Boekhoudprogramma nagelstyliste

5x de Beste | Keuzehulp

In dit artikel

Ik zag ze komen en gaan. De klanten van mijn zus. Met een lach op hun gezicht gingen de nagelklantjes naar bruiloft of sollicitatie. Maar, zuslief zat te stommelen met de boekhouding. Het gemak van een boekhoudprogramma voor een nagelstyliste had ze nog niet ontdekt. Helaas! Gelukkig sta jij op het punt je leven als nagelstylist een stuk makkelijker te maken. Met inzicht in het salonleven, en dus van wat je nodig hebt van je software en ervaring als ondernemer met online boekhoudsoftware heb ik met zorg een top 5 voor je opgesteld. Check hem hieronder. Meer uitleg vind je verderop! Alles komt aan bod.

[automatic_table_of_contents heading_title=”h2″][/automatic_table_of_contents]

Boekhoudprogramma nagelstyliste: De beste software voor de boekhouding van je salon. Top 5

Samenvatting van de belangrijkste punten

Populaire boekhoudsoftware voor nagelstyliten zijn: e-Boekhouden, Jortt, MoneyMonk, Informer en Rompslomp. Elk programma heeft verschillende voordelen en functies, maar ze zijn allemaal gebruiksvriendelijk en betaalbaar.

Belangrijke aspecten om op te letten bij het kiezen van een boekhoudprogramma zijn specifieke functies zoals voorraadbeheer, klantenbeheer en afsprakenplanning.

Er worden ook kostenbesparende voordelen genoemd, zoals het vermijden van boetes door het automatisch klaarzetten en verzenden van de btw-aangifte.

Het inhuren van een boekhouder als nagelstyliste is niet verplicht, maar kan handig zijn afhankelijk van de persoonlijke situatie.

Beste boekhoudprogramma’s voor nagelstyliste: Top 5

e-Boekhouden

e-Boekhouden is hét boekhoudprogramma waar ruim 500.000 ondernemers op vertrouwen. Met een deskundige en razendsnelle helpdesk, erkend door de Belastingdienst en een geweldige prijs-kwaliteitverhouding, maakt e-Boekhouden boekhouden en factureren eenvoudig en begrijpelijk. Met een gebruiksvriendelijk platform en tal van handige functies, is dit dé nummer 1 oplossing voor je online boekhouding!

e-Boekhouden

Startup? Probeer 15 maanden gratis
e-Boekhouden bewezen boekhoudprogramma voor coaches en therapeuten
e-Boekhouden bewezen boekhoudprogramma

Voordelen voor nagelstylisten

 • Gebruiksvriendelijk platform: Ongeacht je ervaring met boekhouden, e-Boekhouden is ontworpen om eenvoudig en intuïtief te zijn, zodat je snel en efficiënt je administratie kunt bijhouden. Het mag overigens wel een facelift gebruiken.
 • Btw-aangifte zonder gedoe: De software zet je btw-aangifte automatisch klaar en verstuurt deze rechtstreeks en foutloos naar de Belastingdienst met één druk op de knop, waardoor je boetes voorkomt.
 • Samenwerking met boekhouder of accountant: Werk eenvoudig en efficiënt samen met een administratiekantoor of boekhouder voor extra controle of ondersteuning.
 • Mobiele app voor onderweg: Met de handige app heb je altijd en overal inzicht in je financiële administratie en kun je onderweg eenvoudig bonnen en facturen scannen met de slimme Scan & Herken functie.

Kosten 

 • Speciale aanbieding voor starters: Als je net begint met je onderneming, profiteer je van een geweldige aanbieding waarbij je e-Boekhouden 15 maanden gratis kunt gebruiken, zonder verplichtingen.
 • Ben je geen starter meer, dan kun je e-Boekhouden 14 dagen gratis proberen. 
 • Daarna kun je vanaf 9,50 per maand boekhouden met e-Boekhouden.

Hiermee biedt e-Boekhouden een geweldige prijs-kwaliteitverhouding, waarbij je toegang krijgt tot een breed scala aan functies en uitstekende klantenservice voor een zeer redelijke prijs.

Ervaringen met e-Boekhouden

Klanten zijn razend enthousiast over e-Boekhouden, vooral vanwege de gebruiksvriendelijkheid en toegankelijkheid, zelfs voor mensen zonder boekhoudkundige achtergrond. Ze prijzen de snelle en responsieve helpdesk, die altijd klaarstaat om vragen te beantwoorden. Ook waarderen ze de mogelijkheid om eenvoudig samen te werken met accountants, wat veel werk bespaart. De betrouwbaarheid en uitgebreide functionaliteiten, zoals bankkoppelingen en overzichtelijke rapportages, maken e-Boekhouden tot een favoriet onder ondernemers. Bovendien helpt het programma beginners uitstekend op weg en biedt het de nodige ondersteuning, waardoor klanten het programma vol vertrouwen aanbevelen aan anderen.

Jortt

Jortt is een innovatief en bekroond boekhoudprogramma dat de boekhouding automatiseert, waardoor ondernemers tijd en geld besparen. Met de Boekhoudbot wordt tot 99% van de boekhouding automatisch verwerkt, inclusief complexe taken zoals de jaarafsluiting en het opstellen van financiële rapporten. Dankzij de vele positieve recensies en prijzen staat Jortt bekend als een betrouwbaar en gebruiksvriendelijk platform voor zowel beginnende als ervaren ondernemers. Met veel plezier hebben wij onze Jortt boekhoudprogramma ervaring beschreven in een compleet review.

Jortt

30 dagen gratis proberen
Jortt
Boekhouden met een Boekhoudbot! Meer tijd voor de nagels van je gasten

Voordelen voor nagelstylisten

 • Gemak: Eenvoudige interface en geautomatiseerde boekhouding besparen tijd en moeite.
 • Expertise: De Boekhoudbot controleert de boekhouding en geeft proactief fiscaal advies.
 • Functies: Realtime inzicht in financiën, automatische verwerking van banktransacties, en eenvoudige samenwerking met boekhoudkantoren.

Kosten

 • De eerste maand kun je Jortt gratis uitproberen. Daarna, kan dat nog steeds. Maar, je bent wat beperkt in je mogelijkheden. 
 • Je kunt Jortt gebruiken vanaf 17,50 per maand. 

Ervaringen met Jortt

Klanten zijn laaiend enthousiast over Jortt, een boekhoudprogramma met een hoge gebruikerstevredenheid en een 4.8/5 beoordeling. Ze prijzen de dienstverlening en klantenservice, waardoor het starten als boekhouder of ondernemer eenvoudig wordt. Gebruikers zijn onder de indruk van de automatisering en het gebruiksgemak van het systeem. Het ‘Nog te doen’-dashboard helpt hen georganiseerd en gedisciplineerd te blijven. Klanten waarderen de overstap naar Jortt vanuit andere programma’s en geven aan eindelijk plezier te hebben in boekhouden. Bovendien zorgt Jortt voor groei bij boekhoudkantoren en biedt het realtime inzicht in financiële gegevens, wat klanten enorm waarderen.

MoneyMonk

MoneyMonk is hét meest eenvoudige en gebruiksvriendelijke online boekhoudprogramma voor dienstverlenende ZZP’ers. Met MoneyMonk beheer je jouw volledige administratie, zonder gedoe, en krijg je zicht en grip op je financiën. Facturen, uren, ritten, en bonnetjes verwerken, btw-aangiftes versturen met één klik, en samenwerken met je boekhouder is nog nooit zo makkelijk geweest! In mijn MoneyMonk review lees je mijn ervaring met MoneyMonk

Eenvoud als kunst met MoneyMonk

Voordelen voor nagelstylistes:

 • Gemak: Geen gedoe met administratie, alles overzichtelijk en eenvoudig te beheren
 • Expertise: Speciaal ontworpen voor ZZP’ers en hun behoeften
 • Functies: Facturatie, urenregistratie, bankkoppeling, btw-aangifte, en meer
 • Mobiele app: Beheer je administratie ook onderweg via de handige app
 • Persoonlijke opstartservice: Gratis hulp bij het inrichten van je administratie

Kosten

 • MoneyMonk kun je 30 dagen gratis proberen. 
 • Daarna kun je heel goedkoop; voor 7,50 per maand boekhouden!

Ervaringen

Net als bij de eerder genoemde aanbieders zijn de gebruikers laaiend enthousiast over MoneyMonk! Ze zijn dol op het gemak en de professionaliteit van het systeem. Dankzij MoneyMonk besparen ze veel tijd en krijgen ze beter inzicht in hun financiële situatie. De klantenservice is snel en deskundig, en de vele functies maken het boekhouden een fluitje van een cent. MoneyMonk is een onmisbare tool voor elke ZZP’er die zijn of haar administratie eenvoudig en efficiënt wil bijhouden.

Informer

Informer is een innovatief en slim online boekhoudplatform, ontworpen voor elke ondernemer, van starters en ZZP’ers tot MKB’ers en stichtingen. Met geavanceerde automatisering, razendsnelle facturatie, real-time financiële overzichten en een gebruiksvriendelijke interface, maakt Informer boekhouden eenvoudig en efficiënt, zodat je meer tijd kunt besteden aan écht ondernemen.

InformerOnline

30 dagen gratis proberen
Informer boekhoudprogramma
Duurzaam ondernemen? Kies Informer

Voordelen voor een nagelstyliste

 • Gemak: Eenvoudig en veilig online factureren, bonnetjes en inkoopfacturen verwerken, en altijd en overal inzicht in je administratie via de app.
 • Expertise: Robots herkennen en verwerken facturen, zorgen voor een snelle en correcte btw-aangifte, en bieden slimme samenwerking met je adviseur.
 • Functies: Informer biedt tal van functies, waaronder factureren, offertes maken, btw-aangifte, bonnetjes verwerken, robotic accounting, urenregistratie, rittenregistratie, Scan & Herken, en diverse koppelingen.

De kosten

 • Na een gratis proefperiode van 30 dagen. 
 • Heeft Informer verschillende pakketten, met prijzen vanaf €15 per maand.

Ervaringen

Informer-gebruikers zijn goed te spreken over het gebruiksgemak, de tijdsbesparing en de geavanceerde functies van het platform. Ze waarderen de realtime inzichten, de veiligheid en de betrouwbaarheid van het systeem. Bovendien zijn ze onder de indruk van de uitgebreide ondersteuning en de uitstekende klantenservice. Kortom, Informer is dé oplossing voor ondernemers die hun boekhouding efficiënt en effectief willen beheren.

Rompslomp

Rompslomp is hét boekhoudprogramma voor zzp’ers die hun administratie eenvoudig en overzichtelijk willen houden. Met zijn gebruiksvriendelijke interface en handige functies, zoals factureren, online boekhouden en btw-aangifte, maakt Rompslomp boekhouden aangenaam voor ondernemers in diverse sectoren. Beschikbaar op zowel laptop als Android en iPhone/iPad app, is Rompslomp altijd en overal toegankelijk.

Rompslomp

30 dagen gratis proberen
Voor therapeuten die niet van gedoe houden: Rompslomp
Voor nagelstylistes die niet van gedoe houden: Rompslomp

Voordelen voor nagelstylisten

 • Gemak: Eenvoudig factureren, boekhouden en btw-aangifte, zonder kennis van boekhoudtermen.
 • Expertise: Speciaal ontworpen voor zzp’ers, freelancers en kleine ondernemers, inclusief nagelstylisten.
 • Functies: Maak facturen met je eigen logo, houd urenregistratie bij, gebruik de ‘schoenendoos’ voor bonnetjes en krijg inzicht in je financiën met grafieken.

Kosten: 

 • Rompslomp biedt een gratis pakket voor onbeperkt facturen maken. 
 • Voor meer geavanceerde functies zijn er betaalde pakketten beschikbaar. Deze pakketten lopen op van 5,75 tot 15 Euro per maand. 

Ervaringen

Rompslomp wordt goed ontvangen door de gebruikers! Ze prijzen het gebruiksgemak, de overzichtelijkheid en de betaalbaarheid van het programma. Ondernemers vinden het prettig dat ze stap voor stap door het proces van factureren worden geleid, en dat het programma toegankelijk is, zelfs voor beginners. Ook de klantenservice krijgt lovende woorden: snel, behulpzaam en deskundig. Rompslomp maakt boekhouden inmiddels al leuk en eenvoudig voor ruim 100.000 ondernemers!

Boekhoudprogramma’s vergelijken als nagelstyliste

Wil je de boekhoudsoftware nog wat dieper vergelijken? Check dan deze vergelijkingstabel, waarbij je meer kenmerken kunt vergelijken. 

Aanbiedere-BoekhoudenJorttMoneyMonkInformerRompslomp
Prijs vanaf€ 9,95 p/mnd17,57,5€ 15 p/mnd€ 5 p/mnd
Gratis proefperiode15 mnd voor starters30 dagen30 dagen30 dagen30 dagen
Score van de redactie54,54,54,54
Mobiele toegangAndroid / iOSAndroid / iOSAndroid / iOSAndroid / iOSAndroid / iOS
VoordelenGoede prijs/ kwaliteit verhoudingMogelijkheid tot vergaande automatiseringMakkelijk en vlotMakkelijk beginnenSpeciaal voor ZZP en eenmanszaak
NadelenVerouderde vormgevingPrijsopbouw, de boekhoudbot is niet voor iedereen beschikbaarGeen voorraadbeheerMinder geschikt voor grote bedrijvenAlleen tijdens kantooruren bereikbaar
Kenmerken
Facturen maken
BTW aangifte
Scan & Herken
Samenwerken met accountant
Bankkoppeling
Betaallink toevoegen aan factuur
Financieel dashboard
Aanmaningen
Urenregistratie
Rittenregistratie
De juiste boekhoudsoftware kiezen? Vergelijk de boekhoudprogramma’s voor nagelstylisten

Wat zijn de kosten van boekhoudprogramma’s voor nagelstylisten?

Je kunt gratis beginnen met boekhouden. Meestal kun je dan een maand vooruit. Of, loop je tegen beperkte functionaliteiten aan. Na de proefperiode kunnen de prijzen oplopen vanaf 7,50 per maand. Waarbij 15 – 20 een gemiddelde is. Er zijn ook duurdere pakketten te verkrijgen. Van rond de 70 of 100 Euro per maand.

Waar moet je op letten bij het kiezen van een boekhoudprogramma voor nagelstyliste?

Bij het kiezen van een boekhoudprogramma voor nagelstylisten zijn er specifieke functies en overwegingen die je in gedachten moet houden. Hieronder lees je over de belangrijkste punten.

Specifieke functies in boekhoudprogramma’s voor nagelstylisten

 • Voorraadbeheer: Voorraadbeheer is essentieel voor nagelstylisten, omdat je producten zoals nagellak, vijlen, en andere benodigdheden bij moet houden. Een goed boekhoudprogramma helpt je om je voorraad op peil te houden en tijdig nieuwe bestellingen te plaatsen.
 • Klantenbeheer: Het bijhouden van je klantenbestand, inclusief contactgegevens, voorkeuren en eerdere afspraken, is cruciaal voor het opbouwen van een trouwe klantenkring. Een boekhoudprogramma met klantenbeheer maakt dit eenvoudiger.
 • Afsprakenplanning: Een geïntegreerde agenda en afsprakenplanner kunnen het plannen en beheren van afspraken stroomlijnen, waardoor je tijd bespaart en miscommunicatie voorkomt.

Heb ik als nagelstyliste een boekhouder nodig?

Als nagelstyliste ben je niet verplicht om een boekhouder in te huren, maar het kan wel handig zijn, afhankelijk van je situatie. Hier zijn enkele factoren om te overwegen bij het beslissen of je een boekhouder nodig hebt:

 • Kennis van boekhouding en belastingregels: Als je weinig kennis hebt van boekhouding en belastingregels, kan een boekhouder je helpen om te voldoen aan alle wettelijke verplichtingen en ervoor zorgen dat je geen fouten maakt.
 • Tijdsbesteding: Als je merkt dat je veel tijd kwijt bent aan je administratie en liever meer tijd wilt besteden aan je nagelstylingbedrijf, kan het inhuren van een boekhouder een goede investering zijn.
 • Complexiteit van je studio: Als je bedrijf groeit en complexer wordt, bijvoorbeeld door personeel in dienst te nemen of meerdere inkomstenstromen te hebben, kan het nuttig zijn om een boekhouder in te schakelen voor extra ondersteuning en expertise.
 • Belastingbesparingen: Een goede boekhouder kan je adviseren over mogelijke belastingbesparingen

Keuzehulp: Welke boekhoudsoftware voor nagelstyliste

Kun je nog niet kiezen? Logisch! Om goed te kunnen kiezen, moet je weten wat je nodig hebt. Daarom hier onze keuzehulp! Of, noem het koopgids. Met antwoord op onderstaande vragen kom je al een heel stuk verder. 

 • Wat is het budget dat je hebt voor boekhoudsoftware?
  • Veelal kun je gratis beginnen. Maar MoneyMonk en Rompslomp zijn echt enorm goedkoop.
 • Wil je dat de software automatisch facturen kan genereren?
  • Dan zit je altijd wel goed
 • Heb je behoefte aan het bijhouden van voorraadbeheer in de software?
  • Dan heb je het meest aan e-Boekhouden of Jortt
 • Heb je meerdere medewerkers in dienst en moet loonadministratie bijhouden?
  • Dan zijn e-Boekhouden, Jortt, Rompslomp en Informer goede keuzes. Deze zijn namelijk te koppelen
 • Wil je de boekhoudsoftware kunnen koppelen aan je bankrekening voor een efficiëntere boekhouding?
  • Yes! Je valt buiten de boot, als boekhoudprogramma zonder deze koppeling. Deze koppeling bieden ze allemaal.
 • Moet de software ook geschikt zijn voor btw-aangifte en jaarrekening opstellen?
  • Hier zit je goed met elke aanbieder uit deze top 5. Maar, Jortt gaat hierin het verst, met de boekhoudbot.
 • Heb je al ervaring met bepaalde boekhoudsoftware?
  • Kies voor een gemakkelijk programma, als je nieuw bent. Dan is e-Boekhouden een iets mindere keuze, dankzij het verouderde uiterlijk.
 • Wat is mijn budget voor boekhoudsoftware?
  • Zoals je zult zien, zijn de prijzen van deze aanbieders vrij gemiddeld. Met een paar uitschieters naar beneden.
 • Moet het boekhoudprogramma kunnen omgaan met btw-aangiftes?
  • Wat heb je eraan als je software dit niet kan? … Dit is een standaard in je boekhoudpakket. En vind je dus altijd wel.
 • Heb ik behoefte aan extra functies zoals urenregistratie of voorraadbeheer?
  • Dan kom je uit bij; E-Boekhouden of Jortt
 • Is er een helpdesk beschikbaar voor vragen en ondersteuning?
  • De service van al deze toppers, wordt enorm goed gewaardeerd. Dus, ook daarmee zit je goed.

I know, het zijn er nogal wat! In the end, gaat het om je eigen ervaring. Dus; check wat echt essentieel is. En vervolgens kies je 2 tot 3 van je favorieten, om hier de proefperiode mee aan te gaan. 

Zo kies je de beste software voor jouw nagelstudio. 

Voordelen van een online boekhoudprogramma

Voor het geval je nog niet overtuigd bent van de voordelen van online boekhoudsoftware. Duiken we nog even de voordelen in. 

 • Toegankelijkheid: Omdat een online boekhoudprogramma via internet toegankelijk is, kunt u altijd en overal uw boekhouding bijwerken en inzien. U hoeft niet op één specifieke locatie te zijn om toegang te krijgen tot uw boekhoudgegevens.
 • Realtime gegevens: Een online boekhoudprogramma biedt realtime inzicht in uw financiële gegevens. Dit betekent dat u direct kunt zien hoe uw bedrijf ervoor staat, waardoor u sneller kunt handelen en betere beslissingen kunt nemen.
 • Automatisering: Een online boekhoudprogramma kan veel taken automatiseren, zoals het invoeren van transacties en het maken van facturen en rapportages. Hierdoor bespaart u tijd en kunt u zich richten op andere aspecten van uw bedrijf.
 • Veiligheid: Online boekhoudprogramma’s hebben doorgaans strenge beveiligingsmaatregelen om ervoor te zorgen dat uw gegevens veilig zijn. Dit omvat onder andere gegevensencryptie, tweefactorauthenticatie en regelmatige back-ups.
 • Samenwerking: Met een online boekhoudprogramma kunt u gemakkelijk samenwerken met uw accountant of boekhouder. U kunt uw gegevens delen en beide tegelijkertijd toegang hebben tot dezelfde informatie, waardoor de communicatie en samenwerking efficiënter worden.

Conclusie

Als nagelstyliste wil je bezig zijn met je klanten. Hoe krijg je ze stralend weer de deur uit? De focus op je boekhouding is daarbij enkel afleidend. Toch is het essentieel voor een gezonde nagelstudio. 

Daarom is het goed wat tijd in te richten voor je administratie. En een online boekhoudprogramma is daarvoor een tijdbesparende en goede keuze. 

In deze top 5 hebben we een aantal favorieten besproken. Allemaal hebben ze hun eigen specifieke kenmerken. Het is aan jou te bepalen welke het beste bij je past. 

Neem hiervoor de keuzehulp door. En uiteindelijk, kom je er maar op 1 manier achter of het past.

En dat is proberen. 

Hieronder kun jij je rechtstreeks gratis aanmelden voor de proefperiodes van de verschillende software aanbieders. 

Eerlijk, er zijn er nog tientallen. Maar, het doel van dit artikel was om je te helpen met kiezen en de keuze makkelijker te maken. Blijf alsjebieft niet dolen om vervolgens te blijven rommelen met Excel spreadsheets. Kies voor gemak. En probeer! 

Je kunt je gratis aanmelden! Let’s go

e-Boekhouden

Startup? Probeer 15 maanden gratis

Jortt

30 dagen gratis proberen

InformerOnline

30 dagen gratis proberen

Rompslomp

30 dagen gratis proberen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven