Boekhoudprogramma winkel Winkel Boekhouding Op Orde: Top 5

In dit artikel

Als winkeleigenaar is het bijhouden van een overzichtelijke en accurate boekhouding essentieel voor het succes van je bedrijf. Maar laten we eerlijk zijn, boekhouden kan een tijdrovende en saaie klus zijn. De gemiddelde winkelier besteed zijn zondag aan de boekhouding. Is dat de bedoeling? Gelukkig zijn er tegenwoordig makkelijke boekhoudprogramma’s beschikbaar, welke je heel wat tijd (en geld) kunnen besparen. Ontdek 5x het beste  boekhoudprogramma voor je winkel. En maak het jezelf gemakkelijk!

Boekhoudprogramma winkel

Samenvatting van de belangrijkste punten

Als winkeleigenaar is het belangrijk om een overzichtelijke en accurate boekhouding bij te houden.

De keuze voor software voor je online boekhouding is enorm! Bespaar de tijd om zelf alles uit te zoeken. Goede en populaire oplossingen zijn: e-Boekhouden , Jortt , Exact-Online , Visma eAccounting en Informer .

Deze kunnen helpen bij het automatiseren van de boekhouding, het verminderen van tijdrovende taken en het bieden van realtime inzicht in financiële gegevens.

Bij het kiezen van een boekhoudprogramma is het belangrijk om rekening te houden met de specifieke behoeften van de winkel en de grootte van het bedrijf, evenals de gebruiksvriendelijkheid en integratiemogelijkheden.

Belangrijke functies van een goed boekhoudprogramma zijn onder meer in- en verkoopregistratie, financiële administratie, belastingberekeningen, crediteuren- en debiteurenadministratie, en back-upmogelijkheden.

5x beste boekhoudprogramma voor winkel

e-Boekhouden

E‑Boekhouden.nl is een intuïtief online boekhoudprogramma dat het bijhouden van je boekhouding en facturatie eenvoudig maakt. Het programma is geschikt voor zowel beginners als ervaren ondernemers en heeft al meer dan 500.000 tevreden klanten geholpen. Het is erkend door de Belastingdienst en biedt een razendsnelle en deskundige helpdesk.

e-boekhouden

Het programma maakt het gemakkelijk om je bank, webshop of kassasysteem te koppelen, waardoor je snel en automatisch kunt boekhouden. Het zet zelfs jouw btw-aangifte automatisch voor je klaar en je kunt gemakkelijk samenwerken met een boekhouder of accountant. Met de handige app kun je altijd en overal inzicht krijgen in jouw financiële administratie.

Een van de voordelen van e‑Boekhouden.nl is dat het programma gemakkelijk te gebruiken is, zelfs als je geen ervaring hebt met boekhouden. De heldere instructievideo’s en klantenservice staan klaar om je te helpen bij elke stap. Daarnaast zijn de kosten van e‑Boekhouden.nl betaalbaar en biedt het een gratis proefperiode van 15 maanden voor starters.

Klanten waarderen het programma om zijn duidelijkheid, gebruiksvriendelijkheid en snelle helpdesk. Het team achter e‑Boekhouden.nl bestaat uit een enthousiast en professioneel team dat dagelijks werkt aan het leveren van de beste service voor ondernemend Nederland.

Kortom, e‑Boekhouden.nl biedt een gebruiksvriendelijke en betaalbare oplossing voor ondernemers die hun boekhouding eenvoudig willen bijhouden en factureren.

Jortt

Jortt is een boekhoudprogramma dat de boekhouding voor jou doet. Met de Boekhoudbot kun je binnen een maand tot 99 procent van je boekhouding automatisch laten verwerken, inclusief complexere boekhoudkundige taken zoals de jaarafsluiting en het opstellen van winst-en-verliesrekeningen, de balans en een uitgebreide jaarrekening. Door de innovatieve functies van Jortt wordt de noodzaak voor menselijke boekhouders overbodig, en het programma is sneller, goedkoper en vooral beter dan een menselijke boekhouder.

Jortt

De voordelen van Jortt voor een winkel zijn onder andere het automatiseren van de boekhouding, wat tijdbesparend is en het risico op fouten vermindert. Ook kan het programma realtime meekijken en worden alle bankbestanden automatisch verwerkt. Het is mogelijk om samen met de klant af te spreken wat zij zelf doen en wat jij als administratiekantoor doet, en er zijn verschillende vormen van samenwerking mogelijk.

De kosten van Jortt variëren afhankelijk van het gekozen abonnement en de grootte van je bedrijf. De prijzen beginnen bij € 17,50 per maand.

Jortt heeft veel positieve ervaringen en is al meerdere malen bekroond met verschillende awards. Veel klanten zijn tevreden over de klantenservice en het gebruiksgemak van het programma. Het automatiseren van de boekhouding zorgt voor een efficiënte werkwijze en maakt boekhouden weer leuk.

Exact-Online

Exact Online is een softwarebedrijf dat bedrijfssoftware voor het midden- en kleinbedrijf ontwikkelt. Het bedrijf is opgericht in 1984 en heeft sindsdien honderdduizenden MKB’ers geholpen om hun administratie te automatiseren en inzicht te krijgen in hun cijfers. Exact Online biedt diverse boekhoudoplossingen voor ondernemers en zzp’ers en biedt daarnaast ook diensten aan voor accountants en boekhouders.

Exact Online boekhoudprogramma

Het slimme online boekhoudprogramma van Exact Online helpt ondernemers om tot 73% van hun tijd te besparen en minder risico op fouten te lopen. Het programma biedt veel geautomatiseerde functies, zoals de automatische herkenning en verwerking van facturen en een automatische koppeling met de bank. Daarnaast kan Exact Online naadloos geïntegreerd worden met meer dan 220 zakelijke apps, waaronder kassasystemen, webshops, betaalmethodes en CRM.

Een van de opvallende kenmerken van Exact Online is hun bedrijfscultuur, die gebaseerd is op zes waarden die samen de cruciale ingrediënten zijn van hun succesformule. Exact Online is trots op hun open cultuur en hun respect voor elkaar, het milieu en de gemeenschappen waarin zij actief zijn.

De kosten voor Exact Online Boekhouden variëren van €42 tot €212 per maand, afhankelijk van de gekozen versie. Exact Online heeft een positieve reputatie op het gebied van klantenservice en heeft een team van deskundige medewerkers die snel en vriendelijk op vragen en problemen reageren.

Visma eAccounting

Visma eAccounting is een online boekhoudprogramma voor elk type ondernemer, waarmee je gemakkelijk kunt boekhouden en factureren. Met dit programma behoud je de controle over je bedrijf, bespaar je tijd en heb je realtime inzicht in je financiële situatie. Je hebt altijd en overal actueel inzicht in de belangrijkste cijfers van jouw onderneming met het online dashboard. Bovendien is het eenvoudig uit te breiden met modules of koppelingen voor bijvoorbeeld offertes en orders, webshop of logistiek. Er zijn meer dan 100 apps en koppelingen van derde partijen voor jou beschikbaar. Visma eAccounting is gebruiksvriendelijk en betrouwbaar en biedt deskundige ondersteuning. Je kunt het programma 30 dagen gratis uitproberen.

Visma e-Accounting

Voordelen voor een winkel zijn dat Visma eAccounting alle benodigde functies voor een online boekhoudprogramma heeft, zoals het onbeperkt boeken van in-en verkoopfacturen, het makkelijk (e-)facturen maken en verzenden en het periodiek aanmaken en versturen van facturen. Daarnaast is het altijd inzichtelijk door het online dashboard en worden gescande bonnen direct in de boekhouding opgenomen.

Er zijn verschillende kosten afhankelijk van het abonnement dat je afsluit. De abonnementen beginnen bij €21 per maand voor een boekhoudabonnement.

Een opvallende ervaring is dat sommige klanten vinden dat het programma niet aan hun wensen voldoet en dat de klantenservice soms minder adequaat is. Anderen vinden juist dat het programma gebruiksvriendelijk is en dat de klantenservice goed meedenkt en adequaat handelt bij problemen.

Informer

Informer is dé oplossing voor iedere ondernemer die op zoek is naar een slim en efficiënt boekhoudprogramma. Met InformerOnline boekhoud je snel, correct en veilig, en bespaar je direct tijd door je boekhouding te automatiseren. Het programma is geschikt voor starters, ZZP’ers, MKB’ers en stichtingen.

Informer boekhoudprogramma

Informer biedt tal van voordelen voor winkeliers, waaronder automatische verwerking van banktransacties, facturatie en btw-aangiftes in slechts 2 minuten, real-time financiële overzichten en nog veel meer. Dankzij de slimme tools bespaar je tijd en kun je je volledig richten op het ondernemen zelf.

Bovendien kun je Informer 30 dagen gratis en vrijblijvend uitproberen en is het programma maandelijks opzegbaar.

Het boekhoudprogramma is duurzaam en verantwoord, met initiatieven om bij te dragen aan een groenere wereld. Ervaringen van trotse gebruikers geven aan dat Informer een score van 8+ heeft. Kortom, Informer is het ideale boekhoudprogramma voor elke ondernemer.

Belangrijke functies van een boekhoudprogramma voor een winkel 

Een goed boekhoudprogramma voor een winkel heeft verschillende belangrijke functionaliteiten nodig. Zo moet het programma allereerst in staat zijn om de in- en verkoopregistratie bij te houden, evenals de voorraadbeheer.

Daarnaast moet het boekhoudpakket in staat zijn om de financiële administratie te voeren en om de verschillende belastingen te berekenen en af te dragen.

Ook moet het programma crediteuren- en debiteurenadministratie ondersteunen en kunnen helpen bij het maken van financiële rapportages.

Een goede beveiliging en back-upmogelijkheden zijn hierbij van groot belang. De boekhoudfuncties van een boekhoudprogramma voor een winkel dragen bij aan een efficiëntere bedrijfsvoering, meer inzicht in de financiële situatie en een betrouwbare administratie.

Heb je personeel in dienst? Dan kun je ook nog denken aan de koppeling met loonadministratie software. 

In het kort, de belangrijkste functies van boekhoudsoftware voor je winkel. 

 • in- en verkoopregistratie
 • financiële administratie
 • verschillende belastingen berekenen, zoals voor de btw-aangifte
 • crediteuren- en debiteurenadministratie
 • maken van financiële rapportages
 • Koppeling met betaalsysteem

Beste Boekhoudprogramma’s vergelijken voor winkels

Als het gaat om het vinden van de beste boekhoudsoftware voor winkels, is het essentieel om de functies en voordelen van elk systeem te vergelijken. Hieronder de belangrijkste punten voor de boekhouding van je winkel. 

Aanbieder e-Boekhouden Jortt Exact Online Visma eAccounting Informer
Prijs vanaf € 9,95 p/mnd 17,5 € 39 p/mnd Vanaf 21 € 15 p/mnd
Gratis proefperiode 15 mnd voor starters 30 dagen 30 dagen 30 dagen voor starters 1 jaar 30 dagen
Score van de redactie 5 4,5 4,5 4 4,5
Mobiele toegang Android / iOS Android / iOS Android / iOS  Android / iOS Android / iOS
Voordelen Prijs / kwaliteit is super Mogelijkheid tot vergaande automatisering Marktleider met ruim 30 jaar ervaring Gedegen boekhoudsysteem Geen boekhoud ervaring nodig
Nadelen Vormgeving mag professioneler Prijsopbouw Support niet altijd goed bereikbaar Soms weinit personalisatie Minder geschikt voor grote bedrijven
           
Functies: e-Boekhouden Jortt Exact Online Visma Eaccounting Informer
Facturen maken
BTW aangifte
Scan & Herken  
Samenwerken met accountant  
Bankkoppeling
Betaallink toevoegen aan factuur
Financieel dashboard  
Aanmaningen    
Urenregistratie    
Rittenregistratie    

Tips voor het kiezen van het juiste boekhoudprogramma voor uw winkel 

Bij het kiezen van het juiste boekhoudprogramma voor je winkel zijn er verschillende dingen waar u op moet letten. Het is belangrijk om te beginnen met het bepalen van uw specifieke behoeften en de grootte van uw bedrijf. Als je bijvoorbeeld een kleine winkel hebt, heb je waarschijnlijk geen uitgebreid boekhoudprogramma nodig met veel toeters en bellen.

Een ander belangrijk aspect om te overwegen is de gebruiksvriendelijkheid van de software en of je de mogelijkheid hebt om te integreren met andere bedrijfssoftware. 

Een boekhoudprogramma moet ook veilig en betrouwbaar zijn, dus zorg ervoor dat u kiest voor een gerenommeerd bedrijf met goede beoordelingen.

Hoe een boekhoudprogramma kan helpen bij het beheren van uw voorraad en het bijhouden van verkopen?

Een boekhoudprogramma kan een grote hulp zijn bij het beheren van de voorraad en het bijhouden van de verkoop. Hiermee kun je eenvoudig de voorraadniveaus bijhouden en de prestaties van uw producten controleren, zodat u verbeterpunten kunt identificeren.

De software kan ook real-time rapporten genereren die waardevolle inzichten verschaffen in klantentrends en koopgedrag. Dit helpt u om weloverwogen beslissingen te nemen over het op voorraad houden van nieuwe artikelen of het stopzetten van impopulaire artikelen.

Bovendien kan een boekhoudprogramma de verkoopcijfers nauwkeurig bijhouden, zodat je precies weet hoeveel producten er elke dag, week of maand worden verkocht. Deze informatie is van onschatbare waarde voor het budgetteren en voorspellen van toekomstige groei. Door een boekhoudprogramma te gebruiken, wordt het beheren van de voorraad en het bijhouden van de verkoop een veel eenvoudigere taak.

Voordelen van het gebruik van een boekhoudprogramma voor de financiële gezondheid van je winkel

Het gebruik van een boekhoudprogramma voor de financiële gezondheid van een winkel is zeer voordelig. Het geeft bedrijven een nauwkeurig en actueel overzicht van hun financiële activiteiten, waardoor ze meer inzicht krijgen in hun algemene financiële situatie. Zo kunnen ze weloverwogen beslissingen nemen over de toewijzing van middelen en het beheer van uitgaven.

Daarnaast kan het het factureringsproces helpen stroomlijnen en inzicht geven in trends in het bestedingsgedrag van klanten. 

Bovendien zijn boekhoudprogramma’s vaak veiliger dan het handmatig bijhouden van gegevens, waardoor verlies of diefstal van gegevens wordt voorkomen. Al met al is een boekhoudprogramma van onschatbare waarde voor elk bedrijf dat zijn financiën wil bijhouden en de algehele financiële stabiliteit wil waarborgen.

Tips voor het optimaliseren van uw boekhoudproces met behulp van een boekhoudprogramma

 Er zijn veel manieren om uw boekhoudproces te optimaliseren met een boekhoudprogramma.

 • Begin met het benutten van geautomatiseerde functies zoals automatische back-ups, facturering en financiële rapportage.
 • Maak gebruik van de mogelijkheid om aangepaste rapporten te maken die gemakkelijk kunnen worden geëxporteerd voor beoordeling en analyse.
 • Organiseer je gegevens met behulp van categorieën en tags om het gemakkelijker te maken informatie snel te vinden.
 • Verbind met andere programma’s zoals loonlijst- of banksoftware voor meer efficiëntie.
 • Profiteer ten slotte van snelkoppelingen zoals sjablonen en macro’s om handmatige processen te verminderen en op lange termijn tijd te besparen. 

Door deze tips op te volgen, kunt u de efficiëntie van uw boekhoudproces aanzienlijk verbeteren.

Veelvoorkomende fouten bij het gebruik van een boekhoudprogramma

Bij het gebruik van een boekhoudprogramma is een van de meest voorkomende fouten het verkeerd invoeren van gegevens. Dit kan leiden tot onnauwkeurige of onvolledige financiële verslagen of andere documenten. Het is belangrijk dat alle informatie die in het systeem wordt ingevoerd, dubbel wordt gecontroleerd voordat ze wordt gebruikt in berekeningen of rapporten.

Bovendien moet je er op letten dat je geen bestaande gegevens in het systeem wist, want dat kan verwarring en problemen met de algemene nauwkeurigheid van de financiële administratie veroorzaken. Een andere fout die moet worden vermeden bij het gebruik van een boekhoudprogramma is het niet regelmatig maken van back-ups van de gegevens. Zonder regelmatige back-ups kunnen alle wijzigingen verloren gaan als er iets met het systeem gebeurt.

Ten slotte moet je er voor zorgen dat alle rekeningen zijn aangesloten en alle transacties zijn verantwoord voordat ze een rapport of document afronden. Het nemen van deze voorzorgsmaatregelen kan bijdragen tot nauwkeurigheid en efficiëntie bij het gebruik van een boekhoudprogramma.

Conclusie

Ben je winkeleigenaar? Dan is het bijhouden van een overzichtelijke en accurate boekhouding essentieel voor het succes van je bedrijf. Er zijn tegenwoordig makkelijke boekhoudprogramma’s beschikbaar die je tijd en geld kunnen besparen. 

Populaire en passende software voor je boekhouding zijn; e-boekhouden, Jortt, Exact-Online, Visma eAccounting en Informer.

Een goed boekhoudprogramma moet functies bevatten zoals in- en verkoopregistratie, financiële administratie, belastingberekeningen, crediteuren- en debiteurenadministratie, en het maken van financiële rapportages.

Het kiezen van het juiste boekhoudprogramma hangt af van de specifieke behoeften en grootte van je bedrijf. Een boekhoudprogramma kan ook helpen bij het beheren van voorraad en het bijhouden van verkopen. Het vergelijken van de functies en voordelen van elk programma is essentieel bij het vinden van het juiste boekhoudprogramma voor je winkel.

Kies je voor een van deze toppers, dan ben je gegarandeerd van een vlotte boekhouding. Gebruiksvriendelijkheid staat voorop. En integratiemogelijkheden zijn er ten over. 

Allemaal bieden ze een proefperiode van 30 dagen (Bij Visma en e-boekhouden zelfs een jaar als starter). Dus; Meld je direct aan. Je loopt geen enkel risico. Probeer zelf, en ontdek direct welke software jouw winkel het best bedient. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven
Boekhoudprogramma aanbieding

Wordt jouw boekhouding makkelijk, efficiënt en goedkoop met e-Boekhouden?

 • Super makkelijk in gebruik en overzichtelijk werken
 • Belasting aangifte in no-time gedaan.
 • Houdt al je projecten, uren en ritten makkelijk bij.
 • Gratis proefperiode
 • Meest gebruikte boekhoudsoftware. (Dus een aanrader ;)

Maar, Jij mag het zelf ervaren;

Direct gratis proberen

Direct gratis proberen