Beste Boekhoudprogramma paarden? Software voor de boekhouding paardenhouderij | 2024

In dit artikel

Als ondernemer in de paardenbranche weet je als geen ander hoe belangrijk een gestroomlijnde administratie is. Met het juiste boekhoudprogramma paarden maak je jouw leven een stuk eenvoudiger! In dit artikel bespreken we de beste opties voor jouw bedrijf. Dit artikel is bedoeld voor ondernemers zoals maneges, fokkers, paardensportwinkels en andere bedrijven in de paardenbranche die hun administratie willen optimaliseren.

[automatic_table_of_contents heading_title=”h2″][/automatic_table_of_contents]

{empty_image_alt}

5x Beste boekhoudprogramma voor paarden

Er zijn nogal wat boekhoudprogramma’s te vinden. Maar, welke is nu geschikt voor de paardenonderneming? Om de keuze wat makkelijker te maken. de top 5 uitgelicht.

e-Boekhouden

e-Boekhouden.nl is een compleet boekhoudpakket waarmee je als paardenhouder gemakkelijk je boekhouding en facturatie kunt bijhouden. Met meer dan 500.000 ondernemers die jou al voorgingen, biedt e-Boekhouden.nl de expertise en functies die je nodig hebt voor een foutloze administratie. Het programma is erkend door de Belastingdienst en heeft een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Daarnaast kun je als starter 15 maanden gratis gebruikmaken van het programma.

e-Boekhouden bewezen boekhoudprogramma voor coaches en therapeuten
e-Boekhouden bewezen boekhoudprogramma

Voordelen

 • Gemakkelijk te gebruiken, ook zonder boekhoudervaring
 • Bespaar tijd door automatische koppelingen met je bank, webshop of kassasysteem
 • Automatische btw-aangifte zonder gedoe
 • Altijd en overal inzicht in je financiële administratie met de handige app
 • Efficiënt samenwerken met een administratiekantoor of boekhouder
 • Snelle en deskundige klantenservice

Prijs

De kosten van e-Boekhouden.nl zijn afhankelijk van het pakket dat je kiest en variëren van €7,95 tot €19,50 per maand. Als starter kun je 15 maanden gratis gebruikmaken van het programma.

Ervaringen

Klanten beoordelen e-Boekhouden.nl met een 9,2 op basis van meer dan 1200 reviews. Zij vinden het programma duidelijk, gebruiksvriendelijk en accuraat. Daarnaast is de helpdesk razendsnel en behulpzaam bij vragen en problemen. Met e-Boekhouden.nl wordt boekhouden en factureren voor paardenhouders eenvoudig en overzichtelijk.

Jortt

Jortt is een boekhoudprogramma dat de boekhouding volledig automatiseert en uitermate geschikt is voor ondernemers in de paardenbranche. Het programma maakt gebruik van een Boekhoudbot die bijna het hele boekhoudproces verwerkt, van het inboeken van bonnen tot complexe boekhoudkundige taken zoals de jaarafsluiting en het opstellen van winst-en-verliesrekeningen, de balans en de jaarrekening. Door het gebruik van geavanceerde technologie en een eenvoudige interface kan de boekhouding worden gedaan in slechts 10 minuten per maand. Jortt wint regelmatig prijzen, waaronder de MKB Proof Award, en heeft een hoge gebruikerstevredenheid. Het programma is toegankelijk via een webapplicatie en wordt gehost in de cloud, op drie locaties tegelijkertijd om maximale beschikbaarheid en uptime van 99,9% te garanderen. Het is een uitstekende keuze voor paardenbedrijven die hun boekhouding snel en efficiënt willen afhandelen.

Met Jortt kies je als therapeut of coach echt voor gemak
Met Jortt kies je echt voor gemak

Voordelen

 • Automatisering: Bijna het hele boekhoudproces wordt verwerkt door de Boekhoudbot, waardoor fouten worden vermeden en optimaal gebruik wordt gemaakt van fiscale regels.
 • Gemak: Met Jortt is de boekhouding binnen 10 minuten per maand afgehandeld, waardoor paardenbedrijven meer tijd hebben voor andere taken.
 • Expertise: Het programma maakt gebruik van geavanceerde technologie en de laatste ontwikkelingen in de boekhouding, waardoor paardenbedrijven altijd up-to-date zijn.

Prijs

De kosten van Jortt zijn afhankelijk van het abonnement dat wordt gekozen. Er zijn drie abonnementen beschikbaar: Basis, Plus en Compleet. De kosten variëren van €29 tot €149 per maand.

Ervaringen

Gebruikers van Jortt, waaronder ondernemers in de paardenbranche, zijn erg enthousiast over het programma en geven het een hoge score van 4,8 van de 5. Gebruikers noemen het programma ‘een verademing’, ‘gemakkelijk in gebruik’ en ‘een slimme en eenvoudige boekhoudpakket’. Het programma wordt geprezen om zijn automatisering, gebruiksgemak en klantenservice. Met Jortt wordt boekhouden voor paardenbedrijven een fluitje van een cent!

Rompslomp

Rompslomp is een online boekhoudprogramma speciaal ontworpen voor ondernemers in de paardenbranche, zoals maneges, fokkers en paardensportwinkels, die hun administratie willen vereenvoudigen en optimaliseren. Het programma heeft als doel om online boekhouden zo makkelijk en overzichtelijk mogelijk te maken, zodat je als ondernemer meer tijd hebt om te besteden aan je paardenbedrijf. Rompslomp is geen traditioneel administratieprogramma en werkt dan ook veel eenvoudiger dan andere software voor paardenbedrijven. Je hoeft je niet bezig te houden met grootboekrekeningen en andere boekhoudtermen, want dat doet Rompslomp voor je. Maak een factuur met je eigen logo die meteen in je boekhouding wordt verwerkt, of scan met de handige app je bonnetjes en stop ze in de ‘schoenendoos’, waarna je ze eenvoudig kunt verwerken. Rompslomp is beschikbaar als laptop software, maar ook als Android of iPhone/iPad app, waardoor je overal en altijd je boekhouding bij de hand hebt.

Voor therapeuten die niet van gedoe houden: Rompslomp
Voor therapeuten die niet van gedoe houden: Rompslomp

Voordelen

 • Gemak: Rompslomp is ontworpen om online boekhouden zo makkelijk mogelijk te maken, zodat je meer tijd hebt om te besteden aan je werkzaamheden in de paardenbranche. Expertise: Rompslomp heeft veel expertise op het gebied van boekhouding, waardoor je erop kunt vertrouwen dat je administratie op orde is en je geen fouten maakt.
 • Functies: Met Rompslomp kun je heel eenvoudig facturen maken in je eigen huisstijl die automatisch als PDF per e-mail naar je opdrachtgever worden verstuurd. Daarnaast houdt Rompslomp je urenregistratie bij, kun je bonnetjes scannen en in de schoenendoos stoppen en berekent het programma automatisch jouw btw-aangifte.

Prijs

De kosten voor Rompslomp variëren van €10 tot €25 per maand, afhankelijk van welk pakket je kiest. Er is ook een gratis proefperiode van 14 dagen, waarin je Rompslomp gratis en zonder verplichtingen kunt uitproberen.

Ervaringen

De ervaringen van gebruikers van Rompslomp in de paardenbranche zijn overwegend positief. Het programma wordt geprezen om zijn gebruiksvriendelijkheid, overzichtelijkheid en eenvoud. Gebruikers vinden het fijn dat Rompslomp hun boekhouding makkelijk maakt en dat ze meer tijd overhouden voor hun paardenbedrijf. Daarnaast wordt de klantenservice als goed ervaren en vinden gebruikers het handig dat Rompslomp beschikbaar is als laptop software en als app. Kortom, Rompslomp is een handig en eenvoudig boekhoudprogramma dat ondernemers in de paardenbranche veel tijd kan besparen.

Exact Online

Exact Online is een toonaangevend bedrijf dat software ontwikkelt om kleine en middelgrote bedrijven, waaronder paardenbedrijven, te ondersteunen bij het beheren van hun administratie. Met hun jarenlange ervaring en expertise helpen ze ondernemers in de paardenbranche om grip te krijgen op hun financiële situatie.

Exact Online boekhoudprogramma

Voordelen

Het gebruik van Exact Online biedt specifieke voordelen voor paardenbedrijven zoals maneges, fokkers en paardensportwinkels:

 • Tijdsbesparing: Automatiseer boekhoudtaken en bespaar tot wel 73% van je tijd
 • Minder fouten: Verminder het risico op fouten in je administratie
 • Altijd en overal inzicht: Houd grip op je financiële situatie, waar je ook bent
 • Koppel apps: Integreer je boekhoudsoftware met andere applicaties voor een gestroomlijnde bedrijfsvoering
 • Online samenwerken: Werk eenvoudig online samen met je accountant

Prijs en pakketten

Exact Online biedt verschillende pakketten, van Essentials tot Premium, die aansluiten bij de behoeften van paardenbedrijven. Zo kunnen ondernemers kiezen voor een pakket dat past bij hun budget en specifieke wensen.

Ervaringen

Over het algemeen zijn klanten uit de paardenbranche tevreden met de software en service die Exact Online biedt. Echter, enkele klanten geven aan dat de gebruiksvriendelijkheid en de kwaliteit van de klantenservice verbeterd kunnen worden. Desondanks staat Exact Online bekend als een betrouwbaar bedrijf met een goede reputatie op het gebied van administratiesoftware voor paardenbedrijven en andere kleine en middelgrote ondernemingen.

Visma e-accounting

Visma eAccounting is een online boekhoudprogramma dat speciaal is geoptimaliseerd voor paardenbedrijven, zoals maneges, fokkers en paardensportwinkels. Het helpt je om de administratie op orde te krijgen en tijd te besparen met branche-specifieke functies.

Visma e-Accounting

Belangrijkste functies

 • Onbeperkt boeken van in- en verkoopfacturen
 • Eenvoudig facturen maken en verzenden
 • Periodieke facturen aanmaken en versturen
 • Gescande bonnen direct in de boekhouding opnemen
 • Paardenregistraties en stallingskosten bijhouden
 • Veilig, altijd beschikbaar en 24/7 actueel inzicht in de belangrijkste cijfers van je bedrijf
 • Gemakkelijk uit te breiden met modules of koppelingen, zoals offertes en orders, webshops of logistiek

Voordelen

 • Gemakkelijk boekhouden en factureren, afgestemd op de paardenbranche
 • Realtime inzicht voor betere beslissingen
 • Tijdwinst door gebruiksgemak en branche-specifieke functies
 • Deskundige ondersteuning
 • Koppelingen voor meer functionaliteit

Prijs

De kosten voor Visma eAccounting voor paardenbedrijven bedragen €21 per maand.

Ervaringen

Hoewel er enkele negatieve beoordelingen zijn, is het merendeel van de beoordelingen positief. Klanten in de paardenbranche geven aan dat de software gemakkelijk te gebruiken is, tijdbesparend en dat de klantenservice behulpzaam is bij eventuele problemen.

Waarom een specifiek boekhoudprogramma voor paardenbedrijven?

Een boekhoudprogramma paarden biedt branchegerichte functies die je niet in standaard software vindt. Denk aan het bijhouden van paardenregistraties, stallingskosten en fokgegevens. Daarom wil je van je boekhoudprogramma de mogelijkheid om deze functies makkelijk te kunnen uitvoeren.

Belangrijkste kenmerken boekhoudsoftware voor paardenbranche

De belangrijkste kenmerken van boekhoudsoftware voor de paardenbranche zijn specifiek afgestemd op de behoeften van bedrijven in deze sector. Hieronder staan enkele van de meest essentiële functies:

 1. Stallingskosten en diensten : Het bijhouden van stallingskosten en andere diensten, zoals voer, training en veterinaire zorg, is essentieel voor een effectief financieel beheer in de paardenbranche.
 2. Facturatie en betalingen: De software moet eenvoudig facturen kunnen maken, verzenden en beheren, inclusief periodieke facturen en automatische betalingsherinneringen.
 3. Voorraadbeheer: Vooral voor paardensportwinkels is het belangrijk om een geïntegreerde voorraadbeheerfunctie te hebben om de inkoop en verkoop van producten en diensten efficiënt te beheren.
 4. Koppelingen met andere systemen: De mogelijkheid om te koppelen met andere systemen, zoals reserveringssystemen, webshops en logistieke software, zorgt voor een naadloze integratie van de boekhouding met de rest van de bedrijfsvoering.
 5. Rapportage en analyse: De boekhoudsoftware moet uitgebreide rapportagemogelijkheden bieden, zodat je inzicht krijgt in de financiële gezondheid van je bedrijf en weloverwogen beslissingen kunt nemen.
 6. Gebruiksvriendelijkheid en toegankelijkheid : De software moet eenvoudig te gebruiken zijn, met een intuïtieve interface en de mogelijkheid om altijd en overal toegang te krijgen tot je administratie, bijvoorbeeld via een mobiele app.
 7. Veiligheid en betrouwbaarheid : Aangezien financiële gegevens gevoelig en vertrouwelijk zijn, moet de boekhoudsoftware veilig en betrouwbaar zijn, met regelmatige back-ups en een goede bescherming tegen ongeautoriseerde toegang.
 8. Ondersteuning en updates : Goede boekhoudsoftware biedt deskundige ondersteuning en regelmatige updates om ervoor te zorgen dat de software altijd up-to-date en in lijn met de laatste wet- en regelgeving is.

Conclusie

het kiezen van het juiste boekhoudprogramma voor de paardenbranche is cruciaal voor het succes en de efficiëntie van je bedrijf. Door te investeren in software met branchegerichte functies, zoals paardenregistratie, stallingskosten, facturatie, voorraadbeheer en koppelingen met andere systemen, kun je je administratie stroomlijnen en tijd besparen. Bovendien helpt een gebruiksvriendelijk en veilig programma met uitgebreide rapportagemogelijkheden je bij het nemen van weloverwogen beslissingen voor de toekomst van je onderneming.

Kortom, het vinden van het perfecte boekhoudprogramma voor jouw paardenbedrijf is essentieel voor het realiseren van groei en succes op de lange termijn. Neem de tijd om je opties te verkennen en te vergelijken, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken die aansluit bij de unieke behoeften van jouw bedrijf in de paardenbranche.

{part_2}

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven
Boekhoudprogramma aanbieding

Wordt jouw boekhouding makkelijk, efficiënt en goedkoop met e-Boekhouden?

 • Super makkelijk in gebruik en overzichtelijk werken
 • Belasting aangifte in no-time gedaan.
 • Houdt al je projecten, uren en ritten makkelijk bij.
 • Gratis proefperiode
 • Meest gebruikte boekhoudsoftware. (Dus een aanrader ;)

Maar, Jij mag het zelf ervaren;

Direct gratis proberen