Hoe kies je het juiste boekhoudprogramma voor het MKB? Tips voor het vinden van het beste boekhoudprogramma mkb

In dit artikel

Als ondernemer in het midden- en kleinbedrijf weet je hoe essentieel een goed georganiseerde boekhouding is. Ik herken de uitdaging om tussen al die verschillende software het beste boekhoudprogramma te vinden, een keuze die ik zelf ook moest maken.

In dit artikel deel ik mijn inzichten en tips over hoe je het boekhoudprogramma kiest dat jouw financiële administratie naar een hoger niveau tilt. Ontdek jouw ideale match!

Belangrijkste inzicht

Met de juiste boekhoudsoftware stroomlijn jij je boekhouding enorm. Hoewel het aanbod enorm is, zijn er een paar toppers die altijd terugkomen. E-boekhouden is nog altijd de populairste. Dankzij het brede scala aan functionaliteiten is voor elke type ondernemer geschikt.

Ben je dienstverlenend veeleisend om kwaliteit, maar ook qua eenvoud? Dan is Moneymonk de uitverkorene.

Probeer e-Boekhouden gratis, en volg deze link voor een gratis maand Moneymonk.

Een opgeruimd kantoorbureau met laptop, financiële documenten en koffiekopje.

Samenvatting

 • Kies een boekhoudprogramma voor MKB dat tijd bespaart en fouten reduceert door automatisering van terugkerende taken en accurate btw-berekeningen.
 • Let op de schaalbaarheid van het boekhoudprogramma: het moet meegroeien met je bedrijf, of je nu een zelfstandige zonder personeel bent of een midden- en kleinbedrijf runt.
 • Controleer of het boekhoudprogramma goed integreert met andere systemen zoals CRM, ERP en webshops om efficiëntie te verhogen en data nauwkeurig te houden.
 • Onderzoek de reputatie, klantenservice en updatebeleid van de aanbieder, naast de kosten, om zeker te zijn van een betrouwbaar boekhoudprogramma.
 • Overweeg Visma eAccounting voor zijn gebruiksvriendelijkheid en functies die inspelen op de behoeften van MKB-ondernemers.
 • Voor accurate boekhoudoplossingen, overweeg deze vergelijking en bekijk de voordelen van dit systeem
Een modern kantoorbureau met computer en financiële rapporten.

Wat is een boekhoudprogramma voor MKB?

Een boekhoudprogramma voor MKB is digitale gereedschap dat onmisbaar is geworden in de moderne bedrijfsvoering; het stroomlijnt financiële processen en biedt inzicht in de economische gezondheid van je onderneming.

Door gebruik te maken van slimme functies zoals automatische btw-berekeningen en real-time financiële rapportages, houden ondernemers meer tijd over voor wat echt telt: het laten groeien van hun bedrijf.

Voordelen van boekhoudsoftware voor MKB

Als ondernemer in het MKB zoek ik altijd naar manieren om efficiënter te werken en mijn financiën beter te beheren. Een goed boekhoudprogramma is daarbij onmisbaar en brengt verschillende voordelen met zich mee:

 • Tijdsbesparing: Boekhoudsoftware automatiseert veel terugkerende taken zoals het invoeren van facturen, wat mij als zelfstandige heel wat uren bespaart.
 • Altijd up-to-date: Mijn financiële gegevens zijn altijd actueel, waardoor ik betere zakelijke beslissingen kan nemen gebaseerd op de meest recente informatie.
 • Foutreductie: Handmatige fouten behoren tot het verleden omdat het programma rekenfouten voorkomt en mij helpt bij het nauwkeurig registreren van transacties.
 • Betalingsgemak: Elektronisch factureren maakt betalingen sneller en eenvoudiger, zowel voor mij als voor mijn klanten.
 • Belastingaangifte vereenvoudigen: Met een druk op de knop genereer ik overzichten voor de belastingaangifte, zonder dat ik urenlang door bonnetjes hoef te ploegen.
 • Real-time inzicht in cashflow: Ik zie meteen hoe mijn bedrijf ervoor staat qua liquide middelen, wat essentieel is voor solide bedrijfsvoering.
 • Integratie met andere systemen: Koppelingen met bijvoorbeeld webshops of ERP-systemen zorgen ervoor dat alle data naadloos tussen systemen stroomt.
 • Professioneel relatiebeheer (CRM): Klantgegevens beheer ik effectief en dit verbetert de communicatie en dienstverlening richting klanten.

Hoe kies je het juiste boekhoudprogramma voor MKB?

Bij het kiezen van het juiste boekhoudprogramma voor je MKB komt heel wat kijken, maar met de juiste informatie en tips vind je een systeem dat naadloos aansluit bij jouw bedrijfsvoering – lees verder om te ontdekken hoe.

Overwegingen bij de keuze van bedrijfsvorm

Het kiezen van de juiste bedrijfsvorm is cruciaal voor mijn succes als ondernemer. Het bepaalt niet alleen mijn aansprakelijkheid, maar heeft ook invloed op de belastingen en administratieve taken die ik moet nakomen.

Beslissen om zelf te boekhouden of uit te besteden

Het besluit om zelf te boekhouden of dit uit te besteden is een cruciale stap voor elke MKB’er. Het draait allemaal om het vinden van een evenwicht dat past bij mijn tijd, expertise en budget.

Als ik kies voor zelf boekhouden met online software, krijg ik directe grip op mijn financiële situatie. Dat geeft mij de vrijheid om snel beslissingen te nemen en mijn winst- en verliesrekening bij de hand te hebben.

Maar soms is deskundigheid van buitenaf pure winst. Een professionele boekhouder kan mij helpen om complexe fiscale zaken te navigeren en tijd te besparen op administratieve taken.

Het uitbesteden van mijn bedrijfsadministratie zorgt ervoor dat ik me kan focussen op wat ik het beste doe: mijn bedrijf laten groeien. Zelfstandige zonder personeel of niet, elke keuze heeft zijn eigen set aan voordelen en nadelen die ik grondig afweeg voordat ik een beslissing maak.

Specifieke uitdagingen van de branche

Elke branche kent zijn eigen unieke boekhoudkundige uitdagingen. In de bouwsector spelen bijvoorbeeld kostenplaatsen en projectmatige afschrijvingen een grote rol, terwijl een retailondernemer meer behoefte heeft aan een gedetailleerde voorraadadministratie en het beheren van dagelijkse verkopen.

Goed inzicht in deze specifieke behoeften is cruciaal voor het kiezen van een boekhoudprogramma dat de klus kan klaren.

Als ondernemer in het MKB stuit ik ook op uitdagingen zoals het verwerken van elektronische facturen en het integreren van CRM-systemen. Dit vraagt om software die niet alleen boekhoudkundige problemen oplost maar ook aansluit op digitale processen binnen mijn bedrijf.

Ik zoek naar programma’s die ERP-systemen ondersteunen en die perfect passen bij hoe mijn organisatie werkt; van online boekhouden tot logistieke afstemming. Het selecteren van de juiste tool vereist dus een diepgaand begrip van zowel de branche als de interne bedrijfsprocessen.

Omvang van de organisatie

Grootte doet ertoe als het gaat om het kiezen van een boekhoudprogramma voor je bedrijf. Een kleine onderneming met een handjevol werknemers heeft andere behoeftes dan een middelgrote organisatie met verschillende afdelingen.

Ik let op de hoeveelheid transacties, de complexiteit van de financiële stromen en de mate van groei die mijn bedrijf doormaakt. Het juiste programma moet met mijn bedrijf mee kunnen schalen, of het nu gaat om zzp’ers of om een groeiend mkb.

Functies als relatiebeheer (CRM) en koppelingen met andere systemen zijn belangrijk voor een efficiënte workflow. Als ik veel klantgegevens beheer of regelmatig gegevens tussen verschillende applicaties moet uitwisselen, zoek ik naar een boekhoudpakket dat dit naadloos ondersteunt.

Zonder een systeem dat past bij de omvang van mijn organisatie zou ik kostbare tijd verliezen aan administratieve taken die anders geautomatiseerd kunnen worden. Daarom focus ik op opties zoals Visma eAccounting of ERP-systemen die bekend staan om hun schaalbaarheid en integratiemogelijkheden.

Specifieke BTW-situatie en wensen

Mijn boekhoudprogramma moet naadloos aansluiten bij mijn unieke BTW-afhandeling. Het begint met grondig onderzoeken van de functionaliteiten die mijn belastingaangiften vereenvoudigen en fouten voorkomen.

Ik zoek een systeem dat automatisch de juiste tarieven toepast en mij waarschuwt voor specifieke regelgeving of wijzigingen. Dit bespaart me tijd en verhoogt mijn nauwkeurigheid bij het indienen van de BTW.

Daarnaast wil ik kunnen vertrouwen op een boekhoudprogramma dat specifieke rapportages biedt en mij ondersteunt bij controles. Het moet gemakkelijk integreren met andere systemen die ik gebruik, zodat gegevens overal up-to-date zijn.

De keuze die ik maak, is cruciaal voor het gestroomlijnd houden van mijn fiscale verplichtingen. En nu, op naar de volgende stap: het bekijken van alle functies die boekhoudprogramma’s bieden voor MKB-ondernemers zoals ik.

Functies van boekhoudprogramma’s voor MKB

Een slimme keuze in boekhoudprogramma’s voor het MKB kan je bedrijf transformeren met functies die administratie vereenvoudigen, financiële transparantie vergroten en je richten op groei mogelijk maken; laten we ontdekken wat essentieel is voor jouw onderneming.

Algemene softwarefunctionaliteit

Kiezen voor een boekhoudprogramma betekent op zoek gaan naar een tool die de dagelijkse administratie vereenvoudigt. Ik let altijd op de basisfuncties zoals het beheren van grootboek, debiteuren en crediteuren.

Deze moeten soepel werken en makkelijk te begrijpen zijn. Belangrijk is dat het programma snel facturen en bonnen kan verwerken, wat tijd bespaart en fouten reduceert.

Een goed boekhoudprogramma biedt ook de mogelijkheid om eenvoudig online te factureren en heeft een betrouwbaar CRM-systeem voor relatiebeheer. Integratie met andere systemen, zoals ERP-systemen, is tegenwoordig bijna onmisbaar om efficiënt te kunnen werken.

Daarnaast is digitale toegang via verschillende apparaten zoals computers en tablets essentieel om flexibel te kunnen zijn in waar en wanneer ik mijn administratie doe.

Grootboek, debiteuren, crediteuren

Een boekhoudprogramma met een solide grootboek is de ruggengraat van elke gezonde bedrijfsvoering. Hierin houd ik nauwkeurig alle financiële transacties bij, wat helpt om overzicht te houden op inkomsten en uitgaven.

Het registreert elke financiële beweging die binnen mijn onderneming plaatsvindt, een essentiële functie die zorgt voor transparantie en controle.

Het beheren van debiteuren en crediteuren wordt ook een stuk eenvoudiger met het juiste boekhoudprogramma. Ik kan snel zien wie mij nog geld verschuldigd is en aan wie ik nog moet betalen.

Dit bespaart mij niet alleen tijd, maar zorgt er ook voor dat mijn cashflow gezond blijft. Goed overzicht houden op openstaande posten is cruciaal voor mijn MKB, want zo kan ik financiële verrassingen voorblijven.

Nu we het hebben over hoe belangrijk deze functies zijn, laten we eens kijken hoe relatiebeheer hierin past.

Relatiebeheer

Het beheren van relaties met klanten en leveranciers is cruciaal voor mijn bedrijf. Gelukkig hebben moderne boekhoudprogramma’s voor het mkb geïntegreerde functies voor relatiebeheer, wat het een stuk eenvoudiger maakt.

Deze tools helpen me niet alleen om contactgegevens netjes op één plek te bewaren, maar ze optimaliseren ook de interactie door klantgeschiedenis en -voorkeuren bij te houden. Ik zorg ervoor dat elke klant zich speciaal voelt, en dat bouwt vertrouwen op.

Met deze software kan ik ook realtime updates krijgen over transacties met klanten, wat betekent dat ik altijd op de hoogte ben van hun meest recente aankopen en betalingen. Dit maakt het mogelijk om proactief te reageren en service van topkwaliteit te bieden.

Accountants kunnen bovendien meekijken dankzij deze functies voor relatiebeheer, wat ervoor zorgt dat ze altijd up-to-date zijn met de financiële interacties tussen mijn bedrijf en onze klanten en leveranciers.

Dit aspect van de software verbetert de efficiëntie en de nauwkeurigheid van ons financiële beheer aanzienlijk.

Koppelingen met andere systemen

Naast sterke relatiebeheer, speelt de integratie met andere systemen een cruciale rol in het stroomlijnen van mijn bedrijfsprocessen. Boekhoudprogramma’s voor MKB die naadloos samenwerken met andere applicaties maken het leven veel eenvoudiger. Hier zijn enkele sleutelpunten over hoe koppelingen kunnen bijdragen aan betere boekhoudpraktijken:

 • Integratie met CRM – systemen zorgt ervoor dat financiële gegevens en klantinformatie hand in hand gaan. Dit leidt tot een dieper inzicht in klantgedrag en betere verkoopkansen.
 • Koppelen aan webshops brengt automatische facturering binnen handbereik. Zodra een verkoop plaatsvindt, genereert het systeem direct de juiste factuur.
 • Door afstemming met kassasystemen houd ik realtime zicht op dagelijkse verkopen. De financiële administratie blijft up-to-date zonder extra invoerwerk.
 • Samenwerking tussen ERP – systemen en boekhoudsoftware betekent één bron van waarheid voor alle bedrijfsdata. Dit vermindert foutmarges en bevordert efficiëntie op alle afdelingen.
 • Het verbinden van mijn boekhoudprogramma met Optical Character Recognition (OCR) technologie automatiseert de verwerking van bonnetjes en facturen, waardoor ik kostbare tijd bespaar.

Overweging van de aanbieder

Het kiezen van de juiste boekhoudsoftware is meer dan alleen kijken naar wat het programma kan. De betrouwbaarheid en reputatie van de aanbieder tellen zwaar mee. Je wilt samenwerken met een bedrijf dat bekend staat om zijn goede klantenservice, duidelijke communicatie en het up-to-date houden van zijn software.

Reken op bedrijven als e-boekhouden, Snelstart en Moneybird, die al bewezen hebben dat ze de klappen van de zweep kennen in het midden- en kleinbedrijf.

Het vergelijken van prijs, reviews en functies van deze aanbieders geeft je een helder beeld van wat je kunt verwachten. Let ook op hoe makkelijk je een boekhoudprogramma kunt integreren met andere systemen zoals ERP-systemen of CRM-oplossingen.

Zo weet je zeker dat je boekhoudsoftware naadloos aansluit bij jouw bedrijfsprocessen. En nu we de aanbieder hebben uitgelicht, laten we eens kijken naar de meest aanbevolen boekhoudprogramma’s voor het mkb die jouw onderneming vooruit kunnen helpen.

Aanbevolen Boekhoudprogramma voor MKB

Na het zorgvuldig afwegen van verschillende aanbieders, wil ik mijn ervaring delen over een boekhoudprogramma dat uitblinkt in gebruiksgemak voor het MKB: Visma eAccounting. De kracht ligt in de intuïtieve interface die zelfs voor de beginnende gebruiker snel te begrijpen is.

Je kunt moeiteloos facturen versturen, je balansen bijhouden en hebt altijd direct zicht op je financiën. Het helpt je niet alleen tijd te besparen, maar geeft ook de zekerheid dat je boekhouding klopt.

Ik raad mkbers vaak aan om Visma eAccounting te overwegen vanwege de positieve recensies en de concurrerende prijzen. Dit programma ondersteunt je bij het digitaliseren van je boekhoudproces en biedt handige koppelingen met andere systemen, zoals je bank en een CRM.

Daarnaast profiteer je van real-time inzichten in je cijfers, wat cruciaal is voor snelle besluitvorming en groei van je bedrijf. Met functies als online factureren en handige overzichten is het een complete oplossing die meegroeit met jouw onderneming.

Conclusie

Het selecteren van een geschikt boekhoudprogramma voor je MKB is een slimme stap naar efficiëntie. De juiste software automatiseert processen en bespaart kostbare tijd. Belangrijk is dat je kiest voor functionaliteit die aansluit bij jouw onderneming.

Vergelijk opties, lees recensies en let op je budget om de beste keuze te maken. Grijp deze kans om jouw financiële beheer naar een hoger niveau te tillen.

Veelgestelde Vragen

1. Wat is een ERP-systeem en hoe helpt het MKB?

Een ERP-systeem, wat staat voor Enterprise Resource Planning, is een softwarepakket dat alle processen binnen een mkb-organisatie ondersteunt en integreert, zoals boekhouding, voorraadbeheer en customer relationship management (CRM).

2. Waarom is CRM belangrijk voor mkb-boekhoudprogramma’s?

Customer Relationship Management (CRM) is cruciaal omdat het helpt bij het beheren van klantgegevens, verkoopkansen en serviceverzoeken, wat leidt tot betere klantrelaties en uiteindelijk tot meer omzet voor mkb’ers.

3. Wat moet ik als freelancer of zzp’er overwegen bij het kiezen van een boekhoudprogramma?

Freelancers en zzp’ers moeten op zoek gaan naar een digitaal boekhoudprogramma dat eenvoudig is in gebruik, toegang biedt tot eerste hulp bij vragen, en mogelijkheden heeft voor facturering en belastingaangifte.

4. Zijn er speciale boekhoudprogramma’s ontworpen voor kleinere organisaties zoals het MKB?

Ja, er zijn boekhoudprogramma’s specifiek ontwikkeld voor de behoeften van kleinere organisaties zoals het MKB, die functionaliteiten combineren zoals ERP en CRM om efficiëntie te verhogen en kosten te besparen.

5. Kunnen mkb-boekhoudprogramma’s koppelen met andere systemen zoals SAP?

Zeker, sommige mkb-boekhoudprogramma’s kunnen geïntegreerd worden met grotere systemen zoals SAP, wat de uitwisseling van informatie tussen verschillende bedrijfsonderdelen vergemakkelijkt en zorgt voor een stroomlijning van processen.


Een kleine zakelijke eigenaar werkt geconcentreerd aan zijn bureau, met uitzicht op de stad.

Hoe kies je het juiste boekhoudprogramma voor MKB?

Bij het kiezen van het juiste boekhoudprogramma voor je MKB komt heel wat kijken, maar met de juiste informatie en tips vind je een systeem dat naadloos aansluit bij jouw bedrijfsvoering – lees verder om te ontdekken hoe.

Overwegingen bij de keuze van bedrijfsvorm

Het kiezen van de juiste bedrijfsvorm is cruciaal voor mijn succes als ondernemer. Het bepaalt niet alleen mijn aansprakelijkheid, maar heeft ook invloed op de belastingen en administratieve taken die ik moet nakomen.

Beslissen om zelf te boekhouden of uit te besteden

Het besluit om zelf te boekhouden of dit uit te besteden is een cruciale stap voor elke MKB’er. Het draait allemaal om het vinden van een evenwicht dat past bij mijn tijd, expertise en budget.

Als ik kies voor zelf boekhouden met online software, krijg ik directe grip op mijn financiële situatie. Dat geeft mij de vrijheid om snel beslissingen te nemen en mijn winst- en verliesrekening bij de hand te hebben.

Maar soms is deskundigheid van buitenaf pure winst. Een professionele boekhouder kan mij helpen om complexe fiscale zaken te navigeren en tijd te besparen op administratieve taken.

Het uitbesteden van mijn bedrijfsadministratie zorgt ervoor dat ik me kan focussen op wat ik het beste doe: mijn bedrijf laten groeien. Zelfstandige zonder personeel of niet, elke keuze heeft zijn eigen set aan voordelen en nadelen die ik grondig afweeg voordat ik een beslissing maak.

Specifieke uitdagingen van de branche

Elke branche kent zijn eigen unieke boekhoudkundige uitdagingen. In de bouwsector spelen bijvoorbeeld kostenplaatsen en projectmatige afschrijvingen een grote rol, terwijl een retailondernemer meer behoefte heeft aan een gedetailleerde voorraadadministratie en het beheren van dagelijkse verkopen.

Goed inzicht in deze specifieke behoeften is cruciaal voor het kiezen van een boekhoudprogramma dat de klus kan klaren.

Als ondernemer in het MKB stuit ik ook op uitdagingen zoals het verwerken van elektronische facturen en het integreren van CRM-systemen. Dit vraagt om software die niet alleen boekhoudkundige problemen oplost maar ook aansluit op digitale processen binnen mijn bedrijf.

Ik zoek naar programma’s die ERP-systemen ondersteunen en die perfect passen bij hoe mijn organisatie werkt; van online boekhouden tot logistieke afstemming. Het selecteren van de juiste tool vereist dus een diepgaand begrip van zowel de branche als de interne bedrijfsprocessen.

Omvang van de organisatie

Grootte doet ertoe als het gaat om het kiezen van een boekhoudprogramma voor je bedrijf. Een kleine onderneming met een handjevol werknemers heeft andere behoeftes dan een middelgrote organisatie met verschillende afdelingen.

Ik let op de hoeveelheid transacties, de complexiteit van de financiële stromen en de mate van groei die mijn bedrijf doormaakt. Het juiste programma moet met mijn bedrijf mee kunnen schalen, of het nu gaat om zzp’ers of om een groeiend mkb.

Functies als relatiebeheer (CRM) en koppelingen met andere systemen zijn belangrijk voor een efficiënte workflow. Als ik veel klantgegevens beheer of regelmatig gegevens tussen verschillende applicaties moet uitwisselen, zoek ik naar een boekhoudpakket dat dit naadloos ondersteunt.

Zonder een systeem dat past bij de omvang van mijn organisatie zou ik kostbare tijd verliezen aan administratieve taken die anders geautomatiseerd kunnen worden. Daarom focus ik op opties zoals Visma eAccounting of ERP-systemen die bekend staan om hun schaalbaarheid en integratiemogelijkheden.

Specifieke BTW-situatie en wensen

Mijn boekhoudprogramma moet naadloos aansluiten bij mijn unieke BTW-afhandeling. Het begint met grondig onderzoeken van de functionaliteiten die mijn belastingaangiften vereenvoudigen en fouten voorkomen.

Ik zoek een systeem dat automatisch de juiste tarieven toepast en mij waarschuwt voor specifieke regelgeving of wijzigingen. Dit bespaart me tijd en verhoogt mijn nauwkeurigheid bij het indienen van de BTW.

Daarnaast wil ik kunnen vertrouwen op een boekhoudprogramma dat specifieke rapportages biedt en mij ondersteunt bij controles. Het moet gemakkelijk integreren met andere systemen die ik gebruik, zodat gegevens overal up-to-date zijn.

De keuze die ik maak, is cruciaal voor het gestroomlijnd houden van mijn fiscale verplichtingen. En nu, op naar de volgende stap: het bekijken van alle functies die boekhoudprogramma’s bieden voor MKB-ondernemers zoals ik.


Functies van boekhoudprogramma’s voor MKB

Een slimme keuze in boekhoudprogramma’s voor het MKB kan je bedrijf transformeren met functies die administratie vereenvoudigen, financiële transparantie vergroten en je richten op groei mogelijk maken; laten we ontdekken wat essentieel is voor jouw onderneming.

Algemene softwarefunctionaliteit

Kiezen voor een boekhoudprogramma betekent op zoek gaan naar een tool die de dagelijkse administratie vereenvoudigt. Ik let altijd op de basisfuncties zoals het beheren van grootboek, debiteuren en crediteuren.

Deze moeten soepel werken en makkelijk te begrijpen zijn. Belangrijk is dat het programma snel facturen en bonnen kan verwerken, wat tijd bespaart en fouten reduceert.

Een goed boekhoudprogramma biedt ook de mogelijkheid om eenvoudig online te factureren en heeft een betrouwbaar CRM-systeem voor relatiebeheer. Integratie met andere systemen, zoals ERP-systemen, is tegenwoordig bijna onmisbaar om efficiënt te kunnen werken.

Daarnaast is digitale toegang via verschillende apparaten zoals computers en tablets essentieel om flexibel te kunnen zijn in waar en wanneer ik mijn administratie doe.

Grootboek, debiteuren, crediteuren

Een boekhoudprogramma met een solide grootboek is de ruggengraat van elke gezonde bedrijfsvoering. Hierin houd ik nauwkeurig alle financiële transacties bij, wat helpt om overzicht te houden op inkomsten en uitgaven.

Het registreert elke financiële beweging die binnen mijn onderneming plaatsvindt, een essentiële functie die zorgt voor transparantie en controle.

Het beheren van debiteuren en crediteuren wordt ook een stuk eenvoudiger met het juiste boekhoudprogramma. Ik kan snel zien wie mij nog geld verschuldigd is en aan wie ik nog moet betalen.

Dit bespaart mij niet alleen tijd, maar zorgt er ook voor dat mijn cashflow gezond blijft. Goed overzicht houden op openstaande posten is cruciaal voor mijn MKB, want zo kan ik financiële verrassingen voorblijven.

Nu we het hebben over hoe belangrijk deze functies zijn, laten we eens kijken hoe relatiebeheer hierin past.

Relatiebeheer

Het beheren van relaties met klanten en leveranciers is cruciaal voor mijn bedrijf. Gelukkig hebben moderne boekhoudprogramma’s voor het mkb geïntegreerde functies voor relatiebeheer, wat het een stuk eenvoudiger maakt.

Deze tools helpen me niet alleen om contactgegevens netjes op één plek te bewaren, maar ze optimaliseren ook de interactie door klantgeschiedenis en -voorkeuren bij te houden. Ik zorg ervoor dat elke klant zich speciaal voelt, en dat bouwt vertrouwen op.

Met deze software kan ik ook realtime updates krijgen over transacties met klanten, wat betekent dat ik altijd op de hoogte ben van hun meest recente aankopen en betalingen. Dit maakt het mogelijk om proactief te reageren en service van topkwaliteit te bieden.

Accountants kunnen bovendien meekijken dankzij deze functies voor relatiebeheer, wat ervoor zorgt dat ze altijd up-to-date zijn met de financiële interacties tussen mijn bedrijf en onze klanten en leveranciers.

Dit aspect van de software verbetert de efficiëntie en de nauwkeurigheid van ons financiële beheer aanzienlijk.

Koppelingen met andere systemen

Naast sterke relatiebeheer, speelt de integratie met andere systemen een cruciale rol in het stroomlijnen van mijn bedrijfsprocessen. Boekhoudprogramma’s voor MKB die naadloos samenwerken met andere applicaties maken het leven veel eenvoudiger. Hier zijn enkele sleutelpunten over hoe koppelingen kunnen bijdragen aan betere boekhoudpraktijken:

 • Integratie met CRM – systemen zorgt ervoor dat financiële gegevens en klantinformatie hand in hand gaan. Dit leidt tot een dieper inzicht in klantgedrag en betere verkoopkansen.
 • Koppelen aan webshops brengt automatische facturering binnen handbereik. Zodra een verkoop plaatsvindt, genereert het systeem direct de juiste factuur.
 • Door afstemming met kassasystemen houd ik realtime zicht op dagelijkse verkopen. De financiële administratie blijft up-to-date zonder extra invoerwerk.
 • Samenwerking tussen ERP – systemen en boekhoudsoftware betekent één bron van waarheid voor alle bedrijfsdata. Dit vermindert foutmarges en bevordert efficiëntie op alle afdelingen.
 • Het verbinden van mijn boekhoudprogramma met Optical Character Recognition (OCR) technologie automatiseert de verwerking van bonnetjes en facturen, waardoor ik kostbare tijd bespaar.


Overweging van de aanbieder

Het kiezen van de juiste boekhoudsoftware is meer dan alleen kijken naar wat het programma kan. De betrouwbaarheid en reputatie van de aanbieder tellen zwaar mee. Je wilt samenwerken met een bedrijf dat bekend staat om zijn goede klantenservice, duidelijke communicatie en het up-to-date houden van zijn software.

Reken op bedrijven als e-boekhouden, Snelstart en Moneybird, die al bewezen hebben dat ze de klappen van de zweep kennen in het midden- en kleinbedrijf.

Het vergelijken van prijs, reviews en functies van deze aanbieders geeft je een helder beeld van wat je kunt verwachten. Let ook op hoe makkelijk je een boekhoudprogramma kunt integreren met andere systemen zoals ERP-systemen of CRM-oplossingen.

Zo weet je zeker dat je boekhoudsoftware naadloos aansluit bij jouw bedrijfsprocessen. En nu we de aanbieder hebben uitgelicht, laten we eens kijken naar de meest aanbevolen boekhoudprogramma’s voor het mkb die jouw onderneming vooruit kunnen helpen.


Aanbevolen Boekhoudprogramma voor MKB

Na het zorgvuldig afwegen van verschillende aanbieders, wil ik mijn ervaring delen over een boekhoudprogramma dat uitblinkt in gebruiksgemak voor het MKB: Visma eAccounting. De kracht ligt in de intuïtieve interface die zelfs voor de beginnende gebruiker snel te begrijpen is.

Je kunt moeiteloos facturen versturen, je balansen bijhouden en hebt altijd direct zicht op je financiën. Het helpt je niet alleen tijd te besparen, maar geeft ook de zekerheid dat je boekhouding klopt.

Ik raad mkbers vaak aan om Visma eAccounting te overwegen vanwege de positieve recensies en de concurrerende prijzen. Dit programma ondersteunt je bij het digitaliseren van je boekhoudproces en biedt handige koppelingen met andere systemen, zoals je bank en een CRM.

Daarnaast profiteer je van real-time inzichten in je cijfers, wat cruciaal is voor snelle besluitvorming en groei van je bedrijf. Met functies als online factureren en handige overzichten is het een complete oplossing die meegroeit met jouw onderneming.


Conclusie

Het selecteren van een geschikt boekhoudprogramma voor je MKB is een slimme stap naar efficiëntie. De juiste software automatiseert processen en bespaart kostbare tijd. Belangrijk is dat je kiest voor functionaliteit die aansluit bij jouw onderneming.

Vergelijk opties, lees recensies en let op je budget om de beste keuze te maken. Grijp deze kans om jouw financiële beheer naar een hoger niveau te tillen.

Veelgestelde Vragen

1. Wat is een ERP-systeem en hoe helpt het MKB?

Een ERP-systeem, wat staat voor Enterprise Resource Planning, is een softwarepakket dat alle processen binnen een mkb-organisatie ondersteunt en integreert, zoals boekhouding, voorraadbeheer en customer relationship management (CRM).

2. Waarom is CRM belangrijk voor mkb-boekhoudprogramma’s?

Customer Relationship Management (CRM) is cruciaal omdat het helpt bij het beheren van klantgegevens, verkoopkansen en serviceverzoeken, wat leidt tot betere klantrelaties en uiteindelijk tot meer omzet voor mkb’ers.

3. Wat moet ik als freelancer of zzp’er overwegen bij het kiezen van een boekhoudprogramma?

Freelancers en zzp’ers moeten op zoek gaan naar een digitaal boekhoudprogramma dat eenvoudig is in gebruik, toegang biedt tot eerste hulp bij vragen, en mogelijkheden heeft voor facturering en belastingaangifte.

4. Zijn er speciale boekhoudprogramma’s ontworpen voor kleinere organisaties zoals het MKB?

Ja, er zijn boekhoudprogramma’s specifiek ontwikkeld voor de behoeften van kleinere organisaties zoals het MKB, die functionaliteiten combineren zoals ERP en CRM om efficiëntie te verhogen en kosten te besparen.

5. Kunnen mkb-boekhoudprogramma’s koppelen met andere systemen zoals SAP?

Zeker, sommige mkb-boekhoudprogramma’s kunnen geïntegreerd worden met grotere systemen zoals SAP, wat de uitwisseling van informatie tussen verschillende bedrijfsonderdelen vergemakkelijkt en zorgt voor een stroomlijning van processen.


Ten slotte

Om af te sluiten zijn er een paar programma’s die ik er echt even voor je wil uitlichten. De keuze op het vlak van boekhoudsoftware is namelijk enorm! Er zijn er al ruim 150!

 • Onafhankelijk van wat je doet en voor iedereen geschikt; MKB, ZZP, dienstverlenend, of met een webshop. Dan is E-boekhouden de gevestigde naam. Dit complete pakket kun je hier gratis proberen
 • Een heel populaire speler voor de online ondernemer neemt je administratie in vogelvlucht uit handen. Online factureren? Geen probleem. Eerlijke prijs, super kwaliteit: Moneybird is je vogel. Direct gratis proberen.
 • Wanneer je als dienstverlenende ZZP’er aan de slag bent, van eenvoud houdt en de kosten laag wilt houden, dan is BUNNI een goede keuze. Deze aanbieder maakt je administratie tot een grap, zo makkelijk. Ook BUNNI heeft een gratis proefperiode.
 • Ten slotte wil ik afsluiten met mijn favoriet Moneymonk maakt het leven voor zzp’ers echt tot een feestje en beperkt de tijd voor je administratie tot minuten. Met alle functionaliteiten die je nodig hebt; uren- en rittenregistratie, projectmanagement, en BTW aangifte. Natuurlijk, met een gratis proefmaand.

Check deze toppers zeker, wanneer jij minder wilt boekhouden, meer wilt ondernemen. En altijd zicht wil hebben op je cijfers. En… jij hebt vast wel wat beters te doen, dan al die software te testen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven
Boekhoudprogramma aanbieding

Hoe graag wil jij je boekhouding goed op orde hebben?

Groeit je onderneming, dan moet dit cruciale stuk van je boekhouding goed op orde zij

Nu deze boekhoudtool gratis proberen