boekhoudprogramma WordPress Beste 3 Vergelijken | Prijzen

In dit artikel

Ben je de weg kwijt in de financiën van jouw webshop of klein bedrijf op je WordPress-website? Geen zorgen! Boekhouding kan een uitdaging zijn, vooral als je nieuw bent in de wereld van boekhoudprogramma’s. Gelukkig zijn er speciale programma’s ontworpen voor WordPress-gebruikers die je hierbij kunnen helpen. In dit artikel lichten we de belangrijkste functies van deze programma’s uit en introduceren we het beste Boekhoudprogramma voor WordPress. Zo krijg jij grip op de boekhouding van je website en kun je je focussen op de groei van je bedrijf.

boekhoudprogramma wordpress

Samenvatting van de belangrijkste punten

Met een goed boekhoudprogramma, is het een stuk makkelijker je boekhouding en WordPress website goed te koppelen en je online bedrijf goed te runnen. 

De belangrijkste functies van boekhoudprogramma’s voor WordPress-gebruikers zijn: koppeling met WooCommerce en betaalproviders, voorraadbeheer, CRM-functionaliteit, automatische facturatie en basisfunctionaliteiten voor boekhouding, rapportages en BTW/belastingen.

Er zijn verschillende boekhoudprogramma’s beschikbaar voor WordPress-gebruikers, waaronder e-Boekhouden Exact Online , Silvasoft, Informer en Visma eAccounting, elk met hun eigen voor- en nadelen en prijzen.

Integratie van een boekhoudprogramma met WordPress is eenvoudig en elke aanbieder heeft zijn eigen oplossing hiervoor. 

Bij het kiezen van een boekhoudprogramma voor WordPress-gebruikers is het belangrijk om rekening te houden met de grootte van je bedrijf, de functionaliteiten die je nodig hebt en je budget. 

Belangrijke boekhoudprogramma functies voor WordPress

Als WordPress website of webshop beheerders, is het belangrijk om een boekhoudprogramma te kiezen dat goed aansluit op de specifieke behoeften van je website. Een aantal belangrijke functies waarop je moet letten bij het kiezen van een boekhoudprogramma voor je WordPress-website:

Koppeling met WooCommerce en betaalproviders

Een goede integratie met WooCommerce en andere betaalproviders is essentieel om de boekhouding van je webshop op orde te krijgen. Zo kun je automatisch facturen maken en betalingen beheren zonder dat je dit handmatig hoeft te doen.

Voorraadbeheer

Het bijhouden van je voorraad is belangrijk voor het managen van je webshop. Met een boekhoudprogramma dat voorraadbeheer aanbiedt, kun je gemakkelijk bijhouden welke producten je nog op voorraad hebt en wanneer je nieuwe producten moet bestellen.

CRM-functionaliteit

Met een goede CRM-functionaliteit kun je klantgegevens, bestellingen en betalingen op één plek beheren. Zo kun je gemakkelijk klantrelaties opbouwen en onderhouden.

Automatische facturatie

Door gebruik te maken van automatische facturatie kun je tijd besparen en fouten voorkomen. Een goed boekhoudprogramma voor WordPress-gebruikers biedt de mogelijkheid om facturen automatisch te genereren en te versturen.

Basisfunctionaliteiten voor boekhouding, rapportages en BTW/belastingen

Natuurlijk moet een boekhoudprogramma ook basisfunctionaliteiten bieden voor het bijhouden van de boekhouding, het genereren van rapportages en het berekenen van BTW en belastingen.

Met deze functies kun je de boekhouding van je WordPress-website effectief beheren en automatiseren. Nu is het zo, dat de functies per boekhoudprogramma kunnen verschillen. En welke moet je dan hebben? 

Boekhoudprogramma’s voor WordPress

Uiteraard wil je een boekhoudprogramma dat goed aansluit bij je website en bedrijf. Gelukkig zijn er diverse boekhoudprogramma’s beschikbaar die speciaal zijn ontwikkeld voor WooCommerce en WordPress. Hier zijn enkele van de beste opties op de markt:

 1. E-Boekhouden is een allround boekhoudprogramma met een bewezen reputatie en biedt verschillende integraties voor WooCommerce en andere populaire betaalproviders. Het biedt daarnaast een scala aan functies, waaronder WooCommerce facturatiesoftware, voorraadbeheer, CRM-relatiebeheer en algemene basisfunctionaliteiten voor boekhouding, rapportages en BTW/belastingen. E-Boekhouden heeft twee prijspakketten, mini voor €9,95 per maand en standaard voor €14,50 per maand. Gratis proberen
 2. Exact Online is een bekend boekhoudprogramma dat geschikt is voor zowel kleine als grote bedrijven. Het biedt integraties met WooCommerce en andere betaalproviders en heeft verschillende functies, zoals facturatiesoftware, voorraadbeheer, CRM-relatiebeheer en basisfunctionaliteiten voor boekhouding en BTW/belastingen. De prijs van Exact Online begint vanaf €42 per maand, afhankelijk van je gekozen pakket. Gratis proberen
 3. Silvasoft biedt een gebruiksvriendelijke boekhoudsoftware die geschikt is voor zowel ZZP’ers als MKB-bedrijven. Het biedt integraties met WooCommerce en andere betaalproviders, en heeft verschillende functies, zoals facturatie software, voorraadbeheer, CRM-relatiebeheer en basisfunctionaliteiten voor boekhouding en BTW/belastingen. Silvasoft heeft een webshop pakket dat begint bij €11,95 per maand en een meer uitgebreid pakket dat ongeveer €29 per maand kost. Gratis proberen

Naast deze drie top opties zijn er nog andere boekhoudprogramma’s die geschikt zijn voor WordPress,, zoals:

 •  Informer,  Gratis proberen
 • Visma eAccounting,  Gratis proberen
 • AFAS Gratis proberen
 • Rompslomp Gratis proberen

Het is belangrijk om te kijken naar je eigen behoeften en budget. Zodat je het beste boekhoudprogramma voor je WooCommerce Webshop kopen kunt. 

Met een passend boekhoudprogramma bij je WordPress website past, kun je efficiënter boekhouden en tijd besparen. Bovendien kunnen deze programma’s je helpen bij de financiële planning en rapportage van je bedrijf.

Hoe kun je een boekhoudprogramma integreren met WordPress

Hoe integreer je een boekhoudprogramma eigenlijk met WordPress? WordPress zou zijn naam niet waardig zijn, als dit niet heel gemakkelijk zou kunnen. 

Overzicht van de integratiemogelijkheden

Allereerst is het belangrijk om te kijken naar de verschillende integratiemogelijkheden die worden aangeboden door het boekhoudprogramma van je keuze. De meeste boekhoudprogramma’s bieden integraties met WooCommerce en andere populaire betaalproviders, zoals Mollie en iDeal.

Stappen voor het integreren van een boekhoudprogramma met WordPress:

Afhankelijk van het boekhoudprogramma dat je hebt gekozen, kunnen de stappen voor het integreren verschillen. Over het algemeen moet je echter de volgende stappen doorlopen:

 1. Installeer de benodigde plugin of integratie voor WordPress.
 2. Maak een account aan bij het boekhoudprogramma van je keuze.
 3. Configureer de integratie-instellingen om je WordPress-website te koppelen aan het boekhoudprogramma.
 4. Test de integratie om te controleren of alles werkt zoals het hoort.

Voorbeelden van boekhoudprogramma’s met specifieke integraties

Er zijn verschillende boekhoudprogramma’s die specifieke integraties aanbieden voor WordPress-gebruikers. Zo bieden E-Boekhouden en Silvasoft hun eigen WordPress-plugins aan, terwijl Exact-Online een speciale WooCommerce-integratie heeft ontwikkeld. Andere boekhoudprogramma’s bieden weer andere integratiemogelijkheden. Het is belangrijk om te kijken welke integraties voor jouw specifieke situatie het meest geschikt zijn. 

Hoewel de aanpak per aanbieder verschillen kan, kun je er donder op zeggen dat het dit proces altijd enorm vergemakkelijkt is. En je met nauwelijks technische kennis aan de slag kan. 

Uiteraard heb je veelal een goede support klaar staan om je te helpen met de start van je WordPress boekhouding. 

Kosten van boekhoudprogramma’s voor WordPress-gebruikers”:

Als WordPress-gebruiker wil je uiteraard ook rekening houden met de kosten van een boekhoudprogramma. Gelukkig zijn er opties beschikbaar die zowel betaalbaar als effectief zijn. Hieronder vind je een overzicht van de kosten van verschillende boekhoudprogramma’s voor WordPress-gebruikers en belangrijke factoren die van invloed zijn op de prijs:

 1. E-Boekhouden: E-Boekhouden biedt twee prijspakketten, mini voor €9,95 per maand en standaard voor €14,50 per maand. Het standaardpakket biedt meer functies en is geschikt voor de meeste bedrijven.
 2. Exact Online: Exact Online heeft verschillende prijspakketten die beginnen bij €42 per maand. De prijs hangt af van het gekozen pakket en het aantal gebruikers.
 3. Silvasoft: Silvasoft heeft verschillende pakketten die beginnen bij €11,95 per maand voor het webshop pakket en tot ongeveer €29 per maand voor het meer uitgebreider pakket.

Andere boekhoudprogramma’s zoals Informer, Visma eAccounting, AFAS en Rompslomp hebben ook verschillende prijs pakketten en tarieven. 

Naast het prijspakket zijn er ook andere factoren die van invloed kunnen zijn op de prijs van het boekhoudprogramma. Dit zijn onder meer de grootte van je bedrijf, het aantal gebruikers, de functionaliteiten en integraties die je nodig hebt en de eventuele extra kosten voor bijvoorbeeld training of ondersteuning.

Om een boekhoudprogramma te kiezen dat past bij je budget, is het belangrijk om te bepalen welke functionaliteiten je nodig hebt en welk prijspakket het beste bij je past. Bekijk ook de mogelijkheid om een gratis proefperiode te proberen voordat je je definitieve keuze maakt.

Door een betaalbaar boekhoudprogramma te kiezen dat past bij je budget, kun je de kosten van je bedrijfsvoering beheersen en tegelijkertijd je boekhouding efficiënt en nauwkeurig beheren.

Conclusie

In dit artikel hebben we gekeken naar de verschillende boekhoudprogramma’s die beschikbaar zijn voor WordPress-gebruikers en de belangrijkste functies die deze programma’s bieden. We hebben ook gekeken naar hoe je een boekhoudprogramma kunt integreren met je WordPress-website en de kosten van deze programma’s.

Als WordPress-gebruiker is het kiezen van een geschikt boekhoudprogramma een belangrijke stap om je boekhouding op orde te houden en je bedrijf efficiënt te beheren. Door te kiezen voor een boekhoudprogramma met de juiste functionaliteiten en integraties, kun je tijd besparen, fouten verminderen en je financiële planning verbeteren.

Het is belangrijk om rekening te houden met de grootte van je bedrijf, de functionaliteiten die je nodig hebt en je budget bij het kiezen van een boekhoudprogramma. Door de informatie in dit artikel te gebruiken, kun je een weloverwogen keuze maken die past bij jouw specifieke behoeften en doelen.

We hopen dat dit artikel je heeft geholpen om meer te weten te komen over boekhoudprogramma’s voor WordPress-gebruikers en je hebt kunnen inspireren om aan de slag te gaan met het beheren van je boekhouding op een effectieve en efficiënte manier.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven
Boekhoudprogramma aanbieding

Wordt jouw boekhouding makkelijk, efficiënt en goedkoop met e-Boekhouden?

 • Super makkelijk in gebruik en overzichtelijk werken
 • Belasting aangifte in no-time gedaan.
 • Houdt al je projecten, uren en ritten makkelijk bij.
 • Gratis proefperiode
 • Meest gebruikte boekhoudsoftware. (Dus een aanrader ;)

Maar, Jij mag het zelf ervaren;

Direct gratis proberen

Direct gratis proberen