Boekhoudprogramma met app

In dit artikel

Als ondernemer weet je hoe belangrijk het is om je boekhouding op orde te hebben. Daarnaast zul je ook wel aardig mobiel zijn en niet altijd de laptop in de buurt hebben voor je boekhouding. Gelukkig zijn er tegenwoordig tal van apps die het ondernemersleven een stuk eenvoudiger maken. De boekhouding kan daar zeker niet bij achterblijven. Een boekhoudprogramma met app is zeker aan te raden!  Hier vind je een vergelijking van de beste boekhoud apps, met de belangrijkste functies, en een handige keuzewijzer. 

boekhoudprogramma met app

Samenvatting: De belangrijkste punten

Belangrijkste functies en kenmerken van een boekhoudprogramma met app: Urenregistratie, rittenregistratie, bonnen scannen of invoeren, facturatie en offertes maken, bankkoppeling.

e-Boekhouden, Exact Online, MoneyMonk en Informer bieden allemaal de mogelijkheid om samen te werken met boekhouders of accountants.

Jortt en Rompslomp beloven beide de boekhouding snel en eenvoudig te maken met een proactieve benadering. Jortt heeft zelfs een boekhoudbot voor je ingeschakelt

MoneyMonk en Bunni zijn beide ontworpen voor ZZP’ers en bieden eenvoudig factureren, urenregistratie en automatische btw-aangifte berekening.

Silvasoft biedt veel functies in één boekhoudsoftwarepakket, inclusief boekhouden, facturering, voorraadbeheer, projectbeheer, en meer.

9x Beste boekhoudprogramma met App 

e-Boekhouden

e-boekhouden

E-Boekhouden maakt boekhouden eenvoudig en toegankelijk voor iedereen, ongeacht ervaring. Met heldere instructievideo’s, klantenservice en automatisering, zoals bankkoppelingen, besparen gebruikers tijd en voorkomen ze fouten. Btw-aangifte wordt automatisch voorbereid en verstuurd via een directe koppeling met de Belastingdienst. Gebruikers kunnen eenvoudig samenwerken met boekhouders of accountants en hun administratie altijd bij de hand hebben met de handige app.

Ervaringen van e-Boekhouden-gebruikers zijn overwegend positief. Ze waarderen de duidelijkheid, gebruiksvriendelijkheid en snelle ondersteuning van de helpdesk. De software wordt ervaren als eenvoudig, accuraat en betrouwbaar, waardoor boekhouden snel en doeltreffend wordt uitgevoerd.

Exact Online

Exact Online boekhoudprogramma

Exact Online is een online boekhoudprogramma dat zich richt op het midden- en kleinbedrijf (MKB) en ZZP’ers. Het programma helpt ondernemers tijd te besparen door boekhoudtaken te automatiseren, waardoor tot 73% van de tijd bespaard kan worden. Exact Online biedt diverse abonnementen, afhankelijk van de behoeften van de gebruiker.

Het programma biedt voordelen zoals automatische herkenning en verwerking van facturen, een automatische koppeling met banken en geautomatiseerde boekhoudkundige taken. Daarnaast maakt het online samenwerken met accountants eenvoudig. Exact Online heeft ook een Accountants Center waar ondernemers op zoek kunnen gaan naar een passende financiële expert. Er zijn tot wel 220 zakelijke apps beschikbaar die naadloos geïntegreerd kunnen worden met het boekhoudpakket.

Klantenrecensies variëren van positief tot negatief. Sommige klanten prijzen de vriendelijke en behulpzame medewerkers en de efficiënte support, terwijl anderen kritiek hebben op de gebruiksvriendelijkheid van het programma en de traagheid van de klantenservice.

Jortt

Jortt

Jortt is een boekhoudprogramma met een Boekhoudbot die de boekhouding verwerkt, controleert en proactief fiscaal advies geeft. Het belooft de boekhouding binnen 10 minuten per maand af te ronden en het boekhouden leuk te maken. Jortt biedt een gratis proefperiode en heeft een gemiddelde gebruikerstevredenheid van 4.8/5 met 1.858 reviews.

Over het algemeen zijn klanten zeer tevreden met Jortt. Ze prijzen het gebruiksgemak en de duidelijke interface, waardoor ze geen boekhouder meer nodig hebben. Jortt wordt als favoriet beschouwd in vergelijking met andere boekhoudprogramma’s en helpt ondernemers om hun boekhouding zelf bij te houden, wat kosten bespaart. Het “Nog te doen”-dashboard wordt gewaardeerd voor het ondersteunen van discipline en het bieden van overzicht. In mijn Jortt review, ga ik hier nog dieper op in.

MoneyMonk

Boekhoudprogramma met app: MoneyMonk

MoneyMonk is een eenvoudig online boekhoudprogramma speciaal ontworpen voor ZZP’ers. Het helpt dienstverlenende ZZP’ers hun volledige administratie te beheren, waaronder facturen, uren, ritten en bonnetjes. MoneyMonk biedt functies zoals het maken van facturen in eigen huisstijl, urenregistratie, automatische btw-aangifte berekening, gratis bankkoppeling en uitgebreide rapportages. De gebruikers kunnen samenwerken met hun boekhouders en profiteren van gratis persoonlijke opstartservice.

Gebruikers ervaren MoneyMonk als een zeer gebruiksvriendelijk en tijdbesparend programma, met een uitstekende klantenservice en waardevolle inzichten in hun financiële situatie. Het programma wordt hoog gewaardeerd door ZZP’ers en helpt hen bij het eenvoudig bijhouden van hun administratie en financiën. Mijn MoneyMonk ervaring is enorm positief.

Informer

Informer boekhoudprogramma met app

Informer is Smart Online Boekhouden. Het is een boekhoudprogramma voor elke ondernemer, van starters en ZZP’ers tot MKB’ers en stichtingen. Het biedt automatisering en realtime financiële overzichten, waardoor je snel en eenvoudig je boekhouding kunt bijhouden. Belangrijke functies zijn onder meer online factureren, btw-aangifte, bonnetjes verwerken, robotic accounting en koppelingen met banken en andere diensten. Daarnaast is het programma gericht op duurzaamheid en helpt het ondernemers om duurzaam en verantwoord te werken.

Gebruikers van Informer ervaren het boekhoudprogramma als tijdbesparend, gebruiksvriendelijk en veilig. De software krijgt een 8+ beoordeling en biedt een 30 dagen gratis proefperiode om alle functionaliteiten uit te proberen.

Rompslomp

 class=

Rompslomp is een online boekhoudprogramma gericht op ondernemers, zoals starters, ZZP’ers, MKB’ers en stichtingen. Het biedt automatisering en slimme tools om het boekhoudproces te versnellen en te vereenvoudigen. Enkele van de belangrijkste functies van Rompslomp zijn:

 • Snel, correct en veilig factureren
 • Automatische verwerking van banktransacties
 • Btw-aangifte in slechts 2 minuten regelen
 • Realtime financiële overzichten

Daarnaast biedt Rompslomp ook de mogelijkheid voor adviseurs en accountants om samen te werken met ondernemers via de software. De app zorgt voor gemakkelijke toegang tot de administratie en inzicht in financiën, waar u ook bent.

Rompslomp heeft verschillende pakketten beschikbaar, afhankelijk van de behoeften van de ondernemer. U kunt een gratis proefperiode van 30 dagen uitproberen voordat u besluit welk pakket het beste bij u past.

De software helpt ook bij het nastreven van duurzaamheid en verantwoord ondernemen door het aanbieden van online facturering, CO2-compensatie en het planten van bomen.

Rompslomp is een uitgebreide boekhoudoplossing voor ondernemers die hun administratie willen stroomlijnen en meer tijd willen besteden aan hun bedrijf.

Silvasoft

Silvasoft boehoud app

Silvasoft is een boekhoudsoftware die verschillende functies biedt zoals boekhouden, facturering, voorraadbeheer, offertes en bestellingen, projectbeheer, tijdregistratie en meer. De software wordt zeer goed beoordeeld door zijn gebruikers, met een beoordeling van 9,7 uit meer dan 350 beoordelingen. 

Gebruikers prijzen de gebruiksvriendelijkheid, betaalbaarheid en behulpzame klantenservice van de software. De software is ook zeer aanpasbaar, met een modulair ontwerp waarmee gebruikers functies kunnen toevoegen wanneer dat nodig is. Bovendien biedt Silvasoft een gratis proefperiode van 30 dagen zonder automatische verlenging.

Snelstart

Snelstart

SnelStart is een boekhoudprogramma dat het automatiseren van je administratie makkelijk maakt. Het biedt verschillende pakketten, van simpel tot zeer uitgebreid, en is geschikt voor elk type bedrijf. Met de slimme automatisering worden fouten verminderd en krijg je beter grip op je cashflow. Ook kun je online samenwerken met je accountant. Het programma biedt een transparante all-in-prijs zonder verborgen kosten. SnelStart wordt ervaren als een makkelijk te begrijpen boekhoudpakket met uitgebreide ondersteuning van meer dan 60 specialisten. Het systeem is al 40 jaar gericht op het helpen van ondernemers en hun accountants of boekhouders bij het professionaliseren van hun samenwerking en het makkelijk maken van boekhouden.

Bunni

Bunni

BUNNI is een boekhoudprogramma voor zzp’ers dat door zzp’ers en financiële experts is ontwikkeld om het boekhouden simpeler en leuker te maken. Het programma is intuïtief en bevat geen ingewikkelde boekhoudtermen. Gebruikers kunnen hun inkomsten en uitgaven op een manier indelen die voor hun bedrijf relevant is. Bovendien biedt BUNNI een gratis bankkoppeling en levenslange korting voor gebruikers. 

Het programma wordt zeer positief ervaren door gebruikers, die het simpel en intuïtief vinden en veel tijd besparen. BUNNI wordt aangeboden voor € 12,00 per maand, maar gebruikers krijgen 25% korting (€ 9,00 per maand) zolang ze lid blijven.

Boekhoudprogramma met app vergelijken

Nu hebben we de toppers besproken. Maar, wat zijn de verschillen? Hoe makkelijk is het om deze boekhoud app aanbieders even naast elkaar te zetten om ze te vergelijken. 

Aanbieder e-Boekhouden Exact Online MoneyMonk Jortt Bunni Rompslomp Snelstart Silvasoft Informer
Prijs vanaf € 9,95 p/mnd € 39 p/mnd 7,5 17,5 9 € 5 p/mnd € 16,50 p/mnd € 11,95 p/mnd € 15 p/mnd
Gratis proefperiode 15 mnd voor starters 30 dagen 30 dagen 30 dagen 30 dagen 30 dagen 30 dagen 30 dagen 30 dagen
Score van de redactie 5 4,5 4,5 4,5 4,5 4 4 4,5 4,5
Mobiele toegang Android / iOS Android / iOS Android / iOS Android / iOS Android / iOS Android / iOS Android / iOS Android / iOS Android / iOS
Voordelen Goede prijs/ kwaliteit verhouding Marktleider met jarenlange ervaring Makkelijk en vlot Mogelijkheid tot vergaande automatisering Speciaal voor ZZP-er Speciaal voor ZZP en eenmanszaak Goede gebruikerservaring Goede helpdesk Makkelijk beginnen
Nadelen Verouderde vormgeving Groot bedrijf, support niet altijd even goed bereikbaar Geen voorraadbeheer Prijsopbouw, de boekhoudbot is niet voor iedereen beschikbaar Kinderlijk vormgeving Alleen tijdens kantooruren bereikbaar Extra kosten voor bepaalde functies Modulaire prijsopbouw Minder geschikt voor grote bedrijven
Kenmerken
Facturen maken
BTW aangifte
Scan & Herken
Samenwerken met accountant
Bankkoppeling
Betaallink toevoegen aan factuur
Financieel dashboard
Aanmaningen
Urenregistratie
Rittenregistratie

Voordelen van een boekhoudprogramma app

Het gebruik van een boekhoudprogramma met app biedt veel voordelen ten opzichte van traditionele boekhoudmethoden:

 • Met het grootste gemak scan of mail je bonnen door naar je boekhoudsoftware, en kun je ze met een tik van de vingers koppelen en verwerken. 
 • Met hetzelfde gemak registreer je uren en ritten. 
 • En kun je de status van facturen en offertes zien. 
 • Verder heb je met een boekhouding app altijd en overal toegang tot je financiële gegevens.
 • En bespaar je veel tijd, want je hebt geen gedoe meer met papieren administratie, alles wordt digitaal en efficiënt bijgehouden.
 • Dus je bent altijd up-to-date. Want, je hebr realtime inzicht in je financiële situatie en automatische updates van je boekhouding.
 • Door tijdsbesparing, zie je uiteraard terug in kostenbesparing 
 • En door de automatisering, is je financiële administratie minder foutgevoelig. 

Belangrijkste functies en kenmerken van een boekhoudprogramma met app

Afhankelijk van het type ondernemer dat je bent, let je op verschillende punten. 

Natuurlijk is een goede rapportage belangrijk, en is het handig aan de hand van je boekhoudsoftware je BTW of IB aangifte goed en makkelijk te kunnen invullen. 

Dit heeft natuurlijk elke aanbieder op zijn eigen manier geregeld. En je kunt er donder op zeggen dat ze dit goed hebben gedaan. Afhankelijk van je abonnement kan dit zelfs bijna automatisch gaan. 

Daarnaast zijn dit belangrijke punten: 

 • Urenregistratie: Houd je gewerkte uren eenvoudig bij en verwerk ze in je facturatie.
 • Rittenregistratie: Registreer je zakelijke ritten en voorkom problemen met de Belastingdienst.
 • Bonnen scannen of invoeren: Digitaliseer je bonnetjes en koppel ze aan je boekhouding. Bij de ene kun je bonnen mailen, bij een ander kun je ze inscannen. In beide gevallen werkt het snel en simpel. Maar, je persoonlijke voorkeur kan natuurlijk anders zijn. 
 • Facturatie en offertes maken: Maak professionele facturen en offertes die voldoen aan de wettelijke eisen. 
 • Bankkoppeling: Koppel je bankrekening aan je boekhouding app voor automatische verwerking van transacties.

Overstappen naar een boekhoudprogramma app 

Het overstappen naar een boekhoudprogramma app kan een grote verandering zijn voor je onderneming. Om ervoor te zorgen dat de overstap soepel verloopt, hebben we hier een paar stappen op een rijtje gezet:

Stapsgewijze instructies voor het importeren van gegevens:

 1. Maak een back-up van je huidige boekhoudgegevens, zodat je altijd een kopie heeft om op terug te vallen.
 2. Kies het boekhoudprogramma met app dat het beste bij uw onderneming past. Kijk hiervoor naar het type onderneming dat je hebt. En wat deze voor eisen stelt aan je boekhouding en administratie. 
 3. Importeer je gegevens in je nieuwe boekhoudsoftware. En vraag om hulp van de klantenservice als het niet mee lijkt te werken. 
 4. Alles op orde? Happy accounting!

Zo haal je het beste uit de app

 1. Als de app de mogelijkheid heeft, personaliseer je het dashboard zodat je snel toegang heeft tot de belangrijkste functies en overzichten.
 2. Maak gebruik van de mobiele app voor het bijhouden van uren, ritten en bonnen, zodat je altijd up-to-date bent.
 3. Stel notificaties in voor belangrijke gebeurtenissen, zoals het verstrijken van betalingstermijnen of BTW-aangiftedeadlines. 
 4. Profiteer van de automatisering en koppelingen met andere software, zoals bankkoppelingen en facturatie-tools.
 5. Evalueer regelmatig de prestaties van uw onderneming met behulp van de rapportagetools in het boekhoudprogramma.

Geen ervaring met boekhouden? 

Heb je nog geen ervaring met boekhouden? Zelfs met een app moet je weten wat je doet. Gelukkig hebben al de aanbieders trainingen, een helpdesk en andere hulpmiddelen beschikbaar om vlot van start te kunnen. Hierbij een paar handige tips. 

 1. Maak gebruik van de beschikbare trainingsmaterialen, zoals handleidingen, video’s en webinars, om vertrouwd te raken met het boekhoudprogramma en de app.
 2. Schakel indien nodig de hulp in van uw accountant of boekhouder om u te begeleiden bij de overstap naar het nieuwe systeem.
 3. Neem deel aan gebruikersfora of online groepen om ervaringen en tips uit te wisselen met andere ondernemers die hetzelfde boekhoudprogramma gebruiken.
 4. Aarzel niet om contact op te nemen met de klantenservice van het boekhoudprogramma als u vragen of problemen heeft.

Hoewel ik hier veel aandacht aan besteed, is het in de praktijk natuurlijk heel gemakkelijk om je boekhoud app in gebruik te nemen. Vooral als je helemaal nieuw bent. Dan heb je nog geen oude gegevens te importeren.

Conclusie

Ben je op zoek naar een boekhoudprogramma app. Dan sla je steil achterover van de keuze die er is. Dat boekhouding voor elke type ondernemer een anders in te vullen begrip is, is duidelijk. 

Zo hebben de verschillende aanbieders verschillende pakketten opgesteld voor je boekhouding. Naast de gevestigde namen; Exact, Silvasoft en Visma zijn er vele nieuwelingen bijgekomen. 

Naast de gevestigde orde zijn er enorm veel nieuwe toppers bijgekomen, welke gemak tot een kunst hebben verheven. Deze richten zich veelal op een specifieke doelgroep. 

Online boekhouden is makkelijk geworden Een app hoort erbij! 

Het hangt uiteindelijk af, van wat jij wenst van je software, of het goed is of niet. Gelukkig heeft elke aanbieder een periode om het boekhoudprogramma gratis te proberen. 

Dus; Kies je favoriet, en maak er gebruik van. Maak het het leven een stuk makkelijker met een van deze toppers. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven