Beste boekhoudprogramma voor therapeuten en coaches Onze Top 5!

In dit artikel

Als therapeut of coach kan een werkdag vrij intensief zijn. Je bent continu bezig met mensen en hun problemen of vragen; dat kost best veel energie. Het laatste waar je dan op zit te wachten, is om na een lange werkdag nog veel tijd en energie kwijt te zijn aan je boekhouding. Geloof mij als ik zeg dat een boekhoudprogramma voor therapeuten en coaches echt de uitkomst biedt. Het scheelt je veel energie en tijd, waardoor je werkdagen korter en leuker worden. Ben je benieuwd naar het beste boekhoudprogramma voor therapeuten en coaches? Ik heb een top 5 samengesteld om je te helpen bij het maken van de juiste keuze. Lees maar mee!

beste boekhoudprogramma coaches en therapeuten

Weinig tijd? Samenvatting van de belangrijkste punten

1 het beste boekhoudprogramma voor je coachings- of therapeutenpraktijk is er niet! De beste software voor jouw praktijk te kiezen, kies je a.d.h.v. de functionaliteiten die jij in jouw situatie nodig hebt, bijvoorbeeld:

 • Als zelfstandig werkende therapeut of coach vraag je weinig van je boekhoudprogramma. Met een goed facturatiesysteem, bankkoppeling en makkelijke verwerking van je bonnen, en uren/ ritten registratie, ben je al snel een tevreden. Als ZZP coach of therapeut sluiten hier; MoneyMonk, Bunni of Rompslomp perfect bij aan.
 • Verkoop je naast je dienst verwante producten, al dan niet via je webshop. Dan zijn voorraadbeheer en eventueel een koppeling met je webshop handige extra functionaliteiten van je boekhoudsoftware. Deze kun je vinden bij; e-Boekhouden en Jortt .
 • Als coachingspraktijk met mensen in dienst, vraag je al snel meer van je software, zoals een loonadministratie. Hiervoor zijn verschillende boekhoudprogramma’s geschikt. Toppers in deze categorie zijn; Jortt en e-Boekhouden.

Waarom een boekhoudprogramma voor therapeuten en coaches?

Als competente coach of therapeut wil je je klanten niet belazeren; je wilt hen oprecht helpen en hebt het beste met hen voor. En uiteraard zoek je daarom een boekhoudprogramma dat ook oprecht is met jou. Een programma dat transparant is, niet te veel geld kost en ook nog eens gemakkelijk te gebruiken is. Maar hoe vind je zo’n boekhoudprogramma voor therapeuten en coaches? Door je er goed in te verdiepen. Door middel van dit artikel neem ik je bij de hand en loods ik je door het zoekproces. Ik weet namelijk waar goede boekhoudsoftware voor coaches en therapeuten aan moet voldoen. 

Laten we eerst even kijken naar de redenen dat je een goed boekhoudprogramma voor coaches en therapeuten nodig hebt. Allereerst is dat om je boekhouding – en daarmee je gehele bedrijf – goed op orde te hebben. Waarschijnlijk heb je ook een eigen praktijk of zelfs mensen in dienst, dus je hebt rekening te houden met verschillende personen en behoeften. Met een duidelijk en gebruiksvriendelijk boekhoudprogramma voor coaches en therapeuten, behoud je overzicht en bespaar je tijd. Je kunt er vaak zelfs in samenwerken met meerdere mensen. Bijvoorbeeld samen met de mede-eigenaar van je praktijk of met je boekhouder!

Voordelen van een boekhoudprogramma coaches

Wat de exacte voordelen zijn van een boekhoudprogramma voor coaches of een boekhoudprogramma voor therapeuten? Dat vertel ik je graag.

 • Je kunt beter impact maken als je een financieel gezonde onderneming runt;
 • Een gebruiksvriendelijk boekhoudprogramma scheelt je tijd en energie;
 • Je hoeft per keer niet lang bezig te zijn met je boekhouding, dus houd je meer tijd over voor je cliënten;
 • Er ontstaan automatische overzichten of aangiftes die je alleen nog hoeft te controleren;
 • Je kunt uren bijhouden van jezelf én je personeel;
 • Facturen versturen gaat gemakkelijker en sneller;
 • Hoe minder kopzorgen jij hebt, hoe meer aandacht je kunt geven aan cliënten en des te succesvoller je bent in wat je doet!

Waar moet het aan voldoen?

Natuurlijk is het beste boekhoudprogramma voor de ene ondernemer niet automatisch ook de beste keuze voor een ander. Als therapeut of coach van je eigen praktijk, wil je wellicht andere functionaliteiten dan dat een CEO van een internationale onderneming nodig heeft. Waar een boekhoudprogramma voor therapeuten en coaches in elk geval aan moet voldoen, lees je hieronder.

1. Gebruiksvriendelijke tool

Het is natuurlijk fijn als het een gebruiksvriendelijke tool is. Dat wil zeggen: je kunt alles wat je voor je boekhouding moet regelen, in één programma uitvoeren. Een boekhoudprogramma voor coaches en therapeuten moet in dat geval de mogelijkheid bieden om facturen te versturen, uren te registreren, de administratie op orde te houden en belastingaangiftes gemakkelijker te maken. Heeft een programma al die functionaliteiten? Dan weet je zeker dat je een goed boekhoudprogramma voor therapeuten en coaches in handen hebt.

2. Een schappelijke prijs

Veel functionaliteiten leidt vaak automatisch tot een hoge prijs. Maar weet dat dat helemaal niet nodig is! Er zijn genoeg boekhoudprogramma’s voor een therapeut of coach die heel betaalbaar zijn. Je hoeft echt geen honderden euro’s per maand te betalen om van een goed programma gebruik te kunnen maken. Voor een paar tientjes per maand – en vaak nog minder – kan je al lekker aan de slag!

3. Een duidelijke interface

Een boekhoudprogramma voor coaches en therapeuten moet wel overzichtelijkheid bieden en duidelijk zijn. Is dat niet het geval – bijvoorbeeld door een hele saaie interface of een die er super complex uitziet – dan wordt boekhouden er niet gemakkelijker door. Daarom is dit ook een belangrijke vereiste om in gedachten te houden. Kies voor een boekhoudprogramma voor therapeuten en coaches dat er duidelijk en toch aantrekkelijk uitziet.

4. Voldoende advies/tips

Als startende ondernemer komt er veel op je af. Het onderdeel boekhouding is niet waarom je bent gaan ondernemen; je moet het er (helaas) verplicht bij doen. Niet iedereen vindt dit heel leuk of interessant, dus het kan best een opgave zijn om je boekhouding op orde te houden. Een boekhoudprogramma voor therapeuten en coaches dat voldoende adviezen en tips geeft, is daarom gewenst. Het zorgt ervoor dat je gemakkelijker door het programma wordt begeleid en dat je geen onnodige fouten maakt. Als leek is er namelijk risico op veel mogelijke misverstanden en/of fouten, maar met het juiste advies kun je die voorkomen.

5. Een fijne klantenservice

Kom je er aan de hand van de tips en adviezen van het boekhoudprogramma voor coaches en therapeuten toch niet zelf uit? Dan is het fijn als er een goede, vriendelijke klantenservice is die goed bereikbaar is. Heb je dan een vraag of loop je ergens tegenaan in het programma? Dan kan je direct aan de bel trekken en de hulp inschakelen van een expert. Heb je over het boekhouden inhoudelijk vragen? Dan is het verstandig om een boekhouder in te schakelen. In verschillende boekhoudprogramma’s voor coaches en therapeuten kun je samenwerken met een boekhouder; dat zou dan een belangrijke voorwaarde zijn voor het maken van jouw keuze.

De belangrijkste functionaliteiten van een boekhoudprogramma voor coach of therapeut

Als coach of therapeut val je in de dienstverlenende sector. Hiermee zijn factureren en inkomsten en uitgaven bijhouden al snel de voornaamste functionaliteiten waarop je boekhoudsoftware jou dient te bedienen. Maar, dit is niet het enige.

Met een digitaal klantenbestand verleen je betere service

Klanten zijn het kapitaal van elke therapeut. Het is daarom belangrijk om alle mogelijke informatie over je klanten bij te houden. Een goed boekhoudprogramma biedt handige opties om het digitale klantenbestand up-to-date te houden en zo een betere service aan je klanten te kunnen bieden.

Online facturatie voor een goede cashflow

De digitalisering van het betalingsverkeer gaat razendsnel. Ook als therapeut kun je daar niet omheen. Daarom is het handig als je boekhoudprogramma is uitgerust met opties voor digitaal factureren. Hierdoor kun je gemakkelijk rekeningen met betaallink uitsturen naar je cliënten en bespaar je tijd en moeite.

Verkoop je aanverwante producten? Denk aan je voorraadbeheer

Als therapeut verkoop je soms ook producten. Om ervoor te zorgen dat je altijd voldoende voorraad hebt en je cliënten nooit met lege handen naar huis hoeft te sturen, is het belangrijk om een goed voorraadbeheer te hebben. Dit kan wel een kostenpost voor jou zijn, maar het zorgt er ook voor dat je direct kunt leveren.

Voldoen aan de regeltjes van Belastingen en BTW

In sommige gevallen, val je als therapeut buiten de BTW verplichting. Het zou fijn zijn als je boekhoudprogramma daar voor geoptimaliseerd is. Verder heb je te maken met omzetbelasting en inkomstenbelasting. Dit kan voor veel gedoe zorgen, maar met het juiste boekhoudprogrammawordt het een stuk makkelijker. Het programma berekent automatisch je omzetbelasting en je kunt de aangifte desgewenst online indienen. Ook je inkomstenbelasting kun je snel berekenen met een eenvoudige rekentool.

ZZP Coach of Coachingspraktijk met loonadministratie?

Doe jij je coachings werkzaamheden als zzp-er? Dan heb je aan een basis pakket voldoende. Maar, als coachingspraktijk met mensen in dienst, heb je al snel te maken met andere zaken, zoals de loon-administratie. Kies dan een pakket dat mogelijkheid biedt, tot het koppelen van aan loonadministratie.

Online boekingssysteem aan je website gekoppeld? Kijk naar boekhoudsoftware met een webshop koppeling

Een online boekingssysteem is natuurlijk iets dat aan je website gekoppeld is, en zeker aan te raden. Je verlaagd er toch de stap mee om een afspraak te maken. Je kunt dit proces nog verder automatiseren met een koppeling met je webshop. Maar, dit is een functie die niet elk boekhoudprogramma kent. Dus, zeker iets om naar te kijken.

Top 5 beste boekhoudprogramma’s therapeuten en coaches

Uiteraard laat ik je niet met lege handen achter: ik heb onderzoek gedaan naar de beste boekhoudprogramma’s voor therapeuten en coaches! Ik heb hierbij gelet op de voorwaarden die we hierboven hebben besproken en aan de hand daarvan een top 5 samengesteld. Elk boekhoudprogramma voor therapeuten en coaches heeft weer net wat andere functionaliteiten en voordelen, dus blijf vooral aanvoelen welk programma het beste past bij jou. Het is en blijft jouw keuze. Ik deel in elk geval graag mijn adviezen met je. Daar gaan we!

1. MoneyMonk

Boekhoudprogramma voor Coaches en therapeuten: MoneyMonk
MoneyMonk: Makkelijk en vlot boekhouden voor coaches en therapeuten

MoneyMonk is een boekhoudprogramma voor therapeuten, coaches en andere zzp’ers. Het is een alles-in-een programma waarin je meerdere taken kunt uitvoeren. Zo kun je er facturen, uren en ritten in registreren, maar ook bonnetjes die je onderweg wilt uploaden. De gratis persoonlijke opstartservice loodst je door het programma heen en laat je alle functionaliteiten zien. Bovendien kun je btw-aangiftes met slechts één klik op je muis versturen en is het mogelijk om hierin samen te werken met je boekhouder, als je die hebt.

Functionaliteiten

 • Uren registreren;
 • Offertes opmaken en versturen;
 • Facturen aanmaken en versturen;
 • De mobiele app gebruiken;
 • Een bankkoppeling om transacties toe te voegen;
 • Automatische btw-aangiftes die je alleen hoeft goed te keuren;
 • Ook ritten en andere projecten bijhouden;
 • Maak een foto van een bon via de MoneyMonk app en deze wordt direct uitgelezen;
 • Houd je administratie overzichtelijk door middel van allerlei rapportages;
 • Registreer ook onkosten, om projecten overzichtelijk te houden;
 • Gratis opstartservice om je administratie in te richten, tips te krijgen en uitleg over de functionaliteiten te ontvangen.

Prijs

Om MoneyMonk uit te proberen, kun je een gratis account aanmaken. Je hoeft dan nog geen betaalgegevens in te vullen, dus je zit nergens aan vast. Probeer MoneyMonk vrijblijvend uit, zolang je wilt. Met een gratis account heb je geen toegang tot alle boekhoudfuncties. Daarvoor zou je een betaald account moeten nemen. De maandelijkse prijzen voor de betaalde accounts zijn €7,50 voor Start, €15 voor Growth en €25 voor Pro. Als therapeut of coach heb je in principe genoeg een pakket Start. Werk je samen met een mede-eigenaar of maak je meer dan €10.000 omzet per maand? Dan kun je voor Growth kiezen. Bij een omzet hoger dan €30.000 per maand is Pro het juiste pakket voor jou.

Meer over MoneyMonk lezen?

Check ons complete MoneyMonk review

2. e-Boekhouden.nl

e-Boekhouden bewezen boekhoudprogramma voor coaches en therapeuten
e-Boekhouden bewezen boekhoudprogramma voor coaches en therapeuten

Ben je op zoek naar een boekhoudprogramma voor therapeuten en coaches dat de eerste periode helemaal gratis is en waarbij je toch toegang krijgt tot alle functionaliteiten? Dan is e-Boekhouden.nl een interessante aanbieder! Als zzp’er mag je tot 15 maanden na je inschrijving bij de Kamer van Koophandel gratis gebruikmaken van e-Boekhouden.nl. Pas na die 15 maanden hoef je te betalen. Het is boekhoudsoftware die overzichtelijk is, zodat je er gemakkelijk je uren en ritten in bijhoudt. En omdat de klantenservice goed bereikbaar is, kun je er altijd bij terecht wanneer je een vraag of probleem hebt.

Functionaliteiten

 • Boekhouden zonder er kennis van te hoeven hebben;
 • Direct btw-aangiftes doen vanuit dit programma;
 • Bankkoppeling om onnodig invoerwerk te voorkomen;
 • Een handige app die je overal kunt gebruiken;
 • Facturen en offertes opmaken in je eigen huisstijl;
 • Abonnementen aanmaken voor terugkerende klanten;
 • De voorraad bijhouden;
 • Klanten en leveranciers importeren voor herhaalgemak;
 • Bestaande ledenadministratie importeren;
 • Uren per project invoeren;
 • Diverse andere koppelingen mogelijk.

Prijs

Zoals hierboven uitgelegd, is e-Boekhouden.nl voor de startende ondernemer helemaal gratis. Zijn de 15 maanden na inschrijving bij de KvK voorbij? Dan kun je al voor €9,95 per maand lid blijven van dit boekhoudprogramma voor coaches en therapeuten en 240 boekingen per boekjaar doen. Met een Standaard pakket van €14,50 per maand kun je een onbeperkt aantal boekingen doen.

3. Bunni

Bunni voor coaches die niet van boekhouden houden
Bunni voor coaches die niet van boekhouden houden

In BUNNI vind je een boekhoudprogramma dat speciaal ontworpen is voor zzp’ers die niet kunnen boekhouden. Hiermee is het prachtig voor coaches en therapeuten, aangezien je toch liever je aandacht richt op je mensen, dan op je cijfers. Het programma is zeer intuïtief en super eenvoudig te gebruiken, zonder ingewikkelde boekhoudtermen. Het biedt urenregistratie en projectbeheer, rittenregistratie, facturering en offertes, en boekhouding met aangiftehulp. Bovendien herkent BUNNI alle Nederlandse banken en veel internationale betaalproviders, en worden transacties automatisch en veilig toegevoegd aan je administratie. Met BUNNI krijg je levenslange korting en kun je alles een maand gratis uitproberen. Of je nu coach, therapeut of zzp’er bent, BUNNI maakt boekhouden super simpel en verslavend leuk!

Functionaliteiten

 • Urenregistratie met timer
 • Makkelijke app
 • Rittenregistratie naar project in te delen
 • Facturen in je eigen huisstijl
 • Factureren met een betaalverzoek
 • Offertes maak je makkelijk en snel
 • Makkelijk offertes naar facturen omzetten
 • Gratis bankkoppeling
 • Makkelijk bonnen scannen
 • En je boekhouding vergemakkelijken met automatische regels
 • Inzicht in al de rekeningen: Balans, grootboekrekening, winst- en verlies, etc.
 • Allemaal in begrijpelijk Nederlands

Prijs

Het gemak van Bunni kun je genieten voor 9 Euro per maand. Dit is na de korting van 25% waarvan je profiteert zolang je lid blijft van Bunni. Uiteraard kun je Bunni de eerste maand gratis proberen.

4. Rompslomp

Voor therapeuten die niet van gedoe houden: Rompslomp
Voor therapeuten die niet van gedoe houden: Rompslomp

Ben je op zoek naar een eenvoudig boekhoudprogramma voor therapeuten, coaches en andere zzp’ers? Dan is Rompslomp interessant; je kunt er online boekhouden leuker en overzichtelijker mee maken. Je hoeft je niet bezig te houden met grootboekberekeningen of andere termen die je wellicht niets zeggen of niet interesseren. Dat doet Rompslomp namelijk voor je. Het is geen traditioneel boekhoudprogramma, maar werkt veel eenvoudiger. En daarom is het zo populair!

Functionaliteiten

 • Facturen en offertes maken en versturen;
 • Bonnen, kosten, uren en ritten bijhouden;
 • Gemakkelijk de administratie op orde houden;
 • Automatische bankkoppeling en betaalverzoeken via iDEAL;
 • Klantbeheer regelen;
 • BTW aangiftes doen;
 • De boekhouding van je webshop beheren;
 • Samenwerken met een boekhouder of accountant;
 • Een handige app voor iOS en Android.

Prijs

Je kunt een gratis account aanmaken bij Rompslomp om onbeperkt gratis facturen en offertes te maken. Wil je meer functionaliteiten? Kies dan voor Plus, €5,75 per maand, inclusief urenregistratie en uitgaven inboeken. Met Pro voor €17,25 per maand haal je alles uit dit boekhoudprogramma voor therapeuten en coaches en kun je je hele boekhouding doen. Op dit laatste abonnement kun je eerst een 30 dagen proefversie nemen.

5. Jortt

Met Jortt kies je als therapeut of coach echt voor gemak
Met Jortt kies je als therapeut of coach echt voor gemak

De belofte van boekhoudprogramma Jortt is dat je in 10 minuten per maand je hele administratie kunt doen. Dat komt door het gebruiksgemak van het programma en de aanwezigheid van persoonlijke support. Als je ergens tegenaan loopt, word je snel en goed geholpen. Dankzij de bankkoppeling en 60+ app connecties kan de boekhoudbot van Jortt alle bij- en afschrijvingen voor je ordenen. Zo is hij elke dag actueel, zonder dat je daar zelf iets voor hoeft te doen.

Functionaliteiten

 • Bankkoppeling en koppeling met meer dan 60 apps;
 • Boekhoudbot om dagelijks je boekhouding automatisch bij te werken;
 • In slechts 10 minuten per maand je boekhouding regelen;
 • Helemaal te personaliseren voor optimaal gemak;
 • Facturen en offertes aanmaken die direct in je boekhouding verwerkt worden;
 • Handig dashboard met grafieken en overzichten;
 • Automatische btw-aangiftes door de boekhoudbot;
 • Inclusief fiscaal advies, het hele jaar door (voor belastingvoordelen).

Prijs

Je mag Jortt eerst gratis uitproberen gedurende 30 dagen. Je hebt dan nog geen verplichtingen, maar krijgt wel toegang tot alle boekhoudfuncties. Ook krijg je persoonlijk support en kun je gratis offertes en facturen opmaken. Daarna kun je Jort gratis blijven gebruiken of kiezen voor een van de 3 andere pakketten: Jort ZZP (€17,50 per maand), Jortt MKB (€22,50 per maand) of Jortt Plus (€34,50 per maand).

Jortt beter leren kennen?

Check ons complete Jortt review

Boekhoudprogramma therapeuten en coaches: reviews en ervaringen

Om je een zo compleet mogelijk beeld te geven van een boekhoudprogramma voor therapeuten en coaches, heb ik interessante reviews verzameld. Hier komen ze!

Moneymonk

Kim vertelt: “Ik ben sinds kort gestart met mijn eigen onderneming, dus ik had een boekhoudprogramma nodig. Ik ben blij dat ik voor MoneyMonk gekozen heb, want je kan er alles zelf in doen, maar je krijgt ook hulp als je die nodig hebt. Vooral de opstart service is fantastisch. In een halfuurtje krijg je een rondleiding door MoneyMonk, wat heel leerzaam is.”

e-Boekhouden.nl

Ruud is erg te spreken over e-Boekhouden.nl. Hij vertelt in zijn review: “Uitstekende salesafdeling, want op aanvraag is mijn proeftijd verlengd. Echt super! De software is ook goed te begrijpen en gemakkelijk te gebruiken. Het ziet er goed uit, had ik al jaren geleden aan moeten beginnen. Ik vind de prijs ook helemaal goed!”

Bunni

Op Trustpilot vinden we een score van 4.8! Dit is een flinke score. Kanttekening is wel, dat dit maar een gemiddelde is van 58 reviews. Gebruiksvriendelijkheid, persoonlijke en snelle hulp van het team en handige toevoegingen zoals kilometer- en urenregistratie en btw-aangiftehulp zijn de meest opvallende punten van het Bunni boekhoudprogramma. Het is een programma dat voor iedereen te begrijpen is.

Thom noemt het een absolute verademing. Hij voegt aan zijn review toe; “Een fantastisch, snel en heerlijk overzichtelijk boekhoudpakket met enthousiaste oprichters die op elke mogelijke manier proberen te assisteren en te ondersteunen.” Om af te sluiten met; “Subliem!” Deze opmerking liet de Bunni crew blozen.

Rompslomp

“Ik was ooit betaald gebruiker van Rompslomp, maar nu gebruik ik al jaren de gratis versie en ik ben er erg tevreden over”, schrijft Bart-Jan. “Het is gemakkelijk te gebruiken, ik kan facturen gemakkelijk aanmaken en als pdf downloaden en dan zelf doorsturen naar de klant. De facturen zien er goed uit dankzij dit programma, maar het is ook allemaal heel simpel te gebruiken. En belangrijk: er wordt niet steeds geprobeerd om te upsellen zodat je meer gaat betalen. Duidelijk een 5-sterren programma!”

Jortt

Aad is klant bij Jortt. Hij vertelt het volgende over zijn ervaring met dit boekhoudprogramma voor therapeuten en coaches: “Voor mij is het de perfecte oplossing, want alles is goed te volgen en je krijgt een waarschuwing wanneer je iets niet helemaal goed doet. Dat is een verademing en scheelt ook kosten. Ik hoef ook geen dubbel werk meer te doen via een boekhoudkantoor waar ik eerst zat. En dat terwijl ik nu zelfs een gekoppelde webshop heb. De klantenservice is ook snel en duidelijk.”

De beste keuze voor jou?

Ik wil je graag op het hart drukken dat het ene boekhoudprogramma voor therapeuten en coaches het andere programma niet is. Juist daarom heb ik niet 1 beste boekhoudprogramma voor deze ondernemers uitgekozen, maar een top 5 gemaakt. Bovenstaande aanbieders zijn allemaal goede keuzes, maar wat de beste keuze is voor jou, dat bepaal je nog altijd zelf. Kijk vooral naar welke aanbieder voor jou goed voelt en in welke functionaliteiten en prijs jij je het beste kunt vinden. 

Veel ondernemers sluiten zich aan bij een boekhoudprogramma en vinden het vervolgens te veel gedoe om ooit nog over te stappen. Juist daarom is het extra belangrijk om met zorg en aandacht te kijken naar welk programma het moet worden. Het is waarschijnlijk een keuze die je maakt voor de langere termijn, dus denk er bewust over na en kies verstandig.

Veelgestelde vragen

Wat kost een boekhoudprogramma voor therapeuten en coaches gemiddeld?

De gemiddelde kosten voor een boekhoudprogramma voor therapeuten en coaches liggen rond de u0026euro;10-u0026euro;20 per maand. Wil je extra veel functionaliteiten of kunnen samenwerken met meerdere mensen? Dan liggen de kosten soms wat hoger. Over het algemeen kun je echter gratis boekhouden of al voor u0026eacute;u0026eacute;n of twee tientjes per maand. Kiezen voor extra gemak hoeft dus helemaal niet duur te zijn.

Hoe weet ik welk boekhoudprogramma bij mij past?

Je weet zelf het beste welk boekhoudprogramma bij jou past, door alle functionaliteiten na te lopen. Doet een boekhoudprogramma voor coaches en therapeuten alles wat jij nodig hebt? Lost het programma de eventuele problemen op waar jij tegenaan loopt? En is het evengoed een betaalbaar boekhoudprogramma om mee te werken? Dat zijn vragen die je jezelf kunt stellen om tot een goede beslissing te komen. De top 5 in dit artikel is hoe dan ook een goede keuze. Aan jou de eer om te beslissen welk programma het beste bij jou als ondernemer past.

Waarom zou ik niet gewoon in Excel boekhouden?

In Excel boekhouden lijkt voor de startende ondernemer misschien een uitkomst, maar op den duur is dat het niet. Waar je als beginnend zzpu0026rsquo;er misschien nog niet zoveel te verwerken hebt in je boekhouding, kan daar toch snel verandering in komen. Daarom is het verstandig om direct een goed boekhoudprogramma uit te kiezen. Je hoeft vaak niet eens direct te betalen – of je kunt tegen een redelijk bedrag per maand online boekhouden met alle functionaliteiten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven
Boekhoudprogramma aanbieding

Wordt jouw boekhouding makkelijk, efficiënt en goedkoop met e-Boekhouden?

 • Super makkelijk in gebruik en overzichtelijk werken
 • Belasting aangifte in no-time gedaan.
 • Houdt al je projecten, uren en ritten makkelijk bij.
 • Gratis proefperiode
 • Meest gebruikte boekhoudsoftware. (Dus een aanrader ;)

Maar, Jij mag het zelf ervaren;

Direct gratis proberen

Direct gratis proberen