Vergelijking van de beste boekhoudprogramma’s voor kappers: vind het ideale boekhoudprogramma kapper

In dit artikel

Als kapper weet ik hoe lastig het kan zijn om de boekhouding op orde te houden. Gelukkig ben ik niet alleen: velen van ons zoeken het ideale boekhoudprogramma dat past bij onze unieke branche.

Mijn speurtocht heeft geleid tot een vergelijking van de beste opties, die jouw administratie een stuk makkelijker kunnen maken. Ontdek jouw perfecte match en zet de schaar in die papierwinkel!

Belangrijkste inzicht

Met de juiste boekhoudsoftware stroomlijn jij je boekhouding enorm. Hoewel het aanbod enorm is- zijn er een paar toppers die altijd terugkomen. E-boekhouden is nog altijd de populairste. Dankzij het brede scala aan functionaliteiten is voor elke type ondernemer geschikt.

Ben je dienstverlenend veeleisend om kwaliteit- maar ook qua eenvoud? Dan is Moneymonk de uitverkorene.

Probeer e-Boekhouden gratis– en volg deze link voor een gratis maand Moneymonk.

Een stijlvol paar salon scharen en een strakke computer op een nette salon bureau, benadrukken de moderne en professionele gereedschappen van een salon werkruimte, schone en minimalistische omgeving, een gevoel van precisie en verfijning.

Samenvatting

 • Kies een boekhoudprogramma dat speciaal is ontworpen voor kappers, met functies zoals het versturen van facturen in eigen huisstijl en koppelingen met kassasoftware.
 • Profiteer van automatische transactieverwerking en cloud-opslag om tijd te besparen en klantgegevens veilig te houden.
 • Verstevig de professionaliteit en efficiëntie van je salon door gebruik te maken van boekhoudsoftware die naadloos integreert met andere bedrijfssystemen.
 • Beoordeel boekhoudprogramma’s op gebruiksgemak, mobiele toegankelijkheid, kosteneffectiviteit en betrouwbare klantenservice.
 • Benut gratis proefperiodes om het boekhoudprogramma te testen en te beoordelen of het aan jouw specifieke behoeften als kapper voldoet.

Top 3 boekhoudprogramma’s voor kappers

Laten we dieper ingaan op de top boekhoudprogramma’s speciaal ontworpen voor de unieke noden van kapperszaken. Deze softwarepakketten onderscheiden zich door functies die jouw financiële administratie niet alleen vereenvoudigen, maar ook een professionele flair geven aan je dagelijkse bedrijfsvoering.

e-Boekhouden.nl

E-Boekhouden.nl is echt een uitblinker onder de boekhoudpakketten voor kapperszaken. Met zijn scherpe prijzen en praktische functies maakt het mijn financiële administratie een stuk eenvoudiger.

Ik verstuur facturen in mijn eigen huisstijl, wat professioneel overkomt bij mijn klanten. Ook het koppelen van kassasoftware en het automatisch verwerken van transacties zijn een fluitje van een cent.

Hierdoor bespaar ik zeeën van tijd.

Dit programma adviseer ik vaak aan andere zzp-kappers en kapsalons die hun boekhouding willen vereenvoudigen zonder risico. De gratis proefperiode is ideaal om te ontdekken hoe gebruiksvriendelijk het is.

Bovendien kan ik via de mobiele app overal waar ik ben mijn balans checken en inkoopfacturen verwerken. En als het tijd is voor de belastingaangifte, zijn alle gegevens al netjes geordend.

Dat geeft me rust en meer tijd om me te focussen op wat ik het liefste doe: prachtige kapsels creëren!

DigiBTW

Na het bespreken van e-Boekhouden.nl, laten we ons nu richten op DigiBTW. Dit boekhoudprogramma is speciaal ontworpen voor zzp’ers en freelancers in diverse branches, inclusief de kapperssector.

Het programma is geliefd om zijn gebruiksgemak en overzichtelijke interface, wat mij helpt mijn boekhouding snel en efficiënt bij te houden. Met DigiBTW kan ik gemakkelijk facturen maken die aansluiten bij de unieke stijl van mijn kapsalon en direct versturen via e-mail.

Dit bespaart niet alleen tijd, maar draagt ook bij aan een professionele uitstraling naar mijn klanten toe.

DigiBTW maakt het ook mogelijk om mijn winst- en verliesrekening goed in het oog te houden, zodat ik altijd weet hoe mijn zaak ervoor staat. De heldere resultatenrekening geeft me inzicht in de winst uit onderneming, wat essentieel is om bedrijfsbeslissingen te nemen.

Doordat DigiBTW vergeleken wordt met MoneyMonk, kan ik een weloverwogen keuze maken die past bij mijn behoeften als zelfstandige kapper. Zo staan alle belangrijke functies tot mijn beschikking om de financiën van mijn kapsalon optimaal te beheren.

Jortt

Ik kies Jortt vanwege de gebruiksvriendelijke aanpak voor mijn kapperszaak. Dit programma blinkt uit in eenvoud en snelheid, perfect voor mijn drukke dagen. Met de slimme boekhoudbot die Jortt biedt, worden mijn financiën bijna spelenderwijs beheerd.

Het voelt als een persoonlijke assistent die nooit pauzeert.

Facturatie wordt een fluitje van een cent en mijn prijzen altijd duidelijk in beeld. Ideaal voor zowel mij als ZZP’er als anderen in het MKB binnen de kappersbranche. Jortt staat trots in de top 3 en ik begrijp nu waarom; het maakt boekhouden overzichtelijk zonder dat ik me hoef te verdiepen in ingewikkelde termen of processen.

Back-ups zijn automatisch en mijn gegevens altijd veilig. Wat apps en website-integraties betreft, alles werkt naadloos samen, zodat ik me kan focussen op het knippen van haar, niet op cijfers.

Een moderne professionele kapsalon met boekhoudsoftware en stadsgezichtfotografie.

Voordelen van een specifiek boekhoudprogramma voor kappers

Kiezen voor een boekhoudprogramma toegespitst op kappers kan een wereld van verschil maken in de dagelijkse administratie. Het stroomlijnt niet alleen je financiële processen, maar past ook perfect bij de unieke vereisten van jouw bloeiende kapsalon.

Facturen in eigen huisstijl

Mijn facturen verstuur ik altijd in mijn eigen, unieke huisstijl. Dit geeft niet alleen een professionele uitstraling, maar zorgt er ook voor dat mijn kapsalon direct herkenbaar is voor de klanten.

Ik gebruik vaste templates die het boekhoudprogramma biedt om snel en moeiteloos stijlvolle facturen op te maken. Het voelt geweldig om die persoonlijke touch toe te voegen, en klanten waarderen dat extra stukje aandacht.

Het gemak waarmee ik betaalverzoeken kan toevoegen aan facturen bespaart mijn klanten en mijzelf een hoop tijd. Een snelle betaling is vaak het resultaat van duidelijke en eenvoudige betaalinstructies.

Met deze efficiënte methode kunnen offertes ook direct omgezet worden naar facturen. De volgende stap is de integratie met kassasoftware om mijn administratie nog soepeler te laten verlopen.

Koppeling met kassasoftware

Als kapper weet ik hoe belangrijk het is om snel te kunnen werken. Daarom is het zo handig dat sommige boekhoudprogramma’s direct kunnen koppelen met mijn kassasoftware. Ik hoef geen cijfers meer over te typen of te worstelen met kasverschillen, want alles wordt automatisch gesynchroniseerd.

EasyKas, bijvoorbeeld, maakt dit mogelijk en het bespaart me een hoop tijd.

Deze handige functie zorgt ervoor dat alle verkopen meteen in de administratie staan. Niet langer wachten tot het einde van de dag om alles handmatig in te voeren; nu klikt het programma alles netjes op zijn plek.

Het werkt snel en efficiënt – precies wat je nodig hebt in een drukke salon. Real-time inzicht in mijn financiën maakt het makkelijker om belangrijke beslissingen over prijs en budgettering te maken.

Koppeling met mijn kassasoftware is echt een uitkomst voor mijn bedrijf.

Automatische transacties

Tijd is geld, vooral in mijn kapperszaak. Met automatische transacties hoef ik me geen zorgen meer te maken over de administratieve rompslomp. Een boekhoudprogramma dat speciaal voor ons kappers is gemaakt, zorgt ervoor dat mijn financiën bijna vanzelf lopen.

Betalingen, bonnetjes, en uitgaven worden direct gekoppeld en verwerkt. Dit betekent meer tijd voor mij om te focussen op het knippen en stylen.

Door de integratie van betalingssystemen met mijn boekhoudsoftware, worden verkopen meteen bijgewerkt in mijn administratie. Ik zie direct wat er binnenkomt en wat eruit gaat. Fouten maken in overboekingen behoort tot het verleden nu alles automatisch gaat.

Het is een slimme manier om als kapper efficiënter te werken en mijn financiële overzicht up-to-date te houden zonder dat het me kopzorgen oplevert.

Een modern boekhoudprogramma voor kappers in een stijlvolle salonomgeving.

Hoe kies je het ideale boekhoudprogramma voor je kapsalon?

Het vinden van het perfecte boekhoudprogramma voor mijn kapsalon kan een flinke klus lijken, maar het is makkelijker dan je denkt. Ik let op een aantal belangrijke punten die me helpen de beste keuze te maken.

 • Ik start met het definiëren van de behoeftes van mijn kapsalon zodat ik weet welke functies onmisbaar zijn in het softwarepakket.
 • Vervolgens vergelijk ik verschillende boekhoudprogramma’s om te kijken welke aansluiten bij mijn specifieke wensen.
 • Ik zorg ervoor dat er een mogelijkheid is om facturen in mijn eigen huisstijl te maken; dit versterkt de professionaliteit van mijn salon.
 • Een koppeling met de kassasoftware is ook cruciaal, dit bespaart me tijd doordat transacties automatisch verwerkt worden.
 • Ik controleer of het programma gebruiksvriendelijk is en of ik snel aan de slag kan zonder lange trainingssessies.
 • De mobiele toegankelijkheid bekijk ik ook; als mobiele kapper moet ik altijd en overal mijn administratie kunnen bijwerken.
 • Beveiliging staat hoog op mijn lijst – klantgegevens en financiële informatie moeten optimaal beschermd zijn tegen ongeautoriseerde toegang.
 • Kosten zijn eveneens belangrijk; ik wil goede waarde voor mijn geld en geen verborgen kosten naarmate ik meer functionaliteiten nodig heb.
 • Klantenondersteuning kan doorslaggevend zijn, dus zoek ik naar programma’s met goede service en bereikbare helpdesks bij vragen of problemen.
 • Tot slot maak ik gebruik van gratis proefperiodes om zelf te ervaren hoe het programma werkt voordat ik een definitieve beslissing neem.

Veelgestelde vragen over boekhoudprogramma’s voor kappers

Nadat je hebt nagedacht over hoe je het beste boekhoudprogramma voor jouw kapsalon kunt kiezen, zul je waarschijnlijk nog vragen hebben. Kappers stellen vaak vragen over hoe ze hun inkomsten en uitgaven efficiënt kunnen bijhouden.

Ik leg je uit hoe je met slimme functies zoals facturatie met één klik en automatische btw-berekeningen tijd bespaart. Ook geven veel kappers aan het lastig te vinden om de juiste koppelingen met agenda- en voorraadsystemen te maken.

Ik help je door de opties te verduidelijken die een soepele integratie met andere tools mogelijk maken, zodat je klantafspraken en voorraadbeheer met gemak op orde krijgt.

Verder is er vaak onduidelijkheid over het veilig online bewaren van klantgegevens. Ik vertel je hoe je met veilige cloud-opslag deze gegevens beschermt, zodat klantinformatie altijd privé blijft en toch toegankelijk is wanneer je het nodig hebt.

Daarnaast vragen kappers hoe ze het overzicht kunnen behouden wanneer ze meerdere diensten en productverkopen moeten registreren. Met heldere dashboards en rapportagefuncties in de modernste boekhoudsoftware, zie je direct waar jouw zaak financieel staat.

Met deze informatie verbeter je de prestaties van je salon zonder dat je verdwaalt in cijfers en bonnetjes.

Overzicht van Boekhoudprogramma Kapper als Ideale Oplossing

Als kapper weet ik dat mijn passie ligt bij het creëren van de perfecte coupes en het bieden van een heerlijke salonervaring aan mijn klanten. Achter de schermen speelt echter een ander belangrijk aspect mee: de boekhouding.

Een boekhoudprogramma specifiek voor kappers kan hierbij wonderen doen. Het toepassen van zo’n programma zorgt ervoor dat financiële administratie minder tijd in beslag neemt en meer plezier geeft, net als het kappersvak zelf.

Met functies die zijn afgestemd op mijn behoeften, zoals het verwerken van bonnetjes en de koppeling met kassasystemen, wordt mijn administratie eenvoudiger dan ooit.

Het overzicht dat ik krijg door het gebruik van een boekhoudprogramma speciaal ontworpen voor kappers, zoals e-Boekhouden.nl of Ficsus.nl, betekent dat ik me weer kan focussen op waar ik goed in ben: het stylen van haar.

Ik zie direct welke behandelingen het beste lopen en welke producten ik moet bijbestellen. Het geeft me controle over mijn zaak en zorgt voor een professionele uitstraling naar mijn klanten toe.

Zaken als belastingaangifte en financieel overzicht houd ik vol vertrouwen in eigen hand. Daarom is een boekhoudprogramma voor mij als kapper niet alleen handig, maar ook essentieel voor succes.

Conclusie

Het kiezen van het juiste boekhoudprogramma kan jouw kapsalon naar een hoger niveau tillen. Deze programma’s zijn ontworpen om tijd te besparen en je administratie te vereenvoudigen.

Ze bieden functies zoals facturatie in jouw eigen stijl en naadloze integraties met andere systemen. Door de juiste software te selecteren, vergroot je de efficiëntie en houd je overzicht in de financiën.

De stappen die ik heb uitgelegd, leiden je naar een weloverwogen keuze die bij jou past. Ga aan de slag, profiteer van gratis proefversies en ervaar zelf de voordelen voor jouw salon!

Veelgestelde Vragen

1. Welke functies zijn belangrijk in een boekhoudprogramma voor kappers?

Een goed boekhoudprogramma voor kappers moet functies zoals klantenbeheer, voorraadbeheer en financiële rapportage bevatten.

2. Kan ik een boekhoudprogramma gebruiken op mijn telefoon of tablet?

Ja, de meeste moderne boekhoudprogramma’s bieden apps aan die je op je telefoon of tablet kunt gebruiken.

3. Is het moeilijk om over te schakelen naar een nieuw boekhoudprogramma?

De overstap naar een nieuw boekhoudprogramma is eenvoudig, met veel programma’s die hulp bieden bij het importeren van je gegevens.

4. Hoeveel kost een boekhoudprogramma voor kappers?

De kosten variëren, maar er zijn zowel betaalbare als meer geavanceerde opties beschikbaar om aan de behoeften van elke kapper te voldoen.

5. Zijn er gratis boekhoudprogramma’s die goed werken voor kappers?

Er zijn gratis versies beschikbaar die basisfuncties bieden, maar voor meer uitgebreide opties kan een betaald abonnement nodig zijn.

Ten slotte

Om af te sluiten zijn er een paar programma’s die ik er echt even voor je wil uitlichten. De keuze op het vlak van boekhoudsoftware is namelijk enorm! Er zijn er al ruim 150!

 • Onafhankelijk van wat je doet en voor iedereen geschikt; MKB, ZZP, dienstverlenend, of met een webshop. Dan is E-boekhouden de gevestigde naam. Dit complete pakket kun je hier gratis proberen
 • Een heel populaire speler voor de online ondernemer neemt je administratie in vogelvlucht uit handen. Online factureren? Geen probleem. Eerlijke prijs, super kwaliteit: Moneybird is je vogel. Direct gratis proberen.
 • Wanneer je als dienstverlenende ZZP’er aan de slag bent, van eenvoud houdt en de kosten laag wilt houden, dan is BUNNI een goede keuze. Deze aanbieder maakt je administratie tot een grap, zo makkelijk. Ook BUNNI heeft een gratis proefperiode.
 • Ten slotte wil ik afsluiten met mijn favoriet Moneymonk maakt het leven voor zzp’ers echt tot een feestje en beperkt de tijd voor je administratie tot minuten. Met alle functionaliteiten die je nodig hebt; uren- en rittenregistratie, projectmanagement, en BTW aangifte. Natuurlijk, met een gratis proefmaand.

Check deze toppers zeker, wanneer jij minder wilt boekhouden, meer wilt ondernemen. En altijd zicht wil hebben op je cijfers. En… jij hebt vast wel wat beters te doen, dan al die software te testen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven
Boekhoudprogramma aanbieding

Hoelang blijf je nog zoeken?

Het antwoord is dichterbij dan je denkt… Ja, echt waar. Kies dit boekhoudprogramma en bespaar zeeën van tijd.

Direct Gratis proberen