Hoe kies je het beste boekhoudprogramma met voorraadbeheer voor jouw bedrijf?

In dit artikel

Het vinden van het juiste boekhoudprogramma met voorraadbeheer kan een behoorlijke puzzel zijn. Ik snap het volledig; ik heb zelf ook die wirwar aan keuzes doorlopen en ontdekt dat er meer dan 160 verschillende boekhoudpakketten beschikbaar zijn! In dit artikel neem ik je stap voor stap mee door het proces om de perfecte match te vinden voor jouw onderneming.

Laten we samen de knoop doorhakken!

Belangrijkste inzicht

Met de juiste boekhoudsoftware stroomlijn jij je boekhouding enorm. Hoewel het aanbod enorm is- zijn er een paar toppers die altijd terugkomen. E-boekhouden is nog altijd de populairste. Dankzij het brede scala aan functionaliteiten is voor elke type ondernemer geschikt.

Ben je dienstverlenend veeleisend om kwaliteit- maar ook qua eenvoud? Dan is Moneymonk de uitverkorene.

Probeer e-Boekhouden gratis– en volg deze link voor een gratis maand Moneymonk.

Een ondernemer analyseert voorraad met een computer in een magazijn.

Samenvatting

 • Kies een boekhoudprogramma met voorraadbeheer dat naadloos aansluit bij jouw bedrijfsprocessen en makkelijk integreert met andere systemen.
 • Zorg ervoor dat de software functies biedt die jou tijd besparen en fouten verminderen, zoals automatische voorraadupdates en uitgebreide rapportagemogelijkheden.
 • Let op de schaalbaarheid van het programma zodat het kan meegroeien met je bedrijf en blijf kritisch over de kosten om binnen je budget te blijven.
 • Controleer de betrouwbaarheid van de leverancier en maak gebruik van gratis proefversies om te testen of de software geschikt is voor jouw dagelijkse praktijk.
 • Real – time inzage in voorraadniveaus en orderbeheer zijn cruciale functies die je helpen efficiënter te werken en betere klantenservice te bieden.

Het belang van voorraadbeheer voor uw bedrijf

Een efficiënt voorraadbeheer is cruciaal voor het succes van elk bedrijf dat met producten werkt. Het zorgt voor een optimale balans tussen vraag en aanbod, minimaliseert het risico op overschot of tekort en kan de bedrijfsprestaties aanzienlijk verbeteren.

Wat is voorraadbeheer?

Voorraadbeheer is het zorgvuldig bijhouden van alle producten die ik in mijn magazijn heb. Het gaat om inzicht krijgen in hoeveel voorraad er is, waar het zich bevindt en wanneer ik moet bijbestellen of juist de verkoop moet stimuleren.

Dit is cruciaal voor mijn bedrijf, want zo voorkom ik dat er te veel geld vastzit in onverkochte producten of dat ik nee moet verkopen omdat er iets niet op voorraad is.

Het automatiseren van mijn voorraadbeheer via een slimme boekhoudprogramma maakt mijn werk een stuk makkelijker. Ik connect dan mijn voorraadsysteem met mijn financiële administratie, waardoor ik realtime updates krijg over mijn voorraden.

Dit bespaart tijd en geld en helpt mij om sneller beslissingen te nemen. Met goede software blijf ik weg van foutgevoelige handmatige systemen zoals Excel en kan ik me concentreren op de groei van mijn bedrijf.

Laten we nu eens kijken naar de voordelen die voorraadbeheer software te bieden heeft.

Voordelen van voorraadbeheer software

Goed voorraadbeheer is de sleutel tot een efficiënte bedrijfsvoering. Met moderne software vermijd ik veel voorkomende valkuilen en ben ik altijd op de hoogte van mijn voorraadsituatie.

 • Automatisering van processen: Voorraadbeheer software neemt repetitieve taken over zoals het bijhouden van in- en uitgaande goederen, wat mij tijd bespaart.
 • Minder fouten: Handmatige invoer leidt vaak tot fouten; dit wordt grotendeels geëlimineerd door automatisering, waardoor de nauwkeurigheid toeneemt.
 • Real-time inzicht: Ik heb altijd actuele informatie over mijn voorraadniveaus, waardoor ik betere zakelijke beslissingen kan nemen.
 • Betere planning: Inzicht in mijn voorraad helpt me bij het plannen van aankopen en het beheren van seizoensgebonden schommelingen.
 • Kostenbesparing: Door efficiënt voorraadbeheer verlaag ik kosten die gepaard gaan met te veel of te weinig voorraad.
 • Integratie met boekhouding: De koppeling met mijn boekhoudprogramma zorgt ervoor dat mijn financiën synchroon lopen met mijn voorraaddata.
 • Mobiele toegankelijkheid: Via een mobiele app kan ik altijd en overal mijn voorraadstatus checken en beheren.
 • Verbeterde klantenservice: Door een accurate stock beheer kan ik klanten sneller beleveren en hun vragen omtrent beschikbaarheid direct beantwoorden.
 • Rapportage en analyse: Ik geniet van uitgebreide rapportagemogelijkheden die me helpen trends te herkennen en strategische keuzes te maken.
 • Eenvoudig offertes maken: Met geïntegreerde prijzen en productinformatie stel ik snel nauwkeurige offertes samen voor klanten.
 • FIFO-methode ondersteuning: De software hanteert indien nodig de FIFO-methode (First In, First Out) om ervoor te zorgen dat oudere items eerst worden verkocht.
Een magazijnmanager inspecteert de voorraadniveaus in een grote opslagfaciliteit.

Hoe kies je een boekhoudprogramma met voorraadbeheer?

Het selecteren van een goed boekhoudprogramma met voorraadbeheer is cruciaal en vereist dat je inzicht krijgt in de specifieke behoeften van jouw bedrijf. Denk hierbij aan aspecten zoals integratie met andere systemen, functionaliteiten die aansluiten bij je bedrijfsprocessen en schaalbaarheid voor toekomstige groei.

Compatibiliteit met uw bedrijf

Mijn eerste stap is om ervoor te zorgen dat het boekhoudprogramma met voorraadbeheer naadloos aansluit op mijn bestaande bedrijfsprocessen en systemen. Dit betekent dat ik kijk naar hoe het programma integreert met andere tools die ik gebruik, zoals ERP-systemen, optische tekenherkenning en e-boekhouden.nl.

Ik wil geen tijd verliezen met ingewikkelde aanpassingen of compatibiliteitsproblemen die mijn bedrijfsvoering kunnen vertragen.

Ik let er ook op dat het boekhoudprogramma flexibel genoeg is om mee te groeien met mijn onderneming. Voor mij als zzp’er is het cruciaal dat de software schaalbaar is en blijft voldoen aan de veranderende behoeften van mijn bedrijf, zonder dat ik constant op zoek moet naar nieuwe oplossingen.

Daarom test ik de software grondig voordat ik besluit tot een abonnement over te gaan. Hierdoor weet ik zeker dat de software zowel nu als in de toekomst de juiste ondersteuning biedt voor mijn voorraadbeheer en boekhouding.

Functies en mogelijkheden

Om het beste boekhoudprogramma met voorraadbeheer te kiezen, kijk ik naar de verschillende functies die elk pakket biedt. Belangrijk is dat het systeem goed aansluit bij wat mijn bedrijf nodig heeft.

Zo kan Silvasoft bijvoorbeeld helpen om een optimale grip op de voorraad te krijgen, wat essentieel is voor efficiënt voorraadbeheer. Ik zoek naar opties als FIFO (first in, first out) voor correcte voorraadwaardering, kostprijsberekeningen en mogelijkheden om mijn winst- en verliesrekening up-to-date te houden.

Het programma moet ook makkelijk samenwerken met andere systemen die ik gebruik, zoals een ERP-systeem of de software van mijn accountant. Vlot barcode scannen met optical character recognition is een plus voor mij, omdat dit veel tijd bespaart en fouten vermindert.

Zorgvuldig testen hoe deze functies in de praktijk werken is een stap die ik niet oversla. Hiermee zorg ik ervoor dat ik een boekhoudprogramma kies dat niet alleen krachtig is, maar ook gebruikersvriendelijk en afgestemd op de dagelijkse logistieke processen.

Kosten en budget

Nadat ik de functies en mogelijkheden die ik nodig heb in een boekhoudprogramma met voorraadbeheer heb bekeken, richt ik me nu op de financiële kant van de zaak. Het vaststellen van een budget is essentieel voordat ik op zoek ga naar geschikte software.

De kosten van deze programma’s lopen sterk uiteen. Ik moet dus helder hebben hoeveel ik bereid ben te investeren. Hierbij houd ik rekening met alle ondersteunende kosten, zoals updates of extra diensten, om geen onverwachte uitgaven tegen te komen.

Een nauwkeurig overzicht krijgen van mijn financiële situatie is cruciaal voor de gezondheid van mijn bedrijf. Daarom neem ik bij de keuze voor een boekhoudprogramma de tijd om prijzen en mogelijkheden zorgvuldig tegen elkaar af te wegen.

Mijn doel is om een balans te vinden tussen kosten en de waarde die het programma biedt. Dit helpt me om een keuze te maken die niet alleen past bij mijn behoeften, maar ook bij mijn zakelijke budgettering.

Betrouwbaarheid van de leverancier

Naast het budget is de betrouwbaarheid van de leverancier een pijler waar ik sterk op leun bij mijn keuze. Een goede boekhoudsoftware met voorraadbeheer staat of valt met de support en de continuïteit die de leverancier biedt.

Ik zorg ervoor dat ik kies voor een partij met een bewezen staat van dienst, eentje die zijn sporen al heeft verdiend in het digitale landschap.

Ik controleer reviews, vraag rond binnen mijn netwerk en bekijk hoe lang de leverancier al actief is in de branche. Ook een persoonlijke demo of gesprek kan veel inzicht bieden in de klantgerichtheid en professionaliteit van het bedrijf.

Een stabiel ERP systeem zoals AFAS Software kan hierin een veilige keuze zijn. Kortom, betrouwbaarheid is voor mij cruciaal; het geeft mij het vertrouwen dat mijn voorraadbeheer in capabele handen is.

Een ondernemer analyseert voorraad met een computer in een magazijn.

Overzicht van top 5 boekhoudprogramma’s met voorraadbeheer voor 2024

Ontdek de elite van boekhoudsoftware die jouw voorraadbeheer in 2024 naar een hoger niveau tilt, en vind uit welke optie het beste past bij de specifieke behoeften van jouw onderneming.

Exact: Geef je business een boost

Met Exact til ik mijn zaak naar een hoger niveau. Deze software, geliefd bij meer dan 675.000 ondernemingen, ondersteunt bedrijvigheid met een krachtige combinatie van boekhouding en voorraadbeheer.

Ideaal voor starters en ZZP’ers, maar ook het MKB plukt vruchten van de veelzijdigheid van dit programma. Ik proef eerst zonder risico van de mogelijkheden dankzij de gratis proefperiode van 30 dagen—geen creditcard nodig!

Mijn administratie hou ik feilloos bij met Exact Online en ik haal digitaal alles uit mijn onderneming wat erin zit. Dit systeem staat bekend om zijn betrouwbaarheid en gebruiksgemak, zodat ik me kan focussen op wat echt belangrijk is: mijn business laten groeien.

Met Exact houd ik zonder moeite zicht op mijn voorraad en financiën, wat mij als ondernemer meer controle en inzicht geeft.

AFAS Software: automatiseer je voorraadbeheer

Na de boost die Exact je business kan geven, is het tijd om een kijkje te nemen bij AFAS Software en te ontdekken hoe automatisering van voorraadbeheer je leven makkelijker maakt. AFAS biedt een geïntegreerd systeem waarin voorraadbeheer, inkoop, verkoop en boekhouding samenkomen.

Dit krachtige ERP-systeem helpt je om nauwkeurig zicht te houden op je voorraden, waardoor je precies weet wat je op voorraad hebt en wanneer het tijd is om in te kopen of te verkopen.

Het slimme aan AFAS Software is dat het niet alleen de voorraad automatisch beheert maar ook naadloos verbindt met andere belangrijke bedrijfsprocessen zoals CRM en HRM. Het digitaliseren van administratieve taken bespaart niet alleen tijd; het vermindert ook de kans op fouten en stelt je in staat om sneller beslissingen te nemen.

Met dit systeem heb je alle belangrijke informatie overzichtelijk op één plek, klaar om jouw bedrijf efficiënter te runnen.

Silvasoft: Voorraadbeheer en productbeheer in één

Silvasoft combineert slim voorraadbeheer met geavanceerd productbeheer. Deze software stroomlijnt beide processen, waardoor ik veel tijd bespaar en fouten beperk. Met functionaliteiten als voorraadwaarschuwingen en inkoopadministratie houd ik eenvoudig mijn voorraden in de gaten en voorkom ik dat producten onverwachts op raken.

En met de orderpick-functie verzend ik bestellingen sneller dan ooit.

Het systeem van Silvasoft is bijzonder geschikt voor zowel ZZP’ers als het MKB. Ik waardeer de eenvoud van het gebruik en de mogelijkheid om verschillende magazijnen te beheren. Dankzij positieve gebruikersreviews weet ik dat ik op Silvasoft kan vertrouwen.

Bovendien helpt de barcode-ondersteuning mij om producten snel te identificeren en processen te automatiseren. Dit maakt Silvasoft een krachtige tool voor het beheren van mijn zakelijke inventaris en producten.

Snelstart: Zeer uitgebreide optie voor het MKB

Ik heb juist SnelStart ontdekt, echt een uitkomst voor elk MKB-bedrijf. Met dit boekhoudprogramma krijg je moeiteloos inzicht in al je financiën en je kunt het zowel via web als app gebruiken.

Wat mij opviel, is dat je een gratis proefperiode van 30 dagen krijgt, wat ideaal is om te zien of het bij jouw onderneming past. De gebruiksvriendelijkheid en de aangeboden mogelijkheden maken het een aanrader, niet alleen voor ervaren ondernemers maar ook voor starters en ZZP’ers.

Een andere sterke kant van SnelStart is de ondersteuning. Als ik vragen heb of tegen problemen aanloop, staat de helpdesk klaar om te helpen. Dit geeft me een veilig gevoel. Nu verder naar de volgende optie op ons lijstje: Kleisteen, speciaal gericht op beginners in de boekhoudwereld.

Kleisteen: Boekhoudsoftware voor starters en ZZP’ers, uit te breiden met een handelsmodel

Kleisteen biedt mij een flexibel boekhoudprogramma dat perfect past bij mijn situatie als starter of ZZP’er. Het mooie aan dit systeem is de mogelijkheid om het eenvoudig uit te breiden met een handelsmodel, wat betekent dat mijn software meegroeit met mijn onderneming.

Ik krijg niet alleen controle over mijn financiën, maar ook een helder overzicht dat essentieel is voor dagelijkse beslissingen.

Het gebruiksgemak van Kleisteen helpt mij tijd te besparen op administratie, zodat ik me kan richten op wat echt belangrijk is: mijn bedrijf laten groeien. Het programma voelt als een goede keuze omdat het specifiek ontworpen is met het oog op mijn behoeften als ondernemer.

Nu we Kleisteen bekeken hebben, laten we eens duiken in de diepgaande analyse van de top 5 boekhoudprogramma’s om te zien wat zij verder te bieden hebben.

Diepgaande analyse van de top 5 boekhoudprogramma’s

Laten we een grondige blik werpen op de unieke eigenschappen van elk boekhoudprogramma om te zien hoe ze kunnen bijdragen aan het stroomlijnen van uw voorraadbeheer en bedrijfsvoering.

Functies

Voor mij draait alles om de functionaliteit als ik een boekhoudprogramma met voorraadbeheer selecteer. Ik zoek naar software die naadloos integreert met mijn bestaande systemen en processen, en dat is echt een gamechanger.

Een goed programma biedt niet alleen basisvoorraadbeheer, maar omvat ook functies zoals automatische voorraadupdates, orderbeheer en uitgebreide rapportage-opties. Het mooie is dat ik hierdoor minder tijd kwijt ben aan administratie en me meer kan richten op het laten groeien van mijn bedrijf.

Ik let op de mogelijkheden om het programma te koppelen aan mijn verkoopkanalen zodat de voorraad altijd up-to-date is, wat dubbele verkopen voorkomt en klanttevredenheid verhoogt.

Belangrijk is ook dat de software schaalbaar is; als mijn bedrijf groeit, wil ik dat het boekhoudprogramma met me meegroeit zonder te hoeven overstappen. Door te focussen op deze functies weet ik zeker dat ik een keuze maak die toekomstbestendig is en bijdraagt aan een gestroomlijnde bedrijfsvoering.

Pluspunten

De top 5 boekhoudprogramma’s blinken uit door hun gebruiksgemak en de mogelijkheid om voorraadbeheer te integreren met financiële processen. Elk programma biedt unieke voordelen: Exact laat je bedrijf groeien met krachtige analytics, terwijl AFAS Software je een automatische voorraadupdate geeft die tijd bespaart.

Silvasoft combineert voorraad- met productbeheer wat dubbel werk voorkomt, Snelstart komt perfect tegemoet aan de behoeften van het MKB door zijn uitgebreidheid, en Kleisteen richt zich specifiek op starters en ZZP’ers met een eenvoudig uit te breiden handelsmodel.

Deze pluspunten geven al aan dat de programma’s niet alleen op prijs en kwaliteit scoren maar ook met hun functies uitblinken. Mijn analyse is gebaseerd op deze belangrijke features die elke ondernemer moet overwegen.

Het volgende onderdeel van de analyse focust zich op de mindere punten, want ook die mogen we niet uit het oog verliezen.

Minpunten

Ook het beste boekhoudprogramma met voorraadbeheer heeft zijn nadelen. Het identificeren van deze minpunten is cruciaal voor een weloverwogen keuze. Kijkend naar de topprogramma’s, loop je tegen dingen aan zoals complexe interfaces die tijd kosten om te leren.

Of je stuit op beperkte maatwerkopties die de software minder flexibel maken voor jouw unieke bedrijfsprocessen.

We zien ook vaak dat klantenservice te wensen overlaat, wat frustrerend kan zijn als je snel hulp nodig hebt. Daarnaast kunnen hoge kosten een struikelblok vormen voor kleinere ondernemingen.

En soms voldoen de technische aspecten, zoals de integratie met andere systemen, niet aan de verwachtingen. Deze factoren meewegend krijg je een helder beeld van wat elk boekhoudprogramma mist en kun je kiezen voor de optie die ondanks de minpunten het beste bij jouw onderneming past.

Aanbevelingen voor Boekhoudprogramma’s met Voorraadbeheer

Voor jouw bedrijf is het kiezen van het juiste boekhoudprogramma met voorraadbeheer cruciaal. Zorg ervoor dat je een programma selecteert dat niet alleen je huidige behoeften vervult, maar ook meegroeit met je bedrijf.

Functionaliteiten zoals real-time inzage in voorraadniveaus, orderbeheer en automatische bestelvoorstellen kunnen je enorm veel tijd en geld besparen.

Let goed op gebruiksvriendelijkheid; het programma moet eenvoudig te bedienen zijn voor jou en je team. Controleer of er ondersteuning en training beschikbaar is, want een goede after-sales service kan het verschil maken.

Maak ten slotte gebruik van gratis proefversies. Hiermee kun je testen of het boekhoudprogramma daadwerkelijk past bij de dagelijkse praktijk van je onderneming.

Veelgestelde vragen over voorraadbeheer software

Veel ondernemers hebben vragen over voorraadbeheer software. Het kiezen van het juiste systeem is cruciaal voor efficiënt beheer.

 • Is voorraadbeheer software noodzakelijk voor mijn bedrijf?
 • Kan ik de software koppelen aan mijn bestaande boekhoudsysteem?
 • Hoe werkt de software bij meerdere magazijnen of locaties?
 • Biedt de software real – time updates van de inventaris?
 • Wat zijn de kosten van een goed voorraadsysteem?

Conclusie: Hoe kies je het beste boekhoudprogramma met voorraadbeheer voor jouw bedrijf?

Het vinden van het juiste boekhoudprogramma met voorraadbeheer kan jouw onderneming efficiënter maken. Jouw specifieke bedrijfsbehoeften bepalen welke software het best past. Let op de kenmerken, betrouwbaarheid van de leverancier en de balans tussen kosten en functionaliteiten.

Met een goed gekozen systeem behoud je moeiteloos overzicht over je financiën en voorraden. Neem de tijd om de opties te vergelijken en kies een programma dat met jouw bedrijf meegroeit.

Jouw keuze heeft direct invloed op de succesvolle toekomst van jouw zaak.

Veelgestelde Vragen

1. Waar moet ik op letten bij het kiezen van een boekhoudprogramma met voorraadbeheer?

Zoek naar een programma dat gebruiksvriendelijk is en functies biedt die passen bij de behoeften van jouw bedrijf.

2. Is het mogelijk om het boekhoudprogramma te integreren met andere systemen?

Ja, veel boekhoudprogramma’s bieden integraties met andere bedrijfssoftware voor een gestroomlijnde workflow.

3. Hoe weet ik of het boekhoudprogramma veilig is?

Controleer of het programma voldoet aan actuele beveiligingsnormen en regelmatige updates ontvangt om gegevensbescherming te garanderen.

4. Kunnen boekhoudprogramma’s met voorraadbeheer op maat gemaakt worden voor mijn bedrijf?

Sommige programma’s bieden aanpassingsmogelijkheden zodat ze beter aansluiten bij de specifieke eisen van jouw onderneming.

5. Wat zijn de kosten van een boekhoudprogramma met voorraadbeheer?

De kosten variëren afhankelijk van de complexiteit en de extra functies van het programma; vergelijk opties om een passende prijs-kwaliteitverhouding te vinden.

Ten slotte

Om af te sluiten zijn er een paar programma’s die ik er echt even voor je wil uitlichten. De keuze op het vlak van boekhoudsoftware is namelijk enorm! Er zijn er al ruim 150!

 • Onafhankelijk van wat je doet en voor iedereen geschikt; MKB, ZZP, dienstverlenend, of met een webshop. Dan is E-boekhouden de gevestigde naam. Dit complete pakket kun je hier gratis proberen
 • Een heel populaire speler voor de online ondernemer neemt je administratie in vogelvlucht uit handen. Online factureren? Geen probleem. Eerlijke prijs, super kwaliteit: Moneybird is je vogel. Direct gratis proberen.
 • Wanneer je als dienstverlenende ZZP’er aan de slag bent, van eenvoud houdt en de kosten laag wilt houden, dan is BUNNI een goede keuze. Deze aanbieder maakt je administratie tot een grap, zo makkelijk. Ook BUNNI heeft een gratis proefperiode.
 • Ten slotte wil ik afsluiten met mijn favoriet Moneymonk maakt het leven voor zzp’ers echt tot een feestje en beperkt de tijd voor je administratie tot minuten. Met alle functionaliteiten die je nodig hebt; uren- en rittenregistratie, projectmanagement, en BTW aangifte. Natuurlijk, met een gratis proefmaand.

Check deze toppers zeker, wanneer jij minder wilt boekhouden, meer wilt ondernemen. En altijd zicht wil hebben op je cijfers. En… jij hebt vast wel wat beters te doen, dan al die software te testen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven
Boekhoudprogramma aanbieding

Hoelang blijf je nog zoeken?

Het antwoord is dichterbij dan je denkt… Ja, echt waar. Kies dit boekhoudprogramma en bespaar zeeën van tijd.

Direct Gratis proberen