Hoe kies je het beste boekhoudsysteem in het Engels voor jouw bedrijf?

In dit artikel

Het kiezen van het juiste boekhoudsysteem kan aanvoelen als zoeken naar een speld in een hooiberg. Ik weet hoe overweldigend dat kan zijn – ik heb zelf ook die zoektocht doorlopen en ontdekte dat er meer dan 150 verschillende systemen zijn om uit te kiezen.

Gelukkig, in dit artikel deel ik mijn bevindingen en geef ik je heldere richtlijnen om het systeem te vinden dat naadloos aansluit bij jouw unieke bedrijfsvoering. Lees snel verder en ontdek jouw perfecte match!

Belangrijkste inzicht

Met de juiste boekhoudsoftware stroomlijn jij je boekhouding enorm. Hoewel het aanbod enorm is- zijn er een paar toppers die altijd terugkomen. E-boekhouden is nog altijd de populairste. Dankzij het brede scala aan functionaliteiten is voor elke type ondernemer geschikt.

Ben je dienstverlenend veeleisend om kwaliteit- maar ook qua eenvoud? Dan is Moneymonk de uitverkorene.

Probeer e-Boekhouden gratis– en volg deze link voor een gratis maand Moneymonk.

Een accountant zit bij een bureau omringd door boekhoudsoftware, met een stad op de achtergrond.

Samenvatting

 • Let goed op dat het boekhoudsysteem past bij de specifieke behoeften van jouw bedrijf, inclusief dagelijkse activiteiten en de mogelijkheid om mee te groeien.
 • Een gebruiksvriendelijk boekhoudsysteem met een intuïtieve interface bespaart tijd en helpt je om efficiënter te werken, vooral als het systeem cloud-gebaseerd is voor toegankelijkheid vanaf elke locatie.
 • Wees bewust van je budget en vergelijk zorgvuldig de kosten van verschillende boekhoudsystemen, let daarbij ook op verborgen kosten zoals betalingen voor updates of ondersteuning.
 • Kies een boekhoudsysteem met goede technische ondersteuning en klantenservice zodat je snel hulp krijgt bij problemen en je je kunt focussen op de groei van je bedrijf.
 • Implementeer het nieuwe boekhoudsysteem zorgvuldig door specifieke eisen te bepalen, functies te vergelijken, een demo te proberen en zowel jezelf als je team goed te trainen in het gebruik ervan.

Overwegingen bij het kiezen van een boekhoudsysteem

Het selecteren van het juiste boekhoudsysteem is essentieel voor de efficiëntie en naleving van je financiële administratie. Ik neem je mee in de kernpunten waarop je moet letten om een systeem te vinden dat naadloos aansluit bij jouw zakelijke vereisten.

Compatibiliteit met uw bedrijfsbehoeften

Ik let altijd op dat het boekhoudsysteem dat ik kies, perfect aansluit bij de unieke eisen van mijn bedrijf. De functies moeten passen bij mijn dagelijkse activiteiten en de complexiteit van mijn financiële administratie.

Een systeem dat flexibel genoeg is om mee te groeien met mijn onderneming heeft de voorkeur.

Een hybride cloudoplossing biedt toegankelijkheid en gemak; ik wil immers vanaf elke locatie bij mijn algemene rekeningen kunnen. Ik vergelijk verschillende boekhoudpakketten zorgvuldig om er zeker van te zijn dat het gekozen boekhoudprogramma naadloos integreert met andere systemen die ik gebruik.

Zo behoud ik een consistent register en blijft mijn financiële administratie altijd up-to-date en betrouwbaar.

Gebruiksgemak

Naast de perfecte match met onze bedrijfsbehoeften, weeg ik ook het gebruiksgemak van de boekhoudsysteem zorgvuldig af. Een gebruiksvriendelijke interface maakt het verschil; het helpt mij om snel en efficiënt mijn boekhoudtaken te verrichten.

Ik streef ernaar een systeem te vinden waarvan de features intuïtief zijn, zodat ik niet verstrikt raak in complexe processen.

Een systeem in de cloud, mogelijk een hybride oplossing, geeft mij toegang tot mijn financiële administratie waar ik ook ben. Dit is een enorme plus voor mijn flexibiliteit. Vooral voor mijn webshop zoek ik naar een digitaal boekhoudprogramma met slimme automatismen en koppelingen die mij veel werk uit handen nemen.

Deze features dragen bij aan een soepel lopend financieel beheer en geven me de vrijheid meer tijd in mijn bedrijf en klanten te investeren.

Kosten en budget

Bij het zoeken naar het beste boekhoudsysteem kijk ik altijd goed naar de kosten. Een systeem kan nog zo veel beloven, maar als mijn budget het niet toelaat, moet ik realistisch zijn.

Ik vraag mezelf af wat ik kan uitgeven zonder mijn financiën in gevaar te brengen. Het is een evenwichtsoefening tussen kwaliteit en betaalbaarheid.

Ik leg alle opties naast elkaar en vergelijk de prijzen met wat ze bieden. Hierbij let ik op eventuele verborgen kosten, zoals extra betalingen voor updates of ondersteuning. Dit helpt mij om niet alleen naar de prijs te kijken, maar ook naar de waarde die een boekhoudprogramma toevoegt aan mijn bedrijf.

Het kiezen van een passend boekhoudsystem vraagt om een zorgvuldige overweging van zowel mijn financiële middelen als de langetermijnvoordelen voor mijn financiële administratie.

Technische ondersteuning en klantenservice

Ook al is je budget belangrijk, vergeet niet dat efficiënte technische ondersteuning en klantenservice onmisbaar zijn. Kies ik voor een boekhoudsysteem, dan zorg ik ervoor dat het uitstekende hulp en advies biedt bij vragen of problemen.

Goede service maakt het verschil tussen dagenlang worstelen met een issue of het snel oplossen en verdergaan met je werk.

Bij de keuze van mijn boekhoudsysteem let ik op de beschikbaarheid van ondersteuning. Of het nu via telefoon, online chat of een helpdesk is, gemakkelijke toegang tot hulp verzekert mij dat ik nooit lang vastzit met een probleem.

Dit zorgt ervoor dat ik mijn financiële administratie altijd efficiënt en effectief kan beheren. Een geruststellende gedachte, want in mijn bedrijf wil ik me focussen op groei, niet op technische hindernissen.

Een persoon zit aan een bureau omringd door boekhoudsoftware en stadsfotografie.

Aanbevolen boekhoudsystemen in het Engels

Ontdek de top boekhoudsystemen die je financiële administratie in het Engels naar een hoger niveau tillen, en vergroot de efficiëntie en nauwkeurigheid van jouw bedrijfsboekhouding.

Beschrijving en voordelen van elk systeem

Elk boekhoudsysteem heeft zijn eigen kenmerken en voordelen. Een compleet pakket, ideaal voor zzp’ers en kleine MKB-bedrijven, omvat bijvoorbeeld een betaalrekening en biedt de eerste zes maanden gratis aan.

Dit is een geweldige optie als je net begint en jouw financiën strak wilt beheren. Bovendien maken systemen zoals AFAS het mogelijk om je financiële administratie efficiënt te automatiseren, wat tijd bespaart en fouten vermindert.

Kiezen voor online boekhouden brengt efficiëntie en gemak met zich mee, maar het is cruciaal om het juiste systeem te selecteren voor jouw succes. ERP-systemen bieden een breed scala aan mogelijkheden voor de hele organisatie, terwijl specifieke boekhoudsystemen zich richten op het financieel beheer.

Door verschillende opties te vergelijken, vind je de beste match die aansluit bij jouw unieke bedrijfsbehoeften en kun je vol vertrouwen de financiële koers van jouw onderneming bepalen.

Overzicht van Engelse boekhoudsystemen (met link naar https://boekhoudspot.nl/boekhoudsysteem-engels/)

Na het bespreken van de unieke kenmerken en voordelen van verschillende boekhoudsystemen, is het tijd om je een overzicht te geven van de beschikbare Engelse boekhoudsystemen. Dit overzicht helpt je om snel een vergelijking te maken en de keuze voor het juiste systeem te vergemakkelijken. Voor een uitgebreidere vergelijking kun je een kijkje nemen op [boekhoudspot.nl](https://boekhoudspot.nl/boekhoudsysteem-engels/), waar je nog meer informatie en hulp vindt voor het kiezen van het perfecte programma voor jouw onderneming.

Boekhoudsysteem Voordelen Ideal voor
AFAS Efficiënte financiële administratie, uitgebreide functionaliteiten. Grotere bedrijven die behoefte hebben aan een veelzijdig pakket.
QuickBooks Gebruiksvriendelijk, goede integraties met andere apps. ZZP’ers, freelancers en MKB’ers die vooral in een Engelstalige omgeving werken.
Xero Cloud-gebaseerd, real-time inzicht in financiën. Ondernemers die altijd en overal toegang willen hebben tot hun boekhouding.
Sage Schaalbaar, sterke rapportagefuncties. Bedrijven die groeien en hun boekhoudsysteem willen laten meegroeien.
Zoho Books Automatisering van workflows, eenvoudige interface. Kleine tot middelgrote bedrijven die efficiëntie willen verhogen.

Dit overzicht toont enkele van de topkeuzes, maar herinner dat de beste keuze sterk afhankelijk is van de specifieke behoeften van jouw onderneming. Neem dus de tijd om deze opties te verkennen en match ze met jouw zakelijke vereisten.

Een persoon werkt op een laptop omringd door boekhoudsoftware en financiële documenten, met een drukke en productieve sfeer.

Hoe een boekhoudsysteem te implementeren in uw bedrijf

Een nieuw boekhoudsysteem invoeren kan jouw bedrijfsvoering sterk verbeteren. Ik zorg ervoor dat het proces soepel en zonder grote hobbels verloopt met deze stappen:

 • Bepaal eerst de specifieke eisen die jouw onderneming stelt aan een boekhoudsystem. Deze stap is cruciaal voor een succesvolle implementatie.
 • Onderzoek verschillende systemen om erachter te komen welke het best aan deze eisen voldoen en vergelijk hun functies.
 • Maak een kostenvergelijking, maar kijk ook naar de prijs-kwaliteitverhouding van elk systeem om binnen je budget te blijven.
 • Controleer of je huidige hardware en software compatibel zijn met het nieuwe boekhoudsysteem.
 • Kies een systeem dat gemakkelijk te gebruiken is, zodat jij en je team snel aan de slag kunnen gaan.
 • Vraag om een demo of proefperiode om het systeem uit te testen voordat je een definitieve beslissing neemt.
 • Plan de overstap naar het nieuwe systeem zorgvuldig en vermijd drukke periodes in jouw financiële kalender.
 • Zet alle huidige financiële data over naar het nieuwe systeem; dit kan tijd nemen, dus plan dit goed in.
 • Train jezelf en je medewerkers in het gebruik van het nieuwe boekhoudsysteem om fouten te voorkomen en efficiëntie te verzekeren.
 • Schakel technische ondersteuning of klantenservice in wanneer je tegen problemen aanloopt tijdens de implementatie.

Conclusie

Het selecteren van een passend boekhoudsysteem is cruciaal voor de efficiëntie en zo voor het succes van je onderneming. Met praktische tools kun je tijdbesparend en effectief je financiële administratie beheren.

De impact van de juiste keuze is niet te onderschatten; het kan je bedrijfsvoering aanzienlijk verbeteren. Voor meer diepgaande informatie staan online bronnen klaar om je verder te helpen.

Sta stil bij deze keuze en laat het een springplank zijn naar beter bedrijfsbeheer. Jouw inzet en goede keuzes vandaag zorgen voor een sterker fundament voor jouw bedrijf morgen.

Veelgestelde Vragen

1. Wat is een boekhoudsysteem en waarom heb ik het nodig voor mijn bedrijf?

Een boekhoudsysteem helpt je bij het beheren van je financiële administratie, zoals algemene en budgettaire rekeningen, waardoor je een duidelijk overzicht hebt van je inkomsten en uitgaven.

2. Waar moet ik op letten bij het kiezen van een boekhoudsysteem?

Zoek naar een accountancysysteem dat past bij de grootte van je bedrijf, eenvoudig in gebruik is en de mogelijkheid biedt om met andere systemen te koppelen voor een complete financiële oplossing.

3. Hoe kan een boekhoudsysteem helpen bij het maken van financiële beslissingen?

Een goed boekhoudsysteem biedt inzichtelijke rapportages en analysemogelijkheden, waarmee je de financiële gezondheid van je onderneming kunt beoordelen en onderbouwde beslissingen kunt nemen.

4. Kan ik mijn huidige financiële gegevens overzetten naar een nieuw boekhoudsysteem?

Veel accounting systemen bieden de mogelijkheid om bestaande gegevens te importeren zodat je snel aan de slag kunt zonder informatie te verliezen.

Ten slotte

Om af te sluiten zijn er een paar programma’s die ik er echt even voor je wil uitlichten. De keuze op het vlak van boekhoudsoftware is namelijk enorm! Er zijn er al ruim 150!

 • Onafhankelijk van wat je doet en voor iedereen geschikt; MKB, ZZP, dienstverlenend, of met een webshop. Dan is E-boekhouden de gevestigde naam. Dit complete pakket kun je hier gratis proberen
 • Een heel populaire speler voor de online ondernemer neemt je administratie in vogelvlucht uit handen. Online factureren? Geen probleem. Eerlijke prijs, super kwaliteit: Moneybird is je vogel. Direct gratis proberen.
 • Wanneer je als dienstverlenende ZZP’er aan de slag bent, van eenvoud houdt en de kosten laag wilt houden, dan is BUNNI een goede keuze. Deze aanbieder maakt je administratie tot een grap, zo makkelijk. Ook BUNNI heeft een gratis proefperiode.
 • Ten slotte wil ik afsluiten met mijn favoriet Moneymonk maakt het leven voor zzp’ers echt tot een feestje en beperkt de tijd voor je administratie tot minuten. Met alle functionaliteiten die je nodig hebt; uren- en rittenregistratie, projectmanagement, en BTW aangifte. Natuurlijk, met een gratis proefmaand.

Check deze toppers zeker, wanneer jij minder wilt boekhouden, meer wilt ondernemen. En altijd zicht wil hebben op je cijfers. En… jij hebt vast wel wat beters te doen, dan al die software te testen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven