Ontdek het beste boekhoudprogramma voor zzp’ers: een overzicht van de mogelijkheden met boekhoudprogramma zzp exact

In dit artikel

Ben je als zzp’er op zoek naar het beste boekhoudprogramma? Geloof me, je bent niet de enige; ook ik stond voor deze keuze en heb ontdekt dat Exact Online Boekhouden sterk aanbevolen wordt.

In dit artikel deel ik mijn inzichten over de functies en mogelijkheden die Exact jouw bedrijf kan bieden. Duik erin en ontdek alles wat je moet weten om je boekhouding efficiënt te beheren!

Belangrijkste inzicht

Met de juiste boekhoudsoftware stroomlijn jij je boekhouding enorm. Hoewel het aanbod enorm is, zijn er een paar toppers die altijd terugkomen. E-boekhouden is nog altijd de populairste. Dankzij het brede scala aan functionaliteiten is voor elke type ondernemer geschikt.

Ben je dienstverlenend veeleisend om kwaliteit, maar ook qua eenvoud? Dan is Moneymonk de uitverkorene.

Probeer e-Boekhouden gratis, en volg deze link voor een gratis maand Moneymonk.

Een freelancer werkt geconcentreerd op een schone werkplek met een laptop en rekenmachine.

Samenvatting

 • Exact Online Boekhouden biedt zzp’ers een complete, cloud – based boekhoudoplossing met overal toegang tot je financiën en automatisering van processen.
 • Dit programma is zowel geschikt voor startende zzp’ers als voor groeiende ondernemingen, met specifieke pakketten die variëren in prijs en functionaliteit om aan individuele behoeften te voldoen.
 • Er is een gratis proefperiode van 30 dagen beschikbaar, waarmee ondernemers het platform kunnen uitproberen, en recensies wijzen op een hoge klanttevredenheid door de gebruiksvriendelijkheid en efficiëntie van het systeem.
 • Alternatieve boekhoudprogramma’s zoals e – Boekhouden.nl, KING Software of InvoiceHippo kunnen ook overwogen worden, afhankelijk van persoonlijke voorkeuren en zakelijke vereisten.
 • De intuïtieve mobiele app van Exact Online stelt zzp’ers in staat om ook onderweg hun boekhouding bij te houden en belangrijke informatie snel te raadplegen.

Voordelen van online boekhouden voor zzp’ers

Online boekhouden transformeert de manier waarop zzp’ers hun financiën beheren; het biedt een schat aan gemak en efficiëntie die traditionele methoden niet kunnen evenaren. Als zzp’er omarm ik deze digitale vooruitgang, want het stelt mij in staat mijn bedrijfsadministratie soepel en zonder gedoe te stroomlijnen.

Altijd en overal toegang

Met mijn smartphone of laptop open ik moeiteloos mijn financiële administratie, of ik nu in een koffiezaak zit of thuis aan de keukentafel. Dit gemak geeft me de vrijheid om te werken waar en wanneer ik maar wil.

Ik check eenvoudig facturen, update financiële rapporten en blijf op de hoogte van mijn bedrijfsadministratie. Alles wat ik nodig heb, is een internetverbinding en ik kan aan de slag met mijn zzp boekhouding.

Deze flexibiliteit is niet alleen handig, maar ook essentieel voor het efficiënt beheren van mijn tijd als zzp’er. Het stelt me in staat snelle beslissingen te nemen, gebaseerd op real-time informatie.

Met de volgende paragraaf ga ik dieper in op hoe deze toegankelijkheid zich vertaalt in veiligheid en betrouwbaarheid binnen het boekhoudprogramma dat ik gebruik.

Veiligheid en betrouwbaarheid

Ik neem veiligheid en betrouwbaarheid serieus, zeker als het gaat om mijn boekhouding. Gelukkig bieden de hedendaagse online boekhoudprogramma’s voor zzp’ers zoals e-Boekhouden.nl en MoneyMonk top-notch beveiliging.

Mijn gegevens zijn altijd beschermd dankzij versleutelde opslag in de cloud. Dit stelt me gerust dat mijn financiële informatie altijd veilig is, zelfs als mijn computer crasht of gestolen wordt.

De betrouwbaarheid van deze systemen is ook iets wat ik niet meer kan missen. Continu testen en updates zorgen ervoor dat alles soepel draait en dat ik zonder zorgen aan mijn boekhouding kan werken.

Betrouwbare bankkoppelingen en een overzichtelijke administratie maken het voor mij mogelijk om foutloos mijn jaarrekening op te stellen en elektronisch te factureren. Zo kan ik mij focussen op wat echt belangrijk is: mijn zaak laten groeien.

Gemakkelijk en intuïtief

Het gebruiken van het juiste boekhoudprogramma kan een wereld van verschil maken. Ik merk dat programma’s zoals e-Boekhouden.nl mij helpen om mijn administratie snel en efficiënt bij te houden.

Zonder gedoe zet ik facturen klaar, categoriseer ik uitgaven en houd ik alles bij. De intuïtieve interface maakt het eenvoudig om zonder uitgebreide training aan de slag te gaan.

De overzichtelijkheid van het online boekhoudprogramma geeft mij rust. Met een paar klikken heb ik toegang tot mijn financiële overzichten, dat alles veilig opgeslagen in de cloud.

Deze manier van werken bespaart me niet alleen tijd, maar ook de stress van papierwerk en complexe software. Het maakt het boekhouden bijna leuk, wat als zzp’er een grote opluchting is.

Een freelancer werkt in een gezellige koffiebar met financiële papieren.

Overzicht van Exact Online Boekhouden

Bent u zzp’er en wilt u een slimme keuze maken voor uw boekhouding? Laten we eens dieper duiken in de wereld van Exact Online Boekhouden, waar efficiëntie en overzicht hand in hand gaan.

Kenmerken en beschrijving (Exact Online Boekhouden)

Exact Online Boekhouden maakt mijn leven als zzp’er een stuk eenvoudiger. Met dit cloud-based programma houd ik overal mijn financiën bij, van facturatie tot debiteuren- en crediteurenbeheer.

Het biedt me de zekerheid en efficiëntie die ik nodig heb om snel en simpel mijn administratie op orde te hebben. Dankzij de 5 handige features, waaronder elektronisch factureren en accountancy opties, haal ik het optimale uit mijn boekhouding.

Dit boekhoudprogramma is echt een uitkomst voor de moderne ondernemer. Meer dan 550.000 klanten werken er al mee en geven het gemiddeld een 8.3. Dat zegt iets over hoe compleet en gebruiksvriendelijk Exact Software is.

Als je net als ik kiest voor Exact Online, dan kies je voor een professioneel keurmerk betrouwbaar boekhouden dat speciaal ontwikkeld is voor de behoeften van zzp’ers en het mkb.

Voordelen en nadelen (Exact Online Boekhouden)

Als zzp’er weet ik hoe belangrijk het is om een boekhoudprogramma te kiezen dat efficiëntie en gebruiksgemak biedt. Exact Online Boekhouden is zo’n platform dat speciaal ontworpen is om aan deze behoeften te voldoen. Hieronder geef ik een overzicht van de voor- en nadelen, zodat je kunt beoordelen of het aan jouw verwachtingen als zzp’er voldoet.

Voordelen Nadelen
Altijd en overal toegang tot je boekhouding Kan initieel overweldigend zijn voor beginners
Real-time overzicht op financiën Ervaringen met de online interface kunnen variëren
Tijdbesparende automatisering van processen Meer gericht op mkb en grotere ondernemingen
30 dagen gratis proefperiode om te verkennen Na de proefperiode komen de kosten
Veiligheid en betrouwbaarheid van de software Mogelijk extra kosten voor uitbreiding modules
Gericht op gebruiksgemak en intuïtieve navigatie Ondersteuning kan beter geoptimaliseerd worden voor zzp’ers
Geschikt voor zowel zzp’ers als grotere ondernemers Bepaalde geavanceerde functies mogelijk niet nodig voor zzp’ers

Het is duidelijk dat Exact Online Boekhouden veel te bieden heeft voor zzp’ers zoals jij en ik, die waarde hechten aan efficiëntie en toegankelijkheid. Maar het is ook belangrijk om de nadelen te overwegen, met name de leercurve en de kosten na de proefperiode. Dit overzicht helpt ons om een weloverwogen keuze te maken voor onze boekhouding.

Prijzen van Exact Online

Ik begrijp dat de kosten een belangrijk aspect zijn voor zzp’ers bij het kiezen van een boekhoudprogramma. Exact Online biedt verschillende pakketten aan, waardoor je het pakket kunt kiezen dat het beste bij jouw bedrijfsvoering past. Hieronder vind je een overzicht van de prijzen voor de verschillende pakketten van Exact Online, zodat je een geïnformeerde keuze kunt maken.

Pakketnaam Prijs per maand (excl. BTW) Beschrijving
Boekhouden Essential €44 Het instappakket voor startende zzp’ers, inclusief basisboekhouden en facturatie.
Boekhouden Plus €74 Geschikt voor de groeiende zzp’er met behoefte aan uitgebreidere functies.
Boekhouden Professional €109 Voor de professional die alles wil automatiseren en rapportages op maat zoekt.
Boekhouden Premium €232 De meest complete oplossing voor zzp’ers die hun bedrijf serieus nemen en optimaal willen stroomlijnen.

Vergeet niet dat je Exact Online 30 dagen gratis kunt uitproberen. Zo ervaar je zelf welk pakket het beste bij je past zonder direct kosten te maken. Investeer in het juiste boekhoudprogramma en maak je administratie een stuk eenvoudiger en efficiënter.

Een freelancer met een georganiseerde aanpak werkt aan stadsfotografie.

Hoe te starten met Exact Online Boekhouden

Als ondernemer of zzp’er is het eenvoudig om te beginnen met Exact Online Boekhouden. Volg deze stappen en je hebt zo jouw boekhouding opgezet en gemoderniseerd.

 • Ga eerst naar de website van Exact Online en meld je aan voor een gratis proefperiode. Hierdoor krijg je de kans om te ontdekken hoe het platform werkt voordat je een abonnement neemt.
 • Kies na de proefperiode het pakket dat het best bij jouw bedrijf past. Let hierbij op de grootte van je onderneming, de functies die je nodig hebt en de verwachte groei.
 • Stel vervolgens je persoonlijke account in door basisinformatie zoals bedrijfsgegevens, btw – nummer en bankrekeningnummers op te geven.
 • Begin daarna met het importeren van bestaande financiële gegevens. Dit kan vaak door middel van eenvoudige uploads van CSV of Excel-bestanden.
 • Verken de automatiseringsopties binnen Exact Online die repetitieve taken kunnen vereenvoudigen, zoals facturatie en debiteurenbeheer.
 • Maak gebruik van online tutorials en ondersteunende documentatie om snel bekend te raken met alle functies die Exact Online Boekhouden biedt.
 • Configureer ten slotte de koppelingen tussen Exact Online en andere systemen of apps die je gebruikt, zoals bankkoppelingen voor real-time financiële updates of CRM-systemen voor klantbeheer.

Wil je meer informatie over het beste boekhoudprogramma voor ZZP’ers? Ontdek het hier: Boekhoudprogramma ZZP Exact.

Ervaringen met Exact Online Boekhouden

Nadat je hebt geleerd hoe je kunt beginnen met Exact Online Boekhouden, is het interessant om te horen wat andere ZZP’ers vinden van het programma. Veel ondernemers benadrukken hoe Exact Online hen helpt bij het verkrijgen van een real-time inzicht in hun financiën.

Ik merkte zelf ook dat de overzichten duidelijk en altijd up-to-date zijn, wat onmisbaar is als je jouw bedrijf efficiënt wilt beheren. De beoordeling van 8.3 door meer dan 550.000 klanten spreekt boekdelen; de tevredenheid onder gebruikers is hoog en de successen die zij boeken met hun administratie worden vaak toegeschreven aan de functionaliteiten van dit boekhoudprogramma.

De gratis proefperiode van 30 dagen die Exact Online aanbiedt, gaf mij de kans om zonder risico te ontdekken of het programma aansluit bij mijn behoeften als ZZP’er. De ervaringen die ik tijdens deze periode opdeed, lieten me de waarde van het programma inzien.

Vooral de behulpzame klantenservice en het gemak waarmee ik facturen kon verwerken en mijn BTW-aangifte kon voorbereiden, maakten indruk op me. Of je nu een startende freelancer bent of een ondernemer met groeiambities, Exact Online lijkt zich te schikken naar elk stadium van je bedrijfsgroei.

Alternatieven voor Exact Online Boekhouden

6. Alternatieven voor Exact Online Boekhouden: Mocht je merken dat Exact Online niet geheel aansluit bij jouw specifieke wensen als zzp’er, geen nood! Er zijn verschillende andere boekhoudprogramma’s die wellicht beter passen bij je bedrijfsvoering.

e-Boekhouden.nl

Ik heb zelf ervaren hoe gemakkelijk e-Boekhouden.nl te gebruiken is. Het staat bekend als het beste online boekhoudprogramma voor starters en ik snap nu waarom. Met een aanlokkelijk tarief vanaf slechts 9,95 euro per maand biedt het een krachtige, doch eenvoudige administratieve oplossing voor mij als zzp’er.

Dit platform is niet alleen geschikt voor mij, maar ook voor groeiende mkb’ers die behoefte hebben aan een allround boekhoudsoftware.

Mijn administratie beheren met e-Boekhouden.nl gaat moeiteloos. Het systeem is intuïtief en gebruikersvriendelijk, wat betekent dat ik meer tijd overhoud voor mijn eigenlijke werkzaamheden.

Van facturatie tot belastingaangifte, alles is geïntegreerd in één helder systeem. Dit maakt het een goede keuze voor elke ondernemer die op zoek is naar een complete online boekhoudoplossing zonder gedoe.

KING Software

Als zzp’er weet ik hoe belangrijk het is om een betrouwbaar boekhoudprogramma te hebben. KING Software biedt zo’n oplossing die speciaal ontworpen is voor het mkb en freelancers zoals ik.

Met dit programma kan ik mijn financiën nauwkeurig bijhouden, wat me een hoop tijd en kopzorgen bespaart. De gebruikersinterface is duidelijk en maakt boekhoudkundige taken overzichtelijk.

Mijn ervaring met KING Software is dat het een sterk alternatief vormt voor andere programma’s zoals Exact Online. De reviews wijzen uit dat gebruikers tevreden zijn over de functionaliteiten en de prijsstelling.

Het mooie is dat je met KING Software toegang hebt tot vergelijkbare features die essentieel zijn voor mijn dagelijkse administratie. Dit boekhoudprogramma helpt mij om mijn financiën effectief te beheren zonder dat ik verloren raak in complexiteit.

Unit 4

Unit 4 biedt een boekhoudoplossing die de moeite waard is om te overwegen naast Exact Online. Ik kijk naar functies als automatische bankkoppelingen, facturatieopties en uitgebreide rapportage die me helpen mijn financiën strak te houden.

De gebruiksvriendelijkheid staat centraal, wat ervoor zorgt dat ook zonder diepgaande boekhoudkennis ik mijn administratie efficiënt kan beheren.

Vergelijkend met Exact Online merk ik op dat Unit 4 zich onderscheidt door zijn aanpasbare modules voor zzp’ers zoals ik, die een flexibele aanpak van boekhouden vereisen. Bovendien kijk ik naar de prijsstelling om te zien hoe het past binnen mijn budget en bedrijfsbehoeften.

Op deze manier kan ik een goed geïnformeerde keuze maken die het best aansluit bij mijn eenmanszaak.

InvoiceHippo

Ik heb net InvoiceHippo geprobeerd, een online boekhoudprogramma speciaal ontworpen voor zzp’ers zoals ik en het mkb. Het biedt een duidelijk dashboard dat me constant real-time inzicht geeft in mijn financiën.

Echt een opluchting om niet meer door stapels papierwerk te hoeven spitten!

Met de lancering van geniet ik nu van nog betere functies die mijn boekhouding sneller en makkelijker maken. Voor maar €7,5 per maand kan ik gebruikmaken van hun klant-/CRM module en een handvol facturen en offertes versturen.

Dit is ideaal voor mijn budget en helpt mij om mijn zakelijke financiën slimmer te beheren.

Ontdek het Boekhoudprogramma ZZP Exact: Een Gedetailleerd Overzicht

Het kiezen van het juiste boekhoudprogramma is voor ons zzp’ers cruciaal. Met het Boekhoudprogramma ZZP Exact krijg ik een gedetailleerd overzicht van mijn financiën dat me helpt om mijn boekhouding efficiënt en effectief te beheren.

De features zijn ontworpen met het oog op zowel tijdbesparing als nauwkeurigheid, wat betekent dat ik minder tijd kwijt ben aan administratieve taken en meer tijd overhoud voor mijn core business.

Dit online platform integreert moeiteloos facturatie, banktransacties en rapportages in één gebruiksvriendelijke interface, waardoor ik altijd een helder inzicht heb in mijn financiële positie.

Het Boekhoudprogramma ZZP Exact gaat verder dan standaard boekhoudsoftware. Naast de basisfuncties biedt het programma mij geavanceerde tools voor bijvoorbeeld projectmanagement en urenregistratie, die uitkomst bieden in verschillende situaties binnen mijn bedrijfsvoering.

De mogelijkheid om via de app toegang te krijgen tot mijn boekhouding is echt een gamechanger; hiermee kan ik zelfs onderweg of tijdens afspraken snel belangrijke informatie raadplegen of invoeren.

En dit alles met de geruststelling dat mijn data veilig zijn dankzij de strikte beveiligingsprotocollen van Exact Online.

Conclusie

Klaar om jouw administratie naar een hoger niveau te tillen? Exact Online Boekhouden biedt je alle tools die je als zzp’er nodig hebt. Dit krachtige platform groeit met je mee, waardoor je steeds één stap voor blijft op financieel gebied.

Waag de sprong, test de proefperiode en ervaar hoe eenvoudig boekhouden kan zijn. Met de juiste software maak je jouw ondernemersleven niet alleen makkelijker, maar ook succesvoller!

Veelgestelde Vragen

1. Wat zijn de voordelen van een boekhoudprogramma voor zzp’ers?

Een boekhoudprogramma voor zzp’ers versimpelt je financiële administratie, bespaart tijd en helpt met het overzichtelijk bijhouden van inkomsten en uitgaven specifiek voor zelfstandigen zonder personeel.

2. Is Visma eAccounting geschikt voor zzp’ers?

Ja, Visma eAccounting is zeer geschikt voor zzp’ers. Het biedt een gebruiksvriendelijke oplossing om hun boekhouding efficiënt te beheren en is speciaal ontworpen voor de behoeften van het mkb.

3. Wat onderscheidt Unit4 van andere boekhoudprogramma’s voor zzp’ers?

Unit4 biedt krachtige functies die het leven van een zzp’er makkelijker maken, zoals geautomatiseerde facturatie en real-time inzicht in financiële data, wat gunstig is voor zowel kleine als middelgrote bedrijven.

4. Hoe kies ik het beste boekhoudprogramma als zzp’er?

Bepaal welke functionaliteiten belangrijk zijn voor jouw bedrijfsvoering, zoals factureren, bonnetjes scannen, of banktransacties automatiseren, en vergelijk dan de opties zoals Visma eAccounting en Unit4 om de beste keuze te maken.

Ten slotte

Om af te sluiten zijn er een paar programma’s die ik er echt even voor je wil uitlichten. De keuze op het vlak van boekhoudsoftware is namelijk enorm! Er zijn er al ruim 150!

 • Onafhankelijk van wat je doet en voor iedereen geschikt; MKB, ZZP, dienstverlenend, of met een webshop. Dan is E-boekhouden de gevestigde naam. Dit complete pakket kun je hier gratis proberen
 • Een heel populaire speler voor de online ondernemer neemt je administratie in vogelvlucht uit handen. Online factureren? Geen probleem. Eerlijke prijs, super kwaliteit: Moneybird is je vogel. Direct gratis proberen.
 • Wanneer je als dienstverlenende ZZP’er aan de slag bent, van eenvoud houdt en de kosten laag wilt houden, dan is BUNNI een goede keuze. Deze aanbieder maakt je administratie tot een grap, zo makkelijk. Ook BUNNI heeft een gratis proefperiode.
 • Ten slotte wil ik afsluiten met mijn favoriet Moneymonk maakt het leven voor zzp’ers echt tot een feestje en beperkt de tijd voor je administratie tot minuten. Met alle functionaliteiten die je nodig hebt; uren- en rittenregistratie, projectmanagement, en BTW aangifte. Natuurlijk, met een gratis proefmaand.

Check deze toppers zeker, wanneer jij minder wilt boekhouden, meer wilt ondernemen. En altijd zicht wil hebben op je cijfers. En… jij hebt vast wel wat beters te doen, dan al die software te testen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven