd naar de balans tussen kosten en waarde, en bij het PSU Boekhoudprogramma van Gravita is die balans gewoon uitstekend. Voor slechts €99,- exclusief BTW krijg je een compleet boekhoudpakket dat perfect is voor het MKB en verenigingen.

Dit maakt het een slimme keuze voor wie op de kleintjes let, maar toch alles uit zijn boekhouding wil halen.

Het programma blijft betaalbaar, zelfs als je op Windows werkt; €149 voor PSU Boekhouden en €69 voor PSU Factuur zijn kleine investeringen voor de efficiëntie en de professionaliteit die je ervoor terugkrijgt.

Met functies zoals module telebankieren, representatieve facturen, en persoonlijke dienstverlening, biedt het programma veel meer dan alleen een manier om facturen in te boeken. Het is een strategische investering in de financiële gezondheid van je bedrijf.

Beschikbaarheid op verschillende platforms

Mijn administratie voer ik overal uit, of ik nu thuis ben op mijn Mac, op kantoor met Windows of onderweg met mijn Linux-laptop. Het Gravita boekhoudprogramma, PSU Boekhouden, biedt die veelzijdige beschikbaarheid zodat ik altijd en overal mijn zaken kan beheren.

De flexibiliteit vergroot niet alleen de toegankelijkheid maar ook mijn productiviteit.

Heb ik geen toegang tot mijn computer, dan spring ik over op de Cloud-versie van het programma. Dit betekent dat ik zelfs als ik bij een klant ben met mijn smartphone of tablet snel facturen kan inboeken of de laatste stand van zaken kan checken.

Dit level van connectiviteit is essentieel voor het hedendaagse bedrijfsleven en Gravita maakt het mogelijk op alle grote platformen.

Een kleine ondernemer bekijkt financiële records in een modern kantoor.

Functies en Specificaties van Gravita Boekhoudprogramma

Ontdek hoe het Gravita boekhoudprogramma met zijn veelzijdige functies en specificaties de boekhouding van jouw MKB naar een hoger niveau tilt. Dit programma staat bol van de mogelijkheden die naadloos aansluiten bij de dynamische eisen van de hedendaagse markt.

De Modules van Gravita Boekhoudprogramma

Gravita Boekhoudprogramma biedt mij alle modules die ik nodig heb om mijn MKB efficiënt te beheren. Van facturen inboeken tot uren bijhouden, alles is mogelijk met dit veelzijdige programma.

 • PSU Boekhouden: Dit is het kloppende hart van Gravita’s softwarepakket. Hiermee houd ik eenvoudig mijn boekhouding bij en krijg snel inzicht in de financiële gezondheid van mijn bedrijf.
 • PSU Factuur: Met deze module ontwerp ik professionele facturen en verstuur ze direct naar klanten. Bovendien houdt het systeem automatisch bij wie al betaald heeft en wie niet.
 • PSU Adressen: Een centrale plaats voor alle contactgegevens van mijn relaties. Ik sla gegevens veilig op en vind ze razendsnel terug wanneer nodig.
 • PSU Urenregistratie: Voor het nauwkeurig registreren van gewerkte uren, wat essentieel is voor het factureren van projecten of het betalen van medewerkers.
 • Backup-service: Mijn data zijn altijd veilig dankzij de backup-service van Gravita. Zo raak ik geen belangrijke informatie kwijt, zelfs niet als mijn computer crasht.

Backup-service van Gravita

Net zoals de modules van het Gravita boekhoudprogramma zorgen voor een soepele administratie, biedt de backup-service een extra laag veiligheid. Ik kan in het programma eenvoudig deze service inschakelen.

Het is wel zo’n geruststelling om te weten dat mijn financiële gegevens altijd veilig zijn opgeslagen, ook als er iets misgaat met mijn computer of bestanden.

Het mooie aan deze service is dat het gebruik ervan niet verplicht is. Maar ik heb gemerkt hoe handig het is als er automatisch backups worden gemaakt. Hierdoor kan ik me focussen op andere belangrijke zaken, zonder me druk te maken over mogelijke dataverlies.

De mogelijkheid hebben om terug te vallen op een recente backup geeft mij als ondernemer net dat beetje extra gemoedsrust.

Een groep professionals gebruikt de Gravita-boekhoudsoftware in een eigentijdse kantooromgeving met een panoramisch stadslandschap op de achtergrond.

Voordelen van Gravita Boekhoudprogramma

Een essentiële tool voor elke ondernemer in het MKB is een robuust boekhoudprogramma. Gravita bewijst zich als zo’n tool, met zijn scala aan functies die niet alleen tijdbesparend werken, maar ook zorgen voor nauwkeurigheid en gebruiksgemak in de financiële administratie.

Gratis helpdesk en updates

Ik weet hoe belangrijk betrouwbare ondersteuning is voor elke MKB’er die met boekhouding bezig is. Daarom is het zo geweldig dat het PSU Boekhouden van Gravita komt met een gratis helpdesk.

Je hoeft niet extra te betalen voor deskundig advies of technische hulp; het zit allemaal inbegrepen bij de eenmalige aanschafprijs van slechts €149,-. En omdat veranderingen onvermijdelijk zijn in zowel technologie als regelgeving, zorgt Gravita ervoor dat updates regelmatig en kosteloos worden uitgerold.

Met deze service blijft jouw boekhoudprogramma altijd up-to-date en aligned met de nieuwste features en beveiligingsnormen. Dit betekent minder zorgen over verborgen kosten of verouderde software.

Of je nu werkt op Apple macOS, layouts ontwerpt, of je kassa wilt koppelen via psu kassa, de ondersteuning die je krijgt is onmisbaar en onbeperkt. Je kunt altijd contact opnemen met info@gravita.nl voor assistentie – speed en service staan centraal, zonder extra kosten.

Geschikt voor beginners en gevorderden

Ik heb gemerkt dat het niet altijd makkelijk is om een boekhoudprogramma te vinden dat zowel toegankelijk is voor beginners als uitdagend genoeg voor gevorderden. Gelukkig sluit Gravita’s PSU Boekhouden V5 perfect aan op deze behoefte.

Het biedt een heldere interface die startende ondernemers snel begrijpen, maar heeft ook geavanceerde functies waar ervaren boekhouders hun voordeel mee kunnen doen. Met duidelijke instructies en een overzichtelijke lay-out ontwerpen, is de drempel om te starten bijzonder laag.

Het fijne aan dit programma is dat je als beginner niet verdwaalt in complexe opties en als gevorderde gebruiker steeds nieuwe mogelijkheden ontdekt om je boekhouding nog efficiënter bij te houden.

Dat maakt Gravita’s software een flexibele keuze die meegroeit met mijn kennisniveau en bedrijf. Hierdoor voelt geen enkele taak te ingewikkeld of juist te simpel; het past zich naadloos aan aan mijn eigen tempo en ervaring.

Geschikt voor alle soorten bedrijven

PSU Boekhouden van Gravita laat zien dat het geschikt is voor elke onderneming binnen het MKB, van kleine zelfstandigen tot grotere besloten vennootschappen. Of je nu een bloeiende webshop hebt, een druk adviesbureau runt of voorzitter bent van een sportvereniging, dit boekhoudprogramma past zich aan jouw bedrijfsbehoeften aan.

Het biedt de veelzijdigheid die nodig is voor diverse administratieve taken. Van facturatie tot jaarrekeningen; elk bedrijfsaspect wordt met gemak beheerd.

Met de software van Gravita ben ik verzekerd van een boekhoudoplossing die niet alleen aan mijn huidige eisen voldoet, maar ook meegroeit met mijn bedrijf. Ongeacht de grootte of sector waarin ik werk, de algemene toepasbaarheid van PSU Boekhouden zorgt ervoor dat ik altijd volledige controle heb over mijn financiën.

Het uitgebreide functiepakket maakt het mogelijk om zonder problemen te schakelen tussen verschillende bedrijfsactiviteiten.

Gravita: Een Makkelijk Boekhoudprogramma

Het kiezen van een boekhoudprogramma dat eenvoudig is in gebruik, kan een wereld van verschil maken voor het MKB. Gravita springt eruit met zijn gebruiksvriendelijkheid, waardoor zelfs degenen zonder boekhoudkundige achtergrond efficiënt hun financiën kunnen beheren.

Het PSU Boekhouden hulpprogramma

Met het PSU Boekhouden hulpprogramma maak ik mijn boekhouding efficiënt en gemakkelijk. Dit gebruiksvriendelijke programma kost mij slechts €99,- exclusief btw, wat een fantastisch bedrag is voor de waarde die het biedt.

Ik hoef me geen zorgen te maken over bijkomende kosten want updates en helpdeskondersteuning krijg ik er gratis bij. Zelfs de meest complexe boekhoudkundige taken voer ik uit zonder hoofdbrekens, dankzij de eenvoudige interface van dit programma.

Voor zowel beginners als ervaren boekhouders biedt PSU Boekhouden V5 toegankelijke opties en hulpmiddelen om snel aan de slag te kunnen. Facturen invoeren is een fluitje van een cent, en met de eenmalige aankoopprijs houd ik mijn bedrijfskosten laag.

Dit alles maakt het PSU Boekhouden pakket van Gravita een onmisbare tool in mijn ondernemingsarsenaal.

Ervaringen van Gebruikers met Gravita

Ik hoor vaak dat ondernemers blij zijn met de eenvoud van Gravita. Ze melden dat ze zonder veel problemen hun weg vinden in het programma. Het invoeren van facturen loopt als een trein dankzij het handige hulpprogramma.

Bovendien zijn de eenmalige kosten van 99 euro exclusief btw een aantrekkelijk aspect. Dit maakt Gravita toegankelijk voor zowel de kleine zelfstandige als de grotere bedrijven.

Velen bevelen Gravita aan voor online boekhouden en prijzen de complete set aan functies die het biedt. Gebruikers benadrukken ook de efficiëntie waarmee ze hun administratie kunnen beheren.

Toch kijken ze niet alleen naar de pluspunten; ze zijn ook kritisch over wat beter kan. Dit houdt de makers van Gravita scherp en zorgt ervoor dat het programma blijft innoveren. Het is niet alleen makkelijk in gebruik, maar ook een stevige basis voor elke ondernemer die zijn boekhouding serieus neemt.

Meer Informatie over het Boekhoudprogramma Gravita

Ontdek zelf waarom meer dan 500 boekhouders en accountants kiezen voor het gebruiksgemak van Gravita’s PSU Boekhouden. Met een eenmalige kostprijs van 99 euro ex btw biedt het programma een volledige boekhoudoplossing voor zowel de startende ondernemer als de doorgewinterde financier.

Het pakket staat bekend om zijn eenvoud en volledigheid, waardoor je gemakkelijk zelf de btw-aangifte kunt verzorgen.

Niet overtuigd? Probeer dan de gratis demo van Gravita’s boekhoudprogramma en ervaar hoe gebruiksvriendelijk het is. Duizenden tevreden klanten gingen je voor. Met PSU Boekhouden wordt het beheren van je administratie een fluitje van een cent, of je nu beginner bent of al langer meedraait.

Conclusie

Als ondernemer in het MKB weet ik hoe belangrijk het is om een boekhoudprogramma te hebben dat je kunt vertrouwen. Gravita biedt die zekerheid met gemak en betaalbaarheid die elk bedrijf kan waarderen.

Het programma slaat een brug tussen gebruiksvriendelijkheid voor de beginner en de diepgang voor de ervaren boekhouder. Met Gravita neem je de controle over je financiën en bespaar je kostbare tijd.

Ik raad iedereen aan om verder te kijken dan de traditionele opties en Gravita te overwegen als een slimme investering voor je bedrijf. Neem vandaag nog de stap naar een gestroomlijnde boekhouding, en geef jouw onderneming de ruimte om te groeien.

Veelgestelde Vragen

1. Wat maakt boekhoudprogramma gravita ideaal voor het MKB?

Boekhoudprogramma gravita is speciaal ontworpen om te voldoen aan de unieke behoeften van het MKB, met gebruiksvriendelijke functies en efficiënte verwerkingscapaciteiten.

2. Is boekhoudprogramma gravita makkelijk in gebruik voor ondernemers zonder boekhoudkundige achtergrond?

Ja, het programma is gebruiksvriendelijk en bedoeld voor ondernemers zonder boekhoudkundige achtergrond, zodat iedereen ermee kan werken.

3. Kan ik met boekhoudprogramma gravita ook mijn belastingaangifte doen?

Met boekhoudprogramma gravita kunt u uw financiële gegevens organiseren wat helpt bij het vereenvoudigen van uw belastingaangifte.

4. Ondersteunt boekhoudprogramma gravita online bankieren en transacties?

Ja, het programma ondersteunt online bankieren en automatiseert transacties om uw boekhouding efficiënter te maken.

5. Hoe zorgt boekhoudprogramma gravita voor veiligheid van mijn financiële data?

Boekhoudprogramma gravita gebruikt geavanceerde beveiligingstechnologieën om uw financiële data veilig en beschermd te houden.

Ten slotte

Om af te sluiten zijn er een paar programma’s die ik er echt even voor je wil uitlichten. De keuze op het vlak van boekhoudsoftware is namelijk enorm! Er zijn er al ruim 150!

 • Onafhankelijk van wat je doet en voor iedereen geschikt; MKB, ZZP, dienstverlenend, of met een webshop. Dan is E-boekhouden de gevestigde naam. Dit complete pakket kun je hier gratis proberen
 • Een heel populaire speler voor de online ondernemer neemt je administratie in vogelvlucht uit handen. Online factureren? Geen probleem. Eerlijke prijs, super kwaliteit: Moneybird is je vogel. Direct gratis proberen.
 • Wanneer je als dienstverlenende ZZP’er aan de slag bent, van eenvoud houdt en de kosten laag wilt houden, dan is BUNNI een goede keuze. Deze aanbieder maakt je administratie tot een grap, zo makkelijk. Ook BUNNI heeft een gratis proefperiode.
 • Ten slotte wil ik afsluiten met mijn favoriet Moneymonk maakt het leven voor zzp’ers echt tot een feestje en beperkt de tijd voor je administratie tot minuten. Met alle functionaliteiten die je nodig hebt; uren- en rittenregistratie, projectmanagement, en BTW aangifte. Natuurlijk, met een gratis proefmaand.

Check deze toppers zeker, wanneer jij minder wilt boekhouden, meer wilt ondernemen. En altijd zicht wil hebben op je cijfers. En… jij hebt vast wel wat beters te doen, dan al die software te testen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven
Boekhoudprogramma aanbieding

Hoelang blijf je nog zoeken?

Het antwoord is dichterbij dan je denkt… Ja, echt waar. Kies dit boekhoudprogramma en bespaar zeeën van tijd.

Direct Gratis proberen