Wat zijn de gemiddelde boekhoudprogramma kosten?

In dit artikel

Als ondernemer weet je dat de boekhouding nauwkeurig en up-to-date moet zijn, maar soms schrikken de vermeende kosten hiervan af. Geen zorgen, ik heb zelf ook die twijfel gehad en ben op onderzoek uitgegaan; wist je dat er al opties vanaf €7,95 per maand zijn? In dit artikel loods ik je door de wereld van boekhoudprogramma’s en hun prijzen, zodat jij de beste keuze kunt maken voor jouw onderneming.

Ontdek hoe betaalbaar boekhouden kan zijn!

Belangrijkste inzicht

Met de juiste boekhoudsoftware stroomlijn jij je boekhouding enorm. Hoewel het aanbod enorm is- zijn er een paar toppers die altijd terugkomen. E-boekhouden is nog altijd de populairste. Dankzij het brede scala aan functionaliteiten is voor elke type ondernemer geschikt.

Ben je dienstverlenend veeleisend om kwaliteit- maar ook qua eenvoud? Dan is Moneymonk de uitverkorene.

Probeer e-Boekhouden gratis– en volg deze link voor een gratis maand Moneymonk.

Een stapel verschillende boekhoudsoftwarepakketten met prijskaartjes op een moderne bureau.

Samenvatting

 • Boekhoudprogramma’s zijn al beschikbaar vanaf €7,50 per maand, een betaalbare optie voor zzp’ers en kleine ondernemingen.
 • Grote bedrijven investeren vaak in geavanceerdere boekhoudsystemen die beginnen bij ongeveer €100 per maand vanwege de extra functies en beveiliging die zij bieden.
 • Gratis boekhoudsoftware zoals Akaunting en Odoo biedt essentiële boekhoudfuncties, ideaal voor startende ondernemers zonder budget voor maandelijkse kosten.
 • Veel boekhoudprogramma’s zoals e – Boekhouden.nl en MyFinance bieden gratis proefperiodes of speciale aanbiedingen voor starters.
 • Een goed gekozen boekhoudprogramma kan veel tijd besparen en draagt bij aan de professionaliteit en groei van een bedrijf door het bieden van inzicht en efficiëntie in financiële administratie.

Wat is een boekhoudprogramma??

Een boekhoudprogramma is een online tool die mij helpt om mijn financiën netjes en overzichtelijk bij te houden. Met zo’n programma kan ik bijvoorbeeld snel facturen versturen, mijn inkomsten en uitgaven registreren en mijn btw-aangifte voorbereiden.

Het geeft mij een duidelijk beeld van hoe mijn bedrijf er financieel voor staat. Zo kan ik zien wat de cashflow is, welke klanten nog moeten betalen en hoe mijn winst- en verliesrekening ervoor staat.

Het gebruik van boekhoudsoftware maakt het ook mogelijk om automatische updates te krijgen en real-time inzicht te hebben in mijn financiële administratie. Handige functies zoals het koppelen met mijn bank, online betalingen accepteren via iDEAL en afschrijvingen berekenen, besparen me een hoop tijd.

Ik hoef me geen zorgen meer te maken over het maken van back-ups of het bijwerken van gegevens; dat doet de cloudsoftware voor mij. Dit alles maakt ondernemen een stuk eenvoudiger en geeft me meer tijd om te focussen op groei en ontwikkeling van mijn bedrijf.

Een laptop met accountancy software op een schone bureau in een moderne stedelijke omgeving.

Gemiddelde kosten van boekhoudprogramma’s

Laten we eens duiken in de wereld van cijfers en duiten als het gaat om boekhoudprogramma’s. De vraag die velen van jullie bezighoudt: “Hoe diep moet ik in de buidel tasten?” Nou, gemiddeld zit je tussen de 10 en 25 euro per maand, maar er zit meer achter deze cijfers.

Tussen de 10 en 25 euro per maand

Betaalbare boekhoudprogramma’s zijn goud waard voor zzp’ers zoals ik. Met een budget tussen de 10 en 25 euro per maand vind je diverse online opties die perfect aansluiten bij jouw eenmanszaak.

Deze programmatuur houdt je boekhouding strak en efficiënt, zonder dat het een aanslag doet op je portemonnee. Het bespaart me niet alleen tijd, maar ook het geld dat ik anders aan een accountant kwijt zou zijn.

Een goed boekhoudprogramma maakt het verschil tussen chaos en orde in mijn financiën. Voor een bedrag waarvoor je nog geen volle tank benzine koopt, beheer ik nu zelf mijn balans en jaarrekening.

Ik hoef me niet meer druk te maken over misslagen in mijn boekhouding, aangezien de meeste programma’s volledig geautomatiseerd zijn en mij eerste hulp bieden bij mijn administratie.

Het is een kleine investering die zichzelf snel terugverdient door gemak en nauwkeurigheid.

Een stapel boekhoudsoftware dozen op een schone, moderne bureautafel met uitzicht op de stad.

Overzicht van populaire boekhoudprogramma’s en hun kosten

Laten we eens een kijkje nemen naar enkele populaire online boekhoudprogramma’s die speciaal zijn ontworpen voor freelancers, zzp’ers en eigenaars van kleine tot middelgrote bedrijven, compleet met hun kostenplaatje.

Deze programma’s bieden een scala aan functies die het beheren van je financiën zowel eenvoudiger als efficiënter maken.

e-Boekhouden.nl – € 9,95 per maand

Ik gebruik e-Boekhouden.nl en betaal slechts €9,95 per maand voor het ZZP pakket, perfect voor mijn bedrijf met maximaal 240 boekingen per jaar. Dit vriendelijk geprijsde programma is onderdeel van de top 3 meest gebruikte online boekhoudprogramma’s in Nederland.

Elk aspect is zonder kosten uit te proberen; je zit nergens aan vast. De volwaardige versie zou normaal €25 per maand kosten, dus ik bespaar flink.

Het programma van e-Boekhouden.nl biedt alle basisfunctionaliteiten die ik nodig heb voor mijn administratie. Voor ondernemers en freelancers zoals ik is het een populaire keuze. Het bewaart mijn jaarverslagen, regelt inkoop en verkoop en synchroniseert met mijn webwinkel.

Met de mobiele applicatie kan ik zelfs onderweg mijn boekhouding bijwerken op zowel iOS als Android toestellen.

MyFinance – € 10 per maand

Met MyFinance houd ik mijn boekhouding strak in de hand voor een tientje per maand, een prijs die zelfs de kleinste ondernemer kan waarderen. Dit all-in online boekhoudprogramma is speciaal ontwikkeld voor ZZP’ers die zonder gedoe hun financiën willen beheren.

Het mooie is, starten met MyFinance betekent ook direct profiteren van 15 maanden gratis toegang tot het complete pakket. Dit is geen instapversie met beperkingen, maar volwaardige boekhoudsoftware waar ik alles mee kan: factureren, kosten bijhouden en mijn btw-aangifte voorbereiden.

Concurrerend in prijs, biedt MyFinance de tools waarmee ik mijn onderneming financieel gezond houd. Zonder verborgen kosten of complexe tariefstructuren houdt dit programma boekhouden simpel en overzichtelijk, zowel op desktop als op tablet.

Het draait allemaal om gemak, zodat ik meer tijd overhoud voor mijn bedrijf in plaats van te worstelen met cijfers en financiële rapportages.

DigiBTW – € 10 per maand

Net als MyFinance biedt DigiBTW voor dezelfde prijs een volledig pakket aan online boekhouden voor de ondernemende geest. Voor maar €10 per maand krijg je toegang tot alle essentiële functies die nodig zijn om jouw financiën gestroomlijnd en up-to-date te houden.

Dit is perfect voor zzp’ers die op zoek zijn naar waarde voor hun geld zonder in te boeten op kwaliteit en functionaliteit.

Bij dit boekhoudprogramma draait alles om het vereenvoudigen van jouw financiële administratie. DigiBTW ontzorgt met een intuïtief platform dat jou helpt bij het bijhouden van bonnetjes, facturatie en het beheren van kostenplaatsen.

En als je besluit om jaarlijks te betalen, wordt het nog aantrekkelijker: dan geniet je namelijk twee maanden gratis van al deze gemakken. Echt een slimme zet voor iedereen die zijn boekhoudkundige taken efficiënt en betaalbaar wil houden.

Silvasoft – € 10 per maand

Silvasoft springt eruit met hun betaalbare boekhoudprogramma voor maar €10,95 per maand, speciaal gericht op eenmanszaken. Dit programma is meer dan alleen boekhouden; het biedt ook een geïntegreerd relatiebeheer systeem voor dezelfde prijs.

Voor ondernemers die hun boekhouding en facturatie in één handig pakket willen, is de totaalprijs slechts €20,40 per maand. Dat maakt Silvasoft een slimme keuze voor zzp’ers die hun financiën efficiënt willen beheren zonder de bank te breken.

Ik ontdekte dat als je al gebruiker bent en op zoek naar meer functionaliteit, je met de overstapservice makkelijk kunt switchen naar Silvasoft zonder enige stress. Bovendien, als trouwe klant krijg je een mooie korting van 20%, waardoor je voor het boekhouden maar €12,95 per maand betaalt.

Dit soort voordelen toont aan dat Silvasoft zich inzet voor zowel nieuwe als bestaande gebruikers, waardoor het een aantrekkelijke optie is in de zee van boekhoudprogramma’s.

Rompslomp – € 10 per maand

Rompslomp maakt mijn boekhoudleven zoveel eenvoudiger voor slechts €10 per maand. Het pakket staat bol van mogelijkheden: onbeperkt facturen en offertes versturen, uren & ritten netjes bijhouden en tot 5 uitgaven inboeken.

Vooral als zzp’er voel ik me met Rompslomp goed bediend; het is eenvoudig in gebruik en richt zich perfect op mijn behoeften zonder de bank te breken.

Het geeft me bovendien de vrijheid om iDEAL betaallinken aan mijn facturen toe te voegen en direct mijn btw-aangifte te verzorgen. Als ik meer nodig heb, kan ik altijd overstappen naar het uitgebreidere pakket voor €25 per maand.

Hierdoor kan ik mijn boekhouding professionaliseren zonder in te leveren op kosten-efficiëntie. Kortom, Rompslomp is een slimme keuze voor elke zelfstandige die zijn financiën strak en overzichtelijk wilt houden.

Minox – € 7,50 per maand

Van de gebruiksvriendelijke Rompslomp schakelen we over naar Minox, die een nog voordeliger pakket biedt. Voor slechts € 7,50 per maand krijg je efficiënte online boekhoudsoftware die perfect is voor zzp’ers.

Dit lage tarief maakt het een aantrekkelijke optie voor zelfstandigen die hun financiën strak in de hand willen houden zonder een groot deel van hun budget aan boekhoudkosten te besteden.

Met Minox kun je jouw boekhouding eenvoudig en snel bijwerken, zodat je meer tijd overhoudt voor je core business.

Minox staat bekend om haar vaste lage prijs, waardoor het een uitstekende keuze is voor ondernemers die duidelijkheid willen over hun maandelijkse uitgaven. In tegenstelling tot sommige andere programma’s die verborgen kosten hebben, biedt Minox transparante tarieven en een betrouwbare service.

Je krijgt toegang tot alle essentiële functies voor je boekhouding zonder verrassingen achteraf. Zo houd je als zzp’er of kleine bv jouw boekhoudkosten laag en je administratie op orde.

Vixum – € 9 per maand

Vixum biedt een frisse wind in de wereld van boekhoudprogramma’s voor slechts € 9 per maand. Het staat bekend als een van de meest betaalbare opties, perfect voor zzp’ers die hun administratie efficiënt willen beheren zonder de bank te breken.

Met Vixum maak je moeiteloos facturen en houd je jouw financiën strak in de hand. En het mooie is, je kunt het gratis proberen voordat je besluit te betalen.

Ik ontdekte dat dit jonge boekhoudprogramma een aantrekkelijk aanbod heeft voor ondernemers die waarde hechten aan eenvoud en gebruiksvriendelijkheid. Geen ingewikkelde processen of verborgen kosten; wat je ziet is wat je krijgt.

Vervolgens kijken we naar Tellow – € 10 per maand, nog een populaire keuze onder ondernemers.

Tellow – € 10 per maand

Tellow springt eruit als een gebruiksvriendelijke en betaalbare oplossing voor zzp’ers die hun boekhouding willen stroomlijnen zonder de bank te breken. Voor slechts € 10 per maand biedt Tellow een online platform waarmee het bijhouden van inkomsten en uitgaven efficiënt verloopt, en dat is inclusief de eerste vijf bonnen of facturen elke maand.

Extra bonnen of facturen kosten slechts 29 cent per stuk, wat betekent dat je je kosten laag houdt terwijl je bedrijf groeit.

Reviewers zijn positief en wijzen op de lage kosten van boekhouden met Tellow, wat het aantrekkelijk maakt voor ondernemers die op hun budget moeten letten. Met het gratis pakket kun je de dienst uitproberen en wanneer je bedrijf dit nodig heeft, is er altijd de optie om te upgraden naar het basispakket van € 12,99 per maand.

Nu we de betaalbare opties hebben besproken, laten we eens kijken naar de kosten van grotere boekhoudprogramma’s..

Moneybird – € 12 per maand

Voor slechts € 12 per maand biedt Moneybird mij als ondernemer een compleet boekhoudpakket. Facturen versturen, offertes maken, documenten verwerken en uren bijhouden; het kan allemaal onbeperkt.

De kracht van Moneybird zit in de eenvoud en gebruiksvriendelijkheid. Het is niet alleen geschikt voor mij als ZZP’er maar ook voor kleine MKB-bedrijven.

De heldere taal maakt mijn boekhouding overzichtelijk en de interface is zo gebruiksvriendelijk dat ik me snel thuisvoel in het programma. Ik kan tot 20 banktransacties per maand verwerken zonder extra kosten.

Dit maakt Moneybird een waardevolle investering voor het bijhouden van mijn financiën en het ondersteunen van mijn bedrijfsvoering.

Yoursminc – € 9,95 per maand

Yoursminc springt eruit met een scherp tarief van slechts €9,95 per maand; ideaal voor zzp’ers en kleine ondernemers. Het online boekhoudprogramma is ontworpen door ondernemers en dat merk je: het biedt een totaaloplossing voor alle administratieve taken die je maar kunt bedenken.

Facturatie, een CRM systeem, het zit allemaal inbegrepen bij deze gebruiksvriendelijke service.

De flexibiliteit blijkt ook uit het scala aan prijsopties. Kies ik liever voor betaling per jaar of per kwartaal? Geen probleem, met tarieven zoals €149,95 per jaar of €39,95 per kwartaal kan ik mijn kosten nog beter beheersen.

En houd ook de aanbiedingen in de gaten; Yoursminc verrast soms met extra voordelen die mijn onderneming kunnen helpen groeien. Nu we dit pad hebben verkend, laten we eens kijken naar de kosten van de grotere boekhoudprogramma’s.

Kosten van grote boekhoudprogramma’s

Grote bedrijven hebben vaak een krachtig boekhoudprogramma nodig dat veel meer kan dan de standaard taken. Mijn ervaring leert dat deze geavanceerde systemen zelden minder dan 100 euro per maand kosten.

Dit komt doordat ze functies bieden zoals uitgebreide rapportage, integratie met andere bedrijfssystemen en beveiliging op topniveau. De kosten lopen snel op als je kiest voor maatwerk of extra diensten, zoals persoonlijke ondersteuning of training voor medewerkers.

Voor BV’s zijn de kosten van boekhoudsoftware een investering die past bij hun schaal en complexiteit. Ze verwachten immers een systeem dat meegroeit met het bedrijf en in staat is om alles bij te houden, van dagelijkse transacties tot jaarafsluitingen en fiscale rapportages.

Vaak ligt de prijs voor dergelijke geavanceerde pakketten tussen de 100 en 200 euro per maand. Hierbij krijg je de zekerheid dat alle financiële data veilig zijn en dat de software zich aanpast aan veranderende regelgeving en bedrijfsbehoeften.

Details over Boekhoudprogramma Kosten en Opties

Het kiezen van een boekhoudprogramma draait niet alleen om de prijs, maar ook om wat het biedt. De kosten van een boekhoudprogramma zijn belangrijk, maar laten we ook kijken naar de opties die deze programma’s aanbieden.

Verschillende programma’s hebben bijvoorbeeld mogelijkheden voor facturatie, voorraadbeheer en urenregistratie. Sommige zijn speciaal ontwikkeld voor zzp’ers en kleine bedrijven, terwijl grotere ondernemingen wellicht meer hebben aan uitgebreidere softwarepakketten met complexere functies.

Het gaat erom dat je een boekhoudprogramma vindt dat past bij jouw specifieke behoeften. Zoek je iets simpels waarmee je snel facturen kunt maken en versturen? Of heb je een krachtige tool nodig die complexe financiële rapporten kan genereren? Vaak bieden leveranciers een gratis proefperiode aan, waarmee je zelf kunt ervaren hoe het programma werkt en of het aansluit bij wat jij nodig hebt.

En vergeet niet, een investering in een goed boekhoudprogramma kan jou helpen tijd te besparen en je imago te versterken door professioneel ogende financiële overzichten.

Gratis boekhoudprogramma’s

Gratis boekhoudprogramma’s zijn een zegen voor startende zzp’ers met een strak budget. Ze bieden essentiële functies zonder de maandelijkse kosten.

 • Akaunting: Dit programma staat bekend om zijn gebruiksvriendelijke interface en krachtige functies. Het werkt volledig online, dus je hebt toegang tot jouw boekhouding waar je ook bent.
 • Odoo: Naast boekhouden biedt Odoo een scala aan bedrijfsapplicaties. Het is ideaal voor ondernemers die op zoek zijn naar een geïntegreerd systeem om verschillende aspecten van hun bedrijf te beheren.
 • Zoho Books: Dit platform helpt zzp’ers bij het automatiseren van bedrijfsprocessen. Het beschikt over intelligente workflows die tijd besparen en fouten verminderen.
 • e-Boekhouden.nl: Hoewel niet helemaal gratis, kunnen starters hier profiteren van 15 maanden kosteloze toegang, wat zorgt voor extra ruimte om te groeien zonder directe kosten.
 • Gratis proefaccounts: Veel betaalde boekhoudprogramma’s zoals MyFinance en Moneybird bieden gratis proefperiodes aan. Zo kun je het programma testen voordat je besluit tot aankoop over te gaan.

De waarde van investeren in een boekhoudprogramma

Investeren in een boekhoudprogramma betekent meer dan alleen het bijhouden van financiën; het is een tool die bijdraagt aan de groei van je bedrijf. Met zo’n programma hou je overzichtelijk je inkomsten, uitgaven en facturen bij.

Dit verhoogt niet alleen de efficiëntie, maar ook de nauwkeurigheid van je administratie. Fouten verminderen aanzienlijk, omdat de software ingewikkelde berekeningen automatisch voor je uitvoert.

Een goed boekhoudprogramma zorgt voor een gestroomlijnde workflow die veel tijd bespaart; tijd die ik als ondernemer beter kan besteden aan mijn kernactiviteiten. Ook biedt het me inzicht in financiële trends en patronen die helpen bij het nemen van strategische beslissingen.

Door alle gegevens goed georganiseerd te hebben, ben ik ook altijd voorbereid op belastingaangiften en houd ik gemakkelijk mijn cashflow in de gaten. Het heldere overzicht en de controle die het programma offers, geven me rust en vertrouwen om te focussen op het uitbouwen van mijn onderneming.

Conclusie

Grijp ik nu je aandacht als ik zeg dat boekhoudprogramma’s helemaal niet duur hoeven te zijn? Je hebt gezien dat je al voor minder dan een tientje per maand de boekhouding op orde kunt hebben.

Denk eens na over hoeveel tijd en stress je bespaart met zo’n handige tool! Voor een bescheiden bedrag kan jouw administratie veranderen van een hoofdpijndossier in een fluitje van een cent.

Laat de kosten je dus niet afschrikken: het juiste programma betaalt zichzelf terug in efficiëntie en overzicht!

Veelgestelde Vragen

1. Wat kost een gemiddeld boekhoudprogramma voor zzp’ers?

Een boekhoudprogramma voor zzp’ers kan variëren in kosten, afhankelijk van de functies die je nodig hebt. De prijs is vaak op maat gemaakt voor zelfstandigen zonder personeel.

2. Zijn er verschillende prijzen voor desktopsoftware en online boekhoudprogramma’s?

Ja, de kosten voor desktopsoftware kunnen verschillen van online boekhoudprogramma’s. Online diensten vereisen soms een maandelijks abonnement, terwijl desktopsoftware vaak een eenmalige aankoop is.

3. Hoe hebben de kosten voor boekhoudprogramma’s zich ontwikkeld voor bv’s?

Voor bv’s is de evolutie van boekhoudprogramma kosten te zien in meer geavanceerde functies die ervoor zorgen dat het boekhoudproces efficiënter verloopt, wat kan leiden tot een verandering in prijs.

4. Kunnen boekhoudprogramma’s helpen met het schrijven van rapporten voor mijn website?

Absoluut, moderne boekhoudprogramma’s kunnen helpen bij het genereren en schrijven van financiële rapporten die je kunt gebruiken voor je website of andere bedrijfsdoeleinden.

Ten slotte

Om af te sluiten zijn er een paar programma’s die ik er echt even voor je wil uitlichten. De keuze op het vlak van boekhoudsoftware is namelijk enorm! Er zijn er al ruim 150!

 • Onafhankelijk van wat je doet en voor iedereen geschikt; MKB, ZZP, dienstverlenend, of met een webshop. Dan is E-boekhouden de gevestigde naam. Dit complete pakket kun je hier gratis proberen
 • Een heel populaire speler voor de online ondernemer neemt je administratie in vogelvlucht uit handen. Online factureren? Geen probleem. Eerlijke prijs, super kwaliteit: Moneybird is je vogel. Direct gratis proberen.
 • Wanneer je als dienstverlenende ZZP’er aan de slag bent, van eenvoud houdt en de kosten laag wilt houden, dan is BUNNI een goede keuze. Deze aanbieder maakt je administratie tot een grap, zo makkelijk. Ook BUNNI heeft een gratis proefperiode.
 • Ten slotte wil ik afsluiten met mijn favoriet Moneymonk maakt het leven voor zzp’ers echt tot een feestje en beperkt de tijd voor je administratie tot minuten. Met alle functionaliteiten die je nodig hebt; uren- en rittenregistratie, projectmanagement, en BTW aangifte. Natuurlijk, met een gratis proefmaand.

Check deze toppers zeker, wanneer jij minder wilt boekhouden, meer wilt ondernemen. En altijd zicht wil hebben op je cijfers. En… jij hebt vast wel wat beters te doen, dan al die software te testen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven