Hoe koppel ik mijn boekhoudprogramma van Regiobank aan mijn zakelijke bankrekening?

In dit artikel

Het koppelen van een boekhoudprogramma aan je zakelijke Regiobank rekening kan knap lastig zijn. Ook ik heb me erover gebogen en na heel wat uitzoekwerk de ideale route gevonden. In dit artikel deel ik met jou een simpele stap-voor-stap handleiding die het proces kinderspel maakt.

Blijf lezen, het wordt een eitje!

Belangrijkste inzicht

Met de juiste boekhoudsoftware stroomlijn jij je boekhouding enorm. Hoewel het aanbod enorm is- zijn er een paar toppers die altijd terugkomen. E-boekhouden is nog altijd de populairste. Dankzij het brede scala aan functionaliteiten is voor elke type ondernemer geschikt.

Ben je dienstverlenend veeleisend om kwaliteit- maar ook qua eenvoud? Dan is Moneymonk de uitverkorene.

Probeer e-Boekhouden gratis– en volg deze link voor een gratis maand Moneymonk.

Een zakenvrouw glimlacht terwijl ze Regiobank online bankieren gebruikt in een moderne kantooromgeving.

Samenvatting

 • Kies een boekhoudprogramma dat compatibel is met RegioBank en automatische bankkoppelingen ondersteunt, zoals e-Boekhouden.nl of Bizcuit, voor een gestroomlijnde boekhouding.
 • Volg de stapsgewijze instructies in het internetbankieren van RegioBank om je boekhoudprogramma te koppelen, wat zorgt voor een foutloze en efficiënte financiële administratie.
 • Door het koppelen van je boekhoudprogramma aan je zakelijke rekening bespaar je tijd, verminder je de kans op fouten en heb je altijd actueel inzicht in je financiën, wat helpt bij belastingaangifte en bedrijfsgroei.
 • Overweeg bij RegioBank de MKB Rekening voor €9,95 per maand voor voordelig zakelijk bankieren, en check of er extra diensten zijn die specifiek waarde toevoegen aan jouw onderneming.
 • Gebruik de Bizcuit app om niet alleen je RegioBank rekeningen te beheren, maar ook andere Nederlandse bankrekeningen te integreren voor een complete financiële administratie.

Het kiezen van het juiste boekhoudprogramma voor Regiobank

Het vinden van een boekhoudprogramma dat perfect aansluit bij mijn Regiobank zakelijk account is cruciaal. Ik let op de compatibiliteit met Regiobank en zorg ervoor dat het programma automatische bankkoppelingen ondersteunt.

Zo blijft mijn boekhouding altijd up-to-date en worden bij- en afschrijvingen direct verwerkt. Ik zoek naar een programma dat makkelijk in gebruik is en mij gestructureerde informatie biedt die ik samen met mijn boekhouder kan beheren.

Een goed boekhoudprogramma kiezen betekent ook kijken naar de ondersteuning en service die het biedt. Ik controleer of er hulp beschikbaar is voor het instellen van de koppeling en of er updates zijn die aansluiten bij de nieuwste ontwikkelingen, zoals wijzigingen bij de Nederlandse Vereniging van Banken.

Ook vind ik het belangrijk dat het programma toegankelijk is via verschillende browsers, zodat ik mijn boekhouding kan bijhouden, of ik nu thuis ben of onderweg.

Persoon beheert financiën met Regiobank in nachtelijke stadssfeer.

Het koppelen van uw Regiobank boekhoudprogramma aan uw zakelijke bankrekening

Nu we het juiste boekhoudprogramma voor Regiobank hebben gekozen, wordt het tijd om dit te verbinden met onze zakelijke bankrekening. Dit proces is cruciaal; het zorgt voor een soepele financiële administratie waarbij gegevens automatisch synchroniseren tussen de bank en het boekhoudsysteem.

Het gebruik van de Bizcuit app

Met de Bizcuit app wordt mijn zakelijk bankieren een stuk makkelijker. Eenvoudig koppel ik mijn RegioBank zakelijke rekening aan deze veelzijdige app. De mogelijkheid om automatische factuurverwerking en betalingen te regelen, bespaart me kostbare tijd.

Bovendien zie ik al mijn financiën in één overzicht, omdat ik niet alleen RegioBank, maar ook andere grote Nederlandse banken kan toevoegen.

Het is geweldig dat ik mijn Twinfield-account ook kan integreren met de Bizcuit app. Zo behoud ik het overzicht en beheer van alle transacties en saldi van mijn zakelijke rekeningen bij alle Nederlandse banken, zonder gedoe.

Beheren van mijn cashpositie en het uitvoeren van financiële taken gaat nu veel sneller en efficiënter.

Stappen voor het koppelen

Ik wil mijn boekhouding efficiënt beheren, dus het koppelen van mijn Regiobank boekhoudprogramma aan mijn zakelijke bankrekening is een slimme zet. Hieronder volgt een duidelijke stapsgewijze uitleg om dit proces soepel te laten verlopen.

 1. Log in op Mijn RegioBank internetbankieren met je gebruikersnaam en wachtwoord om te beginnen met de koppeling.
 2. Selecteer in het dashboard de optie ‘Instellingen’ of ‘Beheer’, afhankelijk van wat je ziet staan.
 3. Zoek naar het onderdeel voor koppelingen met boekhoudpakketten; hier kun je zien welke software compatibel is met RegioBank.
 4. Kies uit de lijst je gewenste boekhoudprogramma, zoals e – Boekhouden.nl, Bizcuit, Jorrt, Minox of MoneyMonk.
 5. Volg de instructies die specifiek zijn voor het gekozen pakket; raadpleeg indien nodig de handleiding Koppeling RegioBank voor extra hulp.
 6. Geef de toestemming tot koppelen als daarom wordt gevraagd en bevestig dat bij – en afschrijvingen automatisch mogen worden ingelezen.
 7. Wacht op een bevestiging dat de bankrekeningen succesvol zijn gekoppeld; dit kan per direct zijn of enige tijd in beslag nemen.
 8. Controleer na enige tijd of bij – en afschrijvingen correct verschijnen binnen je boekhoudsoftware en of deze synchroon lopen met je bankrekening.
Een professionele accountant gebruikt digitale bankdiensten in een modern kantoor.

Voordelen van het koppelen van uw boekhoudprogramma aan uw zakelijke rekening

Een boekhoudprogramma koppelen aan mijn zakelijke rekening scheelt me zoveel tijd. Elke betaling wordt automatisch geïmporteerd en bijgewerkt, dus ik hoef niet alles handmatig in te voeren of te controleren.

Dit betekent dat de kans op fouten in mijn boekhouding enorm verkleint en ik heb altijd real-time inzicht in mijn financiën.

Het beheren van financiën wordt een stuk eenvoudiger en dat geeft rust. Ik kan me richten op het groeien van mijn bedrijf, terwijl mijn boekhoudsoftware zorgt dat bij- en afschrijvingen perfect gesynchroniseerd worden met mijn zakelijke rekening.

Dit betekent ook dat de voorbereiding voor de belastingaangifte een fluitje van een cent is omdat alle gegevens correct en up-to-date zijn. Wat een opluchting!

Eventuele kosten en extra diensten

Voor het zakelijk bankieren bij RegioBank betaal ik maandelijks € 9,95. Dit bedrag omvat alle standaard diensten die ik nodig heb om mijn onderneming soepel te laten lopen. De MKB Rekening is ideaal voor mij, omdat deze voor een vast tarief per maand voordelig zakelijk bankieren mogelijk maakt, zonder verborgen kosten.

Ik let goed op de inhoud van verschillende pakketten, want ik wil alleen betalen voor diensten die echt toegevoegde waarde bieden voor mijn bedrijf.

De extra diensten en kosten zijn duidelijk uitgesplitst op de website van RegioBank, zodat ik precies weet waar ik aan toe ben. Zo kan ik kiezen voor aanvullende pakketten of opties als dat nodig is.

Deze transparantie helpt mij om te budgetteren en te plannen voor de toekomstige financiële behoeften van mijn onderneming. Nu ik alle informatie heb over kosten en diensten, ben ik klaar om na te denken over de volgende stappen voor mijn bedrijf.

Conclusie

Je eigen boekhouding koppelen aan je Regiobank zakelijke rekening lijkt misschien een uitdaging, maar het is eenvoudiger dan je denkt. De stappen zijn duidelijk en leiden tot snelle verwerking van transacties, altijd up-to-date financiële informatie en een efficiënt beheer van je zakelijke administratie.

Heb je al nagedacht over de tijd die je hiermee bespaart? Stel je eens voor hoe jouw bedrijf kan groeien als je boekhouding automatisch loopt! Pak deze kans, automatiseer je administratieve processen en start vandaag nog met het maken van een verschil voor jouw onderneming.

Veelgestelde Vragen

1. Is het mogelijk om mijn boekhoudprogramma direct te koppelen aan mijn zakelijke bankrekening van Regiobank?

Ja, het is mogelijk om je boekhoudprogramma direct te koppelen aan je zakelijke Regiobank rekening, waardoor je financiële beheer efficiënter wordt.

2. Welke stappen moet ik ondernemen om de koppeling tussen mijn boekhoudprogramma en de Regiobank rekening te activeren?

Voor het activeren van de koppeling log je in op je online bankomgeving bij Regiobank en volg je de instructies voor het maken van een koppeling met je boekhoudprogramma.

3. Kan ik problemen verwachten bij het koppelen als ik Internet Explorer gebruik?

Het kan zijn dat Internet Explorer niet optimaal werkt voor het koppelen van je boekhoudprogramma; het is aan te raden een moderne browser te gebruiken voor een soepele ervaring.

4. Wat zijn de voordelen van het koppelen van mijn boekhoudprogramma aan mijn Regiobank zakelijke rekening?

Door deze koppeling kun je tijd besparen, fouten verminderen en altijd een actueel overzicht houden van je financiën.

Ten slotte

Om af te sluiten zijn er een paar programma’s die ik er echt even voor je wil uitlichten. De keuze op het vlak van boekhoudsoftware is namelijk enorm! Er zijn er al ruim 150!

 • Onafhankelijk van wat je doet en voor iedereen geschikt; MKB, ZZP, dienstverlenend, of met een webshop. Dan is E-boekhouden de gevestigde naam. Dit complete pakket kun je hier gratis proberen
 • Een heel populaire speler voor de online ondernemer neemt je administratie in vogelvlucht uit handen. Online factureren? Geen probleem. Eerlijke prijs, super kwaliteit: Moneybird is je vogel. Direct gratis proberen.
 • Wanneer je als dienstverlenende ZZP’er aan de slag bent, van eenvoud houdt en de kosten laag wilt houden, dan is BUNNI een goede keuze. Deze aanbieder maakt je administratie tot een grap, zo makkelijk. Ook BUNNI heeft een gratis proefperiode.
 • Ten slotte wil ik afsluiten met mijn favoriet Moneymonk maakt het leven voor zzp’ers echt tot een feestje en beperkt de tijd voor je administratie tot minuten. Met alle functionaliteiten die je nodig hebt; uren- en rittenregistratie, projectmanagement, en BTW aangifte. Natuurlijk, met een gratis proefmaand.

Check deze toppers zeker, wanneer jij minder wilt boekhouden, meer wilt ondernemen. En altijd zicht wil hebben op je cijfers. En… jij hebt vast wel wat beters te doen, dan al die software te testen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven
Boekhoudprogramma aanbieding

Hoelang blijf je nog zoeken?

Het antwoord is dichterbij dan je denkt… Ja, echt waar. Kies dit boekhoudprogramma en bespaar zeeën van tijd.

Direct Gratis proberen