Boekhoudprogramma review: Hoe kies je het beste boekhoudprogramma? Een overzicht van reviews en tips

In dit artikel

Het vinden van het juiste boekhoudprogramma kan voelen als zoeken naar een speld in een hooiberg. Ik weet hoe overweldigend dat kan zijn; ook ik heb diezelfde zoektocht ondernomen en ontdekt dat meer dan 60% van de zzp’ers worstelt met deze keuze.

In dit artikel onthul ik de bevindingen en geef praktische tips die jou helpen het kaf van het koren te scheiden. Laten we samen de puzzel oplossen!

Belangrijkste inzicht

Een professionele accountant analyseert financiën in een modern kantoor.

Samenvatting

 • Zorg ervoor dat je een boekhoudprogramma kiest dat past bij jouw budget en de omvang van je bedrijf. Er zijn verschillende prijsmodellen beschikbaar, van maandabonnementen tot eenmalige aankopen.
 • Belangrijk is om een boekhoudprogramma te vinden met functies die aansluiten bij je werkzaamheden. Denk aan mogelijkheden zoals online boekhouden, BTW-aangifte, factureren en mobiele apps.
 • Evalueer de gebruiksvriendelijkheid van het programma. Een intuïtief en makkelijk te gebruiken boekhoudsysteem kan veel tijd besparen.
 • Bekijk reviews van andere gebruikers om te bepalen welk boekhoudprogramma betrouwbaar en effectief is. Gebruikerservaringen kunnen je veel vertellen over de praktische kant van de software.
 • Overweeg programma’s zoals e-Boekhouden.nl voor een compleet aanbod aan functies voor een goede prijs of MoneyMonk voor eenvoudige en efficiënte ZZP-boekhouding. Exact Online is een optie als je op zoek bent naar veelzijdige functies en uitgebreide boekhoudmogelijkheden.

Hoe kies je het beste boekhoudprogramma?

Het kiezen van een boekhoudprogramma is als het vinden van een betrouwbare partner in financiën: essentieel voor succes en groei. Ik loop je door de belangrijkste factoren die meewegen in deze beslissing, zodat je een keuze maakt die naadloos aansluit bij jouw zakelijke behoeften.

Budgetoverweging

Het bepalen van mijn budget is een cruciale stap in het kiezen van een boekhoudprogramma. Ik weet dat prijzen sterk variëren en ik wil een boekhoudpakket dat zowel aan mijn behoeften voldoet als vriendelijk is voor mijn portemonnee.

Het streven naar duurzaam ondernemen betekent dat ik niet alleen naar de kosten op korte termijn kijk, maar ook naar hoe de investering zich op lange termijn uitbetaalt.

Ik vergelijk abonnementsprijzen, kijk of er eenmalige betalingsmogelijkheden zijn en onderzoek of er extra kosten verborgen zijn voor functies zoals directe btw-aangifte of automatisch boeken.

Transparantie over de kostenposten geeft mij een helder beeld, zodat ik niet voor verrassingen kom te staan en kan investeren in een pakket dat echt bijdraagt aan de groei van mijn onderneming.

Nu dit duidelijk is, richt ik mij op de volgende belangrijke factor: bedrijfsvorm.

Bedrijfsvorm

Mijn keuze voor een boekhoudprogramma hangt nauw samen met de vorm van mijn bedrijf. Een eenmanszaak heeft bijvoorbeeld andere behoeften dan een BV. Voor mijn freelancerswerk zoek ik iets eenvoudigs, terwijl een groter bedrijf wellicht meer baat heeft bij uitgebreide opties zoals CRM en gedetailleerde rapportages over winst-en verliesrekening.

Ik hou rekening met de verschillende rollen binnen mijn bedrijf. Zo zorg ik ervoor dat het online boekhoudprogramma dat ik kies voldoet aan de specifieke eisen die passen bij mijn onderneming.

De juiste software maakt het afwikkelen van financiële administratie niet alleen makkelijker, maar ook efficiënter. Dit bespaart tijd en geld, essentieel voor de toekomst van mijn zaak.

Gewenste functies

Het kiezen van de juiste functies in een boekhoudprogramma is cruciaal. Ze moeten aansluiten bij mijn specifieke behoeften en werkprocessen. Hieronder volgt een lijst met functies die ik belangrijk vind:

 • Online boekhouden: Toegang tot mijn boekhouding vanaf elke locatie, op elk moment, via computer of tablet.
 • Mobiele app: Snel facturen versturen en bonnen scannen via mijn iPhone of een andere smartphone.
 • Scan & herken: Bonnetjes en inkoopfacturen automatisch laten verwerken door de software.
 • BTW-aangifte: Met slechts een paar klikken de BTW-aangifte voorbereiden en indienen.
 • Jaarrekening en winst- en verliesrekening: Gemakkelijk deze essentiële rapporten genereren zonder hoofdbrekens.
 • CRM (Customer Relationship Management): Alle klantgegevens overzichtelijk op één plek, gekoppeld aan facturatie en projectmanagement.
 • Programmatuur voor offertes maken: Professionele offertes opstellen die ik direct naar potentiële klanten kan sturen.
 • Automatische back-ups: Niet meer piekeren over het verliezen van gegevens dankzij regelmatige online back-ups.
 • Prijsmodellen: Flexibiliteit met opties zoals eenmalig betalen of verschillende abonnementsvormen past bij diverse budgetten.

Prijsmodellen en verschillen

Nadat we gesproken hebben over de gewenste functies, is het nu tijd om een blik te werpen op de prijsmodellen en verschillen tussen boekhoudprogramma’s. Deze aspecten zijn cruciaal, want een goed prijsmodel sluit aan bij je budget en voorkomt ongewenste verrassingen. Hieronder vind je een overzicht van de meest voorkomende prijsmodellen en hun kenmerken, zodat je een gefundeerde keuze kunt maken.

Prijsmodel Kenmerken Voor Wie Geschikt?
Maandabonnement Vast bedrag per maand, vaak inclusief updates en klantondersteuning. ZZP’ers en MKB’ers die houden van consistentie in hun uitgaven.
Jaarabonnement Eenmalige betaling voor een heel jaar, vaak voordeliger dan maandelijks betalen. Bedrijven die jaarlijks hun kosten willen budgetteren en iets willen besparen.
Freemium Gratis basisversie met beperkte functies, betalen voor uitbreidingen. Start-ups en kleine ondernemers die met beperkte functies uit de voeten kunnen.
Eenmalige aankoop Betaling voor onbeperkt gebruik van software zonder terugkerende kosten. Organisaties die liever investeren in een langetermijnoplossing zonder maandelijkse kosten.
Pay-as-you-go Betaling op basis van gebruik, bijvoorbeeld per factuur of boekhoudtransactie. Flexibele bedrijven die betalen naar rato van hun daadwerkelijke gebruik prefereren.

Hieruit blijkt dat elk prijsmodel zijn voors en tegens heeft. Het vergelijken van de verschillende modellen is essentieel om tot de beste keuze voor jouw onderneming te komen. Let erop dat je niet alleen naar de prijs kijkt, maar ook naar wat je ervoor krijgt. Een goedkopere optie is niet altijd de meest voordelige als het gaat om de functies en ondersteuning die je nodig hebt om je boekhouding efficiënt te beheren.

Een persoon zit gefocust aan een bureau met rommelige papieren en een computer.

Overzicht van Top 10 Boekhoudprogramma’s in 2024

Als iemand die altijd op zoek is naar de beste tools om mijn boekhouding te stroomlijnen, deel ik met jullie een actueel overzicht van de top 10 boekhoudprogramma’s van 2024. Deze lijst is samengesteld met zorgvuldige aandacht voor functies, gebruiksgemak, en gebruikers reviews, en omvat opties voor zowel ZZP’ers als MKB’ers. Bekijk de tabel hieronder voor een snel vergelijk:

Rank Boekhoudprogramma Voornaamste Functies Gebruiksvriendelijk Geschikt voor Prijsindicatie per maand
1 e-Boekhouden.nl Automatische boekhouding, facturatie, BTW-aangifte Ja ZZP/MKB €0 – €14,50
2 MoneyMonk Tijdregistratie, projectmanagement Ja ZZP €20 – €25
3 Exact Online Uitgebreide bedrijfssoftware, integraties Ja MKB €39 – €239
4 Moneybird Eenvoudig factureren, bonnetjes inscannen Ja ZZP/Klein MKB €12 – €25
5 DigiBTW Speciaal voor ZZP’ers, eenvoudig in gebruik Ja ZZP €10
6 AFAS Software Automatisering en rapportage, HRM Ja MKB/Grootbedrijf Op aanvraag
7 Reeleezee Mobiele app, bankkoppeling Ja ZZP/MKB €15 – €45
8 Yuki Boekhouden met AI, real-time inzichten Ja MKB/Accountants €39 – €85
9 SnelStart Online samenwerken, voorraadbeheer Ja MKB €10 – €42
10 Jortt Compleet boekhouden, online ondersteuning Ja ZZP/MKB €12,50 – €25

Deze programma’s lopen uiteen in prijs en functionaliteit, maar elk biedt unieke eigenschappen die het waard zijn voor specifieke behoeften en budgetten. Vergeet niet je eigen research te doen om zeker te weten dat je de beste keuze maakt voor jouw situatie.

Een persoon vergelijkt verschillende boekhoudsoftware-opties op een laptop in een modern kantoor.

e-Boekhouden. nl: Beste Overall & Supervoordelige Alleskunner

Als het aankomt op een boekhoudprogramma dat écht alles in huis heeft voor een uiterst schappelijke prijs, dan steekt e-Boekhouden.nl met kop en schouders boven de rest uit. Dit platform combineert gebruiksgemak met een breed scala aan functies om jouw financiële administratie zowel overzichtelijk als efficiënt te beheren.

Functies van e-Boekhouden.nl

Ik heb zelf ervaring met e- Boekhouden.nl en kan je vertellen dat hun functies het leven van een ondernemer echt makkelijker maken. Het programma richt zich op een breed publiek, van kleine zelfstandigen tot grote bedrijven en accountants.

 • Boekhouden – Met e – Boekhouden.nl houd je gemakkelijk de financiële administratie bij. Je verwerkt inkomsten en uitgaven in heldere overzichten.
 • Factureren – Je maakt snel professionele facturen die je direct via het programma naar klanten kunt sturen.
 • Offertes uitbrengen – Stel met een paar klikken scherpe offertes samen en volg ze op tot ze geaccepteerd worden.
 • Urenregistratie – Perfect om bij te houden hoeveel tijd je aan verschillende projecten besteedt, wat weer handig is voor de facturatie.
 • Relatiebeheer – Beheer al je zakelijke contacten en klantgegevens op één centrale plek.
 • Voorraadbeheer – Houd eenvoudig de voorraad van producten bij en zorg dat je nooit misgrijpt.
 • BTW-aangifte doen – De app helpt je om snel en foutloos btw-aangifte te doen, direct vanuit het systeem.
 • Jaarverslag opstellen – Eind van het jaar? Trek eenvoudig alle benodigde gegevens erbij voor het samenstellen van het jaarverslag.

Voordelen en nadelen van e-Boekhouden.nl

Laten we eens dieper ingaan op de voor- en nadelen van e-Boekhouden.nl, het platform dat bekend staat als een supervoordelige alleskunner. Met meer dan 500.000 gebruikers heeft e-Boekhouden.nl een solide reputatie opgebouwd in de wereld van online boekhouden. Hieronder presenteer ik je een overzicht in tabelvorm om een helder beeld te krijgen van wat je kunt verwachten.

Voordelen Nadelen
Automatisering van de boekhouding zorgt voor efficiëntie en minder stress. Kosten zijn verbonden aan het gebruik, wat voor sommige starters een drempel kan zijn.
BTW-aangifte gaat moeiteloos en nauwkeurig, geschikt voor elk type gebruiker. Specifieke kostenstructuur niet direct duidelijk zonder verder onderzoek.
Ideaal voor starters en ZZP’ers door de gebruiksvriendelijkheid. Integratie met sommige systemen kan uitdagend zijn als deze niet standaard ondersteund worden.
Mogelijkheid om bank, webshop of kassasysteem te koppelen voor een altijd actueel financieel overzicht. Feedbacksysteem moedigt constructieve feedback aan, maar filtering van nepreviews is een constante uitdaging.
Positieve beoordelingen van andere ondernemers onderstrepen de betrouwbaarheid. Hoewel er een app beschikbaar is, kunnen mobiele functionaliteiten beperkter zijn in vergelijking met de webversie.
Het gebruikersaantal en de groei van het platform zijn indicatoren van tevredenheid. Er kan een leercurve aanwezig zijn om alle functies volledig te benutten.
Gebruiksvriendelijke app maakt beheren van boekhouding toegankelijk voor onderweg. Updates en wijzigingen in het systeem vereisen soms aanpassing van de gebruiker.

Deze tabel toont een balans tussen de positieve aspecten en de uitdagingen die gebruikers kunnen ervaren met e-Boekhouden.nl. Het programma biedt een sterke basis voor iedereen die zijn boekhouding wil automatiseren en vereenvoudigen. Echter, zoals bij elk systeem, zijn er aspecten die voor sommige gebruikers als minder ideaal ervaren kunnen worden.

MoneyMonk: Rust voor de Vliegende ZZP’er

Als ZZP’er is het essentieel om overzicht te houden in je boekhouding, zodat je je kunt richten op het echte werk. Met MoneyMonk krijg je die rust terug, dankzij intuïtieve features die speciaal ontworpen zijn voor de ondernemer die altijd onderweg is.

Functies van MoneyMonk

Ik heb persoonlijk ervaring met het gebruik van MoneyMonk en ik kan je vertellen dat het een enorm gebruiksvriendelijk boekhoudprogramma is voor de drukke ZZP’er. Het helpt je met gemak je financiën te beheren, zodat je meer tijd overhoudt voor je werk.

 • Gebruiksvriendelijke interface: De online dashboard van MoneyMonk is duidelijk en intuïtief, waardoor ik snel toegang heb tot belangrijke informatie.
 • Urenregistratie: Ik kan mijn gewerkte uren direct registreren en die koppelen aan specifieke opdrachten of projecten.
 • Rittenregistratie: Voor mijn zakelijke kilometers voer ik eenvoudig alle gegevens in, zodat ik altijd een correcte administratie bijhoud.
 • Online factureren: Ik maak en verstuur facturen binnen no-time en door de koppeling met banktransacties worden betalingen automatisch verwerkt.
 • BTW-aangifte hulp: MoneyMonk genereert de BTW-aangiftegegevens die ik direct kan doorsturen naar de Belastingdienst; dit bespaart veel tijd en hoofdbrekens.
 • Documentenbeheer: Alle relevante documenten sla ik veilig op in de cloud, wat mij helpt het overzicht te behouden.
 • Financieel overzicht: Ik krijg heldere rapportages van mijn inkomsten en uitgaven, wat essentieel is voor financiële planning.
 • Support service: Bij vragen krijg ik snel deskundige hulp via telefoon of e-mail, wat erg prettig is als ondernemer.

Voordelen en nadelen van MoneyMonk

Een van de grootste voordelen van MoneyMonk is dat gebruikers het heel makkelijk vinden in gebruik, speciaal voor de facturatie. Door de eenvoudige interface krijg ik snel inzicht in mijn financiële situatie, wat als ondernemer ontzettend belangrijk is. Het programma wordt niet voor niets hoog gewaardeerd voor zijn gebruiksvriendelijkheid en uitstekende klantenservice.

Er zijn natuurlijk ook nadelen waar ik rekening mee moet houden bij MoneyMonk. Sommige ondernemers vinden bepaalde functies misschien te beperkt, afhankelijk van de complexiteit van hun bedrijfsvoering. Toch weegt dit niet op tegen het algemene oordeel dat MoneyMonk als een top boekhoudprogramma voor zzp’ers gezien wordt. Het helpt mij en vele anderen om onze boekhouding strak en overzichtelijk te houden.

Exact Online: Alle Functies die je Kunt Wensen

Als je op zoek bent naar een boekhoudpakket dat geen enkele wens onvervuld laat, dan is Exact Online jouw go-to optie. Dit robuuste systeem biedt een ongekende rijkdom aan functies en mogelijkheden, die elk aspect van jouw financiële administratie kunnen revolutioneren.

Functies van Exact Online

Als ondernemer wil ik alles uit mijn boekhoudprogramma halen. Exact Online springt eruit door zijn brede scala aan functies die de administratie vereenvoudigen.

 • Facturatie: Stuur snel en eenvoudig professionele facturen naar klanten, inclusief de mogelijkheid om betalingen te volgen.
 • Bankkoppeling: Verbind je bankrekening met het programma voor real-time inzicht in je financiële status.
 • Voorraadbeheer: Beheer jouw voorraad efficiënt en houd nauwkeurig bij hoeveel producten je nog hebt.
 • Projectmanagement: Hou projecten overzichtelijk door urenregistratie, kosten en opbrengsten per project bij te houden.
 • CRM-systeem: Beheer klantgegevens, verkoopkansen en contacthistorie binnen een geïntegreerde omgeving.
 • Rapportages & analyses: Krijg diep inzicht in je bedrijfsprestaties met uitgebreide rapportages en analysetools.
 • BTW-aangiftes versturen: Automatiseer je btw-aangifte proces rechtstreeks vanuit het programma.
 • Mobiele applicatie: Werk waar je maar wilt aan je administratie via iOS of een andere smartphone of tablet, dankzij de mobiele app.

Voordelen en nadelen van Exact Online

Exact Online is echt een krachtpatser onder de boekhoudprogramma’s, ideaal voor zowel de groeiende bedrijven als de ervaren ondernemers. Dit programma zit vol met functies die het hele boekhoudkundige proces een stuk eenvoudiger maken. Denk aan automatisering van taken, realtime inzichten en uitgebreide rapportagemogelijkheden. Het voldoet aan al je verwachtingen van online boekhoudsoftware en maakt het managen van financiën overzichtelijk en toegankelijk.

Toch, voor sommigen kan de rijkdom aan mogelijkheden overweldigend zijn en kost het tijd om het programma volledig onder de knie te krijgen. Het prijskaartje van Exact Online ligt misschien hoger in vergelijking met andere opties, wat voor kleine starters of ZZP’ers een drempel kan vormen. Bovendien is het kiezen van de juiste versie binnen hun scala aan pakketten van groot belang om te voorkomen dat je betaalt voor functies die je niet nodig hebt. Een goede vergelijking maken met andere programma’s zoals visma eaccounting of cloudhints nederland kan zeker geen kwaad om te zien of Exact Online past bij jouw specifieke bedrijfsvoering.

Moneybird: Voor de Kleine Boekhouding

Als je een kleine ondernemer bent of een freelancer die niet te veel poespas wil rondom de boekhouding, dan kan Moneybird wel eens jouw beste vriend worden. Dit programma is ontworpen voor de eenvoud en efficiëntie, en biedt precies wat je nodig hebt zonder overrompeld te worden door complexe functies.

Functies van Moneybird

Als kleine ondernemer wil ik graag mijn boekhouding simpel houden. Daarom ben ik fan van Moneybird, het is zo gebruiksvriendelijk en biedt alles wat ik nodig heb.

 • Urenregistratie: Met Moneybird houd ik gemakkelijk bij hoeveel uur ik werk aan verschillende projecten. De uren verwerk ik vervolgens moeiteloos in mijn facturen.
 • Btw-aangifte: De btw-aangifte indienen gaat bijna vanzelf. Het programma berekent de btw en met een paar klikken stuur ik alles door naar de Belastingdienst.
 • Factureren: Razendsnel maak ik professionele facturen die ik direct vanuit het systeem verstuur naar mijn klanten.
 • Banktransacties inladen: Handmatige invoer is verleden tijd omdat Moneybird automatisch mijn banktransacties binnenhaalt en koppelt aan openstaande posten.
 • Inkomsten en uitgaven bijhouden: Ik zie in één oogopslag hoe mijn bedrijf ervoor staat doordat alle financiële stromen netjes worden bijgehouden.
 • Versturen van facturen: Mijn klanten krijgen hun facturen snel en eenvoudig via e-mail, wat zowel tijd als papier bespaart.
 • Inkoopfacturen en bonnen toevoegen: Alle aankopen voeg ik toe door simpelweg foto’s te uploaden, waardoor mijn administratie altijd up-to-date is.

Voordelen en nadelen van Moneybird

Moneybird maakt boekhouden een fluitje van een cent voor ZZP’ers en de kleinschalige MKB’er. De eenvoud die het programma biedt in het bijhouden van je inkomsten, uitgaven en het snel versturen van facturen is goud waard. Met een paar simpele klikken voeg ik bonnen en inkoopfacturen toe, waardoor ik altijd overzicht houd over mijn financiën. Het moderne design en de gebruiksvriendelijkheid krijgen regelmatig complimenten.

Toch loop ik soms tegen grenzen aan. Moneybird mist complexere boekhoudkundige functies die voor sommige bedrijven essentieel kunnen zijn. Daarnaast moet ik rekening houden met de kosten; het programma is niet gratis. Voor mij als beginnend ondernemer is het perfect, maar ik begrijp dat als mijn bedrijf groeit, ik misschien moet overstappen naar een systeem met meer mogelijkheden.

DigiBTW: De Beste Boekhoudvriend voor ZZP’ers

Als zelfstandige wil je natuurlijk een boekhoudprogramma dat jouw leven makkelijker maakt, zonder al te veel poespas. DigiBTW is ontworpen met de ZZP’er in gedachten en belooft een gebruiksvriendelijke ervaring te bieden die naadloos aansluit bij de behoeften van de eenmanszaak.

Functies van DigiBTW

Ik heb DigiBTW grondig onderzocht en ben onder de indruk van de functionaliteiten. Dit boekhoudprogramma is speciaal ontwikkeld voor ZZP’ers en helpt je met het efficiënt beheren van jouw financiën.

 • Uitgebreide facturatiemogelijkheden: Met DigiBTW maak je moeiteloos professionele facturen die je direct naar klanten kunt sturen.
 • Inzage in betaalstatus: Je ziet in één oogopslag welke facturen betaald zijn en welke nog openstaan.
 • Btw-aangifte: De btw-aangifte is een fluitje van een cent dankzij het systeem dat automatisch jouw gegevens voorbereidt.
 • Snel verwerken van inkoopfacturen en bonnen: Binnen enkele klikken voeg je nieuwe inkoopfacturen toe en worden bonnen gescand via je smartphone.
 • Afschrijvingen: DigiBTW houdt netjes bij hoeveel je afschrijft op bedrijfsmiddelen, zonder dat jij je daar druk over hoeft te maken.
 • Automatische boekingen: Terugkerende kosten? Stel eenmaal automatische boekingen in en bespaar tijd elke maand.
 • Urenregistratie: Voor ZZP’ers die hun uren moeten bijhouden, biedt DigiBTW een eenvoudige oplossing om uren te registreren en te factureren.

Voordelen en nadelen van DigiBTW

Na het bespreken van de functies, laten we eens kijken naar de voordelen van DigiBTW. Dit boekhoudprogramma blinkt uit in gebruiksgemak voor ZZP’ers, die vinden in DigiBTW een betrouwbare partner voor hun administratie. Met een aantrekkelijk prijskaartje van slechts €10 per maand krijg je een volledige toolkit, zonder verborgen kosten of beperkingen. Het gemak van de koppeling met de Belastingdienst maakt btw-aangifte en het verwerken van aftrekposten een fluitje van een cent.

Echter, het programma heeft ook een aantal nadelen die het overwegen waard zijn. Zo is het bijvoorbeeld niet mogelijk om meerdere gebruikers toe te voegen wat samenwerken met een boekhouder kan bemoeilijken. Ook als je hoopt om meerdere mensen tegelijkertijd toegang te geven tot de administratie, kan DigiBTW deze optie momenteel niet bieden. Dit zijn punten om in gedachten te houden bij het afwegen of DigiBTW het beste boekhoudprogramma voor jouw bedrijf is in 2024.

AFAS SB+: Beste voor Automatisering van Boekhouding

AFAS SB+ blinkt uit in het automatiseren van de boekhoudprocessen, een essentiële factor voor ondernemers die tijd willen besparen. Met dit systeem transformeer je routinematige taken naar gestroomlijnde procedures, waardoor je meer ruimte creëert voor bedrijfsgroei en strategische beslissingen.

Functies van AFAS SB+

AFAS SB+ maakt mijn boekhouding eenvoudig en overzichtelijk. Het biedt een compleet pakket aan functies die perfect aansluiten bij de behoeften van mijn bedrijf.

 • Geautomatiseerde Boekhouding: Met één druk op de knop verwerk ik alle financiële gegevens, wat zorgt voor een efficiënte workflow.
 • Uitgebreide BTW-aangifte: De software automatiseert de btw-aangifte, waardoor ik altijd op tijd en correct mijn btw rapporteer.
 • Facturatiemodule: Facturen versturen gaat snel en foutloos, dankzij de professionele sjablonen en integratie met mijn klantenbestand.
 • Offerte Systeem: Ik stel moeiteloos offertes op die ik direct online kan delen met potentiële klanten.
 • Personeelsadministratie: Deze optie helpt me bij het beheren van salarissen, vakantiedagen en personeelsdossiers.
 • Managementrapportages: In een handomdraai maak ik gedetailleerde rapporten voor een duidelijk inzicht in financiën en prestaties.
 • Mobiele Applicatie: Ook onderweg heb ik toegang tot mijn administratie via de gebruiksvriendelijke mobiele app.
 • Projectmanagement Functionaliteit: Projecten plan en budgetteer ik effectief, wat leidt tot beter projectbeheer binnen mijn bedrijf.
 • Klantenservice en Support: Bij vragen of problemen staat er altijd een deskundige klantenservice klaar om me te helpen.

Voordelen en nadelen van AFAS SB+

Nu we de functies van AFAS SB+ hebben verkend, gaan we dieper in op wat dit boekhoudprogramma echt betekent voor je bedrijf. Eén van de grootste voordelen is de krachtige automatisering die veel tijd bespaart bij het bijhouden van administratie. Dit programma scoort hoog op gebruiksvriendelijkheid en biedt een scala aan tools die niet alleen je boekhouding, maar ook je klantrelaties stroomlijnen. Het is ideaal voor kleine zakelijke klanten en stelt je in staat om samen te werken met accountants, wat de betrouwbaarheid en nauwkeurigheid van je gegevens ten goede komt.

Maar er zijn ook nadelen te overwegen. Het kan zijn dat de breedte aan functionaliteiten in eerste instantie overweldigend is, vooral als je nog maar net start met boekhouden voor je BV. Verder kunnen de kosten hoger uitvallen dan bij sommige andere programma’s, waardoor het belangrijk is goed te overwegen of de geboden extra’s opwegen tegen de investering. Het is essentieel deze afweging te maken, zodat je zeker weet dat je het beste boekhoudprogramma kiest dat aansluit bij jouw specifieke behoeften.

Wat zijn de Beste Boekhouding Apps voor de BTW-aangifte?

BTW-aangifte is een belangrijk onderdeel van mijn boekhouding. Ik zoek altijd naar apps die dit proces vereenvoudigen en betrouwbaar zijn.

 • e-Boekhouden.nl staat bekend om zijn gebruiksgemak bij het doen van BTW-aangiften. Met slechts een paar klikken berekent en verstuurd de app de aangifte rechtstreeks naar de Belastingdienst.
 • Tellow helpt mij als ZZP’er met het automatisch sorteren van uitgaven en inkomsten, waardoor ik heel snel mijn BTW overzicht klaar heb.
 • De app van MoneyMonk onderscheidt zich door speciale functies voor urenregistratie te combineren met de BTW-aangifte, ideaal voor zelfstandigen zonder personeel.
 • Exact Online biedt geavanceerde mogelijkheden voor zowel kleine als grote bedrijven om hun BTW – aangifte nauwkeurig te beheren; zelfs voor multinationals is deze tool zeer capabel.
 • DigiBTW richt zich op ZZP’ers en maakt indruk met zijn focus op eenvoud; het voert alle berekeningen uit en verstuurt mijn aangiftes direct, zonder gedoe.
 • Voor ondernemers die van visuele rapportages houden, is Visma eAccounting een sterke keuze; grafieken en tabellen maken de status van mijn BTW helder.
 • Met InformerOnline kan ik bonnetjes direct scannen en wordt de BTW automatisch berekend – dat bespaart mij een hoop tijd tijdens mijn kwartaalafsluitingen.
 • SnelStart past goed bij starters die waarde hechten aan een soepele integratie met online bankieren, wat resulteert in efficiëntere BTW-aangiftes.

Prijsvergelijking Boekhoudprogramma’s voor ZZP’ers en MKB’ers

Kosten spelen vaak een grote rol bij het kiezen van een boekhoudprogramma voor ZZP’ers en MKB’ers. Kijk ik naar de prijzen, dan zie je al snel dat er flinke verschillen zijn tussen de diverse aanbieders. Sommige programma’s bieden een gratis instapmodel, maar daar zitten meestal beperkingen aan qua functies en het aantal facturen dat je kunt versturen. Voor een volledig pakket met alle toeters en bellen lopen de kosten uiteraard op, maar het is de investering waard als dat betekent dat je vervolgens tijd bespaart en minder stress ervaart.

Het is essentieel om de functies die je echt nodig hebt te matchen met het juiste prijspunt. Een programma als e-Boekhouden.nl staat bekend om zijn supervoordelige all-in-one pakket, ideaal voor starters die alles onder controle willen houden zonder te veel kwijt te zijn. Andere programma’s zoals Exact Online zijn prijziger, maar bieden uitgebreide mogelijkheden die vooral voor grotere bedrijven waardevol kunnen zijn. Nu we de prijzen hebben bekeken, is het tijd om verder te gaan naar de volgende vraagstukken over boekhoudprogramma’s.

Veelgestelde Vragen over Boekhoudprogramma’s

Na het bekijken van de prijsverschillen tussen diverse boekhoudprogramma’s, komen er vaak vragen naar boven. Hier geef ik antwoord op de meest voorkomende vragen die ondernemers hebben over boekhoudsoftware.

 • Is online boekhouden veilig? Absoluut, moderne online boekhoudprogramma’s gebruiken sterke versleuteling en beveiligingstechnieken om jouw financiële data te beschermen.
 • Kan ik het programma op proef gebruiken? De meeste aanbieders geven een gratis proefperiode zodat je kunt ontdekken of het programma bij je past.
 • Wat als mijn bedrijf groeit? Kies voor een schaalbaar boekhoudprogramma dat met jouw bedrijf mee kan groeien zonder dat je direct moet overstappen.
 • Hoe koppel ik mijn bankrekening? Het koppelen van bankrekeningen gaat vaak via een automatische bankkoppeling, wat veel tijd bespaart bij het verwerken van transacties.
 • Biedt het programma ondersteuning bij BTW-aangifte? Ja, veel boekhoudprogramma’s genereren automatisch de nodige rapporten voor je BTW-aangifte. Dit scheelt handmatig rekenwerk.
 • Zijn er verborgen kosten? Lees altijd goed de algemene voorwaarden en informeer naar eventuele extra kosten buiten het abonnement om.
 • Kan ik samenwerken met mijn accountant via dit programma? Veel softwarepakketten bieden mogelijkheden voor samenwerking met accountants zodat zij direct inzicht hebben in je financiën.
 • Krijg ik updates bij veranderingen in wetgeving? Top leveranciers verzorgen updates om ervoor te zorgen dat hun software up-to-date blijft met de nieuwste fiscale regels.
 • Hoe importeer ik bestaande financiële gegevens? Je kunt meestal eenvoudig historische financiële data importeren in een nieuw systeem door gebruik te maken van standaardformats zoals CSV-bestanden.

Boekhoudprogramma Review: Klantbeoordelingen en Ervaringen

Klanten die verschillende boekhoudprogramma’s hebben gebruikt, delen vaak hun ervaringen online. Hun beoordelingen zijn goud waard als je op zoek bent naar het beste boekhoudprogramma voor jouw onderneming.

Door hun ervaringen te lezen, krijg je een realistisch beeld van wat elk programma te bieden heeft. De functionaliteit, gebruiksvriendelijkheid en klantenservice zijn vaak terugkerende punten in deze reviews.

Ik heb zorgvuldig gekeken naar wat gebruikers zeggen over populaire software zoals e-Boekhouden.nl, MoneyMonk en Exact Online. Veel ZZP’ers prijzen e-Boekhouden.nl om zijn gebruiksgemak en betaalbaarheid.

Ook MoneyMonk wordt gewaardeerd, vooral door ondernemers die veel onderweg zijn en behoefte hebben aan een mobielvriendelijke oplossing. Exact Online scoort goed bij bedrijven die behoefte hebben aan geavanceerde functies en uitgebreide integratiemogelijkheden.

Deze directe feedback helpt bij het afwegen van de voor- en nadelen van elk programma, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken voor jouw boekhouding.

Conclusie: Het Kiezen van het Beste Boekhoudprogramma in 2024

Het selecteren van het juiste boekhoudprogramma is een slimme stap voor elke ondernemer. Met de juiste tools houd je je financiën overzichtelijk en bespaar je kostbare tijd. De vergelijking van functies, prijzen en gebruikerservaringen helpt je bij deze belangrijke keuze.

Laat je leiden door echte reviews en zet de eerste stap naar een efficiëntere bedrijfsvoering. Ga ervoor, kies het programma dat bij jou past en maak je boekhouding tot een succesverhaal in 2024!

Veelgestelde Vragen

1. Wat is het beste boekhoudprogramma voor starters in 2024?

Het beste boekhoudprogramma voor starters in 2024 is het programma dat gemakkelijk te gebruiken is, essentiële functies biedt zoals btw-aangifte en voorbereid is op de specifieke eisen van bv’s.

2. Waar moet ik op letten bij het kiezen van een boekhoudprogramma?

Bij het kiezen van een boekhoudprogramma, kijk naar de mogelijkheden voor btw-aangifte, gebruiksvriendelijkheid van de software, en of het past bij het soort bedrijf dat je hebt, zoals een bv.

3. Hoe kan ik reviews over boekhoudprogramma’s vinden?

Je kunt reviews over de verschillende boekhoudprogramma’s vinden door te zoeken op websites die gespecialiseerd zijn in financiële software en gebruikersbeoordelingen publiceren.

4. Kan ik met een boekhoudprogramma eenvoudig btw-aangifte doen?

Ja, veel moderne boekhoudprogramma’s zijn ontworpen om het proces van btw-aangifte te vereenvoudigen, met automatische berekeningen en handige invulformulieren.

{bottomline}

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven
Boekhoudprogramma aanbieding

Hoelang blijf je nog zoeken?

Het antwoord is dichterbij dan je denkt… Ja, echt waar. Kies dit boekhoudprogramma en bespaar zeeën van tijd.

Direct Gratis proberen