Bunni of MoneyMonk? 2 populaire zzp boekhoudprogramma’s vergeleken

In dit artikel

Als ondernemer ben je altijd op zoek naar manieren om je werk makkelijker te maken. Dat begint uiteraard bij je Boekhouding. Gelukkig zijn er tal van opties om dit makkelijker voor je te maken, bijvoorbeeld MoneyMonk en Bunni! Beiden strijken je administratie volledig glad. Maar welke van de twee is het beste voor jouw onderneming? In deze vergelijking: Bunni of MoneyMonk, vind jij het allemaal uit. Wie is de beste? Dat weet je direct!

Bunni of MoneyMonk

Geen tijd? Samenvatting van de belangrijkste punten

Zowel MoneyMonk als Bunni zijn super gebruiksvriendelijk, maar MoneyMonk lijkt iets eenvoudiger in gebruik te zijn.

Beide bedrijven bieden uitstekende klantenservice met persoonlijke ondersteuning. Bij MoneyMonk wordt de opstartservice erg gewaardeerd door gebruikers.

Beide programma’s bieden verschillende functies, maar MoneyMonk heeft meer opties voor de boekhouding van diensten dan voor producten.

Bunni is goedkoper dan MoneyMonk, maar biedt minder functies. MoneyMonk kost wat meer, maar biedt meer functies en persoonlijke ondersteuning.

Beide bedrijven hebben veel positieve beoordelingen van gebruikers, maar MoneyMonk lijkt meer positieve beoordelingen te hebben en wordt vaak aanbevolen door ZZP’ers en ondernemers.

Voor wie is BUNNI geschikt?

 • Elk eenmanszaak die structuur in zijn of haar boekhouding wilt hebben
 • ZZP’ers die op zoek zijn naar een simpel, maar effectief boekhoudprogramma
 • Ook geschikt voor andere rechtsvormen, zoals stichtingen, verenigingen, Vof’s en kleine BV’s

Bunni is een boekhoudprogramma dat vooral geschikt is voor zzp’ers die behoefte hebben aan structuur en een eenvoudig, maar effectief boekhoudprogramma willen gebruiken. Het is gemaakt door en voor zzp’ers en daarom een uitstekende keuze voor eenmanszaken die hun administratie willen stroomlijnen. Maar Bunni is niet beperkt tot zzp’ers – ook andere rechtsvormen zijn welkom op het platform.

Uit ervaringen van stichtingen en verenigingen blijkt dat ook zij hun boekhouding op een eenvoudige manier kunnen bijhouden met Bunni. Ook VOF’s en kleine BV’s maken gebruik van Bunni voor hun boekhouding.

Als je echter een wat groter bedrijf hebt, dan is Bunni minder geschikt voor je. Ongeacht de rechtsvorm van je bedrijf, als je medewerkers in dienst hebt of voorraden wilt bijhouden, dan schiet Bunni al gauw tekort. In zo’n geval is het verstandig om een uitgebreider boekhoudpakket te kiezen, al betaal je dan wel wat meer. Maar je krijgt ook veel meer mogelijkheden die je allemaal nodig hebt.

Voor wie is MoneyMonk geschikt?

 • Dienstverlenende zzp’ers of eenmanszaken
 • Beginnende en ervaren freelancers
 • ZZP’ers die niet vallen onder de Kleine Ondernemers Regeling (KOR)
 • Geschikt voor eenvoudige administratieve taken en het bijhouden van een overzichtelijke boekhouding

MoneyMonk is een online boekhoudprogramma dat zich richt op de dienstverlenende zzp’er of eenmanszaak. Het team achter het programma in Utrecht splitst de doelgroep in twee categorieën: beginnende en ervaren freelancers. Het programma biedt ruim voldoende mogelijkheden om je administratie overzichtelijk en gemakkelijk bij te houden, met onder andere een intuïtieve navigatie en een eenvoudige BTW-aangifte.

Als beginnende freelancer zul je merken dat het programma prettig en intuïtief werkt en dat je stap voor stap kunt wennen aan het pakket. In eerste instantie gebruikte ik alleen de urenregistratie van het projectmanagement, maar met een paar klikken stuurde ik een factuur en was de BTW-aangifte altijd up-to-date.

Voor ervaren freelancers is het programma net zo gemakkelijk te gebruiken en biedt het een compleet overzicht om je administratie op orde te houden.

Als je echter buiten de directe doelgroep van MoneyMonk valt, stuit je vanwege de eenvoud van dit uitstekende boekhoudprogramma al snel op beperkingen. Als je te maken hebt met zaken als loonadministratie of een winkel of webwinkel, ontbreken er bijvoorbeeld belangrijke middelen zoals voorraadbeheer en koppelingen met kassasystemen en webshops. In dat geval zijn Informer of e-Boekhouden.nl betere opties.

Als je ZZP’er bent en valt onder de Kleine Ondernemers Regeling, dan is MoneyMonk niet geoptimaliseerd voor jouw specifieke situatie. Voor ZZP’ers in de KOR is Tellow beter geschikt. Toch heeft MoneyMonk veel voordelen en kun je als gedreven ZZP’er zeker vooruit met dit pakket, omdat het gemak niet te onderschatten is en je veel tijd bespaart.

Wanneer je meer eist van je boekhoudsoftware kun je gemakkelijk je boekhouding exporteren naar een aanbieder die aansluit bij de nieuwe eisen van je groeiende onderneming.

Kortom, als je een dienstverlenende zzp’er of eenmanszaak bent, is MoneyMonk een uitstekende keuze voor het bijhouden van je administratie. Maar als je te maken hebt met meer complexe administratieve taken of specifieke functies nodig hebt, zijn er andere boekhoudpakketten die beter aansluiten bij jouw behoeften.

Over BUNNI

bunnie review
Het Bunnie dashboard

Bunni is een online boekhoudprogramma dat speciaal is ontwikkeld voor zzp’ers en andere kleine ondernemers die op zoek zijn naar een eenvoudige manier om hun boekhouding bij te houden. Het programma is opgericht door Sjors en Dirk, waarbij Dirk als freelance softwareontwikkelaar zelf behoefte had aan een begrijpelijk en simpel boekhoudprogramma.

Anders dan veel andere boekhoudprogramma’s is Bunni niet ontwikkeld door boekhouders, maar juist door mensen die zelf geen boekhouders zijn en daardoor begrijpen hoe belangrijk het is om een gebruiksvriendelijk programma te hebben. Hierdoor zijn veel van de termen en functies in Bunni begrijpelijk voor iedereen, zonder dat je daarvoor een achtergrond in boekhouden nodig hebt.

Bunni is ontworpen om de administratie voor zzp’ers en kleine ondernemers zo simpel mogelijk te maken. Het programma biedt een overzichtelijke interface, waarin je gemakkelijk je facturen, urenregistratie en btw-aangifte kunt bijhouden. Door de eenvoudige opzet en de automatische verwerking van gegevens, kun je als ondernemer snel en efficiënt je boekhouding bijhouden en zo fouten voorkomen.

Met Bunni kun je jouw administratie eenvoudig en online bijhouden, zonder dat je hiervoor een uitgebreide boekhoudkennis nodig hebt. Het programma is betaalbaar en biedt veel voordelen voor kleine ondernemers die op zoek zijn naar een overzichtelijk boekhoudprogramma.

Over MoneyMonk

MoneyMonk dashboard

MoneyMonk is een online boekhoudprogramma van Nederlandse makelij, gevestigd in Utrecht. Het bedrijf heeft als doel ondernemers te helpen succesvol te ondernemen door processen te vereenvoudigen, inzicht te geven in de financiën en het delen van kennis. Het resultaat van deze missie is een slim en eenvoudig boekhoudprogramma: MoneyMonk.

Bij MoneyMonk staan drie begrippen centraal: persoonlijke ontwikkeling, klantbelang en geen gedoe. Het team van MoneyMonk bestaat uit zo’n 20 enthousiaste en gemotiveerde medewerkers met veel kennis van zaken. Bij vragen kun je dan ook altijd rekenen op een snel en duidelijk antwoord.

Het online boekhoudpakket van MoneyMonk is uitermate geschikt voor dienstverlenende zzp’ers en biedt alle belangrijke functionaliteiten om gemakkelijk en overzichtelijk je boekhouding bij te houden. Denk hierbij aan projectmanagement, urenregistratie, facturatie, boekhouding en het genereren van rapporten, jaarrekeningen en BTW-aangiftes.

Wat zijn de verschillen tussen BUNNI en MoneyMonk?

MoneyMonk en Bunni zijn beide online boekhoudprogramma’s die bedrijven kunnen gebruiken om hun financiën te beheren. Er zijn echter enkele verschillen tussen de twee programma’s.

Kosten

MoneyMonk biedt verschillende abonnementen aan tussen €7,50 en €25,00 per maand, terwijl Bunni een vast tarief heeft van €9 per maand.

Administratief

Beide programma’s bieden de mogelijkheid om uren bij te houden en ritten te registreren. MoneyMonk heeft ook een projectmanagementtool en biedt balans- en resultatenrekeningen, debiteuren- en crediteurenoverzichten aan, terwijl Bunni deze functies niet heeft. Voorraadbeheer is ook niet beschikbaar in beide programma’s.

Factureren

Beide programma’s bieden onbeperkte facturering en periodieke facturering aan, evenals de mogelijkheid om online te betalen en facturen per e-mail te verzenden. Bunni heeft echter ook de mogelijkheid om UBL-facturen te maken, automatische incasso’s uit te voeren en offertes online te laten ondertekenen. MoneyMonk biedt deze functies niet.

Bestanden/documenten

Beide programma’s bieden de mogelijkheid om bestanden te uploaden en te scannen met een mobiele app. MoneyMonk biedt ook de mogelijkheid om documenten te scannen en te herkennen via e-mail, terwijl Bunni deze functie niet heeft.

BTW aangifte

Beide programma’s bieden een btw-overzicht en ICP-opgave aan. Bunni biedt ook de mogelijkheid om met één klik btw-aangiftes te versturen, terwijl MoneyMonk deze functie niet heeft.

Overig

Bunni heeft een API beschikbaar en biedt integratie met cloudopslagdiensten aan, terwijl MoneyMonk deze functies niet heeft. Beide programma’s bieden toegang voor boekhouders aan.

Wat zijn de overeenkomsten tussen MoneyMonk en BUNNI?

De belangrijkste overeenkomsten

 • Beide bieden een gratis proefperiode van 30 dagen aan.
 • Beide bieden urenregistratie en rittenregistratie.
 • Beide hebben de mogelijkheid om onbeperkt aantal facturen te maken en klanten online te laten betalen.
 • Beide bieden automatische boekhoudkoppeling en import van bankafschriften aan.
 • Beide hebben een bezittingenmodule en de mogelijkheid om automatisch af te schrijven.
 • Beide hebben een btw overzicht en bieden ICP opgave aan.
 • Beide hebben toegang voor boekhouders.

Hebben zowel BUNNI als MoneyMonk een goede klantenservice?

Waar je ook maar terecht komt, je hoeft je niet drukt te maken om de klantenservice. Zowel MoneyMonk als Bunni weten je goed, snel en vriendelijk te helpen. Dit is voor beide aanbieders een in het oogspringend kenmerk. 

MoneyMonk vs BUNNI: functionaliteiten vergelijken

MoneyMonk Bunni
Kosten per maand (€) 7,5 – 25,00 9
Korting
Gratis proefperiode 30 dagen 30 dagen
Administratief
Urenregistratie
Project-management
Rittenregistratie
Balans & resultatenrekening
Voorraadbeheer
Debiteure❌verzicht
Crediteure❌verzicht
Factureren
Onbeperkt aantal facturen
Periodiek factureren
UBL-factuur
Klant kan online betalen
Factuur versturen per e-mail
Factuur versturen per post
Herinneringen en aanmaningen
Automatische incasso
Offertes maken
Online offerte laten ondertekenen
Bestanden/documenten
Scan en herken
Mail en herken
Bestanden uploaden
Scannen met mobiele app
Bank
Automatische boekhoudkoppeling
Bankafschriften importeren
Automatisch boekingsvoorstel
Verzamelbetaling export
Bezittingen
Bezittingen module
Automatisch afschrijven
BTW
Btw overzicht
1-klik btw aangifte versturen
ICP opgave
Overig
API beschikbaar
Intergratie met Cloud opslag
Toegang voor boekhouder
Ondersteuning
E-mail
Telefonisch
Chatten
Social media
Functies vergelijken tussen MoneyMonke en Bunni

Prijsvergelijking BUNNI vs MoneyMonk

Of je nu kiest voor MoneyMonk of Bunni, je krijgt goede kwaliteit voor een lage eerlijke prijs. Maar, bij Bunni vallen de kosten net iets lager uit. Onthoudt wel, dat het programma ook net iets eenvoudiger is dan MoneyMonk. 

Wat kost BUNNI

Bunni hanteert 1 vast maandtarief voor iedere gebruiker van 12,-. 

Maar, standaard heeft deze aanbieder een levenslange korting van 25% en kun je het dus voor 9,- per maand gebruiken. 

Wat kost MoneyMonk

De prijsopbouw van MoneyMonk is anders. Deze loopt op, naarmate je meer omzet maakt. Tot een omzet van € 10.000,- betaal je 7,50 per maand, tot 30.000 is dit 15,- per maand. En daarboven komen de kosten uit op 25,- per maand. 

Maar, bij zowel de een als de ander kun je gratis van start met een proefperiode van 30 dagen.

Gratis proberen?

Voor MoneyMonk kun jij je hier gratis aanmelden

Met Tellow kun je hier gratis van start.

MoneyMonk vs BUNNI: De voor- en nadelen

Voordelen:

 • Makkelijk en intuïtief te gebruiken interface
 • Eenvoudig inscannen en verwerken van bonnen en facturen
 • Geschikt voor dienstverlenende zzp’ers
 • Geen lastige grootboeken
 • Koppeling met KvK om makkelijk contacten toe te voegen
 • Deskundige en snelle klantenservice
 • Gratis 1-op-1 opstartservice
 • Digitaal factureren met eigen huisstijl en automatische back-ups
 • Toegang voor boekhouders
 • Rapportages en inzichten zoals balans en winst- en verliesrekening
 • Mogelijkheid om gemaakte uren per klant in te zien en openstaande facturen te controleren

Nadelen:

 • Btw-aangifte kan niet automatisch vanuit het programma worden ingediend
 • Inkoopfacturen moeten via de desktop omgeving worden ingeboekt
 • Geen automatische incasso en herinneringen worden niet automatisch verstuurd
 • Klant kan digitale offerte niet goedkeuren
 • Geen UBL facturen mogelijk
 • Importeren van gegevens is omslachtig

Voordelen en nadelen van Bunni:

Voordelen:

 • Eenvoudig en overzichtelijk voor zzp’ers zonder boekhoudkennis
 • Voorzet voor btw-aangifte verzamelt veel gegevens
 • Geschikt voor eenmanszaken

Nadelen:

 • Te simpel voor mensen die meer willen kunnen met hun boekhoudsoftware
 • Geen uitgebreide functies voor mensen met boekhoudkennis
 • Niet geschikt voor mensen die een veel uitgebreider pakket zoeken

Hoe zijn de andere ervaringen met BUNNI vs MoneyMonk

Bunni ervaringen

Gebruikers zijn enthousiast over het overzichtelijke ontwerp en de eenvoudige bediening, zelfs als ze geen ervaring hebben met boekhouden. De app van Bunni is een handige aanvulling voor het registreren van uren en het inscannen van bonnen.

Klanten zijn ook positief over de service van het team achter Bunni. Ze vinden het team vriendelijk, behulpzaam en snel in hun reacties. De webinars en video’s van Bunni worden gewaardeerd vanwege hun duidelijke uitleg in begrijpelijke taal. Klanten waarderen ook de humor die in de teksten van Bunni wordt gebruikt.

Bunni wordt ook geprezen om zijn eerlijkheid en openheid. Het team achter het programma streeft ernaar om zo transparant mogelijk te zijn over de kosten en de werking van het programma. Dit wordt door klanten zeer op prijs gesteld.

Nog meer lezen over mijn Bunni ervaring

MoneyMonk ervaringen

Hier zijn een aantal ervaringen van klanten met MoneyMonk, een boekhoudprogramma voor ZZP’ers en kleine ondernemers. Over het algemeen zijn de klanten zeer tevreden met MoneyMonk. Ze vinden het programma makkelijk in gebruik en de functies zijn overzichtelijk. Ook de klantenservice wordt geprezen, deze is snel en vriendelijk. De opstartservice wordt als heel fijn ervaren, vooral voor ondernemers die weinig of geen ervaring hebben met boekhouden. Het is een goede manier om snel wegwijs te worden in het programma.

Klanten geven aan dat MoneyMonk een goede keuze is als je diensten levert en geen webshop of kantoor/winkelruimte hebt. Het is een verademing voor de simpele ZZP’er die ingehuurd wordt voor klussen. Het programma is ideaal ingericht voor deze doelgroep.

Wat opvalt in de ervaringen is de persoonlijke service die MoneyMonk biedt. Veel klanten zijn heel blij met het feit dat er een opstartservice wordt aangeboden en dat er telefonisch hulp beschikbaar is. De klantenservice wordt omschreven als vriendelijk en behulpzaam, en vragen worden snel en begrijpelijk beantwoord. Het maakt het programma extra aantrekkelijk voor mensen die niet zoveel ervaring hebben met boekhouden.

Kortom, klanten zijn zeer tevreden over MoneyMonk. Het programma is makkelijk in gebruik, de klantenservice is top en de opstartservice wordt als heel fijn ervaren. Het is een goede keuze voor de simpele ZZP’er die geen ingewikkelde administratie hoeft bij te houden.

Nog meer lezen over mijn MoneyMonk ervaring

Conclusie: Met wie ben je het beste geholpen? BUNNI of MoneyMonk

Na het vergelijken van de reviews lijkt het erop dat zowel BUNNI als MoneyMonk goede opties zijn voor ZZP’ers die op zoek zijn naar een gebruiksvriendelijk en betrouwbaar boekhoudprogramma. Beide programma’s worden gewaardeerd vanwege hun klantenservice en opstartservice, waarbij klanten snel en vriendelijk worden geholpen bij eventuele vragen of problemen.

BUNNI wordt geprezen vanwege de eenvoudige en overzichtelijke interface en het feit dat het programma zich specifiek richt op de behoeften van creatieve ondernemers. Het biedt ook de mogelijkheid om projectbudgetten bij te houden en tijd bij te houden, wat handig kan zijn voor freelancers die op uurbasis werken.

Aan de andere kant wordt MoneyMonk gewaardeerd vanwege de uitgebreide functies en het vermogen om te integreren met verschillende banken en andere diensten. Het biedt ook een breed scala aan handige functies, zoals het automatisch invullen van belastingformulieren en het bijhouden van betalingen.

Uiteindelijk hangt de keuze tussen BUNNI en MoneyMonk af van de individuele behoeften van de ZZP’er en de functies die zij het belangrijkst vinden. Beide programma’s lijken echter een goede keuze te zijn voor ZZP’ers die op zoek zijn naar een gebruiksvriendelijk en betrouwbaar boekhoudprogramma met goede ondersteuning.

Ten slotte

Je komt er maar op 1 manier achter, wie je het beste past! En dat is door te proberen. Zowel MoneyMonk als Bunni bieden een gratis proefperiode van 30 dagen. Dus: Meld je direct aan, probeer zelf, maak je keuze. En vergemakkelijk je leven als ondernemer! 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven
Boekhoudprogramma aanbieding

Wordt jouw boekhouding makkelijk, efficiënt en goedkoop met e-Boekhouden?

 • Super makkelijk in gebruik en overzichtelijk werken
 • Belasting aangifte in no-time gedaan.
 • Houdt al je projecten, uren en ritten makkelijk bij.
 • Gratis proefperiode
 • Meest gebruikte boekhoudsoftware. (Dus een aanrader ;)

Maar, Jij mag het zelf ervaren;

Direct gratis proberen

Direct gratis proberen