De ultieme gids voor het kiezen van de juiste boekhoudsoftware

In dit artikel

Als ondernemer weet ik hoe overweldigend het kiezen van de juiste boekhoudsoftware kan zijn. Niet alleen heb ik zelf ooit voor deze keuze gestaan, maar ik heb ook ontdekt dat e-boekhouden.nl als een van de topkeuzes wordt beschouwd.

Mijn artikel biedt een stappenplan dat jou helpt de perfecte match te vinden voor jouw financiële administratie. Lees verder en ontdek hoe jij moeiteloos de boekhouding naar een hoger niveau tilt.

Belangrijkste inzicht

Met de juiste boekhoudsoftware stroomlijn jij je boekhouding enorm. Hoewel het aanbod enorm is- zijn er een paar toppers die altijd terugkomen. E-boekhouden is nog altijd de populairste. Dankzij het brede scala aan functionaliteiten is voor elke type ondernemer geschikt.

Ben je dienstverlenend veeleisend om kwaliteit- maar ook qua eenvoud? Dan is Moneymonk de uitverkorene.

Probeer e-Boekhouden gratis– en volg deze link voor een gratis maand Moneymonk.

Een zakeneigenaar gebruikt boekhoudsoftware op een laptop in een modern kantoor.

Samenvatting

 • Boekhoudsoftware is onmisbaar voor een efficiënte financiële administratie, biedt automatisering van taken en geeft helder inzicht in financiën.
 • Veiligheid is gewaarborgd door geavanceerde encryptie in de cloud en tijd wordt bespaard door minder handmatige invoer en fouten.
 • Verschillende softwarepakketten zoals E – boekhouden, Moneybird en Tellow zijn er voor elke bedrijfsvorm, van starters tot MKB’ers en stichtingen.
 • Functies als kas-, inkoop-, verkoop- en bankboeken dragen bij aan een gedetailleerd overzicht over alle geldstromen binnen een bedrijf.
 • Voor het kiezen van de beste boekhoudsoftware is het belangrijk om opties te vergelijken op functies, gebruikersbeoordelingen en prijs.

Wat is boekhoudsoftware??

Ondernemers stappen vaak over van traditionele methoden naar digitale oplossingen, en boekhoudsoftware staat centraal in deze evolutie. Het is een speciaal ontworpen programma dat alle aspecten van mijn financiële administratie automatiseert.

Van het bijhouden van uitgaven en inkomsten tot het aanmaken van facturen, alles wordt gestroomlijnd. Boekhoudsoftware helpt mij om snel en efficiënt winst- en verliesrekeningen op te stellen, afschrijvingen te beheren en belangrijke financiële rapporten te genereren.

Met programma’s zoals Twinfield boekhouden en Wolters Kluwer kunnen ondernemers zoals ik onze boekhoudkundige taken ook onderweg beheren via mobiele apps voor iOS of Android. Deze flexibiliteit zorgt ervoor dat ik altijd toegang heb tot mijn financiële gegevens, of ik nu op kantoor ben of onderweg.

De integratie met diensten als Dropbox zorgt voor handige back-ups en compliance met de laatste financiële regelgeving. Het is dus een onmisbaar hulpmiddel dat ons in staat stelt om meer controle te houden over onze geldstromen en financiële gezondheid.

Een zakeneigenaar gebruikt boekhoudsoftware op een laptop in een modern kantoor.

Voordelen van boekhoudsoftware

Boekhoudsoftware is een gamechanger voor je financiële administratie; het biedt talloze voordelen die het leven van ondernemers aanzienlijk vereenvoudigen. Denk hierbij aan robuuste beveiliging, efficiëntie in tijd, en de vrijheid om je boekhouding te beheren waar en wanneer je maar wilt, wat jou een helder financieel overzicht geeft en het factureringsproces versnelt.

Veiligheid in de cloud

Veel ondernemers twijfelen aan de veiligheid van online boekhouden. Maar laat me je geruststellen: werken in de cloud is vaak veiliger dan je denkt. De programmatuur voor jouw financiële administratie wordt namelijk constant bijgewerkt met automatische updates.

Dit zorgt ervoor dat eventuele beveiligingslekken direct gedicht worden, voordat kwaadwillenden er misbruik van kunnen maken.

Mijn ervaring leert dat het belangrijk is om te kiezen voor een cloud-provideraanbieder die bekendstaat om zijn strikte veiligheidsnormen. Deze partijen hanteren geavanceerde encryptietechnieken om jouw data te beschermen tegen onbevoegde toegang.

Zo blijft jouw jaarverslag, facturen en salarisadministratie veilig opgeslagen in de cloud, zelfs beter dan wanneer je het zelf op een lokale server zou bewaren. Nu we meer inzicht hebben in de beveiliging binnen de cloud, laten we eens kijken naar hoe boekhoudsoftware je tijd kan besparen.

Tijdbesparing

Tijdbesparen is een enorme winst die ik behaal met het gebruik van de juiste boekhoudsoftware. Met slechts een paar klikken verwerk ik facturen en bonnen, wat me een zee van tijd bespaart.

Het automatiseren van dagelijkse boekhoudkundige taken betekent dat ik meer tijd heb voor andere belangrijke aspecten van mijn bedrijf. Door herhaling te verminderen, voorkom ik ook fouten die handmatige invoer met zich mee kan brengen.

De implementatie van een nieuw programma klinkt misschien als een grote stap, maar met een solide plan is het heel haalbaar. Ik zorg ervoor dat de software die ik kies past bij mijn werkzaamheden als ZZP’er en biedt opties voor online samenwerking met mijn accountant.

Dit is niet alleen efficiënt, maar ook een slimme manier om financiële administratie te voeren. Daarbij is het geweldig dat ik altijd en overal toegang heb tot mijn financiën, of ik nu onderweg ben of aan het werk op mijn tablet.

Altijd en overal toegang

Ik hoef me nooit meer zorgen te maken of ik wel bij mijn financiële gegevens kan. Met cloud boekhoudsoftware heb ik waar ik ook ben toegang tot mijn boekhouding, gewoon via mijn laptop of mobiele applicatie.

Of ik nu in een café zit, op een luchthaven wacht of snel iets moet checken vanuit het buitenland, mijn financiële administratie is altijd binnen handbereik.

Ik maak gebruik van een platform dat geen ingewikkelde installaties vereist – het werkt allemaal online. Dit betekent dat ik als eigenaar van een bedrijf flexibel ben en meteen kan reageren op financiele veranderingen.

Elektronisch factureren, betalingen verwerken of de cashflow monitoren; het kan allemaal real-time, zonder dat ik vastzit aan een kantoor of specifieke computer. Dat is de vrijheid die ik nodig heb om efficiënt te werken en me te richten op het groeien van mijn bedrijf.

Financieel inzicht

Naast de flexibiliteit van toegang op afstand geeft goede boekhoudsoftware mij een kristalhelder zicht op mijn financiën. Ik zie direct hoe mijn bedrijf ervoor staat, welke facturen nog openstaan en waar ik eventueel kosten kan besparen.

Het helpt bij het nemen van slimme beslissingen gebaseerd op realtime data. De juiste tool biedt me een dashboard met overzichtelijke grafieken en tabellen die laten zien waar het geld vandaan komt en naartoe gaat.

Door efficiënt om te gaan met mijn financiële administratie, bijvoorbeeld met software van AFAS, houd ik moeiteloos grip op mijn budgetten en cashflow. Dit inzicht is onmisbaar; of ik nu facturen snel wil verwerken of mijn jaarrekening voorbereid.

Het stelt mij in staat om proactief te handelen en mijn bedrijfsstrategie aan te passen waar nodig. Met deze tools manage ik mijn financiën slim en blijf ik altijd een stap voor.

Snel facturen maken

Het razendsnel kunnen uitdraaien van facturen is geen luxe, maar een noodzaak voor mij en mijn mede-ondernemers. Gelukkig bieden moderne boekhoudprogramma’s deze mogelijkheid, waardoor ik meer tijd overhoud voor wat echt belangrijk is: mijn bedrijf laten groeien.

Met handige templates en automatische berekeningen zorgen deze tools ervoor dat mijn facturen er altijd professioneel uitzien. Dit versterkt niet alleen mijn merk, maar maakt het hele proces van factureren ook nog eens foutloos.

Ik ervaar veel gemak doordat de software verbonden is met mijn financiële administratie, wat betekent dat alle verkopen direct bijgewerkt worden in de boekhouding. Dit bespaart niet alleen tijd, maar zorgt ook voor realtime inzicht in mijn financiën.

De mogelijkheid om snel en efficiënt te werken met facturatie is een focuspunt dat ik nooit over het hoofd zie bij het testen van nieuwe boekhoudsoftware. Nu we dit cruciale aspect hebben behandeld, laten we ons verdiepen in de extra functies die boekhoudsoftware kan bieden.

Een moderne kantoorwerkplek met boekhoudsoftware en uitzicht op de stad.

Extra functies van boekhoudsoftware

Boekhoudsoftware is veel meer dan alleen een digitale penningmeester; het komt met extra functies die jouw financiële administratie naar een hoger niveau tillen. Ontdek hoe geavanceerde modules zoals kas-, inkoop- en verkoopboeken jou niet alleen een duidelijk overzicht geven, maar ook de controle versterken over elke cent die binnenkomt en uitgaat.

Kasboek

Mijn kasboek binnen de boekhoudsoftware is een echte gamechanger. Het zorgt ervoor dat ik steeds weet wat er in en uit mijn kas stroomt. Ik houd mijn ontvangsten en uitgaven nauwkeurig bij, waardoor ik op elk moment een heldere kijk heb op de liquide middelen van mijn bedrijf.

Dit helpt me om financieel gezond te blijven en belangrijke beslissingen te nemen.

Ik verlies geen tijd meer met het handmatig bijwerken van mijn kaspositie. De automatisering zorgt voor een directe update na elke transactie, wat me helpt mijn financiële administratie efficiënt te beheren.

Zonder deze functionaliteit zou ik veel minder overzicht hebben en zou mijn onderneming niet zo soepel lopen als nu.

Inkoopboek

Een goed georganiseerd inkoopboek is het hart van mijn financiële administratie. Het laat precies zien wat ik heb uitgegeven en aan wie. Met boekhoudsoftware wordt dit proces een fluitje van een cent: ik houd mijn kosten moeiteloos bij en zorg ervoor dat elke inkoopfactuur snel en efficiënt wordt verwerkt.

Dit geeft me een helder beeld van mijn uitgavenpatroon, wat cruciaal is voor het beheersen van mijn budget.

Ik kies altijd voor boekhoudprogramma’s die specifieke functies hebben voor het inkoopboek, zoals automatische koppeling met banktransacties of scan-en-herken technologie. Deze features besparen niet alleen tijd maar voorkomen ook fouten.

Door de juiste software te selecteren, houd ik grip op mijn inkoopbeheer en zorg ik ervoor dat mijn financiële positie altijd up-to-date en correct is.

Verkoopboek

Het bijhouden van een Verkoopboek is voor mij een fluitje van een cent met de juiste boekhoudsoftware. Deze cruciale functie helpt mij om mijn omzet en kosten accuraat te registreren, zodat ik altijd weet wat er binnenkomt en uitgaat.

Dankzij de heldere overzichten die het Verkoopboek biedt, heb ik in een oogopslag zicht op mijn financiële status.

Ik let altijd goed op de functionaliteiten van het Verkoopboek bij het kiezen van nieuwe online boekhouding tools. Een actuele en nauwkeurige administratie hangt er immers van af. Voor mij als ZZP’er is dit onmisbaar; het behoudt de structuur in mijn financiële administratie en maakt rapportages zo veel eenvoudiger.

Bankboek

Een bankboek in mijn boekhoudsoftware is een lifesaver. Ik hou er moeiteloos al mijn banktransacties in bij en zie in één oogopslag wat er financieel gebeurt binnen mijn onderneming.

Dit overzicht is goud waard, want zo behoud ik controle over mijn geldstromen en kan ik snel handelen als dat nodig is. Het kiezen van de juiste boekhoudsoftware met een solide bankboekfunctie maakt alles zoveel efficiënter.

Elke keer als ik een betaling ontvang of verstuur, werk ik mijn bankboek bij en vermijd zo de chaos die kan ontstaan als ik dit niet zou doen. Het helpt mij ook om foutloos te werken; geen dubbele invoeren meer of missende transacties.

Dankzij automatische koppelingen met mijn bankrekening wordt het grootste deel van het werk al voor me gedaan. Dat betekent minder tijd kwijt aan mijn financiële administratie en meer tijd voor mijn klanten, projecten of gewoon lekker ontspannen.

Memoriaal

Na het bankboek is het tijd om het memoriaal eens nader te bekijken. Dit unieke onderdeel binnen de boekhouding vangt alle incidentele boekingen op die niet in de reguliere stroom passen.

Denk hierbij aan correcties of afboekingen, die niet gekoppeld kunnen worden aan de andere boeken zoals het inkoop- of verkoopboek. Het geeft een heldere kijk op de uitzonderingen, wat essentieel is voor een gezonde financiële administratie.

Ik zorg ervoor dat elke memoriaalboeking nauwkeurig wordt ingevoerd, om zo mijn boeken tot in de details correct te houden. Want juist die boekingen die afwijken van het normale patroon verdienen extra aandacht.

Door deze goed te documenteren, vermijd ik potentiële verwarring in toekomstige controles door bijvoorbeeld accountants of bij fiscale vraagstukken. Een goed bijgehouden memoriaal is dan ook een belangrijk bewijsstuk van mijn professionele aanpak als zzp’er of binnen mijn BV.

Verschillende soorten boekhoudsoftware

5. Verschillende soorten boekhoudsoftware: Daar sta je dan, met je ondernemershoed op, te midden van een zee aan boekhoudprogramma’s. Elk met hun eigen charme, gericht op het vereenvoudigen van jouw financiële administratie, ongeacht of je nu een frisse starter bent of al jaren meedraait als ervaren MKB’er.

Voor starters

Ik begrijp hoe belangrijk het is voor starters om alles op orde te hebben. Een geschikte boekhoudsoftware is daarvoor een must-have. Deze software helpt niet alleen bij het creëren van overzicht in omzet en kosten, maar zorgt ook voor een flinke dosis gemoedsrust.

Het kiezen ervan kan stressvol zijn, maar ik verzeker je dat het vinden van de perfecte match zorgt voor meer vrijheid en focus op wat echt telt: jouw onderneming laten groeien.

Zie je door de bomen het bos niet meer met al die verschillende boekhoudprogramma’s? Geen zorgen, ik help je graag. Voor ons als starters is het essentieel een programma te vinden dat niet alleen intuïtief en makkelijk in gebruik is, maar ook betaalbaar.

We willen tenslotte investeren in onze toekomst zonder direct de hoofdprijs te betalen. Kijk dus naar boekhoudoplossingen die speciaal ontwikkeld zijn met het oog op de behoeften en budgetten van freelancers en startende bv’s.

Voor ZZP’ers

Na het behandelen van de opties voor starters, is het nu tijd om te focussen op ZZP’ers en hun specifieke behoeften. ZZP’ers stellen gebruiksgemak, functionaliteiten en het eenvoudig kunnen integreren met andere systemen voorop bij het kiezen van hun boekhoudsoftware.

Moneybird springt eruit als de topper onder de boekhoudprogramma’s speciaal ontworpen voor de zelfstandige ondernemer. Met een intuïtieve interface en een scala aan handige tools, helpt Moneybird mij mijn financiële administratie soepel te beheren.

Boekhoudprogramma’s als e-Boekhouden.nl en Tellow worden ook sterk aanbevolen voor freelancers zoals ik. Deze programma’s begrijpen dat ik niet vast wil zitten aan complexe functies die ik niet nodig heb.

Ze bieden een overzichtelijke en toegankelijke manier om mijn financiën bij te houden, facturen te sturen en mijn uitgaven in kaart te brengen. Ook kan ik eenvoudig verschillende boekhoudprogramma’s vergelijken, inclusief prijzen en gebruikersreviews, wat cruciaal is om financiële problemen te voorkomen.

Aangezien tijd geld is, vormt dit een perfecte oplossing voor mij en mijn drukke ondernemersleven.

Voor MKB’ers

Als MKB’er weet ik dat mijn financiële administratie complexer is dan die van een zzp’er. Ik heb iets nodig dat meer biedt dan alleen de basis. Daarom kijk ik naar boekhoudsoftware die past bij mijn onderneming, zoals Moneybird dat doet voor meer dan 250.000 ZZP’ers en MKB’ers.

Ik zoek naar opties met salarisadministratie, voorraadbeheer, en kilometerregistratie, functies die essentieel zijn om mijn bedrijf soepel te laten lopen.

Ik let op de prijzen, want boekhoudprogramma’s zijn er in verschillende prijsklassen. Zo wil ik niet betalen voor functies die ik niet gebruik, maar ik wil wel investeren in software die met mijn bedrijf mee kan groeien.

Een programma dat aansluit bij mijn MKB-structuur en werknemersaantal is dus cruciaal. Dit helpt mij om mijn boekhouding efficiënt en correct te beheren, wat op de lange termijn tijd en geld bespaart.

Voor stichtingen

Ik weet dat het kiezen van de juiste boekhoudsoftware voor stichtingen essentieel is. Het helpt hen om een duidelijk overzicht te houden van alle financiële administratie. Daarom neem ik altijd de tijd om verschillende opties te vergelijken, kijkend naar functies, gebruikersbeoordelingen en prijs.

Dit zorgt ervoor dat ik altijd een programma kies dat past bij de specifieke behoeften van mijn organisatie.

Het implementeren van een nieuw systeem vraagt om een doordacht plan van aanpak. Ik stel prioriteiten en zorg ervoor dat alles stap voor stap gebeurt, zodat de overgang soepel verloopt en er geen financiële informatie door de mazen van het net glipt.

Met mijn aanpak waarborg ik dat de boekhouding altijd up-to-date en correct is, wat voor mijn stichting van onschatbare waarde is.

Voor verenigingen

Net als stichtingen hebben ook verenigingen te maken met unieke financiële uitdagingen. Speciaal voor hen zijn er boekhoudpakketten ontworpen die de administratie overzichtelijk houden en helpen bij het managen van de financiën.

Deze pakketten zorgen ervoor dat ik als penningmeester of bestuurslid mijn taken efficiënt kan uitvoeren, wat de organisatie ten goede komt. Het kiezen van het juiste pakket is een cruciale stap die de effectiviteit van de hele vereniging kan verhogen.

Ik let erop dat de software die ik selecteer, helpt om inkomsten en uitgaven duidelijk te registreren en inzichtelijk maakt waar het geld vandaan komt en naartoe gaat. Met functies als ledenadministratie en contributiebeheer kan ik lidmaatschapsgelden beheren zonder dat ik mij zorgen hoef te maken over de accuratesse.

Hierdoor bespaar ik tijd en kan ik mij meer focussen op wat echt belangrijk is voor onze vereniging.

Het kiezen van de beste boekhoudsoftware

Het selecteren van de perfecte boekhoudsoftware is als het vinden van een maatpak: het moet precies passen bij jouw bedrijfsbehoeften en groeiambities. Ik neem je mee door de belangrijkste overwegingen die je helpen navigeren door de zee van opties die er zijn, zonder daarbij te verdwalen in eindeloze features en technische termen.

Vergelijken van software

Als het gaat om het kiezen van de juiste boekhoudsoftware, speelt het vergelijken van de verschillende opties een cruciale rol. We weten dat er een zee van mogelijkheden is en ik wil een keuze maken die aansluit bij mijn specifieke behoeften. Daarom zet ik altijd diverse programma’s naast elkaar op basis van functies, gebruikersbeoordelingen en prijzen. Dit proces helpt mij om een weloverwogen besluit te nemen.

Hieronder heb ik een eenvoudige tabel opgezet die laat zien hoe ik verschillende boekhoudsoftware vergelijk:

Softwarefuncties Gebruikersbeoordelingen Prijs per maand
Facturatie, Bankkoppeling, BTW-aangifte 4,5 sterren € 15
Urenregistratie, Projectbeheer, Meertalige ondersteuning 4 sterren € 20
Inventory Management, CRM integratie, Mobiele App 4,2 sterren € 25

Deze gestructureerde aanpak maakt het eenvoudiger om de voors en tegens van elk programma af te wegen. Daarbij houd ik altijd rekening met het belang van het vergelijken van minimaal drie verschillende boekhoudprogramma’s om een goed overzicht te krijgen van wat er beschikbaar is. Een dergelijke tabel gebruik ik als leidraad bij mijn besluitvormingsproces.

Proefperiodes

Een proefperiode is als een testrit voor je nieuwe boekhoudsoftware. Het geeft me de kans om te voelen hoe het programma werkt zonder directe verplichtingen.

 • Ik begin met het verkennen van de verschillende functies om te zien of ze voldoen aan mijn behoeften als zzp’er.
 • De interface gebruik ik intensief, zodat ik kan vaststellen of deze gebruikersvriendelijk en intuïtief is.
 • Gegevens invoeren en rapporten genereren doe ik om de efficiëntie van het programma te beoordelen.
 • Ondersteuning vraag ik aan tijdens mijn proefperiode; zo ontdek ik hoe goed de klantenservice reageert op vragen.
 • Met collega – zzp’ers praat ik over hun ervaringen, zodat ik weet of Ficsus.nl echt zo simplistisch werkt als ze zeggen.
 • Tijdens deze periode check ik ook of er geen verborgen kosten zijn na aankoop van het volledige pakket.
 • Op websites zoek ik naar beoordelingen van andere gebruikers om een completer beeld te krijgen van de software.
 • Ik let ook op compatibiliteit met mijn huidige systemen zoals Linux, zodat alles soepel samenwerkt.

Beoordelingen van gebruikers

Ik hecht veel waarde aan wat anderen over boekhoudsoftware zeggen, en ik ben niet de enige. Gebruikersbeoordelingen zijn zeg maar het kompas dat ons de weg wijst in een zee van opties.

Echte ervaringen delen inzichten die je niet vindt op een verkooppagina of in een productbeschrijving. Ze belichten de echte prestaties, de klantenservice en de gebruiksvriendelijkheid.

Ervaringen van andere zzp’ers en MKB’ers laten zien hoe de software standhoudt tijdens de financiële administratie. Dit is cruciaal, want niemand wil verstrikt raken in een systeem dat meer hoofdpijn veroorzaakt dan het oplost.

Het doornemen van beoordelingen kan tijdrovend zijn, maar het is de sleutel tot het vinden van een programma dat echt bij je past. Ik kijk naar consistentie in positieve feedback en let op hoe bedrijven reageren op kritiek.

Als iedereen klaagt over compatibiliteitsproblemen met Internet Explorer, weet ik dat ik verder moet zoeken. Beoordelingen vergelijken geeft me niet alleen een idee van wat werkt, maar ook van wat te vermijden valt.

Laten we nu eens kijken naar de aanbevelingen voor de beste boekhoudprogramma’s die ik voor jullie verzameld heb.

Aanbevelingen voor de beste boekhoudprogramma’s

Kiezen voor de juiste boekhoudsoftware kan soms voelen als het navigeren door een doolhof. Elke ondernemer, of je nu een ZZP’er bent of aan het roer staat van een BV, verlangt naar software die betrouwbaar, gebruiksvriendelijk en kosteneffectief is.

Mijn ervaring leert dat e-boekhouden sterk uit de bus komt; het is niet alleen rijk aan functies zoals automatische btw-aangiftes en koppelingen met banken, maar biedt ook geweldige support.

Hun prijsstelling is transparant, wat essentieel is om onverwachte kosten te vermijden.

Onderzoek van partner Appwiki toont aan dat je moet letten op gebruiksgemak en functionaliteiten passend bij je financiële administratie. Denk hierbij aan het eenvoudig opstellen van facturen en real-time inzichten in je financiën.

Vergis je niet, de juiste software kiezen behoed je voor hoofdpijn later. Daarom is het proberen van proefperiodes en het lezen van beoordelingen van andere gebruikers zo waardevol; zij hebben de software al in de praktijk getest en kunnen je die inzichten geven die brochures achterwege laten.

Conclusie

Op onze reis door de wereld van boekhoudsoftware hebben we veel ontdekt. We hebben gekeken naar de voordelen, zoals veilige cloudopslag en efficiëntie in tijd. Ook hebben we de verschillende soorten software onder de loep genomen die passen bij elke bedrijfsvorm.

Het belang van het vinden van een passend programma is onmiskenbaar voor jouw financiële administratie. Met programma’s als E-boekhouden, Moneybird en Tellow ben je klaar voor succes.

Laat je leiden door deze gids en maak de sprong naar een gestroomlijnde boekhouding.

Veelgestelde Vragen

1. Waarom is het belangrijk voor zzp’ers om de juiste boekhoudsoftware te kiezen?

Het kiezen van de juiste boekhoudsoftware helpt zzp’ers hun financiële administratie efficiënt te beheren en zorgt ervoor dat zij zich kunnen concentreren op het groeien van hun bedrijf.

2. Wat zijn de voordelen van boekhoudsoftware voor bv’s?

Boekhoudsoftware biedt bv’s een duidelijk overzicht van hun financiën, maakt rapportages eenvoudiger en zorgt voor nauwkeurige belastingaangiftes.

3. Hoe kan boekhoudsoftware tijd besparen bij het beheren van mijn financiële administratie?

Boekhoudsoftware automatiseert veelvoorkomende taken, zoals factureren en het categoriseren van uitgaven, waardoor je meer tijd hebt voor andere aspecten van je bedrijf.

4. Waar moet ik op letten bij het kiezen van boekhoudsoftware voor mijn onderneming?

Kies boekhoudsoftware die makkelijk in gebruik is, past bij je specifieke behoeften en biedt goede ondersteuning om je financiële administratie zonder problemen te beheren.

Ten slotte

Om af te sluiten zijn er een paar programma’s die ik er echt even voor je wil uitlichten. De keuze op het vlak van boekhoudsoftware is namelijk enorm! Er zijn er al ruim 150!

 • Onafhankelijk van wat je doet en voor iedereen geschikt; MKB, ZZP, dienstverlenend, of met een webshop. Dan is E-boekhouden de gevestigde naam. Dit complete pakket kun je hier gratis proberen
 • Een heel populaire speler voor de online ondernemer neemt je administratie in vogelvlucht uit handen. Online factureren? Geen probleem. Eerlijke prijs, super kwaliteit: Moneybird is je vogel. Direct gratis proberen.
 • Wanneer je als dienstverlenende ZZP’er aan de slag bent, van eenvoud houdt en de kosten laag wilt houden, dan is BUNNI een goede keuze. Deze aanbieder maakt je administratie tot een grap, zo makkelijk. Ook BUNNI heeft een gratis proefperiode.
 • Ten slotte wil ik afsluiten met mijn favoriet Moneymonk maakt het leven voor zzp’ers echt tot een feestje en beperkt de tijd voor je administratie tot minuten. Met alle functionaliteiten die je nodig hebt; uren- en rittenregistratie, projectmanagement, en BTW aangifte. Natuurlijk, met een gratis proefmaand.

Check deze toppers zeker, wanneer jij minder wilt boekhouden, meer wilt ondernemen. En altijd zicht wil hebben op je cijfers. En… jij hebt vast wel wat beters te doen, dan al die software te testen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven