Boekhoudprogramma WooCommerce Webshop Ontdek deze 3 toppers

In dit artikel

Als ondernemer met een WooCommerce webshop is een goed boekhoudprogramma van cruciaal belang. Het handmatig bijhouden van je financiën kost niet alleen veel tijd, maar kan ook leiden tot fouten en vertragingen in je bedrijfsvoering. Het vinden van een passend boekhoudprogramma kan een hele uitdaging zijn. Er zijn er namelijk nogal wat. Hier vind je 3x het beste boekhoudprogramma voor WooCommerce. Te weinig keuze? Check de verrassende eervolle vermeldingen.

Boekhoudprogramma WooCommerce

Samenvatting: De Belangrijkste punten

 1. E-Boekhouden, Exact-Online en Silvasoft zijn de top 3 boekhoudprogramma’s die geschikt zijn voor Woocommerce en bieden alle belangrijke functionaliteiten zoals facturatie, integratie met betaalproviders, voorraadbeheer, CRM en basisfunctionaliteiten voor boekhouding, rapportages en BTW/belastingen.
 2. Bij het kiezen van een boekhoudprogramma voor je Woocommerce webshop let je natuurlijk ook op je eigen wensen. Want, er zijn nog andere mogelijkheden die misschien beter geschikt zijn voor jouw situatie.
 3. Het koppelen van je WooCommerce webshop aan een boekhoudprogramma is doodeenvoudig. Elke aanbieder heeft hier zijn eigen oplossing voor. E-Boekhouden en Silvasoft hebben zelfs hun eigen WordPress Plugin.
 4. De kosten van boekhoudprogramma’s voor Woocommerce kunnen variëren van €15 tot €30 per maand voor eenvoudige programma’s tot hogere kosten voor geavanceerdere programma’s.

Woocommerce Boekhoudprogramma top 3

E-Boekhouden

E-Boekhouden behoort al jaren tot de top. Het is een van de breedst inzetbare boekhoudprogramma’s welke we kennen. Naast WooCommerce kun je e-Boekhouden koppelen met een legio aan andere webshop systemen. Net als voor Woocommerce is deze koppeling veelal gratis. Enige waarin e-Boekhouden achterblijft is de user interface. Deze is een beetje outdated en doet wat denken aan de Windows 95. Ondanks dat, geniet het de hoogste score in verschillende reviews.

E-Boekhouden: Het allround boekhoudprogramma met een bewezen reputatie. Uitermate geschikt door WooCommerce

Belangrijkste functionaliteiten

WooCommerce facturatiesoftware Ja
Integratie met betaalproviders Ja, met alle bekenden, waaronder Mollie, Visa, etc.
Voorraadbeheer Ja
CRM Relatiebeheer Ja
De algemene basisfunctionaliteiten voor boekhouding, rapportages, Btw / belastingen etc. Ja
Prijs per maand 9,95 (mini) of 14,50 (standaard)

Exact-online

Exact ken je waarschijnlijk ook wel. Geen wonder, al jaren verzorgd Exact de boekhouding en administratie van vele bedrijven. De software hiervan is over het algemeen wat prijzig. Maar, het is elke stuiver waard. De kwaliteit van Exact-online doet er niet aan onder. Je kunt het boekhoudprogramma van Exact-Online gemakkelijk koppelen met je WooCommerce webshop.

Exact Online boekhoudprogramma
Exact mag zeker niet ontbreken. Al jarenlang de oplossing voor alle boekhoudkundige en administratieve vragen

Belangrijkste functionaliteiten

WooCommerce facturatiesoftware Ja
Integratie met betaalproviders Ja, met alle bekenden, waaronder Mollie, Visa, etc.
Voorraadbeheer Ja
CRM Relatiebeheer Ja
De algemene basisfunctionaliteiten voor boekhouding, rapportages, Btw / belastingen etc. Ja
Prijs per maand Vanaf 42,- (Afhankelijk van je boekhoudpakket)

Silvasoft

Ondanks de enorm goed ervaren gebruiksvriendelijkheid van de Software, legt de accountingsoftware van Silvasoft het af tegen de andere twee. Al is het maar een haarlengte. Silvasoft is al jaren een betrouwbare partner voor het MKB en biedt verschillende mogelijkheden, waar je ook als ZZP-er prima mee uit de voeten kunt. Het is zelfs te koppelen aan je e-mailmaketing systeem. Hiermee gaat de boekhouding van je WooCommerce webshop als een trein.

Silvasoft sluit het podium af. Een betrouwbare partner voor alle sectoren. Ook voor je webshop

Belangrijkste functionaliteiten

WooCommerce facturatiesoftware Ja
Integratie met betaalproviders Ja, met alle bekenden, waaronder Mollie, Visa, etc.
Voorraadbeheer Ja
CRM Relatiebeheer Ja
De algemene basisfunctionaliteiten voor boekhouding, rapportages, Btw / belastingen etc. Ja
Prijs per maand Vanaf 11,95 (Afhankelijk van functionaliteit, voor webshop pakket, +/- 29,-

Andere boekhoudprogramma’s welke het net niet haalden in deze top 3

Informer

Met informer kun je ook heel goed aan de slag, met je WooCommerce winkel. Het bedrijf heeft een goede reputatie en de software wordt met een glimlach door menig zzp-er gebruikt. Je WooCommerce koppeling met dit boekhoudprogramma groeit met je mee: Naarmate je meer verkoopt, betaal je meer.

Visma eAccounting

Een eervolle vermelding voor Visma e-Accounting. Op TrustPilot vind deze online boekouder een wat mindere reputatie. Dit heeft voornamelijk met de prijs te maken en een paar minder positieve ervaringen.

AFAS Software

AFAS is te vergelijken met bijvoorbeeld Exact. Het is een grote speler op de markt. Met deze boekhoudsoftware kun je o.a. aan de slag als zzp-er, maar voornamelijk ben je blij met AFAS als een groet onderneming. Een prima keuze voor je WooCommerce Webhsop.

Rompslomp

Ondanks een mindere klantwaardering is Rompslomp toch een goede speler op de markt, welke het waard is te benoemen. Het weet in ieder geval de spijker op de kop te slaan qua eenvoud.

Waar moet je op letten bij het kiezen van een boekhoudprogramma voor je Woocommerce webshop?

Als je een Woocommerce webshop hebt, is het belangrijk om een boekhoudprogramma te kiezen dat goed past bij je onderneming. Er zijn diverse boekhoudprogramma’s op de markt die geschikt zijn voor Woocommerce, maar waar moet je nou precies op letten bij het maken van de keuze? Daar gaan we hier op in.

Hier vind je belangrijke punten, waarop je kunt letten bij het kiezen van een passend boekhoudprogramma voor je Woocommerce webshop.

 1. Functionaliteit en features: Een goed boekhoudprogramma moet beschikken over de juiste functionaliteit en features die je nodig hebt om je boekhouding efficiënt en accuraat bij te houden. Denk hierbij aan het kunnen maken van facturen, het bijhouden van debiteuren en crediteuren, en het doen van BTW-aangifte. Ook is het handig als het programma de mogelijkheid biedt om verschillende betaalmethoden te integreren, zoals iDEAL, PayPal of creditcardbetalingen.
 2. Gebruiksvriendelijkheid: Een boekhoudprogramma moet natuurlijk wel gebruiksvriendelijk zijn. Het moet makkelijk te begrijpen en te gebruiken zijn, zodat je snel en efficiënt je boekhouding kunt bijhouden. Let er daarom op dat het programma een intuïtieve interface heeft en dat alle functionaliteiten makkelijk te vinden zijn.
 3. Prijs: De kosten van een boekhoudprogramma kunnen sterk variëren. Het is daarom belangrijk om te kijken naar de prijs-kwaliteitverhouding van het programma. Let op de maandelijkse abonnementskosten en eventuele bijkomende kosten, zoals kosten voor het gebruik van extra functies of voor het ontvangen van ondersteuning van de helpdesk.
 4. Ondersteuning en service: Tot slot is het belangrijk om te kijken naar de ondersteuning en service die het boekhoudprogramma biedt. Het kan altijd voorkomen dat je ergens tegenaan loopt of dat je vragen hebt over het gebruik van het programma. Het is daarom fijn als je op een goede en snelle service kunt rekenen, zoals telefonische ondersteuning, e-mailondersteuning of een uitgebreide kennisbank.

Door rekening te houden met deze criteria bij het kiezen van een boekhoudprogramma voor je Woocommerce webshop, kun je ervoor zorgen dat je de juiste keuze maakt en efficiënt en accuraat je boekhouding kunt bijhouden.

Hoe vind ik een boekhoudprogramma met een WooCommerce webshop koppeling?

Aangezien je hier bent! Ben je al een heel eind op weg met je zoektocht naar antwoord op de vraag: hoe je een boekhoudprogramma voor je WooCommerce webshop vinden kunt. Hier vind je namelijk een lijst van verschillende software aanbieders, waarmee jij je WooCommerce boekhouding op kunt zetten.

 1. Kijk naar de functionaliteiten van het boekhoudprogramma. Zorg dat het programma de belangrijkste functies bevat die je nodig hebt, zoals het automatisch importeren van facturen en banktransacties, het maken van btw-aangifte en het genereren van rapportages.
 2. Check de prijs van het boekhoudprogramma en vergelijk deze met je budget. Houd ook rekening met eventuele bijkomende kosten, zoals de kosten voor het gebruik van extra modules.
 3. Lees gebruikersbeoordelingen om te zien hoe anderen het boekhoudprogramma ervaren. Let hierbij vooral op de betrouwbaarheid van het programma, de kwaliteit van de klantenservice en of het programma gebruiksvriendelijk is.
 4. P robeer het boekhoudprogramma uit voordat je een beslissing maakt. De meeste boekhoudprogramma’s bieden een gratis proefperiode aan, waarin je het programma kunt uitproberen en kijken of het aan je verwachtingen voldoet.

Zo heb je in 4 stappen de partner voor jouw webshop gevonden en kun je vol vertrouwen aan de slag.

Wat kost een boekhoudprogramma voor een WooCommerce webshop?

De kosten van boekhoudprogramma’s kunnen variu0026euml;ren, afhankelijk van de functies die je nodig hebt en het abonnement dat je kiest.u003cbru003eOver het algemeen kun je verwachten dat je voor een eenvoudig boekhoudprogramma voor je WooCommerce webshop u003cstrongu003eongeveer u0026euro;15 tot u0026euro;30 per maandu003c/strongu003e betaalt. Voor een geavanceerder programma, met meer functies, kun je verwachten dat de kosten hoger zullen zijn.u003cbru003eHet is belangrijk om niet alleen naar de kosten te kijken, maar ook naar de functies die het boekhoudprogramma biedt. Zorg ervoor dat het programma de functies bevat die jij nodig hebt om je WooCommerce webshop goed te kunnen beheren en je financiu0026euml;n op orde te houden.

Hoe koppel ik mijn boekhoudprogramma aan WooCommerce?

Dat is voor elk boekhoudprogramma verschillend. Een van de voordelen van de koppelingen van Silvasoft en e-Boekhouden.nl is dat deze gratis te downloaden zijn uit de WordPress plugin store. Dit maakt de integratie van de boekhoudprogramma’s met WooCommerce nog gemakkelijker.

Is er een gratis boekhoudprogramma voor WooCommerce?

Voor een boekhoudprogramma dat geschikt is voor WooCommerce moet je betalen. Sorry, ze zijn er niet gratis te vinden. Maar, je kunt wel gratis proberen. Onder een gratis proefperiode van minimaal 30 dagen komen de verschillende aanbieders eigenlijk niet uit. Mooi voor jou, om lekker te proberen, wat je het beste past. Zo weet je zeker dat je de juiste keuze maakt. E-Boekhouden heeft overigens wel de beste deal met een gratis periode van wel 15 maanden voor starters!

Waarom een boekhoudprogramma koppelen aan Woocommerce?

Een boekhoudprogramma koppelen aan WooCommerce heeft meerdere voordelen. Het zorgt ervoor dat gegevens over bestellingen en betalingen automatisch worden gesynchroniseerd, waardoor je veel tijd bespaart. Daarnaast biedt een boekhoudprogramma vaak uitgebreidere functies voor financiu0026euml;le administratie dan WooCommerce, zoals het opstellen van facturen en het doen van belastingaangiften. Door gegevens automatisch te synchroniseren en in u0026eacute;u0026eacute;n systeem te beheren, wordt je financiu0026euml;le administratie georganiseerder en ben je altijd up to date.

Conclusie

Met WooCommerce-webshop, is het belangrijk om een boekhoudprogramma te vinden dat goed bij je onderneming past. Gelukkig zijn er verschillende software-aanbieders die een koppeling met WordPress en WooCommerce aanbieden. Met behulp van deze software kun je eenvoudig je boekhouding en accounting bijhouden en je administratie organiseren. Het is wel belangrijk om te letten op functionaliteit, gebruiksvriendelijkheid en prijs-kwaliteitverhouding bij het kiezen van de juiste administratiesoftware voor je WooCommerce-webshop.

Voordat jij een definitieve keuze maakt, kun je gelukkig de verschillende boekhoudsoftware aanbieders proberen. Veelal bieden ze een proefperiode van een maand.

Dus: Kies er 1 (of meerdere) die er voor je uitspringt en ga aan de slag. Het is gratis! En ik heb mijn onderzoek gedaan. Je zult er geen spijt van krijgen. Ik beloof het je. Waar wacht je nog op.

Meld je gratis aan via 1 van onderstaande links.

Bronvermelding

 • vergelijk-boekhoudprogramma.nl
 • trustpilot.nl
 • En de verschillende software aanbieders

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven
Boekhoudprogramma aanbieding

Wordt jouw boekhouding makkelijk, efficiënt en goedkoop met e-Boekhouden?

 • Super makkelijk in gebruik en overzichtelijk werken
 • Belasting aangifte in no-time gedaan.
 • Houdt al je projecten, uren en ritten makkelijk bij.
 • Gratis proefperiode
 • Meest gebruikte boekhoudsoftware. (Dus een aanrader ;)

Maar, Jij mag het zelf ervaren;

Direct gratis proberen

Direct gratis proberen